View Full Version : Guys ριξτε τα φωτα σας επειγοντως!!Πριν νυχτωσει!!!
Καλησπερα ειμαι νεο μελος.Εδω και μια βδομαδα εχω ενα fazer 600 200.Σημερα ενω εσβεισα τη μηχανη το πισω φως παρεμεινε αναμμενο με αποτελεσμα να αδειασει η μπαταρια!Η μπαταρια που ακριβως βρισκεται ?Μπορω να τη φορτισω με καλωδια απο τη μπαταρια αυτοκινητου??
Αρχικά δημιουργήθηκε από tekenas
Καλησπερα ειμαι νεο μελος.Εδω και μια βδομαδα εχω ενα fazer 600 2005.Σημερα ενω εσβεισα τη μηχανη το πισω φως παρεμεινε αναμμενο με αποτελεσμα να αδειασει η μπαταρια!Η μπαταρια που ακριβως βρισκεται ?Μπορω να τη φορτισω με καλωδια απο τη μπαταρια αυτοκινητου?? Η μηχανη ειναι μοντελο 2005
SeNNinhA
06/04/2007, 18:08
Μήπως ο διακόπτης στο τέρμα αριστερά έχει θέση για φώτα σταθμευσης μονο και μια σκάλα πριν είναι το OFF?
Υπάρχει σε πολλές μηχανές αυτό. Για τσεκαρέ το.
vangelis 64
06/04/2007, 18:08
Μάλλον,γυρνώντας τον διακόπτη για να την σβήσεις,τον έβαλες στο "Parking".
Πρέπει να σού έμεινε αναμμένο και το μπροστινό φως.Τέλος πάντων-δεν ξέρω για το συγκεκριμένο μηχανάκι,αλά η μπαταρία βρίσκεται συνήθως κάτω από τη σέλλα ή στο δεξί καπάκι.(Το πλαστικό,έτσι;)
Μπορείς να πάρεις ρεύμα από αυτοκίνητο,12 βόλτ είναι οι μπαταρίες τους.
:wave2:
ΔΕΝ έχω fazer αλλά
Μπορείς να βρεις την μπαταρία εύκολα, σηκώνεις τη σέλα και αν δεν τη δεις τότε είναι πίσω από ένα από τα δύο πλαινά πλαστικά. Θα σε οδηγήσουν τα χοντρά καλώδια.
Δε μπορείς να τη φορτίσεις από μπαταρία αυτοκινήτου, αλλά δε περίπτωση ανάγκης μπορείς να τη βάλεις μπροστά, με κίνδυνο όμως να την καταστρέψεις ή να μειώσεις τη διάρκεια ζωής της. Βάλε μπροστά το αμάξι και άστο στο ρελαντί, σύνδεσε τα καλώδια και δώσε λίγη μίζα. Μην κρατήσεις πολλή ώρα τη μίζα πατημένη γιατί μεγαλώνεις τις πιθανότητες ζημιάς. Μόλις πάρει, αμέσως βγάλε τα καλώδια.
Τη μπαταρία συνήθως στη φορτίζουν δωρεάν αν πας σε μαγαζί με μπαταρίες, αλλά μάλλον θα την πάρεις την άλλη μέρα
Καλή τύχη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Μήπως ο διακόπτης στο τέρμα αριστερά έχει θέση για φώτα σταθμευσης μονο και μια σκάλα πριν είναι το OFF?
Υπάρχει σε πολλές μηχανές αυτό. Για τσεκαρέ το.
Δεν εχει OFF!Μηπως γνωριζεις που βρισκεται η μπαταρια?και πως θα φτασω σε αυτην?
Ευχαριστω!Παω να δω τι θα κανω και τα λεμε!
SeNNinhA
06/04/2007, 18:23
Όχι ο διακόπτης από τα φώτα. Ο κεντρικός διακόπτης με το κλειδί εννοούσα.
Κάποια μοντέλα εαν τον γυρίσεις τερμα αριστερα, πάλι βγαίνει το κλειδί αλλα είναι σε θέση με ανοιχτά ττα πίσω φώτα πορείας και το εμπρός μικρό λαμπάκι θέσης. Εννοείται οτι χρησιμεύει για την περίπτωσης στάθμευσης σε σκοτεινό σημείο και για διάρκεια μέχρι μισή ώρα.
Μια στάση πριν είναι το κεντρικό κλείδωμα τιμονιού με όλα τα ηλεκτρικά κλειστά. Τσέκαρε μηπως παίζει κάτι τέτοιο.
Guys οπως ειπε καποιος το ειχα αφησει στο parking light για κανα 4ωρο και η μπαταρια τα φτυσε!Δυστυχως ομως δε βρηκα μπαταρια ουτε κατω απο τη σελα ουτε δεξια ουτε αριστερα στα καπακια!καμια αλλη ιδεα?Η μηπως εχετε κανα φιλαρακι με fazer να μας πει!!!?
για το που ειναι η μπαταρια δεν ξερω.
απλα αλλη φορα προσεχε φιλε μου
ο διακοπτης (το κλειδι) εχει τεσσερις θεσης
απο αριστερα
1. κλειδομενο τιμονη και ανναμενα φωτα παρκινκγ,
2. κλειδομενο τιμονη με ολα τα ηλεκρτικα κλειστα
3. απλα στη θεση οφ χωρις κλειδομενο τιμονι
4. στη θεση ον (ανοιχτο)
αλλα που στον πο#τσο ειναι αυτην η μπαταρια
:confused:
μηπως ανοιξες την σελα και δεν την ειδες φιλε? σε μενα δεν φαινεται κατευθειαν (ειναι κατω απο κατι πλαστικα )
μηπως ειναι στο σελακι του συνεπιβατη >
ιδεες λεω
:wave2:
vangelis 64
06/04/2007, 19:00
Θα την βρείς τη μπαταρία,μην ανησυχείς.Κάπου θα είναι!:lol:
Ρίξε μια ματιά στο βιβλιαράκι τής μηχανής.Θα το λέει σίγουρα.
Καλά ξεμπερδέματα και καλώς ήρθες:beer: :beer: :beer:
vangelis 64
06/04/2007, 19:06
Και κάτι άλλο!
Αν πάρεις ρεύμα από αυτοκίνητο ή άλλη μηχανή,να προσέξεις πάρα πολύ να μην ακουμπήσουν οι γυμνοί ακροδέκτες τών καλωδίων,που συνδέονται με την άλλη μπαταρία,στον σκελετό τής μοτοσυκλέτας σου.:wave2:
SeNNinhA
06/04/2007, 19:07
Εαν δεν είναι κάτω από την σέλα τότε είναι κάτω από το τεπόζιτο. Άρα πρέπει να ξεβιδώσεις τις βίδες κοντά στον λαιμό και να το σηκώσεις. ΚΑνονικά κάτω από την σελα πρέπει να είναι. Τσέκαρε πάλι
morpheus
06/04/2007, 20:11
κάτω από το ντεπόζιτο είναι.
βγάλε τη μακρια βίδα εκεί που κουμπώνει η σέλα (για να σηκωθεί το ντεπόζιτο χωρίς να βγάλεις τα πλαινά πλαστικά) και ξεβίδωσε τις 2 βίδες στο λαιμό. Προσοχή όταν το σηκώνεις μην το τραβήξεις πολύ γιατί έχει ένα κάρο σωληνάκια από κάτω. Η μπαταρία είναι μπροστά-μπροστά, κροκοδειλάκια δεν χωράνε εύκολα, πρέπει να βρεις πολύ μικρά.