PDA

View Full Version : Transalp 650 -Ιδιαίτερος θόρυβος με 3η?

Thanoskn
16/02/2007, 13:32
Γεια σας και χαρά σας!
Είμαι νέος στην παρέα, αν και σας παρακολουθώ εδώ και μήνες.

Το ερώτημά μου απευθύνεται σε όσους έχουν ή είχαν HONDA TRANSALP 650. Απέκτησα πρόσφατα το εν λόγω μηχάνημα second-hand, μοντ. 2001, 33.000 km. Μετά από γρανάζια και αλυσίδα που αλλάχτηκαν, η κατάστασή του φαίνεται αρκετά ως πολύ καλή. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ο διαφορετικός ήχος που κάνει η μηχανή (το σασμάν μάλλον) όταν έχω 3η ταχύτητα. Συγκεκριμένα, ενώ με τις άλλες ταχύτητες ο ήχος είναι το νορμάλ "γουργουρητό-σφύριγμα" των Transalp, όταν βάζω 3η το "γουργουρητό-σφύριγμα" ανακατεύεται με έναν επιπλέον ήχο σαν ελαφρό χτύπημα, η συχνότητα του οποίου είναι ανάλογη με τις στροφές της μηχανής. Είναι κυρίως αισθητό όταν η μηχανή πηγαίνει με σταθερή ταχύτητα (με 2-4000 rpm) ή επιταχύνει ελαφρά, δεν ακούγεται όταν επιβραδύνει με το γκάζι κλειστό και μάλλον ελαττώνεται στα πολλά γκάζια (ή δεν ακούγεται λόγω του θορύβου του κινητήρα). Επίσης, το φαινόμενο είναι πιο έντονο όταν η μηχανή ζεσταθεί.
Σας μπέρδεψα; Μάλλον!... Η ουσία του ερωτήματος είναι: Τα συγκεκριμένα Transalp 650 (είχα παλιότερα 600 και δεν είχα παρατηρήσει κάτι) κάνουν κάποιον διαφορετκό θόρυβο με 3η ταχύτητα;;;; ή πρέπει ν'ανησυχώ;;; Καμιά γνώμη κανείς;;;;

Αυτά!
Καλό τριήμερο εύχομαι σε όλους και καλές (βροχερές μάλλον) βόλτες. :confused:

OldMan
16/02/2007, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Thanoskn
Συγκεκριμένα, ενώ με τις άλλες ταχύτητες ο ήχος είναι το νορμάλ "γουργουρητό-σφύριγμα" των Transalp, όταν βάζω 3η το "γουργουρητό-σφύριγμα" ανακατεύεται με έναν επιπλέον ήχο σαν ελαφρό χτύπημα, η συχνότητα του οποίου είναι ανάλογη με τις στροφές της μηχανής. Είναι κυρίως αισθητό όταν η μηχανή πηγαίνει με σταθερή ταχύτητα (με 2-4000 rpm) ή επιταχύνει ελαφρά, δεν ακούγεται όταν επιβραδύνει με το γκάζι κλειστό και μάλλον ελαττώνεται στα πολλά γκάζια (ή δεν ακούγεται λόγω του θορύβου του κινητήρα). Επίσης, το φαινόμενο είναι πιο έντονο όταν η μηχανή ζεσταθεί.
Για ψυχοθεραπεία, στα Μοντέλα ...:wave2:

Trickster
16/02/2007, 13:46
Στην δικιά μου τουλάχιστον δεν ακούγεται κάτι ιδιαίτερο στην 3η :nono:

Πήγαινε το σε ένα μηχανικό να το ακούσει όμως..

Thanoskn
16/02/2007, 14:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Για ψυχοθεραπεία, στα Μοντέλα ...:wave2:

Επειδή δεν κατάλαβα την απάντησή σου OldMan, μου εξηγείς λιγάκι;;;

Trickster
16/02/2007, 14:41

Μην τον παρεξηγείς, ο τελευταίος ντουζλαμας που φαγε φταίει.. :smokin: :D :D

Nostra
16/02/2007, 14:43

απλά άλλαξε κατηγορία στο thread... :wave2:

OldMan
16/02/2007, 15:08
:rotflmao: :lol: :rotflmao:
Η περιγραφή σου (αν και κατατοπιστικότατη..) μου θύμισε κάποιον ξαπλωμένο στον καναπέ του ψυχαναλυτή !!!
(μην δίνεις σημασία...) :wave2:

:beer: :wave2: :beer:

Thanoskn
16/02/2007, 15:28
Μέσα έπεσες!

Αν σου πω ότι μου έκλεψαν το καινούργιο μηχανάκι μου (V-Strom) :bawl:
και τώρα είμαι στη φάση που ψάχνω το κλεμμένο και προσπαθώ να συνεφέρω και το Transalpακι (και την τσέπη μου), ε και λίγη ψυχανάλυση θα βοηθούσε!...:hypnotize

costas81
16/02/2007, 15:42
Μέσα έπεσες!

Αν σου πω ότι μου έκλεψαν το καινούργιο μηχανάκι μου (V-Strom) :bawl:
και τώρα είμαι στη φάση που ψάχνω το κλεμμένο και προσπαθώ να συνεφέρω και το Transalpακι (και την τσέπη μου), ε και λίγη ψυχανάλυση θα βοηθούσε!...:hypnotize

Σου κλέψανε το στρωμα???

Κριμα φιλαρακο!

Πως το χασες?

:( :( :( :(

Nostra
16/02/2007, 15:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Πως το χασες?:( :( :( :( Είχε γλίτσα στη στροφή.... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

gcrook
16/02/2007, 15:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Σου κλέψανε το στρωμα???

Κριμα φιλαρακο!

Πως το χασες?

:( :( :( :(

Ο κλεφτης αντι να στριψει στην Ιπποκρατους μπηκε κατα λαθος απο Εμμανουηλ Μπενακη...:hypnotize :uplate: :hypnotize

costas81
16/02/2007, 16:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
Είχε γλίτσα στη στροφή.... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ο κλεφτης αντι να στριψει στην Ιπποκρατους μπηκε κατα λαθος απο Εμμανουηλ Μπενακη...:hypnotize :uplate: :hypnotize

Ενταξει τελειωσατε με τα ξεκαρδιστικα αστεια σας???

:a31: :a31: :a31: :a31: :a31: