View Full Version : Επιλογή δισκόπλακας-ερωτήσεις
corfudoctor
14/04/2007, 20:53
Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να αλλάξω δισκόπλακες μπρος-πίσω και επειδή οι γνώσεις μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι ελάχιστες είμαι σχεδόν απελπισμένος. Ακούω τοσο αντιφατικά πραγματα που έχω πραγματικά τελματώσει. Θα ήθελα τις γνώμες σας λοιπόν σε ορισμένα ερωτήματα 1. Είναι καλύτερες οι μαμίσιες ή είναι καλύτερα να προτιμήσεις καποια άλλη εταιρία? Οι δισκόπλακες τυπου "μαργαρίτα" προσφέρουν κάτι επιπλέον? Περιμένω εναγωνίως τις απόψεις σας. Ευχαριστώ εκ των προτερων
corfudoctor
15/04/2007, 15:08
Τι έγινε ρε παιδιά? Δεν υπάρχει κανείς (αφρικάνος και μη) να εκφέρει την γνώμη του για το θέμα?
Καλησπέρα!
Νομίζω ότι θα βρεις κάποιες απαντήσεις για αυτά που θες εδώ:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=22058
Τώρα κατά την άποψη μου, σαν τις μαμά, τίποτα. Αλλά πρέπει να βγεις και στη Συγγρού για να τις ξεπληρώσεις! Οπότε οι αμέσως επόμενες είναι οι braking. Τη φοράω πίσω και σε λίγο καιρό θα τις βάλω και μπροστά. Θέλουν λίγο μαλακότερα τακάκια για να κρατήσουν για καιρό.
Όσο αφορά τις μαργαρίτα, μακριά. Είναι τακακιοφάγες και τρώγονται και αυτές μαζί πολύ γρήγορα (250 κιλά μηχανή έχεις, μην το ξεχνάς!) :wave2:
corfudoctor
15/04/2007, 19:52
Φίλε Vegeta ευχαριστώ για την απάντηση. Σε μια μικρή έρευνα αγοράς που έχω κάνει βρήκα BREMBO στα 80 ευρώ, NG στα 91 εμπρος και 106 ευρώ πίσω. Για BRAKING δεν ρώτησα. Εσυ απο που τους πήρες? Έχεις τηλ. ?
Κανένα πρόβλημα! Δοκίμασε στο Brake Shop Καλλιρόης 16
Νέος Κόσμος, Τηλ. 210-9244361.
Εκεί είχα αλλάξει τον πίσω δίσκο πριν 2 χρόνια περίπου...
Δες -μια που είσαι στη "γύρα"- και για τους Galfer αν έχουν για Africa
(Kostpart, Δημητρακοπούλου 29, Κουκάκι, Τηλ. 210-9241400). Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για άλλα μηχανάκια.
corfudoctor
15/04/2007, 22:27
ΟΚ φίλε θα ψάξω στα σημεία που μου υπόδειξες. Αν μάθω για GALFER θα σου πω.
afrotwin
16/04/2007, 14:25
afto pou prepi na proseksis ine to krama tis diskoplakas na min 8ermenete efkola
giati exis mia poli varia mixani ke me dio atoma ine akomi pio varia ke an 8es na stamatisis apotoma 8a minis apo frena
genika omos epidi to africa den ine gia spor odigisi 8eli pio argi antimetopisi stis alages taxititon ke argo frenarisma ke safos poli katevasma se taxitites...
solinakia ipsilis voi8ane
episis na vazoume panta takakia metalikou stixiou kalis piotitas
oxi ferodo oxi brebo oxi karmponata genikos
ke me apla takakia tipou new fren as poume menoume apo frena efkola
i margarites epidi an8izoun tin aniksi ke mono tote frenaroun kala
:lol:
kala ine na tis epilegoume me prosoxi
8imi8ite den 8eloume frena pou na graponoun se arges taxitites me kindino na xasoume to mprostino ke na pesoume...
opote prepi na sizitisoume me ton idiko pos odigame ti xrisi kanoume ke na epileksoume to katalilo proion
den iparxi tipota pou na ine genika kalo
as poume se mia mixani drugster exoume frena poli megalis apodotikotitas
an ta valoume omos se mia apli motosikleta to mono pou 8a apodidi 8a ine to nosokomio...:lol:
opote epilogi panta me gnomona to?.......
ta panta iparxoun ke se opia timi 8eloume
mexri ke eskotika ilika me apisteftes epidosis ke apotelesmata
ala ine endedigmena gia afto pou ta 8eloume?
min skefteste san katanalotes
edo milao genika
tora mia mikri anava8misi opos solinakia ipsilis ke poli kala takakia metalou ine iper arketa gia mia africa:wave2:
corfudoctor
16/04/2007, 15:13
Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου Afrotwin. Συμφωνώ απόλυτα για τα σωληνάκια υψηλής. Βελτιώνουν αισθητά τις επιδόσεις. Να υποθέσω οτι οσον αφορά τις δισκόπλακες απορρίπτεις τις BREMBO ? Ποιά δισκόπλακα είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση και για 2-3 ταξίδια ετησίως?(πλήν της γνήσιας) Για τα τακάκια ποιές εταιρίες προτείνεις βάση των δικών σου εμπειριών?
afrotwin
16/04/2007, 16:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από corfudoctor
Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου Afrotwin. Συμφωνώ απόλυτα για τα σωληνάκια υψηλής. Βελτιώνουν αισθητά τις επιδόσεις. Να υποθέσω οτι οσον αφορά τις δισκόπλακες απορρίπτεις τις BREMBO ? Ποιά δισκόπλακα είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση και για 2-3 ταξίδια ετησίως?(πλήν της γνήσιας) Για τα τακάκια ποιές εταιρίες προτείνεις βάση των δικών σου εμπειριών?
kitakse kalo ine na psaxnis akoma ke sto internet gia plirofories ke reviews me ta proionta pou se endiaferoun
ego den exo dokimasi ta panta gia na exo sferiki apopsi
pantos takakia metalikou stixiou xriazete sigoura
ke me ta EBC ego ime efxaristimenos
tora diskoplakes tis brake exo ipopsin mou oti gia tin elada ke to klima tis kales ine ke ine mia anava8misi sto 8ema
ala eksezitimenes gnosis apo proionta den exo
pantos oti ke an epileksis afstira oxi takakia alou tipou
me brebo 8a skoto8is as poume den stamatai
mono metalikou stixiou
an vris pantos ena proion pou sou aresi i kati kseris mpes sto google ke grapse to proion ke dipla tin leksi reviews 8a ma8is pola gia afto pou se endiaferi
corfudoctor
20/04/2007, 16:41
Παραθέτω κάποιες πληροφορίες απο την έρευνα αγοράς που πραγματοποίησα σχετικά με τις δισκοπλακες και που ίσως φανούν χρήσιμες σε όποιον ενδιαφέρεται. Καταρχήν
τιμές BREMBO περίπου 80ευρώ η μια(βγάζει μόνο μπροστινές )
NG 91ευρώ μπροστά (εκαστη)106 πίσω,
BRAKING 80 μπροστά 95 πίσω (oι μπροστινές βγαίνουν μόνο σε μαργαρίτα)
GALFER ρώτησα κάποιον αντιπρόσωπο στην έκθεση μοτο και μου είπε κατι παλαβές τιμές (συνολικά 400-450ευρώ
για ΒΕRINGER ο ίδιος μου έδωσε μια ακόμη πιο εξωφρενική τιμή>500ευρώ ) . Τέλος ρώτησα και
για LUCAS (οι Άγγλοι αφρικάνοι τις προτιμούν αλλά ο εισαγωγέας δεν τις φέρνει). Που βρίσκουμε τι?
BREMBO, NG(Ξύκης)
BRAKING στην Μιχαλακοπουλου,
GALFER και BERINGER (Δημητρακοπούλου 26 Κουκάκι BILLS REBUILTS τηλ. 2109249006- αυτός με τις τρελές τιμές).
Σίγουρα θα βρείτε κι αλλού τα ανταλλακτικά -εδω αναφέρω που τα βρήκα εγω
:dizzy: