PDA

View Full Version : "πασχαλινές" εικόνες

Cpt. Haddock
10/04/2007, 10:24
Χθεσινοβραδινές απο το νοσοκομείο Πρέβεζας...

Βλέπω στην είσοδο δύο ασθενοφόρα μόλις έχουν έρθει, κόσμος έξω, αναταραχή, κινητά, απανωτά τσιγάρα.

Βρίσκω ένα παιδί που νοσηλεύεται με εξαρθρωμένο ώμο (είχε "φύγει" πριν δυο μέρες με ένα CBR κοντά στην Παργα - το CBR κομμάτια αυτός τη γλύτωσε με τον ώμο ας είναι καλά ο εξοπλισμός).

Μου λέει οτι έχουν φέρει 2 μοτοσυκλετιστές, μάλλον χτύπησαν με αυτοκίνητο, δεν πρέπει να φόραγαν κράνη, δε ξέρει κι αυτος καλά. Δεν προσπαθώ να μάθω περισσότερα, δυστυχώς αυτά στην επαρχία και τέτοιες μέρες είναι συνηθισμένα.

Το σοκ ήρθε όταν έφευγα... Που είδα τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ να ξεπλένουν τα αίματα απο τα φορεία και το πατωμα του ασθενοφόρου.

Τα 14 χιλιόμετρα του σκοτεινού επαρχιακού δρόμου μέχρι το σπίτι μου φάνηκαν ατελείωτα - δεν μπορούσα να ανοίξω το γκάζι πάνω απο τα 60.

Μακάρι να είναι καλά τα παιδιά και ποτέ ξανα

alximistis
10/04/2007, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Χθεσινοβραδινές απο το νοσοκομείο Πρέβεζας...

Βλέπω στην είσοδο δύο ασθενοφόρα μόλις έχουν έρθει, κόσμος έξω, αναταραχή, κινητά, απανωτά τσιγάρα.

Βρίσκω ένα παιδί που νοσηλεύεται με εξαρθρωμένο ώμο (είχε "φύγει" πριν δυο μέρες με ένα CBR κοντά στην Παργα - το CBR κομμάτια αυτός τη γλύτωσε με τον ώμο ας είναι καλά ο εξοπλισμός).

Μου λέει οτι έχουν φέρει 2 μοτοσυκλετιστές, μάλλον χτύπησαν με αυτοκίνητο, δεν πρέπει να φόραγαν κράνη, δε ξέρει κι αυτος καλά. Δεν προσπαθώ να μάθω περισσότερα, δυστυχώς αυτά στην επαρχία και τέτοιες μέρες είναι συνηθισμένα.

Το σοκ ήρθε όταν έφευγα... Που είδα τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ να ξεπλένουν τα αίματα απο τα φορεία και το πατωμα του ασθενοφόρου.

Τα 14 χιλιόμετρα του σκοτεινού επαρχιακού δρόμου μέχρι το σπίτι μου φάνηκαν ατελείωτα - δεν μπορούσα να ανοίξω το γκάζι πάνω απο τα 60.

Μακάρι να είναι καλά τα παιδιά και ποτέ ξανα

Κρίμα αλλά δες και την άλλη πλευρά. ένας ΜΟΝΟ ώμος εξαρθρωμένος. Και το τονίζω το ΜΟΝΟ!
Κάτι τέτοια περιστατικά Ηλία μου καθιστούν απόλυτη την ανάγκη για προστασία πάνω στη μοτοσικλέτα.
όσο για τους άλλους δύο εύχομαι ολόψυχα να μην έχουν πάθει μεγάλη ζημιά και όχι με μόνιμη βλάβη!
Αλλά... αυτό το δεν πρέπει να φόραγνα κράνη... :(
Προσέχουμε για να έχουμε παιδιά. Δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτε άλλο!!!

Nik0s
10/04/2007, 17:02
Αν και πολύ πιο δυσάρεστη η "εικόνα" του Ηλία, εμένα μου έμειναν τα εξής, ταξιδεύοντας στην Ε.Ο. , με αυτοκίνητο.

1. Αυτοκίνητα μποτιλιαρισμένα στον Μαλλιακό, έμπαιναν στο αντίθετο ρεύμα κανονικότατα, για να επανέλθουν στο σωστό μόλις έβλεπαν όχημα να έρχεται.....

2. Τουριστικά λεωφορεία να προσπερνάνε το ένα το άλλο διαδοχικά σε δρόμο με 2 λωρίδες, με τσαμπουκάδες και επικίνδυνους ελιγμούς

3. Αυτοκίνητα να κινούνται στην ΛΕΑ με ιλλιγιώδεις ταχύτητες

4. Συνεπιβάτες σε μοτοσυκλέτες, γυναίκες, ντυμένες "για καφέ", με τακούνια, μπουφανάκια αστεία, κουκούλες, κορδόνια και ιστορίες να κρέμονται από παντού.

:rolleyes:

saratoga
10/04/2007, 17:26
Εγω παλι εμεινα στο "Athens by night (η by day)".... :bawl:
αυτο που εχω να πω απο τη κινιση στην ερημη Αθηνα, ειναι... +7 στους ταριφες (για το ραθυμο τροπο οδηγησης), +10 στεις μοτο/τες (για το προσεκτικο τροπο οδηγησης), και -20 στα αυτο/τα (για τον ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ τροπο οδηγησης)...!!! :a37:
.....

Αυτα και χρονια πολλα σε ολους (με ΚΡΑΝΟΣ και ΖΩΝΗ). :a38:

sober
10/04/2007, 22:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από saratoga
Εγω παλι εμεινα στο "Athens by night (η by day)".... :bawl:
αυτο που εχω να πω απο τη κινιση στην ερημη Αθηνα, ειναι... +7 στους ταριφες (για το ραθυμο τροπο οδηγησης), +10 στεις μοτο/τες (για το προσεκτικο τροπο οδηγησης), και -20 στα αυτο/τα (για τον ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ τροπο οδηγησης)...!!! :a37:
.....

Αυτα και χρονια πολλα σε ολους (με ΚΡΑΝΟΣ και ΖΩΝΗ). :a38:

:beer: + 1000

Antono
11/04/2007, 09:19
Όντως εύχομαι τα παδιά να μην έχουν κάτι σοβαρό και μόνιμο....

Καλό είναι να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι δυνητικά ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί σε αντίστοιχη θέση ( εγώ τουλάχιστον αυτό σκέφτομαι όταν τύχει και περάσω απο σημείο με ατύχημα μοτοσυκλετιστή - δηλ αν εγώ πέρναγα πριν απο 10 λεπτά τι θα μπορούσε να συμβει)
Επειδή θεωρώ ότι η ζωή είναι πολύτιμη δεν αξίζει κανείς να την εκτιμήσει όταν ανοιξει τα μάτια του ξαπλα στην άσφαλτο ( αν!!!) και δει τον ουρανό ενώ μυρίζει καμένο λάχιστο και λάδια ( για ορισμένους μπορεί κάτι να θυμίζει εγώ δεν το ξεχνάω ποτέ)
Τα περισσότερα ατυχήματα με μοτοσυκλέτα στην Αττικη γίνονται με ταχύτητα μικρότερη των 50 χλμ/ώρα και η κύρια αιτία είναι η παραβίαση της προτεραιότητας είτε απο το αυτοκίνητο είτε απο την μοτοσυκλέτα

Η παθητική ασφάλεια ΣΩΖΕΙ - ΚΡΑΝΟΣ-ΜΠΟΥΦΑΝ-κτλ (το 10% των ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα περιλαμβάνει κεφάλι - το 90% είναι θανατηφόρο) αλλά δεν είναι πανάκεια...

η μοτοσυκλετα το μόνο που έχει είναι ενεργητική ασφάλεια ( δηλ πρόληψη ατυχήματος πχ ελεγχος προτεραιότητας και ασφαλή οδική συμπεριφορα) και είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να επιβιώσουμε σε κάθε κωλογερο που παίρνει το αυτοκίνητο και δεν το νοιάζει τίποτα σε κάθε χαζογκόμενα που μιλάει στο κινητό ενώ βάφεται και σε κάθε κάγκουρα που το τελευταίο σούξε του Μαρκόπουλου ακούγεται 5 αυτοκίνητα πίσω.....

ΑΠΕΙΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ

PS. Στους κάγκουρες να περιλάβω και κάποιους μοτοσυκλετιστές γκαζοκίλερ, αδιάφορους για τον διπλανό μοτοσυκλετιστή που οδηγούν προκλητικά και επικίνδυνα, με εγκληματικα απαράδεκτη οδηγική συμπεριφορά- δεν έχουν θέση σε αυτό που ονομάζω μοτοσυκλετισμό!!!

LsKostas
11/04/2007, 13:00
Εγω παλι εμεινα στο "Athens by night (η by day)"....

TΕΛΕΙΑ :D

Cpt. Haddock
12/04/2007, 15:59

update στο παραπάνω...

Μίλησα σήμερα με ένα παιδί που είχε εμπλακεί στο ατύχημα. Δευτέρα βράδυ σε μια ευθεία στο δρόμο Πρεβεζας-Ιωαννίνων όπως ερχοταν προς Πρέβεζα με ένα ΚΛΕ500, λίγο μετα το χωριό Λούρος βγήκαν ξαφνικά μπροστά του δυο κοπέλες με παπιά, κάθετα.

Τα "εμβόλισε" απ΄οτι κατάλαβα. Αυτός με κράνος και μπουφάν, έβγαλε μόνο τον αριστερό ώμο (ήταν της μόδας οι ώμοι αυτές τις μέρες)

Απο τις κοπέλες, 16 χρονών άνευ διπλώματος, ασφάλειας, κράνους κλπ, η μία με σπασμένη λεκανη στο νοσοκομείο Πρέβεζας, η άλλη σπασμένο πόδι χειρουργήθηκε στα Γιάννενα.

Είναι εκτός κινδύνου και ελπίζω να έβαλαν μυαλό...

:sick:

sober
12/04/2007, 17:09
Panagia mou!!!!:eyepop: Spasmenh lekanh!!!!!!(oxi oti ta alla einai kalutera...)F..CK!!!

:( :( :( :( :(

sonic22
12/04/2007, 17:34
Απο τις κοπέλες, 16 χρονών άνευ διπλώματος, ασφάλειας, κράνους κλπ, pera apo ta ipolipa thlivera...
auto einai pou mou kinise perissotero to endiaferon...

kai tha vrethoun polloi pou tha poun oti
ides ti epathan oi kopeles...
me ta mixanakia tou diavolou...
pou thes na pareis kai mixani na skwtwtheis...

to oti den eixan tipota apo ta parapanw tha perasei asxoliasto...

35 NEKROI stis imeres tou pasxa apo troxaia...

kai eixame miwsi twn nekrwn fetos...

Dld ana auto den einai to megisto ethniko thema twte poio einai?
ftaiei o dromos, ftaiei o odigos, ftaiei i paidia, ftaiei to klima...
DEN ME NOIAZEI!!! TO IDIO PRAGMA EINAI!!!

den to vouliazoume to kwl@@ kratos mas lew egw kalitera na jevrwmisei o topos...
:sad: :mad:

bartlal
12/04/2007, 17:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
den to vouliazoume to kwl@@ kratos mas lew egw kalitera na jevrwmisei o topos...
:sad: :mad:

τρελλλος εισαι? θελεις να σου πεταχτει τωρα εδω μεσα κανενας πακ10, crs, oldman και να αρχισουν τα 6ψαλμα με αυτα που γραφεις? :mad: :mad: :mad: