View Full Version : το παλιό κ το νέο μου κράνος
Με το οικόπεδο στην Πάτρα που αγόρασα τον Αύγουστο, αποχαιρέτησα το αγαπημένο μου κράνος Vemar. Δυστυχώς δεν ξέρω ποιο μοντέλο είναι. Το βλέπετε όμως στη φωτογραφία πώς έγινε. Χτύπησε δύο φορές στο δρόμο, πρώτα πάνω από το φρύδι και μετά σέρνοντας με τη ζελατίνα. Η ζελατίνα άντεξε (ακόμα θυμάμαι πόσο κοντά έβλεπα την άσφαλτο). Το πρώτο χτύπημα ήταν δυνατό αλλά δε έπαθα τίποτα. Νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτό το κράνος και λυπάμαι που το αποχωρίζομαι. Ηταν πολύ αθόρυβο, και για την τιμή του είχε πάρα πολύ καλή ζελατίνα. Το βασικό του μείον είναι ότι έκατσαν τα μαξιλαράκια πάρα πολύ και τελικά μου πήγαινε μεγάλο. Αλλά το είχα και 6 χρόνια βέβαια.
Το καινούριο είναι το uvex ps 415. Σε τιμή γνωριμίας το πήρα 120. Εχει πολύ καλή εφαρμογή και η ζελατίνα του είναι απλά άψογη. Η διαφορά της από του Βέμαρ είναι ότι είναι πραγματικά αντιθαμβωτική. Δεν είναι τόσο αθόρυβο όσο το Βέμαρ, αλλά οι αεραγωγοί του δουλεύουν ενώ στο Βεμαρ ήταν σαν διακοσμητικοί. Είναι αρκετά ελαφρύ, 1440 γρ. Αυτά τα λίγα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, και η τιμή του κανονικά είναι 170.
Να και οι φωτο.
Υ.Γ.
Το Βεμαρ το έχω να το δείχνω στους άπιστους φίλους μου που ''δικό τους κεφάλι είναι, ότι θέλουν το κάνουν''. Για όσους δεν έχουν διαβάσει για το οικόπεδό μου, σας λέω μόνο ότι ο γιατρός μου είπε πως αν δε το φορούσα δε θα είχα δεξί μάτι και ούτε σαγόνι.... Αν φυσικά επιζούσα. Και να σκεφτείτε ότι ήταν μια απλή πτώση με 80... :wave2:
76391
babishondakias
30/01/2007, 17:27
Φαντασου αν δε το φορουσες οοοοοοολες αυτες οι γρατζουνιες θα ηταν στο προσωπο :uplate: :uplate: :uplate:
(και πηγαινες και με 80)
Καλοφορετο το καινουργιο και αυτη τη φορα ας ειναι αχρειαστο.
:wave2: :wave2:
:beer:
μεγεια και ποτε ξανα:wave2:
Καλοφόρετο και αγρατζούνιστο :beer: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
και το νέο
με γεια ....από που το πήρες φιλάρα??
έψαξα στο νετ αλλά δεν βρήκα κάποιο μαγαζί να το έχει....
ωραίο σχεδιάκι....για πες απο που το πήρες μήπως πάμε να το δοκιμάσουμε και εμείς....
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές σας.
Από motomarket το πήρα, από την Πάτρα συγκεκριμένα.
Εψαχνα καιρό κάποιο που να έχει ασημί - μαύρο - κόκκινο για να ταιριάζει με το μπουφάν μου...
76480
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές σας.
Από motomarket το πήρα, από την Πάτρα συγκεκριμένα.
Εψαχνα καιρό κάποιο που να έχει ασημί - μαύρο - κόκκινο για να ταιριάζει με το μπουφάν μου...
στο site του motomarket δεν το έχει ακόμα περάσει το συγκεκριμένο μοντέλο
το βρήκα στο fc-moto 100e
ξαναγράψε αν μπορέσεις εντυπώσεις μετά απο ενα διάστημα χρήσης.....
:wave2:
ανατριχιασα με την φωτο του παλιου σου κρανους...
μεγεια το καινουργιο ...
κ σου ευχομαι ποτε να μην χρειαστει ξανα να μας πεις ποσο καλο ειναι, παρα μονο απο
αποψη θορυβου κ εφαρμογης
:beer:
Ταξιδευτής
01/02/2007, 23:21
Οντως φιλε Γιαννη, ποτε να μην χρειαστει να μας πεις για αντοχες του νεου σου κρανους!
Μεγεια και καλοριζικο!! :wave2:
Υγ. Σου ειπα ποσο πολυ μ' αρεσει;;;;;; :eyepop: :eyepop: ΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙ
ΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙ
ΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙΜΑΡΕΣΕΙ!!!!!!! :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Το βλεπω να το παιρνω για τριτο κρανος! :lol:
Ταξιδευτή :blush: ντρέπομαι τώρα!!! :rotflmao: :rotflmao:
ελπίζω να μην ξαναπέσω σε λακούβα - χαράδρα παιδιά, τι να πω, ήταν άτυχη στιγμή καθαρά... Τεσπά, ας πιούμε στα καλύτερα που έρχονται! :beer: :beer: :beer: :beer: :rotflmao: :rotflmao:
Καλοφόρετο κ αχρείαστο!:wave2:
vasnomat
25/02/2007, 00:08
Αν και έχουν περάσει αρκετές μέρες από το τελευταίο post επανέρχομαι γιατί είμαι κ γω σε αναζήτηση κράνους αλλά έχω φτάσει σε αδιέξοδο!! Θα ήθελα να μου πείτε εσείς που ξέρετε σίγουρα καλύτερα από μένα εαν ένα κράνος σαν αυτό το uvex-415 (το οποίο ομολογώ πως μου άρεσε)είναι αρκετό...Το κράνος που έχω τώρα είναι του 40ευρου και δεν έχει καν πιστοποίηση!! Οποτε σίγουρα πρέπει να πάρω ένα καλό! Το θέμα που με απασχολεί είναι ότι τώρα έχω ένα gilera runner 180cc αλλά ενδεχομένως σε κανα 2 χρόνια να αγοράσω κάτι μεγαλύτερο!! Αρκεί για την προστασία μου ένα κράνος αυτού του επιπέδου χρημάτων?? Μήπως να πήγαινα σε κάτι πιο ακριβό?? Αν δεν ξεπεράσω το επίπεδο των 200ευρώ ποιο κράνος θα προτείνατε?
babishondakias
25/02/2007, 00:20
σε αυτα τα λεφτα κοιτα για κανα HJC. βγαζει αρκετα καλα κρανακια.
www.colori.net
καλες τιμες θα βρεις και στα shark
www.shark-helmets.com
:wave2:
OrEsTiS82
25/02/2007, 00:29
Να φοραμε κρανος παντα!
Ninja636
25/02/2007, 12:21
Λυπάμαι που το λέω, αλλά από τα κράνη UVEX (σε αυτό το επίπεδο τιμής τουλάχιστον) και συγκεκριμένα από αυτό (http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=helmet_product.xml&id=483) δεν είμαι ευχαριστημένος.
1. Το χρώμα έφυγε εύκολα.
2. Το καπάκι του αεραγωγού στο σαγόνι έφυγε εν κινήσει.
3. Η ζελατίνα χαράχθηκε εύκολα.
4. Τα μαξιλαράκια μαλάκωσαν υπερβολικά και πολύ γρήγορα.
Εδώ και δύο χρόνια φοράω ένα NOLAN από το οποίο είμαι ευχαριστημένος. :wave2:
Εγώ από την άλλη, με το δικό μου uvex είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η ζελατίνα δεν χαράζεται,το χρώμα είναι ΑΑΑ, τα μαξιλαράκια πήραν το σχήμα που πρέπει και έμειναν εκεί, και το πρόβλημα με το ξεκόλημα των αεραγωγών το έχω ακούσει και δει στα shark... Για πάνω από 200 ευρώ μάλλον πας για arai... εφαρμογή κάλτσας λέμε!
Ninja636
25/02/2007, 17:13
Για πάνω από 200 ευρώ μάλλον πας για arai... εφαρμογή κάλτσας λέμε!
Σε αυτό προσανατολίζομαι κατά την επόμενη αγορά κράνους και συγκεκριμένα σε ένα RX-7 CORSAIR. Έχω ακούσει καλά λόγια για τα ARAI αν και λένε ότι κάνουν θόρυβο. Btw, ο Nakano με ARAI δεν "έφυγε" σε εκείνη την τρακοσάρα; :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ninja636
Σε αυτό προσανατολίζομαι κατά την επόμενη αγορά κράνους και συγκεκριμένα σε ένα RX-7 CORSAIR. Έχω ακούσει καλά λόγια για τα ARAI αν και λένε ότι κάνουν θόρυβο. Btw, ο Nakano με ARAI δεν "έφυγε" σε εκείνη την τρακοσάρα; :wave2:
Με ότι και να έφευγε ο Νακάνο τα ίδια αποτελέσματα θα είχαμε, γιατί εκεί φοράνε μόνο κορυφαία μοντέλα, οπότε είτε Arai είτε Shoei είτε AGV δεν έχει νόημα σαν επιχείρημα.
Επίσης, όλα σχεδόν τα κορυφαία κράνη κάνουν πολύ θόρυβο. Υπάρχει ποστ με ερώτηση για αθόρυβο κράνος, κοίταξε μήπως το βρεις...
SPORAKIAS
25/02/2007, 18:57
Με ότι και να έφευγε ο Νακάνο τα ίδια αποτελέσματα θα είχαμε, γιατί εκεί φοράνε μόνο κορυφαία μοντέλα, οπότε είτε Arai είτε Shoei είτε AGV δεν έχει νόημα σαν επιχείρημα.
δεν το νομιζω....
πιστευω οτι ολοι η τεχνολογια απο τα κρανη στους αγωνες εχει περασει και στα ''πολιτικα''....
το μονο εξτρα που εχουν ειναι οτι τους βγαζουν το καλουπι του κρανος ακριβως για το κεφαλι τους.....συν βεβαια και τα γραφικα...:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
δεν το νομιζω....
πιστευω οτι ολοι η τεχνολογια απο τα κρανη στους αγωνες εχει περασει και στα ''πολιτικα''....
το μονο εξτρα που εχουν ειναι οτι τους βγαζουν το καλουπι του κρανος ακριβως για το κεφαλι τους.....συν βεβαια και τα γραφικα...:winka:
μάλλον δεν με κατάλαβες. Πιστεύεις ότι αν δε φορούσε ο Νακάνο το arai, αλλά φορούσε AGV, θα χτύπαγε?
SPORAKIAS
26/02/2007, 08:50
μάλλον δεν με κατάλαβες. Πιστεύεις ότι αν δε φορούσε ο Νακάνο το arai, αλλά φορούσε AGV, θα χτύπαγε?
εσυ εννοουσες μεταξυ μαρκας και οχι μεταξυ των κρανων αγωνιζομενων και πολιτων....
γραψε λαθος....:beer:
σωστος σε αυτο που λες....:beer: :cool:
Το οικοπεδάκι που το αγόρασες;
εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=26508) :bigcry:
Akatanomastos
06/04/2007, 16:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
με γεια ....από που το πήρες φιλάρα??
έψαξα στο νετ αλλά δεν βρήκα κάποιο μαγαζί να το έχει....
ωραίο σχεδιάκι....για πες απο που το πήρες μήπως πάμε να το δοκιμάσουμε και εμείς....
gia athina stin kallirois stin uvex, to eida, ekei exei kai vemar
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ninja636
Λυπάμαι που το λέω, αλλά από τα κράνη UVEX (σε αυτό το επίπεδο τιμής τουλάχιστον) και συγκεκριμένα από αυτό (http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=helmet_product.xml&id=483) δεν είμαι ευχαριστημένος.
1. Το χρώμα έφυγε εύκολα.
2. Το καπάκι του αεραγωγού στο σαγόνι έφυγε εν κινήσει.
3. Η ζελατίνα χαράχθηκε εύκολα.
4. Τα μαξιλαράκια μαλάκωσαν υπερβολικά και πολύ γρήγορα.
Εδώ και δύο χρόνια φοράω ένα NOLAN από το οποίο είμαι ευχαριστημένος. :wave2:
φιλε το ιδιο κρανος εχω και εγω .
καθολου ευχαριστημενος
η ζελατινα θολωνει για την πλακα
θορυβο απ τα 60 :eek:
το χρωμα για την πλακα
κακη ποιοτητα
ενα HJC του ξαδερφου μου με ακριβος τα ιδια λεφτα ειναι πολυ καλυτερο
ζελατινα που δεν θολωνει με την καμια
επιρινιο
υποσιαγωνο
καλη ποιοτητα