PDA

View Full Version : R1200gs: Το κοντέρ γυρίζει? (υπάρχει δηλ. κίνδυνος για τα μεταχ.?)

tranaee
14/04/2007, 20:38
Παιδιά, χαίρετε πρώτα απ'όλα...
Είμαι νέος στο φόρουμ, ελπίζω να κάνουμε καλή παρέα στο μέλλον!!:cool:

Λοιπόν στο ψητό..
Αγοράζω μτχ. R1200GS εισαγωγή από Γερμανία με 16000 χλμ.
Λοιπόν ήθελα να ρωτήσω αν τα γυρίζουνε αν γενικά δηλ. έχουν καταφέρει να γυρίσουν το οδόμετρο της GS?
Μιλούσα με ένα φίλο σήμερα που έχει GS και μου είπε γενικά για το σερβις της 1200, πόσο ηλεκτρονικά είναι όλα, πως φαίνεται αν έμεινες από βενζίνη κλπ., πως φαίνονται τα χιλιόμετρα ακόμα και στο κλειδί, πραγματικά εντυπωσιάστηκα αλλά αυτο δε σημαίνει πως κάποιοι δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.. Ίσα ίσα, από τη στιγμή που τα πάντα είναι ηλεκτρονικά και μπαίνει στη μέση υπολογιστής τα πράγματα για κάποια σαίνια είναι ακόμα πιο εύκολα, να μη πω πως κάποιοι το κάνουν για την πρόκληση και μόνο.. (παιδιά υπολογιστές έχετε, στο ιντερνετ μπαίνετε.. καταλαβαίνετε τι εννοώ.. ;)

Λοιπόν, τι γίνεται στη χώρα της BMW?
Τα 16000 χλμ. της μηχανής μου είναι σίγουρα αυτά ή...
Ποιές άλλες εναλλακτικές τσεκαρίσματος υπάρχουν??

sniper
14/04/2007, 20:39
Όλα γυρίζουν...

X_NR750
14/04/2007, 20:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Όλα γυρίζουν...

Και τα ψηφιακα?

Nik0s
14/04/2007, 20:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από X_NR750
Και τα ψηφιακα?

αυτά να δεις πώς γυρίζουν.....

gixxerpap
15/04/2007, 13:55
ειδικα ομως ατο 1200, εχω την εντυπωση οτι δεν μπορουν να σε κοροιδεψουν, γιατι στον εγκεφαλο της bmw μπορουν να δουν τα πραγματικα χλμ!

οποτε με μια βολτα σε συνεργειο bmw, εισαι σιγουρος γι αυτο που αγοραζεις!

OzZzZzY
15/04/2007, 14:02
an isxyei o isxyrismos tou gixxerpap tin ekanes laxeio :D

fantacid
15/04/2007, 14:20
ακομα κ στον εγκεφαλο να τα γραφει, αδυνατο να τα σβησεις κ απο κει?
σιγουρα ειναι πιο δυσκολο απο το να σβησεις ενα ηλεκτονικο κοντερ αλλα οχι αδυνατο!

οπτε μη βασιζεσαι μονο στο κοντερ, παρτη κ παντη στη bmw για ενα καλο ξεψυρισμα, να σου πουν τη εχει τι δεν εχει τι θελει κ τι δε θελει!

καλη τυχη

:wave2:

lord_dimos76
15/04/2007, 21:41
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ (ΙΣΩΣ)ΑΝ ΤΟ'ΧΕΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΟΣΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ.ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΜΟΤ/ΤΑ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ,ΜΠΟΞΕΡ ΕΙΝΑΙ.ΛΙΓΑ ΠΑΝΩ,ΛΙΓΑ ΚΑΤΩ ΧΛΜ,ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ!

madtank
18/04/2007, 10:53
Η ΟΠΟΙΑ "ΕΠΕΜΒΑΣΗ" ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ EPROM...

Η EPROM ΕΙΝΑΙ ΤΟ CHIP READ WRITE ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ UPDATES.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.

KATA TA ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΙ :wave2: :wave2:

marbell
10/05/2007, 21:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από tranaee
Παιδιά, χαίρετε πρώτα απ'όλα...
Είμαι νέος στο φόρουμ, ελπίζω να κάνουμε καλή παρέα στο μέλλον!!:cool:

Λοιπόν στο ψητό..
Αγοράζω μτχ. R1200GS εισαγωγή από Γερμανία με 16000 χλμ.
Λοιπόν ήθελα να ρωτήσω αν τα γυρίζουνε αν γενικά δηλ. έχουν καταφέρει να γυρίσουν το οδόμετρο της GS?
Μιλούσα με ένα φίλο σήμερα που έχει GS και μου είπε γενικά για το σερβις της 1200, πόσο ηλεκτρονικά είναι όλα, πως φαίνεται αν έμεινες από βενζίνη κλπ., πως φαίνονται τα χιλιόμετρα ακόμα και στο κλειδί, πραγματικά εντυπωσιάστηκα αλλά αυτο δε σημαίνει πως κάποιοι δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.. Ίσα ίσα, από τη στιγμή που τα πάντα είναι ηλεκτρονικά και μπαίνει στη μέση υπολογιστής τα πράγματα για κάποια σαίνια είναι ακόμα πιο εύκολα, να μη πω πως κάποιοι το κάνουν για την πρόκληση και μόνο.. (παιδιά υπολογιστές έχετε, στο ιντερνετ μπαίνετε.. καταλαβαίνετε τι εννοώ.. ;)

Λοιπόν, τι γίνεται στη χώρα της BMW?
Τα 16000 χλμ. της μηχανής μου είναι σίγουρα αυτά ή...
Ποιές άλλες εναλλακτικές τσεκαρίσματος υπάρχουν??
koitaxe k posous pragmatikous ipous exei i mixani.....apo oti xerw sth germania k agglia se forologoun analoga me posous ipous exei to moter.....

yianvoul
10/05/2007, 22:57
http://www.realoem.com/bmw/select.do

Ζητα πριν την αγορασεις τον αριθμο πλαισιου . τοποθετησε τα 7 τελευταια ψηφια
εκει που που ζηταει και βρες ποτε η μηχανη σου βγηκε απο το εργοοστασιο....

επισης μπορεις να απευθυνθεις στην αντιπροσωπεια της ελλαδας και να ρωτησεις για το γυρισμα των κοντερ και αν ειναι δυνατον αφου την αγορασεις να την πας για να "διαβασουν" αν ειναι πειραγμενος ο εγκεφαλος με updates... (πες οτι θες να την αγορασεις δηθεν απο ελληνα ιδιωτη)

adam_tsouk
12/05/2007, 20:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Όλα γυρίζουν...

αυτο σωστο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από madtank
Η ΟΠΟΙΑ "ΕΠΕΜΒΑΣΗ" ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ EPROM...

Η EPROM ΕΙΝΑΙ ΤΟ CHIP READ WRITE ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ UPDATES.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.

KATA TA ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΙ :wave2: :wave2:

χωρις να ειμαι σιγουρος το εχω ακουσει κ εγω.

αλλα φανταζομαι οτι σδε ολα γινονται π##στιες

madtank
14/05/2007, 12:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
αυτο σωστο!

χωρις να ειμαι σιγουρος το εχω ακουσει κ εγω.

Αλλα φανταζομαι οτι σδε ολα γινονται π##στιες

Σιγουρα μπορουν να γινουν διαφορες "επεμβασεις" στο chip. Π.χ με ενα μηχανημα erpom eraser / programmer μπορεις να σβησεις το περιεχομενο ενος chip αλλα στην αναγκαια επανεγκατασταση του οποιου μελλοντικου update θα δει και τα παλαια "αρχεια" με αποτελεσμα να τα επαναφερει σαν hide files. Αρα δεν χανονται δια παντως. Με το software του ιδιου μηχανηματος μπορεις να τα επαναφερεις με οποια μορφη θελεις και να τα διαβασεις.

Αρκετα εξειδικευμενα πραγματα με υψηλο κοστος, καθως ο επαναπρογραμματισμος γινεται μονο σε "γλωσσα" μηχανης (δυαδικο ή δεκαεξαδικο συστημα)..
Αμφιβαλλω εαν αξιζει ο κοπος , ο χρονος αλλα και το κοστος. :wave2: :wave2:

rsp
17/05/2007, 00:35
Γυρνανε για πλακα τα κοντερ, δεν παει να εχει οτι chip θελει, ναι αξιζει ο χρονος-κοστος γιατι ο Πολωνος που το κανει εξω απο το Ντουσελντορφ δεν κανει ενα αλλα 30 την ημερα....Και δεν ανιχνευετε παρα μονο με συγκεκριμενο τροπο που δεν ξερω να εξηγησω...:wave2:

Giannis_L
24/05/2007, 23:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
ειδικα ομως ατο 1200, εχω την εντυπωση οτι δεν μπορουν να σε κοροιδεψουν, γιατι στον εγκεφαλο της bmw μπορουν να δουν τα πραγματικα χλμ!

οποτε με μια βολτα σε συνεργειο bmw, εισαι σιγουρος γι αυτο που αγοραζεις!

αυτο ακριβώς..στο κοντέρ θα γράφει όσα θέλει..στο GT1 θα γίνει...

pissaman
24/05/2007, 23:24
Στον εγκέφαλο μέσα ΔΕΝ καταγράφονται τα χλμ ή αν έχει γυρίσει το κοντέρ :nono:
Αν το μηχανάκι είναι σε καλή κατάσταση, απλά πάρτο.