View Full Version : 300
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Οχι δεν κάνεις λάθος, αλλα εν τη ρυμη του λόγου :blush:
εν τη ρυμη ε?
τι λες τωρα?
Ωραία ταινία, εντυπωσιακά εφέ και τρομερές χορογραφίες-μάχες. Διάβασα αρκετές κριτικές το Σαβατοκύριακο, ο καθένας έγραφε ότι ήθελε, από ταινιάρα μέχρι τη χειρότερη ταινία που έχει βγει έλεγαν.
Πάντως αυτό που μου έμεινε είναι ότι επιτέλους μια αμερικάνικη ταινία δεν μας παρουσιάζει ούτε ψιλοαδερφές (Μ.Αλέξανδρος) ούτε καταπατητές (Τροία).
Δεν περίμενα από μια ταινία να μου μάθει ιστορία, άλλα πρώτη φορά βγήκα από το σινεμά με ανεβασμένο το εθνικό φρόνημα, και όχι δεν είμαι εθνικιστής, αλλά γούσταρα τρελά που είδα μια ταινία-κόμικ που επιτέλους δείχνει τους Έλληνες να γαμούν και να δέρνουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά)
Κατά τα άλλα πολλά αναβολικά έπαιζαν στην Σπάρτη εκείνη την εποχή ρε παιδιά :lol:
tassosrr
12/03/2007, 21:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
Ωραία ταινία, εντυπωσιακά εφέ και τρομερές χορογραφίες-μάχες. Διάβασα αρκετές κριτικές το Σαβατοκύριακο, ο καθένας έγραφε ότι ήθελε, από ταινιάρα μέχρι τη χειρότερη ταινία που έχει βγει έλεγαν.
Πάντως αυτό που μου έμεινε είναι ότι επιτέλους μια αμερικάνικη ταινία δεν μας παρουσιάζει ούτε ψιλοαδερφές (Μ.Αλέξανδρος) ούτε καταπατητές (Τροία).
Δεν περίμενα από μια ταινία να μου μάθει ιστορία, άλλα πρώτη φορά βγήκα από το σινεμά με ανεβασμένο το εθνικό φρόνημα, και όχι δεν είμαι εθνικιστής, αλλά γούσταρα τρελά που είδα μια ταινία-κόμικ που επιτέλους δείχνει τους Έλληνες να γαμούν και να δέρνουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά)
Κατά τα άλλα πολλά αναβολικά έπαιζαν στην Σπάρτη εκείνη την εποχή ρε παιδιά :lol:
*1000000000000000000000000000
:a46: :a46: :a46: :a46:
mats8282
13/03/2007, 09:11
Λοιπον παιδια για να δειτε πως φαινομαστε εμεις οταν παραπονιομαστε για τις ανακριβιες και ψεματα της ιστοριας μας απο την βιομηχανια του Hollywood...Τωρα φυσικα εχουν προβλημα οι Περσες(Ιρανοι)...
Για δειτε εδω------? http://news.contra.gr/News/145835.html
Τον Μεγα Αλεξανδρο τον βγαλανε αδερφη(που μπορει να υποστηριχτει ιστορικα απο καποιους) αλλα τον Ξερξη τον βγαλανε 4 μετρα,μαυρο και φετιχιστη.Και κακα τα ψεματα ειχαν μεγαλο πολιτισμο οι Περσες :wave2:
Και δειτε και στοιχεια για το τι αντικτυπο ειχε η ταινια στην χωρα μας(325000 εισητηρια τις 4 πρωτες μερες :rolleyes: ) ----> http://news.contra.gr/Lifestyle/Hellas/145844.html
σε ποια σαιτ κατεβάζετε ταινίες ρε παιδια??
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Σε γουστάρω τρελλά (σορρυ ρε Εύη)....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
gay post alert
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από skynet
σε ποια σαιτ κατεβάζετε ταινίες ρε παιδια??
βαλε στο google τις μαγικες λεξεις "warez" και "torrents"...
τα ελληνικα site εχουν μεγαλη συμμετοχη στη παγκοσμια πειρατεια :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
βαλε στο google τις μαγικες λεξεις "warez" και "torrents"...
τα ελληνικα site ειναι εχουν μεγαλη συμμετοχη στη παγκοσμια πειρατεια :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ατιμο rapidshare κ οι κωδικοι σου.... :mad:
παιζει κανενας κωδικος πουθενα;
:D
ktm640lc4
13/03/2007, 14:59
Τωρα καταλαβα τι χαμος γινεται με την ταινια...:look:
Πρεπει να παω να την δω πιο γρηγορα απο οτι υπολογιζα...:eyepop: :smokin:
ktm640lc4
13/03/2007, 15:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
ατιμο rapidshare κ οι κωδικοι σου.... :mad:
παιζει κανενας κωδικος πουθενα;
Με 7 ευρουλακια εισαι οκ. Ειναι ο τριτος μηνας που πληρωνω το rapishare και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Παρανομα mode on.
Το 300 εχει βγει σε torrent αλλα και σε Direct downloads. Aν αναφερεσαι σε αυτο.
Παρανομα mode off.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
Με 7 ευρουλακια εισαι οκ. Ειναι ο τριτος μηνας που πληρωνω το rapishare και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Παρανομα mode on.
Το 300 εχει βγει σε torrent αλλα και σε Direct downloads. Aν αναφερεσαι σε αυτο.
Παρανομα mode off.
[angel mode on]
τελικα μαλλον θα αγορασω 1-2 μηνες, εχει πολυ πραγμα για κατεβασμα κ δεν λεει καθε φορα το περιμενε....
[/angel mode off]
[devil mode on]
εχω ηδη ξεκινησει ενα κατεβασμα, θα δουμε τι θα βγει τελικα
[/devil mode off]
:beer:
φυσικα αυτα που λετε σας τα ειπε καποιος αλλος και τυχαια τα λετε και εδω
ετσι γινετε παντα :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
φυσικα αυτα που λετε σας τα ειπε καποιος αλλος και τυχαια τα λετε και εδω
ετσι γινετε παντα :smokin:
ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ
ριπιτ αφτερ μι
perastikos
13/03/2007, 15:39
offtopic: Την συγκεκριμένη ταινία δεν αξίζει να την δείτε από cam.... To τελευταίο release είναι το
300 TS XViD-20th
offtopic2: Αμάν ρε παιδιά με αυτό το rapidshare. Είπαμε να πληρώνουμε για τα νόμιμα αλλά όχι να πληρώνουμε για να κατεβάσουμε 'παράνομο' υλικό... :sad:
Αν π.χ. γραφτείτε σε έναν καλό private tracker (μπορώ να δώσω 2 προσκλήσεις για το TL αν ενδιαφέρεται κάποιος...) βρίσκετε ότι καινούργιο κυκλοφορεί, είστε σίγουροι ότι αυτό που κατεβάζετε είναι αυτό που λέει και το έχετε σε πολύ καλές ταχύτητες!
Torrents rulez :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
offtopic: Την συγκεκριμένη ταινία δεν αξίζει να την δείτε από cam.... To τελευταίο release είναι το
300 TS XViD-20th
offtopic2: Αμάν ρε παιδιά με αυτό το rapidshare. Είπαμε να πληρώνουμε για τα νόμιμα αλλά όχι να πληρώνουμε για να κατεβάσουμε 'παράνομο' υλικό... :sad:
Αν π.χ. γραφτείτε σε έναν καλό private tracker (μπορώ να δώσω 2 προσκλήσεις για το TL αν ενδιαφέρεται κάποιος...) βρίσκετε ότι καινούργιο κυκλοφορεί, είστε σίγουροι ότι αυτό που κατεβάζετε είναι αυτό που λέει και το έχετε σε πολύ καλές ταχύτητες!
Torrents rulez :smokin:
να ναι καλα ο φιλος σου που στο ειπε αυτο
ο γνωστος σου τελος παντων
:beer: :smokin: :smokin:
TΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ Η ΤΑΙΝΙΑ!?!??!!! :bigcry: :bigcry:
23 μαρτη το release εδω...:(
lampros_fazer
13/03/2007, 16:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από mrklyk
TΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ Η ΤΑΙΝΙΑ!?!??!!! :bigcry: :bigcry:
23 μαρτη το release εδω...:(
Ξεκίνα να αγοράζεις περικεφαλαίες,ασπίδες,περικνημίδες..:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Ξεκίνα να αγοράζεις περικεφαλαίες,ασπίδες,περικνημίδες..:rotflmao:
:rotflmao:
προς το παρων την διαφημιζω στα παιδια στο γραφειο, δυσπιστους τους βλεπω... δεν με πιστευουν οτι ειναι η καλυτερη ταινια ολων των εποχων...
fantacid
13/03/2007, 16:49
ακομα κ emule ειναι καλυτερα απο rapidshare!
για τορεντακια δε το συζηταω!!
perastikos
13/03/2007, 22:19
....
Προσπάθησα να σου απαντήσω στο PM που μου έστειλες για το t...le.....org (αν γράψω όλο το url μάλλον δεν θα αρέσει στους mods :rolleyes: ) αλλά μου λέει "Ο προσωπικός φάκελος του παραλήπτη είναι πλήρης και το μήνυμα δεν στάλθηκε επιτυχώς......"
Προσπάθησα να σου απαντήσω στο PM που μου έστειλες για το t...le.....org (αν γράψω όλο το url μάλλον δεν θα αρέσει στους mods :rolleyes: ) αλλά μου λέει "Ο προσωπικός φάκελος του παραλήπτη είναι πλήρης και το μήνυμα δεν στάλθηκε επιτυχώς......"
μπορεις να το στειλεις κ σε μενα αν θελεις να του το φυλαξω...
lampros_fazer
14/03/2007, 01:04
:rotflmao:
προς το παρων την διαφημιζω στα παιδια στο γραφειο, δυσπιστους τους βλεπω... δεν με πιστευουν οτι ειναι η καλυτερη ταινια ολων των εποχων...
Δείξ'τους φωτό των Σπαρτιατών και Θα φύγουν τρέχοντας..
:rotflmao: :rotflmao:
ωραιο ηταν τελικα . :a016: :a016: :a47: πολυ μαγκες μας παρουσιαζε . ετσι να
γουσταρουμε... ο ξερξησ πολυ αδερφαρα ρε παιδι μου.
perastikos
14/03/2007, 09:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
μπορεις να το στειλεις κ σε μενα αν θελεις να του το φυλαξω...
@ktm640lc4: Είδα και το δεύτερο ΠΜ (ότι έχεις σβήσει μερικά μηνύματα) αλλά εγώ ακόμη δεν μπορώ να σου στείλω :confused:
Τέσπα, έστειλα το μήνυμα στον kalesin ώστε, εκτός των άλλων, να αποθηκευτεί το κείμενο στα εξερχόμενα μου γιατί βαριέμαι να το γράφω και τρίτη φορά :lol:
Τέσπα, έστειλα το μήνυμα στον kalesin ώστε, εκτός των άλλων, να αποθηκευτεί το κείμενο στα εξερχόμενα μου γιατί βαριέμαι να το γράφω και τρίτη φορά :lol:
σας μερσω μεσιε
:beer: :beer:
gian_nykt
14/03/2007, 09:39
Η αλήθεια ειναι οτι ο Ξέρξης θα έκανε ΘΡΑΥΣΗ στην Μύκονο κατακαλόκαιρο.....ειναι και θερίο...!!!
Βασικά....χλιαρές εντυπώσεις...ούτε μου άρεσε ουτε οχι....
Το σίγουρο ειναι οτι ειχε πολύ αίμα!
Απο την μια μου άρεσε η μαγκιά που είχαν οι Σπαρτιάτες
Απο την άλλη ΔΕΝ μου άρεσε αυτο το κάτι σαν ΑΡΡΕΙΑ φυλή που παρουσιάζουν...απο μικροί στα βάσαν για να γίνουν οι και γαμώ τους πολεμιστές
Μου φάνηκε λίγο παράξενο οτι στο βουνό των Θεών...μάλλον ο Όλυμπος ήταν αλλά αντι για τους Θεούς είδαμε του ασχημάντρες αυτούς οι οποίοι κάνανε και το τελικό κουμάντο!!
Επίσης με προβληματίζει το γεγονός του οτι περιμένουμε κάτι τέτοια εργα για να αισθανθούμε το δέος της ιστορικής καταγωγής μας.....!!!
Μεχρι και κάποια χειροκροτήματα ακούστηκαν στο τέλος της ταινείας απο τον κόσμο στην αίθουσα........ΗΜΑΡΤΟΝ!!!
Ευτυχώς και πηγάζει απο το ΚΟΜΙΚ κι οχι απο την Ιστορία μας....ΤΕΛΙΚΑ!
ktm640lc4
14/03/2007, 10:13
@ktm640lc4: Είδα και το δεύτερο ΠΜ (ότι έχεις σβήσει μερικά μηνύματα) αλλά εγώ ακόμη δεν μπορώ να σου στείλω :confused:
Eσβησα πολυ πραγμα. Για ξαναπροσπαθησε, λογικα τωρα θα το παρω.
Η o kalesin αν μπορει.
Ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωω..:lol: :wave2:
perastikos
14/03/2007, 10:35
Eσβησα πολυ πραγμα. Για ξαναπροσπαθησε, λογικα τωρα θα το παρω.
Έφτασεεεεεεεεεε :wave2:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Το εργο απο οτι φαινεται τσαντισε τους Ιρανους
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/6446183.stm
Javad Shamaqdari, a cultural advisor to Iranian President Mahmoud Ahmadinejad, said it was "plundering Iran's historic past and insulting this civilization".
He branded the film "psychological warfare" against Tehran and its people.
But Iranian culture was strong enough to withstand the assault, Mr Shamaqdari insisted.
"American cultural officials thought they could get mental satisfaction by plundering Iran's historic past and insulting this civilization," he said.
"Following the Islamic Revolution in Iran, Hollywood and cultural authorities in the US initiated studies to figure out how to attack Iranian culture.
"Certainly, the recent movie is a product of such studies."
Daily newspaper Ayandeh-No carried the headline "Hollywood declares war on Iranians".
ΡΕ ΟΥΣΤ!
ΡΕ ΟΥΣΤ!
Megas Alejandros...??? :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
Megas Alejandros...??? :rolleyes:
σωστα... δεν το ειχα παρει πολυ χαμπαρι τοτε εδω πανω...
αλλα αλλο να λες οτι κατι ειναι ιστορικα ανακριβες και να μην γουσταρεις πως σου εκπροσωπούν την ιστορια και αλλο να βλεπεις πισω απο αλα την χειρα του Μπους
ειναι λιγο παρανοικοι μου φαινεται
σωστα... δεν το ειχα παρει πολυ χαμπαρι τοτε εδω πανω...
αλλα αλλο να λες οτι κατι ειναι ιστορικα ανακριβες και να μην γουσταρεις πως σου εκπροσωπούν την ιστορια και αλλο να βλεπεις πισω απο αλα την χειρα του Μπους
ba... perissotero mas piraje to oti ton parousiazan amfifilofilo para oi istorikes anakrivies
vevea kai na parousiazeis kapoion 3 metra psilo, mavro kai adinato einai istoriki anakrivia
akoma kai an kati den exei ipothei, i fadasia einai istoriki anakrivia
ειναι λιγο παρανοικοι μου φαινεται pou na deis ti ixe pei o Liakopoulos kai alloi gia ta sxedia tis neas tajis pragmatwn ktlp...
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
Liakopoulos
εδω μεσα τον εχω ακουσει να εναφερεται τον κυριο, αλλα δεν εχω αισθανθει ακομα την αναγκη να τον γουγλισω...
ασε καλυτερα ομως...
FestoNero
14/03/2007, 23:40
εδω μεσα τον εχω ακουσει να εναφερεται τον κυριο, αλλα δεν εχω αισθανθει ακομα την αναγκη να τον γουγλισω...
ασε καλυτερα ομως... Δεν ξερεις τον Λιακό;
:eyepop:
Τους Ελ-Ελ;
Τα πρωτοκολλα της Σιων Special Liako edition;
:eyepop:
:lol: :rotflmao:
εγω το ειδα προχτες και μπορω να πω πως ειναι απο τις πιο ωραιες ταινιες που εχω δει ever :smilea:
μου αρεσαν τοσο πολυ οι λεπτομεριες, οι εικονες...τα χρωματα...τα προσωπα...τα παντα τεσπα που ειλικρινα δεν εδωσα καθολου βαση στο ιστορικο...
ειναι μια παρα πολυ καλη μεταφορα απο κομικ σε ταινια και μονο ετσι αξιζει να το δειτε :)
ο καλος μου περα απο το σοου που εκανε οταν βγηκαμε του τυπου "this is Sparta" κλπ :uplate: μου χει πει πως σκοπευει να το δουμε τουλαχιστον αλλες 5 φορες στο σινεμα :eyepop: :rotflmao: :rotflmao: και δεν ειναι τυπος που ενθουσιαζεται ευκολα :winka:
αξιζει να το δειτε :beer: :beer: :beer: :wave2:
το ξαναειδα χθες στο σινεμα δεν αντεξα.... :D
ειναι πρωτη φορα στη ζωη μου που βλεπω 2η φορα ταινια στο σινεμα....
οσο με ξερουν μπορουν να επιβεβαιωσουν οτι ουτε καν στο DVD δε βλεπω 2η φορα ταινια εγω....
αυτο αν σας λεει κατι...
Και γιατι ρε παπαρα ιντη δεν πηρες ενα τηλεφωνο;:bigcry:
vassilis88
15/03/2007, 12:27
ειναι απ τις ταινιες που τις βλεπεις πολλες φορες..κ γω θα ξαναπαω..
αλλα το ρεκορ μου το χει σιγουρα το ματριξ..πρεπει να το χω δει 30+ φορες..οι 3 στο σινεμα.
Da.Vintage
15/03/2007, 13:16
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΙΝΙΑ χτες την είδα και δεν έχω σχόλια....:rolleyes:
στην Ελλαδα 400.000 εισητηρια σε 6 μερες
παμε για ρεκορ αναλογικα με τον πληθησμο μας :wave2:
afrotwin
15/03/2007, 13:27
ego piga me parea
argisame
pirame poulo
meta
pigame gia
metafiterol (i ekseliksi tou profiterol)
to kerato mou
prospa8ia defteri epete
pantos ema8a gia to hot gates (8ermopiles) ke eklasa sto gelio...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Και γιατι ρε παπαρα ιντη δεν πηρες ενα τηλεφωνο;:bigcry:
2 ΤΗΛΕΦΩΝΑ !!!!!
ΑΡΧ idi Σ
:lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
ego piga me parea
me toys alloys 299 eixes problhma leonida sta eisitiria e;:rotflmao: :rotflmao: :lol:
TROOPER ρωτησα καποια(!)... να παρω τον Γιωργο τηλ? και μου ειπε... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ :lol: :lol:
gcrook ρε που να ξερω ποτε εισαι εξω ή μεσα σορυ ...
gian_nykt
15/03/2007, 13:44
εκτος των "hotgates" πλάκα ειχε και το "come and get them"!!!
Μολών λαβέ Ελληνιστή!
Και ο Ξέρξης....πολύ ντιγκιντάγκας βρε παιδί μου μου φαίνεται....θερίο βέβαια...αλλά....
TROOPER ρωτησα καποια(!)... να παρω τον Γιωργο τηλ? και μου ειπε... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ :lol: :lol:
gcrook ρε που να ξερω ποτε εισαι εξω ή μεσα σορυ ...
Ή το γλυκό αγόρι χάλασε στο στρατό.... ή χαλάρωσες Γιωργάκη μου.... :a021:
afrotwin
15/03/2007, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
me toys alloys 299 eixes problhma leonida sta eisitiria e;:rotflmao: :rotflmao: :lol:
em:hypnotize fisiko den ine?:rotflmao: :rotflmao:
stin arxi tous ixa trenaki mpas ke kopsoun ena isitirio ke glitosoume kana gragko ala den epiase...
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ή το γλυκό αγόρι χάλασε στο στρατό.... ή χαλάρωσες Γιωργάκη μου.... :a021:
Μαλλον εγω φταιω....
Εχω και αγχος τωρα τελευταια...
:sad:
....κανει και λιγη ψυχρα τα βραδια..:look:
Cpt. Haddock
15/03/2007, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Μαλλον εγω φταιω....
Εχω και αγχος τωρα τελευταια...
:sad:
....κανει και λιγη ψυχρα τα βραδια..:look:
αν είναι απο τώρα να αρχίζεις τις δικαιολογίες... :sad:
''Δεν το καναμε, ουτε για την δοξα, ουτε για τα πλουτη
Το καναμε, για να θυμαστε''
Τρελη διαφημιση για την Ελλαδα, και για την ιστορια της
Τι κι αν εχει λιγη Αμερικανικη barbeque sauce μεσα, οταν θαβανε τον Μ.Αλεξανδρο ηταν καλυτερα?
Στους Αμερικανους περναει σαν ''η κοντρα της δυσης στην ανατολη'', ''το οχι στην τυραννια, το ναι στην ελευθερια''
Ισως το πρωτο μυνημα που εγραψα να μην ειναι δικαιο, αλλα τουλαχιστον ειναι ολοφανερο ποιος ευθυνεται για την ελευθερια ολων αργοτερα
Σκεφτειτε ποσο διαφορετικος θα ηταν ο κοσμος αν ειχαν περασει οι Περσες μεσα
Και μου κανει εντυπωση που ακουγεται συνεχεια το ''Ελληνας'' και ''Ελλαδα'' μες το φιλμ, πως και τους ηρθε τοσο φιλελληνικη ορεξη?
Αν και νομιζω οτι ειναι λανθασμενο το ''Ελλαδα'', μιας και ως Ελληνες ονομαζοταν, αλλα δεν υπηρχε ''Ελληνικο κρατος'' ή Ελλαδα
Αν κανω λαθος διορθωστε με
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
η ταινια γ@μαει, ανετα το ξαναβλεπω τι να λεμε..πολυ ξυλο..
κ αν θελει καποιος να μαθει ιστορια, δν θα τη μαθει βλεποντας ταινιες.να παει να διαβασει.η να δει κανα ντοκιμαντερ.το 300 ειναι καθαρα ταινια δρασης βασισμενη σε ενα κομικ που ειναι βασισμενο στη μαχη των θερμοπυλων κοκ.
οι ταινιες αυτες ισα ισα που μας κανουν κ διαφημιση.
το τελος ηταν απιστευτο που εδειχνε τις πλαταιες που τους γ@μησαμε αθηναιοι κ σπαρτιατες.ολα τα λεφτα θα θελα να το συνεχιζανε θα γινοταν της πο*τανας!αυτο που δε μ αρεσε ηταν ο εφιαλτης κ κατι αλλοι τυποι ετσι πολυ τερατωδεις, ηταν λιγο ψευτια..
+1
Αν και απο οτι θυμαμαι δεν αναφερει οτι στην ουσια η δυναμη(αριθμητικα) των Αθηναιων ξεσκισε τους Περσες
Και παλι, αν κανω λαθος διορθωστε με
GeorgeFZR
16/03/2007, 03:37
Kalispera
To eida kai egw x8es me paranomo tropo,giati sto gay island argei na er8ei...exoume alles tainiares tou styl ghost rider me fzr...gouxou gouxou nicolas cage i8ela na pw:p
Den mporo na pw oti me en8ousiase isws giati tin perimena me megalh anipomonisia h isws giati itan screener
tespa
Apo tis pio agapimenes mou skines
-this is madness
-Madness? this is sparta....kai tsoup sto pigadi
Auth h ataka pistebw antiprosopevei akomh tous Neo-ellines:lol:
Anyway molis kikoforisei kai se cinema 8a paw na thn dw me ta agglakia parea kai 8a foraw xlamida kai sandali dixaloto
:rotflmao: :rotflmao:
mats8282
16/03/2007, 13:56
@After http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Plataea
Θα βρεις πολλες πληροφοριες αλλα απο οτι λεει ο συγγραφεας και απο οτι θυμαμαι σε αλλα βιβλια που εχω διαβασει στο παρελθον οι Τεγεατες και οι Σπαρτιατες εκαναν την μεγαλυτερη ζημια στους Περσες.
Ο συγγραφεας αναφερει και οτι η μαχη των Πλαταιων ειναι μια απο τις πιο αιματηρες μαχες που ειδε ποτε ο κοσμος και παραθετει στοιχεια των συγχρονων της μαχης ιστορικων... Κανεις παντως δεν αμφιβαλλει οτι ηταν η πρωτη μαχη που συγκροτηθηκε Ελληνικος στρατος και οτι εκεινη την εποχη ειμασταν η πολεμικη υπερδυναμη
Μετα τα καναμε σαλατα.... :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Μετα τα καναμε σαλατα.... :wave2:
Τουρκεψαμε φιλε μου
400 χρονια σκλαβιας δεν ειναι λιγα
ελαβα μερος στον διαγωνισμο της Evening Standard για 300 (σικ) εισητηρια για το ΙΜΑΧ - μεγαλυτερη οθονη στην Ευρωπη και 3D! :ninja:
fantacid
16/03/2007, 19:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
'
για πε, για πε!
εγω αδυνατω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
για πε, για πε!
εγω αδυνατω...
Δεν θα ειχαμε πιστες :lol:
mats8282
17/03/2007, 14:20
Τουρκεψαμε φιλε μου
400 χρονια σκλαβιας δεν ειναι λιγα
Δεν τουρκεψαμε το 400πΧ ..... τον 15 αιωνα τουρκεψαμε...Σκεψου αμα δεν ειχαμε τον Πελλοπονησιακο Πολεμο τι μπορουσαμε να κανουμε...
Afou DYO pragmata mas xarakthrizoun ws e8nos: Anadelfoi kai Aytokatastrofikoi
hidefnick
19/03/2007, 00:01
Ταινιάρα. Οσο για την ασυνέπεια προς την ιστορία, πία ιστορία? Την φιλτραρισμένη 2500 χρόνια, για να μην μιλήσουμε για τα τελευταία 40. Κάτι σαν το ευαγγέλιο του Ιούδα ένα πράμα?
Και τελικά όντως κάνει εντύπωση να ακούς έλληνες και Ελλάδα σε μία αμερικάνικη ταινία. Και μάλιστα όταν μας παρουσιάζει τόσο καλά. Εκτός αν μερικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Παρθενώνας ήταν άσπρος, και ότι οι, αν όχι πατριώτες μας, οι κάτοικοι αυτού του τόπου πρίν 2500 χρόνια ήταν με ένα βιβλίο στο χέρι και φιλοσοφούσαν όλη μέρα. Δεν έχω δει, και δεν θα δω Αλέξανδρο, Τροία, μονομάχο κλπ gayistikes αηδίες.
Ισα που θα αγοράσω το DVD. (Τα μόνα DVD που έχω αγοράσει : Blade Runner, Das Boot, Orlando, Animal House για την παρέλαση στο τέλος, και The Punisher)
PS Ενα μεγάλο μπράβο για το ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν "μεγάλοι" ηθοποιοί στην ταινία.
Χωμάτινος
19/03/2007, 00:38
...
Αν και νομιζω οτι ειναι λανθασμενο το ''Ελλαδα'', μιας και ως Ελληνες ονομαζοταν, αλλα δεν υπηρχε ''Ελληνικο κρατος'' ή Ελλαδα
Ενιαίο ελληνικό κράτος σαφώς δεν υπήρχε, ωστόσο η πρώτη αναφορά της "Ελλάδας" είναι από τον Ησίοδο (800 π.χ.)
Χωμάτινος
19/03/2007, 00:50
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ:
Την προηγουμένη της μάχης, Πέρσης κατάσκοπος κατοπτεύει το ελληνικό στρατόπεδο και βλέπει απορημένος τους στρατιώτες να λούζονται και να χτενίζονται, κάτι που μεταφέρει στους ανωτέρους του.
Αυτό που δεν ξέρει, είναι την απάντηση μίας ανώνυμης Ελληνίδας όταν κάποιος παρείσακτος εντός του ελληνικού στρατοπέδου την ρώτησε γιατί γιορτάζουν..
.. η απάντησή της ήταν..
αύριο παντρεύουμε τα παιδιά μας με την Ελευθερία
Vstrommer71
19/03/2007, 01:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ:
Την προηγουμένη της μάχης, Πέρσης κατάσκοπος κατοπτεύει το ελληνικό στρατόπεδο και βλέπει απορημένος τους στρατιώτες να λούζονται και να χτενίζονται, κάτι που μεταφέρει στους ανωτέρους του.
Αυτό που δεν ξέρει, είναι την απάντηση μίας ανώνυμης Ελληνίδας όταν κάποιος παρείσακτος εντός του ελληνικού στρατοπέδου την ρώτησε γιατί γιορτάζουν..
.. η απάντησή της ήταν..
αύριο παντρεύουμε τα παιδιά μας με την Ελευθερία
Kι ο Εφιαλτης(οπως και πολλα αλλα καλοπαιδια) Ελληνες δεν ηταν?
Καλοι πολεμιστες οι Σπαρτιατες,δεν αντιλεγω,αλλα οπως καθε μεγαλη στρατιωτικη δυναμη εκαναν και πολλα εγκληματα,μην το ξεχναμε αυτο...
Ρεπο εχεις αυριο πουλακι μου και κελαϊδας βραδιατικα? :D
Πυλες της φωτιας
Το τελος του εφιαλτη
Το ξυλεινο τοιχος
Ηροδοτο
και αλλα πολλα....
Ασχετα απο τη ταινια τα προτεινω για αναγνωση και μελετη..
ειδικα σε αυτους που πετανε λογια!:wave2:
Ένα μικρό αποσπασμα απο το "Πουλιαίνου Στρατηγηματα" λέει:
"Oι σύμμαχοι διαμαρτύρονταν στους Λακεδαιμονίους λέγοντας: "εμείς συμμετέχουμε στον πόλεμο με πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις απ οτι οι Λάκωνες" Ο ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ πρόσταξε τους Λακεδαιμονίους και τους συμμάχους τους να καθίσουν κάτω, ξεχωριστά ο ενας απο τον άλλο. Πράγματι εκείνοι κάθισαν κατ αυτόν το τρόπο. Ενας κήρυκας είπε "να σηκωθούν οι κεραμείς" Απο τους συμμάχου σηκώθηκαν αρκετοί. "Να σηκωθούν οι χαλκουργοί". Σηκώθηκαν πολλοί. "Να σηκωθούν οι ξυλουργοί και οι οικοδόμοι". Σηκωθηκαν ακόμη περισσότεροιαπο τους συμμάχους. Το ιδιο έκανε και με τους τεχνίτες και με αυτούς που δούλευαν σε σκληρά χειρονακτικά επαγγέλματα, ώστε λίγο έλειψε να σηκωθούν σχεδόν όλοι οι σύμμαχοι, ενω αντιθετα δεν σηκώθηκε κανείς Λακεδαιμόνιος, αφού απαγορευόταν να κάνουν χειρονακτικές και σκληρές δουλειές.Με αυτόν τον τρόπο οι σύμμαχοι διδάχθηκαν οτι οι Λάκωνες στρατιώτες είναι κατα πολύ περισσότεροι απο αυτούς" (Πολυαίνου Στρατηγήματα - Βιβλίο Δεύτερο, Κεφ. 1, Παρ. 7)
Όσοι όμως πήγαν να δουν τους 300 χθές, σήμερα θα κόβουν το κεφάλι τους οτι αυτο το είπε ο Λεωνίδας και το κάκό της όλης ιστορίας είναι ότι θα το διαδιδουν και σε άλλους (ήδη το έχω ακούσει προσωπικα 2 φορές). Το "Ελα μωρέ μια ταινία είναι .." όταν μιλάμε για τους ανθρώπους που χρωστάμε την ελευθερία μας, στο δικό μου μυαλό δεν χωράει. Είδικά όταν μιλάμε για ένα λαό που δεν έχει γερές βάσεις στην ιστόρία (Δέν μπορει στην Δανια που έχουμε πανω κάτω τον ίδιο πληθυσμό, ο Όμηρος να πουλάει ετησίως περισσότερα αντίτυπα απο ότι στην Ελλαδα:sick: ) αυτές οι ταινίες θέλουν περισσότερη προσοχή. :wave2:
Gandalf dr685sm
19/03/2007, 13:40
Οι Τεγεάτες , οι 300 του Λεωνίδα συν όποιοι είλωτες και "νεο-όμοιοι" είχαν ακολουθήσει, ήταν το κυρίως στράτευμα που παρόλες τις αντίξοες πολιτικές συνθήκες υπήρξαν εκείνη την στιγμή, έδρασε στις Θερμοπύλες.
Ήταν επίσης και η μοναδική δύναμη απο τον Πελοπόνησσο που βγήκε στο διάβα του πολέμου. Ακολούθησαν οι Θεσπιείς και οι Θηβαίοι* (*=οι οποίοι την εκαναν με ελαφρά μετά στο διάβα των Περσών απο το μονοπάτι), μαζί με αρκετούς άλλους που δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή , έφθαναν του 5000 στρατιώτες προς τις 500.000 περίπου (εκτίμηση ιστορικών) του Ξέρξη.
Η διάταξη των Σπαρτιατών και ο συγχρονισμός του βήματος που είχαν σε παράταξη (κάτι που πήραν και οι Ρωμαίοι αργότερα με την "χελώνα") ήταν και το κλειδί της νίκης , συν το οτι σε τόσο στενό χώρο , είχαν διαταχθεί σε πολλαπλούς στοίχους, έτσι ώστε μετά την πρώτη σύγκρουση , η πρώτη γραμμή να αλλάζει και να ανανεώνεται ξεκουράζοντας τους στρατιώτες.
Η όλη μάχη , σύμφωνα πάντα με τους Ιστορικούς , διήρκεσε περίπου 2,5 μέρες και αποτέλεσε το έναυσμα για το Ελληνικό στοιχείο , να μπορέσει να αντιδράσει συνολικά.
Μιλώντας για την Σπαρτιατική δύναμη , μπορεί κάποιος να ψάξει πολλά βιβλία , και να βρεί ενδιαφέροντα στοιχεία , τόσο για την στρατιωτική ανατροφή με τους κανόνες του Λυκούργου , αλλά και για την περίεργη κοινωνική δομή της Σπάρτης που δημιουργούσε μια κοινωνία των Αρίων (απο που πήρε ο Χίτλερ την ιδέα του, ενα πράγμα; ... ε κάτι τέτοιο), που όμως είχε σαν υποστήριξη χιλιάδες "αποικίες" στην Πελοπόννησο , στην Βοιωτία , δημιουργώντας μια κλίμακα είλωτων και άλλων που υποστήριζαν την παροχή εφοδίων σε παραγωγικό επίπεδο.
Γεγονός είναι όμως , πως οι Σπαρτιάτες , μέχρι και την ήττα τους απο την μεγάλη Θήβα , αποτέλεσαν το τεράστιο φόβητρο ακόμα και για τους Πέρσες που σύμφωνα με τον Ηρόδοτο , στην δεύτερη μέρα που είδαν τις Σπαρτιατικές ασπιδες και περικέφαλαίες να λάμπουν, υποχωρούσαν στις πρώτες γραμμές, κάτω απο το βάδισμα των γυμνών ποδιών των Σπαρτιατών , για να πέσουν στα ξίφη των Περσών "αξιωματικών" καθώς τρεπόντουσαν σε φυγή.
Gandalf
perastikos
21/03/2007, 15:25
Όσοι δεν πήγατε ή δεν θέλετε να πάτε στο cinema...
300 DVDSCR XviD-NEPTUNE :D
bonepeeler
22/03/2007, 18:38
Απλά καλή η ταινία.
Ούτε άσχημη αλλά ούτε κάτι τρομερό.
FestoNero
22/03/2007, 22:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από bonepeeler
Απλά καλή η ταινία.
Ούτε άσχημη αλλά ούτε κάτι τρομερό.
+1 :D
Τοσο καιρο βλεπω διαφορα τρειλερ απο την ταινια και ακουω Ελληνες που νιωσαν τοσο περηφανοι απ αυτην ,που ηθελα οποσδηπωτε και εγω να την δω.
Καταφερα να το δω την παρασκευη και απαγοητευτηκα τοσο πολυ.
Τι Αμερικλανια ηταν αυτοι.Δεν το πιστευω οτι καποιοι αισθανθηκαν και πιο πολλοι Ελληνες μετα απ αυτη την μαλακια.Ειδικα εκει που ουρλιαζαν σαν ξελιγωμενοι Αμερικλανοι ειχα φρικαρει τελειως.
Αμερικανικη κλασσικη μαλακια,τι παπαρια ηταν αυτοι,κριμα.Απλα απαισιο ,ηθοποιοι για κλαματα και ρεαλισμος πουθενα.Καποια στιγμη ηταν σαν να βλεπω τον σταλονε στο ροκυ να κλαιει με ηθοποιηα μηδεν.
Δεν προκειται να το ξαναδω.:yuck:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
...Δεν το πιστευω οτι καποιοι αισθανθηκαν και πιο πολλοι Ελληνες μετα απ αυτη την μαλακια...
δε νομιζω καποιος να "αισθανθηκε πιο πολυ Ελληνας" μετα απο τη ταινια...
απλα εμενα μου αρεσουν τετοιου ειδους ταινιες και αυτη ηταν μια απο τις καλυτερες!:D
Την ειδα χθες στο Ροττερνταμ σε αιθουσα τιγκα στο κοσμο.
Καλη φωτογραφια συμβιβαζεται απολυτα με το πνευμα των κομικς (οπoυ και η εμπνευση του Frank Miller γιατι δεν χρειαστηκε να διαβασει ιστορια για να το εμνευστει).
Βεβαια οτι χρειαζεται το Χολλυγουντ αυτη τη στιγμη για να φτιαξει "σπαρτιατες" να φυλανε στενα στο Ιρακ και Ιραν κατι που εκανε και ο Χιτλερ (ηθελε να φτιαξει ζουπερστρατιωτες) αλλα δε τα καταφερε ουτε αυτος γιατι παραδοθηκαν οι Αρειοι και αυτος εγινε μπριζολα.
Οι φωναρες του φιλμ τρομοκρατησαν τους ησυχους ολλανδους που δε ξερουν τι σημαινει "Αερας" :rotflmao: :rotflmao: μια και η ιστορια τους δεν εχει Θερμοπυλες !!
Εμενα με αρεσε το φιλμ και ειδικα οι σκηνες σε αργη κινηση με τα σφαξιματα !
Τελεια αποδοση εικονογραφημενων και μαλλον αυτο ηθελε να δειξει και ο σκηνοθετης.
:beer:
Δε ψαχνω να κριτικαρω αν στεκει ιστορικα γιατι ουτε καν ασχολουμαι πια με τετοιες σκεψεις οταν παω για διασκεδαση και βλεπω ενα καλο φιλμακι με σωστη παρεα.
o_gavros
26/03/2007, 14:18
To είδα και γω το ταινιάκι και μπορώ να πω ότι έφυγα ψυχαγωγημένος πλήρως απο το σινεμα.
Πολύ ωραία εικόνα,θύμιζε έντονα κομικ και ειδικά οι σκηνές με τις μάχες που τα δείχνει slow motion είναι όλα τα λεφτά!!!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι μιλάνε για ρεαλισμο,ιστορία,κλπ όταν η ταινία είναι στην ουσία ένα κόμικ και όχι ντοκυμαντερ ιστορίας.
Εκτός του ότι βασίζεται σε κόμικ,είναι και ταινία Χόλυγουντ ρε παιδιά.και πιστεύω ότι ακόμα και κάποιες υπερβολές που είχε σε σημεία,κόλλαγαν και αυτές με το όλο πνεύμα και δέναν αρκετά.
Το μόνο που λίγο έτσι με χάλασε,είναι η μουσική.απο τα trailer που είχα δει,περίμενα να έχει πιο έντονη μουσική.τέσπα,μικρό το κακό.
Εγώ πάντως όταν βγήκα απο το σινεμά,σκεφτόμουν τι καλά θα ήταν να κράταγε λίγο ακόμα η ταινία.
Το ξαναέβλεπα άνετα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Δε ψαχνω να κριτικαρω αν στεκει ιστορικα γιατι ουτε καν ασχολουμαι πια με τετοιες σκεψεις οταν παω για διασκεδαση και βλεπω ενα καλο φιλμακι με σωστη παρεα.
Δηλαδή αν έβλεπες μια ταινία που έδειχνε τον Κολοκοτρώνη αδερφή δεν θα κριτίκαρες ούτε καν θα ασχολιόσουν με το θέμα , αρκεί να ήταν καλό φιλμάκι με σωστή παρέα?:smilea: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
σημερα θα παω να το δω.εχω δει τα τρειλερ 200 φορες!!πολυ πορωση το κομματι που ακουγεται!!
Nine Inch Nails - Just Like You Imagined
oi NINE INCH NAILS ειναι θεοι :a08: ........δεν ειδα την ταινια .........οσο για το κομματι ειναι στο διπλο the fragile και ειναι το καλυτερο ...........ποτε θα ερθουν για καμια συναυλια ρε γμτ?? .......μονο αυτους να δω live να μας φυγουν τα κεφαλια .........:beer:
''Δεν το καναμε, ουτε για την δοξα, ουτε για τα πλουτη
Το καναμε, για να θυμαστε''
Τρελη διαφημιση για την Ελλαδα, και για την ιστορια της
Τι κι αν εχει λιγη Αμερικανικη barbeque sauce μεσα, οταν θαβανε τον Μ.Αλεξανδρο ηταν καλυτερα?
Στους Αμερικανους περναει σαν ''η κοντρα της δυσης στην ανατολη'', ''το οχι στην τυραννια, το ναι στην ελευθερια''
Ισως το πρωτο μυνημα που εγραψα να μην ειναι δικαιο, αλλα τουλαχιστον ειναι ολοφανερο ποιος ευθυνεται για την ελευθερια ολων αργοτερα
Και μου κανει εντυπωση που ακουγεται συνεχεια το ''Ελληνας'' και ''Ελλαδα'' μες το φιλμ, πως και τους ηρθε τοσο φιλελληνικη ορεξη?
ας μην είχαν σκοπό οι Αμερικάνοι να μπουκάρουν στο Ιραν (χρειάζεται το κατάλληλο manipulation της κοινής γνώμης ) και θα σου έλεγα εγώ πως θα παρουσιαζόντουσαν οι Πέρσες (βλέπε Ιρανοί...) και οι Έλληνες....
to vivlio/comic exei vgei apo to 99 se 5 sinexeies (twte to agorasa egw stin elliniki ekdwsi kai to filaja mesa se zelatina gia na min xalasei... itan ejeretiko kai as min ijera ton Frank miller)...
les na to sxediazan apo twte oi amerikanoi? (pwte den jereis...)
to oti twra epelejan na to vgaloun stin paragwgi einai allo thema kai edw isos exeis kapoio dikio...
παντου συνομοσιες βλεπετε.................
το μονο κακο ειναι οτι θα ερθουν καραβανια να δουν τις θερμοπυλες και η θαλασσα εχει παει 500 χλμ πιο κατω και εχει μονο ενα αγαλμα
ε ρε τυχερος αυτος που θα ανοιξει καντινα φετος εκει :rotflmao:
μεταφορα κομικ ηταν
μην βλεπετε παντου συνομοσιες (βρε λες η ευριδικη να τραγουδα στα γαλλικα με την κυπρο στην γιροβιζιον για να πικαρει τους απο κει?)
βεβαια μπορει και να εχετε δικιο..ποιος ξερει....
το έργο και εχω να πω πως...
η για πουστηδες είναι ....
η για παιδακια μεχρι 13 ετων..
αμ αυτος ο ξέρξης με το κινητο μπουρδελο του...
αλλο πραμα.
ο Λεωνίδας επίσης με εμοιαζε με μεταμφιεσμένο Μωηση λεμε..
:lol: :lol:
το έργο και εχω να πω πως...
η για πουστηδες είναι ....
δηλ σου αρεσε! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
δηλ σου αρεσε! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: σε χω δωσει την εντυπωση πως το γυαλίζω το πόμολο ε?
VAL-MPARIERINO
03/04/2007, 11:04
Kαλά ρε Σπύρε μην τρελένεσαι, μπορεί να σε πέρασε και για 13χρονο :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VAL-MPARIERINO
Kαλά ρε Σπύρε μην τρελένεσαι, μπορεί να σε πέρασε και για 13χρονο :rotflmao: :rotflmao: κρίμα...:blush: :blush: :lol: :bawl:
σε χω δωσει την εντυπωση πως το γυαλίζω το πόμολο ε?
ΝΑΙ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΝΑΙ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: οκ παιδιά τα βρήκαμε..:lol: :rotflmao: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VAL-MPARIERINO
Kαλά ρε Σπύρε μην τρελένεσαι, μπορεί να σε πέρασε και για 13χρονο :rotflmao: :rotflmao:
ΟΧΙ εχει διπλωμα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
vangelis 64
03/04/2007, 17:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Γεγονός είναι όμως , πως οι Σπαρτιάτες , μέχρι και την ήττα τους απο την μεγάλη Θήβα , αποτέλεσαν το τεράστιο φόβητρο ακόμα και για τους Πέρσες που σύμφωνα με τον Ηρόδοτο , στην δεύτερη μέρα που είδαν τις Σπαρτιατικές ασπιδες και περικέφαλαίες να λάμπουν, υποχωρούσαν στις πρώτες γραμμές, κάτω απο το βάδισμα των γυμνών ποδιών των Σπαρτιατών , για να πέσουν στα ξίφη των Περσών "αξιωματικών" καθώς τρεπόντουσαν σε φυγή.
Gandalf
Τι ξέρετε για τον σωματότυπο τών αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών;Απ' ό,τι θυμάμαι,απ' το σχολείο,μάς τούς παρουσίαζαν μάλλον κοντούς.Πολλοί λένε για ξανθά μαλλιά,γαλανά μάτια και τέτοια..
Ο Ομηρος τούς περιγράφει μελαχροινούς και δασύτριχους.Το σπουδαίο όμως είναι άλλο.....
Εχω έναν φίλο ζωγράφο που ένα φεγγάρι δούλεψε στην αρχαιολογική υπηρεσία σαν συντηρητής.
Κάποια στιγμή κι ενώ ήμασταν στο σπίτι του,η κουβέντα ήρθε στην αρχαία Ελλάδα και πήγε σ' ένα συρτάρι κι έβγαλε ένα σκουριασμένο αιχμηρό αντικείμενο.Ηταν φυσικά από σίδερο και ΄το μέγεθός του σαν την παλάμη μου.
Ηταν μια αιχμή βέλους!!!
-Αντιλαμβάνεσαι τι θα πει αυτό,ρε; μού λέει.Κοίταγα σα χαζός....
-Θα πεί ότι,για να είναι η αιχμή τόση,το βέλος πρέπει να ήταν τόόόόσο,άρα το τόξο τόόόόόόόόόόόόόόόσο.......
-Κι αυτός που το δούλευε ποσο; (εγώ τό'πα αυτό)
-Ελα ντε!!
Πλάκα-πλάκα πάντως,στο μουσείο τής Ακρόπολης υπάρχει η περικεφαλαία τού Περικλή που,αν δεν ήταν υδροκέφαλος,πρέπει να ήταν πάνω από 2.20!
Υπάρχει επίσης το άγαλμα τού Ηνίοχου,το οποίο είναι σε φυσικό μέγεθος και ο Ηνίοχος,αν θυμάμαι καλά,είναι 1.92.Τίποτα το αφύσικο σ' αυτό εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια...Ο Ηνίοχος ήταν κάτι σαν τούς σημερινούς τζόκεϊ...δηλαδή μικρόσωμος και ελαφρύς:lol: :lol:
Στο μουσείο τής Ακρόπολης βρίσκεται επίσης και μια ασπίδα τής εποχής εκείνης.Ξέρετε...αυτή που τη φόραγαν στο "κακό" το χέρι και την πήγαιναν πέρα-δώθε στις μάχες σώμα με σώμα.
Αν προσπαθήσει σήμερα κάποιος να την περάσει στο χέρι του από τους ιμάντες,που πιάνουν στον καρπό και στον βραχίονα,θα παρατηρήσει ότι ο ιμάντας τού βραχίονα τού φτάνει κοντά στη μασχάλη!!
καλύτερα πάντως να μην το προσπαθήσει,γιατί θα τού πέσει λίγο βαρειά....50 κιλά σίδερο:eyepop:
Τι να φοβήθηκαν άραγε οι καημένοι οι Πέρσες;:lol: :lol:
(Ολα τα παραπάνω,εκτός από την αιχμή φυσικά,δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάω να τα δω.Γι αυτό,αν κάπου τα παραλέω,διορθώστε με)
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Τι ξέρετε για τον σωματότυπο τών αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών;Απ' ό,τι θυμάμαι,απ' το σχολείο,μάς τούς παρουσίαζαν μάλλον κοντούς.Πολλοί λένε για ξανθά μαλλιά,γαλανά μάτια και τέτοια..
Ο Ομηρος τούς περιγράφει μελαχροινούς και δασύτριχους.Το σπουδαίο όμως είναι άλλο.....
Εχω έναν φίλο ζωγράφο που ένα φεγγάρι δούλεψε στην αρχαιολογική υπηρεσία σαν συντηρητής.
Κάποια στιγμή κι ενώ ήμασταν στο σπίτι του,η κουβέντα ήρθε στην αρχαία Ελλάδα και πήγε σ' ένα συρτάρι κι έβγαλε ένα σκουριασμένο αιχμηρό αντικείμενο.Ηταν φυσικά από σίδερο και ΄το μέγεθός του σαν την παλάμη μου.
Ηταν μια αιχμή βέλους!!!
-Αντιλαμβάνεσαι τι θα πει αυτό,ρε; μού λέει.Κοίταγα σα χαζός....
-Θα πεί ότι,για να είναι η αιχμή τόση,το βέλος πρέπει να ήταν τόόόόσο,άρα το τόξο τόόόόόόόόόόόόόόόσο.......
-Κι αυτός που το δούλευε ποσο; (εγώ τό'πα αυτό)
-Ελα ντε!!
Πλάκα-πλάκα πάντως,στο μουσείο τής Ακρόπολης υπάρχει η περικεφαλαία τού Περικλή που,αν δεν ήταν υδροκέφαλος,πρέπει να ήταν πάνω από 2.20!
Υπάρχει επίσης το άγαλμα τού Ηνίοχου,το οποίο είναι σε φυσικό μέγεθος και ο Ηνίοχος,αν θυμάμαι καλά,είναι 1.92.Τίποτα το αφύσικο σ' αυτό εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια...Ο Ηνίοχος ήταν κάτι σαν τούς σημερινούς τζόκεϊ...δηλαδή μικρόσωμος και ελαφρύς:lol: :lol:
Στο μουσείο τής Ακρόπολης βρίσκεται επίσης και μια ασπίδα τής εποχής εκείνης.Ξέρετε...αυτή που τη φόραγαν στο "κακό" το χέρι και την πήγαιναν πέρα-δώθε στις μάχες σώμα με σώμα.
Αν προσπαθήσει σήμερα κάποιος να την περάσει στο χέρι του από τους ιμάντες,που πιάνουν στον καρπό και στον βραχίονα,θα παρατηρήσει ότι ο ιμάντας τού βραχίονα τού φτάνει κοντά στη μασχάλη!!
καλύτερα πάντως να μην το προσπαθήσει,γιατί θα τού πέσει λίγο βαρειά....50 κιλά σίδερο:eyepop:
Τι να φοβήθηκαν άραγε οι καημένοι οι Πέρσες;:lol: :lol:
(Ολα τα παραπάνω,εκτός από την αιχμή φυσικά,δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάω να τα δω.Γι αυτό,αν κάπου τα παραλέω,διορθώστε με)
Oι άνθρωποι το 400 πΧ ήταν κατα μέσω όρο πιο μικρόσωμοι απο τους σημερινούς.
Αν δείς θώρακες της εποχής θα το καταλάβεις αμέσως.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ήταν και αδύναμοι.
Κάθε άλλο θα έλεγα αν φανταστείς οτι το βάρος του οπλισμού τους ήταν περίπου 50 κιλά, αναλόγος και την περίοδο.
Φημολογείται μάλιστα οτι οι Σπατριάτες (που είχαν ετσι και αλλιώς βαρύτερο οπλισμό απο τους άλλους) υπήρχε εποχή που ο οπλισμός τους έφτανε τα 90 κιλά:eyepop: .
Αυτό που σου έδειξε ο φίλος σου ίσως ήταν αιχμή δόρατος γιατί τα βέλη δέν ήταν ιδιαίτερα μεγάλα. Αν ήταν όντος σίδερο τότε λογικά η σκορία να είχε εξαφανίσει το μεταλλο (δηλαδή στην ουσία δεν υπήρχε πυρήνας) και αυτό σαν αποτέλεσμα δείνει διόγκωση (γι αυτό και το εντυπωσιακό μεγεθος):beer: :wave2:
82866
Nα και η περικεφαλαία του Μιλτιάδη:beer:
82868
vangelis 64
03/04/2007, 19:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Αυτό που σου έδειξε ο φίλος σου ίσως ήταν αιχμή δόρατος γιατί τα βέλη δέν ήταν ιδιαίτερα μεγάλα. [/B]
Οχι φίλε,ήταν αιχμή βέλους σίγουρα.Αυτό το είδα με τα μάτια μου και μού εξήγησε κι ο φίλος που το πήρε μέσα σ' ένα σωρό που ήταν "φυλαγμένες"σε μια αίθουσα τής αρχαιολογικής.
Δεν ξέρω..........τι να πω.:(
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Οχι φίλε,ήταν αιχμή βέλους σίγουρα.Αυτό το είδα με τα μάτια μου και μού εξήγησε κι ο φίλος που το πήρε μέσα σ' ένα σωρό που ήταν "φυλαγμένες"σε μια αίθουσα τής αρχαιολογικής.
Δεν ξέρω..........τι να πω.:(
Φίλε μου δουλεύω 12 χρόνια στην αρχαιολογική υπηρεσία σαν συντηρητης και όσο να είναι κάτι έχει δεί και μένα το μάτι μου.:p
Πάντως η σκορία σε παραπλανά ως προς το μεγεθος:beer: :wave2:
vangelis 64
03/04/2007, 19:52
Με κάλυψες και με το παραπάνω.:wave2:
ktm640lc4
04/04/2007, 09:18
Ειδα την ταινια χτες και εγω. Πολυ καλη.
Πολυ κομικ βεβαια. Πιο πολυ κομικ παρα ταινια.
Ανετα την ξαναεβλεπα.
Ειδικα οι σκηνες σε αργη κινηση ηταν ολα τα λεφτα. :eek: :look: