View Full Version : προβλήματα του LC8 adventure
BILL VUZAS
10/10/2008, 16:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
τι ακριβως πρεπει να τσεκαρω?Τωρα οτι κ να λεμε,τι μπορει να επαθε σε 2,000χλμ,περισσοτερο να μην εχει στουκα,πεσιμο κτλ θα προσεξω!
Τα service οταν λες τσουχτερα?Λαδια,φιλτρα,μπουζι δεν κανεις η θελει κ τιποτε αλλο?
Εσυ εκτος απο τον οπτικο ελεγχο τι αλλο να κανεις?
Για το τσεκαρισμα αναφερομαι στον ελεγχο που θα κανει το συνεργειο συμφωνα με τον αριθμο πλαισιου.
Οσο για τα σερβις ξεχασε οτι ηξερες.Ειναι ποιο πολυπλοκη ιστορια.
Για λαδια θελει καθε 7500 χιλιομετρα και γενικο καθε 15000 χιλ.
Για Ελλαδα-Ισπανια η ΚΤΜ λεει οτι μπορει να κανει καποιος (χωρις να ειναι απαραιτητο) και καθε 5000 χιλ.αλλαγη λαδιων.
Το κοστος ~380-400 το μεγαλο,χωρις τακακια βεβαια.
Και τα λαδια γυρω στα 100.Ειναι λιγο περισσοτερο οταν γινεται καθε 7500 χιλ.
Εγω παντως θα κανω καθε 7500 λαδια και στα 15000 το γενικο.
Ακομα και οταν το πηγαινεις για λαδια γινονται και αλλες εργασιες που αναφερονται στο χαρτι που θα σου δωσουν.
Να ρωτήσω εάν έχει αλλάξει κανείς τρόμπα βενζίνης ή εγώ είμαι ο πρώτος τυχερός?
Σήμερα το πρωί η μηχανή δεν έπαιρνε μπρος και αφού φορτώθηκε στην οδική (πρωί πρωί πάνω στην καρότσα και να δένεις τη μηχανή σου..... :a37: ) μου είπαν στο συνεργείο ότι χρειάζεται τρόμπα.
Εννοείται εντός εγγύησης.
Δεν με πείραξε αυτό το πρόβλημα, όσο το ότι πρέπει να περιμένω σχεδόν μία εβδομάδα για το ανταλλακτικό γιατί δεν υπάρχει σε στοκ.
Και ερωτώ. Δικαιούμαι μηχανή αντικατάστασης για το διάστημα αυτό ή όχι?
Την έχω 3 μήνες ακριβώς και έχω κάνει 6.500χλμ, άρα είναι το βασικό μου όχημα για δουλειά και προσωπική ευχαρίστηση.
Στα αυτοκίνητα αυτό θα ήταν αυτονόητο ειδικά σε κατηγορία τιμής αυτοκινήτου αντίστοιχο με την κατηγορία του δικού μας στις μηχανές.
Δεν γνωρίζω εάν δίνεται από τους dealers ή την αντιπροσωπεία βέβαια αυτή η παροχή.
Trickster
01/11/2008, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
Χτυπάς ρεκόρ.
Άν θα μπορούσαν να στην δώσουν κιόλας στο χέρι, σηκώνει την εξής πατέντα: Τοποθετείς ένα MOSFET και συνδέεις τον θετικό πόλο (αυτόν που μπαίνει στο βαρελάκι με την περιέλιξη, χρώματος μπλέ-μαύρο και με την κάτω επαφή, τον αρνητικό μαύρο - καφέ στην επαφή Source η εξαγωγή από το πηνίο στην επαφή Drain αντίσταση 10ΚΩ μεταξύ Gate και επάνω επαφή και αντίσταση 16ΚΩ συνδέει Source και Drain. Οι επαφές σου θα χρειαστούν ένα καθαρισματάκι με γιαλόχαρτο. Στο εξής το ρεύμα που θα περνάει από εκεί θα είναι τόσο μικρό που δεν χρειάζεται πλέον να καίγονται οι πλατίνες. Στην δική σου περίπτωση με τόσο φρέσκο μηχανάκι θα πρέπει να είναι κάπου πολύ τοπικό το πρόβλημα. Γειά χαρά.
Γιώργο ο φίλος έχει το 990 και από οτι ξέρω αυτό έχει την τρόμπα μέσα στο ντεπόζιτο. ;)
λιγο ατοπη η επεμβαση μου παιδια ..και sorry αλλα οπως διαβαζα το πολυ ενδιαφερον συγκεκριμενο post μιας και ειμαι κατοχος ενος lc4 motard και σκεφτομαι να παω σε adventure ..ειδα καποιες προτασεις για ενα " αξιοπιστο";;;;;;; συνεργειο στην φρατζη.
Χωρις να εχω κατι με τον φιλο που το προτεινει (που ειμαι σιγουρος πως θα ειναι ικανοποιημενος και δεν εχει δολο εγω προσωπικα εχω ΤΡΕΛΑ "παραπονα " απ τους συγκεκριμενους κυριους που ειναι και ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ !!!
και το να τα χωνουμε καμια φορα στους διαφορους" επαγγελματιες" δεν θα επρεπε να ειναι κατι μεπτο και λογος για bun (αν το λεω καλα..) γιατι στην τελικη αυτο θα τους κανει περισσοτερο επαγγελματιες και μας ικανοποιημενους πελατες..
Το 950 Adv μου του 12/2003 μπήκε το καλοκαίρι, μετά από ενάμισυ χρόνο σκούντημα στον Αυγέρη, για αντικατάσαση πλαισίου. Και μιά και θα το έλυνε τελείως, είπα να κάνουμε και μία αλλαγή οδηγούς βαλβίδων, να μετρήσει και τα κυλινδροπίστονα, να αλλάξουμε και ελατήρια. Το μηχανάκι δούλευε καλά, αλλά έβγαζε ένα μπλέ καπνό από τη μία εξάτμιση, του μπροστινού κυλίνδρου. Αφού μπήκε το μηχανάκι στο συνεργείο για αλλαγή πλαισίου στην εγγύηση (είχε προηγηθεί κόλλημα του πλαισίου που παρουσίασε ξανά ρωγμή) πέρασε μία εβδομάδα και δεν είχε ξεκινήσει το λύσιμο. Να μην τα πολυλογώ, μετά από τρείς εβδομάδες, παίρνω το μηχανάκι "έτοιμο". Ένας γρήγορος έλεγχος στις βίδες των πλαστικών αποκάλυψε μερικές ελείψεις που ήταν και αναμενόμενες. Τις επόμενες δύο μέρες, επέστρεψα ψάχνοντας βίδες που έλειπαν, ή ήταν τοποθετημένες σε άλλο σημείο. Επίσης έλειπαν μερικά εργαλεία που δεν βρέθηκαν ποτέ.
Κάποια διαρροή ψυκτικού που παρουσιάστηκε, φάνηκε να λύνεται με αντικατάσταση της τάπας του ψυγείου.
Ανεβαίνω Θεσσαλονίκη και το μόνο που παρουσίαζε το μηχανάκι ήταν μία διαρροή λαδιού γύρω απότο πλευρικό στάντ δηλαδή μικρή λιμνούλα λαδιού.
Σε επιστροφή από Χαλκιδική, μου κορνάρουν από αυτοκίνητο οτι έχω διαρροή βενζίνας. Σταματάω και βλέπω οτι το ψυκτικό μου χυνόταν κρουνηδόν. Μετά από άπειρες ευγενικές σκέψεις για το συνεργείο μου, καταλήγω να βάλω χέρι προσωπικά, αφού επρόκειτο να κατέβω Αθήνα. Η θερμοκρασία χτυπούσε 35άρια.
Αφού κατέβασα τα πλαστικά και τα τεπόζιτα, εντόπισα τη διαρροή σε ένα κολλάρο κάτω από τα καρμπυρατέρ. Χρειάστηκε να σηκώσω τα καρμπυρατέρ για να αποκτήσω πρόσβαση και να αντικαταστήσω το εν λόγω κολλάρο που είχε σχιστεί μάλλον από κακή τοποθέτηση ή υπερβολικό σφίξιμο.
Επιστροφή Αθήνα και μία επίσκεψη στο συνεργείο μου σε έξαλλη κατάσταση, συνέβαλε να ανοιχτεί το μηχανάκι πάραυτα όπως γινόταν και πρίν δύο χρόνια.
Το συμπέρασμα ήταν ότι το είχα παραγεμίσει με λάδι από φόβο μήν το κάψω και να μην μπορούν να δούν τί γίνεται. Πλήρωσα "ότι θές" και έφυγα να το παρακολουθήσω.
Το πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό το σημείο είναι οτι υπάρχει διαρροή λαδιού που φαίνεται να προέρχεται από τις αναθυμιάσεις, σε σημείο να τρέχει έξω από το φιλτροκούτι, χωρίς να δείχνει να καίγεται από τον μπροστινό κύλινδρο σαν καπνός στην εξάτμιση του μπροστινού κυλίνδρου.
Μετά από δύο μήνες "φέρτο από Δευτέρα", το βάλαμε στη ράμπα και αρχίσαμενα μετράμε χρόνο. Μετά από μία εβδομάδα "θα το μετρήσουμε αύριο", ακούω το καταπληκτικό: Μετρήσανε τα κυλινδροπίστονα προχθές και τα βγάλανε 4 αλλά τα ξαναμέτρησαν χθές και τα έβγαλαν 7 με μέγιστο το 6, οπότε θέλεις αλλαγή πιστονιών.
Μετά από τη φοβερή συνέπεια των μηχανουργών και συνεργείων σκέφτομαι τα εξής:
α) αντικατάσταση πιστονιών - ελατηρίων σε άλλο συνεργείο (αλλά ποιό;)
β) αντικατάσταση κινητήρα με μεταχειρισμένο
γ) Αγορά Yamaha tenere και πώληση του ΚΤΜ για ανταλλακτικά.
Σημειωτέον οτι με έχει εξοργίσει και η αναβλητικότητα του Αυγέρη.
Ούφ, τα είπα και ξαλάφρωσα.
Και ρωτάω τώρα. Είναι δυνατό να χρειάζομαι πιστόνια επειδή περνάει λάδι και ανεβαίνει στις αναθυμιάσεις, και να μην έχω καπνό στις εξατμίσεις;
lc8ergr1
13/11/2008, 09:24
η ΠΟΙΟΤΗΤΑ της KTM μηδενίζεται από την ανικανότητα βαρεμάρα ασυνέπεια και ανευθυνότητα των ελλήνων μηχανικών που αυτοβαφτίζονται "μηχανικοί ΚΤΜ" με ένα σεμινάριο και χιλιάδες γκαφες
δεν φταίει ο σχεδιαστρής και ο παραγωγός στην ΑΥΣΤΡΙΑ για την κακή φήμη της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
φταιει η hellin moto ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ οι μηχανικοί που ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι ταχα ΞΈΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ απο lego μέχρι διαστημόπλοιο
τα ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ (ΚΤΜ)
θέλουν και επιδέξιους ΚΩΛΟΥΣ
( η σούφρα των ελληνων μηχανικών ΚΤΜ φαίνεται είναι ξεσκισμένη)
Trickster
13/11/2008, 10:14
Γίώργο ο Έλληνας δεν θέλει να του λες πως να κάνει την δουλειά του.
Επίσης δεν θέλει να τον πολυπρίζουν για κάτι που δεν έχει κάνει σωστα. Στην προκειμένη ίσως να μην έβγαζε και κέρδος από την περιπτωσή σου..
Εν πάση περιπτώση είναι ου μπλέξεις..
Πραγματικά λυπάμαι που εξελιχθήκαν έτσι τα πράγματα στην περιπτωσή σου. Ξέρω πόσο γουστάρεις το μηχανάκι σου για να το πουλήσεις έτσι και να πας σε Ιάπωνα.. και όλο αυτό λόγο της μαλακίας ενός συνεργείου.
Εγώ λέω να πας σε κάποιον που θα ασχοληθεί σοβαρά με το προβλημά σου και μην την δώσεις την γριά σου..
Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
η ΠΟΙΟΤΗΤΑ της KTM μηδενίζεται από την ανικανότητα βαρεμάρα ασυνέπεια και ανευθυνότητα των ελλήνων μηχανικών που αυτοβαφτίζονται "μηχανικοί ΚΤΜ" με ένα σεμινάριο και χιλιάδες γκαφες
δεν φταίει ο σχεδιαστρής και ο παραγωγός στην ΑΥΣΤΡΙΑ για την κακή φήμη της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
φταιει η hellin moto ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ οι μηχανικοί που ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι ταχα ΞΈΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ απο lego μέχρι διαστημόπλοιο
:beer: :beer: :beer: :beer:
socratis
08/12/2008, 14:33
Πόσα χιλιόμετρα έχει η μοτοσικλέτα και χρειάζεται πιστόνια.
εγώ άνοιξα το δικό μου μοτέρ στις 50000χλμ για αλλαγή βαλβίδων εξαγωγής που κόβονται (με την ευκαιρία τις αλλάξαμε όλες) και οι κύλινδροι ήταν σε άριστη κατάσταση. Έτσι για πλάκα και για να πούμε ότι κάτι κάναμε αλλάξαμε και ελατήρια.
Το 950 Adv μου του 12/2003
Και ρωτάω τώρα. Είναι δυνατό να χρειάζομαι πιστόνια επειδή περνάει λάδι και ανεβαίνει στις αναθυμιάσεις, και να μην έχω καπνό στις εξατμίσεις;
Στο ερώτημά σου: ναί, είναι δυνατόν.
Πάντως έχω μερικά σκοτεινά σημεία και η περιγραφή σου δεν πολυβοηθάει ομολογώ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από socratis
εγώ άνοιξα το δικό μου μοτέρ στις 50000χλμ για αλλαγή βαλβίδων εξαγωγής που κόβονται (με την ευκαιρία τις αλλάξαμε όλες)
Αντί να βρείτε το αίτιο που προκαλεί το κόψιμο(;;!!) των βαλβίδων, αρκεστήκατε στο να τις αλλάξετε απλά;
Καιμαρέσ που όταν λές ότι ''κόβονται στα 50.000χλμ'' το κάνεις να ακούγεται τόσο φυσιολογικά...
ρε παιδια οντως 50,000 χλμ δεν ειναι τιποτα, και το 950 κοβει βαλβιδες?
για ποιο λογο?δεν ειναι και κανα αγωνιστικο οπως και να το κανουμε...
socratis
08/12/2008, 15:07
Η αιτία είναι ελατωματικές βαλβίδες στα πρώτα μοντέλα, που στα επόμενα έχουν αντικατασταθεί με νέο ανταλλακτικό. Άρα η αιτά είναι γνωστή και οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα και όχι σε κακή χρήση.
Κανονικά θα έπρεπε να γίνει ανάκλιση για αυτό γιατί το πρόβλημα το ξέρει το εργοστάσιο για αυτό και προχώρησε σε αντικατάσταση του ανταλλακτικού στα νεότερα μοντέλα.
Τώρα, το αν εγώ θεώρησα σωστό να προχωρήσω σε μία τέτοια αντικατάσταση στο πλαίσιο της ομαλής συντήρησης της μοτοσικλέτας μου και για να μην μου παρουσιαστεί μεγαλύτερη ζημιά στο μέλλον, αφενώς δεν νομίζω ότι είναι κακό (ανάλογα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας το θέμα της συντήρησης) και αφετέρου δεν θα πρέπει να απασχολεί κανένα. Δική μου είναι η μοτοσικλέτα και ότι θέλω κάνω, πολύ περισσότερο όταν δεν προτρέπω κανέναν να το κάνει, απλά αναφέρω το γεγονός.
sapila racing
08/12/2008, 15:19
Στα 50.000 χλμ συνήθως εχει κόψει σκελετό κι εσείς στεναχωριέστε για τις βαλβίδες??
:lol:
Πλακίτσα εντάξει. Αλλά ας το πάρπυμε σοβαρά τότε.
@ lc8ergr1
Ενα μηχανάκι που εχει 1000 χιλιόμετρα κι εχει αλλάξει όργανα 3 φορές στην εγγύηση γιατί παίρνουν νερά με τη μία, κάνει τσούφ και σβήνει και δεν φτιάχνεται με τίποτα, παρ ολα τα upgrade που συνιστα η εταιρεία, τι το κάνεις? Ειναι 690 καινουργιο.
Να την χέσω την ποιότητα που ομολογουμένως εχουν σε σκελετό σε υλικά σε περιφερειακά, αν είναι να παιρνω μαζί μου μπουκαλάκια για τον συμπλέκτη, σακκούλες να σκεπάζω τα όργανα και δεν ξερω γω τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.
Οταν δουλευουν τα ΚΤΜ είναι πολύ καλά, αλλά τι να το κάνεις?
Δική μου είναι η μοτοσικλέτα και ότι θέλω κάνω, πολύ περισσότερο όταν δεν προτρέπω κανέναν να το κάνει, απλά αναφέρω το γεγονός.
149764
figo-migo
13/12/2008, 20:22
Το 950 Adv μου του 12/2003 μπήκε το καλοκαίρι, μετά από ενάμισυ χρόνο σκούντημα στον Αυγέρη, για αντικατάσαση πλαισίου. Και μιά και θα το έλυνε τελείως, είπα να κάνουμε και μία αλλαγή οδηγούς βαλβίδων, να μετρήσει και τα κυλινδροπίστονα, να αλλάξουμε και ελατήρια. Το μηχανάκι δούλευε καλά, αλλά έβγαζε ένα μπλέ καπνό από τη μία εξάτμιση, του μπροστινού κυλίνδρου. Αφού μπήκε το μηχανάκι στο συνεργείο για αλλαγή πλαισίου στην εγγύηση (είχε προηγηθεί κόλλημα του πλαισίου που παρουσίασε ξανά ρωγμή) πέρασε μία εβδομάδα και δεν είχε ξεκινήσει το λύσιμο. Να μην τα πολυλογώ, μετά από τρείς εβδομάδες, παίρνω το μηχανάκι "έτοιμο". Ένας γρήγορος έλεγχος στις βίδες των πλαστικών αποκάλυψε μερικές ελείψεις που ήταν και αναμενόμενες. Τις επόμενες δύο μέρες, επέστρεψα ψάχνοντας βίδες που έλειπαν, ή ήταν τοποθετημένες σε άλλο σημείο. Επίσης έλειπαν μερικά εργαλεία που δεν βρέθηκαν ποτέ.
Κάποια διαρροή ψυκτικού που παρουσιάστηκε, φάνηκε να λύνεται με αντικατάσταση της τάπας του ψυγείου.
Ανεβαίνω Θεσσαλονίκη και το μόνο που παρουσίαζε το μηχανάκι ήταν μία διαρροή λαδιού γύρω απότο πλευρικό στάντ δηλαδή μικρή λιμνούλα λαδιού.
Σε επιστροφή από Χαλκιδική, μου κορνάρουν από αυτοκίνητο οτι έχω διαρροή βενζίνας. Σταματάω και βλέπω οτι το ψυκτικό μου χυνόταν κρουνηδόν. Μετά από άπειρες ευγενικές σκέψεις για το συνεργείο μου, καταλήγω να βάλω χέρι προσωπικά, αφού επρόκειτο να κατέβω Αθήνα. Η θερμοκρασία χτυπούσε 35άρια.
Αφού κατέβασα τα πλαστικά και τα τεπόζιτα, εντόπισα τη διαρροή σε ένα κολλάρο κάτω από τα καρμπυρατέρ. Χρειάστηκε να σηκώσω τα καρμπυρατέρ για να αποκτήσω πρόσβαση και να αντικαταστήσω το εν λόγω κολλάρο που είχε σχιστεί μάλλον από κακή τοποθέτηση ή υπερβολικό σφίξιμο.
Επιστροφή Αθήνα και μία επίσκεψη στο συνεργείο μου σε έξαλλη κατάσταση, συνέβαλε να ανοιχτεί το μηχανάκι πάραυτα όπως γινόταν και πρίν δύο χρόνια.
Το συμπέρασμα ήταν ότι το είχα παραγεμίσει με λάδι από φόβο μήν το κάψω και να μην μπορούν να δούν τί γίνεται. Πλήρωσα "ότι θές" και έφυγα να το παρακολουθήσω.
Το πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό το σημείο είναι οτι υπάρχει διαρροή λαδιού που φαίνεται να προέρχεται από τις αναθυμιάσεις, σε σημείο να τρέχει έξω από το φιλτροκούτι, χωρίς να δείχνει να καίγεται από τον μπροστινό κύλινδρο σαν καπνός στην εξάτμιση του μπροστινού κυλίνδρου.
Μετά από δύο μήνες "φέρτο από Δευτέρα", το βάλαμε στη ράμπα και αρχίσαμενα μετράμε χρόνο. Μετά από μία εβδομάδα "θα το μετρήσουμε αύριο", ακούω το καταπληκτικό: Μετρήσανε τα κυλινδροπίστονα προχθές και τα βγάλανε 4 αλλά τα ξαναμέτρησαν χθές και τα έβγαλαν 7 με μέγιστο το 6, οπότε θέλεις αλλαγή πιστονιών.
Μετά από τη φοβερή συνέπεια των μηχανουργών και συνεργείων σκέφτομαι τα εξής:
α) αντικατάσταση πιστονιών - ελατηρίων σε άλλο συνεργείο (αλλά ποιό;)
β) αντικατάσταση κινητήρα με μεταχειρισμένο
γ) Αγορά Yamaha tenere και πώληση του ΚΤΜ για ανταλλακτικά.
Σημειωτέον οτι με έχει εξοργίσει και η αναβλητικότητα του Αυγέρη.
Πραγματικά αν δεν έχεις βρεί ακόμη λύση, για να σε βοηθήσω και να γλιτώσεις απο όλους τους άχρηστους κοπρίτες αν θέλεις θα σου προτείνω εγώ μάστορα με π.μ:wave2:
Αφού συγχίστηκα με τον ένα μήνα αναμονής στο συνεργείο του Αυγέρη, πήρα το μηχανάκι, αφού του ζήτησα να μου το κλείσει όπως ήταν. Η διαρροή λαδιού έχει μείνει μόνο σε μικρό βαθμό. Ίσα που είναι λαδωμένο το μοτέρ εξωτερικά με καμμιά σταγόνα πού και πού να έχει στάξει από κάτω. Άρα κάτι στραβό στη συναρμολόγηση έφταιγε;
Φυσικά οι στραβωμάρες δεν έλειπαν και πάλι: Μία διαρροή ψυκτικού λύθηκε με ακόμα μία επίσκεψη στο συνεργείο. Επίσης μία βίδα έλειπε στο πλάϊ του φιλτροκουτιού.
Και οι στραβωμάρες συνεχίζονται.
Η δυσκολία να πάρει μπροστά, με άφησε από μπαταρία, δύο φορές. Και πάλι αναγκάστηκα να βάλω χέρι, με σκοπό να λεπτύνω το μίγμα στο ρελαντί. Το IMS (Idle Mixture Screw) απο 2,5 στροφές σε 2,25). Το αποτέλεσμα είναι άν και με δυσκολία να παίρνει μπροστά.
Στην διαδικασία ρυθμίσματος, διαπίστωσα και πάλι την ποιότητα δουλειάς του συνεργείου: Οι θύρες στο πλάϊ του κουτιού του φίλτρου, έχουν όλες τις βίδες τινάξει τα πάσα στο πλαστικό!
Τέλος η αριστερή μπουκάλα άδειασε τα λάδια της. Όταν είχα ζητήσει από το συνεργείο να διορθωθεί η διαρρροή, μου είχε πεί οτι είχε παραγγείλει τσιμούχες. Όταν ήταν να μου παραδώσει το μηχανάκι, μου είπε οτι δεν χρειάζονται αλλαγή οι τσιμούχες, αλλά καθάρισμα, το οποίο και έγινε, λίγο πρίν την παράδοση της μηχανής. Από ότι φάνηκε, χρειαζόταν αντικατάσταση οι τσιμούχες, αλλά είτε δεν προλάβαινε να τις κάνει ή δεν είχε παραγγείλει τα ανταλλακτικά. Αυγέρης τέλος.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Στο ερώτημά σου: ναί, είναι δυνατόν.
Πάντως έχω μερικά σκοτεινά σημεία και η περιγραφή σου δεν πολυβοηθάει ομολογώ...
Τι σκοτεινό έχει παιδί μου; Ρώτα και θα μάθεις-αν ξέρω να σου απαντήσω και άν κατάλαβα από αυτά που μου έχουν εξηγήσει οι διάφοροι μάστορες. Πάντως ρώτα εσύ και θα δούμε. Γειά χαρά.
Το μηχανάκι δεν έλεγε να πάρει μπροστά. Γύριζε η μίζα όσπου να δεήσει να πάρει μου έβγαζε την ψυχή. Με τα κρύα η μπαταρία το είπε το ποίημα. Μετά από τρείς τέσσερις φορές που το έβαλα με καλώδια, πήγε συνεργείο. Το αποτέλεσμα είναι αντικατάσταση μπαταρίας και η ντίζα του τσόκ είχε φύγει από τη θέση της.
Τέλος καλό όλα καλά.
BILL VUZAS
06/03/2009, 08:27
Το μηχανάκι δεν έλεγε να πάρει μπροστά. Γύριζε η μίζα όσπου να δεήσει να πάρει μου έβγαζε την ψυχή. Με τα κρύα η μπαταρία το είπε το ποίημα. Μετά από τρείς τέσσερις φορές που το έβαλα με καλώδια, πήγε συνεργείο. Το αποτέλεσμα είναι αντικατάσταση μπαταρίας και η ντίζα του τσόκ είχε φύγει από τη θέση της.
Τέλος καλό όλα καλά.
Πριν ξαναπας σε μαστορα κανε ενα ευκελαιο,μονον βοηθεια εξ ανωθεν θα σε βοηθησει.:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από BILL VUZAS
Πριν ξαναπας σε μαστορα κανε ενα ευκελαιο,μονον βοηθεια εξ ανωθεν θα σε βοηθησει.:smokin:
Μεγάλε μου κάνεις πλακίτσα αλλά με τα σέρβις που πληρώνεις στο συνεργείο σου ( στην Κατσιμίδου αν δεν κάνω λάθος; ) ελπίζω να στο έχουν εκκλησία το εργαλείο σου. Γειά χαρά.
Vstrommer71
06/03/2009, 12:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ενα μηχανάκι που εχει 1000 χιλιόμετρα κι εχει αλλάξει όργανα 3 φορές στην εγγύηση γιατί παίρνουν νερά με τη μία, κάνει τσούφ και σβήνει και δεν φτιάχνεται με τίποτα, παρ ολα τα upgrade που συνιστα η εταιρεία, τι το κάνεις? Ειναι 690 καινουργιο.
Να την χέσω την ποιότητα που ομολογουμένως εχουν σε σκελετό σε υλικά σε περιφερειακά, αν είναι να παιρνω μαζί μου μπουκαλάκια για τον συμπλέκτη, σακκούλες να σκεπάζω τα όργανα και δεν ξερω γω τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.
Οταν δουλευουν τα ΚΤΜ είναι πολύ καλά, αλλά τι να το κάνεις?
Κι εγω αλλαξα κοντερ στην εγγυηση,το καινουργιο που εβαλα(μεχρι ωρας) εχει αποδειχτει στεγανο παρ'ολη την βροχη που εχει φαει
Τωρα ως προς το τσουφ το κανει και μενα καμμια φορα οταν ειναι τελειως κρυο αλλα οταν ειναι σε θερμοκρασια λειτουργιας ποτέ
Μην ξεχναμε οτι εχουμε ενα εντελως καινουργιο μοτερ και σε αυτες τις περιπτωσεις συχνα-πυκνα εμφανιζονται οι λεγομενες ''παιδικες ασθενειες''
Κατι αλλο δεν εχει εμφανιστει στα 7000χλμ που εχω κανει
(Σημειωτεον οτι και στο DRz που ειχα εβαζε υγρασια το οργανο,αλλαξε παλι στην εγγυηση αλλα και το καινουργιο εκανε τα ιδια,οποτε συμβιβαστηκα με την ιδεα να εχει το κοντερ λιγα ψαρακια:lol: )
BILL VUZAS
07/03/2009, 02:28
Μεγάλε μου κάνεις πλακίτσα αλλά με τα σέρβις που πληρώνεις στο συνεργείο σου ( στην Κατσιμίδου αν δεν κάνω λάθος; ) ελπίζω να στο έχουν εκκλησία το εργαλείο σου. Γειά χαρά.
Σαν τον Αι'Δημήτρη,μεγαλη η Χαρη Του.
KOSTAS-ER6
07/03/2009, 07:00
στο δικο μου (990 adv) αν κ το πηρα πριν 5 μερες μτχ (8-2008 με 2300χλμ) μετα απο το πρωτο πλυσιμο που του εκανα, παρατηρησα πως το φαναρι ειχε παρει μερικες σταγονες νερου κ θολωσε απο μεσα αλλα σιγουρα δεν ηταν πρωτη φορα ειχε σημαδια απο αλλες φορες.
Το μηχανακι ειναι εντος εγγυησης πισετυω θα μου το αλλαξουν χωρις προβλημα, εχει συμβει κ σε αλλους αυτο?
Από πίσω έχει το λαστιχένιο καπάκι; Μήπως έχει ράγισμα πουθενά; Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ. Καλή τύχη με την αντιπροσωπεία.
KOSTAS-ER6
07/03/2009, 14:59
δεν πειραξα τιποτα για να δω τι γινεται απο μεσα.... με την πρωτη ευκαιρια θα του βαλω στη μεσσαια σκαλα ξενον θα δω τι παιζει αλλιως δεν νομιζω να εχω προβλημα στην αντικατασταση,λετε να μην το αλλαξουν?
στο λαστιχένιο καπάκι πίσω από τις λάμπες. Θα βρείς τον μπελά σου αν δεν κανονίσεις την εγγύηση πρίν από την μετατροπή.
Μπορείς να δείς τι γίνεται από πίσω βγάζοντας μόνο τις τέσσερις πλαϊνές βίδες και σπρώχνωντας τα πλαστικά προσεκτικά. Έτσι θα βγάλεις όλο τον προβολέα και θα έχεις πρόσβαση στα ηλεκτρικά.
Προσεχτικά είπαμε γιατί το φανάρι "αγκαλιάζει" κάτι προεξοχές στα πλευρά του αλουμινένιου μπροστινού πλαισίου. Θα χρειαστεί να βάλεις δάχτυλο και να σπρώξεις λίγο τα αυτιά του προβολέα προς τα έξω.
Καλή τύχη.
KOSTAS-ER6
07/03/2009, 15:36
ok θα το κοιταξω πριν ξεκινησω οτιδηποτε, ευχαριστω πολυ...
Allst@rf
07/03/2009, 19:39
καλησπερα.
πριν μια βδομαδα αγορασα ενα super duke '06 με 13800χλμ.
το προηγουμενο μηχανακι μου ηταν ενα TDM 900 '06.ειχε μια ανακληση για tps,το οποιο αλλαχτηκε στην εγγυηση.υστερα απο 8000χλμ+ τα σβησιματα εξακολουθουσαν να υπαρχουν που και που,παρα την αλλαγη.
ο ψεκασμος στο super duke ειναι κλασεις ανωτερος απο τον γιαπωνεζο,που στην πρωτη-δευτερα ημουν συνεχεια συμπλεκταριστος.
παντος απο οτι εχω παρατηρησει τα ΚΤΜ ειναι το καθενα και ενα μοναδικο μηχανακι.
:wave2:
prodigygr
07/04/2009, 15:46
το 950 SM που εχω δεν εχει βγαλει τιποτα δοξα το θεο μεχρι τωρα. οτι βλεπω στο νετ βεβαια παω με τι μια και το αλλαζω, οπως το γραναζι της μιζας που ακουγεται πολυ εντονα καμια φορα αν δεν παρει μπρος με τη μια, το λαστιχο μεσα στην αντλια φρενου (στα υγρα) πισω, και γενικοτερα ειμαι ολη μερα απο πανω του γιατι αυτο θελω και αυτο με φτιαχνει.
απο μαστορια εδω στην θεσσαλονικη .... ασε να μην πω τιποτα. τα σερβις τα κανω μονος μου πια, μιας και με κατσιμιδη ουτε θελω να ακουσω και για αει μιτσο το ατομο ουτε ξερει να μιλαει. τες πα δεν φταιν αυτοι ... το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι.
η μαρκα εχει χαρακτηρα και αυτο μου αρεσει. δεν με νοιαζει για ολα αυτα που λενε εγω αυτο θελω να χω και θα παρω και αλλα να εχω πολλα. :beer:
Πόσα χιλιόμετρα έχει η μοτοσικλέτα και χρειάζεται πιστόνια.
εγώ άνοιξα το δικό μου μοτέρ στις 50000χλμ για αλλαγή βαλβίδων εξαγωγής.
Έτσι για πλάκα και για να πούμε ότι κάτι κάναμε αλλάξαμε και ελατήρια.
Περέργη αίσθηση του χιούμορ έχετε εσείς.
Η μηχανή μου είχε 92000χλμ. Τώρα είναι στα 97000χλμ.
" 'Ηρθεν η ώραν της" 'οπως θα έλεγαν και οι Κύπριοι φίλοι μας.
Στα 97 χιλ χλμ και το φίλτρο λαδιών έδειχνε κάπως κυματιστό. Το ψυκτικό έδειξε να χαμηλώνει, αργά αλλά σταθερά. Σε δύο εβδομάδες από σέρβις έφτασε στο χαμηλό σημείο του δοχείου διαστολής.
Δεν είχα γαλάκτωμα στο καπάκι του συμπλέκτη, ούτε κροτάλισμα καδένας εκκεντροφόρων. Το κιβώτιο όμως παρουσίαζε μία σκληρή αίθηση στις αλλαγές.
Η εργασία περιλαμβάνει κατέβασμε δεξιού τεπόζιτου, λύσιμο δεξιού σωλήνα εξάτμισης και λύσιμο εσωτερικού περιβλήματος συμπλέκτη.
Αυτό που δεν είδα να αναφέρεται σε κανένα thread ήταν το βγάλσιμο της φτερωτής από το αξονάκι. δύο βίδες λειτούργησαν σάν εξωλκέας. Άν τοποθετηθεί και μία λάμα από κάτω, αποφεύγεται το γραντζούνισμα του χυτού.
Τέλος θα αναφέρω την "κόλλα" στη φλάντζα του σώματος της αντλίας και του "εσωτερικού περιβλήματος του συμπλέκτη" όπου χρησιμοποιήθηκε "σπρέυ χαλκού".
KOSTAS-ER6
29/04/2009, 15:56
" 'Ηρθεν η ώραν της" 'οπως θα έλεγαν και οι Κύπριοι φίλοι μας.
Στα 97 χιλ χλμ και το φίλτρο λαδιών έδειχνε κάπως κυματιστό. Το ψυκτικό έδειξε να χαμηλώνει, αργά αλλά σταθερά. Σε δύο εβδομάδες από σέρβις έφτασε στο χαμηλό σημείο του δοχείου διαστολής.
Δεν είχα γαλάκτωμα στο καπάκι του συμπλέκτη, ούτε κροτάλισμα καδένας εκκεντροφόρων. Το κιβώτιο όμως παρουσίαζε μία σκληρή αίθηση στις αλλαγές.
Η εργασία περιλαμβάνει κατέβασμε δεξιού τεπόζιτου, λύσιμο δεξιού σωλήνα εξάτμισης και λύσιμο εσωτερικού περιβλήματος συμπλέκτη.
Αυτό που δεν είδα να αναφέρεται σε κανένα thread ήταν το βγάλσιμο της φτερωτής από το αξονάκι. δύο βίδες λειτούργησαν σάν εξωλκέας. Άν τοποθετηθεί και μία λάμα από κάτω, αποφεύγεται το γραντζούνισμα του χυτού.
Τέλος θα αναφέρω την "κόλλα" στη φλάντζα του σώματος της αντλίας και του "εσωτερικού περιβλήματος του συμπέκτη" όπου χρησιμοποιήθηκε "σπρέυ χαλκού".
απολυτως λογικο το βρισκω...
990 εχεις φιλε μου η 950?
....Αυτό που δεν είδα να αναφέρεται σε κανένα thread ήταν το βγάλσιμο της φτερωτής από το αξονάκι. δύο βίδες λειτούργησαν σάν εξωλκέας. Άν τοποθετηθεί και μία λάμα από κάτω, αποφεύγεται το γραντζούνισμα του χυτού....
Όχι και δεν το λέει...
http://ktm950.info/how/waterpump/ktm_water_pump.html
http://ktm950.info/how/waterpump/cpmodem_wp/waterpump_overhaul.html
Εγώ πάντως έχω ήδη το σετ ανακατασκευής της αντλίας νερού στα χέρια μου, αλλά δεν έχω το χρόνο να την αντικαταστήσω… Παρεμπιπτόντως, συμπεριλαμβάνει και την πτερωτή, οπότε και να τη σπάσω στο βγάλσιμο, δε με νοιάζει…
Το παράγγειλα γιατί κάποια στιγμή μου εξαφανίστηκε κι εμένα το ψυκτικό από το δοχείο (έφτασε στο min) και υποψιάστηκα την αντλία. Συμπλήρωσα ψυκτικό, έκανα την παραγγελία του σετ στην KTM Twins και ενώ περίμενα να εξαφανιστεί πάλι το ψυκτικό, αυτό εδώ και 2 μήνες από τη μέρα που το συμπλήρωσα είναι μια χαρά!!! (ίσως και γι αυτό να μη βρίσκω χρόνο να αντικαταστήσω την αντλία !!!) :rotflmao: :rotflmao:
Τι έγινε τώρα αυτό το ψυκτικό που εχάθει, παραμένει ένα ερωτηματικό. Δεν έχει έρθει και η ώρα για αλλαγή λαδιού για να δω τι λέει το φίλτρο και αν τελικά διέρρευσε το ψυκτικό στα λάδια, αλλά επίσης δεν έχω και κανένα θέμα με σκληρό συμπλέκτη-κιβώτιο ή κροτάλισμα από τις καδένες που θα φανέρωνε "μολυσμένο" λάδι…
Κάάάάάποια στιγμή λοιπόν θα την αντικαταστήσω και θα κάνω και το ξέβγαλμα του κυκλώματος για να φύγει αυτή η γκρι μούργα...:lol:
KOSTAS-ER6
29/04/2009, 20:00
αν εχει νερα στο λαδι βγαλε τον δεικτη του λαδιου κ θα καταλαβεις αν φαινονται κατι σα φουσκαλες θα ειναι νερο....
αν οχι τοτε εισαι οκ :beer:
Το νερό δεν έχει αναφερθεί να γίνεται ανιληπτό στο δείκτη λαδιού. Σε εμένα δεν φαινόταν ούτε στο εσωτερικό του καλ'ματος του συμπλέκτη, πόσο μάλλον στο δείκτη λαδιού.
Κι εγώ πιστεύω ότι από το δείκτη δύσκολά θα φανεί, άλλα δε χάνω τίποτα να του ρίξω μια ματιά (thanks anyway KOSTAS). :beer:
Το χάρτινο φίλτρο είναι αυτό που μαρτυρά πολλά και δε θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να αντικαθίσταται με τα μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενα…
Φίλε gefr τώρα, ήσουν παρών στην όλη διαδικασία?? Αν ναι, (και δε βαριέσαι) ρίξε καμιά γαργαλιστική λεπτομέρεια.. Πως έβγαλε π.χ. τα ρουλεμάν του άξονα της αντλίας από το καπάκι? Με εξωλκέα? Θερμότητα? Γύρισε το καπάκι και έπεσαν?
Αυτό το μέρος είναι που με καίει στην όλη διαδικασία (όταν αποφασίσω να την κάνω), μιας και αναφέρουν όλοι ότι πρέπει να ζεσταθεί το καπάκι ώστε με τη διαστολή να βγουν τα ρουλεμάν. Άλλος λοιπόν το ζεσταίνει τοπικά στη φωλιά των ρουλεμάν με θερμοπίστολο, ενώ άλλος βάζει όλο το καπάκι στο φούρνο και τα καινούρια ρουλεμαν στην κατάψυξη. :dizzy:
Πριν λοιπόν κάνω καμία ζημιά, ή το λιγότερο τα ψητά φούρνου μου πλέον να μυρίζουν SAE-15W50 και η παντόφλα να μπει στην πρίζα, θα ήθελε να μάθω αν έχεις κάτι πάνω σε αυτό. :beer:
KOSTAS-ER6
30/04/2009, 13:27
Απο τις γνωσεις μου με τα αυτοκινητα το ειπα αυτο γιατι ετσι το βλεπουν πολλες φορες!!!
ευχομαι να ξεμπερδεψεις ευκολα...
Κατ'αρχήν ναι, ήμουνα παρών σε όλη τη διαδικασία.
Λοιπόν το βασικό είναι να έχουμε τα ανταλλακτικά ανά χείρας. Τα δύο ρουλεμάν, την φλάντζα (σάν πλαστικό) που θα μπεί καινούργια στο εσωτερικό κάλυμα του συμπλέκτη-το χυτό δηλαδή- τη φλάντζα στη "φωλιά" της αντλίας, το αξονάκι και την φλάντζα στεγάνωσης του άξονα. Τώρα καλό θα ήταν να τοποθετήσει κανείς την καινούργια φτερωτή του RC8 που κοστίζει 2,5? περίπου.
Το ζέσταμα έγινε με πιστόλι αλλά όσπου να βγούν τα ρουλεμάν είχε κρυώσει. Το χτύπημα με σκαρπέλο ήταν η πειστική δύναμη που τα έβγαλε τελικά.
Αυτό που ήταν αρκετά δύσκολο ήταν η εξαγωγή της φλάντζας. Καρφώθηκε με σουβλί για να βγεί.
Η τοποθέτηση των ρουλεμάν έγινε με χτύπημα με καρυδάκι κατάλληλης διαμέτρου ώστε να δέχεται το χτύπημα το εξωτερικό δαχτυλίδι του ρουλεμάν και όσο το δυνατό πιό κεντρικό χτύπημα. Τα ρουλεμάν δεν είχαν τοποθετηθεί στο ψυγείο.
Τελικά φαίνεται οτι το πρόβλημα που είχα στην εκκίνηση οφειλόταν στο ελλειπές κομπλάρισματης μίζας.
Παρατεταμένο βήξιμο από τη μίζα διαγνώστηκε φθαρμένο freewheel. Τιμή 440?. Και εδώ ο Φιλιππάκης έγραψε. Μου είπε οτι είναι παρόμοιο με του LC4 640 αλλά οι κωδικοί δεν ταίριαζαν.
Αφού λοιπόν έβγαλε το παλιό "κομπλέρ" πήρε από παλιά "κομπλέρ" 640 τα "σφηνάκια" μικρά ατσάλινα στοιχεία σε σχήμα φασολιού και τα τοποθέτησε στο παλιό μου "κομπλέρ". Αντικαταστάθηκε και μία φλάντζα στο σημείο που έρχονται οι αναθυμιάσεις από το στροφαλοθάλαμο για να φύγουν προς το φιλτροκούτι.
Η προηγούμενη ήταν κατεστραμμένη δια χειρός Αυγέρη.
Αυτό ίσως να λύσει προβήματα υπερβολικού λαδιού στις αναθυμιάσεις. Τέλος κλείσιμο με την καταπληκτική φλαντζόκολλα χαλκού.
Έτσι το κομπλέρ της μίζας μου πήρε παράταση.
καλύτερο ακόμα θα ήταν τα"φασολάκια" να ήταν από καινούργιο κομπλέρ. Τέλος στο βολάν υπήρχαν σημάδια φθοράς, αλλά όχι ανησυχητικά.
Η μίζα δουλεύει τώρα χωρίς να δυσκολεύεται. Αυτά μέχρι τώρα. Γειά χαρά.
Ενώ το κομπλάρισμα της μίζας είναι σούπερ, τα λάδια επανήλθαν δρυμύτερα. Φαίνεται οτι η καινούργια φλάντζα καθοδηγεί τις αναθυμιάσεις κατευθελιαν στο φιλτρικούτι, ενώ η παλιά τα άφηνε να μπούν στο χώρο της γεννήτριας. Έτσι το επόμενο σημείο που πρέπει να ελεγχθεί δείχνει να είναι η κεφαλή.
Η αντικατάσταση των οδηγών βαλβίδων γεννάει υποψίες... κάποια στραβωμάρα;;;
adventure rider
10/05/2009, 11:24
ΚΑΤΟΧΟΣ 950 ADVENTURE 03 ΜΕ 45.000 ΧΛΜ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ.ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟ ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΗ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,2 ΦΟΡΕΣ ΙΤΑΛΙΑ,ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.ΟΥΤΕ ΚΙΧ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 28.000 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΡΟΜΠΑ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ.ΕΚΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙΕΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ 100 ΓΡ. ΛΑΔΙ ΣΤΑ 5.000 ΧΛΜ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ.Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 4 ΛΙΤΡΑ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ.ΟΠΟΤΕ ΜΟΛΛΟΝ ΤΑ 100 ΓΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΥΦΗΛΑΚΤΑ.ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.:) :) :)
Είχα διακοπές στο ρεύμα στον προβολέα και το ξένον δε σηκώνει κάτι τέτοια. Με την πρώτη διακοπή σβήνει και θέλει να το ξαναανάψεις με το διακόπτη κανονικά, σβήσιμο, άναμμα. Τελευταία δεν άναβε καθόλου.
Η διάγνωση ήταν ο διακόπτης στο κλειδί. Αντικατάσταση στα 85? περίπου. Το παλιό το σγάρλεψα λίγο για να είναικαι παλι μάχιμο.
Στο ανταλλακτικό περιλαμβάνεται και κλειδαριά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η παλιά για να μην έχεις δύο κλειδιά.
Τέλος καλό, όλα καλλά. Γειά χαρά.
adventure rider
15/05/2009, 14:59
GEFR ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ.Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΤΗ ΤΟΥ.ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑΠΟΝΕΖΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 1190 ΤΗ ΘΑ ΛΕΕΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ.ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!:beer:
KOSTAS-ER6
15/05/2009, 20:13
Είχα διακοπές στο ρεύμα στον προβολέα και το ξένον δε σηκώνει κάτι τέτοια. Με την πρώτη διακοπή σβήνει και θέλει να το ξαναανάψεις με το διακόπτη κανονικά, σβήσιμο, άναμμα. Τελευταία δεν άναβε καθόλου.
Η διάγνωση ήταν ο διακόπτης στο κλειδί. Αντικατάσταση στα 85? περίπου. Το παλιό το σγάρλεψα λίγο για να είναικαι παλι μάχιμο.
Στο ανταλλακτικό περιλαμβάνεται και κλειδαριά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η παλιά για να μην έχεις δύο κλειδιά.
Τέλος καλό, όλα καλλά. Γειά χαρά.
τετοια νουμερα με τα xenon κανει κ το δικο μου εδω κ 3-4 μερες οταν ανοιγω το διακοπτη δεν αναβει κ πριν γυρισω μιζα κλεινω κ ξανα ανοιγω το δικοπτη κ ειναι οκ!
Λες να τα επαιξε τοσο νωρις???Μονο 3800χλμ εχω ...
el patron
15/05/2009, 20:24
και εμενα με το 950 που ειχα τα ιδια εκανε , ακομα και σε εναν φιλο ,τελικα τα βγαλαμε
και ησυχασαμε. τωρα στο 990 δεν βαζω ξενον με τιποτα:wave2:
Κάτω από το διακόπτη, είναι ένα βαρελάκι με επαφές. Αυτό το βαρελάκι μπορεί να ξεβιδωθεί και να το πάρετε στον πάγκο.
Είναι δύοκομμάτια και μπορεί με πολύ μαεστρία να ανοίξει χωρίς να σπάσουν τα αυτάκια. Εγώ δεν τα κατάφερα και άσπασα ένα αυτάκι, αλλά το σύνολο κλείνει και πάλι αρκετά καλά.
Η μία πλευρά έχει μία χάλκινη πλάκα με εξογκώματα που αντικρύζουν στην απέναντι πλευρά που αποτελείται από στρογγυλές επαφές, ενσωματωμένες σε μονωτικό. Την χάλκινη πλάκα πιέζει ένα ελατήριο. Ένα καλό καθάρισμα των επαφών και ένα χτύπημα με καρφί στην πίσω πλευρά της χάλκινης πλάκας, μπορεί να δώσει νέα ζωή στο διακόπτη. Ακόμα 90 χιλ χλμ. Γειά χαρά.
taksidiotis25
13/06/2009, 11:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
τετοια νουμερα με τα xenon κανει κ το δικο μου εδω κ 3-4 μερες οταν ανοιγω το διακοπτη δεν αναβει κ πριν γυρισω μιζα κλεινω κ ξανα ανοιγω το δικοπτη κ ειναι οκ!
Λες να τα επαιξε τοσο νωρις???Μονο 3800χλμ εχω ... ζημια παντως δεν εναι,μου το χει κανει κι εμενα αυτο αλλα ας πουμε 1 φορα την βδομαδα,εδω και μερες δεν μου το κανει καθολου.θα βαλω και διακοπτη για τα φωτα,οτι καλυτερο.
arxetypo
30/06/2009, 23:12
Εχω το 990 του 2008 και εχω κανει 7500 χλμ και εχω το εξης προβλημα,εδω και λιγες μερες το φλας μου αναβοσβηνει πολυ γρηγορα και μου εχει σβησει η μηχανη 2-3 φορες ενω μου αναβει το λαμπακι του Fi σημερα μου εσβησε η μηχανη αλλα και το καντραν σαν να ειχα σβηστη τη μηχανη,μου ξανανοιξε το καντραν αφου γυρισα δυο φορες το κλειδι.
Τι συμβαινει;;;;
KOSTAS-ER6
30/06/2009, 23:24
οτι κ να εινα πανε καλυτερα σε ενα συνεργειο γιατι να χεις το κεφαλι σου υσηχο!
Τι έχουμε εδώ??
Αααα, έναν άξονα από 950 ADV.
167637
notakos600
02/07/2009, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vegeta
:a53: :a53: :a53:
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Αυτό το πράμα βρισκόταν στη μηχανή μου τους τελευταίους 3 μήνες, προφανώς μετά την αλλαγή του ελαστικού. Όταν έσκυψα να γρασάρω την αλυσίδα αντίκρισα αυτό το θέαμα. Αφού δε σκοτώθηκα, στο δρόμο, πάλι καλά. Προσοχή λοιπόν στους ινδιάνους βουλκανιζατεράδες με τα αερόκλειδα και τα βαριά τα χέρια. Κάντε έλεγχο για κανένα ράγισμα και σφίξτε το μπουλόνι στα 50Nm όπως λέει και η μαμά ΚΤΜ.
167640
arxetypo
02/07/2009, 12:25
Εχω το 990 του 2008 και εχω κανει 7500 χλμ και εχω τα εξης προβληματα
1/Εδω και λιγες μερες το φλας μου αναβοσβηνει πολυ γρηγορα και επανερχεται στον κανονικο ρυθμο οταν παταω φρενο και
2/Μου εχει σβησει η μηχανη 2-3 φορες ενω μου αναβει το λαμπακι του Fi καθως κινουμαι, σημερα μου εσβησε η μηχανη αλλα και το καντραν σαν να ειχα σβηστη τη μηχανη,μου ξανανοιξε το καντραν αφου γυρισα δυο φορες το κλειδι,αυτα μου τα κανει οταν ειναι πολυ ζεστο
Τι συμβαινει;;;;
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxetypo
1/Εδω και λιγες μερες το φλας μου αναβοσβηνει πολυ γρηγορα και επανερχεται στον κανονικο ρυθμο οταν παταω φρενο και
2/Μου εχει σβησει η μηχανη 2-3 φορες ενω μου αναβει το λαμπακι του Fi καθως κινουμαι, σημερα μου εσβησε η μηχανη αλλα και το καντραν σαν να ειχα σβηστη τη μηχανη,μου ξανανοιξε το καντραν αφου γυρισα δυο φορες το κλειδι,αυτα μου τα κανει οταν ειναι πολυ ζεστο
Τι συμβαινει;;;;
πιγενετο σε εναν μαστορα.
arxetypo
02/07/2009, 12:37
το εχω παει στο μαστορα αλλα το προβλημα δεν το εντοπιζει και θελω να δω αν καποιος αλλος κατοχος 990 ειχε αντιμετωπισει παρομοιο θεμα
KOSTAS-ER6
02/07/2009, 13:57
Mηπως το πηγες σε ενα απλο μαστορα κ οχι σε εξουσιοδωτημενο ΚΤΜ???
Θελει διαγνωστικο μηχανημα της εταιριας για να μπει στον εγκεφαλο κ να διαβασει τη βλαβη!!!
lc8ergr1
02/07/2009, 14:25
Αυτό το πράμα βρισκόταν στη μηχανή μου τους τελευταίους 3 μήνες, προφανώς μετά την αλλαγή του ελαστικού. Όταν έσκυψα να γρασάρω την αλυσίδα αντίκρισα αυτό το θέαμα. Αφού δε σκοτώθηκα, στο δρόμο, πάλι καλά. Προσοχή λοιπόν στους ινδιάνους βουλκανιζατεράδες με τα αερόκλειδα και τα βαριά τα χέρια. Κάντε έλεγχο για κανένα ράγισμα και σφίξτε το μπουλόνι στα 50Nm όπως λέει και η μαμά ΚΤΜ.
μαλακια του ΛΑΣΤΙΧΑ
μου το εκανε και μενα και μου ζηταγε και τα ρεστα
το ανταλακτικο περιλαμβανει τον οδηγο και τον αξονα κολημενα σε ενα σωμα και τα δυο
δεν εισαι ο μονος
μαλακια του ΛΑΣΤΙΧΑ
μου το εκανε και μενα και μου ζηταγε και τα ρεστα
το ανταλακτικο περιλαμβανει τον οδηγο και τον αξονα κολημενα σε ενα σωμα και τα δυο
δεν εισαι ο μονος
Καλά εεεεε, παρόμοια κατάσταση!! :evil:
Πάντως ο οδηγός δεν είναι κολλημένος με τον άξονα, αλλά βιδωτός!!! Θα μπορούσε δηλαδή να πωλείται και ξεχωριστά.
Και είχα πάντα την περιέργεια πως γίνεται στον άξονα του ADV να είναι ένα σώμα αλουμίνιο με ατσάλι... Τελικά το έμαθα δια της ανορθόδοξης οδού!!
167646
Δεν ξέρω αν φταίει κάποιος μάστορας ή ο σχεδιαστής της μηχανής.
Και όμως το αλουμίνιο είναι κολλημένο με τον οδηγό-παξιμάδι με κόλλα.
Ευτυχώς που όπως είναι στριμωγμένο στο ψαλίδι δεν μπορεί να φύγει.
Για το 990 ίσως να φταίει ο διακόπτης κάτω από την κλειδαριά;;; Wild guess.
Τι συμβαινει;;;;
Εχεις συναγερμο....???? ( μπας και παιζει κατι εξαιτιας του...)
Pardalotzatziki
02/07/2009, 22:20
αν καταλαβα καλα απο την ολη συζητηση ισχυει το ρητο...
ΚΤΜ = καθε τριτη μα...κας
καθε τεταρτη μαστορα
μου το ειπε ιδιοκτητης ΚΤΜ
:beer:
Allst@rf
03/07/2009, 09:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pardalotzatziki
αν καταλαβα καλα απο την ολη συζητηση ισχυει το ρητο...
ΚΤΜ = καθε τριτη μα...κας
καθε τεταρτη μαστορα
μου το ειπε ιδιοκτητης ΚΤΜ
:beer:
ετσι ειναι αρχοντα.γι'αυτο μακρυα απο τα ΚΤΜ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Pardalotzatziki
03/07/2009, 09:21
pera apo thn plaka einai ekplhktika se apodosh genikotera
odhghsa se test ride to SMT kai terela8hka
alla kai pali na dwseis 14000 kai na sou xalaei tis boltes ena problhma
einai...makakia
KOSTAS-ER6
03/07/2009, 14:21
η μονη μακακια ειναι στον εγκεφαλο!!!!
για να παρεις ΚΤΜ πρεπει να ξερεις τι ζητας......
Ξέρεις τι ζητάς σημαίνει οτι συγχωρείς ανόητα ελαττώματα; όπως το παραπάνω;
Εγώ δεν τα ζητούσα αυτά, άρα... δεν ήξερα τι ζητούσα;
Μπορεί νά'ναι κι έτσι. Το θέμα της αξιοπιστίας όμως παραμένει.
KOSTAS-ER6
08/07/2009, 22:53
απο αυτα που βλεπω κ ακουω τα περισσοτερα προβληματα ειναι απο απροσεξια των συνεργειων ειτε ειναι μηχανικος , ειτε λαστιχας η δεν εχει ιδεα!
Αλλα κ παλι ειναι ιδιοτροπα μηχανακια γιαυτο λεω πρεπει να ξερεις τι θες!
Εγω το λεω αυτο μεχρι να προκυψει κατι σοβαρο στο δικο μου...ειμαι με την ελπιδα πως το δικο μου δεν θα βγαλει τιποτα...αν κανει κιχ εφυγε με τη μια!!
Ρε λεβέντες Sorry για το Spam.
Διάβασα όλο το Thread και έχω ανάμεικτα συναισθήματα.
Έκλαψα και γέλασα μαζί. Είστε απίστευτοι εσείς οι ΚΤΜάδες. Ο εθισμός στην πορτοκαλί κυρία σας έχει προκαλέσει σοβαρότατα όικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα, κυρίως εξαιτία της καθημερινής αγωνίας.
Φαντάζομαι τον εαυτό μου που είμαι και ψείρας με ένα ΚΤΜ. Με το που θα έκανε έστω κι έναν ήχο λιγάκι διαφορετικό θα πάθαινα κόλπο !!!
Να πάτε να κάνετε τσεκ απ γιατί το άγχος σκοτώνει ...
:lol: :rotflmao: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από WWW
Ρε λεβέντες Sorry για το Spam.
Διάβασα όλο το Thread και έχω ανάμεικτα συναισθήματα.
Έκλαψα και γέλασα μαζί. Είστε απίστευτοι εσείς οι ΚΤΜάδες. Ο εθισμός στην πορτοκαλί κυρία σας έχει προκαλέσει σοβαρότατα όικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα, κυρίως εξαιτία της καθημερινής αγωνίας.
Φαντάζομαι τον εαυτό μου που είμαι και ψείρας με ένα ΚΤΜ. Με το που θα έκανε έστω κι έναν ήχο λιγάκι διαφορετικό θα πάθαινα κόλπο !!!
Να πάτε να κάνετε τσεκ απ γιατί το άγχος σκοτώνει ...
:lol: :rotflmao: :lol:
Ειδες;τρωμε ολο το χρονο στα συνεργεια και δε μενει καθολου χρονος να ψαχνουμε για γυμνες φωτο σα ληγουρια... :wave2: :rotflmao: :wave2: :rotflmao: :bigcry:
LOUKILOUK
30/07/2009, 15:40
Απο την αλλη βεβαια η χαρα της οδηγησης μιας πορτοκαλι κυριας και το χαμογελο που προσφερουν σε οσους τις καβαλανε ειναι αξιες ανεκτιμητες... Αγχολητικα μηχανηματα που χαριζουν χρονια ζωης και σε κανουν να ξεχνας την ρημαδα την καθημερινοτητα που σε πνιγει...Μηχανηματα απομακρυνσης της βαρεμαρας, της ανοιας και της μιζερης αντιμετωπισης της ζωης, προσφερουν στους κατοχους τους "χρονια καλα" που τοσο πολυ μας λειπουν...
Αλλωστε τα παθη, τα λαθη και τις γυναικες τα πληρωνεις...τι ειναι τα ΚΤΜ απο τα τρια ας το πει ο καθενας μονος του...για καποιους μπορει και τα τρια:confused: :rotflmao: :lol:
Γουσταρω που καθε πρωι φτανω στη δουλεια μου χαμογελαστος πανω στο 990 και το βραδυ γυρνωντας σπιτι μου ενα χαμογελο ευτυχιας αντικαθιστα την κουραση που ηταν ζωγραφισμενη στο προσωπο μου...Γουσταρω που οταν πρεπει να "πεταχτω" καπου δεν βαρυγκομω μιας και θα βρω ευκαιρια να οδηγησω ξανα το 'θηριο"... :winka: :evil: Εν τελει την βλεπω παρκαρισμενη και φτιαχνομαι...καθομαι και την καμαρωνω σα μαλακας...μπορει και να μαι αλλα δεν με νοιαζει...
και γεια χαρα σας μαγκες...:beer: :wave2:
υ.γ. τα ιδια με εμενα μπορει να νοιωσει ο οποιοσδηποτε με οποιοδηποτε μηχανακι αλλα εγω το επαθα με ΚΤΜ...τι να κανω?
LOUKILOUK
30/07/2009, 15:45
Ξεχασα να πω οτι εχω ΚΤΜ απο το 02 (640 adv, 990adv τους 5 τελευταιους μηνες) και σιγουρα εχω παει και βολτες στον μαστορα αλλα οχι συχνοτερες ή ακριβοτερες απο τους γιαπωνεζους αδερφους μας...
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
Ειδες;τρωμε ολο το χρονο στα συνεργεια και δε μενει καθολου χρονος να ψαχνουμε για γυμνες φωτο σα ληγουρια... :wave2: :rotflmao: :wave2: :rotflmao: :bigcry:
:rotflmao: :rotflmao: :lol:
Καλή η κακοπροέραιτη προσπάθεια αλλά αστόχησες.
:nono: :nono:
Αυτές ήταν οι παλιές μου γκόμενες και είπα να σας τις δείξω.
Γι αυτό σου λέω σταμάτα να τρέχεις στα συνεργεία. Μπορείς κι εσύ να τα καταφέρεις ...
:bigcry: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Απο την αλλη βεβαια η χαρα της οδηγησης μιας πορτοκαλι κυριας και το χαμογελο που προσφερουν σε οσους τις καβαλανε ειναι αξιες ανεκτιμητες... Αγχολητικα μηχανηματα που χαριζουν χρονια ζωης και σε κανουν να ξεχνας την ρημαδα την καθημερινοτητα που σε πνιγει...Μηχανηματα απομακρυνσης της βαρεμαρας, της ανοιας και της μιζερης αντιμετωπισης της ζωης, προσφερουν στους κατοχους τους "χρονια καλα" που τοσο πολυ μας λειπουν...
Αλλωστε τα παθη, τα λαθη και τις γυναικες τα πληρωνεις...τι ειναι τα ΚΤΜ απο τα τρια ας το πει ο καθενας μονος του...για καποιους μπορει και τα τρια:confused: :rotflmao: :lol:
Γουσταρω που καθε πρωι φτανω στη δουλεια μου χαμογελαστος πανω στο 990 και το βραδυ γυρνωντας σπιτι μου ενα χαμογελο ευτυχιας αντικαθιστα την κουραση που ηταν ζωγραφισμενη στο προσωπο μου...Γουσταρω που οταν πρεπει να "πεταχτω" καπου δεν βαρυγκομω μιας και θα βρω ευκαιρια να οδηγησω ξανα το 'θηριο"... :winka: :evil: Εν τελει την βλεπω παρκαρισμενη και φτιαχνομαι...καθομαι και την καμαρωνω σα μαλακας...μπορει και να μαι αλλα δεν με νοιαζει...
και γεια χαρα σας μαγκες...:beer: :wave2:
υ.γ. τα ιδια με εμενα μπορει να νοιωσει ο οποιοσδηποτε με οποιοδηποτε μηχανακι αλλα εγω το επαθα με ΚΤΜ...τι να κανω?
Λες και εισαι στο κεφαλι μου μεσα αρχηγε. Με καλυψες πληρως. Μπραβο
KOSTAS-ER6
15/08/2009, 03:00
συμφωνω επισης...κατι αντιστοιχο αισθανομαι κ εγω...
Allst@rf
15/08/2009, 10:44
ρε παιδια 20.000 χλμ με sd '06 και ουτε κιχ...
δε λεω λιγα ειναι αλλα πραγματικα τιποτα...
τι διατανο για ΚΤΜ δε μιλαμε,Καθε Τριτη Μαστορα ακουγα αλλα τον βλεπω μονο στα σερβις...
:wave2: :wave2: :wave2:
lc8ergr1
17/08/2009, 08:28
47.000 χιλιομετρα και ουτε ενα service ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
KAI TO ΑΓΟΡΑΣΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΣΤΑ 8.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
μονο λαδακια του αλλαζα ευλαβικα και συχνα
ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ
ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΠΑ MAGURA ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ
ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟ ΕBΓΑΛΕ ΤΙΠΟΤΑ
μοντελο 2004 black δευτερη παρτιδα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΟΥΤΕ ΜΑΙ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ
ΤΩΡΑ ΣΤΑ 50.000 ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ EΠΙΣΗΜΟ SERVICE CARBS KAI ΒΑΛΒΙΔΕΣ
ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ
ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΜΥΘΟΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΑΣ ΤΑ ΠOYΝΕ ΑΥΤΑ ΟΙ JAPS ΟΙ MPEMPES KAI OI NTOYKATISTI
OXO RE!!!
47.000 χιλιομετρα και ουτε ενα service ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
KAI TO ΑΓΟΡΑΣΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΣΤΑ 8.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
μονο λαδακια του αλλαζα ευλαβικα και συχνα
ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ
ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΠΑ MAGURA ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ
ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟ ΕBΓΑΛΕ ΤΙΠΟΤΑ
μοντελο 2004 black δευτερη παρτιδα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΟΥΤΕ ΜΑΙ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ
ΤΩΡΑ ΣΤΑ 50.000 ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ EΠΙΣΗΜΟ SERVICE CARBS KAI ΒΑΛΒΙΔΕΣ
ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ
ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΜΥΘΟΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΑΣ ΤΑ ΠOYΝΕ ΑΥΤΑ ΟΙ JAPS ΟΙ MPEMPES KAI OI NTOYKATISTI
OXO RE!!!
+950 :D
Λοιπον εχουμε και λεμε.
950 του 04'
με 20000χλμ
απο δευτερο χερι
σε παρα πολυ κατασταση
το εχω εδω και ενα μηνα και την τελευταια εβδομαδα μου τρεχει κατι λαδακια.
Μετα απο χρηση οταν σταματησω βλεπω κανα 2 σταγονες κατω.
Ειναι ολοι κλειστει(συνεργεια) αυτη τη βδομαδα και δε το ξερω και πολυ καλα το μηχανακι και εχω ανησυχησει. Λιγο που το κοιταξα, οτι φαινεται δηλαδη, δεν δειχνει κατι περιεργο
εχει κανεις καμια ιδεα ρε παληκαρια. τι βλεπω σπιτι ακινητη και μαραζωνω.
φιλικα
vag950
lc8ergr1
17/08/2009, 15:50
καθαρισε με πετρελαιο το μοτερ με ενα ποτισμενο πινελο
1 πλυνε στεγνωσε κανε βολτα
2 τσεκαρε αν το λαδι δακρυζει απο την οπη του σιλικονουχου σωληνα αριστερα κατω
αυτο θα το παρατηρησεις αφου κανεις μια βολτα και παρκαρεις κλεισε μοτερ
3 αν ναι --- τοτε ο μπροστα κυλινδρος θελει service δεν ειναι σοβαρο
4 επισης τσεκαρε δεξια το O-RING που φιμωνει το φιλτρο λαδιου - αν αλλαξες μονος λαδια μπροει να ξεχασες να το βαλεις πισω
5 το ιδιο ισχυει και για το oil screen δες αν σταζει απο κει --- εχει κι αυτο τσιμουχα δεξια κατω
6 επισης αντλια λαδιου έχει κι αυτη την τσιμουχα της αριστερα στην βαση του λαδοκουτου
στην τελικη΄
7 κοιτα και την ταπα λαδιου απο κατω αν ο μεταλικος δακτυλιος μεσα απο την ταπα ειναι οκ
Αδερφε
Ευχαριστω
θα τα κοιταξω με πρωτη ευκαιρια και επανερχομαι.
lc8ergr1
18/08/2009, 08:49
αν το μπουκωσες το εργαλειο με παραπανω λαδι απο ανασφαλεια
τοτε
θα το φτυνει απο τον αισθητηρα πιεσης λαδιου που βρισκεται μεταξυ του μπροστινου και πισω κυλινδρου και θα σου δακρυζει το λαδι δεξια και αριστερα του μοτερ στο κεντρο
η βιδα του αισθητηρα φερει metal seal
για να το τσεκαρεις θελει λυσιμο carbs
δεν ειναι τιποτα ... ευκαρια να καθαρισεις φιλτρο αερα και να εξερευνησεις την φανταστικη τεχνολογια του κορυφαιου LC8 ΜΟΤΟR
με την ευκαιρια δες αν φοραει DNA
ΑΝ ΟΧΙ ΔΩΣΕ 100 ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΝΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ DNA
KAI MHN MASAS RE!! TO ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΜΑΜΕΙ!!! ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ ΕΚΑΝΕΣ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ρε gefr?
Το παραπάνω λάδι, θα φύγει από το σωλήνα αναθυμιάσεων στο φιλτροκούτι και αν δεν το ρουφήξει ο μπροστινός κύλινδρος θα πέσει στο κάτω μέρος του φιλτρόκουτιού και θα αποχετευθεί από το διάφανο σωληνάκι που δεν είναι σιλικόνης.
Η συχνότερη αιτία διαρροής λαδιού είναι όπως λέει ο προλαλλήσας, διαρροή από τον αισθητήρα πίεσης λαδιού. Έχει κυκλοφορήσει αναβάθμιση και δεν ξέρω αν το έλυσαν το πρόβλημα. Πάντως ενώ δεν είχε πρόβλημα η ένδειξη, λάδι διέρεε μεταξύ του μεταλλικού και του πλαστικού μέρους του αισθητήρα.
Τα περί service του μπροστινού κυλίνδρου δεν τα κατάλαβα.
Αυτά.
Μάλλον παρουσιαστήκε το πρώτο σοβαρό πρόβλημα στο 950. '04 μοντέλο με 72000χλμ μετά από την Κυριακάτικη βόλτα στη Βυτίνα, κατά την επιστροφή στην Αττική οδό και ενώ ήμουν με 200+ ο κινητήρας έκοψε και δεν ανέβαζε στροφές με ευκολία, ενώ στις χαμηλές στροφές τα μπουμπουνητά από τις εξατμίσεις και το σκορτσάρισμα πήγαινε σύννεφο ανεβάζοντας στροφές μετά βίας.
Τώρα είναι μέσα και έχουν αποκλειστεί μπουζι, καρμπυρατέρ και μάλλον πηγαίνουν για βαλβίδα μπροστινού κυλίνδρου. Όταν ανοιχτεί θα ενημερώσω.....:(
Τα γούστα πληρώνονται έχουμε πει :D
GhostDog
23/10/2009, 09:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από sas
Μάλλον παρουσιαστήκε το πρώτο σοβαρό πρόβλημα στο 950. '04 μοντέλο με 72000χλμ μετά από την Κυριακάτικη βόλτα στη Βυτίνα, κατά την επιστροφή στην Αττική οδό και ενώ ήμουν με 200+ ο κινητήρας έκοψε και δεν ανέβαζε στροφές με ευκολία, ενώ στις χαμηλές στροφές τα μπουμπουνητά από τις εξατμίσεις και το σκορτσάρισμα πήγαινε σύννεφο ανεβάζοντας στροφές μετά βίας.
Τώρα είναι μέσα και έχουν αποκλειστεί μπουζι, καρμπυρατέρ και μάλλον πηγαίνουν για βαλβίδα μπροστινού κυλίνδρου. Όταν ανοιχτεί θα ενημερώσω.....:(
τώρα μπορεί να πω βλακεία αλλά δείτε και την τρόμπα βενζίνης..
παρόμοια συμπτώματα έχει (δεν ανεβάζει..)
:wave2: :beer:
ntantoum
23/10/2009, 13:09
Γειά σας παλικάρια,
ntantoum απο χίο, είμαι κάτοχος ενός adv 950 2004 μοντέλο.Τ έχω 4 μήνες όπως καταλαβαίνετε μεταχειρισμένο αλλά είμαι 23 και γούσταρα το μηχανάκι απίστευτα... Προηγούμενο μηχανάκι ένα exc f 250. Βασικά έλεγα να αγοράσω ένα exc 530 για χρήση και χώμα αλλά και δρόμο....
Είδα λοιπόν το adv σαν πρόκληση τ ονειρευόμουν αλλά όχι στα 23 μου... Όντας μικροκαμωμένος το φοβόμουν πάρα πολύ στην αρχή αλλά μετά από 7000km σε λιγότερο από 4 μήνες το μηχανάκι το βάζω μ ανάποδα οπουδήποτε και απλά δεν φεύγει, ανοίγει την πορεία του αλλά διορθώνει μόνο του. Είτε μπαίνω με κατεβασιές και τα σκάω στην στροφή εκτός απο τον γλυκό χορό της ουράς το μηχανάκι μπαίνει μπούνια. Το adv μου είχε πολλά καλούδια απο τον προκάτοχο αλλά μεγαλώνω και εγώ την προίκα του...
Είχε 15000 και έχω 22000 δεν μου έχει βγάλει τίποτα απολύτως και το πάω τάπα συνέχεια...
Και ναι το θηρίο μπαίνει και χώμα όσο βαρυ και να είναι μπαίνει στρίβει πλαγιάζει σκάβει και αν έχετε το θεό σας "πηδάει σαν διαβολεμενο" οτι σκεφτείς το κάνει.... Το μοναδικό που μου έβγαλε ηταν οτι ξεβιδωθηκαν οι πολοι της μπαταρίας απο τ αλματακια, είπα και εγω να το χαρω λιγο παραπανω.... Εχω σκοπο μου να κανω πολλα χιλιομετρα μ αυτο το moter με την θέληση παντα του καλου θεουλη οποτε μεχρι τωρα αυτα ειχα να παρατηρησω...
Εμενα πάντως μ επεισε οτι ειναι το καλυτερο mega on/off αν και δεν εχω οδηγησει καποιο αλλο. Και ναι θα μπω στην διαδικασια ακομα και να μαθω να κανω μερικες μικροεπιδιωρθωσεις μονος μου γιατι απλα ο κινητηρας του το πλαισιο του το στριψιμο του και γενικα ολο το συνολο ειναι ενα εργοστασιο παραγωγης κ@υλας .....!!!! sorry για την εκφραση...
Οσο για τα gs απλα ειναι ενα καλο ανετο μηχανακι για μετακινηση απο ενα σημειο της πολης σε καποιο αλλο... Οταν μιλαμε για επιδωσεις και κανιβαλισμους για εκρηξεις αδρεναλινης και φουσκωμα του παντελονιου στο επιμαχο σημειο μιλαμε για KTM Adventure....
Aυτα απο μενα .... σορρυ αν ηρθα σ αντιπαραθεση με bmwακηδες αλλα απ την αλλη μικρος κ ανοητος ειμαι.....
thanx σ ολους και παντα πολλα και καλα χιλιομετρα.....
lc8ergr1
23/10/2009, 14:45
new kid in town!!!!
new blood!!!!!
ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ
μα τι κανουμε εμεις οι πορνογεροι μπρικια κολαμε???
ευγε νεαρε μου!!!! εισαι ενα KTM golden boy!!!!
ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΧ80 ΡΕΦΕΝΕ
ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΟΧΙ ΤΑΡΖΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ
ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ
τελικά μάλλον δεν έχει πάρει βαλβίδα, όταν μετρηθούν όλα θα ενημερώσω :rolleyes:
BIG BLACK
23/10/2009, 17:38
Mεγάλη πιθανότητα να είναι το φίλτρο στην τρόμπα
βενζίνης.Το είχα πάθει και εγώ, όχι σε τόσο μεγάλο
βαθμό στο 990 ακι το φίλτρο είχε σχεδόν στερεοποιηθεί
από τις κωλοβενζίνες που βάζουμε.
Ελπίζω να είναι αυτό και ενημέρωσε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από BIG BLACK
Mεγάλη πιθανότητα να είναι το φίλτρο στην τρόμπα
βενζίνης.Το είχα πάθει και εγώ, όχι σε τόσο μεγάλο
βαθμό στο 990 ακι το φίλτρο είχε σχεδόν στερεοποιηθεί
από τις κωλοβενζίνες που βάζουμε.
Ελπίζω να είναι αυτό και ενημέρωσε.
FYI το 950 δεν έχει φίλτρο βενζίνας, όπως το 990.
BIG BLACK
23/10/2009, 18:54
FYI το 950 δεν έχει φίλτρο βενζίνας, όπως το 990.
OK.Δεν το ήξερα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από vag950
Λοιπον εχουμε και λεμε.
950 του 04'
με 20000χλμ
απο δευτερο χερι
σε παρα πολυ κατασταση
το εχω εδω και ενα μηνα και την τελευταια εβδομαδα μου τρεχει κατι λαδακια.
Μετα απο χρηση οταν σταματησω βλεπω κανα 2 σταγονες κατω.
Ειναι ολοι κλειστει(συνεργεια) αυτη τη βδομαδα και δε το ξερω και πολυ καλα το μηχανακι και εχω ανησυχησει. Λιγο που το κοιταξα, οτι φαινεται δηλαδη, δεν δειχνει κατι περιεργο
εχει κανεις καμια ιδεα ρε παληκαρια. τι βλεπω σπιτι ακινητη και μαραζωνω.
φιλικα
vag950
ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΣΙΜΟΥΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΣΟΣΤΑΤΗ ΛΑΔΙΟΥ.
τελικά μάλλον δεν έχει πάρει βαλβίδα, όταν μετρηθούν όλα θα ενημερώσω :rolleyes:
τελικά βαλβίδα μπροστινού κυλίνδρου.
από πέμπτη αναλυτικά.
αυτό που μου τι σπάει είναι ότι το μηχανάκι δεν είχε κανιβαλιστεί.Σωστά το ζέσταμα, στην ώρα του τα service, κουλάντζα ο οδηγός (συμπληρώνω) για να προλάβω κακεντρεχή σχόλια :lol: .
παίζει να δημιουργήθηκε η ζημιά από χάλια καύσιμα?
είχα αδειάσει το ντεπόζιτο και όταν έβαλα φωτιά σε ένα μέρος των καυσίμων, αυτά δεν ανεφλέγισαν με τον κλασσικό τρόπο της βενζίνης, αλλά συνέχισαν να καίνε βγάζοντας μαύρο καπνό, και όταν έσβησαν είχε αφήσει στάμπα στο τσιμέντο
Allst@rf
27/10/2009, 13:50
τελικά βαλβίδα μπροστινού κυλίνδρου.
από πέμπτη αναλυτικά.
αυτό που μου τι σπάει είναι ότι το μηχανάκι δεν είχε κανιβαλιστεί.Σωστά το ζέσταμα, στην ώρα του τα service.
παίζει να δημιουργήθηκε η ζημιά από χάλια καύσιμα?
είχα αδειάσει το ντεπόζιτο καιόταν έβαλα φωτιά σε ένα μέρος των καυσίμων, αυτά δεν ανεφλέγισαν με τον κλασσικό τρόπο της βενζίνης, αλλά συνέχισαν να καίνε βγάζονταςμαύροκαπνό, και όταν έσβησαν είχε αφήσει στάμπα στο τσιμέντο
ρε παιδια με συγχωρειτε που επεμβαινω.
οσον αφορα αυτο που λεει ο φιλος ,για το ζεσταμα.τελικα τι ισχυει?
τα LC8 τα ζεσταινουμε κανονικα μεχρι τεσσερεις γραμμες στην θερμοκρασια?
γιατι το moto ειχε καποτε ενα αρθρο σχετικα με ζεσταμα και ελεγε οτι αν καθεσαι και το ζεσταινεις,δημιουργεις την μεγιστη φθορα.το καλυτερο ελεγε, ειναι να φευγεις με την μια χαλαρα και να αλλζεις ολες τις ταχυτητες μεχρι να ζεσταθει,που απο κει και περα πας οπως θες.
arxetypo
01/02/2010, 11:13
καλησπερα στο forum,εδω και 1,5 χρονο εχω το adventure 990 και εδω και μια βδομαδα βλεπω και εχει υγρο η μανετα του συμπλεκτη-μηπως αυτο ειναι ενδειξη οτι βαδιζω αργα αλλα σταθερα για την αλλαγη της τρομπας του?Ρωταω για να ξερω τι θα πω αν αρχισει και μου λεει ο "μαστορας" του εξουδιοτημενου (μια και εχω 6 μηνες ακομα εγγυηση) διαφορες "φιλοσοφικες απαντησεις"
Σας ευχαριστω
καλησπερα στο forum,εδω και 1,5 χρονο εχω το adventure 990 και εδω και μια βδομαδα βλεπω και εχει υγρο η μανετα του συμπλεκτη-μηπως αυτο ειναι ενδειξη οτι βαδιζω αργα αλλα σταθερα για την αλλαγη της τρομπας του?Ρωταω για να ξερω τι θα πω αν αρχισει και μου λεει ο "μαστορας" του εξουδιοτημενου (μια και εχω 6 μηνες ακομα εγγυηση) διαφορες "φιλοσοφικες απαντησεις"
Σας ευχαριστω
Προσπάθησε να εντοπίσεις τη διαρροή. Το πιθανότερο να είναι από το καπάκι του δοχείου υγρών (θα έχει στραβοπατήσει η λαστιχένια φλάντζα), παρά από τη φούσκα της τρόμπας..
arxetypo
01/02/2010, 12:54
Προσπάθησε να εντοπίσεις τη διαρροή. Το πιθανότερο να είναι από το καπάκι του δοχείου υγρών (θα έχει στραβοπατήσει η λαστιχένια φλάντζα), παρά από τη φούσκα της τρόμπας..
Σε ευχαριστω
Θα πρέπει να αντικατασταθούν οι φλάντζες στην τρόμπα αυτή. Είναι πολύ σπάνια βλάβη.
Πιό πιθανό είναι αυτό που λέει ο Vegeta.
Η συνήθης ζημιά στην τρόμπα του συμπλέκτη δεν ευθύνεται για διαρροή στη μανέτα, αλλά κάτω χανηλά στην περιοχή της τρόμπας συμπλέκτη.
lc8ergr1
02/02/2010, 09:55
Σας ευχαριστω
ZHTA ΠΛΗΡΗ ΑΛΛΑΓΗ MAGURA ΣΕΤ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ
ΑΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΜΑ ΜΟΥ ΠΕΣ
1 ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
2 ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΩ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
3 ΘΣ ΓΡΑΦΩ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΤΜ ΑΥΣΤΡΙΑ
ΚΛΑΝΟΥΝ ΜΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ