View Full Version : How to ..... eBay
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
Pardalotzatziki
29/08/2013, 03:11
Απορια...Στελνω λεφτα απο Paypal στην Alpha..
Καθε φορα με χρεωνει 3Ε ασχετα με το ποσο.
Αυτο ειναι νομιμο? 3Ε για μια απλη μεταφορα??
Ακομα και για μια καταθεση 0,14 απο το Adsense, 3E χρεωσαν...
Paypal, τραπεζες ,ebay, μεταφορικες etc. σου ρουφανε το αιμα...... Δεν χρειαζονται πολλα λογια.......... Ειναι τυχεροι οι ξένοι που δεν λένε να παρουνε ποτε "μπρός" οι Ελληναρες !!! :mad:
Pardalotzatziki
16/11/2013, 03:05
Paypal, τραπεζες ,ebay, μεταφορικες etc. σου ρουφανε το αιμα...... Δεν χρειαζονται πολλα λογια.......... Ειναι τυχεροι οι ξένοι που δεν λένε να παρουνε ποτε "μπρός" οι Ελληναρες !!! :mad:
Και; Εχεις κατι να προτεινεις;
xristosdino
16/02/2014, 23:54
Καλημέρα, θέλω να παραγγείλω εξατμίσεις που δεν βρίσκω Ευρώπη απο αμερική, κόστος περίπου 650 ευρω. Τι συμβουλές έχετε; Έχει νόημα να προτείνω να γράψει gift μήπως γλυτώσω τελωνείο; Πόσο μπορεί να φτάσει η χρέωση στο τελωνείο;
SHOOTER045
17/02/2014, 00:10
εχει νοημα
οπως και να διαλεξεις αποστολη με usps οχι ups
Pardalotzatziki
17/02/2014, 19:54
Καλημέρα, θέλω να παραγγείλω εξατμίσεις που δεν βρίσκω Ευρώπη απο αμερική, κόστος περίπου 650 ευρω. Τι συμβουλές έχετε; Έχει νόημα να προτείνω να γράψει gift μήπως γλυτώσω τελωνείο; Πόσο μπορεί να φτάσει η χρέωση στο τελωνείο;
Ρωτα αν μπορει να το κανει αυτο με το δωρο γιατι απο Αμερικη περνανε τελωνειο. Εγω ειχα πληρωσει 80Ε για εκτελωνισμο κλπ κλπ(οχι απο ΗΠΑ)
Ρωτα αν μπορουν να δηλωσουν αξια κατω απο 40 δολαρια. Και αν παρουν τηλ απο τελωνειο κοιτα μην την πατησεις και πεις την αξια.
Θα πεις οτι κανονισες με τον αποστολεα(π.χ. δωρο ή Χ αξια).
SHOOTER045
17/02/2014, 20:20
Σημερα παρελαβα δεμα
Οπου χωρις να του πω τιποτα ειχε σημειωνο τετραγωνακι gift χωρις να του πω απολυτως τιποτα ειχε και ενδειξεις sample κλπ
Απ οτι φαινεται ξερουν και αυτοι τι παιζει με το εδω τελωνειο
Απλα απεφυγε την ups για μεταφορα
Simon_says
26/07/2014, 14:50
καλησπερα ψαχνω ολο το google και δεν μπορω να βρω εναν οδηγο πωλησης στο ebay, κολαω στο Set a price and P&P details
iliasfyntanidis
26/07/2014, 19:27
καλησπερα ψαχνω ολο το google και δεν μπορω να βρω εναν οδηγο πωλησης στο ebay, κολαω στο Set a price and P&P details
Θες να ορίσεις τιμή και λεφτά που απαιτούνται για αποστολή?Εν ολίγοις θέλεις να πουλήσεις?Δεν πας κάπου ιδιαίτερα.Εφόσον καταχωρήσεις την αγγελία στην ανάλογη κατηγορία,ανεβάσεις φωτό κ.λ.π σε πάει μόνο του μετά.Προσοχή μόνο σε ποιες χώρες θα στείλεις.Καλό είναι κάτι χώρες όπως Ζιμπάμπουε να τις αποκλείσεις.Την έχω πατήσει στο παρελθόν.Αυτά τα ρυθμίζεις από το Account settings.
Simon_says
27/07/2014, 09:38
να το κανω πιο αναλυτικα, ας πουμε βαζω sto postal destination vazo europinian union sto servise τι επιλεγω? το οποιο εχει μαλλον σχεση με το αν θα το στειλω με ελτα η αλλη κουριερ
iliasfyntanidis
27/07/2014, 14:24
να το κανω πιο αναλυτικα, ας πουμε βαζω sto postal destination vazo europinian union sto servise τι επιλεγω? το οποιο εχει μαλλον σχεση με το αν θα το στειλω με ελτα η αλλη κουριερ
Βάλε ότι θες.Τα ΕΛΤΑ σαν ΕΛΤΑ δεν υπάρχουν αλλά μπορείς να βάλεις other courier service.
SHOOTER045
27/07/2014, 15:01
Πάνω σε αυτό που είπε ο PETRAN
Έχω φέρει δέματα από Αμερική με ποικιλία βάρους και όγκου
Μόνο μια φορά με σταμάτησε το τελωνείο, γιατί είχα επιλέξει USPS και ήταν τεράστιο
Πρόσφατα έφερα για φίλο από Κίνα 2ψυγεια για ΚΤΜ 250 exc 78 Euro με δωρεάν μεταφορικά, ενώ εδώ ήθελαν 200 το ένα +ΦΠΑ
Τέλος πάντων ενόψει επέλεξα απλή αποστολή, την δωρεάν δηλαδή, Ο Κινέζος μου τα έστειλε με τρόπο που δεν επιβαρυνθηκα, τα έφερε η γενική ταχυδρομικη σπίτι και όχι ειδοποίηση συστημενου ελ.Τα
Τα ψυγεία ήρθαν σε 8 ημέρες, και εξωτερικά σε μια ζελατίνα υπήρχε απόδειξη 15ευρο χωρίς να του πω τίποτα
Pardalotzatziki
28/07/2014, 01:47
Εγω εχω Standard delivery from outside UK 4-10 days(ανεβαζω στο UK)
Να στελνεις με ΕΛΤΑ συστημενο για να εχεις tracking number. Αν χαθει κατι θα εχεις αποδειξη οτι το εστειλες, αλλιως τραβανε τα λεφτα πισω.
Επισης στο ebay εχει παρα πολλες οδηγιες για ολα, και απο χρηστες.
georgeIII
31/07/2014, 09:53
Σε περιπτωση που κατι ερθει χαλασμενο τοτε τι κανουμε; μονο ενα κακο feedback;
Pardalotzatziki
31/07/2014, 10:12
Σε περιπτωση που κατι ερθει χαλασμενο τοτε τι κανουμε; μονο ενα κακο feedback;
Δες τι γραφει ο πωλητης για επιστροφες/αλλαγες και αν αναφερει ποιος πληρωνει τα εξοδα επιστροφης.
Μετα επικοινωνησε με τον πωλητη και ζητα καινουριο. Στειλε και φωτο απο το χαλασμενο.
Αν ειναι απο Κινα συνηθως στελνουν καινουριο. Και αλλοι το κανουν που πουλανε φτηνοπραγματα.
Απο ποια χωρα ειναι ο πωλητης; Μηπως ειναι ιδιωτης;
georgeIII
31/07/2014, 18:40
Δες τι γραφει ο πωλητης για επιστροφες/αλλαγες και αν αναφερει ποιος πληρωνει τα εξοδα επιστροφης.
Μετα επικοινωνησε με τον πωλητη και ζητα καινουριο. Στειλε και φωτο απο το χαλασμενο.
Αν ειναι απο Κινα συνηθως στελνουν καινουριο. Και αλλοι το κανουν που πουλανε φτηνοπραγματα.
Απο ποια χωρα ειναι ο πωλητης; Μηπως ειναι ιδιωτης;
Ειναι ιδωτης μαλλον ή εχει μαντρα με μεταχειρισμενα... Δεν πολυκαταλαβα γτ ειναι γερμανος. Του εχω στειλει μηνυμα εδω και τρεις μερες και κανει τον κινεζο. Εκανα αναφορα στο ebay και βλεπουμε....
sniper35mk
06/10/2014, 21:49
Καλησπέρα.. χρειαζομαι μια βοηθεια αν γινεται. Θέλω να πάρω αυτό το κοντερ.. καλή τιμη καινουριο κ free shipping... από πειρας τον βρισκεται αξιόπιστο? Κάνω παραγγελία, πληρωνω κ έρχεται σπιτι η μπορει να εχω θεμα τελωνείων κ τέτοια που λεγαται? Ευχαριστώ προκαταβολικά
SHOOTER045
06/10/2014, 21:57
Θα βοηθούσε αν έβαζες το λινκ
SHOOTER045
06/10/2014, 22:05
Σήμερα παρέλαβα δέμα από Αμερική
Για λογαριασμό φίλου ένα θάλαμο και ένα τελικό PRO CIRCUIT για ένα ΥΖ250
Τα χτύπησα σε δημοπρασία οκ
Η τιμή έφτασε τα 90κατι ευρο + 60 έξοδα αποστολής
Ήταν ελαφρώς μεταχειρισμένο το σετ
Καινούριο φεύγει πολύ
Το λοιπόν η φάση έγινε στις 19 Σεπτέμβρη
Και σήμερα μού το παρέδωσε η γενική ταχυδρομική
Ένα τεράστιο δέμα
6 κιλά λέει, αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο
Από εκεί ως εδώ ήρθε με USPS και αφού έφυγε από Αμερική ήρθε Ευρώπη - Γερμανία μετά Ιταλία και σήμερα εδώ
Ούτε τελωνείο ούτε τίποτα
Pardalotzatziki
06/10/2014, 22:09
Δηλωσε χαμηλη αξια ο πωλητης?
SHOOTER045
06/10/2014, 22:38
Στα συνοδευτικά έγγραφα είχε κανονική τιμή
Σε αντίθεση με άλλη αγορά πού έκανα πριν καιρό από Κίνα (2 ψυγεία ΚΤΜ)
Οπου ενώ τα πήραμε 78 αυτός έβαλε τιμολόγιο 15!!!!
Από εκεί ως εδώ ήρθε με USPS και αφού έφυγε από Αμερική ήρθε Ευρώπη - Γερμανία μετά Ιταλία και σήμερα εδώ
το usps ειναι το πιο σημαντικο. ειναι το κρατικο ταχυδρομειο της αμερικης.
μεχρι 300$ εχω φτασει και ηρθε χωρις τελωνειο. και δεν ειπα του πωλητη να κανει τιποτα.
SHOOTER045
06/10/2014, 22:46
Αυτό ξέρω και εγώ
Όταν έχει επιλογή αποστολής αποφεύγω ups -FedEx κλπ
Έχω φέρει και μεγαλύτερα δέματα -φεριγκ κλπ χωρίς τελωνείο
Πριν χρόνια όμως για μικρό αντικείμενο -τακάκια -που τα ήθελα γρήγορα και διάλεξα ups με ξύρισε το τελωνείο
Αλλά και πάλι η τιμή στο σύνολο ήταν μικρότερη από εδώ
PetranGR
06/10/2014, 22:48
άμα ο άνθρωπος είναι κωλοτρυπίδι καλά λέω εγώ...
Εξάτμιση 180€ ,και έφαγα τελωνέιο , 50€ τελωνείο ΦΠΑ + Δασμοί , και 12€ πληρωμή ΕΛΤΑ.Πριν πολύ καιρό.
sniper35mk
06/10/2014, 22:58
Καλησπέρα.. χρειαζομαι μια βοηθεια αν γινεται. Θέλω να πάρω αυτό το κοντερ.. καλή τιμη καινουριο κ free shipping... από πειρας τον βρισκεται αξιόπιστο? Κάνω παραγγελία, πληρωνω κ έρχεται σπιτι η μπορει να εχω θεμα τελωνείων κ τέτοια που λεγαται? Ευχαριστώ προκαταβολικά
χιλια συγγνωμη ξεχαστηκα... εδω το βρηκα.. τι λετε?
http://www.ebay.com/itm/Speedo-Assembly-Speedometer-set-clock-Yamaha-YBR-125-YBR125-KM-H-/311084620108?pt=AU_Motorcycle_Parts_Accessories&hash=item486e16994c&vxp=mtr
Πετραν αγοραζοντας απο χωρα εκτος ενωσης ξερουμε και το ρισκο του να χρεωθουμε τους αντιστοιχους δασμους.
Οπωτε δεν μας φταιει κανεις εκτος απο τον εαυτο μας που αναλαμβανουμε το ρισκο.
:wave2:
http://www.ebay.com/itm/Speedo-Assembly-Speedometer-set-clock-Yamaha-YBR-125-YBR125-KM-H-/311084620108?pt=AU_Motorcycle_Parts_Accessories&hash=item486e16994c&vxp=mtr
Ποσο εχει το κοντερ εδω;
SHOOTER045
06/10/2014, 23:12
άμα ο άνθρωπος είναι κωλοτρυπίδι καλά λέω εγώ...
Εξάτμιση 180€ ,και έφαγα τελωνέιο , 50€ τελωνείο ΦΠΑ + Δασμοί , και 12€ πληρωμή ΕΛΤΑ.Πριν πολύ καιρό.
Με τι τα έφερες?
Ρε χαμένε ψαλίδι και μισό φεριγκ TZR 3XV τεράστιο δέμα δεν πλήρωσα τελωνείο
Σε βρήκαν μαλακουλη και σε δουλεύουν μάλλον
SHOOTER045
06/10/2014, 23:15
Μια χαρά
Ο πωλητής είναι 99,5 % γκαραντί
Τσιμπα το
sniper35mk
06/10/2014, 23:26
Ποσο εχει το κοντερ εδω;
στην yamaha μου ειπαν για ολο το συστημα 140 ευρω.. μεταχειρισμενο δεν εχω βρει... επισης ηθελα να ρωτησω το εξης.. εμενα ειναι σπασμενα τα οργανα δεν δουλευουν βελονες παρα μονο η ενδειξη βενζινης.. ενδεχεται να χρειαστω κ τπτ ντιζες? η λογικα οπως ειναι το κοντερ το παιρνω το βαζω το κουμπωνω στα φις κ ολα κομπλε? κανενα προβλημα με τελωνεια παιζει να εχω?
δεν εχω καταλαβει τι ειναι το ups κ usps..
SHOOTER045
06/10/2014, 23:36
Μην μασάς
Ο δείκτης βενζίνης είναι με φισα
Τα υπόλοιπα ντιζες
ΕΦ όσον είναι για το μηχανάκι σου και όχι γιουνιβερσαλ η δουλειά είναι μ μπολτ ον- ξεκουμπώνεις - κουμπώνεις
Το USPS -ups
Eιναι ταχυδρομείο και κουριερ Αμερικής
Δεν σε αφορά στην παρουσα φάση
Αλλά επελεγε USPS
sniper35mk
06/10/2014, 23:48
Μην μασάς
Ο δείκτης βενζίνης είναι με φισα
Τα υπόλοιπα ντιζες
ΕΦ όσον είναι για το μηχανάκι σου και όχι γιουνιβερσαλ η δουλειά είναι μ μπολτ ον- ξεκουμπώνεις - κουμπώνεις
Το USPS -ups
Eιναι ταχυδρομείο και κουριερ Αμερικής
Δεν σε αφορά στην παρουσα φάση
Αλλά επελεγε USPS
λεει για yamaha ybr 125.. δεν εχω βγαλει το κοντερ να δω τις καλωδιωσεις κ σε σχεση με αυτα που δειχνει στην φωτο... αν χρειαστω καμια ντιζα ποσο να εχει η μαμημενη εδω?
PetranGR
07/10/2014, 06:30
Με τι τα έφερες?
Ρε χαμένε ψαλίδι και μισό φεριγκ TZR 3XV τεράστιο δέμα δεν πλήρωσα τελωνείο
Σε βρήκαν μαλακουλη και σε δουλεύουν μάλλον
USPS.
Πάντα USPS από Αμερική.
Τι μαλακούλη ; εκτός Ε.Ε πρέπει να έχει Δασμούς + ΦΠΑ πάνω από τα 100€.
Επειδή είσαι κωλοτρυπίδι δεν φτάιω εγώ :P
SHOOTER045
07/10/2014, 08:48
Ρε Πέτρο
Έχω φέρει πάρα πολλά δέματα
Και μεγαλύτερα και ακριβότερα από Αμερική πάντα με USPS και δεν πλήρωσα τελωνείο ΠΟΤΕ
δεν έκανα μπλα μπλα με τον πωλητή για μικρότερο τιμολόγιο, ούτε για γκιφτ, ντριφτ και άλλες ομοιοκαταληξιες...
Φταίει που αρέσω και στην απέναντι πλευρά του ωκεανού???
Κι εγω που εχω ψωνισει απο Αμερικη αρκετες φορες δεν ειχα ποτε προβλημα με USPS.Τελευταια πηρα το κρανος μου απο δω http://www.revzilla.com/.
Παντως μια φορα που μου εστειλαν ενα dvd αυτοκινητου απο Κινα με ΤΝΤ,μου ηρθαν και τα ''μαντατα'' απο το τελωνειο.Εαν δεν ειχα γνωστο......θα πληρωνα τα μαλλια της κςφαλης μου!!!!!
Το συμπερασμα που εβγαλα ηταν οτι με τα δημοσια ταχυδρομεια,συστημενα και κουριερ δεν υπαρχει προβλημα,με εταιρειες οπως TNT,FEDEX,UPS........TA EΛΕΓΧOYN.
Pardalotzatziki
07/10/2014, 13:38
Το συμπερασμα που εβγαλα ηταν οτι με τα δημοσια ταχυδρομεια,συστημενα και κουριερ δεν υπαρχει προβλημα,με εταιρειες οπως TNT,FEDEX,UPS........TA EΛΕΓΧOYN.
Δεν παιζουν ρολο τα ποσα; Απ οτι ξερω, κατω απο τα 50δολ δεν ελεγχουν.
iliasfyntanidis
07/10/2014, 15:09
Για λογαριασμό φίλου ένα θάλαμο και ένα τελικό PRO CIRCUIT για ένα ΥΖ250
Τα χτύπησα σε δημοπρασία οκ
Η τιμή έφτασε τα 90κατι ευρο + 60 έξοδα αποστολής
Ήταν ελαφρώς μεταχειρισμένο το σετ
Καινούριο φεύγει πολύ
Το λοιπόν η φάση έγινε στις 19 Σεπτέμβρη
Και σήμερα μού το παρέδωσε η γενική ταχυδρομική
Ένα τεράστιο δέμα
6 κιλά λέει, αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο
Επειδή πήγε από Γερμανία δεν πλήρωσες τελωνείο.Εάν δεις την παραγγελία κάπου λέει import charges.Είναι το νέο σύστημα για την αποστολή στην Ε.Ε από χώρες εκτός Ε.Ε.Απλά το πακέτο εκτελωνίστηκε στην Γερμανία για λογαριασμό της Ε.Ε.(δικό σου ουσιαστικά...)
Οι Γερμανοί για ακόμα μία φορά φέρθηκαν έξυπνα και έκαναν επιχείρηση,και γαμώ τις επιχειρήσεις δλδ...
Κάποια στιγμή θα αναλύσω τον τρόπο που δουλεύει η όλη διαδικασία.
Δεν παιζουν ρολο τα ποσα; Απ οτι ξερω, κατω απο τα 50δολ δεν ελεγχουν.
Στην δικια μου περιπτωση το τιμολογιο εγραφε 48 δολαρια,αλλα ειχαν ανοιξει την συσκευασια στο αεροδρομιο Μακεδονια και οταν ειδαν τι ειχε μεσα καταλαβαν οτι το κοστος ηταν πολυ περισσοτερο (εγω το ειχα παρει 280 ευρω περιπου).Σε τηλεφωνικη συνομιλια μαζι τους μου ειχαν πει οτι θα επρεπε να ''προσλαβω'' εκτελονιστη για να το παρω,συν τους οποιους φορους θα μου εβαζαν.Δεν εμαθα ποτε το πραγματικο κοστος των φορων γιατι οπως ειπα και παραπανω,''καθαρισε'' γνωστος και πληρωσα μονο 18 ευρω. Εχω παρει εκατονταδες πραγματα απο ebay και ηταν η μοναδικη φορα που ανοιξαν συσκευασια και ηταν η μοναδικη φορα που ηρθε με TNT γι'αυτο λεω οτι με δημοσια ταχυδρομεια (συστημενα) η κουριερ οπως τα δικα μας ΕΛΤΑ δεν το ψαχνουν και τοσο.
Εκτος αν ειμαι κι εγω τοσο κωλοφαρδος σαν τον φιλο παραπανω.
PetranGR
07/10/2014, 16:57
Ρε Πέτρο
Έχω φέρει πάρα πολλά δέματα
Και μεγαλύτερα και ακριβότερα από Αμερική πάντα με USPS και δεν πλήρωσα τελωνείο ΠΟΤΕ
δεν έκανα μπλα μπλα με τον πωλητή για μικρότερο τιμολόγιο, ούτε για γκιφτ, ντριφτ και άλλες ομοιοκαταληξιες...
Φταίει που αρέσω και στην απέναντι πλευρά του ωκεανού???
Μάλλον ΝΑΙ!
Σε λέω ρε Μήτσο, δεν λέω μα μου σου τού, πάντα με USPS ,και πάντα στα ογκώδη την τρώω στον κώλο ακόμα και στο κουστούμι πλήρωσα πολλά.
bros400pgm
07/10/2014, 17:03
Τι εννοεις την τρως? Υποτιθεται οτι υπαρχει στανταρ τιμολογιακη πολιτικη περι δασμων στο τελωνειο των ΕΛΤΑ και ειναι κατι το οποιο ειναι νομικα θεσπισμενο. Εαν ο αλλος δεν τον τρωει, ειναι αλλο κεφαλαιο το οποιο σε κανει απλα να ζηλευεις που ηταν κωλοφαρδος.
Το προβλημα υπαρχει οταν παιρνεις κατι αξιας 100ευρω και την μια σε χρεωνουν 30€ ενω την αλλη 50€.
PetranGR
07/10/2014, 18:49
Τι εννοεις την τρως? Υποτιθεται οτι υπαρχει στανταρ τιμολογιακη πολιτικη περι δασμων στο τελωνειο των ΕΛΤΑ και ειναι κατι το οποιο ειναι νομικα θεσπισμενο. Εαν ο αλλος δεν τον τρωει, ειναι αλλο κεφαλαιο το οποιο σε κανει απλα να ζηλευεις που ηταν κωλοφαρδος.
Το προβλημα υπαρχει οταν παιρνεις κατι αξιας 100ευρω και την μια σε χρεωνουν 30€ ενω την αλλη 50€.
Όχι κάθε φορά το πάνε με βάση την τιμή που βλέπουν ή την τιμή αποστολής.
Ναι,τον ζηλεύω (καλόπροαίρετεα) . Ξέρει αυτός ...
Όσο για το την τρώω εννοώ ότι πληρώνω τελωνείο κανονικά με βάση το 23% μετά δασμοί και μετά αξία εκτελωνισμού ελτά (12€)
SHOOTER045
07/10/2014, 19:09
Επειδή πήγε από Γερμανία δεν πλήρωσες τελωνείο.Εάν δεις την παραγγελία κάπου λέει import charges.Είναι το νέο σύστημα για την αποστολή στην Ε.Ε από χώρες εκτός Ε.Ε.Απλά το πακέτο εκτελωνίστηκε στην Γερμανία για λογαριασμό της Ε.Ε.(δικό σου ουσιαστικά...)
Οι Γερμανοί για ακόμα μία φορά φέρθηκαν έξυπνα και έκαναν επιχείρηση,και γαμώ τις επιχειρήσεις δλδ...
Κάποια στιγμή θα αναλύσω τον τρόπο που δουλεύει η όλη διαδικασία.
Ναι το ξέρω και το είδα το import charges
Αλλά μήπως επιλεγωντας economy shiping και όχι fast shipping πετυχαινεις το αυτο?
Πχ αυτό το τελευταίο δέμα - εξάτμιση ΥΖ - έφτασε Γερμανία, άλλαξε τρεις πόλεις εκεί σε δύο μέρες, την δεύτερη είχε πάει Ιταλία, όπου την ίδια μέρα άλλαξε επίσης δύο πόλεις ενώ για να έρθει από Αθήνα - Κορωπί - εδώ έκανε τρεις μέρες....
Μαγικό ε????
iliasfyntanidis
07/10/2014, 19:52
Όχι Μήτσο.Είναι ένας τρόπος να γλυτώσεις το τελωνείο εδώ.Πληρώνεις ένα ποσό και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι στην Αθήνα δεν θα σου ζητήσουν ότι θελήσουν.
Επειδή τον τελευταίο καιρό πολλά διαβάζω σε γειτονικά φόρουμ για χρεώσεις ότι να 'ναι πλέον είναι καλύτερα έτσι.
Παλιά που τα πράγματα ήταν καλύτερα δεν τα κυνηγούσαν τόσο πολύ αλλά τώρα...
Να πούμε επίσης το τελωνείο ότι είναι μία ''πόρτα'' που όλα τα εμπορεύματα περνάνε.Μικρά,μεγάλα,αξίας και μη.Το αν θα σου κάτσει είναι θέμα τύχης και θέμα εταιρείας.
Έχω φέρει διαφορικό με ΤΝΤ από Ιαπωνία,και τηλεκατευθυνόμενο αμάξι με τα όλα του τα παρελκόμενα από Μεξικό με Fedex και δεν άνοιξε ρουθούνι.Και έχω φέρει αμορτισέρ με USPS και το έφαγα κανονικά το τελωνείο 35% στην τελική τιμή(αξία και μεταφορικά)
Οι ιδιωτικές εταιρείες πλέον κοιτάζουν να κυνηγάνε όλα τα δέματα γιατί τους συμφέρει να κάνουν εκτελωνισμό.Την τελευταία φορά επέλεξα να φέρω κάτι με Fedex overnight δλδ παράδοση σε 24 ώρες,αξία 199 δολαρίων(αξία και μεταφορικά)και με έπιασε το τελωνείο.Ζητάγαν τον κώλο τους σε λεφτά...
Τελικά πήγα και έκανα τον εκτελωνισμό μόνος μου.Για να πάρω τα έγγραφα ΜΟΥ να ξεκινήσω την όλη διαδικασία έδωσα 35 ευρώ και μετά ξεκίνησε ο Γολγοθάς.Μέχρι και στην Ολυμπιακή έδωσα λεφτά συνολικά πέρασα 9 γραφεία.Φοβερή μέρα ακόμα την θυμάμαι.Έχω κρατήσει και όλα τα χαρτιά-αποδείξεις,εάν ξαναπάω να ξέρω τι να γράψω.Η φόρμα που συμπληρώνεις αρχικά είναι ατελείωτη.Εάν δεν υπήρχε εκεί ένα παληκάρι να μας την συμπληρώσει ακόμα εκεί θα ήμουν.Ο σκατόγερος ο μεγάλος ο εκτελωνιστλης μου είχε πει με ύφος''Είδες πως γίνεται η διαδικασία,την επόμενη φορά δεν θα είναι εδώ κανένας να σε βοηθήσει''Κούνια που τον κούναγε είπα από μέσα μου,έχουμε φέρει το μισό eBay με τιμές ΣΟΚ όπως θα έλεγε διαφήμιση του Κωτσόβολου.
Αυτό που ξέρω είναι ότι πλέον ο καθένας ζητάει ότι θέλει.
Συγκεκριμένα στις 03/10/2014 ''Για δέμα αξίας 178€ μου ζητάνε 142€.. Αν είναι δυνατόν..'' με ΤΝΤ αυτό από ένα φόρουμ που γράφω.
Αναλυτικά οι χρεώσεις είναι
ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ
45.00
Δ.Ε.Τ.Ε.
0.00
Δ.Ε.Χ.Ε.
0.00
ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
15.00
ΑΜΟΙΒΗ
82.41
ΣΥΝΟΛΟ
142.41
Για αυτό προτείνω να πληρώνει κανείς τα import charges και να έχει το κεφάλι του ήσυχο.Περνάει Γερμανία,δλδ πληρώνεις για τον εκτελωνισμό εκεί και μετά πλέον θεωρείται δέμα από χώρα της Ε.Ε.
Τώρα εάν κάποιος δηλώσει κάτι ως δώρο,όπως κάνουμε οι περισσότεροι πάλι μπορεί να την φάει διότι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν απόδειξη από το paypal.Μας έχει τύχει και αυτό.Επίσης δηλωμένο δέμα με χαμηλότερη αξία πάλι μπορεί να ζητήσει απόδειξη από το paypal.Και αυτό μας έχει τύχει και.....
Οι εκτελωνιστές έχουν την μαύρη βίβλο τους και αυτοί.Ένα τεράστιο βιβλίο που περιγράφει ΟΛΑ τα προϊόντα που υπάρχουν στον πλανήτη και εάν δεν συμφωνούν με το τιμολόγιο μέσα στο πακέτο καθορίζουν τα τέλη από εκεί.
Πουστιές να γλιτώσεις το τελωνείο υπάρχουν αλλά πλέον τα πράγματα έχουν σφίξει αρκετά.Και αυτοί χάνουν λεφτά αφού πλέον ο τζίρος τους έχει μειωθεί.
Γενικά από αυτά που διαβάζω από άτομα που εμπιστεύομαι ''το κάθε δέμα είχε την δική του ιστορία''
SHOOTER045
07/10/2014, 20:18
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το εξής, δέμα από Αμερική με import charges πληρωμένο δεν περνάει τελωνείο
Δέμα από Κίνα,χωρις import charger και μεταφορά δωρεάν, αφού περάσει τον μισό πλανήτη έρχεται Ευρώπη αλλά πάλι απευθείας Ελλάδα ,και πάλι δεν πληρώνω τελωνείο
iliasfyntanidis
07/10/2014, 20:32
Το import charges είναι κάτι στο οποίο ο πωλητής οικειοθελώς συμμετέχει και αναγκαστικά πάει Γερμανία.Στο eBay έχει ένα κατεβατό με αυτήν την διαδικασία,τι και πως.
Το δέμα από Κίνα τι αξίας ήταν και δεν είχε μεταφορικά και πόσο συχνά σου συμβαίνει?Γιατί εμένα όχι αξίας από Κίνα ερχόντουσαν καρφί Αθήνα.Τελευταία φορά που πήρα δεν είχε γίνει το σύστημα με τα import charges.Αλλά η Κίνα δεν είναι στο target group μου για πολλούς λόγους.
Προφανώς εσύ που δεν είσαι Αθήνα το δέμα ακολουθάει διαφορετικό δρομολόγιο.
Προσωπική εκτίμηση για Κίνα,κάνει πλάτες όλος ο πλανήτης σε αυτόν τον γίγαντα.Ίσως είναι πολιτική των κρατών να περνάνε αέρα τα δέματα.
Όπως η συμφωνία που ανακοινώθηκε με τον Καναδά και την Ε.Ε.
Pardalotzatziki
07/10/2014, 20:39
Μου ετυχε με δεμα απο Κινα, εκτος ebay, να μου βαλουν χαμηλη τιμη και προσαρμοσμενο τιμολογιο. Κατω απο 40Ε νομιζω δεν εκτελωνιζεται.
Ξερουν τα κολπα και τα κανουν μονοι τους για να μην πληρωνεις. Αλλα δεν μου το ειπανε οτι το κανανε ετσι και με καλεσανε μολις εφτασε στο αεροδρομιο,
ειπα την πραγματικη αξια και την εφαγα.
Αλλη φορα θα ρωταω.... :rolleyes:
iliasfyntanidis
07/10/2014, 20:47
Μου ετυχε με δεμα απο Κινα, εκτος ebay, να μου βαλουν χαμηλη τιμη και προσαρμοσμενο τιμολογιο. Κατω απο 40Ε νομιζω δεν εκτελωνιζεται.
Ξερουν τα κολπα και τα κανουν μονοι τους για να μην πληρωνεις. Αλλα δεν μου το ειπανε οτι το κανανε ετσι και με καλεσανε μολις εφτασε στο αεροδρομιο,
ειπα την πραγματικη αξια και την εφαγα.
Αλλη φορα θα ρωταω.... :rolleyes:
Τι σου είπαν ακριβώς στο τελωνείο ώστε να δηλώσεις την πραγματική αξία?
Προφανώς και το άνοιξαν το δέμα και είδαν ότι η δηλωμένη αξία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Pardalotzatziki
07/10/2014, 20:55
Τι σου είπαν ακριβώς στο τελωνείο ώστε να δηλώσεις την πραγματική αξία?
Προφανώς και το άνοιξαν το δέμα και είδαν ότι η δηλωμένη αξία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Η δηλωμενη ηταν ιδια με το τιμολογιο. Απλα με ρωτησανε και χωρις να ξερω ειπα την πραγματικη τιμη.
Την πατησα και μετα εψαχνα εκτλωνιστη μεσω τηλεφωνου. Βρηκα ενα παληκαρι, με βοηθησε και με χρεωσε 10Ε.
Τωρα αν εβγαλε απο πουθενα αλλου...δεν ξερω. Αλλα ξηγηθηκε ωραια και μου εστειλε ολα τα χαρτια κλπ.
Τελικα πληρωσα περιπου +80Ε, το δεμα αξιζε 120.
iliasfyntanidis
07/10/2014, 21:27
Όντως μέσα στο τελωνείο κυκλοφορούν κάτι ψυχές που ψάχνουν χαρτζιλίκι.Και εμένα μου την έπεσαν.
Τελικα πληρωσα περιπου +80Ε, το δεμα αξιζε 120
Εσύ με ποια εταιρεία έκανες την μεταφορά?
Το δέμα έκανε 120 με τα μεταφορικά ή χωρίς?
Με ΕΛΤΑ που πλήρωσα πριν κάποια χρόνια,τα έβαλα κάτω και ήταν όντως η αξία 35% πάνω.Μάλιστα το είχαν εκτελωνίσει και το είχαν στείλει στο ταχυδρομικό γραφείο της γειτονιάς μου χωρίς να με ρωτήσουν εάν το θέλω....
Pardalotzatziki
07/10/2014, 21:33
Εσύ με ποια εταιρεία έκανες την μεταφορά?
Το δέμα έκανε 120 με τα μεταφορικά ή χωρίς?
Με DHL το στειλανε. 120 αξια αν θυμαμαι καλα + μεταφορικα.
iliasfyntanidis
07/10/2014, 21:43
Άρα τα 80 που έδωσες θεωρητικά είναι το 35%.
Αφού το δέμα έκανε 120 δεν θα είχε και άλλα 40 ευρώ μεταφορικά,λέω εγώ....
Σύνολο 160 βάλε και την αμοιβή του εκτελωνιστή,να τα 80.
Δλδ 50% τελικό καπέλο...
SHOOTER045
07/10/2014, 21:45
Το import charges είναι κάτι στο οποίο ο πωλητής οικειοθελώς συμμετέχει και αναγκαστικά πάει Γερμανία.Στο eBay έχει ένα κατεβατό με αυτήν την διαδικασία,τι και πως.
Το δέμα από Κίνα τι αξίας ήταν και δεν είχε μεταφορικά και πόσο συχνά σου συμβαίνει?Γιατί εμένα όχι αξίας από Κίνα ερχόντουσαν καρφί Αθήνα.Τελευταία φορά που πήρα δεν είχε γίνει το σύστημα με τα import charges.Αλλά η Κίνα δεν είναι στο target group μου για πολλούς λόγους.
Προφανώς εσύ που δεν είσαι Αθήνα το δέμα ακολουθάει διαφορετικό δρομολόγιο.
Προσωπική εκτίμηση για Κίνα,κάνει πλάτες όλος ο πλανήτης σε αυτόν τον γίγαντα.Ίσως είναι πολιτική των κρατών να περνάνε αέρα τα δέματα.
Όπως η συμφωνία που ανακοινώθηκε με τον Καναδά και την Ε.Ε.
Το μισό Bandit,πράγματα για το παπί, ψυγεια ΚΤΜ, κινητά, ασυρμάτους, φακούς λεντ για την δουλειά ,και εγώ δεν ξέρω τι άλλο
Η μόνη διαφορά ήταν στα ψυγεία του ΚΤΜ που είχε μια μικρή χρέωση μεταφορικων ,αλλά το τιμολόγιο ήταν των 15 ευρό αντί 78
Όλα τα υπόλοιπα ήρθαν με δωρεάν μεταφορικά μετά από κανένα μήνα περίπου
Σε δεμα αξιας ~300 ευρω χρεωθηκα 70 ευρω απο ΕΛΤΑ.
Pardalotzatziki
08/10/2014, 01:04
Άρα τα 80 που έδωσες θεωρητικά είναι το 35%.
Αφού το δέμα έκανε 120 δεν θα είχε και άλλα 40 ευρώ μεταφορικά,λέω εγώ....
Σύνολο 160 βάλε και την αμοιβή του εκτελωνιστή,να τα 80.
Δλδ 50% τελικό καπέλο...
Μεσα εισαι...
ενδιαφέρον:
Ebay – αυτοκίνητο για ένα ευρώ:
http://www.capital.gr/news.asp?id=2155787
kostaskk
05/12/2014, 20:35
καλησπερα μολις εκανα λογαριασμο στο ebay και στο paypal
διαλεξα 'προφιλ' έμπορα ας το πουμε γιατι με ενδιαφερει και να πουλαω αλλα και να αγοραζω
τραπεζικο λογαριασμο εχω εναν στην πειραιος αλλα δεν εχω το βιβλιαριο μαζι μου. (εχω καρτα atm) και ξερω τον κωδικό του λογαριασμου
[1]ειναι ευκολη η δημιουργεια ενος νεου τραπεζικου λογαριασμου ή μπορω να βγαλω πιστωτική ή χρεωστική στον υπάρχοντα λογαριασμο με μια ταυτοτητα?
[2]απο οτι ειδα υπαρχουν διαφορες καρτες εκει εξω πιστωτική μαλλον δεν θελω για τον φοβο μην την κλεψει καποιος και αρχιζει να βγαζει πολλα λευτα
οποτε θα βγαλω χρεωστική που δεν μπορει να κλεψει παραπανω απο αυτα που εχεις μεσα
ξερει κανενας αν με την χρεωστική μπορω να διαζειριζομαι τα λευτα μεσο ιντερνετ πληρος (να τα βαζω και να τα βγαζω οτι ωρα θελω) και αν την δεχεται το ατμ για αναλήψεις?
υπαρχει καποια καλητερη καρτα?
[3] αν θελω να πουλησω κατι υπαρχει καποιο σιτε που θα βλεπω τις χρεωσεις που θελει το αντικειμενο για να φτασει σε διαφορες χωρες για να ενημερώνω τους αγοραστές?
με τα τελωνεια τι γινεται? φανταζομαι για ευρωπη εξαγωγή δεν πληρωνεις φορο, αν ναι θα πρεπει να υπολογιζω καπος και τον φορο στα δεματα (ξερω οτι παιρνει και ενα ποσοστο το ebay και το paypal)
[4] αυτα που θελω να πουλαω ειναι κυριος κομματια μοτοσυκλετων μεταχειρισμενα, ξερει καποιος ποιος ειναι ο καλητερος τροπος να τα στελνω?
κουριερ με tracing number, απλα, συστημένα με ελτα, να βαζω πανω ψευτικες μικρες τιμες? και ποιο ειναι το οριο για ενα δεμα (ογκος,κιλα)
[5] επισης πες οτι πουλησα κατι, το στελνω και περιμενω
πως γινεται ακριβος η αγοραπωλησία
ειναι κατι σαν την αντικαταβολη στο ελτα?
νομιζω πως το οταν βαλει τα λεφτα ο αγοραστής μεσα το ebay τα δεσμευει και τα παιρνεις μολις ο αγοραστης δηλωσει οτι πηρε το δεμα.
τι γινεται ομως αν παραλαβει το δεμα και πει ψεματα πως δεν το παρελαβε? (σε περιπτωσεις χωρις tracing number)
Nikol1979
28/04/2015, 19:52
καλησπερα μολις εκανα λογαριασμο στο ebay και στο paypal
διαλεξα 'προφιλ' έμπορα ας το πουμε γιατι με ενδιαφερει και να πουλαω αλλα και να αγοραζω
τραπεζικο λογαριασμο εχω εναν στην πειραιος αλλα δεν εχω το βιβλιαριο μαζι μου. (εχω καρτα atm) και ξερω τον κωδικό του λογαριασμου
[1]ειναι ευκολη η δημιουργεια ενος νεου τραπεζικου λογαριασμου ή μπορω να βγαλω πιστωτική ή χρεωστική στον υπάρχοντα λογαριασμο με μια ταυτοτητα?
[2]απο οτι ειδα υπαρχουν διαφορες καρτες εκει εξω πιστωτική μαλλον δεν θελω για τον φοβο μην την κλεψει καποιος και αρχιζει να βγαζει πολλα λευτα
οποτε θα βγαλω χρεωστική που δεν μπορει να κλεψει παραπανω απο αυτα που εχεις μεσα
ξερει κανενας αν με την χρεωστική μπορω να διαζειριζομαι τα λευτα μεσο ιντερνετ πληρος (να τα βαζω και να τα βγαζω οτι ωρα θελω) και αν την δεχεται το ατμ για αναλήψεις?
υπαρχει καποια καλητερη καρτα?
ναι μπορεις να εχεις web banking και σε χρεωστικη και να κανεις οτι μεταφορες θελεις. Μπορεις επισης να κανεις και αναληψεις αλλα και καταθεσεις, ειδικα αν το καταστημα και συγκεκριμενο ατμ εχει online καταθεση, που θα πει οτι βαζεις τα λεφτα κατευθειαν χωρις φακελο (μετραει και τα πενταευρα ακομη) και η καταθεση φαινεται αμεσως στο λογαριασμο σου ακομα και χωρις να εχει κλεισει η ημερα.
[3] αν θελω να πουλησω κατι υπαρχει καποιο σιτε που θα βλεπω τις χρεωσεις που θελει το αντικειμενο για να φτασει σε διαφορες χωρες για να ενημερώνω τους αγοραστές?
με τα τελωνεια τι γινεται? φανταζομαι για ευρωπη εξαγωγή δεν πληρωνεις φορο, αν ναι θα πρεπει να υπολογιζω καπος και τον φορο στα δεματα (ξερω οτι παιρνει και ενα ποσοστο το ebay και το paypal)
[4] αυτα που θελω να πουλαω ειναι κυριος κομματια μοτοσυκλετων μεταχειρισμενα, ξερει καποιος ποιος ειναι ο καλητερος τροπος να τα στελνω?
κουριερ με tracing number, απλα, συστημένα με ελτα, να βαζω πανω ψευτικες μικρες τιμες? και ποιο ειναι το οριο για ενα δεμα (ογκος,κιλα)
νομιζω πως το οταν βαλει τα λεφτα ο αγοραστής μεσα το ebay τα δεσμευει και τα παιρνεις μολις ο αγοραστης δηλωσει οτι πηρε το δεμα.
τι γινεται ομως αν παραλαβει το δεμα και πει ψεματα πως δεν το παρελαβε? (σε περιπτωσεις χωρις tracing number)
Νομιζω οτι πληρωνεσαι μεσω paypal...εγω αγορασα υπολογιστη απο ebay απο ιδιωτη και το δεμα το εστειλε ΑΦΟΥ ειχε παραλαβει την πληρωμη...
Αυτα ηξερα να σου πω...Αξιζει ομως να αφιερωσεις λιγο χρονο να τα διαβασεις με λεπτομερεια, γιατι ολα αυτα που ρωτας σε σχεση με ebay τα εξηγουν στη σελιδα τους.
Ουε κι αλιμονο βεβαια μη χρειαστει ποτε να πεσεις σε διαδικασιες ξεκαθαρισματος με το customer service τους, γιατι εκει πελαγωνεις.....
Λιγα πραγματα στα γρηγορα μια και με πετυχες επανω σε επιστροφη-αλλαγη απο πωληση που εκανα στην αμερικη μολις τωρα να μην σου τυχει καλυτερα.
prepaid μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα εχε υποψιν οτι σε καθε φορτιση-γεμισμα που θα της κανεις εχεις χρεωση απο την τραπεζα, εγω ξεκινησα ετσι και τελικα κατεληξα στην χρεωστικη αυτην που τραβαει απο τον τραπεζικο λογαριασμο, στη πορεια και εφοσον κανεις πωλησεις θα εχεις αποθεμα στο paypal και θα πληρωνεις απο εκει χωρις μετατροπες νομισματων επελεξε ebay.com και βαλε πρωτευων νομισμα στο paypal το δολλαριο.
Εφοσον κανεις ολες τις συναλλαγες σου μεσω paypal δεν παρχει περιπτωση να σου τραβηξει καποιος παραπανω χρηματα, ειναι λιγο κλεφτης το paypal στις ισοτιμιες αλλα παρεχει ασφαλεια σε πωλητη και αγοραστη.
Τα ΕΛΤΑ ειναι μονοδρομος οσο αφορα τα μεταφορικα μην το ψαχνεις καθολου με κουριερ, αποστολη μονο συστημενα για να εισαι κατοχυρωμενος, να επιλεγεις επιστολικη αλληλογραφια για τις αποστολες σου που δεν υπερβαινουν τα 2κιλα ειναι αρκετα ποιο φθηνη απο τα δεματα, υπαρχει το site των ΕΛΤΑ που μπορεις να υπολογισεις κοστος.
Αν στελνεις εκτος ευρωπης γραφεις ξεκαθαρα στην περιγραφη οτι οι φοροι, τελωνειο στην χωρα προορισμου ειναι με ευθυνη του αγοραστη.
Μπορεις να στειλεις πραγματα μικρα πχ. μανετες που δεν υπερβαινουν το μισο του Α4 με προπληρωμενους φακελους των ελτα δεν ειναι συστημενοι αλλα εχουν γρηγορη παραδοση, κανε το μονο σε ευρωπη αυτο.
Να μην στελνεις σε Ρωσια (μονο συστημενα) ισραηλ βραζιλια , απο προσωπικη εμπειρια επαθα μεγαλη ζημια απο απατεωνες που ισχυριζοταν οτι δεν παρελαβαν, ακουστηκε ακομα και για κλοπη απο ταχυδρομικους , αυτο για ρωσια.
Το paypal στην αρχη που θα ξεκινησεις σαν πωλητης θα σου κραταει τα χρηματα μεχρι να παρεις θετικα feedback μετα θα ειναι αμεσως διαθεσιμα, να υπολογιζεις απο 10-20 % αναλογως τι ειδος πουλας θα σου κραταει το ebay και θα τα πληρωνεις καθε μηνα, θα σου κραταει και ενα 5% και το paypal αυτα να τα υπολογισεις στις τιμες που πουλας.
Αυτα για τωρα.
Pardalotzatziki
01/05/2015, 02:15
Στα αλλα απαντησε ηδη απο πανω...για την καρτα προτεινω να βαλεις μια απλη VISA απο ΑΤΜ. Δεν εχει χρεωσεις και μπερδεματα.
Βαζεις λεφτα στο λογαριασμο και τραβαει απο κει.
Η συναλλαγη γινεται ως εξης. Το αγοραζει με δυο κλικ και δεσμευεται να το πληρωσει και καποια στιγμη σε πληρωνει. Μπορεις να ρυθμισεις αν θες μεσα σε ποσες μερες θα σε πληρωσει. Δεν το προτεινω ομως να περιοριζεις
τον αγοραστη.
ΠΑΝΤΑ στελνεις αφου εχεις πληρωθει και εχεις δει οτι τα λεφτα ειναι στο paypal. Κοιτας ωστε τα στοιχεια του αγοραστη να ειναι ιδια και σε ebay και σε Paypal, αν οχι ρωτας ποια ειναι η σωστη διευθυνση
και του λες να τα αλλαξει ωστε να ειναι ιδια. Σημαντικο αυτο γιατι το paypal δεν αναγνωριζει αν το στειλεις αλλου, οτι και να λεει ο αγοραστης εσυ επιμενεις να ειναι σωστα τα στοιχεια του.
Δεν ειναι αντικαταβολη, πληρωνεσαι για αυτο που πουλας και τα εξοδα αποστολης και μετα στελνεις.
Μπορει να σου δεσμευσει τα λεφτα το paypal μεχρι να παραλαβει, μην σε παραξενεψει αν δεν μπορεις να τα χρησιμοποιησεις.
Εχει πολυ διαβασμα το ebay, για περιπτωσεις που δεν σε πληρωνει καποιος, για ακυρωση συναλλαγων και πολλα αλλα. Ψαξτα.
Pardalotzatziki
12/05/2015, 01:39
Μια γρηγορη επαναληψη :D:D:D
Σκεφτομαι να παρω κατι γυαλια ηλιου απο το Αμερικα...Ποιες ειναι οι τελευταιες εξελιξεις; :)
θα περασουν τελωνειο; Ναι; 50-50/οτι τυχει;
Το ποσο ειναι περιπου 45Ε. Μεχρι 50 δολλαρια δεν περναει τελωνειο.
Να ρωτησω αν μπορει να στειλει με USPS μπας και τη γλυτωσω;
spyrakos35
12/05/2015, 04:33
έφερα κούτα 1,30*0,25*0,25 από αμερική με μεταχειρισμένα πράγματα αξίας 85$ με USPS χωρίς θέμα
Να ρωτησω αν μπορει να στειλει με USPS μπας και τη γλυτωσω;
usps σίγουρα να ζητήσεις, και σε περίπτωση που δε μπορει να στείλει, κοίτα για άλλο πωλητη
Από δική μου παράλειψη προχώρησα σε commit to buy κάτι σποτακια για τη μηχανή, από λος Άντζελες. Στο επόμενο βήμα δεν μπορώ να πληρώσω γιατί ο πωλητής δεν έχει καθορίσει τα μεταφορικα. επειδή δε θέλω να μπλέκω με Αμερικες κ ιστορίες υπάρχει τρόπος να ακυρώσω το commit to buy? Έχω στείλει μήνυμα στο πωλητή κ τον ρωτάω για κόστος μεταφοράς με USPS.το προϊόν κοστίζει 23€. Αν μου πατήσει αλλά τόσα μεταφορικά δε συμφέρει με τίποτα. Εδώ δικαίωμα υπαναχωρησης σ αυτό το ρημαδοcommit to buy που πάτησα ο μαλαξ?
Μίλησε όμορφα στον πωλητή, εξήγησέ του τις συνθήκες και μπορεί να δεχτεί να το ακυρώσει. Αλλιώς δεν πληρώνεις και - πιθανότατα - λαμβάνεις αρνητικό feedback. Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος.
Pardalotzatziki
04/06/2015, 01:11
Ζητα να ακυρωσει την συναλλαγη. Απλη διαδικασια ειναι.
Μίλησε όμορφα στον πωλητή, εξήγησέ του τις συνθήκες και μπορεί να δεχτεί να το ακυρώσει.
Όπερ κ εγένετο. Για την ιστορία τα μεταφορικα ανήλθαν στα 27€ από την Αμερική έστελνε κ πάντα ελοχευε ο κίνδυνος του τελωνειου. του εξήγησα το ακριβώς έγινε κ ο άνθρωπος ακύρωσε άμεσα την υποχρέωση αγοράς. Όλα καλά λοιπόν!
doctoras
11/04/2016, 08:21
ξεθάβω λίγο, έχετε πουλήσει μεσω ebay τώρα μετα κάπιταλ κοντρολσ?
με τις αγορές παιζει μεσω paypal ballance, αν πουλήσεις όμως, θα σου φορτώσουν τα λεφτά στο paypal σου ή θα το "χαρίσεις"? το έχει κάνει κανείς?
Από Ελλάδα, δεν πουλάω ποτέ μέσω ebay, γιατί η διαδικασία είναι σκατά και τα ταχυδρομεία μας, πανάκριβα.
Τα λεφτά μπαίνουν στο paypal balance, αν πληρωθείς μέσω paypal.
Σου κάνουν πίστωση τα λεφτά στο paypal 100%. Πούλα άφοβα , ισα ίσα που θα έχεις και πίστωση να αγοράσεις μετά χωρίς κανένα πρόβλημα ..
Coyote.V
28/07/2017, 10:14
Καλημέρα παίδες!
Για να μην ανοίγω άλλο νήμα θα ποστάρω εδώ την απορία μου.
Ποιες κινήσεις θα πρέπει να κάνω αν δεν έχει έρθει η παραγγελία μου και έχει λήξει ο χρόνος παράδοσης που μου έδωσαν κατά την αγορά;
Να πω ότι δεν είναι μια παραγγελία αλλά δύο διαφορετικές από διαφορετικούς πωλητές...
Πέρα από το αρνητικό feedback που σκέπτομαι να ρίξω;
Μήπως με το νούμερο της παραγγελίας, αν μπεις στο site της μεταφορικής και το εισάγεις, φαίνεται κάπου το status της;
Αυτό (https://trackyourparcel.eu/) μήπως βοηθάει;
christoi
28/07/2017, 11:04
Πατάς στο More Actions και μετά το I didn't receive it.
387056
Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις -μεσω ebay μονο- με τους πωλητές. Μπορεί να είναι μια καθυστέρηση που ωφείλεται πχ στο ταχυδρομείο. Πωλητής μου έχει επιστρέψει χρήματα γιατί το προϊόν δεν ήρθε ποτέ.
Coyote.V
28/07/2017, 14:19
Τα αντικείμενα το ένα φαίνεται ότι έχει έρθει στα Σπάτα από τις 2 Ιουλίου το άλλο αντικείμενο με παραπέμπει στο site του aliexpres με το οποίο όμως δεν έχω καμία σχέση. Τα έχω ψάξει στο http://www.trackitonline.ru
@ christoi το ξέρω αυτό που μου γράφεις , έλεγα αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
Δεν αφήνεις αρνητικό feedback, αν δεν επικοινωνήσεις με πωλητή πρώτα. Τουλάχιστον αυτό είναι το ευγενικό και σωστό. Μπορεί να έχει συμβεί οτιδήποτε. Δεν υπάρχει λόγος να δυσφημίσεις έναν πωλητή, για κάτι που δεν είναι στο χέρι του, αν είναι συνεννοήσιμος και αποζημιωθείς κανονικά. Πρώτα επικοινωνούμε μαζί του, μετά ανοίγουμε dispute (εντός της διορίας) και, τέλος, αναλόγως εξέλιξης και συμπεριφοράς του πωλητή, αφήνουμε το ανάλογο feedback.
christoi
28/07/2017, 16:33
Κάνεις αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Έτσι ο πωλητής βλέπει τι συμβαίνει και εσύ είσαι καλυμμένος με άμεση παραπομπή στο ebay (αν χρειαστεί). Απλά γράψε του στο μήνυμα ότι μπορείς να περιμένεις για Χ χρόνο ακόμα και να το κοιτάξει και ο ίδιος που βρίσκεται το αντικείμενο.
Coyote.V
28/07/2017, 17:07
Δεν αφήνεις αρνητικό feedback, αν δεν επικοινωνήσεις με πωλητή πρώτα. Τουλάχιστον αυτό είναι το ευγενικό και σωστό. Μπορεί να έχει συμβεί οτιδήποτε. Δεν υπάρχει λόγος να δυσφημίσεις έναν πωλητή, για κάτι που δεν είναι στο χέρι του, αν είναι συνεννοήσιμος και αποζημιωθείς κανονικά. Πρώτα επικοινωνούμε μαζί του, μετά ανοίγουμε dispute (εντός της διορίας) και, τέλος, αναλόγως εξέλιξης και συμπεριφοράς του πωλητή, αφήνουμε το ανάλογο feedback.
Αυτή η διορία πως καθορίζεται; Έγραψα παραπάνω ότι η διορία που μου είχαν δώσει για παράδοση έληξε.
Αν δεν κάνω λάθος, πλέον είναι μέχρι ένα μήνα ΜΕΤΑ τη λήξη της διορίας παράδοσης. Αν το ψάξεις λίγο, θα το βρεις.
Coyote.V
28/07/2017, 20:38
Σίγουρα δεν θα φταίει ο πωλητής αλλά τα ταχυδρομεία.
Εδώ έχει έρθει το ένα στην Ελλάδα από τις 2 του μήνα και δεν έχει έρθει... λες να άρεσε σε κανέναν αυτό που αγόρασα και να το τσέπωσε;
Coyote.V
03/08/2017, 14:33
Λοιπόν έχω μια άλλη απορία.
Ο πωλητής είπε ότι θα μου επιστρέψει τα χρήματα ενώ εγώ του ζήτησα να ξανά στείλει το αντικείμενο, μου έδωσε και ένα αριθμό συναλλαγής paypal ότι μου επιστρέφει τα χρήματα.
Έχουν περάσει 24ώρες από αυτό το μήνυμα και χρήματα δεν έχω δει, ούτε στον τραπεζικό μου λογαριασμό ούτε στον λογαριασμό της paypal, να περιμένω κι' άλλο ή να κάνω αναφορά και στην paypal;
Από πού σου επιστρέφει τα χρήματα; Από paypal account σε paypal account ή από τράπεζα σε paypal; Όπως και να'χει, μπορεί να πάρει μερικές μέρες η μεταφορά.
Αποψη μου μη βιαζεσαι.Υπαρχει θεμα με τα ελτα καθως πλεον εκτελωνιζουν τα παντα.Θα σου ερθει ειδοποιητηριο μαζι με τα γαμησιατικα που θα πρεπει να πληρωσεις.
Δέμα από Αγγλία έκανε 2 βδομάδες να μου έρθει και μάλιστα με κούριερ
Coyote.V
03/08/2017, 15:01
Αποψη μου μη βιαζεσαι.Υπαρχει θεμα με τα ελτα καθως πλεον εκτελωνιζουν τα παντα.Θα σου ερθει ειδοποιητηριο μαζι με τα γαμησιατικα που θα πρεπει να πληρωσεις.
Αγορά μεταγενέστερη του προϊόντος κατά 15 μέρες ήρθε κανονικά χωρίς εκτελωνισμό και μάλιστα πολύ ακριβότερο από το συγκεκριμένο.
@BLiTzER Πλήρωσα με κάρτα visa αλλά μου κρατήθηκε και προμήθεια για την paypal, έχω τσεκάρει και τους δύο λογαριασμούς. Όταν πλήρωσα μέσα σε πέντε ώρες μου το έστειλε πράγμα που σημαίνει ότι πήρε τα χρήματά του, εκτός και αν τα πήρε με καθυστέρηση και αρκέστηκε στον αριθμό συναλλαγής.
Πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο εδώ και τρία χρόνια που αγοράζω πράγματα από εκεί. Σήμερα μάλιστα έληξε η προθεσμία και για δεύτερη παραγγελία, αν δεν έρθει και αυτή ενημερώνω το ebay ότι δεν θα ξανά αγοράσω από εκεί και θα κλείσω τον λογαριασμό μου.
Όταν αγοράζεις κάτι μέσω paypal, τα λεφτά φαίνονται άμεσα. Αλλά εδώ δε μιλάμε για αγορά, μιλάμε για επιστροφή χρημάτων. Ανάλογα πώς θα την κάνει, μπορεί να έχει κάποια καθυστέρηση.
Coyote.V
03/08/2017, 15:09
Με το κόλπο που κάναμε για μεταφορές χρημάτων όταν ίσχυαν τα capital control στην paypal τα χρήματα φαινόντουσαν αμέσως... εγώ έχω στα χέρια τον αριθμό συναλλαγής χωρίς χρήματα και χωρίς να φαίνεται πουθενά ότι εκκρεμεί κάτι. Μόνο στο ebay φαίνεται.
δεν με νοιάζει σε ποιο λογαριασμό θα μπουν, αρκεί να μπουν...
Ε κάνε υπομονή 1-2 μέρες. Δεν έχεις dispute ανοιχτό; Δεν το κλείνεις μέχρι να λάβεις τα χρήματά σου.
Coyote.V
03/08/2017, 15:15
Ε κάνε υπομονή 1-2 μέρες. Δεν έχεις dispute ανοιχτό; Δεν το κλείνεις μέχρι να λάβεις τα χρήματά σου.
Το ebay λέει ότι έκλεισε με την απάντηση και τον αριθμό που έδωσε ο πωλητής. Βασικά δεν είναι κάτι μεγάλης αξίας 15€ είναι.
Για το γαμώτο ρε γαμώτο!
Αν έκλεισε από το ebay, είσαι 100% εξασφαλισμένος. Τα λεφτά θα μπουν. Δεν είναι χαζοί.
Coyote.V
03/08/2017, 15:21
Εντάξει τότε θα περιμένω... το κακό είναι ότι παθαίνω ζημιά που δεν παρέλαβα και θα πρέπει να το αγοράσω τώρα άμεσα στην δεκαπλάσια τιμή.
Ξαναγόρασέ το από τον ίδιο. ;)
Σου εξήγησε γιατί δεν ήρθε; Χάθηκε; Ε δε μπορεί να γίνει μαλακία και 2η φορά. Δεν έχει καλό feedback;
Έχω λογαριασμό ebay από το 2001 με άπειρες αγοραπωλησίες και δεν έχω χάσει ποτέ ούτε μισό cent. Λάθη πρέπει να έχουν γίνει ίσως 5 φορές. Και όλες αποζημιώθηκα χωρίς κόπο.
Coyote.V
03/08/2017, 15:30
Ξαναγόρασέ το από τον ίδιο. ;)
Σου εξήγησε γιατί δεν ήρθε; Χάθηκε; Ε δε μπορεί να γίνει μαλακία και 2η φορά. Δεν έχει καλό feedback;
Έχω λογαριασμό ebay από το 2001 με άπειρες αγοραπωλησίες και δεν έχω χάσει ποτέ ούτε μισό cent. Λάθη πρέπει να έχουν γίνει ίσως 5 φορές. Και όλες αποζημιώθηκα χωρίς κόπο.
98,8% έχει με πολλές πωλήσεις
Όχι δεν γνωρίζει, μου έγραψε ότι αν τυχών παραλάβω να του επιστρέψω τα χρήματα. Αν παραλάβω θα το κάνω, δεν είμαι γύφτος, ούτε θα σωθώ με 15€.
Το άλλο που δεν έχει έρθει είναι από άλλο πωλητή.
Πολύ πιθανό να το παραλάβεις. Ναι, σωστό είναι να τα επιστρέψεις, γιατί εκεί έξω δεν είναι Έλληνες, σέβονται και εκτιμούν τον πελάτη και θα κάνουν τα πάντα για να τον εξυπηρετήσουν. Καλό είναι να βοηθάμε αυτόν τον κύκλο, αντί να τον "σπάμε", γιατί στο τέλος πάλι σε εμάς θα καταλήξει.
Μου έχει τύχει, σε παρόμοια φάση, να παραγγείλω ρούχα από κατάστημα εξωτερικού (εκτός ebay) και να μην τα έχω παραλάβει μέσα σε 4 μέρες (υποστηρίζουν ότι παίρνει 2-3 μέρες). Τους ενημέρωσα και κατευθείαν μου τα ξανάστειλαν, no questions asked. Τελικά λίγες μέρες μετά παρέλαβα και τα 2 πακέτα, τους ξαναενημέρωσα και έστειλα το ένα πακέτο πίσω. Μπορούσα κάλλιστα να το κρατήσω. Αλλά θεωρώ ότι πρέπει να φέρεσαι σωστά στους σωστούς, πέρα από προσωπικό όφελος.
Coyote.V
03/08/2017, 15:41
Την διαδικασία της επιστροφής δεν γνωρίζω, αλλά θα το βρω αν χρειαστεί.
Η πλάκα είναι ότι έχει tracking number και φαίνεται ότι έχει έρθει στο αεροδρόμιο των Σπάτων από τις 2 Ιουλίου, από τότε αγνοείται χωρίς να μπορώ να βρω που που βρίσκεται με το αριθμό tracking. Κανονικά δεν θα έπρεπε να αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ από το αεροδρόμιο και μετά;
Έστω για την περίπτωση που εγώ ψεύδομαι !
πηγαινε στις κινησεις καρτας εκει λογικα φαινεται.
Coyote.V
03/08/2017, 16:59
πηγαινε στις κινησεις καρτας εκει λογικα φαινεται.
Ούτε και εκεί φαίνεται. Πουθενά δεν φαίνεται.
Μέχρι και στο αεροδρόμιο πήρα τηλέφωνο για να βρω που είναι τα πράγματα και μόνο που δεν με έβρισαν.
bros400pgm
03/08/2017, 17:16
Στο PayPal υπάρχει ο κωδικός για το refund. Η PayPal έστειλε απευθείας τα λεφτά στο "μέσον" με το οποίο πλήρωσες αρχικά, δηλαδή την κάρτα σου. Η εκκαθάριση θα πάρει μερικές μέρες (3-5 νομίζω).
Δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται για αυτή την καθυστέρηση (τράπεζα ή PayPal).
Coyote.V
03/08/2017, 18:04
Στο PayPal υπάρχει ο κωδικός για το refund. Η PayPal έστειλε απευθείας τα λεφτά στο "μέσον" με το οποίο πλήρωσες αρχικά, δηλαδή την κάρτα σου. Η εκκαθάριση θα πάρει μερικές μέρες (3-5 νομίζω).
Δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται για αυτή την καθυστέρηση (τράπεζα ή PayPal).
Έλα που δεν μου ήρθε και δεύτερη παραγγελία.... από άλλο πωλητή και αισθάνομαι άσχημα γιατί μπορεί να νομίζουν ότι το κάνω επίτηδες. Σήμερα έληξε και η δεύτερη
mouse112
04/08/2017, 01:07
εχετε λιγο το νου σας.....
https://gr.gizchina.com/2017/08/02/agores-apo-kina-chamos-ta-nea-teli-ektelonismou-ton-elta/
έχει αγοράσει κανείς τώρα τελευταία από Αμερική μέσω ebay;
θέλω να πάρω κάτι μικρού κόστους (κανά εικοσάρικο) αλλά δεν θυμάμαι τι παίζει με τα τελωνεία