PDA

View Full Version : "Χρυσόστομη"

Σελίδες : 1 [2]

Prince-Garbage
01/03/2007, 17:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής

Ουτως η αλλως σε μερικα εκατομμυρια χρονια ο Ηλιος θα εκραγει και Τ Ι Π Ο Τ Α απο οτι λεμε και κανουμε στη γη δεν θα εχει καμια σημασια....
Dust in the wind... :rolleyes:

Μπα... θα έχουμε γίνει μία τεράστια Σαχάρα πολύ νωρίτερα από αυτό...

stavrogin
01/03/2007, 19:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
oxi kali mou ...
...apla tous perisoterous den tous vrisko isoropimenous-psagmenous ke as nomizoun oti ine emena den me ksegelai kanis...

...psaxno an8ropous pou 8a enoso to pragmatiko mou ego xoris nomous ke kanones xoris pousties ke di8en i me daniki nootropia

ke fisika den vrisko giati den mpori na me koroidepsi kanis
ke fisika exo tin gnosi na ime ani8ikos...
...

Αυτο ειναι το οριο σου;
Εμενα δε μου μοιαζει με οριο,αλλα με ντουβαρι.

Φιλε Διογενη,σβησε το φαναρι σου, σε αυτο το σκοταδι δε θα σου χρησιμεψει.
Συ ειπες σε παλιοτερο ποστ σου κατι σαν "να βλεπουμε με τα ματια της καρδιας..." ή κατι τετοιο.

Ninja636
01/03/2007, 19:46
Καταρχάς, η κοπέλα καλά έκανε και είπε την άποψή της. Από εκεί και πέρα, έχει δίκιο σε αυτά που λέει περί Χριστιανισμού αλλά δεν θα σχολιάσω περαιτέρω αυτό το σημείο.

Η ουσία του θέματος είναι -κι αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου που έγραψε το κείμενο- ότι η συγκεκριμένη κοπέλα είναι αρχαιολάτρης στο στυλ, δυστυχώς, του κομπογιαννίτη Λιακόπουλου οι απόψεις του οποίου είναι ανυπόστατες.

Η διαφορά τους είναι η εξής: ο Λιακόπουλος υμνεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τον Χριστιανισμό τα οποία θεωρεί αλληλένδετα (καμία σχέση βέβαια στην πραγματικότητα αλλά αυτά πουλάνε στους άσχετους), ενώ η κοπέλα υμνεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αλλά καταδικάζει τον Χριστιανισμό. Διαβάστε περισσότερα εδώ (http://eugenia.blogsome.com/2007/02/28/getting-the-facts-straight/) κι εδώ (http://e-rooster.gr/03/2007/428). (Όταν λέω ότι στα blogs μπορείτε να βρείτε ενημέρωση κι όχι "ενημέρωση" α λα Ευαγγελάτου δεν με ακούει κανείς :wave2: )

Χωμάτινος
02/03/2007, 19:07
Δεν πιστεύω σε θρησκείες, απλά για να συμπληρώσω την γενική εικόνα να αναφέρω ότι η αρχαία ελληνική κοινωνία ήταν πρότυπο ανεξιθρησκίας και ουδέποτε έβλαψε κάποιον γιά τα θρησκευτικά πιστεύω του. Συγκεκριμένα, σε κάθε ναό υπήρχε ο βωμός "τω αγνώστω θεώ" προκειμένου ο κάθε επισκέπτης που δεν ασπάζονταν την δική τους θρησκεία να έχει έναν χώρο να πράξει τα δέοντα.

Υ.Γ. Κοινή παρανόηση, οι αρχαίοι έλληνες ΔΕΝ ήταν πολυθεϊστές αλλά ΕΞΟΧΩΣ μονοθεϊστές. Ο Δίας, ο Απόλλων, η Αθηνά ήταν όπως λενε σήμερα ο Αγ. Δημήτριος, ο Αγ. Ανδρέας, η Αγ. Θέκλα κλπ. Σχετικές αποδείξεις παρατίθενται από τους Σωκράτη, Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Απολλώνιο Τυανέα, Πορφύριο, Πρόκλο, Ιάμβλιχο και ένα κάρο άλλους.

stavrogin
02/03/2007, 21:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
....

Υ.Γ. Κοινή παρανόηση, οι αρχαίοι έλληνες ΔΕΝ ήταν πολυθεϊστές αλλά ΕΞΟΧΩΣ μονοθεϊστές. Ο Δίας, ο Απόλλων, η Αθηνά ήταν όπως λενε σήμερα ο Αγ. Δημήτριος, ο Αγ. Ανδρέας, η Αγ. Θέκλα κλπ. Σχετικές αποδείξεις παρατίθενται από τους Σωκράτη, Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Απολλώνιο Τυανέα, Πορφύριο, Πρόκλο, Ιάμβλιχο και ένα κάρο άλλους.

λεπτομερεια... θα διαφωνησω.
Βασικα και μαλλον...ισχυει το αντιθετο.Οι πολυθεηστες Ελληνες ασπαστηκαν μεν τον Χριστιανισμο,ωστοσο του κολλησαν και μερικες δεκαδες αγιους ή μερικες εκατονταδες ονοματα της παναγιας,δυνοντας του μια πολυθειστικη χρεια.Γιατι ξεφορτωνεσαι ευκολα την πιστη σου,οχι ομως και την νοοτροπια σου.

Κι αυτο συνεβη κι επετραπει γιατι ενας παγανιστης μπορει να αλλαξοπιστησει σε χριστιανο αλλα μονο για να γινει ενας χριστιανος παγανιστης,παρολλο που τοσο ο ιδιος οσο και η εκκλησια βλεπουν ή θελουν να βλεπουν μονον ενα χριστιανο.

Απλο παραδειγμα:

(οι τωρινοι κατοικοι σε ενα μερος του Περου αμεσοι απογονοι των ινκας)
...Οι Ινκας πιστευουν στο βουνο
...Γιατι το βουνο δεινει το νερο,τις πετρες,τα αγροτικα και τα κτηνοτροφικα,τους τρεφει αλλα και τους σκοτωνει.
...Οι ισπανοι τους κανουν με τη βια ,χριστιανους καθολικους
...Οι Ινκας ονομαζουν το βουνο Αγιο Δημητριο (πραγματικο γεγονος)
...Οι ινκας λατρευουν τον αγιο δημητριο ,δηλαδη και παλι το βουνο

Καθε καλο μυαλο της αρχαιοτητας ασχοληθηκε με το θεμα της θρησκειας ,της ανωτερης δυναμης γενικα ως εννοια μία και οχι με καθε θεο ξεχωριστα,αυτο θα ηταν χαζο.Για αυτο και οι αναφορες στον ενα θεο.

Ωστοσο ακομα και το δωδεκαθεο οπως και πολλες φανταζομαι πολυθειστικες θρυσκειες εχουν για μενα ενα εξαιρετικο σκεπτικο,μαλλον υγιες γεννημα του υποσεινηδειτου:

1.Ο-Οι θεοι δεν εφτιαξαν τον κοσμο.
2.Ο-οι θεοι δεν εφτιαξαν τον πρωτο ανθρωπο
3.Ουσιαστικα δεν εφτιαξαν τιποτα,τιποτα δεν τους ανικει,απλα ειναι ανωτεροι και διαφεντευουν.
4.Τιποτα δεν ανικει στον ανθρωπο.Ο οποιος δεν ειναι το σουπερ ντουπερ πλασμα του συμπαντος
απλα προσπαθει να ζει σε ενα συμπαν που προσπαθει να καταλαβει ,το οποιο τον περιεχει και περιεχεται σε αυτον.Απλη φυσικη συνυπαρξη.Τελειο

Σε παρακαλω βγαλε τον Ηρακλειτο στην ακρη των φιλοσοφων που παραθετεις.Αυτος ειναι αερακι δροσερο,ασφυχτια αναμεσα σ'αυτους τους "γερασμενους".

Χωμάτινος
05/03/2007, 19:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
...
Βασικα και μαλλον...ισχυει το αντιθετο.Οι πολυθεηστες Ελληνες ασπαστηκαν μεν τον Χριστιανισμο,ωστοσο του κολλησαν και μερικες δεκαδες αγιους ή μερικες εκατονταδες ονοματα της παναγιας,δυνοντας του μια πολυθειστικη χρεια.Γιατι ξεφορτωνεσαι ευκολα την πιστη σου,οχι ομως και την νοοτροπια σου.

Κι αυτο συνεβη κι επετραπει γιατι ενας παγανιστης μπορει να αλλαξοπιστησει σε χριστιανο αλλα μονο για να γινει ενας χριστιανος παγανιστης,παρολλο που τοσο ο ιδιος οσο και η εκκλησια βλεπουν ή θελουν να βλεπουν μονον ενα χριστιανο.

Η θέση σου με βρίσκει αντίθετο γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο νεοεγκολποθείς στον χριστιανισμό -και εκτός ιερατείου- Έλληνας έφτιαχνε τους κανόνες. Ωστόσο η άποψή σου είναι σεβαστή.

...
Σε παρακαλω βγαλε τον Ηρακλειτο στην ακρη των φιλοσοφων που παραθετεις.Αυτος ειναι αερακι δροσερο,ασφυχτια αναμεσα σ'αυτους τους "γερασμενους".

Σωστά τα λες. Τον ανέφερα επειδή και αυτός έχει αναφερθεί στην ΜΙΑ οντότητα που δημιούργησε το σύν-παν.

tai
06/03/2007, 17:13
Δεν πιστεύω σε θρησκείες, απλά για να συμπληρώσω την γενική εικόνα να αναφέρω ότι η αρχαία ελληνική κοινωνία ήταν πρότυπο ανεξιθρησκίας και ουδέποτε έβλαψε κάποιον γιά τα θρησκευτικά πιστεύω του. Συγκεκριμένα, σε κάθε ναό υπήρχε ο βωμός "τω αγνώστω θεώ" προκειμένου ο κάθε επισκέπτης που δεν ασπάζονταν την δική τους θρησκεία να έχει έναν χώρο να πράξει τα δέοντα. Μανο δεν είναι ετσι. Δεν ήταν ανεξίθρησκοι Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για το αντίθετο. και πουθενά δεν αναφέρεται σε αρχαία κείμενα οτι σε ναούς, υπήρχε βωμός προς τω αγνώστω θεό

Υ.Γ. Κοινή παρανόηση, οι αρχαίοι έλληνες ΔΕΝ ήταν πολυθεϊστές αλλά ΕΞΟΧΩΣ μονοθεϊστές. Ο Δίας, ο Απόλλων, η Αθηνά ήταν όπως λενε σήμερα ο Αγ. Δημήτριος, ο Αγ. Ανδρέας, η Αγ. Θέκλα κλπ. Σχετικές αποδείξεις παρατίθενται από τους Σωκράτη, Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Απολλώνιο Τυανέα, Πορφύριο, Πρόκλο, Ιάμβλιχο και ένα κάρο άλλους. οι ανωτέρω έλεγαν για το παράλογο της πολυθεΐας, όχι οτι την άποψη αυτή είχε ο λαός

tai
06/03/2007, 17:16
Η θέση σου με βρίσκει αντίθετο γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο νεοεγκολποθείς στον χριστιανισμό -και εκτός ιερατείου- Έλληνας έφτιαχνε τους κανόνες. Η εκκλησία ποτέ δεν έκανε αποδεκτές της παγανιστικές τελετές (της απόκριες ας πούμε)οι χριστιανοί όμως δεν της κόβουν (όσες είναι για γλέντι:lol: )
:wave2:

lampros_fazer
10/04/2007, 16:37
Δεν ξέρω αν έχει ήδη μπει,το βίντεο (http://rapidshare.com/files/19761087/Promethea_kai_oi_papades.avi) από την ομιλία..

Το λινκ δουλεύει-το βίντεο δεν το έχω δει..

BELZEBOYLIS
10/04/2007, 19:10
Καταραμένη επαρχία …..τα καλύτερα χάνω !!!!

VanDiemen
10/04/2007, 20:32
Όλοι εσείς οι κατακριτές του Χριστιανισμού, αν είχατε κάποιο πρόβλημα στο στομάχι και ο γιατρός σας είχε συμβουλεύσει να κόψετε τα πικάντικα, τα καυτερά κ.τ.λ. και εσείς είχατε επιλέξει να αγνοήσετε επιδεικτικά τη συμβουλή αυτή, όταν αργότερα το πρόβλημα που είχατε θα χειροτέρευε και θα εξελίσσονταν σε έλκος, θα βγαίνατε στα κανάλια να κατηγορήσετε το γιατρό και να πείτε “τον κομπογιαννίτη, τον αλήτη, μου έκλεισε το σπίτι”;
Ε λοιπόν, αυτό ακριβώς κάνετε τώρα! Ο Χριστιανισμός υπάρχει για να διαδίδει τη διδασκαλία του Χριστού, ο οποίος δεν ευθύνεται για τα έκτροπα που υπήρξαν στην ιστορία εν ονόματί του και τα οποία προέβλεψε στην σύντομη παρουσία του στη γη. Εκμεταλευτές, παραποιούντες, κακόβουλοι και άνθρωποι που παρεξήγησαν αυτή τη διδασκαλία υπήρξαν και όπως πολλοί διαπιστώνουμε, υπάρχουν. Επειδή κάποιοι δεν πιστεύουν, με το να αναφέρουν την τραυματική εμπειρία που είχαν με κάποιον παπά που τους ζήτησε χρήματα όταν παντρεύονταν, δεν αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους.
Όσο για την Προμηθέα, από το όνομά της και μόνο, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν άκουγε την ίδια στην ομιλία της, αλλά τους γονείς της και αυτούς με τους οποίους είναι μπλεγμένοι.
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο, είναι τόσο λυσσαλέα αυτή η ενορχηστρωμένη αμφισβήτηση-επίθεση..
Μπορείτε να χειροκροτείτε και να λέτε τα δικά σας περί “ιεράς εξέτασης”, “σταυροφοριών” κ.τ.λ. αλλά δεν πείθετε κανέναν, μέχρι να θέσετε σοβαρά επιχειρήματα κατά της διδασκαλίας και των προθέσεων του Ιησού.

ASTRAKITCAR
10/04/2007, 23:50
επιτρεψτε μου μια παρεμβαση

και συγχωρεστε με αν ειμαι εκτος θεματος...

ενταξει καποιοι δεν πιστευουν,καποιοι εχουν σωστα επιχειρηματα,καποιοι εχουν ωραιο λογο.

ΑΛΛΑ μερες που ειναι καποιοι ειπαν για το ΑΓΙΟ ΦΩΣ εκει στην πολυπαθη περιοχη...

ειναι σικε το παιχνιδι?δηλαδη ο ιερεας βαζει μπρος με αναπτηρα την φλογα?

αν υποθεσουμε οτι την βαζει...καιγεσαι ή οχι και για ποσο ρε μαγκες απο αυτη την φλογα??ετσι μου ειπανε.....

διοτι αν δεν καιγεσαι,και κατεβω κατω,και παρω απο δω το κερι μου που δεν το εχω ποτισει φωσφορο και δεν ξερω και γω τι αλλο,παω εκει και βαζω το χερι μου για 5 λεπτα πανω απο την φλογα και δεν με καιει αλλα εστω με γαργαλαει....αυτο δεν ειναι θαυμα?ο Μωαμεθ το κανει το θαυμα?
ο καθολικος και ο προτεσταντης δεν θα επρεπε να παρει και αυτος μεριδιο απο την αιγλη αυτη?μονο στον ορθοδοξο αναβει η φλογα???τοσα χρονια δεν θα αρπαζε ο παπας την ευκαιρεια να πει και γω ειμαι εδω?
επιτρεψτε μου αλλα αν συμβαινει αυτο που λενε το σεξουαλικο υποβαθρο του εγκεφαλου μου σκεπτεται να βαλει το κερακι σε ενα κουτακι και να το κανει δωρο στην κοπελιτσα.....

και μετα ας ερθει με τα μαθηματικα να μου το εξηγησει.....:wave2:

vangelis 64
11/04/2007, 03:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
μονο στον ορθοδοξο αναβει η φλογα??? [/B]

ΜΟΝΟ! Και μόνο αν είναι Ελληνας.Ούτε Σέρβος ούτε Ρώσος.:eyepop:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 11:30
αλλος θα μας πει αν ειναι μουφα το ολο σκηνικο με το αγιο φως?

αραγε καιει η φλογα ή οχι αν βαλεις το χερι σου επανω?

ξερει κανεις κατι?

Gandalf dr685sm
11/04/2007, 12:26
Και έστω οτι το θαύμα του Αγίου Φωτός είναι κάλπικο... όπως αρέσει σε κάποιους να ισχυρίζονται.

Αυτό σε τι ακριβώς μπορεί να προσβάλει την διδασκαλία του Χριστιανισμού; Δηλαδή αν είχαν αποδείξει πως αυτό είναι πλασματικό σαν θαύμα ...(εδώ δεν το έκαναν 2000 χρόνια και βάλε , τώρα θα γίνει; ) θα ήταν δυνατόν να αλλάξει την Πίστη του καθενός;

Μου ακούγεται σαν το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

Το Άγιο Φώς συμβολίζει τον Θείο Λόγο και την μετάδοση του , σε κάθε Πιστό ανά την Γή. Τώρα το αν ανάβει απο μόνο του ή απο zippo / bic αναπτήρα και μάλιστα να προκαλεί και διαμάχη για το πως και το γιατί , μόνο αστείο μου κάνει.

Αν τώρα βολεύει κάποιους να πιστεύουν έτσι και άλλους γιουβέτσι.. εσάς τι σας πειράζει ακριβώς;

YΓ. Ταξιδευτή ,,, τον Ιησού τον εκτέλεσαν ιεράρχες... αν σου λέει κάτι αυτό. Η άρχουσα τάξη της επικρατούσας θρησκείας. Μην συγχέεις φίλε μου (που δεν το κάνεις απο οτι φαίνεται) την διδασκαλία του Χριστού με το τι επικρατεί στις ιεραρχικές τάξεις , εξ ανθρώπων φτιαγμένες και δομημένες.

Gandalf

stavrogin
11/04/2007, 13:26
Aυτος ο θωμας ,....πολυ συμπαθης νεος,το μονο του ελατωμα ηταν οτι πιστευε οτι εβλεπε.Ο σωστος απιστος δεν πιστευει καν ουτε οτι βλεπει.Και ο σωστος πιστος τα ιδια.Αφου πιστευει δεν εχει αναγκη το θαυμα.Και αφου το θαυμα δεν εχει λογο να συμβει,απλα δεν συμβαινει.

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 13:55
παιδια πιστευω στον Χριστιανισμο και στο θαυμα του Αγιου Φωτος.

απλα αυτοι που δεν πιστευουν πουθενα και ειναι μηδενιστες,αν αποδειχτει οτι το φως δεν καιει για καποια λεπτα ,μετα θα πιστεψουν?

αυτο ρωταω!
διοτι ετσι αν εξαιρεσουμε το σκαρτο παπαδαριο στυλ Γιοσακη,κολοσουζα,κουμαριανου κτλ,

οι υπολοιπες θρησκειες ειναι για τα πανηγυρια...

λοιπον....οσοι δηλωνουν αθεοι κτλ...τι λετε ....?ειναι θαυμα ή οχι?

crs-k
11/04/2007, 13:59
......................
λοιπον....οσοι δηλωνουν αθεοι κτλ...τι λετε ....?ειναι θαυμα ή οχι?

Λεμε...

Ελεος !!! :sick: :sad:

Nostra
11/04/2007, 14:02
οι υπολοιπες θρησκειες ειναι για τα πανηγυρια...

αυτό να πας να το πεις στα 2 δις βουδιστές , 1 δις ινδουιστές και ~1 δις μουσουλμάνους...

το έχω πει και το ξαναλέω ...

ο μόνος λόγος που 3-4 φορές την ημέρα δεν απλώνεις το χαλάκι, να γονατίσεις στρέφοντας προς την Μέκκα και να αρχίσεις τις προσευχές είναι ότι έτυχε να γεννηθείς 300χλμ. δυτικότερα επάνω στον πλανήτη...

τότε για σένα οι yunan θα ήταν για τα πανηγύρια...

:wave2: :wave2:

crs-k
11/04/2007, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
αυτό να πας να το πεις στα 2 δις βουδιστές , 1 δις ινδουιστές και ~1 δις μουσουλμάνους...

το έχω πει και το ξαναλέω ...
.....................

Κι εγω το 'χω ξαναπει (πολλες φορες) αλλα ΔΕΝ κανω τιποτα... :sad:

Ειπαμε...

Σ' αυτον τον πλανητη υπαρχουν 6.350 εκατομμυρια μ@λακες και ΜΟΛΙΣ 150 εκατομμυρια ΕΞΥΠΝΟΙ... :a21:

stavrogin
11/04/2007, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Κι εγω το 'χω ξαναπει (πολλες φορες) αλλα ΔΕΝ κανω τιποτα... :sad:

Ειπαμε...

Σ' αυτον τον πλανητη υπαρχουν 6.350 εκατομμυρια μ@λακες και ΜΟΛΙΣ 150 εκατομμυρια ΕΞΥΠΝΟΙ... :a21:

εκ των οποιων τα 10 εκ. ειναι εξυπνοτερα...

GyPsy
11/04/2007, 14:14
Kαλή η αναλογία...δεν λέω:D :D

crs-k
11/04/2007, 14:19
εκ των οποιων τα 10 εκ. ειναι εξυπνοτερα...

Αμ αυτο που το βαζεις? :rolleyes:

Ασε ΔΕΝ θελω απαντηση... :lol:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 15:29
Ρε παλικαρια νομιζω ελληνικα γραφω....

ρωταω αν ειναι θαυμα και αν δεν καιει το Αγιο Φως...

οι υπολοιποι βουδιστες ινδουιστες και λοιποι

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ μετα την αποδειξη οτι δεν καιει το φως?????????????????

εδω θα μου απαντησετε ή θα αποπροσανατολιζετε την κουβεντα?τι μας νοιαζει ποσοι και που πιστευουν? καιει η φλογα? αν δεν καιει για 5 λεπτα αντε γεια..πιστεψτε και στην νυχτεριδα ρε μαγκες!

απαντηστε σε αυτο που ρωταω..ζητηστε και την βοηθεια της αμερικανας κοπελιτσας που ενδεχομενως να στηριξει KLINTON στις επομενες εκλογες...ισως με τον πριαπισμο του αντρος της καταφερει να ληξει τον βιασμο του Ιρακ μια και καλη:eyepop:

crs-k
11/04/2007, 15:34
......................

ρωταω αν ειναι θαυμα και αν δεν καιει το Αγιο Φως...

οι υπολοιποι βουδιστες ινδουιστες και λοιποι

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ μετα την αποδειξη οτι δεν καιει το φως?????????????????

εδω θα μου απαντησετε ή θα αποπροσανατολιζετε την κουβεντα?τι μας νοιαζει ποσοι και που πιστευουν? καει η φλογα? αν δεν καιει για 5 λεπτα αντε γεια..πιστεψτε και στην νυχτεριδα ρε μαγκες!

απαντηστε σε αυτο που ρωταω..

.....................

Θαυμα!!! Θαυμααα!!!

:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 15:40
αρα οσοι πιστευουν σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο τον Χριστιανισμο εχουν πεσει σε πλανη...

τουμπεκι λοιπον οι καθολικοι,ινδουιστες και λοιποι εν Χριστω αγαπητοι πλανομενοι αδελφοι!

κοινως οι 150.000.000εκ. ειναι οι εξυπνοι και οι λοιποι 6,350εκ ΜΑΛΑΚΕΣ...συμφωνα με την στατιστικη του φιλου παραπανω..

ΓΙΑΤΙ εχω την εντυπωση οτι αρκετους απο αυτους τους ΜΑΛΑΚΕΣ συναντω καθημερινα στην ελλαδα μεσα σε τετρατροχη συσκευασια ή καβαλα σε διτροχη οπτασια???

παντως πολυ μαλακια στον κοσμο τελικα...ενα τσιγαρο δρομος τα Ιεροσολυμα,ενα κερι αναβεις δεν σε καιει αλλα...Ζητω ο παπας και ζητω ο Αλλαχ...μαλλον ο Αλλαχ κανει περισσοτερα θαυματα...ισως και ο Βουδας....

stavrogin
11/04/2007, 15:43
Γεια εγω ειμαι ενας ταπεινος Τουμπεκης.εχω κανει τουμπεκι μπροστα σε πολυ κοσμο,αφεντικα ,μπατσους ,θυμωμενους οδηγους,γιατι οχι να κανω τουμπεκι και μπρος σε χριστιανο....

Αλλα τι ειναι,(σοβαρα τωρα γιατι οντως δεν ξερω)...αυτο που λες οτι καιει το αγιο φως για 5 λεπτα;
Ισχυει αυτο και συμβαινει καθε χρονο; απλα ρωταω.

Το θαυμα ειναι αποδειξη και οποιος ζηταει αποδειξεις ζηταει λογο για να πιστευει.Οποιος πιστευει πραγματικα δε χρειαζεται θαυματα.Απλο συμπερασμα, γαμω τη λογικη των κουφιοκεφαλων.Αρα,ειτε καιει ειτε δεν καιει ,ενα πραγματικο πιστο ,δεν θα πρεπει καν να τον απασχολει το θεμα.Ενας πραγματικος πιστος δεν θα επρεπε καν να διατυμπανιζει την πιστη του ,γιατι αγορακι μου οταν ερθει η ωρα,και θα ερθει, ο καθεις μας θα δειξει αν πιστευει ή οχι ειτε ειναι θεοσεβουμενος ειτε αθεος.Και λιγη σημασια θα εχει αν πιστευει στο θεο τον βουδα τον τουτατη τον ή τη θεα καλι.
:beer:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 15:48
μου εχουν πει οτι καθε χρονο οταν ο Ορθοδοξος και μονο ιερεας παρει το Αγιο φως, αναβουν τα καντηλια στον Αγιο ταφο μονα τους και μολις παρεις το αγιο φως με το κερι σου αν βαλεις το χερι σου επανω δεν σε καιει για διαστημα που διαρκει γυρω στα 7 λεπτα...

εγω δεν χρειαζομαι θαυμα για να πιστεψω αλλα αυτοι που αμφισβητουνε την ορθοδοξια συγχεωντας την με το κατεστημενο παπαδαριο, αν ισχυει το παραπανω καλα θα κανουν να αναθεωρησουν καποια πραγματα.

α δεν διατυμπανιζω την πιστη μου παππουλη( αν και εισαι μονο 6 χρονια μεγαλυτερος μου),απλα οταν διαπιστωνω πεοκρουστια κατ εξακολουθησην επεμβαινω.....ειδικα σε επιχειρηματα φθηνα και κενα.

crs-k
11/04/2007, 15:52
μου εχουν πει οτι καθε χρονο οταν ο Ορθοδοξος και μονο ιερεας παρει το Αγιο φως, αναβουν τα καντηλια στον Αγιο ταφο μονα τους και μολις παρεις το αγιο φως με το κερι σου αν βαλεις το χερι σου επανω δεν σε καιει για διαστημα που διαρκει γυρω στα 7 λεπτα...

εγω δεν χρειαζομαι θαυμα για να πιστεψω αλλα αυτοι που αμφισβητουνε την ορθοδοξια συγχεωντας την με το κατεστημενο παπαδαριο, αν ισχυει το παραπανω καλα θα κανουν να αναθεωρησουν καποια πραγματα.

Δηλαδης ΔΕΝ ειμαστε σιγουροι ε? :( :sick:

Οχι ρε φουστη μου γαμωτ'... :sad:

Cpt. Haddock
11/04/2007, 15:53

Μάλιστα...

Ενάντια σε ΟΛΟΥΣ τους νόμους της φύσης (που για κάποιους ο θεός έφτιαξε τη φύση) υπάρχει φωτια που δεν καίει.

Και ΓΙΑΤΙ να μην σε καίει αυτή η φωτιά, αλλα τα πιστιρίκια στην κυψέλη δεν τα λυπήθηκε και τα έκαψε

να χέσω για θαύμα... :sick:

εγω δεν χρειαζομαι θαυμα για να πιστεψω αλλα αυτοι που αμφισβητουνε την ορθοδοξια συγχεωντας την με το κατεστημενο παπαδαριο

Επειδή αυτό επαναλαμβάνεται διαρκώς...

Είτε αρέσει είτε οχι, η ορθοδοξία ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ απο το κατεστημένο παπαδαριό.

ΑΥΤΟΙ ειναι η εκκλησία και ο χριστιανισμός.

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 15:55
τι να σου πω δεν εχω παει να δω αν καιει το φως .....

αλλα αν παω και δεν καιει...ειπαμε το κερακι θα το στειλω σε συσκευασια δωρου ΔΙΑ ΠΑΣΑ ΧΡΗΣΗ...

α η χρηση θα ειναι καταλληλη για ανηλικους κατω των 13 χρονων..απο εκει ξεκιναει η μαλακια αν δεν κανω λαθος...

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 15:58
cpt.HAddock

πλανασαι αν νομιζεις οτι εκκλησια και Χριστιανισμος ειναι το παπαδαριο...

σωμα της εκκλησιας ειναι οι πιστοι και ναος του Χριστου το σωμα μας....

ο Χριστος οταν εκανε νηστεια ηθελε να καθαρισει τον ναο ...μεταφορικα παντα....απευθυνοταν στο σωμα της εκκλησιας ..τους πιστους δηλαδη και οχι στο τοτε παπαδαριο...λογικα απο εκει δεν θα επρεπε να ξεκινησει το κυρυγμα?και ομως πηγες στον ψαρα,στον τελωνη,στον τσαγκαρη...

Cpt. Haddock
11/04/2007, 16:06
cpt.HAddock
πλανασαι αν νομιζεις οτι εκκλησια και Χριστιανισμος ειναι το παπαδαριο...

ΔΕΝ πλανάμαι καθόλου αγαπητέ!

Αυτοί κατα δήλωσίν τους εκπροσωπούν το θεό και το χριστό επι της γης. Οι "λειτουργοι" του "κυρίου"

Αν δε σας αρέσουν αλλάξτε τους.

Αλλα τα ιδεολογικά φούμαρα οτι ο χριστός είναι η διδασκαλια, ειναι μέσα στην ψυχλη μας κλπ κλπ, σύνηθες καταφύγιο των χριστιανών όταν βλέπουν τη κατάντια του παπαδαριού, δε με αγγίζουν.

Εγώ όταν ακούω ορθοδοξία κλπ, τον κ. Παρασκευαΐδη εχω στο μυαλό μου.

Αν θεωρείτε οτι κακώς σας εκπροσωπεί το κατεστημένο παπαδαριό, αλλαξτε το

:smokin:

crs-k
11/04/2007, 16:06
........................
ο Χριστος οταν εκανε νηστεια ηθελε να καθαρισει τον ναο
........................

Δηλαδη για να καταλαβω...

Την Μεγαλη Παρασκευη που στην Ν.Αρτάκη ξεκοιλιαζοντουσαν οι "πιστοι" στις γαριδες, τις καραβιδες, τα οστρακοειδη, τα ψαρικα και τα ουζοτσιπουρα, καθαριζαν το σωμα τους ε? :uplate:

Κι εγω το μιασμα, επειδη ΔΕΝ τα τρωω και τολμησα να παραγγειλω ενα μπιφτεκι (σχωρα με Θε μου), το βρωμησα (το σωμα μου) και πρεπει να πεσω στην πυρα ε? :eyepop:

Nostra
11/04/2007, 16:10
όσοι θελουν να πιστεύουν να μην ενοχλούν όσους έχουν επιλέξει να είναι άθρησκοι...

και τούμπαλιν... χρειαζόμαστε αμνούς σε αυτή τη χώρα...

και καλά κρασά... :wave2:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 16:15
κανετε ενα λαθος να κρινετε τους αλλους χωρις καν να εχετε ανακαλυψει τον εαυτο σας....

δεν μας νοιαζει τι κανει το παπαδαριο και οι λοιποι γιδοβοσκοι και κοτεμπορες στην Ν.αρτακη αγαπητε...

κοιταμε η συνειδηση μας να ειναι καθαρη και να βοηθαμε τον συνανθρωπο μας...δεν αμφισβητουμε κατι ουτε εναντιωνομαστε σε αυτο...κοιταμε να το βελτιωσουμε οσο μπορουμε με προσωπικη θυσια πολλες φορες.....

προγανως πολλοι αγνοειτε τον ασκητη Παισιο στο Αγιο Ορος οπου εμπαινες στο κελι του,και χωρις να σε ξερει σου ελεγε το ονομα σου και τι σε βασανιζε....

μαγκες ειμαι πιο αμαρτωλος απο εσας...

οταν στα 19 μου ειπα οτι αν αυτο που πιστευω (ορθοδοξος χριστιανος) ειναι φολα, τοτε χεσε μεσα...πολυχρονη....

αλλα αντι να ανφισβητω και να λεω το παπαδαριο κτλ.ψαχνω οσο μπορω...καντε και εσεις αυτο..

παμε του χρονου μια βολτα εκει κατω....να δουμε καιει το φως ? αν δεν καιει εχω μια ενδειξη οτι η πιστη μου οδευει σε σωστο δρομο,και πλεον εξαρταται απο εμενα αν θα σωθω....

ειναι κουτο να πιστευει καποιος οτι 5gr σπερματος φτιαχνουν ενα Λεωνιδα,ενα senna,ενα Jordan,ενα pele κτλ....κατι παιζει εκει που δεν το ξερουμε..αρα το ψαχνουμε και δεν ακουμε αυτα που μας λενε...
ετσι και με την θρησκεια το ψαχνουμε...

ειπαμε ειμαι πιο αμαρτωλος απο πολλους απιστους....

Cpt. Haddock
11/04/2007, 16:19
προγανως πολλοι αγνοειτε τον ασκητη Παισιο στο Αγιο Ορος οπου εμπαινες στο κελι του,και χωρις να σε ξερει σου ελεγε το ονομα σου και τι σε βασανιζε....

Όχι πάλι ιστορίες με τον Παΐσιο...

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ (που θα έλεγε κι ο ίδιος )

Έχω βαρεθεί να ακούω γι' αυτόν, κυρίως ιστορίες απο ανθρώπους που ΔΕΝ τον έχουν δει ποτέ απλά μεταφέρουν οτι τους είπαν.

:sick:

Θα μου πεις, εδώ τόσος κόσμος παίρνει τηλέφωνο στα τηλεμέντιουμ να δει αν θα τους κάτσει η/ο γκόμενα/γκόμενος που γνώρισαν, ο Παΐσιος μας πείραξε;

:wacko:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 16:24
το 1996 που κοιμηθηκε ημουν μικρος...

εσυ δηλαδη οτι σου λενε δεν το πιστευεις?πρεπει να το δεις ο ιδιος?

ας αφησουμε τον γεροντα...

ας παμε στο κοριτσακι απο το Αμερικα...

αυτο ηταν εκει οταν γινοταν αυτα που ειπε στην εκδηλωση?

ΑΛΛΑ το μεγα ερωτημα παραμενει αναπαντητο...αν δεν καιει το αγιο φως εκει,οι αλλες θρησκειες εχουν κατι παρομοιο να επιδειξουν?ειπαμε 6,350.000.000 δις μαλακες ειναι πολλοι στον πλανητη..ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ...

Cpt. Haddock
11/04/2007, 16:27
ΑΛΛΑ το μεγα ερωτημα παραμενει αναπαντητο...αν δεν καιει το αγιο φως εκει,οι αλλες θρησκειες εχουν κατι παρομοιο να επιδειξουν?ειπαμε 6,350.000.000 δις μαλακες ειναι πολλοι στον πλανητη..ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ...

Καλά μάστορα...

Μπροστά σε αυτά που κάνουν οι βουδιστές τα κόλπα του χριστιανισμού θυμίζουν τα κουνέλια που εβγαζε απ΄το καπέλο του ο Μαικ Λαμάρ...

:wacko:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 16:29
οι βουδιστες τελοιοποιουν τις δυνατοτητες του σωματος τους....

φωτια που δεν καιει παραγουνε???

πες μας τι ξερεις γι αυτους...

Cpt. Haddock
11/04/2007, 16:31
οι βουδιστες τελοιοποιουν τις δυνατοτητες του σωματος τους....
φωτια που δεν καιει παραγουνε???
πες μας τι ξερεις γι αυτους...

Ρε αδερφέ αν υπήρχε φωτια που δεν καίει θα την είχε βγάλει στο εμπόριο η shell...

Χεσμενους τους έχω τους βουδιστές.

Η απορριπτική άποψή μου για τις θρησκείες τις περιλαμβάνει ΟΛΕΣ !

Και ευτυχώς είμαστε αρκετοι οι άθρησκοι (και αυξανόμαστε :evil: )

:D

Nostra
11/04/2007, 16:32
ΑΛΛΑ το μεγα ερωτημα παραμενει αναπαντητο...αν δεν καιει το αγιο φως εκει,οι αλλες θρησκειες εχουν κατι παρομοιο να επιδειξουν?

ω, ναι....

ξεκινώντας από τους θιβετιανούς μοναχούς (αυτοσυγκέντρωση, αυθυποβολή κλπ. ) μέχρι τους ινδουιστές αντίστοιχους...

φυσικά και εκεί υπάρχει προβατισμός .... αλλά υποτίθεται ότι το ελ-λαν-ικόν πνεύμα θα έπρεπε να είναι πιο κριτικό και διερευνητικό από το αχανές βλέμμα των αμνοεριφίων...

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 16:35
φθηνα επιχειρηματα χωρις ουσια....

αρα στα σημεια οι απιστοι χανετε...

εγω κανω το 0-100 σε 6''...αν δεν μπορω να στο αποδειξω,θα το πιστεψεις ΟΧΙ?

ο ορθοδοξος σου δινει συγκεκριμενη στιγμη καθε χρονο φλογα που δεν καιει και στο αποδεικνευει...

αν δεν το πιστευεις αυτο,εχεις προβλημα...

Nostra
11/04/2007, 16:39
ο ορθοδοξος σου δινει συγκεκριμενη στιγμη καθε χρονο φλογα που δεν καιει και στο αποδεικνευει...

μα καλά πραγματικά τώρα, πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό και το θεωρείς θαύμα και στηρίζεις την ορθοδοξία από αυτό?

το ξύλο που έφαγε ο αρμένιος παπάς (τι σκάτα ήταν κι αυτός) μήπως ήταν κι αυτό θαύμα?

το ξύλο που δεν πονάει?

Nostra
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Γ@μω τους προβληματισμους μου μεσα... :a018:

+1000 :sad: :sad: :sad: :( :(

Cpt. Haddock
αν δεν το πιστευεις αυτο,εχεις προβλημα...

Θες Ουσία;

ΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!
ΝΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΙΓΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΑΒΟΗΘΗΤΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ :mad:

@@@ΔΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΑ.

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

stavrogin
11/04/2007, 18:18
............
ειναι κουτο να πιστευει καποιος οτι 5gr σπερματος φτιαχνουν ενα Λεωνιδα,ενα senna,ενα Jordan,ενα pele κτλ....κατι παιζει εκει που δεν το ξερουμε..αρα το ψαχνουμε και δεν ακουμε αυτα που μας λενε...

Ok ανεκδοτο απο Γουντι Αλλεν:

Στα καθησματα μπροστα στο Ρινγκ καθονται η μαμα του αγωνιζωμενου μποξερ και διπλα της ο παπας της γειτονιας της.
Επειδη ο γιος της τρωει πολυυυ ξυλο ,λεει η μαμα στον πατερ:"Προσευχησου πατερα να νικησει ο γιος μου"
κι απαντα ο παπας:"Εγω να προσευχηθω αλλα θα βοηθουσε αν ηξερε ο γιος σου λιγο μποξ"

....

Νομιζω οτι κι ο Θεος εχει την ιδια γνωμη με τον παπα:lol:

OldMan
11/04/2007, 18:32
Είπα να μην τα πάρω, αλλά...:D

Ρε μάγκες...
Όλοι εσείς που μαζευτήκατε και κάνετε πικρόχολη και κακόβουλη κριτική στα πιστεύω του άλλου...

Δεν έχετε καμιά καλύτερη δουλειά να κάνετε ??? :D :mad: :D

(σε λίγο θα μας πείτε ότι αμφισβητείτε και την καιόμενη βάτο ....)

:D :mad: :D :mad: :D :mad:
(νευρίασα τώρα...)

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 20:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Θες Ουσία;

ΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!
ΝΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΙΓΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΑΒΟΗΘΗΤΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ :mad:

@@@ΔΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΑ.

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ενισχυετε την αποψη περι αστειων και κενων επιχειρηματων που προειπα παραπανω..

δεν μας ενδιαφερει ο τραγος αλλα το αποτελεσμα...

τα παιδακια και τα καθε παιδακια λογω ελευθερης βουλησης καηκαν....αν παρεμβαινε εκει ο θεος θα επρεπε να παρεμβαινε στα παντα...και τοτε εσεις θα λεγατε οτι απο γενεσης θα επρεπε να πιστευετε κατ αναγκην στο ΘΕΟ κτλ....

σου δινω σαν μια απλη αποδειξη, φλογα που δεν καιει, και σου λεω μια απο τις εκατομυριες αποδειξεις ανα τους αιωνες και λες να μην το χωνεψεις στην καρκαλα σου,οτι ενδεχομενως να προκειται για μια θρησκεια πολυ σωστη(περα απο την σκαρτη ανθρωπινη παρεμβαση του παπαδαριου)
επιμενεις να λες για τον τραγο...ΧΕΣΜΕΝΟ ρε μεγαλε ειπαμε τον εχουμε τον τραγο....
ΚΟΥΦΟΣ εισαι?λεμε η φλογα ειναι η αποδειξη...
πιαστην του χρονου και αν δεν καεις ελα να μας πεις πως το εξηγεις....
στην φλογα δεν πιστευεις..οτι ο Χριστος υπηρξε πιστευεις???
αν ναι εισαι αφελης...αφου ρε μαγκα δεν τον ειδες πως πιστευεις οτι υπαρχει???

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 20:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
μα καλά πραγματικά τώρα, πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό και το θεωρείς θαύμα και στηρίζεις την ορθοδοξία από αυτό?

το ξύλο που έφαγε ο αρμένιος παπάς (τι σκάτα ήταν κι αυτός) μήπως ήταν κι αυτό θαύμα?

το ξύλο που δεν πονάει?

ποιος αρμενης ειναι παλι αυτος???τι σχεση εχει με το ερωτημα που εθεσα?

εσυ που δεν πιστευεις οτι συμβαινει αυτο..κατεβα του χρονου κατω και πες μας τι γινεται....

εγω δεν στηριζω την ορθοδοξια σε αυτο,εσυ που στηριζεις αυτο που δεν πιστευεις....???

TROOPER
11/04/2007, 20:28

ΚΟΥΦΟΣ εισαι?λεμε η φλογα ειναι η αποδειξη...
πιαστην του χρονου και αν δεν καεις ελα να μας πεις πως το εξηγεις....
στην φλογα δεν πιστευεις..οτι ο Χριστος υπηρξε πιστευεις???

νεαρε...και οι αρχαιοι στην ολυμπια πριν τη ψυλιαστει ο κοσμος λεγανε οτι τη δαδα την αναβει ο διας.θαυμα-θαυμα!!!

πιαστην εσυ.αλλα αμα καεις τι θα μας πεις μετα???σκεψου το λιγο καλυτερα...:winka:

το αποδειξε κανεις οτι υπηρξε ο μαστορας με τα γαλαζια ματια που λες???

και αν ναι γιατι ειναι δογμα και οχι ιστορια???

αστο ρε μπαζεις απο παντου.

φιλικα.

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 20:47
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
[B]νεαρε...και οι αρχαιοι στην ολυμπια πριν τη ψυλιαστει ο κοσμος λεγανε οτι τη δαδα την αναβει ο διας.θαυμα-θαυμα!!!

πιαστην εσυ.αλλα αμα καεις τι θα μας πεις μετα???σκεψου το λιγο καλυτερα...:winka:

φιλικα.

γερο (αν και σου ριχνω 2 χρονια στην ηλικια,και στην εγγραφη στο site),

εγω αν δεν καω του χρονου,οποιον αλλοθρησκο ή απιστο ξερεις που θα βαλω το κερακι να το δειχνω???αναμεσα στα δαχτυλα μου ομορφο και καμαρωτο....

περα απο την πλακα εγω δεν χρειαζομαι αυτο για να πιστευω,απλα το εχω δει στην τηλεοραση και μου το εχουν πει...
τωρα για τον μαστορα με τα γαλαζια ματια ,οι μουσουλμανοι τον αποδεχονται ως προφητη και οχι ως μεσια...φανταζομαι εσυ 2000πχ θα δεχοσουνα με τις τοτε πρωτογνορες συνθηκες ενα πλανοδιο,με μια καπα που ελεγε περι αγαπης...τι λες να ειναι δημιουργημα των τοτε Media???μηπως ειχε σπονσορα την COCA COLA και περπαταγε με το μπλουζακι της???

αληθεια γιατι τα χρονια μετριουνται προ Χριστου και μετα Χριστου ΝΕΑΡΕ ΜΟΥ???

μπαζω απο παντου λες....ναι εγω και το SEA DIAMOND στην Σαντορινη....!!

old man την βοηθεια του κοινου παρακαλω...δεν τα βγαζω περα....νιωθω σαν το PEARL HARBOR...βαλομαι απο παντου...ειναι ΤΡΟΜΕΡΟ(βλασης Μπονατσος ατακα)ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!

TROOPER
11/04/2007, 21:03
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
[B]νεαρε...και οι αρχαιοι στην ολυμπια πριν τη ψυλιαστει ο κοσμος λεγανε οτι τη δαδα την αναβει ο διας.θαυμα-θαυμα!!!

φιλικα.

γερο (αν και σου ριχνω 2 χρονια στην ηλικια,και στην εγγραφη στο site),

εγω αν δεν καω του χρονου,οποιον αλλοθρησκο ή απιστο ξερεις που θα βαλω το κερακι να το δειχνω???αναμεσα στα δαχτυλα μου ομορφο και καμαρωτο....

περα απο την πλακα εγω δεν χρειαζομαι αυτο για να πιστευω,απλα το εχω δει στην τηλεοραση και μου το εχουν πει...
τωρα για τον μαστορα με τα γαλαζια ματια ,οι μουσουλμανοι τον αποδεχονται ως προφητη και οχι ως μεσια...φανταζομαι εσυ 2000πχ θα δεχοσουνα με τις τοτε πρωτογνορες συνθηκες ενα πλανοδιο,με μια καπα που ελεγε περι αγαπης...τι λες να ειναι δημιουργημα των τοτε Media???μηπως ειχε σπονσορα την COCA COLA και περπαταγε με το μπλουζακι της???

αληθεια γιατι τα χρονια μετριουνται προ Χριστου και μετα Χριστου ΝΕΑΡΕ ΜΟΥ???

μπαζω απο παντου λες....ναι εγω και το SEA DIAMOND στην Σαντορινη....!!

old man την βοηθεια του κοινου παρακαλω...δεν τα βγαζω περα....νιωθω σαν το PEARL HARBOR...βαλομαι απο παντου...ειναι ΤΡΟΜΕΡΟ(βλασης Μπονατσος ατακα)ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!

ωπ νατονα ο χριστιανος ο ετοιμος για τσαμπουκα!!!!!!!
και ειμαι και μεγαλυτερος και στην ηλικια και στο φορουμ και θα σας γαμισω και με το καιρι που δεν καιει.
φιλαρακι...ΝΑ ΣΕ ΨΗΣΩ ΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ (ΝΗΣΤΙΣΗΜΗ) ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣ ΑΟΥΡ ΜΠΟΥΤΣ ΛΕΩ ΕΓΩ???

και μετα γυρναει το πραγμα περα απο τη πλακα...κανενα προβλημα.
περα απο τη πλακα λοιπον.με ρωτας τι θα εκανα 2000 χρονια πριν???και θες σοβαρη απαντηση???οσο για το μπλουζακι της κοκα κολα...ασε...εχω να σου πω οτι αυτο το σεντονι εχει γινει σιριαλ στον αντενα και το τιμιο ξυλο δεν τελειωνει ποτε!ΘΑΥΜΑ-ΘΑΥΜΑ!!!!ολοι εχουνε απο ενα κοματι

τα χρονια τα μετραει ο δυτικος κοσμος προ χριστου και μετα χριστου ψηλε (μη μου πεις οτι δεν εισαι και ψηλος).για ρωτα και κανεναν αραβα η κανεναν στην ινδια να δουμε τι απαντηση θα παρεις...

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 21:11
και ο κινεζος εχει το δικο του ημερολογιο ε και???

ολος ο Δυτικος κοσμος μια φουσκα δηλαδη???λες ετσι ευκολα να αποδεχονταν τον ορο Π.Χ και Μ.Χ.

προς τα εδω κυρυξε ο Χριστος...προς τα εκει δεν προφτασε....

το νεαρε εσυ το πεταξες πρωτος οχι εγω κοντε(ειμαι 1,80 εσυ?)

οσο για το κερακι διαβασε 3-4 σελιδες πριν που θα το στειλω πρωτα.....

το σεντονι ειπαμε ανηκει σε σταυροφορο..τιμιο ξυλο?δεν εχει βρεθει απο κανενα..και γω λεω οτι εχω κοματι απο το σπαθι του Μεγα Αλεξανδρου...θες να σου πουλησω λιγο??ακομα αυτα πιστευετε ως επιχειρηματα κατα των χριστιανων???

εγω δηλωνω αμαρτωλος..εσυ τι δηλωνεις?
δεν απαντας ομως...η φωτια που λεμε οτι δεν καιει και αναβει απο ορθοδοξο μονο τραγο..πως εξηγειται απο εσενα???

TROOPER
11/04/2007, 21:18
και ο κινεζος εχει το δικο του ημερολογιο ε και???

ολος ο Δυτικος κοσμος μια φουσκα δηλαδη???λες ετσι ευκολα να αποδεχονταν τον ορο Π.Χ και Μ.Χ.

προς τα εδω κυρυξε ο Χριστος...προς τα εκει δεν προφτασε....

το νεαρε εσυ το πεταξες πρωτος οχι εγω κοντε(ειμαι 1,80 εσυ?)

οσο για το κερακι διαβασε 3-4 σελιδες πριν που θα το στειλω πρωτα.....

το σεντονι ειπαμε ανηκει σε σταυροφορο..τιμιο ξυλο?δεν εχει βρεθει απο κανενα..και γω λεω οτι εχω κοματι απο το σπαθι του Μεγα Αλεξανδρου...θες να σου πουλησω λιγο??ακομα αυτα πιστευετε ως επιχειρηματα κατα των χριστιανων???

εγω δηλωνω αμαρτωλος..εσυ τι δηλωνεις?
δεν απαντας ομως...η φωτια που λεμε οτι δεν καιει και αναβει απο ορθοδοξο μονο τραγο..πως εξηγειται απο εσενα???

ρε συ θα σοβαρευτεις η θα λεμε για να λεμε εδω χαμω???

δλδ ολος ο ανατολικος κοσμος μια φουσκα???ρε φιλε ουτε στη λατινικη αμερικη προφτασε να κυρηξει αλλα τον πιστευουνε τι να μου πει???

αρα τωρα τα βρηκαμε...εγω ο νεαρος κοντος και εσυ ο γερος ψηλος.

για το κερακι στην απαντηση σου σε εμενα κατι αναμεσα στα δαχτυλα ελεγες και κατι τετοια. λες να μην ειδα καλα???

εσυ δηλωνεις αμαρτωλος.εγω δηλωνω οτι το τελευταιο μου ταξιδι ητανε υπεροχο και ευχαριστω επισης τη μαμα μου, τον μπαμπα μου, τον πιλοτο και γενικα...εχεις αναγκη να δηλωσεις κατι το κανεις...εγω παλι δεν εχω καμια αναγκη (εκτος απο τοτε που σφιγγομαι στην τουαλετα)

δεν απανταω λεει...

ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ??????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 21:41

εδω εχεις απαντηση?εγραψα σε αυτο το topic με αυτη την ερωτηση..τα αλλα ηρθαν οταν σε αυτο το ερωτημα αντι να παρω ευθυ απαντηση,ο καθενας παει οπου θελει την κουβεντα.

α ειμαι 1.81 και 87kg για την ακριβεια εκτος απο αμαρτωλος...

TROOPER
11/04/2007, 21:48

εδω εχεις απαντηση?εγραψα σε αυτο το topic με αυτη την ερωτηση..τα αλλα ηρθαν οταν σε αυτο το ερωτημα αντι να παρω ευθυ απαντηση,ο καθενας παει οπου θελει την κουβεντα.

α ειμαι 1.81 και 87kg για την ακριβεια εκτος απο αμαρτωλος...

ειναι ψεμα.πηγαινε να το διαπιστωσεις και οπως θα ερχεσαι φερε μου και 2 κιλα τιμιο ξυλο για το τζακι.

σου φτανει η απαντηση η να κανω και κακα μου?????:lol: :lol: :lol:

α και προς αποφυγην παρεξηγησεων ειμαι straight και 9 συναπτα ετη δεσμευμενος.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vangelis 64
11/04/2007, 21:56

α ειμαι 1.81 και 87kg για την ακριβεια εκτος απο αμαρτωλος... [/B]

Αυτό Πάλι ακούγεται σαν να ζητείται νύφη!:lol: :lol: :lol: καλοπροαίρετα πάντα,έτσι;

Πάντως φίλε,δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς να πείσεις ή,έστω,να δείξεις σε κάποιον ότι για τα "πιστεύω" σου υπάρχουν τα τάδε ατράνταχτα επιχειρήματα ή οτιδήποτε τέτοιο τέλος πάντων.
Σε θέματα θρησκείας,πίστης και Θεού δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να μάς πει ότι "έτσι είναι".
Μόνο οι τσαρλατάνοι θα σού πουν πως υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός.
Ισως κάποιοι γέροντες,όπως ο Παΐσιος,ο Πορφύριος,ο Αμβρόσιος και άλλοι να είχαν ή να έχουν άμεσα αυτήν τη γνώση(προσωπικά έτσι πιστεύω)αλλά δεν έχουν την ανάγκη να το διαλαλήσουν.
Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε.:wave2:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 22:03
και ο φερετζες του φουστη ειναι ο γαμος και το μουστακι!!!

vangelis δεν προσπαθω να πεισω εγω αλλα θελω να με πεισουν αυτοι γιατι δεν πιστευουν...

εγω πιστευω χωρις να ζηταω αποδειξεις και λεω οτι να ..μια φωτια που δεν καιει υπαρχει εκει..

αρα ειναι ψεμα,λες οτι η φωτια δεν καει...trooper?

θα κατεβω του χρονου να δουμε αν ειναι ψεμα ή οχι...

το υψος το εβαλα επειδη με ειπε ψηλο..ε για να μην με πει χοντρο εβαλα και το βαρος...γυναικα εχω δεν ψαχνω...

TROOPER
11/04/2007, 22:14
και ο φερετζες του φουστη ειναι ο γαμος και το μουστακι!!!

vangelis δεν προσπαθω να πεισω εγω αλλα θελω να με πεισουν αυτοι γιατι δεν πιστευουν...

εγω πιστευω χωρις να ζηταω αποδειξεις και λεω οτι να ..μια φωτια που δεν καιει υπαρχει εκει..

αρα ειναι ψεμα,λες οτι η φωτια δεν καει...trooper?

θα κατεβω του χρονου να δουμε αν ειναι ψεμα ή οχι...

το υψος το εβαλα επειδη με ειπε ψηλο..ε για να μην με πει χοντρο εβαλα και το βαρος...γυναικα εχω δεν ψαχνω...

ευτυχως ξεκαθαρισαμε οτι εχουμε και οι 2 γυναικες (αυτο τονωνει τον αδιαμφησβητητο αντρισμο μας:lol: )

κατα τα αλλα ειπα οτι πιστευω οτι δεν καιει.πιστευω οτι ειναι ψεμα.

εσυ πιστευεις οτι καιει.χωρις καμια ουσια-επιστημονικη εξηγηση κλπ.ΑΠΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑΥΜΑ.

και εγω σου λεω οτι ειναι οπως τα λες.
1.γιατι να σε πιστεψω?εδω ολοκληρο χριστο δεν πιστεψα, εσενα θα πιστεψω?εκτος αν εισαι ανωτερος.
2.πως θα το αποδειξεις στον εαυτο σου???θα μπεις μεσα με το τραγι???γιατι οι πιστοι (ας ειμαι επιεικης) μενουν απο εξω και δεν βλεπουνε τπτ!!!
3.και καθε χρονο που θελει και ο εκπροσωπος των αρμενιων να μπει στη μαλακια εκεινη για να παρεισταται και αυτος γιατι οι καλοι χριστιανοι του τραβανε τα γενια, του βγαζουν τα σφραγισματα και δεν τον αφηνουν να μπει και αυτος μεσα???λες το φως να δει τον αρμενη, να ζητησει ταυτοτητα και μολις δει οτι ειναι αρμενης να σβησει μονο του???

τι καθομαι και συζηταω βραδυατικα ο παρανοικος???

ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 22:25
μα με τον αρμενη δεν αναβει...

θα το ψαξω καλυτερα αλλα οσοι εχουν μπει μεσα μονοι τους πλην ορθοδοξου,βγηκαν απραγοι..

δεν ξερω αν καθε χρονο επιδιωκει αρμενης να μπει μεσα και δεν τον αφηνουν..θα το ψαξω και αυτο..

να πιστεψεις σε εμενα..?αφου δεν πιστευεις στον ΧΡΙΣΤΟ κατεβα κατω και βαλε το χερι σου στην φλογα αν δεν καεις και δεν πιστεψεις και τοτε,για εμενα εχεις προβλημα,εισαι μηδενιστης και θεωρεις τα 85 χρονια μεσου ορου βιολογικης παρουσιας στην γη ενα τυχαιο γεγονος,αρα ολη σου η υπαρξη ειναι απο την αρχη 5gr σπερματος και προς το τελος μια μαζα ιστων,χωρις ψυχη...απλα σαρκα...αυτο πιστευω για τους αθεους φιλε μου!

και ας πουμε οτι αναβει ο τραγος με σπιρτο την φλογα..οκ το δεχομαι..

αν μετα η φλογα δεν καιει το χερι μου για 5 λεπτα αυτο πως το εξηγεις ?σε κατασταση υπωτισμου θα βρισκομαι?ενα δεν πιστεψεις οτι και εκει δεν υπαρχει ανωτερη παρεμβαση,ε τοτε και εγω λεω οτι πηδαω στο αλμα εις μηκος 14 μετρα...οποιος δεν με πιστευει δεν με ενδιαφερει...

vangelis 64
11/04/2007, 22:41
Περί Αγίου Φωτός....

Κάποια χρονιά(δεν ξέρω ποια) είχαν πετάξει έξω από την κρύπτη που βγαίνει το Άγιο Φως,τον Έλληνα ιερέα.Τον λόγο δεν τον γνωρίζω.
Πάντως τον ξεκουμπίσανε και στη θέση του μπήκε ένας Σέρβος,αν θυμάμαι καλά.Ο Έλληνας περίμενε στον ναό ή στο προαύλιο.
Το σίγουρο είναι το εξής:Οταν έφτασε η ώρα τής μεταδόσεως τού Φωτός,σκίστηκε,σα χαρτί,σ' ένα σημείο ο τοίχος :eyepop: τού ναού(ή τού προαυλίου)και το Φώς βγήκε από κει.
Υπάρχουν μαρτυρίες και φωτογραφικό ντοκουμέντο.

Ψέμματα;Απάτη;:( κανείς δεν έχει καταλήξει.

Τώρα,καίει δεν καίει....no se!

TROOPER
11/04/2007, 22:45
μα με τον αρμενη δεν αναβει...

θα το ψαξω καλυτερα αλλα οσοι εχουν μπει μεσα μονοι τους πλην ορθοδοξου,βγηκαν απραγοι..

δεν ξερω αν καθε χρονο επιδιωκει αρμενης να μπει μεσα και δεν τον αφηνουν..θα το ψαξω και αυτο..

να πιστεψεις σε εμενα..?αφου δεν πιστευεις στον ΧΡΙΣΤΟ κατεβα κατω και βαλε το χερι σου στην φλογα αν δεν καεις και δεν πιστεψεις και τοτε,για εμενα εχεις προβλημα,εισαι μηδενιστης και θεωρεις τα 85 χρονια μεσου ορου βιολογικης παρουσιας στην γη ενα τυχαιο γεγονος,αρα ολη σου η υπαρξη ειναι απο την αρχη 5gr σπερματος και προς το τελος μια μαζα ιστων,χωρις ψυχη...απλα σαρκα...αυτο πιστευω για τους αθεους φιλε μου!

και ας πουμε οτι αναβει ο τραγος με σπιρτο την φλογα..οκ το δεχομαι..

αν μετα η φλογα δεν καιει το χερι μου για 5 λεπτα αυτο πως το εξηγεις ?σε κατασταση υπωτισμου θα βρισκομαι?ενα δεν πιστεψεις οτι και εκει δεν υπαρχει ανωτερη παρεμβαση,ε τοτε και εγω λεω οτι πηδαω στο αλμα εις μηκος 14 μετρα...οποιος δεν με πιστευει δεν με ενδιαφερει...

κατσε 1-1 τα πραματα...

μαλλον βγηκαν απραγοι γιατι δεν ειχαν αναπτηρα μαζι τους.1 το κρατουμενο.
2.εγω να κατεβω και να βαλω το χερι μου...αμα καω ομως ποιανου κωλο θα γαμησω?:lol: :lol: :lol: :lol:
3.οτι και να λες...ενα θα σου πω και μαλιστα χωρις να θελω να σε προσβαλω.οταν ο πατερας σου με τη μητερα σου αποφασισαν να σε κανουν, ακολουθησαν τη γνωστη διαδικασια και καλα εκαναν γιατι αν περιμεναν το κρινο....θα μιλουσα με τον αερα τοση ωρα.οταν λοιπον εφτασε η κορυφωση της διαδικασιας αυτης, δισεκατομυρια σπερματοζωαρια ξεχυθηκαν απο τη βαλανο με σκοπο το ωαριο.το 1 και μοναδικο που ετυχε να μπει και να γονιμοποιησει το ωαριο ητανε αυτο που κινηθηκε πιο γρηγορα,ετυχε να συναντηση λιγοτερα εμποδια και ητανε πιο δυνατο.ετσι ξεκινησε η ζωη σου, η υπαρξη σου, το ειναι σου.οταν θα ερθει η ωρα να πεθανεις θα καταληξεις στο χωμα και παψεις να υπαρχεις.σου αρεσει-δε σου αρεσει αυτο ειναι, κοιτα να συμφιλιωθεις με την ιδεα του θανατου αλλιως θα εχεις πολλα προβληματα οσο μεγαλωνεις.

αν μετα η φλογα σου καψει το χερι...παρε με 1 τηλεφωνο...λογω επαγγελματος ξερω πολλους καλους γιατρους.

ASTRAKITCAR
11/04/2007, 22:55
θανατος βιολογικος υπαρχει...

η ψυχη ομως?τι γινεται με αυτη?ο ορθοδοξος λεει οτι αυτη η ζωη ειναι ενα περασμα,μια δοκιμασια για την αλλη ζωη...δεν εστιαζει στο εδω...αλλα στο μετα οπως και ολες οι θρησκεις αλλωστε...

αν κατεβω ομως για να πεισω καποιους που δεν μπορουν να εξηγησουν πως 5 γρ σπερματος εκαναν τον senna να οδηγαει σαν τρελος στο Μονακο,και εμενα κουλο στην οδηγηση,και δεν καει το χερι μου...ποσα κολαρακια θα βολεψω με μια λαμπαδα???

υπομονη θα δουμε...αλλα βλεπω και στην τηλεοραση που δεν καιγονται τα χερια τους..ιδωμεν!

TROOPER
11/04/2007, 23:14
θανατος βιολογικος υπαρχει...

η ψυχη ομως?τι γινεται με αυτη?ο ορθοδοξος λεει οτι αυτη η ζωη ειναι ενα περασμα,μια δοκιμασια για την αλλη ζωη...δεν εστιαζει στο εδω...αλλα στο μετα οπως και ολες οι θρησκεις αλλωστε...

αν κατεβω ομως για να πεισω καποιους που δεν μπορουν να εξηγησουν πως 5 γρ σπερματος εκαναν τον senna να οδηγαει σαν τρελος στο Μονακο,και εμενα κουλο στην οδηγηση,και δεν καει το χερι μου...ποσα κολαρακια θα βολεψω με μια λαμπαδα???

υπομονη θα δουμε...αλλα βλεπω και στην τηλεοραση που δεν καιγονται τα χερια τους..ιδωμεν!

ελα να σου πω κατι.κανεις, ποτε και πουθενα δεν μπορεσε να πει τι παιζει μετα τον θανατο.ο ανθρωπος εξ αιτιας του φοβου του δεχεται τις πιο ωραιες ιστοριες.παει στη βαλχαλα, στον παραδεισο, στον ολυμπο η ακομα καλυτερα επιστρεφει πισω.πλεον ομως ξεφευγουμε απο τα στεγανα των θρησκειων και παμε σε φιλοσοφικα ερωτηματα μεταφυσικης υποστασης που για να σου το κανω και λιανα αλλοι και αλλοι δεν μπορεσαν να απαντησουν και μιλαμε για φιλοσοφους τωρα ετσι...θα απαντησουμε εμεις με σιγουρια κιολας???χαζο το κοβω.
να θυμασαι οτι ο senna σκοτωθηκε και μαλιστα ενω εκανε αυτο που ηξερε καλυτερα.ητανε μοναδικος.αν εσυ δεν θεωρεις μοναδικο το ατομο σου να πας σε ψυχολογο.δε μπορει ρε φιλε...τπτ δε κανει καλα εσυ???σιγουρα κατι θα κανεις καλα και ισως και καλυτερα απο οτι θα τα καταφερνε ο σενα.θα μου πεις ομως πως συνδεεται ο μακαριτης με το θεμα του αν θα καω απο τη φλογα???

και κατι τελευταιο...μιλησες για ψυχη με μια σιγουρια...τι ειναι ψυχη θα μου πεις?και σε τελικη αναλυση υπεγραψε κανεις οτι η ψυχη δεν πεθαινει οταν ερχεται ο βιολογικος θανατος???

εχω αποριες τι να κανουμε.........:cool:

vangelis 64
11/04/2007, 23:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
...τι ειναι ψυχη θα μου πεις?

Είναι αυτό που έρχεται με την πρώτη αναπνοή και φεύγει με την τελευταία.:D

Gandalf dr685sm
12/04/2007, 08:32
Και όμως ο φίλος Astrakitcar, είπε κάτι πολύ ωραίο που προσπεράσατε όλοι..

αν παρεμβαινε εκει ο θεος θα επρεπε να παρεμβαινε στα παντα...και τοτε εσεις θα λεγατε οτι απο γενεσης θα επρεπε να πιστευετε κατ αναγκην στο ΘΕΟ

Ο Χριστιανισμός βασίζεται στην οικειοθελή πίστη του ατόμου. Ο Χριστός δεν πήρε το ρόπαλο και κοπάναγε κεφάλια και παλούκωνε όπως έκανε το ιερατείο απο τις πρώτες εποχές του Βυζαντίου , μέχρι και τον σημερινό "αφορισμό".
Ούτε βέβαια μοίραζε "συγχωροχάρτια" επί πιστώσει ή επι αδρά πληρωμής (Καθολικοί).

Το σημείο που θα έπρεπε να προβληματίζει κάθε πιστό , είναι πως απο τον Χριστιανισμό , ξεπήδησαν δεκάδες αιρέσεις και διαφορές (Καθολικοί , κόπτες, Ιεχωβάδες, ορθόδοξοι κτλ.) Μήπως επειδή ο καθείς αντιμετωπίζει διαφορετικά την αρχική διδασκαλία που μίλαγε για αγάπη και πίστη χωρίς όρια;
Το Αγιο Φώς που στάθηκε η αφορμή για την διαφωνία, συνεχίζω και λέω πως ακόμα και με σπίρτα να άναβε , δεν θα άλλαζε ουσιαστικά την πίστη του καθενός, μιας και δεν αντιπροσωπεύει το Θείο σαν οντότητα αλλά σαν παρομείωση - παραβολή της διδασκαλίας που πήγε σε όλο τον κόσμο (ναι ακόμα και στην Ανατολή) που όμως βρήκε έδαφος εκεί που υπήρχε και ώς ενα σημείο ελευθερία λόγου.
Να θυμίσουμε τις τιμωρίες μήπως των Κινέζων αν εναντιωνόντουσαν απέναντι στον Αυτοκράτορα και την επίσημη θρησκεία του Βουδισμού;
Γιατί για τους μετέπειτα μουσουλμάνους, για να ασπαστούν τον Χριστιανισμό έπρεπε να τον ακούσουν και να τον δούν... και αυτοί που τον είδαν , ήταν μέσα απο το πρόσωπο του Ισραηλινού στρατού που έκανε εκκαθαρίσεις των νομάδων και των Φιλισταίων απο την χώρα που τους έταξαν... (Ναι απο τότε έκαναν εκκαθαρίσεις!)

Παρόλα αυτά όμως ...ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ... ο Μεσσίας Χριστός αναφέρεται ώς προφήτης (Ισλάμ) , ώς δάσκαλος (Βουδισμός- Ταο), ώς προφήτης (Ταλμούδ)... βρείτε μου κάποια ανάλογη αναφορά των άλλων θεών σε κάθε θρησκεία αντίστοιχα. Δηλαδή του Βούδα στον Ισλαμισμό (ποιός ήρθε;..)π.χ.

Για τον Παϊσιο που ήρθε η κουβέντα, δεν νομίζω οτι ούτε ο ίδιος με την παρουσία του θα ήθελε να επιβάλει πίστη σε κάποιον που δεν θα το ήθελε πραγματικά. Άλλωστε ο άνθρωπος αυτός , προσπαθούσε να σώσει την ψυχή του με την Πίστη του και οχι να επιβάλλει εαυτόν σε άλλους.
Ο παππούς αυτός όμως, έχει στο ενεργητικό του αρκετά θαύματα (ή έστω ανεξήγητα φαινόμενα αν προτιμάτε) για να αμφισβητήται απο κάποιους που ούτε εκείνοι τον γνώρισαν πραγματικά.

Σε αυτή την διαμάχη (τελικά) το μόνο που είδα προσωπικά είναι κάποιους να προσπαθούν να αρνηθούν κάποια πράγματα , επειδή έτσι πιστεύουν χωρίς όμως να δίνουν και αληθινά επειχηρήματα για το εναντίον... παρά μόνο την σκέψη τους.

Απο την άλλη , ενας για την ακρίβεια να προσπαθεί να επιβάλλει την πίστη του σε άλλους ... Γιατί;... υπάρχει λόγος;... ο καθείς είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αν έπρεπε όλοι ντε και καλά να πιστεύουν στα ίδια πράγματα φίλε μου , θα γινόταν αυτό που είπες πολύ ωραία στην αρχή...

αν παρεμβαινε εκει ο θεος θα επρεπε να παρεμβαινε στα παντα...και τοτε εσεις θα λεγατε οτι απο γενεσης θα επρεπε να πιστευετε κατ αναγκην στο ΘΕΟ

Καλημέρα σε όλους και πάντα όρθιοι.

Gandalf

ASTRAKITCAR
12/04/2007, 09:02
ΕΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΜΩΡΙΣΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ,καταλαβες αυτο που προσπαθω να πω εκτος απο ενα.

δεν με νοιαζει που πιστευει καποιος,αλλα να πιστευει σε κατι...

ΔΕΝ προσπαθω να επιβαλλω τιποτα σε κανεναν,απλα πεταξα ενα επιχειρημα να δω ποσοι θα ψαρωσουν...
ξερω οτι αυτο που θα ρωταγα λιγοι το ηξεραν,και ακομα πιο λιγοι θα το εχουν ζησει,ηθελα να δω ομως τι επιχειρηματα εχουν οι αθεοι..για να με πεισουν γιατι ειναι αθεοι...

προσπερασες και ενα αλλο που εγραψα ομως...οταν στα 19 μου αναρωτηθηκα οτι αν αυτο που πιστευω ειναι φολα...τοτε χεσε μεσα πολυχρονη..αυτο και σαν απαντηση σε καποιον εδω που ειπε οτι ετυχε να γεννηθηκα ελληνας και να ασπαστω την ορθοδοξια...

ειχα τοση πιστη που σχεδον αισθανομουνα μια αορατη πανοπλια να με περιβαλει...εχω απομακρυνθει ομως και το νιωθω...εχω πεσει πολυ κατω αν με καταλαβαινεις...

ειχα τοση πνευματικη και σωματικη δυναμη που με τα χερια μου σηκωνα ανθρωπο 80+ κιλα απο τον λαιμο στον αερα( και ομως δεν ειμαι ουτε 2 μετρα ουτε εχω πλατες παλαιστη) και με την πιστη μου εβλεπα μηνυματα,το ποσες φορες εχω γλιτωσει την απωλεια του σωματος μου δεν το αναφερω....ποσα ακομα μελλοντικα συμβαντα ειδα ουτε αυτο το αναφερω...σκεφτομουνα κατι και γινοτανε μερες μετα...δεν μιλαω για τον σεισμο προχθες...ενα μηνα τωρα σκεφτομουνα οτι θα γινει σεσιμος στην ελλαδα...

δεν μιλαω για μαλακιες των καναλιων ουτε παιρνω χαπακια....
απλα πιστευω οτι υπαρχει πνευματικη δυναμη μεσα μας... οπως οταν εξασκεις το σωμα αποκτας ενεργεια και ευλυγισια ετσι οταν εξασκεις και ψαχνεις το πνευμα σου αποκτας και εκει καποια ευλιγισια

το προαισθημα που ολοι εχουμε,το ενστικτο οτι μια δουλεια δεν θα κατσει,η μουνταδα που σηκωνεσαι το πρωι με συννεφια ενω ειναι Σαββατο του Ιουνη για παραδειγμα και καθεται μια στραβη το απογευμα και λες ,να ρε φουστη μου απο το πρωι φανηκε..τετοια πραγματα προσπαθω να εξηγησω παραπανω..

πνευμα-ψυχη,ειναι συνολο με το σωμα..οι αρχαιοι απο τοτε το ειχαν ανακαλυψει...
αλλωστε η πρωτη πρωτογνορη κοινοτητα ανθρωπων στην γη μετα απο την φωτια,τα οπλα και τις σπηλιες το επομενο πραγμα που εκανε ηταν κατι σαν ναο για να θυσιαζει προς την ανωτερα δυναμη..
δεν προσπαθω να πεισω κανενα για τον Χριστιανισμο...απλα πιστεψτε καπου.οχι στο κενο,αυτο θα ελεγα σαν παρενεση...

ανεφερα τον senna γιατι το ειχε προβλεψει και το μυριζε στην ατμοσφαιρα οτι κατι θα συμβει καποιες ωρες μετα..φαινοταν απο το ασυνηθιστο βλεμα στις photo στο κοκιπιτ και στις συνομιλιες που βγηκαν μετα τον θανατο του...

Gandalf dr685sm
12/04/2007, 09:15
bartlal... down boy... or i am gonna whip your ass....χεχεχεχε

Astrakitcar..

απλα πιστευω οτι υπαρχει πνευματικη δυναμη μεσα μας... οπως οταν εξασκεις το σωμα αποκτας ενεργεια και ευλυγισια ετσι οταν εξασκεις και ψαχνεις το πνευμα σου αποκτας και εκει καποια ευλιγισια

Αυτό να το θυμάσαι πολύ καλά... Η δύναμη ή τα προμυνήματα/ένστικτο/διάθεση, είναι ενέργειες-παρενέργειες απο ακριβώς αυτό το πράγμα. Την πίστη σε κάτι. Το σημείο συγκέντρωσης αν προτιμάς που όμως υπάρχει σε όλες τις θρησκείες. Εξού και θα δείς Φακίρηδες , Μοναχούς Βουδιστές κτλ να κάνουν απίστευτα πράγματα με το σώμα τους... ακόμα και τις φημολογούμενες αιωρήσεις.

Αλλά εδώ τα μπερδεύεις. Η Πίστη δεν είναι μόνο το σημείο που θα αντανακλάσει την δύναμη της θέλησης σου πάνω στο σώμα σου. Είναι και το κατά πόσο σε "γεμίζει" και σε ικανοποιεί "εσωτερικά".
Για αυτό και λέμε οτι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ.

Σε κάποιον άνθρωπο που δεν πιστεύει σε Θεό , δεν σημαίνει οτι δεν πιστεύει σε τίποτα. Απλά έχει διαφορετικό σύστημα αξιών και σκέψης απο κάποιον που θέλει να έχει στο μυαλό του, μια ανώτερη μορφή δύναμης. Κανείς δεν είναι υποδεέστερος ή "λειψός". Απλά δεν μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις.

Τώρα για την εσωτερική αναδόμηση των πιστεύω ... άλλος την έχει στα 19 ... άλλος στα 30 (εγώ ας πούμε). Σε τίποτα όμως αυτό δεν είναι τροχοπέδη για να βρείς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, αυτό που θα σε "γεμίσει"...και οχι αυτό που σου προσφέρουν είτε απο παιδική ηλικία μέσω ενός είδους προσυλητισμού (βλ. Εκκλησία & δόγμα) ή απο κάποιον που θέλει εξουσία πάνω στον εγκέφαλο σου με άλλες ιδέες.

Gandalf

ASTRAKITCAR
12/04/2007, 09:26
μα προσπαθω να καταλαβω και να πεισθω απο ενα αθεο πού πιστευει και γιατί δεν πιστευει...

πανω σε τι συστημα αξιων και σκεψης οπως λες το βασιζει αυτο?μπορει να εχει δικιο και να κανω και εγω το ιδιο..μπορει καποιος να με ενημερωσει για αυτο?

zanny
12/04/2007, 10:18
..και ακόμα λίγες πληροφορίες για την μικρή: http://ermionh.blogspot.com/2007/03/blog-post_3008.html

Gandalf dr685sm
12/04/2007, 11:21
μα προσπαθω να καταλαβω και να πεισθω απο ενα αθεο πού πιστευει και γιατί δεν πιστευει

Μην προσπαθείς άδικα... όπως σου είπα και απο την αρχή... το τι πιστεύει ο καθένας είναι κάτι απόλυτα προσωπικό και δεν μπορείς να το κρίνεις με δικές σου σκέψεις και βάσεις εμπειριών.

Απλά το αποδέχεσαι και το προσπερνάς. Δεν είναι κάτι προς συζήτηση ούτε προς αντίληψη απο κάποιον αντίθετα προσκείμενο προς αυτό.

Gandalf

Cpt. Haddock
12/04/2007, 12:02
τα παιδακια και τα καθε παιδακια λογω ελευθερης βουλησης καηκαν....αν παρεμβαινε εκει ο θεος θα επρεπε να παρεμβαινε στα παντα...

ΑΑΑΑαααααααα....

Το περίμενα πως και πως αυτό το "επιχείρημα"

Σε ΟΛΕΣ τις συζητησεις με θρησκόληπτους, οταν στριμωχτούν απο πραγματικά γεγονότα το ρίχνουν στην "ελεύθερη βούληση" και "δουλειά του θεού δεν είναι να επεμβαίνει σε όλα" (αλλα αν σωθεί κάποιος λενε "αγιο είχε")

Μα τόσο προβλέψιμο πια...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

αυτό δε

ειχα τοση πνευματικη και σωματικη δυναμη που με τα χερια μου σηκωνα ανθρωπο 80+ κιλα απο τον λαιμο στον αερα( και ομως δεν ειμαι ουτε 2 μετρα ουτε εχω πλατες παλαιστη) και με την πιστη μου εβλεπα μηνυματα,το ποσες φορες εχω γλιτωσει την απωλεια του σωματος μου δεν το αναφερω....ποσα ακομα μελλοντικα συμβαντα ειδα ουτε αυτο το αναφερω...σκεφτομουνα κατι και γινοτανε μερες μετα...δεν μιλαω για τον σεισμο προχθες...ενα μηνα τωρα σκεφτομουνα οτι θα γινει σεσιμος στην ελλαδα...

δε θα μπω καν στον κόπο να το σχολιάσω

(λες και είναι δύσκολο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να λες θα γίνει σεισμός
:rotflmao: )

carry on, περνάμε καλά

:lol:

Cpt. Haddock
12/04/2007, 12:05
εγω πιστευω χωρις να ζηταω αποδειξεις ...

ε, πες έτσι ντε να καταλάβουμε

Προφανώς και όταν βάζεις βενζίνη δεν κοιτάς την αντλια, απλα πληρώνεις όσα σου πει ο βενζινάς, σωστά;

:rotflmao:

Gandalf dr685sm
12/04/2007, 12:25
Cpt...

Να σε ρωτήσω κάτι;....

Αν πάντα στην θεωρία μιλάμε , έτσι;.... Αν λοιπόν την επόμενη μέρα , ο Θεός/Βούδας/Μωάμεθ ή δεν ξέρω τι άλλο, ξεκινούσε και επέμβαινε σε κάθε τι που γινόταν στον πλανήτη Γή ή ακόμα και στο σύμπαν, για να σώνει τον τάδε ή τον δείνα απο κακουχίες/πείνες κτλ... ή ακόμα και απο την δική του μαλακία να πάει να πέσει στις γραμμές του τραίνου, να μπεί στον πόλεμο λες και είναι ο highlander κτλ.

Αν λοιπόν παρέμβαινε σε όλα όσα είναι πιο πάνω και όλοι ήμασταν καλά , γιατί ο καλός "Θεούλης" είχε προλάβει τα όλα όσα μύρια κακά πράτταμε ή μας κυνηγούσαν απο συνθήκες που άλλοι πάλι άνθρωποι δημιούργησαν ΄...

Τότε εξήγησε μου , αν θα ήσουν ελεύθερος να πιστέψεις σε Εκείνον ή σε ότι άλλο θες , ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ;

Πως θα το έπραττες αυτό , αν ήξερες πως όντως υπάρχει και είσαι υποχρεωμένος να τον Πιστέψεις ή ακόμα και αν θες παραπάνω , ποιά θα ήταν η αξία της "εξαναγκασμένης" αυτής πίστης;

Τα περισσότερα κακά στους ανθρώπους , έρχονται και φεύγουν απο δικές μας πράξεις ή απο απόρροια πράξεων άλλων. Γιατί σου φαίνεται περίεργο λοιπόν όταν ακόμα και στο προπατορικό αμάρτημα (πάντα σύμφωνα με την Βίβλο) ο διωγμός των πρωτόπλαστων ήρθε απο την δική τους Ελεύθερη Βούληση;
ή στην Διδασκαλία του Χριστού , αναφέρεται ΄πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σωτηρίας , ανεξαρτήτως πίστης , αρκεί να βαδίζουν στον δρόμο της Αγάπης; Δηλαδή στο οικειοθελές συναίσθημα του "αγαπάτε αλλήλους";

Δηλαδή δεν είναι δυνατόν ακόμα και στον πεπερασμένο τρόπο σκέψης μας, να δεχτούμε πως τα περισσότερα πράγματα που μας συμβαίνουν είναι απόρροια των πράξεων μας;

Απο την άλλη , λίγες φορές έχεις ακούσει/δεί επιστήμονες ακόμα και σε ανίατες ασθένειες να μην μπορούν να εξηγήσουν θεραπείες ή άλλες περιπτώσεις ΑΜΕΣΗΣ αποκατάστασης , και να βασίζονται σε εξήγηση ανώτερης δύναμης;

Το έχω πεί πολλές φορές , και θα το ξαναπώ... πολύ μεγαλύτερα μυαλά απο αυτά που κυκλοφορούν στο forum, έχουν αποδεχτέι την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης. Σαφώς και δεν θα τους ακολουθήσω τυφλά... αλλά απο αυτό και μόνο καλό είναι να κρατάνε κάποιοι και μια πισινή πριν σπεύσουν να πούν πως είμαστε οι μόνοι κύριοι επηρρεαστές του εαυτού μας , σε όλες τις διαστάσεις μας.

Για το δε θέμα , δύναμης πνευματικής και σωματικής... δεν σε καταλαβαίνω... ειρωνεία ήταν αυτό;... γιατί σου κάνει περιέργο φίλε μου;... Λίγες είναι οι περιπτώσεις που η Πίστη κάποιων (στο οτιδήποτε) έχει αλλάξει καταστάσεις;

Σε ενα πεζό και επιστημονικό πείραμα , (μπορώ να σου δώσω Link αν θες) υπήρξε έντονη καταγραφή ενέργειας απο Πανεπιστήμιο , στον χώρο της Ελλάδας , στον ημιτελικό με την Τσεχία στην φάση του κόρνερ... όλοι έλεγαν οτι θα πάει μέσα... και πήγε.
Μπορεί να μην έχει σχέση με θρησκεία, αλλά είναι ενα σημείο κομβικό που δείχνει αυτό που λέμε "δύναμη Πίστης". Και αν αυτό ισχύει προς τον εαυτό μας, γιατί να μην ισχύει αν πραγματικά πιστέυεις σε κάτι άλλο που ενισχύει την δική σου οντότητα στο σύνολο , μέσα απο το μυαλό σου και την καρδιά σου;

Gandalf

Nostra
13/04/2007, 12:35
οι αντιπαραθέσεις της συζήτησης ας συνεχιστούν σε αυτό το thread.... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38151)

:wave2: :wave2: