View Full Version : ΚΤΜ990 ή 950;
Παιδια καλησπερα.Μια εροτηση σε σας που εισαστε πιο σχετηκοι.Ενας φιλος σκεφτεται να παρει ενα μεγαλο on-off και να ειναι και καλων δινατοτητων στο χωμα.Ειχε λοιπον καταληξη σε αγορά καινουριου 990 adventure το απλο οχι το S.Ομως λιγο πριν τηνν αγορα βρηκε ενα 950 adventure με akrapovic και σε αριστη κατασταση,μοντελο 2005 μαυρο,το οποιο εχει 6.200χλμ και γενηκα ειναι πολυ προσεγμενο.Το πηγε και για ελενχο και δεν βρεθηκε τιποτα ψεγάδη.Εχει προβλιματιστει λοιπον ποιο απο τα δυο να παρει.Η διαφορά τημης ειναι 3500 υπερ του 950 αλλά οπος και να το κανης το καινουριο ειναι καινουριο.Σχετικα με δυνατοτιτες των δυο σε ταξιδια ,χωμα,πολη και τα λοιπα, σιγκριτικα μεταξυ τους,τι θα προτηνατε;Εχει κανεις καμμια γνομη;Στο χωμα που παει συχνα ο Τασος(φιλος) ειναι τα ιδια σε δινατοτητες;Ριξτε καμια γνομη και θα την μεταφερω γιατι απο ηπολογιστες δεν εχει καμια σχεση.Ευχαριστο πολυ;) ;)
ειχα το 950 και εχω το 990....Σε γενικες γραμμες ειναι το ιδιο πραγμα...Το 990 δεν μπερδευει στα χαμηλα (ψεκασμος) που μερικα 950 το εκαναν...ειναι λιγο πιο αποτομο στα μπαμ και καει ελαχιστα λιγοτερο...:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
ειχα το 950 και εχω το 990....Σε γενικες γραμμες ειναι το ιδιο πραγμα...Το 990 δεν μπερδευει στα χαμηλα (ψεκασμος) που μερικα 950 το εκαναν...ειναι λιγο πιο αποτομο στα μπαμ και καει ελαχιστα λιγοτερο...:wave2:
;) δηλαδη πιστευεις-εντελως προσοπικα-οτι εφοσον πανω κατω ειναι το ιδιο,αξιζει η αγορα ενος καλομεταχηρισμενου 950 γλιτωνοντας και μια διαφορά της ταξης των 3-4 χιλιαδων ευρω;...Εφοσον η οδηγικη απολαυση και συμπεριφορα ειναι περιπου απαραλλαχτη;:rolleyes: Γιατι εδω που τα λεμε και σε εμφανηση δεν πολυδιαφερουν και μαλιστα το 950 φαινεται πιο "αλητικο" ενω το 990 πιο κιριλε αλλά και σε επιδόσεις και τεχνικά χαρακτιριστικα σχεδον ιδια τα βλεπω.:confused:
Αν θελεις πες μου σε τι τιμες τα παιρνεις να σου πω!
Αν θελεις πες μου σε τι τιμες τα παιρνεις να σου πω!
To 990 το παιρνει με το κλειδι στο χερι(και τιποτα εξτρα:( )13.200 ενω το 950 μοντελο '05 με akrapovic και φιλτρο εξτρα με 6200χλμ,μαυρο,το βρηκε 9.700 και -ισως-κατεβει στα 9.500. :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pepito
To 990 το παιρνει με το κλειδι στο χερι(και τιποτα εξτρα:( )13.200 ενω το 950 μοντελο '05 με akrapovic και φιλτρο εξτρα με 6200χλμ,μαυρο,το βρηκε 9.700 και -ισως-κατεβει στα 9.500. :D
Αν του περισσεύουν, ας πάρει το καινούργιο...
Παντως τα 950 το 2005 εβγαιναν με δωρο τις αγκραπες...Αν τα εχει ας παρει καλυτερα το καινουργιο, αλλιως το 950!!
dirtbird
28/02/2007, 09:40
Εγώ θα έπαιρνα το ψεκαστό αλλά με τη σέλλα του 950....
θα επαιρνα το 950 και με τη διαφορα ενα δίχρονο 125-200 κτμ παλι για να κανω εντουρο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Εγώ θα έπαιρνα το ψεκαστό αλλά με τη σέλλα του 950....
Ποια σελα? και τα δυο βγαινουν με τη σελα εντουρο (πορτοκαλι) και την comfort (μαυρη) που ειναι με τζελ μεσα...:D
Μιλαω παντα για το S αλλα μπαινουν και στο απλο!
Cpt. Haddock
28/02/2007, 09:53
ποιο είναι πιο χαμηλό απ' τα δύο; :bigcry: :bigcry:
dirtbird
28/02/2007, 09:54
Ποια σελα? και τα δυο βγαινουν με τη σελα εντουρο (πορτοκαλι) και την comfort (μαυρη) που ειναι με τζελ μεσα...:D
Μιλαω παντα για το S αλλα μπαινουν και στο απλο!
Το 990 που οδήγησα (και μάλλον ήταν αυτό που είχαν τεστ τα περιοδικά), είχε σέλλα 2 επιπέδων και σε τοποθετούσε μέσα σε αντίθεση με το 950 (S αν θυμάμαι καλά, ήταν μπλε Gauloise) που ήταν επίπεδη και πιο ψηλή..... και μΕ άρεσε καλύτερα.
Κατά τα άλλα προτιμώ τον ψεκασμό.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το 990 είναι ελαφρώς πιο χαμηλό...
κι εγώ θα προτιμούσα τον ψεκασμό συν άλλα καλά που έχει το 990 όπως καλύτερη διακλάδωση στα σωληνάκια του μπροστινού, ηλεκτρονικό τσοκ (ψεκασμός γαρ) κτλ
dirtbird
28/02/2007, 10:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
θα επαιρνα το 950 και με τη διαφορα ενα δίχρονο 125-200 κτμ παλι για να κανω SKYDIVING.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
:wave2: :wave2:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το θες για την κοπελιά σου ..???:smokin:
taxydromos
28/02/2007, 14:51
παιδια το 990 λογω euro3 ειναι πιο γραμμικο χωρις ναχει το 'ξεσπασμα' του 950...:winka:
Το 990 βγαζει λειγοτερα προβληματα απο το 950 που
εβγαζε αρκετα
θα επαιρνα το 950 και με τη διαφορα ενα δίχρονο 125-200 κτμ παλι για να κανω εντουρο.
kai ego tha eperna to 950 kai thn diafora tha estrona plakakia to wc sto xorio :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ama einai kai to mple portokali......... 950 dagoto
Δεν έχει ABS το 990; Η όλοι εδώ είναι υπεράνω; Νομίζω οτι το πιό σημαντικό υπέρ του μεγάλου είναι αυτό.
Δεν ειναι θεμα υπερανω, ειναι τροπου οδηγησης και νοοτροπιας..Προσωπικα δεν μου πηγε ποτε το ABS στα μηχανακια, εχω οδηγησει (ειχα καποτε) μηχανακι με ABS και δεν μου αρεσε ο τροπος που φρεναρε, δεν αισθανομουν ασφαλεις..
Αρα δεν μπαινει για εμενα στα πλεονεκτηματα...
Εγώ έχω το piaggio X9 500 και θέλω να πάρω το 950 το adventure. Επειδή θα το χρησιμοποιώ αρκετά και μέσα στην Αθήνα, τι λέτε, θα με βολέψει;
Αρχικά δημιουργήθηκε από alter45
Εγώ έχω το piaggio X9 500 και θέλω να πάρω το 950 το adventure. Επειδή θα το χρησιμοποιώ αρκετά και μέσα στην Αθήνα, τι λέτε, θα με βολέψει;
ΟΧΙ !!!
akamarinos
15/04/2007, 18:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από alter45
μην το κανεις αυτο στον εαυτο σου:nono: στην καλυτερη μεσα στον μηνα θα το εχεις δωσει:lol:
Παιδιά άλλαξα τελικά γνώμη. Λέω να πάρω το SM 610 της Husqvarna. Και αυτό γιατί όπως σας είπα κινούμαι πολύ μέσα στην Αθήνα.
lc8ergr1
03/05/2007, 09:12
σωστός !!!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΜΗ!!!
αν οπώς λες το θες περισσοτερο για χωμα και λιφγοτερο για δρομο γιατι να παρεις το 990?
σε τι θα σου χρησιμευσει το abs +IGN ? TOTE
ΕΓΩ ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 3500 θα την επερνα φουλ αξεσουαρ περιφεριακα και θα ειχα ενα 950 ΤΟΥΜΠΑΝΟ και οχι ενα 990 ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΧΤΡΑ ΠΑΝΩ
ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ...!!! ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΛΛΑΖΕΙ!!! ΜΟΝΟ