Σύνδεση

View Full Version : XR-1000 ή Χ-spirit;

TEOkaip7
17/04/2007, 15:08
Επειδή το καλοκαιράκι έρχεται :sun: και θα αρχίσουν και οι μακρινές βολτίτσες:a2: (με CBF 600) είπα να βάλω στη γκλάβα μου κανένα καλό κράνος.

Το έψαξα απο δω (moto.gr) το έψαξα κι απο κει (μαγαζιά) και κατέληξα σ' αυτά τα δυο.

Υπάρχει κανένα καλό παιδί εδω μέσα που να τα έχει δοκιμάσει και να βοηθήσει στην επιλογή;

Η αγορά θα γίνει απο internet γιατί μόλις είδα τις τιμές στο ελλάδα :a53: :a53:

makis206
18/04/2007, 07:12
Οι βασικότερες διαφορές ανάμεσα στα δύο κράνη είναι οι εξής:

Το XR-1000 είναι φθηνότερο και λίγο πιο αθόρυβο στις μεγάλες ταχύτητες και γι'αυτό κατά κύριο λόγο ευθύνονται οι λιγότεροι και πιο αεροδυναμικοί αεραγωγοί που διαθέτει. Μη φανταστείς τεράστια διαφορά.

Δεν αφαιρείται όμως όλη του η επένδυση για το απαραίτητο πλύσιμο σε αντίθεση με το Χ-Spirit που αφαιρείται ολόκληρη, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να το καθαρίζεις αρκετά συχνότερα και πολύ πιο εύκολα.

Και τα δύο κράνη έχουν κορυφαίο εξαερισμό έχοντας το X-Spirit όμως την πρωτιά με διαφορά ανάμεσα σ'αυτά τα δύο κράνη !

Να προσθέσω ακόμα οτι το X-Spirit έχει πολύ καλύτερη αντιιδρωτική επένδυση σε αντίθεση με αυτήν του XR-1000 που προσωπικά την κρίνω πολύ "φτωχή" για ένα κράνος που στην Ελλάδα πωλείται 400 και 500 ευρώ..

Σου βάζω και ένα λινκ να ρίξεις μια ματιά στα X-Spirit από Ιαπωνία, εκεί ονομάζονται Χ-Eleven.:winka:

www.j-helmet.com

:beer:

arxaios
18/04/2007, 08:41
To X-Spirit αν πρόσεξες έχει σχεδόν τα διπλά λεφτά .............. Αυτό κάτι λέει από μόνο του !
Το ένα είναι μεσαία (και βάλε) κατηγορία το άλλο top !!!
:wave2: :wave2:
Οι διαφορές τους είναι αυτές που γράφτηκαν παραπάνω .

makis206
18/04/2007, 08:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
.....

Μη δούμε θρεντ με X-Spirit τα δυο μας, ευκαιρία δεν χάνουμε ν'απαντήσουμε ε σύντεκνε ;:lol: :lol:

TEOkaip7
18/04/2007, 09:41
παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις:wave2:

όντως το x-spirit απ' ότι είδα είναι κορυφαίο και η διαφορά τιμής περίπου στα 100€ (XR-1000 απο αμερική, X-spirit απο ιαπωνία)

Εαν όπως λες Μάκη δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά τους στο θόρυβο (στο XR-1000 παιζει και whisper kit) τότε με βλέπω για Γιαπωνέζικο X-eleven:D

Cpt. Haddock
18/04/2007, 09:47
φρόντισε να τα δοκιμάσεις εδώ πρώτα πριν τα παραγγείλεις για να είσαι οκ με το μέγεθος (αν και νομίζω στην Ιαπωνία κάτι παίζει με τα νουμερα - τεσπα)

γιατί κατα καιρούς βλέπουμε αγγελίες "το πουλάω γιατί το παρήγγειλα λάθος νούμερο"

:wave2:

makis206
18/04/2007, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από TEOkaip7
Εαν όπως λες Μάκη δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά τους στο θόρυβο (στο XR-1000 παιζει και whisper kit) τότε με βλέπω για Γιαπωνέζικο X-eleven:D

Και ΔΕΝ θα το μετανιώσεις !:winka:

Δώσε βάση και σ'αυτό που σου ανάφερε ο Καπετάνιος.

:beer: :beer:

TEOkaip7
18/04/2007, 10:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
φρόντισε να τα δοκιμάσεις εδώ πρώτα πριν τα παραγγείλεις για να είσαι οκ με το μέγεθος (αν και νομίζω στην Ιαπωνία κάτι παίζει με τα νουμερα - τεσπα)

γιατί κατα καιρούς βλέπουμε αγγελίες "το πουλάω γιατί το παρήγγειλα λάθος νούμερο"

το XR-1000 το δοκίμασα και είναι το Small, θα ψάξω να δω τι γίνεται και με τα νούμερα στην Ιαπωνία, σε ευχαριστώ:beer:

TEOkaip7
18/04/2007, 10:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

κοίταξα στο site (j-helmet) και είδα ότι το small είναι κανονικά όπως εδώ 55-56cm, ξέρεις αν παίζει κάτι άλλο;

makis206
18/04/2007, 10:27
το XR-1000 το δοκίμασα και είναι το Small, θα ψάξω να δω τι γίνεται και με τα νούμερα στην Ιαπωνία, σε ευχαριστώ:beer:

κοίταξα στο site (j-helmet) και είδα ότι το small είναι κανονικά όπως εδώ 55-56cm, ξέρεις αν παίζει κάτι άλλο;

Αφού φοράς το small, το ίδιο θα παραγγείλεις και στο Τζαπάν !

Εγώ είμαι εδώ παιδί μου, ρώτα με :lol:

Παρεπιπτόντως, κι εγώ small :lol:

Για να σου εξηγήσω λίγο τη δική μου εμπειρία, είχα το XR-1000 που ανέβηκα στην Αθήνα πριν ένα περίπου χρόνο αποκλειστικά για να το αγοράσω γιατί εδώ στα Χανιά..... και κατέληξα στο Kagayama σε small, μετά από λίγο καιρό βρήκα εδώ στο φόρουμ έναν φίλο που μόλις είχε φέρει το X-Eleven από τον j-helmet κι επειδή είδε στο site το Kiyionari που του άρεσε περισσότερο απ'το Norick του, ανάφερε πως σκέφτεται να το πουλήσει ολοκαίνουργιο μόλις τό'φερε για να παραγγείλει ξανά αυτό που του άρεσε περισσότερο.

Μόλις είδα οτι μιλάει για small τον έπρηξα λίγο και μου το πούλησε ! :lol:

Εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=27138) μπορείς να δεις και τη συζήτηση καρέ καρέ :lol:

Μέχρι να το παραλάβω στα Χανιά είχα ψιλοαγχωθεί για το νούμερο του κράνους "βρε μήπως δε μου κάνει"κλπ κλπ, αλλά μόλις το έβαλα μου έκατσε κουτί !

Σίγουρα ένα κράνος κάθεται διαφορετικά από κεφάλι σε κεφάλι αλλά με την εφαρμογή που είδα στο δικό μου το κεφάλι από το (Ευρωπαϊκό)XR-1000 στο (Ιαπωνικό)X-Eleven, ήταν σαν να τα κατασκεύασαν και τα δύο αποκλειστικά για μένα !

TEOkaip7
18/04/2007, 10:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Αφού φοράς το small, το ίδιο θα παραγγείλεις και στο Τζαπάν !

Εγώ είμαι εδώ παιδί μου, ρώτα με :lol:

Παρεπιπτόντως, κι εγώ small :lol:

Για να σου εξηγήσω λίγο τη δική μου εμπειρία, είχα το XR-1000 που ανέβηκα στην Αθήνα πριν ένα περίπου χρόνο αποκλειστικά για να το αγοράσω γιατί εδώ στα Χανιά..... και κατέληξα στο Kagayama σε small, μετά από λίγο καιρό βρήκα εδώ στο φόρουμ έναν φίλο που μόλις είχε φέρει το X-Eleven από τον j-helmet κι επειδή είδε στο site το Kiyionari που του άρεσε περισσότερο απ'το Norick του, ανάφερε πως σκέφτεται να το πουλήσει ολοκαίνουργιο μόλις τό'φερε για να παραγγείλει ξανά αυτό που του άρεσε περισσότερο.

Μόλις είδα οτι μιλάει για small τον έπρηξα λίγο και μου το πούλησε ! :lol:

Εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=27138) μπορείς να δεις και τη συζήτηση καρέ καρέ :lol:

Μέχρι να το παραλάβω στα Χανιά είχα ψιλοαγχωθεί για το νούμερο του κράνους "βρε μήπως δε μου κάνει"κλπ κλπ, αλλά μόλις το έβαλα μου έκατσε κουτί !

Σίγουρα ένα κράνος κάθεται διαφορετικά από κεφάλι σε κεφάλι αλλά με την εφαρμογή που είδα στο δικό μου το κεφάλι από το (Ευρωπαϊκό)XR-1000 στο (Ιαπωνικό)X-Eleven, ήταν σαν να τα κατασκεύασαν και τα δύο αποκλειστικά για μένα !

Το διάβασα!! μια χαρά σου'κατσε αλλά κι εσύ αντέδρασες αστραπιαία:lol:

κι εγω μόλις δοκίμασα το XR-1000 μου έκατσε γάντι οπότε δε θα έχω πρόβλημα:D

Άντε τώρα να διαλέξεις χρώμα!!

makis206
18/04/2007, 11:18
Το διάβασα!! μια χαρά σου'κατσε αλλά κι εσύ αντέδρασες αστραπιαία:lol:

Άλλοι λένε "προσέχουμε..."

Εγώ λέω "τρέχουμε για να έχουμε" !

:lol: :lol:

lampros_fazer
18/04/2007, 13:33
Άντε τώρα να διαλέξεις χρώμα!!
To καινούργιο του Vermeulen σε μπλε..:a01:

arxaios
18/04/2007, 14:10
... αλλά κι εσύ αντέδρασες αστραπιαία:lol:

Blitzkrieg που λέγανε και οι γερμανοί !!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Όσο για χρώματάκι πρέπει πρώτα να μας πεις τι χρωματάτσι μηχανάτσι έχεις !!!:wave2: :wave2:
ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ !!!!!!!!!!!!!!! ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

makis206
18/04/2007, 14:46
Όσο για χρώματάκι πρέπει πρώτα να μας πεις τι χρωματάτσι μηχανάτσι έχεις !!!:wave2: :wave2:
ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ !!!!!!!!!!!!!!! ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εγώ θ'απαντήσω και σ'αυτό !:rotflmao:

Μαύρο :cool:

Και μην ακούσω πως το μαύρο μηχανάκι δεν ταιριάζει με το μπλε κράνος γιατί τρέχω επιτόπου ν'αλλάξω μηχανάκι !

:lol: :rotflmao: :lol:

GIXXERAKIAS
18/04/2007, 19:23

Και μην ακούσω πως το μαύρο μηχανάκι δεν ταιριάζει με το μπλε κράνος γιατί τρέχω επιτόπου ν'αλλάξω μηχανάκι !

:lol: :rotflmao: :lol: Ρε Μακη δωσε μου εμενα το μπλε κρανακι και παρε αλλο (μαυρο να ταιριαζει με το μηχανατσι σου)εσυ ρε,θα σου ερθει πιο φθηνα ετσι!:hypnotize :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wacko:

arxaios
18/04/2007, 20:15

Εσυ κρατήσει κρανάτσι - πουλήσει μηχανάτσι και παει πάρει κάτι να ταιριάζει με το ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ σου :ZZZ: :ZZZ: :ZZZ: :lol: :lol: :lol:

soulkeeper
18/04/2007, 22:42
επειδη ψαχνομαι κ εγω για κρανος,εστειλα mail στην shoei,σχετικα με τις διαφορες του x-spirit me x-eleven κ μου απαντησαν το παρακατω(μεσα σε 2 ωρες!!!!!)

You are correct, the X-Spirit is ECE approved, and the X-Eleven is Snell/DOT. The X-Eleven is
heavier than the X-Spirit, and they are different in shape as well.

Best Regards,

Shoei Safety Helmet Corp
Patrick Houlihan
Techincal Advisor

makis206
19/04/2007, 07:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από soulkeeper
επειδη ψαχνομαι κ εγω για κρανος,εστειλα mail στην shoei,σχετικα με τις διαφορες του x-spirit me x-eleven κ μου απαντησαν το παρακατω(μεσα σε 2 ωρες!!!!!)
You are correct, the X-Spirit is ECE approved, and the X-Eleven is Snell/DOT. The X-Eleven is
heavier than the X-Spirit, and they are different in shape as well.

Έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη απ'τον Τεό που ξέχασα να αναφέρω για τη διαφορά στο βάρος λόγω των προδιαγραφών ανάμεσα στο Χ-Spirit και στο X-Eleven !:blush:

Υπάρχει μια διαφορά στην οποία το Ιαπωνικό X-Eleven είναι λίγο βαρύτερο (δεν ξέρω στα πόσα γραμμάρια) αλλά όλα οφείλονται στις αυστηρότερες προδιαγραφές που ισχύουν εκεί.

Ενδεικτικά όμως θα αναφέρω οτι έχω κρατήσει ταυτόχρονα και στα δυο μου χέρια ένα Ευρωπαϊκό και το δικό μου το Ιαπωνικό και η διαφορά που μπορούσα να αισθανθώ ήταν σχεδόν μηδαμινή, για να μην πω οτι αν μου τα δίνανε να τα σηκώσω με κλειστά τα μάτια δεν θα καταλάβαινα ποιο είναι ποιο.

Αυτό με το "shape" δεν μπορώ να καταλάβω -χωρίς βέβαια ν'αμφισβητώ την απάντηση του υπεύθυνου της Shoei- αφού εσωτερικά αλλά και εξωτερικά τα κράνη είναι ολόϊδια.. ναι, έχω φορέσει και το Ευρωπαϊκό σε small χωρίς να εντοπίσω καμμία διαφορά στην εφαρμογή !:uplate:

makis206
19/04/2007, 07:48
Εσυ κρατήσει κρανάτσι - πουλήσει μηχανάτσι και παει πάρει κάτι να ταιριάζει με το ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ σου :ZZZ: :lol:

Σύντεκνε δεν με παίρνει με τίποτα για το 1098 ! :bigcry: :bigcry:

:lol: :lol: :lol:

TEOkaip7
19/04/2007, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
To καινούργιο του Vermeulen σε μπλε..:a01:

Ζαχάρωνα το UKAWA TC5, επικοινώνησα με j-helmet αλλά... SOLD OUT:bigcry: :bigcry: ούτε στοκ έχουνε.

Το επόμενο που λέω ότι ταιριάζει με το μηχανάκι και με την ηλικία μου :a024: ναι είναι το Vermeulen2 TC2 (μέχρι να αλλάξω γνώμη!!)

TEOkaip7
19/04/2007, 10:21

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

TEOkaip7
19/04/2007, 10:30
Έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη απ'τον Τεό που ξέχασα να αναφέρω για τη διαφορά στο βάρος λόγω των προδιαγραφών ανάμεσα στο Χ-Spirit και στο X-Eleven !:blush:

Υπάρχει μια διαφορά στην οποία το Ιαπωνικό X-Eleven είναι λίγο βαρύτερο (δεν ξέρω στα πόσα γραμμάρια) αλλά όλα οφείλονται στις αυστηρότερες προδιαγραφές που ισχύουν εκεί.

Ενδεικτικά όμως θα αναφέρω οτι έχω κρατήσει ταυτόχρονα και στα δυο μου χέρια ένα Ευρωπαϊκό και το δικό μου το Ιαπωνικό και η διαφορά που μπορούσα να αισθανθώ ήταν σχεδόν μηδαμινή, για να μην πω οτι αν μου τα δίνανε να τα σηκώσω με κλειστά τα μάτια δεν θα καταλάβαινα ποιο είναι ποιο.

Αυτό με το "shape" δεν μπορώ να καταλάβω -χωρίς βέβαια ν'αμφισβητώ την απάντηση του υπεύθυνου της Shoei- αφού εσωτερικά αλλά και εξωτερικά τα κράνη είναι ολόϊδια.. ναι, έχω φορέσει και το Ευρωπαϊκό σε small χωρίς να εντοπίσω καμμία διαφορά στην εφαρμογή !:uplate:

Σε συγχωρώ:a26: :rotflmao: :rotflmao:

τώρα αν είναι να γλιτώνουμε 350€ στο κράνος ας είναι και 1 kg βαρύτερο!!

makis206
19/04/2007, 10:49
Σε συγχωρώ:a26: :rotflmao: :rotflmao:
τώρα αν είναι να γλιτώνουμε 350€ στο κράνος ας είναι και 1 kg βαρύτερο!!

Aς με διαψεύσει κάποιος αν κάνω λάθος, πιστεύω πάντως πως το Ιαπωνικό είναι καλύτερο απ'το Ευρωπαϊκό κι απ'ότι ξέρω οι προδιαγραφές σε Ιαπωνία και Αμερική είναι αρκετά αυστηρότερες απ'τις προδιαγραφές της Ευρώπης κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο βάρος σε ένα κράνος.

Ίσως να κάνω και λάθος αλλά ας το αναλύσει καλύτερα κάποιος που το έχει ψάξει περισσότερο το θέμα. :p

Ευχαριστώ για τη συγχώρεση.. πάτερ !:lol: :lol:

byron
19/04/2007, 11:20
Ρίξε και μια ματιά στο Χ-11 W.Rainey (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=34525) που πουλάει κάποιο παιδί από εδώ.

Είναι S μέγεθος, στο κουτί του και το δίνει 400?. Not bad.... :wave2:

Αδιάφορο για εσάς αλλά το W.Rainey μ΄αρέσει περισσότερο από του Vermoulen..

TEOkaip7
19/04/2007, 12:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Ρίξε και μια ματιά στο Χ-11 W.Rainey (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=34525) που πουλάει κάποιο παιδί από εδώ.

Είναι S μέγεθος, στο κουτί του και το δίνει 400?. Not bad.... :wave2:

Αδιάφορο για εσάς αλλά το W.Rainey μ΄αρέσει περισσότερο από του Vermoulen..

Ευχαριστώ φίλε για την ενημέρωση, η τιμή είναι πολύ καλή αλλά ψάχνω κράνος με βάση το μαύρο χρώμα (λόγω και μαύρου μηχανακίου):wave2:

byron
19/04/2007, 12:28
αλλά ψάχνω κράνος με βάση το μαύρο χρώμα (λόγω και μαύρου μηχανακίου):wave2:

Το Ver TC2 είναι μπλε ή μου φαίνεται ; :confused: Το μαύρο είναι το TC5.

84952

TEOkaip7
19/04/2007, 12:48

ναι δυστυχώς μπλέ είναι αλλά στο j-helmet δεν έχουν το TC5:bigcry:

TEOkaip7
19/04/2007, 12:52

στη Φωτο έχεις βάλει το VERMEULEN ενώ τώρα έχουν βγάλει το VERMEULEN2 και δεν το έχουν σε TC5

schumacher_
19/04/2007, 14:36
To Kiyonari TC5 είναι επίσης μαύρο και πολύ ωραίο... και με μία ασημί ζελατίνα είναι άπαιχτο...

Kiyonari TC5 (http://j-helmet.com/shoei-x-11-KIyonariTC5.html)

Επίσης (άσχετο λίγο, αλλά επειδή μιλάμε για το j-helmet) πολύ ωραίο και με βάση το μαύρο, αλλά Arai και όχι Shoei, είναι και το GIBERNAU-GP2

Gibernau-GP2 (http://j-helmet.com/arai-rx7-Gibernau-GP2.html)

:wave2: :wave2:

iokozel
25/04/2007, 17:05
Παίδες, καλά όλα αυτά, αλλά εγώ, όταν μπήκα στο Γιαπωνέζικο σάϊτ, σύν τις φωτογραφίες που βλέπω απο εσάς, δεν υπάρχει το σύστημα ΠΙΝ ΛΟΚ πάνω στην ζελατίνα. Αγοράζεις μετά αυτή την ζελατίνα, ή έχει στο κουτί του τα πλαστικά ραουλάκια κουμπώματος;:confused: :confused: :confused:

byron
26/04/2007, 08:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από iokozel
Παίδες, καλά όλα αυτά, αλλά εγώ, όταν μπήκα στο Γιαπωνέζικο σάϊτ, σύν τις φωτογραφίες που βλέπω απο εσάς, δεν υπάρχει το σύστημα ΠΙΝ ΛΟΚ πάνω στην ζελατίνα. Αγοράζεις μετά αυτή την ζελατίνα, ή έχει στο κουτί του τα πλαστικά ραουλάκια κουμπώματος;:confused: :confused: :confused:

Θύμισε μου τι είναι τα pin lock :rolleyes:

makis206
26/04/2007, 09:37

Βύρωνα pinlock είναι το σύστημα αντιθάμπωσης με την έξτρα ζελατίνα που τοποθετείται με δύο πλαστικά κουμπώματα τα οποία βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος της ζελατίνας του κράνους.

Στα Ευρωπαϊκά κράνη τα δύο αυτά κουμπώματα έχουν τοποθετηθεί ήδη απ'το εργοστάσιο ενώ στο X-Eleven που ήρθε απ'την Ιαπωνία υπήρχαν μέσα στη συσκευασία του κράνους για να τοποθετηθούν απ'τον ιδιοκτήτη.
(λίγο δύσκολη δουλειά αφού επιβάλεται το τρύπημα της ζελατίνας στο σωστό σημείο για να μπουν τα κουμπώματα και να στηρίξουν σωστά την έξτρα ζελατίνα αντιθάμπωσης.)

Εγώ είχα και τη φυμέ ζελατίνα απ'το XR-1000 μου που είναι ακριβώς η ίδια κι έτσι γλύτωσα απ'αυτή την ταλαιπωρία.:p

makis206
26/04/2007, 09:59

Ρίξε μια ματιά και στο site του Τζωρτζόπουλου (http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/newproducts.php?cat=84).

byron
26/04/2007, 10:07
Ρίξε μια ματιά και στο site του Τζωρτζόπουλου (http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/newproducts.php?cat=84).

Γιατί έχω την εντύπωση πως οι extra ζελατίνες της Shoei είναι αντι-θαμπωτικές :confused: Στο δικό μου πχ (XR) δεν είχα Pin lock, αλλα δεν θάμπωνε κι όλας.... :sick:

makis206
26/04/2007, 10:28
Γιατί έχω την εντύπωση πως οι extra ζελατίνες της Shoei είναι αντι-θαμπωτικές :confused: Στο δικό μου πχ (XR) δεν είχα Pin lock, αλλα δεν θάμπωνε κι όλας.... :sick:

Το ίδιο πίστευα κι εγώ όταν αγόρασα τη φυμέ για το XR-1000 μου, στην αρχή μού'δινε την εντύπωση οτι δεν θαμπώνει όπως τη λευκή που είχε το κράνος όταν το αγόρασα μέχρι που πήγα στον Ομαλό απόγευμα με θερμοκρασία γύρω στο 0..:uplate:

Την άνοιγα λίγο για να ξεθαμπώσει και κρουστάλιαζα απ'το κρύο :lol:

Αργότερα σε παρόμοιο τεστάρισμα με το pinlock τοποθετημένο είχε ασπρίσει όλο το εσωτερικό κομμάτι της ζελατίνας που δεν καλύπτεται απ'τη ζελατίνα του pinlock !

Έβλεπα το δρόμο πεντακάθαρα όμως, άσε που υπήρχε κι εκείνη η ρομαντική θολούρα γύρω γύρω κι έκανε το τοπίο μέσα απ'το κράνος μοναδικό !

:lol: :lol: