View Full Version : ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
alex-vstrom
19/04/2007, 19:41
ΕΧΕΙ ΑΓΩΡΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΑ ΝΑΙ ΠΙΟ ΣΕ ΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250Ε ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ Η ΒΟΛΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ :sun: :sun: :sun: :sun: :sun:
:beer: :beer: :beer: :beer:
argy_kap
20/04/2007, 08:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex-vstrom
ΕΧΕΙ ΑΓΩΡΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΑ ΝΑΙ ΠΙΟ ΣΕ ΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250Ε ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ Η ΒΟΛΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ :sun: :sun: :sun: :sun: :sun:
Εγώ έχω εδώ και καιρό σύστημα της Autocom (http://www.autocom.co.uk). To έβαλα μετά απο αρκετό ψάξιμο, ανήκει στα ακριβά αλλά είναι απίστευτο.....
Είναι μόνιμα πάνω στην μηχανή, έχει clip που μπαίνει πάνω στα ηλεκτρικά της μηχανής και λειτουργεί με το γύρισμα του διακόπτη, μικρόφωνα και ακουστικά τα περνάς μόνιμα μέσα στα κράνη και για να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνεις οτι υπάρχουν....Η ποιότητα του ήχου είναι άψογη μέχρι τα 195χλμ που το εχω πάει, έχει υποδοχή για mp3 player, κινητό και θέση για ασύρματο για επικοινωνία με άλλη μηχανή. Έχει noise canceling που σημάινει οτι δεν ακούς και τον περιφεριακό θόρυβο της μηχανής άσε που λειτουργεί μόνο όταν μιλάς......όταν ακούτε μουσική και μιλήσεις ρίχνει την ένταση της μουσικής κατά 50% για να μιλάς και μετά απο 3 secs την ανεβάζει πάλι σταδιακά....
Θα δείς αρκετές πληροφορίες και στο site τους αλλά για εμένα ήταν απο τα πιο χρήσιμα extras που έβαλα....η ποιότητα του είναι άριστη και το καταλαβαίνεις και μόλις το βγάλεις απο το κουτί....πρέπει να έχει και demo στο site τους.......
Αν κάνεις βόλτες με την κυρία σου σίγουρα θα το χαρείτε...
Ελπίζω να βοήθησα....
costas81
20/04/2007, 15:33
εχει και στο lidl!
ότι πληρώνεις πάιρνεις!
alex-vstrom
20/04/2007, 17:19
ayto apo to lidl to exv alla polla parasita panikos mexri poy se xtipaei o ponokefalos
(((argy_kap:))) poso phge to mali
costas81
20/04/2007, 17:23
ayto apo to lidl to exv alla polla parasita panikos mexri poy se xtipaei o ponokefalos
στην έκθεση είδα τηλεπικοινωνια μεσω bluetooth!
Πολυ μικρη καταναλωση, μεγαλη εμβελεια ακομα και για επικοινωνεία με διπλανή μηχανή και τιμή 160? έκαστος!
alex-vstrom
20/04/2007, 17:26
λεσ γιαυτο που μπενει με κλιπσ πανω στο κρανος costa
η καπιο αλο
argy_kap
20/04/2007, 18:44
155 λιρες Αγγλίας....σε προσφορά.....με τα μεταφορικά και κάποια extra που ήθελα εγώ για το kit.....αλλά σου λέω και πάλι οτι δεν έχει καμία μα καμία σχέση με αυτά που έχεις δει.... είχα δοκιμάσει κατι @@ πριν και αυτό είναι αλλού!
Αμα δεις στο site τους, θα δείς οτι το χρησιμοποιεί η Williams F1 team και πολλοί άλλοι.....
costas81
23/04/2007, 09:36
λεσ γιαυτο που μπενει με κλιπσ πανω στο κρανος costa
η καπιο αλο
Σε ένα περίπτερο στην έκθεση τα είδα προς το τέλος της! Από ότι μπορείς να καταλάβεις από μια ματιά που του έριξα είδα ότι είχε πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Πήρα το ένα ακουστικό εγώ και το άλλο ο θείος μου και απομακρυνθήκαμε σε απόσταση σίγουρα μεγαλύτερη των 10m και τον άκουγα μια χαρά! Στο δρόμο δεν ξέρω πως θα ναι με τον αέρα των χιλιομέτρων πάντος σίγουρα φαίνεται καλό αλλά και ακριβό!
Ίσως με παζάρια να μπορείς να πετύχεις και καλύτερη τιμή!
costas81
23/04/2007, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από argy_kap
155 λιρες Αγγλίας....σε προσφορά.....με τα μεταφορικά και κάποια extra που ήθελα εγώ για το kit.....αλλά σου λέω και πάλι οτι δεν έχει καμία μα καμία σχέση με αυτά που έχεις δει.... είχα δοκιμάσει κατι @@ πριν και αυτό είναι αλλού!
Αμα δεις στο site τους, θα δείς οτι το χρησιμοποιεί η Williams F1 team και πολλοί άλλοι.....
Αργύρη έχεις δίκιο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και μόνο από το site!Αντιμετώπησες εσύ κανένα πρόβλημα με τον ήχο ή οτιδήποτε?
η μπαταρία πόσο σου κρατάει Αργύρη?
argy_kap
23/04/2007, 09:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Αργύρη έχεις δίκιο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και μόνο από το site!Αντιμετώπησες εσύ κανένα πρόβλημα με τον ήχο ή οτιδήποτε?
Ποτέ.....χτες μάλιστα απολαμβάναμε το ηλιοβασίλεμα στο Τρίκερι (στο πόδι του παγασητικού) ακούγωντας Cafe Del Mar απο το Autocom και σκεφτόμουνα πόσο καλή αγορά ήταν....η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη. Αν το σκέφτεσαι Κώστα να δώσεις λεφτά για τέτοιο σύστημα για μένα είναι η μόνη σου επιλογή.....Απο την στιγμή που το προσαρμόζεις και στο κράνος σωστά δεν του ξαναδίνεις σημασία......
Δεν έχει μπαταρία ρε! στα ηλεκτρικά της μηχανής μπαινεί η δική μου έκδοση.....είχε μάλιστα και φισάκι που μπαίνει σε φίσα κάτω απο το ντεπόζιτο και το αρνητικό το βάζεις στον πόλο της μπαταρίας.....όποτε ανάβεις την μηχανή ανάβει....δεν με έχει απασχολήσει ποτέ......
Αν περάσετε απο Βόλο να πιούμε καφέ να το δείτε
:)
costas81
23/04/2007, 12:09
Ποτέ.....χτες μάλιστα απολαμβάναμε το ηλιοβασίλεμα στο Τρίκερι (στο πόδι του παγασητικού) ακούγωντας Cafe Del Mar απο το Autocom και σκεφτόμουνα πόσο καλή αγορά ήταν....η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη. Αν το σκέφτεσαι Κώστα να δώσεις λεφτά για τέτοιο σύστημα για μένα είναι η μόνη σου επιλογή.....Απο την στιγμή που το προσαρμόζεις και στο κράνος σωστά δεν του ξαναδίνεις σημασία......
Δεν έχει μπαταρία ρε! στα ηλεκτρικά της μηχανής μπαινεί η δική μου έκδοση.....είχε μάλιστα και φισάκι που μπαίνει σε φίσα κάτω απο το ντεπόζιτο και το αρνητικό το βάζεις στον πόλο της μπαταρίας.....όποτε ανάβεις την μηχανή ανάβει....δεν με έχει απασχολήσει ποτέ......
Αν περάσετε απο Βόλο να πιούμε καφέ να το δείτε
Αργύρη είδα στο site ότι έχει διάφορα kit150 kit200 kit300 και διάφορα accesories!!
Εσύ ποιά από αυτα παράγγειλες και πόσο σου στοίχησαν τελικά με τα μεταφορικά και σε πόσες μέρες?
argy_kap
23/04/2007, 12:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Αργύρη είδα στο site ότι έχει διάφορα kit150 kit200 kit300 και διάφορα accesories!!
Εσύ ποιά από αυτα παράγγειλες και πόσο σου στοίχησαν τελικά με τα μεταφορικά και σε πόσες μέρες?
Κώστα, άσε να τα δω το απογευμα απο το σπίτι και θα σε πάρω τηλέφωνο γιατί απο πέρσυ που τα πήρα εγώ αλλάξαν τα ονόματα.....έχω για κάποιο λόγο την απόδειξη (!!) που γράφει αναλυτικά τι πήρα....
Το σύνολο ήταν 153 λίρες με τα μεταφορικά. Λεπτομέρειες το απόγευμα....Είχα και 50% γιατί ήταν τέλος της σειράς!!!!!!
costas81
23/04/2007, 13:18
Κώστα, άσε να τα δω το απογευμα απο το σπίτι και θα σε πάρω τηλέφωνο γιατί απο πέρσυ που τα πήρα εγώ αλλάξαν τα ονόματα.....έχω για κάποιο λόγο την απόδειξη (!!) που γράφει αναλυτικά τι πήρα....
Το σύνολο ήταν 153 λίρες με τα μεταφορικά. Λεπτομέρειες το απόγευμα....Είχα και 50% γιατί ήταν τέλος της σειράς!!!!!!
Οκ Αργύρη θα περιμένω!
Μπορεί κάποιος να δώσει περισσότερες πληροφορίες για AutoCom?
Συγκεκριμένα:
1. Υπάρχει ελληνική αντιπροσωπία; Κατάστημα που να τα εισάγει;
2. Εχω δοκιμάσει το σύστημα του lidl και δεν μου άρεσαν τα καλώδια από το κράνος στην μονάδα. Υπάρχει option στην Autocom για ασύρματη επικοινωνία του κράνους με την κεντρική μονάδα;
3. Ποιό μοντέλο αρκεί για μόνιμη τοποθέτηση, 2 επιβάτες, κινητό, mp3player, pmr? Αρκεί το KIT 200 Active-Duo?
4. Ξέρετε τιμές για κάθε μοντέλο;
5. Οταν αναφέρει noise cancelation, αναφέρεται μόνο στο ότι το μικρόφωνο δεν πιάνει τους αεροδυναμικούς και άλλους θορύβους ή ότι το ακουστικό με κατάλληλη ανάδραση των θορύβων (διαφορά φάσης 180 μοίρες), σε κάνει ούτε κάν να ακούς αυτούς τους θορύβους.
Αυτό είναι μεν κάπως επικίνδυνο (δεν ακούς ούτε κινητήρα, ούτε κόρνες κλπ) αλλά πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε ωτοασπίδα καθώς σου επιτρέπει να ακούς καθαρά μόνο αυτά που θες.
Πάντως να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη..το σύστημα που έδινε το lidl είναι απλά ΑΡΙΣΤΟ για τα λεφτά του..μέχρι τα 120 ακούς ανετότατα(μεγάλο ρόλο βέβαια παίζει και το κράνος...ίσος τον μεγαλύτερο)..και 7 ευρώ??δύο καφέδες..
Το σχόλιο μου αφορά το ότι δεν με βολεύουν τα καλώδια. Δεν αφορά την ποιότητα της συσκευής.
Αλλά αφού το ανέφερες...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
το σύστημα που έδινε το lidl είναι απλά ΑΡΙΣΤΟ για τα λεφτά του
Ναί, συμφωνώ απόλυτα! Για τα λεφτά του, είναι πολύ καλό. Για τα λεφτά του, ΑΡΙΣΤΟ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
μέχρι τα 120 ακούς ανετότατα
Όχι, διαφωνώ.
Φυσικά εξαρτάται από χίλιους δυό παράγοντες, μηχανή, φέρινγκ, κράνος, αέρα.
Η δική μου εμπειρία είναι ότι μέχρι τα 80 ήταν ανεκτό. Στα 100 ήταν απαράδεκτα ενοχλητικό.
Και ολοκληρώνοντας, ΣΥΜΦΩΝΩ ότι για τα λεφτά του είναι ότι καλύτερο, απλά εγώ θέλω κάτι καλύτερο κι ας το πληρώσω.
alex-vstrom
24/04/2007, 15:12
ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο argy_kap ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 230 ΕΥΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ:bigcry:
costas81
24/04/2007, 16:51
ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο argy_kap ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 230 ΕΥΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ:bigcry:
εγω παντος έχω μπει σε διαδικασία με την βοηθεια του Αργύρη για παραγγελεία!
όποιος άλλος θέλει να μου πει να μειώσουμε και το κόστος!
:wave2:
argy_kap
24/04/2007, 16:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από iziogas
Μπορεί κάποιος να δώσει περισσότερες πληροφορίες για AutoCom?
Συγκεκριμένα:
1. Υπάρχει ελληνική αντιπροσωπία; Κατάστημα που να τα εισάγει;
2. Εχω δοκιμάσει το σύστημα του lidl και δεν μου άρεσαν τα καλώδια από το κράνος στην μονάδα. Υπάρχει option στην Autocom για ασύρματη επικοινωνία του κράνους με την κεντρική μονάδα;
3. Ποιό μοντέλο αρκεί για μόνιμη τοποθέτηση, 2 επιβάτες, κινητό, mp3player, pmr? Αρκεί το KIT 200 Active-Duo?
4. Ξέρετε τιμές για κάθε μοντέλο;
5. Οταν αναφέρει noise cancelation, αναφέρεται μόνο στο ότι το μικρόφωνο δεν πιάνει τους αεροδυναμικούς και άλλους θορύβους ή ότι το ακουστικό με κατάλληλη ανάδραση των θορύβων (διαφορά φάσης 180 μοίρες), σε κάνει ούτε κάν να ακούς αυτούς τους θορύβους.
Αυτό είναι μεν κάπως επικίνδυνο (δεν ακούς ούτε κινητήρα, ούτε κόρνες κλπ) αλλά πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε ωτοασπίδα καθώς σου επιτρέπει να ακούς καθαρά μόνο αυτά που θες.
1. Δεν νομίζο
2. Όχι
3. Ναι
4. Τις έχει αναλυτικότατα στο site
5. Όταν δεν μιλάς μια χαρά ακούς του θορύβους τους εξωτερικούς....είναι απλά σαν να μην φοράς ακουστικά
Δεν λέω για τα λεφτά του το σύστημα του Lidl μια χαρά ήταν.....και το ποδήλατο καλό είναι αλλά άλλο πράγμα η μηχανή.....και τα δύο κάνουν χιλιόμετρα αλλά αλλιώς τα κάνει το ένα και αλλίως το άλλο....μην κάνετε το λάθος και συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.....και για να μην λέμε μπαρούφες να ξέρεις οτι έχω δοκιμάσει και του lidl και απλά δεν είναι καν στην ίδια κατηγορία...
Όπως σε όλα τα πράγματα οτι πληρώνεις παίρνεις. με ?7 παίρνεις κάτι που κάνει την δουλεία του μέχρι κάποια χλμ/ω αλλά μετά απο 30 λεπτά το αυτί σου δεν την παλεύει και πολύ. Τα καλώδια κρέμονται παντού και πρέπει να έχεις καβάτζα μπαταρίες....
Με ?200 παίρνεις ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας απροβλημάτιστο, δεν το καταλαβαίνεις οτι υπάρχει, εμένα στα 2 χρόνια λειτουργίας δεν με απασχόλησε ποτέ και βασικά είναι ξεκούραστο και κάνει αυτό ακριβός που λέει.....τα ακουστικά είναι μόνιμα στο κράνος όπως και το μικρόφωνο και δεν χρειάστηκε απο την ημέρα που τα πέρασα ξανακουμπίσω κάτι.
Για να μην υπάρχει παρεξήγηση δεν έχω καμία σχέση με την Autocom απλά είμαι ένας πολύ ευχαριστημένος πελάτης γιατί βρήκα ένα προιόν που μου προσέφερε αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε....:beer: :beer:
Άν δεν το θέλετε για μικρά ταξίδια χαβαλέ και μπορείτε να διαθέσετε τα χρήματα κάντε το!
Είμαι και εγώ κάτοχος και καθημερινός χρήστης του συστήματος ενδοσυνεννόησης Autocom από τον Απρίλιο '06. Στην αγορά προχώρησα με δεδομένες συγκεκριμένες ανάγκες χρήσης που θα είχα στο άμεσο τότε μέλλον, αλλά και σύμφωνα με τις προσδοκίες χρήσης του συστήματος, αλλά και τις μοτοσικλέτας μου. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την αγορά του συγκεκριμένου συστήματος επικοινωνίας, και συγκεκριμένα του Kit 300 Duo.
Παρακάτω θα προσπαθήσω να παρουσιάσω όσες πληροφορίες κατάφερα να περισυλλέξω, αλλά και την προσωπική μου εμπειρία με την συσκευή.
Διαδικασία επιλογής – Ανταγωνισμός.
Στην Ελληνική αγορά από την έρευνα που έκανα, μία βόλτα από την Μιχαλακοπούλου και όχι κάτι περισσότερο, υπήρχαν πολύ απλές εφαρμογές, τύπου μόνιμο ανοικτό μονοφωνικό κανάλι επικοινωνίας, μπαταρίες τύπου ΑΑ και στην καλύτερη περίπτωση είσοδο για μία και μόνο εξωτερική πηγή ήχου. Μικρόφωνο και ακουστικό τύπου hands free και μία φθηνής κατασκευής (χωρίς αδιαβροχοποίηση, φθηνό και ευαίσθητο πλαστικό) εξωτερική μονάδα ελέγχου, ενισχυτή κτλ… Πολλά τα αρνητικά που με απέτρεψαν στην αγορά αυτών των συστημάτων.
Χαμηλή αυτονομία
Υψηλό κόστος για μπαταρίες
Αποκλεισμός εναλλακτικής με επαναφορτιζόμενες, για πολλού λόγους, όπως: έξτρα όγκος φορτιστή στις καθημερινές αποσκευές ενός πιθανού ταξιδιού, αλλά και υποχρεωτική πηγή 220V, κάτι που δεν είναι πάντα εύκαιρο…
Μη αξιόπιστη κατασκευή, καλώδια και κεντρική μονάδα έδιναν την αίσθηση "προϊόντος μιας χρήσης"…
Προχωρώντας την έρευνα αγοράς στο εξωτερικό και με δεδομένο ότι σε διαφημιστικά φυλλάδια ή περιοδικά του χώρου δεν είχα βρει κάτι, χάθηκα για λίγο στο internet και τα αντίστοιχα forums… Με τα πολλά κατέληξα ανάμεσα σε δύο επιλογές. Autocom (http://www.autocom.co.uk/) και Baehr (http://www.baehr.net/) . Βρετανικό και Γερμανικό αντίστοιχα… Το δεύτερο το θεωρώ καλύτερο ποιοτικά και γενικότερα δείχνω απόλυτο σεβασμό στο συγκεκριμένο προϊόν…Από το site της εταιρείας και μόνο καταλαβαίνεις τι παίζει. Εκτός από την Αμερική (http://www.baehrusa.com) , αντιπροσωπεύεται και στην φτωχή μας Ελλάδα (http://www.baehr.net/import/GR.html)… ! (EDIT!!!!) Προσπάθησα να αποφύγω το απευθείας link με τον Έλληνα αντιπρόσωπο, αλλά δεν επιτρέπει η δομή της σελίδας των Γερμανών... Οπότε το link είναι αυτό (http://www.blackrider.gr/)...
Το κόστος όμως, δεν μου το επέτρεπε… Είπαμε. Επιλογή ανάλογα πάντα με τις ανάγκες και την χρήση! Στο επόμενο project ίσως το χτυπήσω…
Στέλνοντας mail και ζητώντας περισσότερες πληροφορίες από τους Βρετανούς, είδα ότι το κλίμα επικοινωνίας είναι αρκετά καλό και προχώρησα στην παραγγελία. Με δεδομένη πιθανή ημερομηνία άφιξης και με την αντίστοιχη πίεση που τους άσκησα, είχα τα πάντα σε δύο μέρες από την ημερομηνία παραγγελίας έτσι ώστε να υπάρχει και χρόνος για να πραγματοποιήσω την εφαρμογή του συστήματος στην μηχανή μου αλλά και στα δύο κράνη. Όλα καλά στις συναλλαγές. Λίγο προσοχή με το VAT! (διευκρινίστε αν συμπεριλαμβάνεται ή όχι στις τιμές που σας προσφέρουν!)
Τεχνικά Χαρακτηριστικά.
Η επιλογή του συγκεκριμένου συστήματος, έγινε βάση κάποιων απαιτήσεων από το σύστημα που είχα. Παραθέτοντας παρακάτω διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος θα βοηθήσει να καταλάβουμε όλοι και τον τρόπο λειτουργίας του.
Το σύστημα αποτελείται από μία κεντρική μονάδα, κλειστού τύπου, με προδιαγραφές στεγανότητας για αντιμετώπιση υγρασίας και σκόνης, νούμερο ένα εχθρό ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στις μοτοσικλέτες, στην οποία βρίσκονται όλα τα κομβία ελέγχου της μονάδας, αλλά και από εκεί βγαίνουν όλα τα καλώδια σύνδεσης του συστήματος.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι υποδοχές τύπου mini jack για οποιαδήποτε εξωτερική πηγή. Για τροφοδοσία το σύστημα θα χρησιμοποιήσει κατευθείαν ρεύμα από την μπαταρία της μοτοσικλέτας, (ενσωματωμένη ασφάλεια) ενώ για την σωστή λειτουργία της μονάδας καλό θα ήταν να δοθεί ρεύμα από σημείο που ελέγχεται από τον κεντρικό διακόπτη.
Όλες οι συνδέσεις πραγματοποιούνται με ειδικά καλώδια παρεχόμενα στην συσκευασία του KIT. Αξιόπιστες λύσεις με εφαρμογή ασύρματων εφαρμογών, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ασχολήθηκα με την αγορά και το έψαξα, δεν υπήρχαν. Αλλά και να υπήρχαν, BMW και κάποια άλλα, δεν παίζαν τα γκαφρά!
Στο κράνος του οδηγού (με την λογική ότι δέχεται τον περισσότερο αέρα-θόρυβο, αλλά και θα είναι ο μόνιμος χρήστης του συστήματος) τοποθετείται ένα δεύτερο μικρόφωνο, το οποίο λειτουργεί σαν αισθητήρας θορύβου. Ανάλογα με τον ήχο που καταγράφει αυτό ρυθμίζεται και η ένταση ήχου των ακουστικών. Η ευαισθησία του συγκεκριμένου μικροφώνου δύναται να ελεχθεί από συγκεκριμένο περιστροφικό κομβίον που βρίσκεται στην παραπάνω μονάδα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κινείσαι κάθε χρονική στιγμή έχεις και διαφορετικούς αεροδυναμικούς θορύβους, οπότε και διαφορετική ηχητική ένταση στα αυτιά σου! Βγαίνεις από Αττική Οδό μετά από πολύωρο ταξίδι και περιμένεις στο φανάρι στην Κηφισίας, τα έχεις σπάσει όλα ακούγοντας το αγαπημένο σου κομμάτι και ξαφνικά έρχεται η ηρεμία, ηρεμία περιμένοντας στο φανάρι αλλά και ηρεμία μέσα στο κράνος, μιας και η ένταση είναι αρκετά χαμηλά έτσι ώστε να ακούς τα πάντα γύρω σου. Πάντα σε στερεοφωνικό ήχο να υπενθυμίσω. Ανοίγεις την ζελατίνα. Μαζί με την σκόνη και τα διάφορα αρώματα, ανεβαίνει και η ένταση, μιας και το μικρόφωνο πιάνει πιο εύκολα τους εξωτερικούς ήχους…
Τι γίνεται με την εσωτερική ή και εξωτερική επικοινωνία? Το σύστημα διαθέτει μικρόφωνο, ειδικό για την συγκεκριμένη χρήση. Η θέση του πρέπει να είναι συγκεκριμένη μιας και αν δεν μιλήσεις σε συγκεκριμένο σημείο δεν πιάνει και πολλά. Στόχος είναι να μην μπερδεύεται το σύστημα με τους εξωτερικούς απρόβλεπτους θορύβους. Σε αυτό το κανάλι υπάρχει αντίστοιχο φίλτρο για τον αποκλεισμό περιττών και ενοχλητικών θορύβων. Όταν θέλω να μιλήσω απλά χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια, μιλάω! Αυτομάτως το σύστημα, χαμηλώνει την μουσική ή οποιαδήποτε άλλη εξωτερική πηγή έχω στα αυτιά μου. Παράλληλα ακούω από τα ηχεία και τα λεγόμενα μου, έτσι ώστε να μπορώ να αυξομειώσω την ένταση της φωνής μου, αλλά να αλλάξω και την χροιά μου, ανάλογα με της συνθήκες που επικρατούν. Η ευαισθησία του συγκεκριμένου μικροφώνου ελέγχεται πάλι από την κεντρική μονάδα. Έτσι σε περίπτωση που ο συνεπιβάτης σας πρήζει απλά του κόβεται το δικαίωμα να παρέμβει στα αυτιά σας στην χειρότερη, ή σε περίπτωση που θέλει να σιγοτραγουδάει ρυθμίζετε ανάλογα.
Οι εξωτερικές πηγές στην συγκεκριμένη μονάδα μπορούν να φτάσουν τις 5!!! Ανάλογα με τις ανάγκες υπάρχουν και οι αντίστοιχοι προσαρμογείς από την Autocom. Κινητά, ipods, motoroleς GPS και ότι άλλο φανταστεί κανείς μπορούν να δουλεύουν παράλληλα πάνω στο μπιμπλίκι! Ένας από τους βασικούς λόγους που το επέλεξα ήταν και το γεγονός της δυνατότητας υποστήριξης τόσων διαφορετικών εξωτερικών πηγών. Με δεδομένες τις ανάγκες μου, λοιπόν, παράγγειλα από τους Βρετανούς και ένα ζευγάρι motoroleς, Τ5422 (best value for money διαπλανητικά! την συγκεκριμένη χρονική στιγμή) μαζί με όλα τα συμπράγκαλα (προσαρμογείς, διακόπτες κτλ...) για εγκατάσταση στην μοτοσικλέτα μου. Έτσι σε περίπτωση πιθανής επικοινωνίας με το outerspace, μπορώ, με αντίστοιχη καλωδίωση και μέσω διακόπτη επιλογής να χειριστώ τον ασύρματό μου, ενώ αυτός (και φόρτιση) παίρνει μόνιμα ρεύμα από την μπαταρία της μοτοσικλέτας. Εκεί δύναται και η δυνατότητα επιλογής τρόπου συνομιλίας (μονίμος ανοικτό κ.α. ) με άλλους ασυρμάτους κτλ, αλλά είναι εκτός θέματος και θα μας κόψει το ΕΣΡ.
(έχει και συνέχεια λέμε...)
συνέχεια...
Εφαρμογή - Εγκατάσταση
Στα κράνη εφαρμόζονται εσωτερικά (μέσα από τις επενδύσεις) τα ειδικά ακουστικά και το μικρόφωνο που σου παρέχεται μαζί με την κεντρική μονάδα. Ανάλογα με το ΚΙΤ που παραγγέλνει κανείς (solo ή duo) παραλαμβάνει ένα ή δύο αντίστοιχα σετ μικροφώνων και στερεοφωνικών ακουστικών. Η εταιρεία παρέχει οδηγίες εγκατάστασης και εφαρμογής, σε μορφή *.pdf, σχεδόν για όλα τα επώνυμα κράνη του εμπορίου. Στα δικά μου Schuberth Q1 και Concept, δεν χρειάστηκα περισσότερο από δύο ώρες για την πλήρη εγκατάσταση. Να σημειωθεί ότι μετά την πρώτη δοκιμή στον δρόμο αναγκάστηκα να ανοίξω ξανά και ξανά τις επενδύσεις μέχρι να βρω τις ιδανικές θέσεις και αποστάσεις για την σωστή λειτουργία του συστήματος, αλλά και να μην ΠΟΝΑΝΕ τα αυτιά του χρήστη!!! Να σημειωθεί εδώ ότι ο αντιπρόσωπος της Γερμανικής επιλογής, μου είχε αναφέρει για κόστος εφαρμογής στα κράνη περί τα 50 εούρος για κάθε κράνος. Λογικό ποσό με δεδομένο την χρήση ειδικών μη τοξικών ουσιών για την κόλληση των επενδύσεων κτλ… Λογικό αλλά μη διαθέσιμο, λέω εγώ και προχωράω… Προσωπικά δεν χρησιμοποίησα καμία κόλλα ή οτιδήποτε άλλο εκτός από κάποια κομμάτια ταινίας διπλής όψεως αλλά και ταινία τύπου Velcro που περιλαμβανόταν στο κουτί της συσκευασίας που παρέλαβα από τον Λονδρέζο.
Με δεδομένη την χρήση του συστήματος, δεν πραγματοποίησα μόνιμη εγκατάσταση της μονάδας στην μοτοσικλέτα. Προτίμησα να το τοποθετώ στο tankbag, ανάλογα πάντα με την προοπτική χρήσης του σε κάποιο ταξίδι ή όχι. Να σημειωθεί εδώ, ότι η εταιρεία παρέχει KIT που προσαρμόζει το τερματικό οποιασδήποτε πηγής ήχου, έτσι ώστε να μπορεί να συνδεθεί με τους προσαρμογείς σύνδεσης του κράνους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί η καλωδίωση και τα ακουστικά του κράνους, χωρίς την απαραίτητη παρουσία της κεντρικής μονάδας. Σε συγκεκριμένο σημείο κοντά στην μπαταρία, μετά από έρευνα σε σχετικά forums και στο αντίστοιχο manual της μοτοσικλέτας, βρήκα καλώδιο παροχής ρεύματος, που ελέγχεται από τον κεντρικό διακόπτη και πρόσθεσα ένα κλίπ. Έτσι όποτε θέλω να χρησιμοποιήσω το σύστημα, απλά plugαρω την μονάδα και είμαι έτοιμος. Σημαντικοί παράγοντες που με απέτρεψαν στην μη μόνιμη τοποθέτηση της μονάδας στην μοτοσικλέτα, είναι η μη πρόσβαση στους διακόπτες ρύθμισης της μονάδας, αλλά και η άσκοπη επιβάρυνση του συστήματος από σκόνες, υγρασία και κραδασμούς. Ακόμη ο δανεισμός της μονάδας μου σε κάποιο φίλο είναι ένα ανοικτό σενάριο…
Σε μελλοντικό μεγάλο ταξίδι, σίγουρα θα επιδιώξω την μόνιμη εγκατάσταση σε κρυφό σημείο της μοτοσικλέτας, μιας και οι ρυθμίσεις (music fader, vox control, riders volume, passengers volume) γίνονται μία μόνο φορά.
Χρήση – Εντυπώσεις.
Όλα τέλεια. No more comments!!!
Συμπέρασμα, επίλογος dear friends…
Από όλα τα παραπάνω και από τις δυνατότητες που παρέχει το συγκεκριμένο σύστημα, καταλαβαίνουμε όλοι βασικά πράγματα! Ο Χριστός ήταν Έλληνας, ότι πληρώνεις παίρνεις, ανάλογα με τις ανάγκες του ο καθένας και τις απαιτήσεις του ας αποφασίσει ποια θα είναι η αγορά που θα πραγματοποιήσει.
Γ@μώ την πουτάνα μου (http://www.youtube.com/watch?v=kRqO1_mlYew) … Οι Βρετανοί, ούτε στον ύπνο τους τέτοια παρουσίαση…
Άντε ας το παέι και κανένας moderatorατορας και στην αντίστοιχη κατηγορία τώρα… (aftermarket, τεχνικά tips?) ή εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=8893&highlight=autocom) ή εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=13528&highlight=autocom)?
Links από αυτή την σελίδα:
http://www.autocom.co.uk/
http://www. baehrusa.com
http://www.baehr.net/
http://www.baehr.net/import/GR.html
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=13528&highlight=autocom
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=8893&highlight=autocom
http://www.youtube.com/watch?v=kRqO1_mlYew :lol:
Να και κάποιες φώτος για να έχουμε μία ιδέα για τι μιλάμε.
85840
alex-vstrom
24/04/2007, 17:01
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΣ Κ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
argy_kap
24/04/2007, 17:13
Χαίρομαι που ακούστηκε και μια δεύτερη γνώμη γιατί μέχρι τώρα το post ήταν σαν μονόπλευρη διαφήμιση. :beer: :beer:
Παναγιώτη, δοκίμασες το σύστημα με τον ασύρματό? Πως είναι?
Πάντος εγώ το έχω μόνιμα πάνω στο strom και μετά απο τόσο καιρό είναι απλά σκονισμένο κάτω απο την σέλα αν και έχει φάει και νερά δεν έχει παρουσιάσει τίποτα.....επίσης να πω οτι όντως τις ρυθμίσεις τις κάνεις μία φόρα και μετά το ξεχνάς.....
Παναγιώτη, δοκίμασες το σύστημα με τον ασύρματό? Πως είναι?
Το σύστημα με τον ασύρματο είναι τούμπανο! Νιώθεις λίγο ταρίφας, λίγο από ΠΝ, αλλά μετά από λίγη εξοικείωση είναι πολύ καλό και πρακτικό!
Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά. Σε κοινή πορεία όμως με φιλικό αυτοκίνητο στην εθνική η ποιότητα του ήχου ήταν εκπληκτική. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί πολύ χρήσιμο και πρακτικό, και όχι μία υπερβολή όπως ίσως θεωρηθεί από κάποιους. όσο για τις motorolες τις χρησιμοποιώ και σε διάφορες δουλίτσες που προκύπτουν Αλλιώς δεν θα προχώραγα και στην αγορά τους...
5. Όταν δεν μιλάς μια χαρά ακούς του θορύβους τους εξωτερικούς....είναι απλά σαν να μην φοράς ακουστικά
Οταν μιλάς; Ακούς τους εξωτερικούς θορύβους; Οταν ακούς μουσική;
Προφανώς πρέπει να τους ακούς αλλιώς δεν θα είχαν την λειτουργία της αύξησης της έντασης ανάλογα με τον εξωτερικό θόρυβο. Εσείς που το έχετε ξέρετε καλύτερα, γι' αυτό ρωτάω.
Επίσης αυτό το χαρακτηριστικό το έχει μόνο το KIT 300.
Και τέλος αν ξέρετε κάτι για τον τιμοκατάλογό τους:
Οι τιμές τους είναι σε λίρες ή ευρώ? (Μάλλον λίρες, ώ δυστυχία μου!)
Περιλαμβάνουν ΦΠΑ;
Ωραίο είναι αλλά κοστίζει και πολλά! 200 λίρες = περίπου 300 γιούρια !!! Το μεσαίο μοντέλο! Χωρίς μεταφορικά!
:bigcry:
integrale
25/04/2007, 13:13
To AUTOCOM το είδα από κοντά στον Αργύρη όταν πήγαμε εκδρομή και είναι άψογο!Αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω!Κώστα είμαι μέσα αν είναι για παραγγελία!:wave2: :wave2:
costas81
25/04/2007, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από integrale
To AUTOCOM το είδα από κοντά στον Αργύρη όταν πήγαμε εκδρομή και είναι άψογο!Αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω!Κώστα είμαι μέσα αν είναι για παραγγελία!:wave2: :wave2:
Γιώργο μου έστειλε ο Αργύρης τα e-mail επικοινωνίας και τις συζητησεις που κατά την προσπάθεια παραγγελείας του. Οπότε το προχωράω για 2!! Μιλάω για το κιτ200!!
Πάρε με κανα τηλ φιλαράκο γιατί εγώ τα χασα τα τηλέφωνα!
Εμένα γιατί δεν με παίζετε??? :D
costas81
25/04/2007, 15:37
Εμένα γιατί δεν με παίζετε??? :D
οπότε η παραγγελέια πάει για τρεις!
costas81
30/04/2007, 13:30
λοιπον μετα απο μαιλι προς της εταιρια μου απαντησαν το παρακατω!!!
Hi Mr Dotsikas,
Without any postage or any other charges you are looking at £199.99 for each of the kits. I can not discount any costs on only three kits unfortunately.
Regards
Richard Wallace
Autocom Products Ltd
Unit 4
Tachbrook Link
Tachbrook Park Drive
Warwick
CV34 6RH
01926 431249
enquiries@autocom.co.uk
εσύ αργύρη είσαι σίγουρος ότι τα είχες πάρει 150 λίρες?
γιατι 200+μεταφορικα ειναι θεμα οπως και να το κανεις!
Costas, φαντάζομαι ότι κάνεις cone απ' ευθείας με την autocom έτσι;
Ρίχνοντας μια ματιά στο ebay έπεσα πάνω σε αυτούς, chainspeed, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ώς "We are the No.1 Autocom Dealer in the UK", και οι οποίοι πωλούν το kit200 duo προς £184
http://www.chainspeed.co.uk/prod02.htm
Θα μου πείς... σιγά την διαφορά. Αλλά γιατί όχι. Ισως αυτοί να μπορούν να κάνουν καλύτερες τιμές στα 3 κομμάτια.
costas81
30/04/2007, 15:16
Ρίχνοντας μια ματιά στο ebay έπεσα πάνω σε αυτούς, chainspeed, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ώς "We are the No.1 Autocom Dealer in the UK", και οι οποίοι πωλούν το kit200 duo προς £184
Θα μου πείς... σιγά την διαφορά. Αλλά γιατί όχι. Ισως αυτοί να μπορούν να κάνουν καλύτερες τιμές στα 3 κομμάτια.
κάτσε να μιλήσω και με αυτούς!!!
Thanks ρε γάτε!!!
argy_kap
02/05/2007, 08:14
Κώστα.....
86633
Α! δεν παίζω.
Θέλω και 'γω 50% έκπτωση!
costas81
02/05/2007, 13:26
έφτασε και η απάντηση από chainspeed!!
Hi,
Thank you for your interest. For 3-5 systems I can offer the Kit 200 Duo for £179. For 5 systems or more, I can do them at £169.
If we were to ship the kits as one parcel, we would charge the postage at cost. Approx £20-£30 Depending on no. of systems.
We are unable to offer any more discount as we already discount the kits. The RRP is £199.99 so £169 is over 15% off.
Kind Regards
Sam Wray
Chainspeed Ltd
+44 (0) 1994 484428
sam@chainspeed.co.uk
www.chainspeed.co.uk
ψήνετε και κανας άλλος να ρίξουμε την τιμή κι άλλο???
Πήρα αυτή:
http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?cPath=26_123&products_id=877
Είναι σούπερ.
Το site είναι στην Πάτρα, πολύ καλή εξυπηρέτηση.
Μην τρελλαινόσαστε με παραγγελίες από εξωτερικό και λοιπά.:a013:
alex-vstrom
11/05/2007, 07:28
kalhmera apk
to exeis agorash kai einai kalo oso afora ta parashta apo ton aera h se trelenei kai ayto opvs kai ta alla. axizei me liga logia.
to exeis kaneis alos
Το έχω αγοράσει και είναι ρυθμιζόμενο ως προς την ευαισθησία του μικροφώνου, ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία κινείσαι. Αλλά μην τραλλαθούμε κιόλας, ποιός πάει με παραπάνω από 140 χιλιόμετρα και έχει όρεξη για κουβεντούλα; Κι αν έχει, κακώς την έχει!!!!:confused:
Αν την έχει, όμως, τέλος πάντων, ρυθμίζει την ευααισθησία του μικροφώνου, αφού το έχει συνδέσει και σωστά, κοντά στο στόμα του μέσα στο κράνος, και μιλάει λίγο πιο δυνατά. Πάντως, δεν χρειάζεται ννα ανοίξει τη ζελατίνα και να γυρίσει πίσω, σε καμμιά περίπτωση.
alex-vstrom
11/05/2007, 16:48
ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΕ :dizzy:
alex-vstrom
11/05/2007, 16:49
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από apk
Το έχω αγοράσει και είναι ρυθμιζόμενο ως προς την ευαισθησία του μικροφώνου, ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία κινείσαι. Αλλά μην τραλλαθούμε κιόλας, ποιός πάει με παραπάνω από 140 χιλιόμετρα και έχει όρεξη για κουβεντούλα; Κι αν έχει, κακώς την έχει!!!!:confused:
Αν την έχει, όμως, τέλος πάντων, ρυθμίζει την ευααισθησία του μικροφώνου, αφού το έχει συνδέσει και σωστά, κοντά στο στόμα του μέσα στο κράνος, και μιλάει λίγο πιο δυνατά. Πάντως, δεν χρειάζεται ννα ανοίξει τη ζελατίνα και να γυρίσει πίσω, σε καμμιά περίπτωση.
apk, καλά ταξίδια σου εύχομαι και να ευχαριστηθείς την αγορά σου. :beer:
Από την άλλη, από την στιγμή που δεν έχει noise canseling σε περιορίζει αρκετά. Αν και όταν ενεργοποιηθεί το vox θα ακούσεις την φωνή ή απλά έναν θόρυβο;
Τουλάχιστον θα περίμενα η ευαισθησία του να ρυθμίζεται αυτόματα, αλλά χλωμό το βλέπω αφού δεν έχει feedback από πουθενά.
Το να πολεμάς να ρυθμίσεις το vox για να ακούσεις και να ακουστείς, δεν είναι η εικόνα που έχω για ασφαλή οδήγηση. (Και ναι! με πάνω από 140. Απαγορεύεται?) Χίλιες φορές να πατάς κουμπάκι.
Θετικό είναι ότι έχει ειδικό βύσμα για pmr. Θετικό είναι ότι έχει ειδικό βύσμα για τηλέφωνο. Θετικό είναι ότι έχει ενσωματωμένο ραδιόφωνο (πρέπει να είναι πολύ εξυπηρετικό). Από ότι κατάλαβα έχει και γενικό audio input αν και δεν φαίνεται ξεκάθαρα. Θετικό κι αυτό (Αλίμονο αν δεν το είχε!)
Καλά ταξίδια.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:D
Εσύ βρε τέκνον Βρούτε;
Εδώ πολεμάμε να μαζέψουμε κανέναν άλλο κι εσύ την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια;
alex-vstrom
12/05/2007, 11:16
!:wave2:
nickmavros
23/07/2007, 10:38
Παληκάρια είμαι κ εγώ μέσα για την αγορά.
Πολύ πιθανό κ για 2 κομμάτια.
Αναφέρομαι στο κομμάτι της AUTOCOM. Βέβαια θα προτίμούσα το kit 300 pro duo. Μαζί με 2 radio tranceivers...Για να κάνουμε οργανωμένη δουλειά...
Εϊχα κ εγώ έναν άλλο φτηνό της OXFORD και μπορεί να άξιζε τα λεφτά του αλλά δεν με ικανοποίησε, πολύ θόρυβος...και έβγαλε κ προβλήματα...
Dhmhtrhs_V
16/10/2007, 13:50
Καλησπέρα παιδιά,
Οπωσ εχω ξαναπει ειμαι κ γω ενα φρέσκος κάτοχος ενος V-Strom 650 και απλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος χωρισ βεβαια να εχω καμια "τρελη" εμπειρια.
Στο θέμα μας τωρα, επειδη θελω να παρω κρανος και με ενδιαφερει και το θεμα κινητο, ενδοσυννενοηση, κλπ, σε συζητησεις που ειχα με κατι γνωστους μου προτειναν τα ΝΟLΑΝ με το συστημα τησ N-COM.
Μηπως το εχει κανεις να μου πεις εντυπωσεις??
Προκαταβολικα ευχαριστω..
Δημητρης_V
:confused: :confused: :) :)
costas81
16/10/2007, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dhmhtrhs_V
Καλησπέρα παιδιά,
Οπωσ εχω ξαναπει ειμαι κ γω ενα φρέσκος κάτοχος ενος V-Strom 650 και απλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος χωρισ βεβαια να εχω καμια "τρελη" εμπειρια.
Στο θέμα μας τωρα, επειδη θελω να παρω κρανος και με ενδιαφερει και το θεμα κινητο, ενδοσυννενοηση, κλπ, σε συζητησεις που ειχα με κατι γνωστους μου προτειναν τα ΝΟLΑΝ με το συστημα τησ N-COM.
Μηπως το εχει κανεις να μου πεις εντυπωσεις??
Προκαταβολικα ευχαριστω..
Δημητρης_V
:confused: :confused: :) :)
δεν έχω προσωοική άποψη για το κράνος για να σου πω!
αλλά την στιγμή που οδηγώ την μηχανή μου δεν θα ήθελα σε καμια περίπτωση να μιλάω και στο τηλέφωνο!
το να οδηγας μηχανη και να μην εισαι συγκεντρωμενος σε αυτο είναι πολύ επικίνδυνο!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΡΕ - Midland - Bluetooth Intercom.
ΤΕΛΟΣ
http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?cPath=26_123&products_id=1228
Έχω το Ν102, με προσαρμοσμένη άλλη ενδοσυννενόηση. Το σύστημα N com είναι πανάκριβο.
Το κράνος μια χαρά.
Welcome aboard:beer: