View Full Version : Η 5η δέ κουμπώνει καλά
akalfado
23/02/2007, 20:03
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα.
Ένας ακόμα καινούργιος ιδιοκτήτης ενός DL 650 (μα είναι κούκλα) :)
Έχω μιά απορία άν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Το μηχανάκι έχει μόλις 560 χιλιόμετρα.
Το πρόβλημα είναι οτι αρκετές φορές (1 στις 10) η 5ή ταχύτητα δέ κουμπώνει καλά.
Στροφές δέν είμαι χαμηλά όταν την αλλάζω (γύρω στις 4000).
Όλες οι άλλες μπαίνουν μιά χαρά.
Να ανησυχώ για κάτι;
Ευχαριστώ απο τώρα για τη βοήθεια! :)
GIXXERAKIAS
24/02/2007, 10:51
Αν και δεν ειμ αι ο καταλληλος να σου απαντησει αλλα λογω suzukακιας και γω θα σου πω ενα πραγμα.Περιμενε λιγο μεχρι το πρωτο σερβις στα 1000χιλ να δεις με την αλλαγη λαδιων αν θα στρωσει το φαινομενο και μετα ψαξου για τυχον ρυθμιση του κιβωτιου σου απο εναν τεχνικο στο καταστημα που την πηγαινεις για σερβις.Καλ χιλιομετρα και καλοταξιδη:beer: :beer: :wave2:
Το εχω παρατηρησει και εγω μου το εχει κανει 5-6 φορες και οχι με πολες στροφες 4000 - 5000
και μετα τα 1000 και το πρωτο σερβις θα πρεπει να παω να ριξω μια ματια στο συνεργειο
Μια απο τα ιδια εδω... με μονο 200χλμ στο κοντερ. Παω να βαλω την 5η και μου πεταει νεκρα (χωρις λυχνια νεκρας). Ενα απο τα προβληματακια που το περίμενα.
Απ'ότι ειχα διαβασει σε ξενα φορα, ειναι συχνο φαινομενο και απλα θελει πιο "αποφασιστικη κινηση" του ποδιου στο ανεβασμα ταχυτητων. Παρ'όλα αυτα σημειωνεται για το σερβις των 1000... αν και μεχρι τοτε μαλλον θα εχει εξαληφθει.
Μια καλη αρχη ειναι να κουρδισεις λιγο το συμπλεκτη σου (ο δικος μου ειχε ερθει "μαμα" με πολυ τζογο και τον κουρδισα λιγο απο τη ροδελα της μανετας) και να ρυθμισεις το λεβιε των ταχυτητων στα μετρα σου. Εγω τον κατεβασα λιγο ωστε να δουλευει καλυτερα στην κινηση του δικου μου ποδιου και φαινεται πως αυτο βοηθησε αρκετα στο "προβλημα".
costas81
26/02/2007, 11:43
φιλαρακια στο πρωτο σερβις πειτε να σας ρυθμισουν λιγο τον συμπλεκτη!!!
σε μενα το εκανε στην 6η! Τωρα ολα οκ!
akalfado
26/02/2007, 18:25
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!
Προφανέστατα στο 1ο service και με μία ρύθμιση όλα θα είναι οκ!
:beer: