PDA

View Full Version : Νέο Caberg Justissimo GT

anf125
03/03/2007, 23:25
Είδα σήμερα τη διαφήμιση του εν λόγω κράνους στο οπισθόφυλλο του 0300.

http://www.caberg-helm.com/home.aspx?xL=e&xM=prodotti&xSM=01+apribili&xP=&xPC=

Προφανώς αποτελεί εξέλιξη του γνωστού Justissimo, αφού η τιμή και τα χαρακτηριστικά είναι παραπλήσια.

http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=helmet_product.xml&id=22

Με βλέπω να καταλήγω σε ανοιγόμενο κράνος, αφού κανένα από τα full face που έχω δοκιμάσει δεν μπαινοβγαίνει εύκολα με γυαλιά :sad:

Μάλιστα το Justissimo που είχα δοκιμάσει πρόσφατα μου "καθόταν" καλύτερα στο κεφάλι από το Nolan N 102 και ένα καινούριο KBC που είδα προχθές στο Warmup. Πιθανόν λόγω... συγγένειας με το Downtown που έχω ακόμα. Καλύτερη ποιότητα υφάσματος επίσης. Με ενδιαφέρει να διαθέτει και φιμέ ζελατίνα γιατί δε με βολεύουν γυαλιά ηλίου.

Κυριότεροι προβληματισμοί:

- Το βάρος (λογικά θα είναι γύρω στα 1,7kg)
- H ασφάλεια που προσφέρει ένα ανοιγόμενο κράνος σε σχέση με ένα full face στα ίδια λεφτά
- Η ποιότητα των Caberg που έχει αμφισβητηθεί από αρκετούς ομοτράπεζους. Το thermoplastic είναι εφάμιλης ποιότητας υλικό με kevlar, polycarbon κ.α.;

Αν το έχει δει κάποιος από κοντά θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η άποψή του.

ΥΓ: Αυτό το "homologated as full face helmet" τι στο διάολο θε να πει;:eyepop:

anf125
10/05/2007, 22:29
Απαντώ στον... ευατό μου, αφού μέχρι τώρα προφανώς κανείς δεν αγόρασε ή ενδιαφερθηκε για το εν λόγω κράνος.

Το είδα το μεσημέρι στο MOTOMARKET που είναι και αντιπρόσωπος. Εντυπώσεις καλές συνολικά.

+ Καλή εφαρμογή
+ Καλή ποιότητα εσωτερικού υφάσματος
+ Πρακτική φιμέ ζελατίνα που ανεβοκατεβαίνει ανεξάρτητα από τη διαφανή (επιτέλους), δηλαδή μπορείς να έχεις τη φιμέ κατεβασμένη και τη διαβανή ανεβασμένη και αντίστροφα.
+ Πρακτικό κούμπωμα με λουράκι
+ Τιμή λογική (€ 245 μονόχρωμο και € 265 με γραφικά)
+ Το σαγόνι είναι αφαιρούμενο αν θες να το μετατρέψεις σε jet και παίρνει και σύστημα ενδοεπικοινωνίας (extra).

- Δεν είναι... full face
- Βαρύ όπως όλα τα ανοιγόμενα (~ 1,7 kg)

Μάλλον θα το πάρω από φθινόπωρο, να υποχωρήσουν οι ζέστες και μήπως το βρω κάπου και σε καλύτερη τιμή. :cool:

anf125
14/10/2007, 22:50
Τελικά το πήρα, € 208 (15% έκπτωση) από το μαγαζί που είχα πάρει και το μηχανάκι.

Πρώτες - θετικές - εντυπώσεις:

Ζεστό, στιβαρό, λειτουργικές ζελατίνες.

Διαπιστώνω όμως και ένα σοβαρό μειονεκτημα: ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΟΡΑΣΗ!

Είναι αισθητά μειωμένο το οπτικό πεδίο σε γρήγορο κοίταγμα προς το πλάι και πίσω! Αν και δεν το κάνω συχνά, εμπιστεύομαι γενικά τους καθρέφτες, κάποιες φορές είναι απαραίτητο, π.χ. αλλαγή λωρίδας ή όταν "εξαφανίζεται" 'ενα όχημα από τους καφρέφτες χωρίς να έχει προσπεράσει (μάλλον είναι στη νεκρή περιοχή των καφτεφτών). Είναι και πιο δύσκολο να γυρίζεις το κεφάλι γιατί είναι πιο σφιχτό και βαρύ από το παλιό :sad: Συνιστά άραγε πρόβλημα αυτό ή είναι θέμα συνήθειας; Μήπως... δεν το φοράω σωστά;:rolleyes: Σημειωτέον το παλιό κράνος ήταν jet, επίσης Caberg.

Ένα άλλο περίεργο είναι ότι νιώθω περισσότερο αέρα στο τμήμα του λαιμού που μένι εκτεθημένο, μεταξύ μπουφάν και κράνους. Ίσως επειδή είναι εντινότεη η διαφορά θερμοκρασίας με το κεφάλι που είναι όλο καλυμένο. Έχει ψυχράνει και απότομα, θα διορθωθεί το πρόβλημα με το χειμωνιάτικο μπουφάν ελπίζω!

anf125
14/10/2007, 22:51
Και μερικές φωτό για... πειστήρια :

108675

anf125
14/10/2007, 22:51

108676

anf125
14/10/2007, 22:52

108677

anf125
14/10/2007, 22:54

108678

kiriakost
15/10/2007, 00:15
Θέλω να μετρήσεις την απόσταση από την μια άκρη στης ζελατίνας , μέχρι την άλλη .
Και μιλάω μονό για το κομμάτι που καλυπτει το οπτικό πεδίο .

Θελω περιμετρική μέτρηση , μια υφασμάτινη μεζούρα , θα ήταν ότι καλύτερο . ( για να μην γρατσουνίσεις την ζελατίνα σου . )

apav
15/10/2007, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Διαπιστώνω όμως και ένα σοβαρό μειονεκτημα: ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΟΡΑΣΗ! Είναι και πιο δύσκολο να γυρίζεις το κεφάλι γιατί είναι πιο σφιχτό και βαρύ από το παλιό :sad: Ένα άλλο περίεργο είναι ότι νιώθω περισσότερο αέρα στο τμήμα του λαιμού που μένι εκτεθημένο, μεταξύ μπουφάν και κράνους.

Καλοφόρετο! :beer:

Αυτό που περιγράφεις μάλλον δεν είναι περιφερειακή όραση αλλά κίνηση με το κράνος. Ίσως να σε δυσκολεύει γιατί έχεις συνηθίσει με το παλιό. Ο αέρας μάλλον σχετίζεται με το πόσο "κοντό" είναι το κράνος για να σε καλύπτει. :wave2:

anf125
15/10/2007, 23:02
Μάλλον είναι θέμα συνήθειας τελικά το οπτικό πεδίο, σύμφωνα και με το μαγαζί που το αγόρασα και έναν συνάδερφο που έχει το ίδιο.

Όσο για τον αέρα διορθώθηκε με το χειμωνιάτικο μπουφάν :D

kiriakost
15/10/2007, 23:07
Εγω δεν σε πιστεύω , θέλω να το μετρήσεις . Εχω τους λόγους μου .

anf125
17/10/2007, 22:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Εγω δεν σε πιστεύω , θέλω να το μετρήσεις . Εχω τους λόγους μου .

Είναι περίπου 33 πόντους (με το συμπάθειο :D ). Στο παλιό ανοιχτό κράνος είναι 34, αλλά αν λάβεις υπόψη ότι του είχα αφαιρέσει τα πλαϊνά πλαστικά πάνω από τα μάγουλα λόγω φθοράς, είναι ουσιαστικό το ίδιο. Μάλλον με δυσκολεύει περισσότερο να γυρίσω το κεφάλι λόγω βάρους και ότι είναι πιο "σφιχτό".

kiriakost
17/10/2007, 22:15
Και το δικό μου, στους 34 μετράει ... αρα περί του κομμένου πεδίου , είναι απλά η ιδέα σου.

gcrook
17/10/2007, 22:20
Και το δικό μου, στους 34 μετράει ... αρα περί του κομμένου πεδίου , είναι απλά η ιδέα σου.

Που κολλαει αυτο;:eyepop:

anf125
21/10/2007, 16:16
Σήμερα ακολούθησα τις οδηγίες για μετατροπή του κράνους σε jet, με αφαίρεση του σαγονιού, και ιδού:

109612

anf125
21/10/2007, 16:22
Επίσης αφαίρεσα της εσωτερική επένδυση, εύκολα σύμφωνα με τις οδηγίες, και αντίκρισα τα παρακάτω "εντόσθια". Ομολογώ ότι με ξενέρωσε λίγο η εικόνα, το ασπριδερό υλικό αυτό που μοιάζει με... φελιζόλ, αν και είναι πιο σκληρό (δεν κόβεται με μέτρια πίεση που εφάρμοσα). Από τέτοιο υλικό είναι τα περισσότερα εσωτερικά κέλυφη κρανών; Και να σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με κάποιες απόψεις το ενδιάμεσο υλικό είναι το πιο σημαντικό για την ασφάλεια του κεφαλιού σε περίπτωση πρόσκρουσης...
:eyepop:

109614

noe13
21/10/2007, 17:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Επίσης αφαίρεσα της εσωτερική επένδυση, εύκολα σύμφωνα με τις οδηγίες, και αντίκρισα τα παρακάτω "εντόσθια". Ομολογώ ότι με ξενέρωσε λίγο η εικόνα, το ασπριδερό υλικό αυτό που μοιάζει με... φελιζόλ, αν και είναι πιο σκληρό (δεν κόβεται με μέτρια πίεση που εφάρμοσα). Από τέτοιο υλικό είναι τα περισσότερα εσωτερικά κέλυφη κρανών; Και να σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με κάποιες απόψεις το ενδιάμεσο υλικό είναι το πιο σημαντικό για την ασφάλεια του κεφαλιού σε περίπτωση πρόσκρουσης...
:eyepop: Ναι ολα τα κρανη καπως ετσι ειναι!Καμια φορα το πιο απλο ειναι και το πιο αποτελεσματικο!

anf125
22/10/2007, 15:48

Εσύ Κυριάκος αν θυμάμαι καλά πήρες το Shoei Multitec... Καλό για τα λεφτά του; Αξίζει την 400άρα; Σε σχέση με αυτά που κάνουν 200-250 όπως το δικό μου. Βάρος πόσο λέει πίσω; Στο επίσημο site λέει 1.600 αλλά σε ελληνικό που το διαφημίζει έχω δει και 1.500 :confused: