PDA

View Full Version : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ..



nakedorange
08/03/2007, 17:11
Παγκόσμια νύχτα της γυναίκας


Νομπελίστριες για τους αγώνες τους


Της ΕΡΣΗΣ ΒΑΤΟΥ


Πράγματα που είναι από καιρό κεκτημένα και θεωρούνται σε πολλές δυτικές κοινωνίες τόσο στοιχειώδη, ώστε να προκαλούν ακόμα και γέλιο, όπως η είδηση ότι η Λιβύη απαγόρευσε στις γυναίκες κάτω των 40 ετών να εγκαταλείπουν το έδαφος της χώρας χωρίς άνδρα συνοδό, και μάλιστα της οικογένειάς τους, είναι για εκατομμύρια γυναίκες στόχοι ζωής που όμως σε πολλά σημεία του κόσμου είναι ακόμα ανέφικτοι. Κορίτσια που υποβάλλονται σε κλειτοριδεκτομή ή που αναγκάζονται να παντρευτούν ακόμα και από την ηλικία των εννέα ετών, γυναίκες που λιθοβολούνται γιατί έπεσαν θύματα βιασμού ή που χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα σεξουαλικής ικανοποίησης και πόσα άλλα που, εξαιτίας της τραγικότητάς τους δεν χωρούν σε λόγια. Πράγματα, όμως, τα οποία συχνά από αυτούς που έχουν φαγητό, ένα καθαρό σπίτι, σχολείο, δουλειά και σεβασμό ακούγονται με αδιαφορία. Μέχρι να φθάσει η ώρα να γίνει δική τους υπόθεση, με δραματικό τρόπο. Κανείς δεν το εύχεται και ασφαλώς κανείς δεν πιστεύει ότι θα του συμβεί.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που -ενίοτε κοροϊδευτικά- λέγεται ότι καθιερώθηκε με την ίδια λογική που καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού ή η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, δεν θα είχε καμία αξία αν η γυναίκα είχε καταφέρει να διαθέσει στην καθημερινότητά της τα αυτονόητα. Εχει όμως αξία για εκείνη η μία στιγμή που καθένας θα ξοδέψει για να συνειδητοποιήσει ότι ένα στα πέντε κορίτσια κάτω των 15 ετών έχει πέσει θύμα σεξουαλικής βίας, αλλά και ότι το 20-25% των γυναικών της Ευρώπης έχει υποστεί σωματική βία, ότι τα 3/4 του συνολικού πληθυσμού των οροθετικών στην υποσαχάρια Αφρική είναι γυναίκες, ότι η πλειονότητα των 100 εκατομμυρίων παιδιών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο και των 800 εκατομμυρίων αναλφάβητων ενηλίκων είναι κορίτσια και γυναίκες αντίστοιχα.

Το σύνθημα του ΟΗΕ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι «Σταματήστε τη βία κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών». Ακούγοντάς το, ίσως θα πρέπει έστω και για ένα λεπτό να αναλογιστούμε: οι γυναίκες ότι οφείλουμε να αντισταθούμε σε κάθε τι που προσβάλλει την ανθρώπινη ύπαρξή μας και οι άντρες που δεν είναι θύτες ότι αποδέκτης της βίας και της κακοποίησης μπορεί να είναι η μάνα, η αδελφή ή η γυναίκα τους.



..Χωρις σχολια..

:sick:

tai
08/03/2007, 17:53
Ο κόσμος θα είναι καλύτερος, όταν καταλάβουμε εμείς οι άντρες, ότι η μαγκιά είναι

ΝΑ

ΜΗΝ επιβάλεις το sex.

ΜΗΝ σηκώσεις χέρι.

ΜΗΝ ξεχνάς ότι είναι μάνα παιδιού.

ΜΗΝ ξεχνάς ότι είναι αδελφή.

ΜΗΝ ξεχνάς ότι είναι σύντροφος .

ΜΗΝ ξεχνάς ότι είναι άνθρωπος τελικά η γυναίκα..

Αν γίνουμε τέτοιοι μάγκες, ο κόσμος θα είναι καλύτερος ΓΙΑ ΜΑΣ