PDA

View Full Version : Παρκάρισμα αυτοκινήτων...

916
23/03/2007, 14:10
Αν και ο τίτλος δεν είναι απόλυτα περιγραφικός,θα έχετε δει κάποιους "πονηρούς" που παρκάρουν το αυτοκίνητο και δεν ισιώνουν τους τροχούς.Αν πάει να περάσει από εκεί μηχανάκι και δεν υπολογίσει την απόσταση μέχρι mm βρίσκει στον τροχό και πέφτει από την αντίθετη πλευρά.Την έπαθε ένας φίλος εξαιτίας ενός-μίας ηλίθιου-ας.

Nik0s
23/03/2007, 14:12
Εύχομαι περαστικά στο φίλο σου, αλλά ας μην τα ρίχνουμε πια όλα στους "ηλίθιους" και "πονηρούς" οδηγούς αυτοκινήτων.. είμαι σίγουρος οτι δεν το έκανε επίτηδες, πόσο μάλλον για να ρίξει έναν μοτοσυκλετιστή.

Ας προσέχουμε λίγο παραπάνω !

vangelis 64
23/03/2007, 14:18
Εδώ που τα λέμε,δεν κοστίζει τίποτα να ισιώσεις το τιμόνι ρε γαμώτο.Είναι πράγματι επικίνδυνο το να μένουν οι τροχοί προς τα έξω και όχι μόνο για τα μηχανάκια.
Επειδή τον τελευταίο χρόνο κυκλοφορώ πολύ συχνά με αυτοκίνητο:mad: είναι από τα πράγματα που προσέχω πολύ στο παρκάρισμα.

Nostra
23/03/2007, 14:21
κοντά στον νου κι η γνώση...

είπαμε η ηλιθιότητα είναι ανίκητη στην εποχή μας...

λίγο παραπάνω προσοχή δε βλάπτει...

μαλάκας ο μεν, απρόσεχτος ο δε...

SF
23/03/2007, 14:23
Κάτι δεν πιάνω ρε παιδιά. Δηλαδή εσείς οδηγείτε σε απόσταση χιλιοστού από τα αυτοκίνητα;;;;;;;

Cpt. Haddock
23/03/2007, 14:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Κάτι δεν πιάνω ρε παιδιά. Δηλαδή εσείς οδηγείτε σε απόσταση χιλιοστού από τα αυτοκίνητα;;;;;;;

έλα ντε.. :confused:

πόσο κοντά πηγαίνεις για να βρεις στη ρόδα δλδ... :look:

Nostra
23/03/2007, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Εδώ που τα λέμε,δεν κοστίζει τίποτα να ισιώσεις το τιμόνι ρε γαμώτο.Είναι πράγματι επικίνδυνο το να μένουν οι τροχοί προς τα έξω και όχι μόνο για τα μηχανάκια.
Επειδή τον τελευταίο χρόνο κυκλοφορώ πολύ συχνά με αυτοκίνητο:mad: είναι από τα πράγματα που προσέχω πολύ στο παρκάρισμα.

είναι μεγάλο θέμα έτσι κι αλλιώς...

και οι γυρισμένοι τροχόι προς το πεζοδρόμιο που φέρνουν όλα τα νερά της βροχής επάνω στο πεζοδρόμιο είναι πρόβλημα αλλά το κάνουν και τα μηχανάκια...

με τις βροχές των προηγούμενων ημερών ξαναφάνηκε το πρόβλημα που έχουμε ως οδηγοί...

ΚΑΘΟΛΟΥ οδική παιδεία και κυκλοφοριακή αγωγή... τί άλλο να πω.... πρόβατα... ε, πρόβατα...

sniper
23/03/2007, 14:26

Δεν κυκλοφορείς με παπί στην κίνηση Εσέφη..... Χιλιοστό στου χιλιοστού μιλάμε..... και πετάμε όταν εχουμε εμποδια....

81696

Nik0s
23/03/2007, 14:26

Εσ-εφ, θέλω να πιστεύω οτι ο φίλος το έπαθε περνόντας πχ ανάμεσα σε μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα από τη μία, και σταθμευμένα από την άλλη, ή κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν εξηγείται, θα είχε μαζέψει και μερικούς καθρέφτες ! :sick:

Να προσθέσω επίσης, ο,τι στη γειτονιά μου πολύ συχνά κολλάνε τα σκουπιδιάρικα ή μεγάλα φορτηγά ακριβώς επειδή "βρίσκουν" σε λοξούς τροχούς !

SF
23/03/2007, 14:29
Το σκουπιδιάρικο ή ένα φορτηγό, να το καταλάβω στην κωλοπόλη: στενός δρόμος, παρκαρισμένα ένθεν κι ένθεν, μεγάλο όχημα που πρέπει αναγκαστικά να περάσει.
Με μηχανάκι όμως δε το καταλαβαίνω...

vangelis 64
23/03/2007, 14:35
Το σκουπιδιάρικο ή ένα φορτηγό, να το καταλάβω στην κωλοπόλη: στενός δρόμος, παρκαρισμένα ένθεν κι ένθεν, μεγάλο όχημα που πρέπει αναγκαστικά να περάσει.

Ούτε αυτός που την πάτησε το καταλάβαινε.Τώρα θα πρέπει να το κατάλαβε!

916
23/03/2007, 14:35
Ούτε 3χλμ/ώρα δεν είχε.Απλώς υπολόγισε ότι πέρναγε και βρήκε το πόδι του από το δεξιό μαρσπιέ.Δίπλα του είχε σταματημένο στην κίνηση αυτοκίνητο και απλώς στηρίχτηκε εκεί.Δεν έπεσε.Κανονικά ο οδηγός του σταθμευμένου έπρεπε να ισιώσει το τιμόνι.Δεν το έκανε όμως.Δεν ξέρω αν έχει ή όχι ευθύνες,αλλά σε μια πόλη που ακόμα κι ένα χιλιοστό μπορεί να σε γλυτώσει από μεγάλη αναμονή και χάσιμο χρόνου,θα μπορούσαμε να αξιοποιούμε καλύτερα τον χώρο που έχουμε.Και η αναδίπλωση των καθρεπτών καλό θα έκαναν.Άλλωστε το μηχανάκι εκτός από μέσο ευχαρίστησης και ηδονής είναι και μέσο μεταφοράς.Και οι περισσότεροι δεν τα αγοράζουν για να κάθονται πίσω από τα αυτοκίνητα σαν αυτοκίνητα.Όποιος θέλει κάτι τέτοιο απλώς αγοράζει αυτοκίνητο και δε βρέχεται ούτε κρυώνει.

megatim
23/03/2007, 14:36

Εγώ πάντως, περνόντας ανάμεσα από αυτοκίνητα, συνήθως κοιτάζω μην χτυπήσω τους καθρέπτες. Δεν υπολογίζω αν υπάρχει εμπόδιο χαμηλά. Θεωρώ δεδομένο πως όταν χωράει το τιμόνι χωράει και η υπόλοιπη μηχανή. Κάτι σαν τις γάτες ένα πράγμα ... :rotflmao: :rotflmao:

916
23/03/2007, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από megatim
Εγώ πάντως, περνόντας ανάμεσα από αυτοκίνητα, συνήθως κοιτάζω μην χτυπήσω τους καθρέπτες. Δεν υπολογίζω αν υπάρχει εμπόδιο χαμηλά. Θεωρώ δεδομένο πως όταν χωράει το τιμόνι χωράει και η υπόλοιπη μηχανή. Κάτι σαν τις γάτες ένα πράγμα ... :rotflmao: :rotflmao:

Και αυτός είδε ότι χώραγε ψηλά...Χαμηλά όμως;

megatim
23/03/2007, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από 916
Και αυτός είδε ότι χώραγε ψηλά...Χαμηλά όμως;

Ξέρω τι λες, την έχω πατήσει και εγώ! :rotflmao:

Ευτυχώς που έχω αναδιπλούμενα μαρσπιέ και μαζεύτηκε προς τα πίσω μόνο του, αλλιώς θα μάζευαν εμένα από κατω ... :D

gcrook
23/03/2007, 14:45
Συν τοις αλλοις ειναι επικινδυνο και για το ιδιο το οχημα σε περιπτωση που καποιο διερχομενο χτυπησει τον τροχο!
Οποιος εχει παρει στα χερια του τιμολογια για κρεμαγερες,ακομπαρα,μπιλιοφορους,ημιαξονια, και λοιπα μπινελικια του μπροστινου συστηματος ξερει ποσο γλυκα τσουζει.:sad:

FestoNero
23/03/2007, 15:08
Νταξ παιδια..
Χαλαρωστε λιγο..
Σε λιγο θα αρχισετε να λετε για τους αλητες τους κατοχους SUV που πανε και παρκαρουν και δεν ισιωνουν το τιμονι και δε χωραει να περασει ο πεζος απο το πεζοδρομιο, ασε που πιανουν περισσοτερες θεσεις παρκιγκ.
:sick:

Επειδη ο φιλος σου ηταν απροσεχτος και κινειτο παρανομα αναμεσα στα αυτοκινητα
φταιει κλασσικα ο μλκας ο κουτακιας;;

Δεν με υποχρεωνει κανεις να ισιωσω τους τροχους μου..
Αμα καθομαστε να βασιζομαστε στα cm που πιανει το στριμμενο λαστιχο για να περναμε ζητω που καηκαμε..

Αν ηταν και σε ανηφορα, τοτε ειναι που χρειαζεται να εχει στριμμενο το τιμονι ωστε αν λυθει το χειροφρενο και δεν αντεξει η ταχυτητα να μη τσουλησει..

916
23/03/2007, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
Νταξ παιδια..
Χαλαρωστε λιγο..
Σε λιγο θα αρχισετε να λετε για τους αλητες τους κατοχους SUV που πανε και παρκαρουν και δεν ισιωνουν το τιμονι και δε χωραει να περασει ο πεζος απο το πεζοδρομιο, ασε που πιανουν περισσοτερες θεσεις παρκιγκ.
:sick:

Επειδη ο φιλος σου ηταν απροσεχτος και κινειτο παρανομα αναμεσα στα αυτοκινητα
φταιει κλασσικα ο μλκας ο κουτακιας;;

Αμα καθομαστε να βασιζομαστε στα cm που πιανει το στριμμενο λαστιχο για να περναμε ζητω που καηκαμε..

Αν ηταν και σε ανηφορα, τοτε ειναι που χρειαζεται να εχει στριμμενο το τιμονι ωστε αν λυθει το χειροφρενο και δεν αντεξει η ταχυτητα να μη τσουλησει..

1)Ήταν σε δρόμο με 0 κλίση.
2)Ήταν μονόδρομος που βάσει του ΚΟΚ μπορεί να προσπεράσει κάποιος από δεξιά για να στρίψει.Ότι ο "κουτάκιας" είχε παρκάρει δεξιά,και ο άλλος κουτάκιας δεν άφησε χώρο είναι ένα θέμα
3)Οι τροχοί πρέπει να είναι σε ευθεία για να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία.Στην περίπτωση του φίλου μου εξείχαν από το όχημα περίπου 20cm.Ακόμα και έξω από τους καθρέπτες.Αν ήταν για να μην κυλήσει,θα έστριβε ελαφρώς τους τροχούς.Όχι με το τιμόνι τέρμα.Σε λίγο θα πεις ότι έπρεπε να παρκάρει υπό γωνία και όχι στην ευθεία με τα άλλα παρκαρισμένεα για να μην κυλήσει.

Sferopetadhn
23/03/2007, 16:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero

:nono:

Είναι υποχρεωτικό και νομίζω ότι σε κόβουν και στις εξετάσεις για δίπλωμα αν δεν το κάνεις. Είναι στα τυπικά όπως ότι κοιτάμε πριν να ανοίξουμε πόρτα και διάφορα άλλα...

VanDiemen
23/03/2007, 16:36
Δε γνωρίζω αν επιβάλλεται δια νόμου να ισιάξεις το τιμόνι όταν παρκάρεις, αλλά ξέρω ότι οποιαδήποτε παρανομία κι αν έχει κάνει, θα τιμωρηθεί απλώς με το πρόστιμο που υπάρχει δια την εν λόγω παρανομία και δεν μπορεί να κατηγορηθεί για πρόκληση ατυχήματος, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που αυτό θα μπορούσε να έχει. Αν π.χ. κατέβαινε το δρόμο μια μοτοσυκλέτα και εκείνη τη στιγμή άνοιγε μπροστά ακριβώς, την πόρτα ένας αυτοκινητιστής με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω, θα έφταιγε ο αυτοκινητιστής. Αν όμως η πόρτα του ήταν ήδη ανοιχτή και πήγαινε ο άλλος και έπεφτε πάνω, τότε δεν έχει καμμιά ευθύνη (επειδή τη βλέπει ότι είναι ανοιχτή! Είναι υποχρεωμένος να προσαρμόσει την οδήγησή του στις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο, οποιεσδήποτε κι αν είναι αυτές, αν φυσικά προϋπάρχουν και δεν προκύπτουν σε χρονικό διάστημα που δε δίνουν στον οδηγό του δικύκλου το χρόνο να αντιδράσει).

vangelis 64
23/03/2007, 17:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Δε γνωρίζω αν επιβάλλεται δια νόμου να ισιάξεις το τιμόνι όταν παρκάρεις, αλλά ξέρω ότι οποιαδήποτε παρανομία κι αν έχει κάνει, θα τιμωρηθεί απλώς με το πρόστιμο που υπάρχει δια την εν λόγω παρανομία και δεν μπορεί να κατηγορηθεί για πρόκληση ατυχήματος, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που αυτό θα μπορούσε να έχει. Αν π.χ. κατέβαινε το δρόμο μια μοτοσυκλέτα και εκείνη τη στιγμή άνοιγε μπροστά ακριβώς, την πόρτα ένας αυτοκινητιστής με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω, θα έφταιγε ο αυτοκινητιστής. Αν όμως η πόρτα του ήταν ήδη ανοιχτή και πήγαινε ο άλλος και έπεφτε πάνω, τότε δεν έχει καμμιά ευθύνη (επειδή τη βλέπει ότι είναι ανοιχτή! Είναι υποχρεωμένος να προσαρμόσει την οδήγησή του στις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο, οποιεσδήποτε κι αν είναι αυτές, αν φυσικά προϋπάρχουν και δεν προκύπτουν σε χρονικό διάστημα που δε δίνουν στον οδηγό του δικύκλου το χρόνο να αντιδράσει).

Μ' αυτήν τη λογική δηλαδή,σε κάθε ατύχημα που γίνεται φταίει,αποκλειστικά και μόνο ο οδηγός,ο οποίος δεν προσαρμόζεται στις συνθήκες...
"Κωλόδρομος γεμάτος λακκούβες και σαμάρια,δημόσια έργα χωρίς σήμανση(μού έχει τύχει)απροσεξίες πεζών,παρκαρίσματα όπως νά'ναι και όπου νά'ναι,παραβιάσεις σημάτων από άλλους(που για να τούς αποφύγεις,πάς και στουκάρεις) κλπ.

Τώρα εξηγείται και το τραγελαφικό δικό μου συμβάν:

Χειμώνας 96 και γυρίζω σπίτι,στην Καλλιθέα,από Κολωνάκι.Είναι 4.30 περίπου το πρωί και κατεβαίνω την Καλιρρόης
Φτάνοντας στη Φρατζή,βλέπω από τα 40μ κόκκινο το φανάρι και κλείνω το γκάζι.Η Καλιρρόης έχει 3 λωρίδες όπου η αριστερή σε πάει για Νέο Κόσμο(κι εμένα παραλίγο στον άλλον)και,μετά το φανάρι,συνεχίζει κάτω από την γέφυρα.
Στη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα υπάρχουν από 2 αυτοκίνητα.
Φτάνοντας κοντά στα σταματημένα αυτοκίνητα,ανάβει πράσινο και μπαίνω στην αριστερή ανοίγοντας το γκάζι.
Σημειωτέον ότι καμμιά δεκαριά μέτρα πρίν το φανάρι,δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός.Καθώς λοιπόν πηγαίνω στη λωρίδα μου σαν κύριος και έχω το νου μου στη δεξιά κατηφορική που ακολουθεί,ακούω το μπαμ και βρίσκομαι ξάπλασε χώματα πέτρες και γυαλιά,εκεί που τώρα υπάρχει ένα όμορφο συντριβάνι.
Η λωρίδα μου σταματούσε ακριβώς πάνω στο τσιμεντένιο τοιχίο!!
Το διεπίστωσα και μετά από δυο μέρες που πήγα να δω πώς σκατά έπεσα.
Μηχανή ,κράνος,δερμάτινα πήγαν στα σκουπίδια κι εγώ έμεινα με μία λάμα στον δεξιό καρπό.
Επί μία βδομάδα,ερχόταν στο σπίτι μπάτσος και επέμενε να υπογράψω πως δεν έχω καμμιά απαίτηση από τρίτους.Στο τέλος,αφού μού τα έκανε ζέπελιν και αφού δεν ήξερα,πήγα και υπέγραψα.Ο μαλάκας.
Και αφού δεν πήδηξα τούς εργολάβους,βάζοντας την υπογραφή μου εκεί που δεν έπρεπε,μού έρχεται,μετά από 2-3 μήνες,ένα χαρτί για να πάω να δικαστώ.
Απορρημένος πήγα και με έκπληξη ακούω την κατηγορία....
"Προκάλεσες ατύχημα στον εαυτό σου":eyepop: :eyepop:
Πάλι καλά που αθωώθηκα δηλαδή!!!

Κάτι τέτοιο εννοείς φίλε μου;

VanDiemen
23/03/2007, 17:54
Συγνώμη κιόλας δηλαδή, αλλά νομίζεις ότι εγώ τον έγραψα το νόμο; Εγώ απλώς έγραψα αυτά που μου είπε δικηγόρος, ότι ισχύουν.
Στην περίπτωση που υπάρχουν κακοτεχνίες, σίγουρα ευθύνη έχει και ο εργολάβος επειδή δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην προκληθεί ατύχημα. Αλλά πάλι του καταλογίζεται μερίδιο ευθύνης και όχι αποκλειστική ευθύνη.

Και για να μη μιλάμε μόνο για το τι κάνουν οι άλλοι σε εμάς, τι ζόρι τραβάνε αυτοί οι τύποι που καβαλάνε μηχανές - μηχανάκια - μηχανάρες και πηγαίνουν και τις χώνουν όπου βρουν κενό, αδιαφορώντας αν τα αυτοκίνητα που έχουν αφήσει αυτό το κενό, μπορούν να βγουν ή όχι; Εγώ ακόμα και εδώ στην επαρχιακή πόλη που είμαι, μπορεί να κάνω το τετράγωνο, ψάχνοντας θέση που να μην ενοχλεί τα αυτοκίνητα να ξεπαρκάρουν. Μετά λέει θέλουμε να μας σέβονται.. Αυτοί που κάνουν όμως το παραπάνω, παίρνουν στο λαιμό τους και όλους τους υπόλοιπους.

vangelis 64
23/03/2007, 18:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Συγνώμη κιόλας δηλαδή, αλλά νομίζεις ότι εγώ τον έγραψα το νόμο; Εγώ απλώς έγραψα αυτά που μου είπε δικηγόρος, ότι ισχύουν.
Στην περίπτωση που υπάρχουν κακοτεχνίες, σίγουρα ευθύνη έχει και ο εργολάβος επειδή δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην προκληθεί ατύχημα. Αλλά πάλι του καταλογίζεται μερίδιο ευθύνης και όχι αποκλειστική ευθύνη.

Οχι,δεν σε ειρωνεύομαι.Απλά επειδή έτυχε να βιώσω αυτή τη μαλακία πολύ άσχημα,έκατσα κι έγραψα όλα αυτά.
Το έμαθα κι εγώ από πρώτο χέρι πως είναι έτσι τα πράγματα.Ας προσέχουμε:wave2:

VanDiemen
23/03/2007, 18:19
Παρεξήγηση.. :( Συγνώμη..

anf125
24/03/2007, 00:07
Επειδή τα εμπόδια είναι πολλά στην πόλη, χρειάζεται έξτρα προσοχή, ειδικά στις διηθήσεις και οριακά προσπεράσματα. Εγώ σε τέτοιες υπολογίζω τουλάχιστο 10 πόντους περιθώριο αριστερά δεξιά για να αποφασίσω να περάσω, διαφορετικά μένω πίσω από τα αυτοκίνητα. Αν δε γίνεται διαφορετικά έχει κολλήσει η κίνηση), περνάω πολύ σιγά και με τα πόδια κάτω. Μια φορά έτυχε να με σταματήσει ένα... σκοινί που εξείχε από ένα φορτηγάκι και μπλέχτηκε με το δεξί καθρέφτη. Ευτυχώς πήγαινα πολύ σιγά καιδεν έχασα την ισορροπία.

Πολύ πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που παρκάρουν στις γωνίες και κλείνουν την ορατότητα στους προσεγγίζοντες τη διασταύρωση. Είναι συνυπαίτιοι ατυχήματος και θα πρεπε να τρώνε ίδιο πρόστιμο με όσους παραβιάαζουν κόκκινο και στοπ, αντι για απλό παράνομο παρκάρισμα. :mad:

675
24/03/2007, 02:05

εγω παλι ειδα σημερα εναν τυπα με ενα gs να το πηγαινει αναμεσα στ αυτοκινητα λες κι ειχε κανα παπακι....

εγω με το παπι να αγκομαχω να περασω κι εκεινος στη τριχα παντα να περνα αναμεσα με 15-20 χιλιομετρα την ωρα....:eek:

λεω απο μεσα μου...τωρα αυτος ή χερας θα ειναι ή μιναρο-παπαρο-καβλις κωλοφαρδος.... :sick:

OzZzZzY
26/03/2007, 10:57
αν φτασεις τοσο κοντα στο αυτοκινητο που να σε ενοχλουν οι ροδες που προεξεχουν παει να πει οτι εχεις πλησιασει τοσο που θα του παρεις και τον καθρεφτη μαζι.. δεν ειναι λιγο υπερβολικο?

Gandalf dr685sm
26/03/2007, 11:11
Καλά τρακτέρ ήταν και οι τροχοί ήταν πιο έξω απο τους καθρέφτες;

Να μιλάμε λογικά... οι καθρέφτες απο τα αυτοκίνητα εξέχουν περί τα 10-15cm απο το αυτοκίνητο. Αν ο φίλος είχε πλησιάσει περισσότερο απο αυτό, προσπαθώντας να περάσει απο δεξία, μάλλον επρόκειτο για απροσεξία της στιγμής και δεν νομίζω να έφταιγαν οι τροχοί.

Παρεπιπτόντως, το να είναι στριμένοι οι τροχοί των αυτοκινήτων προς το πεζοδρόμιο , δυσκολεύει να γίνουν τα εξής..

1) Να τσουλήσει το αυτοκίνητο και να προκαλέσει τρακάρισμα "αν αφήσει" το χειρόφρενο μετά απο ώρα .Το χειρόφρενο ζεστό πιάνει αλλιώς και αν δεν είναι σωστά ρυθμισμένο μπορεί να αφήσει μετά απο ώρα. Αν οι τροχοί βλέπουν προς τα μέσα , τότε το αυτοκίνητο απλά δεν πάει πουθενά.

2) Δυσκολεύει την κλοπή , ειδικά αν το τιμόνι είναι κλειδωμένο και οι τροχοί βλέπουν προς τα εκεί. Μάλιστα αρκετοί το συνιστούν ώς μέσο αντι-κλοπής.

Δεν είναι όλα απο μαλακία όπως πολλές φορές πιστεύουμε... αρκετές φορές είναι και επίτηδες βαλμένο έτσι , υπέρ της ακεραιότητας αυτοκινήτου , άλλων αλλά και ασφάλεια του οχήματος.

Gandalf

916
26/03/2007, 12:36
Έχεις δει Mercedes με 17αρες(ίσως και 19αρες) ζάντες;Συν ότι όταν στρίβουν οι τροχοί της mercedes έχουν κλίση-πατέντα της εταιρείας-ο τροχός εξέχει περισσότερο από τους καθρέπτες της.Αν δεν εξείχε τόσο θα είχε σπάσει τον καθρέπτη πριν βρει στον τροχό.Και όμως δεν έπαθε τίποτα η σταθμευμένη mercedes.Εξάλλου οι τροχοί δεν έβλεπαν προς το πεζοδρόμιο,αλλά προς το δρόμο.Αν έβλεπαν προς το πεζοδρόμιο δε θα εξείχαν τόσο πολύ.Απλώς ο/η οδηγό της mercedes πάρκαρε βιαστικά και δεν ασχολήθηκε καθόλου με την ασφάλεια άλλων.Ο ωχαδερφισμός/σταρχιδισμός μας χαρακτηρίζει-δυστυχώς-σαν έθνος...

costas81
26/03/2007, 16:40
Έχεις δει Mercedes με 17αρες(ίσως και 19αρες) ζάντες;Συν ότι όταν στρίβουν οι τροχοί της mercedes έχουν κλίση-πατέντα της εταιρείας-ο τροχός εξέχει περισσότερο από τους καθρέπτες της.Αν δεν εξείχε τόσο θα είχε σπάσει τον καθρέπτη πριν βρει στον τροχό.Και όμως δεν έπαθε τίποτα η σταθμευμένη mercedes.Εξάλλου οι τροχοί δεν έβλεπαν προς το πεζοδρόμιο,αλλά προς το δρόμο.Αν έβλεπαν προς το πεζοδρόμιο δε θα εξείχαν τόσο πολύ.Απλώς ο/η οδηγό της mercedes πάρκαρε βιαστικά και δεν ασχολήθηκε καθόλου με την ασφάλεια άλλων.Ο ωχαδερφισμός/σταρχιδισμός μας χαρακτηρίζει-δυστυχώς-σαν έθνος...

σε ερώτηση φίλου που συνήθως παρκάρει και αφήνει έτσι τους τροχούς μου είπε ότι το κάνει επειδή έχει βαρεθεί να περνάνε πολύ κοντά αυτοκίνητα μηχανάκια και να του κάνουν ζημιες γρατζουνιες να του σπανε το καθρέφτη κλπ!Χιλιες φορες να ακουμπησει ενα αμαξι στο λάστιχο παρά να μου κάνει ζημιά στο αμάξι!

:uplate:

Επίσης αν φτάνουμε να περάσουμε τόσο κοντά στο αυτοκίνητο ώστε να μας ενοχλεί η ζάντα πάει να πεί ότι είμαστε υπερβολικά κοντά και ότι ή εμεις θα χτυπήσουμε ή θα προξενήσουμε ζημιά στο αυτοκίνητο!

Ούτε το ένα είναι σωστό ούτε και το άλλο κατα την γνώμη μου!

costas81
26/03/2007, 16:43

δεν είναι πατέντα!Είναι τα κάμπερ που όλα τα αυτοκίνητα έχουν άλλα περισότερο άλλα λιγότερο. Τα πισοκίνητα στους μπροστά τροχούς έχουν πιο έντονη κλίση και σαν σκοπό έχει την στιγμή του στριψήματος το λάστιχο να έρχετε σε σωστή κάθετη θέση προς την άσφαλτο!

VanDiemen
26/03/2007, 16:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
δεν είναι πατέντα!Είναι τα κάμπερ που όλα τα αυτοκίνητα έχουν άλλα περισότερο άλλα λιγότερο. Τα πισοκίνητα στους μπροστά τροχούς έχουν πιο έντονη κλίση και σαν σκοπό έχει την στιγμή του στριψήματος το λάστιχο να έρχετε σε σωστή κάθετη θέση προς την άσφαλτο!

Γιατί του το χαλάς τώρα, ρε; :)

Πατέντα , φίλε! Αλλά δεν είναι της mercedes! Είχαν βάλει πράκτορες, να την κλέψουν από το 2cv της citroen!

(και μη δίνεις σημασία! Όλο παραπληροφόρηση είναι κι αυτός! KAΣΤΕΡ λέγεται η συγκεκριμένη γωνία που είναι υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη κλίση).