View Full Version : ΑΛΥΣΙΔΑ - ΓΡΑΝΑΖΙΑ
Βρε παιδιά νομίζω τέτοιο post δέν έχουμε, και μιας και θέλω να αλλάξω τα αλυσιδογράναζα για πείτε τι ξέρετε. Δώστε τα φώτα σας σύντροφοι. Τι μάρκες υπάρχουν & τι ποιότητες;;:confused: :confused: :confused:
fantacid
20/04/2007, 13:59
λες ε? (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=35331)
:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
λες ε? (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=35331)
:rolleyes:
Ά γειά σου. Πάντα έλεγα ότι υπάρχουν και ποιό διαβασμένοι από μένα.
fantacid. Είσαι φαντασικός.
Μόνο που για να διαβάσω όλες τις σελίδες θα ξημερώσουμε.
Άν μπορούσες να δώσεις καμιά περίληψη θα σου ήμουν ευγνώμων.
Πάντως σε ευχαριστώ πολύ.
argy_kap
20/04/2007, 19:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από dvavoul
Ά γειά σου. Πάντα έλεγα ότι υπάρχουν και ποιό διαβασμένοι από μένα.
fantacid. Είσαι φαντασικός.
Μόνο που για να διαβάσω όλες τις σελίδες θα ξημερώσουμε.
Άν μπορούσες να δώσεις καμιά περίληψη θα σου ήμουν ευγνώμων.
Πάντως σε ευχαριστώ πολύ.
Τα αγαθά κόποις κτώνται.......
Μήπως να στα περάσουμε κιόλας?? :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από argy_kap
Τα αγαθά κόποις κτώνται.......
Μήπως να στα περάσουμε κιόλας?? :D
Όχι ρε παιδιά μη σας ταλαιπωρώ. Αλλά άν επιμένετε μη σας προσβάλω:beer: :beer: :beer:
Λοιπόν ε!!
Κάθισα και τα διάβασα.
Τα ποιό πολλά μπλά-μπλά είναι για το καθάρισμα και την λίπανση.
Εμένα όμως με ενδιαφέρει η ποιότητα.
Γι΄αυτο πείτε μου από τα παρακάτω Links ποιά να διαλέξω ώς καλύτερη;;
http://www.reginachain.it/eng/products/production_range/scheda_zr.shtml
ή
http://www.reginachain.it/eng/products/production_range/scheda_or.shtml
ή
http://www.reginachain.it/eng/products/production_range/scheda_professional.shtml
ή
http://www.didchain.com/newproducts.htm
http://www.didchain.com/suzukipage2.htm
ή
http://www.ekchain.com/images/EKcatalog.pdf
http://www.ekchain.com/st_select.htm#suz
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από dvavoul
[B]Λοιπόν ε!!
Κάθισα και τα διάβασα.
AYTH DID X2RING ΕΔΩ => http://www.didchain.com/xring1.htm
:wave2: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DPF
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από dvavoul
[B]Λοιπόν ε!!
Κάθισα και τα διάβασα.
AYTH DID X2RING ΕΔΩ => http://www.didchain.com/xring1.htm
Σε ευχαριστώ.
Όμως σε παρακαλώ διευκρίνησε: την Premium X-Ring VM ή την Exclusive ER X-Ring;;;;;;;;;
:confused: :confused: :confused:
costas81
23/04/2007, 13:11
Σε ευχαριστώ.
Όμως σε παρακαλώ διευκρίνησε: την Premium X-Ring VM ή την Exclusive ER X-Ring;;;;;;;;;
καμια απο τις 2!!
εγω εχω βαλει την 525zvm2!!
απίστευτη αλυσίδα!!έχει εκπληκτική ποιότητα κύλισης!
170? και με τα γρανάζια!
Σε ευχαριστώ.
THN DID 525VM2 ME 116 LINKS ΑΥΤΟ ΣΥΝΗΣΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΣΤΟ DL 650.
H NORMAL ΕΙΝΑΙ DID 525 V8 116 LINKS.
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
καμια απο τις 2!!
εγω εχω βαλει την 520zvm2!!
απίστευτη αλυσίδα!!έχει εκπληκτική ποιότητα κύλισης!
170? και με τα γρανάζια!
Ρε κωστή γιατί με μπερδεύεις. Ζητάει ο οργανισμός σου κανά καλαμαράκι πάλι;;;;
Τί μάρκα είναι αυτή;;; Πώς θα την ζητήσω;;; Τι θα πώ;; Φέρε μία τέτοια;;;;
costas81
25/04/2007, 15:34
Ρε κωστή γιατί με μπερδεύεις. Ζητάει ο οργανισμός σου κανά καλαμαράκι πάλι;;;;
Τί μάρκα είναι αυτή;;; Πώς θα την ζητήσω;;; Τι θα πώ;; Φέρε μία τέτοια;;;;
ρε τρελέ τι καλαμαράκια ήταν αυτα που είχαμε φαει???
πω τι μου θύμησες!!!
πάενε στο site της DID που αναφέρουν παραπάνω και πήγαινε στο κάτω κάτω μέρος της σελίδας και δες τον κωδικό που σου αναφέρω!!
Είναι η καλύτερη σειρά της DID. Πραγματικά πολύ καλή αλυσίδα και μπορώ να σε πώ πως θα την φέρουμε απ έξω σε πολύ καλή τιμή. Όπως σου είπα τελική τιμή με ΦΠΑ 170.
ρε τρελέ τι καλαμαράκια ήταν αυτα που είχαμε φαει???
πω τι μου θύμησες!!!
πάενε στο site της DID που αναφέρουν παραπάνω και πήγαινε στο κάτω κάτω μέρος της σελίδας και δες τον κωδικό που σου αναφέρω!!
Είναι η καλύτερη σειρά της DID. Πραγματικά πολύ καλή αλυσίδα και μπορώ να σε πώ πως θα την φέρουμε απ έξω σε πολύ καλή τιμή. Όπως σου είπα τελική τιμή με ΦΠΑ 170.
Σ' αρέσανε;;;;
Το next time θα σε πάω για κάτι παϊδάκια όλο τρέλα. Θα τα σκέφτεσαι για καιρό.
Την βρήκα. Ρε σύ αυτή κάνει όμως για Off Road. Γιατί ΄πολύ συχνά την βάζω σε χώμα.
:beer: :beer: :beer:
Σ' αρέσανε;;;;
Την βρήκα. Ρε σύ αυτή κάνει όμως για Off Road. Γιατί ΄πολύ συχνά την βάζω σε χώμα.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ.
Σ' αρέσανε, ΕΕΕΕΕΕΕ;;;;
Την βρήκα.
Ρε σύ αυτή κάνει όμως για Off Road;;;;;
Γιατί ΄πολύ συχνά την βάζω σε χώμα.
costas81
25/04/2007, 17:15
Σ' αρέσανε;;;;
Ναι ρε και βέβαια κάνει!!Αλλά έχει καλύτερη αντοχή από τις άλλες στα υψηλά χιλιόμετρα!
Βάλε εσύ τα παιδάκια και βάζω εγώ την αλυσίδα!
karamoto
25/04/2007, 18:01
Βρε παιδιά νομίζω τέτοιο post δέν έχουμε, και μιας και θέλω να αλλάξω τα αλυσιδογράναζα για πείτε τι ξέρετε. Δώστε τα φώτα σας σύντροφοι. Τι μάρκες υπάρχουν & τι ποιότητες;;:confused: :confused: :confused:
Βασικά και η μαμά αλυσίδα είναι αξιοπρεπέστατη. Η πρώτη μου έβγαλε ~32000 με μέτρια προσοχή (στο 650 πάντα)
Οι αλυσίδες της DID που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι καλύτερες αλλά δεν ξέρω αν επιτυγχάνουν καλύτερη αναλογία κόστος/km αφού είναι και ακριβότερες.
Αυτό που μπορώ σίγουρα να σου πω είναι ότι η Suzuki χρεώνει τα γρανάζια 80Ε όταν μπορείς να βρεις και με κάτω από 40 κάποια aftermarket.
Το κουστουμάκι πάντως με τα 170Ε είναι ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις και πάλι βγαίνει 10Ε φθηνότερα από τα μαμά (παθώς και μαθώς)
costas81
25/04/2007, 19:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
Βασικά και η μαμά αλυσίδα είναι αξιοπρεπέστατη. Η πρώτη μου έβγαλε ~32000 με μέτρια προσοχή (στο 650 πάντα)
Οι αλυσίδες της DID που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι καλύτερες αλλά δεν ξέρω αν επιτυγχάνουν καλύτερη αναλογία κόστος/km αφού είναι και ακριβότερες.
Αυτό που μπορώ σίγουρα να σου πω είναι ότι η Suzuki χρεώνει τα γρανάζια 80Ε όταν μπορείς να βρεις και με κάτω από 40 κάποια aftermarket.
Το κουστουμάκι πάντως με τα 170Ε είναι ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις και πάλι βγαίνει 10Ε φθηνότερα από τα μαμά (παθώς και μαθώς)
εμένα πάλι η αλυσίδα μου άντεξε 23.000 με το ζόρι!Την είχα ταλαιπωρήσει πάντος αρκετά μπορώ να πω!
Το κουστουμι αλυσιδα DID και γραναζια JT στα 170? νομίζω ότι είναι ασυναγώνιστο από όλλες τις πλευρές!!
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
(Στην τιμή μέσα είναι και τα γρανάζια ξέχασα να σας πώ)
Ναι ρε και βέβαια κάνει!!Αλλά έχει καλύτερη αντοχή από τις άλλες στα υψηλά χιλιόμετρα!
Βάλε εσύ τα παιδάκια και βάζω εγώ την αλυσίδα!
Τί λέ ρε που θα βάλω εγώ τα παϊδάκια!!!! Δέν με συμφέρει. Εσύ είσαι ικανός να κατεβάσεις τον αμνό αμάσητο. Ποιό πολύ θα μου κοστίσει ο αμνός παρά τα περαστικά.
Κοίτα. Όσον αφορά τα μαμίσια, τα βρήκα στην Χαλκίδα πακέτο αλυσίδα και γρανάζια 210 ευρώ.
Θεωρώ (ίσως να κάνω και λάθος) όμως ότι τα DID που αναφέρονται είναι κάλύτερα.
costas81
26/04/2007, 09:03
Κοίτα. Όσον αφορά τα μαμίσια, τα βρήκα στην Χαλκίδα πακέτο αλυσίδα και γρανάζια 210 ευρώ.
και η μαμα αλυσιδα της DID ειναι. Απλά εγώ σου προτείνω να βάλεις καλύτερη σειρά!
θα με θυμηθείς!
Έλα στην εκδρομή θα σου δώσω την δικιά μου να οδηγησεις να δεις που αμέσως θα καταλάβεις την διαφορά!
costas81
26/04/2007, 09:04
Τί λέ ρε που θα βάλω εγώ τα παϊδάκια!!!! Δέν με συμφέρει. Εσύ είσαι ικανός να κατεβάσεις τον αμνό αμάσητο. Ποιό πολύ θα μου κοστίσει ο αμνός παρά τα περαστικά.
:a43: :a43: :a43: :a43: :a43: :a43:
karamoto
26/04/2007, 10:07
Αν σου χρεώνουν μόνο τα ανταλλακτικά 180Ε σε κλέβουν. Η μαμά DID έχει περί τα 100Ε και τα γρανάζια ~80Ε. Δες τα post στο "κόστος service". Όλοι την μαμά 180 την πήραν.
alex-vstrom
26/04/2007, 10:45
KA8E POSO XILIOMETRA TENTONETE THN ALYSISA PERIPOY
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
και η μαμα αλυσιδα της DID ειναι. Απλά εγώ σου προτείνω να βάλεις καλύτερη σειρά!
θα με θυμηθείς!
Έλα στην εκδρομή θα σου δώσω την δικιά μου να οδηγησεις να δεις που αμέσως θα καταλάβεις την διαφορά! [/QUO
Ποιά εκρομή;;; Πού;;; Πότε;;;:confused: :confused: :confused:
costas81
26/04/2007, 12:13
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
θα με θυμηθείς!
Έλα στην εκδρομή θα σου δώσω την δικιά μου να οδηγησεις να δεις που αμέσως θα καταλάβεις την διαφορά! [/QUO
Ποιά εκρομή;;; Πού;;; Πότε;;;:confused: :confused: :confused:
δες εδώ:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=37963
καλά αυτό δεν το είδες??
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38809
και δήλωσε συμμετοχή εδώ!!!
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38623
Με χαρα μου ειδα οτι υπαρχουν αρκετοι που εχουν ασχοληθει με το θεμα και συνεπως γνωριζουν προσωπα και πραγματα , για αυτο λοιπον κατευθειαν στο ψητο!
Πλησιαζει απειλητικα η ωρα της αλυσσιδας (παναθεμα τη) και θελω τα φωτα σας.
Για γραναζια μαλλον θα προτιμησω της Suzuki μιας και η ποιοτητα τους ειναι εξαιρετιβκη, ενναλακτικα θα μπορουσα να δοκιμασω και τα AFAM.
Παρακαλω λοιπον αν γνωριζετε να με πληροφορησετε οσοι ηδη την εχετε κανει την αλλαγη, απο που τα πηρατε και ποσο.
Ευχαριστω εκ των προτερων
Χαρης
Εγώ έβαλα σετ αλυσίδα - γρανάζια (για VSTROM 1000) AFAM 163.00€.
87846
Αγαπητε Respect, ευχαριστω για την απαντηση.
Αλλα αν θες μου και απο που τα πηρες. Αυτη ειναι κυριως η ερωτηση μου.
Δηλαδη για να γινω πιο σαφης , αν και νομιζω οτι ημουν αρκετα σαφης στο ποστ μου, με ενδιαφερει κυριος το ' απο που'. Απο Ελλαδα (και αν ναι απο που) η Ιντερνετ?
Οχι τιποτα αλλο αλλα δυστυχως δεν εχω πια την πολυτελεια του χρονου για ψαξιμο.
Παντως ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Χαρης
.
Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Δηλαδη για να γινω πιο σαφης , αν και νομιζω οτι ημουν αρκετα σαφης στο ποστ μου, με ενδιαφερει κυριος το ' απο που'. Απο Ελλαδα (και αν ναι απο που) η Ιντερνετ?
Χαρης
. Από την αντιπροσωπεία της Suzuki στη Πάτρα!
fantacid
11/05/2007, 01:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Χαρης
.
ειμαι εθισμενος......δε σου λεω!!
:a34: :a34:
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
ειμαι εθισμενος......δε σου λεω!!
:a34: :a34: :lol: :lol: Είμουν στις καλές μου ρε γαμώτο.. :rotflmao: :a12:
vestromas
03/04/2008, 23:28
Εχω ξεπερασει τα 24000 χλμ και η αλυσιδαμου και τα γραναζια, ειναι μια χαρα στο 650 του 2005. Πειραζει; Μεχρι που μπορω να την φτασω χωρις να εχω προβλημα; Και αν την φτασω στο αμην, τι θα μου παρουσιαση; Κινδυνευω να μην το παρω χαμπαρι και α μ αφησει στο πουθενα; Την λαδωνω τακτικοτατα και στα σερβις μου ειμαι απικο. Την γνωμη σας παρακαλω, συναδελφοι.
Μπορεις ευκολα να δεις σε τι κατασταση ειναι τα αλυσιδογραναζα σου.
Αν η αλυσιδα εχει χαλαρωσει τοσο ωστε οταν την τραβηξεις στο πισω μερος του γραναζιου με τα δαχτυλα σου φευγει πανω απο τα δοντια του γραναζιου.
Αν οι ρεγουλατοροι της αλυσιδας στο ψαλιδι εχουν τερματισει.
Αν η αλυσιδα εστω και αν δεν εμφανιζει τα παραπανω, σε αλλα σημεια στην περιστροφη του τροχου ειναι πολυ σφικτη και σε αλλα χαλαρη.
Αν τα δοντια του γραναζιου εχουν παρει σχημα πτερυγιου καρχαρια.
Τοτε πολυ απλα πας για αλλαγη. :wave2:
vestromas
04/04/2008, 12:21
Τιποτα απο τα παραπανω δεν παιζει κατ εμε. Ο μηχανικος μου μετα το σερβις που , εκανε πριν καμια εβδομαδα, δεν εδειξε ανησυχος αν και μου ειπε οτι απο την αλλη φορα με τα λαδια να την αλαζα. Καποιος που να τουχει βγαλει πανω απο 30000 χιλομετρα παιζει; Γιατι εδω μεσα βλεπω οτι στην αλυσιδα δεν δινουν και πολυ ζωη. Ειναι ολοι τοσο καγκουρες, οι ειναι υπερβολικα ψειρες και την αλαζουν γυρω στα15000; Οι εταιριες τη ζωη δινουν στις αλυσιδες τους πανω κατω; Η Σουζουκι τη λεει για το vstrom; Δεν ειναι καλα τα Αγγλικα μου για να συμβουλευτω το μανιουαλ. Πιστευω πως ειναι χρησιμες οι απαντησεις σας. Ευχαριστω.:beer: :wave2:
karamoto
04/04/2008, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Τιποτα απο τα παραπανω δεν παιζει κατ εμε. Ο μηχανικος μου μετα το σερβις που , εκανε πριν καμια εβδομαδα, δεν εδειξε ανησυχος αν και μου ειπε οτι απο την αλλη φορα με τα λαδια να την αλαζα. Καποιος που να τουχει βγαλει πανω απο 30000 χιλομετρα παιζει; Γιατι εδω μεσα βλεπω οτι στην αλυσιδα δεν δινουν και πολυ ζωη. Ειναι ολοι τοσο καγκουρες, οι ειναι υπερβολικα ψειρες και την αλαζουν γυρω στα15000; Οι εταιριες τη ζωη δινουν στις αλυσιδες τους πανω κατω; Η Σουζουκι τη λεει για το vstrom; Δεν ειναι καλα τα Αγγλικα μου για να συμβουλευτω το μανιουαλ. Πιστευω πως ειναι χρησιμες οι απαντησεις σας. Ευχαριστω.:beer: :wave2:
Κατά τα λεγόμενα μηχανικού που εμπιστεύομαι στο 650 βγάζουν από 25000 μέχρι 35000 ανάλογα την χρήση. Εγώ αν θυμάμαι καλά έχω καταφέρει ένα 32000 (που όμως ήταν σε κακό χάλι όταν την άλλαξα) και ένα 30000. Αυτά με μέτρια φροντίδα (καλή πρόθεση είχα και πέρασε η αλυσίδα περιόδους εξαιρετικής φροντίδας αλλά πέρασε και κάτι άλλες μαύρης μαυρίλας και αλαδιάς) και με χρήση κάθε είδους (πολλά χιλιόμετρα ταξιδιού, σβέλτης βόλτας αλλά και πόλης). Με περισσότερη πόλη π.χ. θα περίμενα χειρότερο σκορ με το ίδιο λάδωμα.
Ελπίζω να βοήθησα.
vestromas
04/04/2008, 12:37
karamoto , με καλυψες ! Ευχαριστω πολυ.:beer: :wave2:
εχω 35 000 χλμ με τη μαμα αλυσιδα και ειναι σε αριστη κατασταση..
την λαδωνω καθε 1000 χλμ και στα 35 000χλμ την επλυνα με παραφινελαιο και εγινε καινουργια..
Την ειδε μηχανικος της σουζουκι και η γνωμη του ειναι οτι ηταν αριστη..σσ την τεντωσα πολυ πολυ λιγο..τα γραναζια ειναι σε πολυ καλη κατασταση...δικη μου γνωμη
καντε τουλαχιστον 50 - 60 000 χλμ και μετα ελεγξτε αν χρειαζεται κατι....
μετα το πλυσιμο με παραφινελαιο εφυγαν οι κομποι και ολα και ειναι ολοκαινουργια παλι...
ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΜΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΤ ΣΤΑ 20 ΚΑΙ 25 000 ΧΛΜ...ΕΛΕΟΣ...
karamoto
09/04/2008, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
εχω 35 000 χλμ με τη μαμα αλυσιδα και ειναι σε αριστη κατασταση..
την λαδωνω καθε 1000 χλμ και στα 35 000χλμ την επλυνα με παραφινελαιο και εγινε καινουργια..
Την ειδε μηχανικος της σουζουκι και η γνωμη του ειναι οτι ηταν αριστη..σσ την τεντωσα πολυ πολυ λιγο..τα γραναζια ειναι σε πολυ καλη κατασταση...δικη μου γνωμη
καντε τουλαχιστον 50 - 60 000 χλμ και μετα ελεγξτε αν χρειαζεται κατι....
μετα το πλυσιμο με παραφινελαιο εφυγαν οι κομποι και ολα και ειναι ολοκαινουργια παλι...
ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΜΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΤ ΣΤΑ 20 ΚΑΙ 25 000 ΧΛΜ...ΕΛΕΟΣ...
Μπράβο για το καλό σου σκορ και την οικονομία που πέτυχες με την φροντίδα και την χρήση που της κάνεις. Η γενίκευση όμως "κοιτάτε την κάθε 50000" θα κάψει πολύ κόσμο. Εμένα πριν την αλλαγή είχε ήδη παραμορφώσεις και είχε τελείως διαφορετικά μπόσκα για διαφορετικές θέσεις του τροχού. Τόσο πολύ που είχε αρχίσει να προκαλεί και έναν αντιληπτό (ελάχιστα) κραδασμό κατά την πορεία.
Πιθανά επόμενα βήματα είναι να σου χαλάσει ο κραδασμός τα σινεμπλόκ (ή και κάτι σπουδαιότερο) και βέβαια σημαίνει ότι η αλυσίδα πορεύεται για βγάλσιμο ή κόψιμο που μπορεί να τραυματίσει τον οδηγό ή τον κινητήρα.
Οδηγοί που έχουν βάλει λαδωτήρα στην αλυσίδα τους γράφουν στο δίκτυο ότι πετυχαίνουν μέχρι και διπλές χιλιομετρικές αποδώσεις από τις αλυσίδες τους (δεν ορκίζομαι γι'αυτό αλλά το έχω διαβάσει). Ο καθένας όμως πρέπει να κρίνει από την δική του.
MARKOS-V
11/04/2008, 18:47
και εγω βρησκω οτι η αλλαγη της στα 24000 ειναι πολυ λιγο.εχει περιπου 1 εκατοστο μεχρι να τερματησουν οι ρεγουλατωροι οποτε δεν λεει να την αλλαξω στ α24000.και δεν κανει κομπους οπως αναφερουν μερικοι.την λαδωνω με λαδι 90αρι καθε 300 η κ λιγοτερο αν και καπου ειδα οτι θελει 120αρι λαδι.δεν ξερω αν υπαρχει τοσο πυκνο αλλα θα το ρωτησω.
Μπράβο για το καλό σου σκορ και την οικονομία που πέτυχες με την φροντίδα και την χρήση που της κάνεις. Η γενίκευση όμως "κοιτάτε την κάθε 50000" θα κάψει πολύ κόσμο. Εμένα πριν την αλλαγή είχε ήδη παραμορφώσεις και είχε τελείως διαφορετικά μπόσκα για διαφορετικές θέσεις του τροχού. Τόσο πολύ που είχε αρχίσει να προκαλεί και έναν αντιληπτό (ελάχιστα) κραδασμό κατά την πορεία.
Πιθανά επόμενα βήματα είναι να σου χαλάσει ο κραδασμός τα σινεμπλόκ (ή και κάτι σπουδαιότερο) και βέβαια σημαίνει ότι η αλυσίδα πορεύεται για βγάλσιμο ή κόψιμο που μπορεί να τραυματίσει τον οδηγό ή τον κινητήρα.
Οδηγοί που έχουν βάλει λαδωτήρα στην αλυσίδα τους γράφουν στο δίκτυο ότι πετυχαίνουν μέχρι και διπλές χιλιομετρικές αποδώσεις από τις αλυσίδες τους (δεν ορκίζομαι γι'αυτό αλλά το έχω διαβάσει). Ο καθένας όμως πρέπει να κρίνει από την δική του.
ΤΑ 50000 ΚΜ ΚΑΙ 60000 ΚΜ ΕΙΝΑΙ ΓΙΆΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ SERVICE MANUAL. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΣΑΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ 10000ΚΜ .
ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΙΠΑΙΝΟΝΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΝΟΜΟΣ.
:wave2:
vestromas
26/04/2008, 11:55
costas81 , παιζει αυτην την αλυσιδα που προτινεις, να την βρω στο ebay φθηνοτερα; Εκτος απο μαρκα και κωδικους πρεπει να πω εκει που θα την παρω οτι ειναι για vstrom 650, η κανει για πολλες μοτοσυκλετες η συγγεκριμενη; Μεσα στο κουτι εχει και τα γραναζια, η τα δινουν ξεχωριστα; Και τελος αν την παω κομπλε στον μηχανικο μου θα μου την τοποθετησει και τελειωσε η θα χρειαστουνε και αλλα μπιχλιμπιδια που θα επρεπε να του παω; Ρωταω μηπως και γλυτωσω κανενα φραγκο. Υπαρχει και η λυση να του την παραγγειλω και να τα αναλαβει ολα ομηχανικος, αλλα μηπως δεν με συμφαιρει ετσι; Με την τοποθετηση, πανω κατω ποσο παει τα μαλλλι; Ευχαριστω και συγνωμη αν κουρασα.:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από MARKOS-V
και εγω βρησκω οτι η αλλαγη της στα 24000 ειναι πολυ λιγο.εχει περιπου 1 εκατοστο μεχρι να τερματησουν οι ρεγουλατωροι οποτε δεν λεει να την αλλαξω στ α24000.και δεν κανει κομπους οπως αναφερουν μερικοι.την λαδωνω με λαδι 90αρι καθε 300 η κ λιγοτερο αν και καπου ειδα οτι θελει 120αρι λαδι.δεν ξερω αν υπαρχει τοσο πυκνο αλλα θα το ρωτησω.
Χρησιμοποιούσα κ εγώ 90άρι, για περίπου 6 μήνες. Ήμουν ευχαριστημένος από τη λίπανση της, αλλά πολύ λέρωμα κάτω ρε παιδιά! Το μέρος που τη παρκάρω έχει γίνει χάλια! Ιδιαίτερα όταν έτρωγε κ λίγο βροχή… άστα να πάνε! Δεν έχετε παρόμοια προβλήματα, όσοι χρησιμοποιείται βαλβολίνη; Πάντως 120 υπάρχει, αλλά βρίσκεται πιο δύσκολα.
MARKOS-V
28/04/2008, 19:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από nadware
Χρησιμοποιούσα κ εγώ 90άρι, για περίπου 6 μήνες. Ήμουν ευχαριστημένος από τη λίπανση της, αλλά πολύ λέρωμα κάτω ρε παιδιά! Το μέρος που τη παρκάρω έχει γίνει χάλια! Ιδιαίτερα όταν έτρωγε κ λίγο βροχή… άστα να πάνε! Δεν έχετε παρόμοια προβλήματα, όσοι χρησιμοποιείται βαλβολίνη; Πάντως 120 υπάρχει, αλλά βρίσκεται πιο δύσκολα.
Ναι εχεις δικιο οσον αφορα με τις σταγονες που πεφτουν κατω απο το μικρο γραναζι.Ομως αν μετα απο καθε λαδωμα με 90αρι λαδι σκουπισεις με ενα πανακι η με μια χαρτοπετσετα και τα δυο πλαινα της αλυσιδας τοτε αυτο που σταζει θα ειναι πολυλιγοτερο.Καντο και θα δεις την μεγαλη διαφορα. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Ναι εχεις δικιο οσον αφορα με τις σταγονες που πεφτουν κατω απο το μικρο γραναζι.Ομως αν μετα απο καθε λαδωμα με 90αρι λαδι σκουπισεις με ενα πανακι η με μια χαρτοπετσετα και τα δυο πλαινα της αλυσιδας τοτε αυτο που σταζει θα ειναι πολυλιγοτερο.Καντο και θα δεις την μεγαλη διαφορα. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω άμεσα...
ακουστε και αυτο πως λετε οτι μου γρασαρε την αλησιδα ενας εξουσιοδοτημενος??πλαγιασε τη μοτο με το πλαινο σταντ ανοιχτο στηριξε την μοτο ολη πανω στο πλαγιο σταντ και τον μπροστινο τροχο,ετσι σηκωθηκε η πισω ροδα και με την βοηθεια μου γρασαρε την αλησιδα,,απορω με το πλαγιο σταντ πως σηκωσε ολο αυτο το βαρος??
Αμα εχεις Ducati μην το κανεις αυτο γιατι παπαλα καρτερ....
nikos1709
13/06/2008, 14:16
ενασ φιλοσ μου κρατησε την αλυσιδα 100.000χλμ και την αλλαξε προληπτικα αντεχε και αλλο αλλο ο σπιντερμαν που ητταν ο μηχανικοσ του επεμεναν να την κρατησε το ιδιο ελεγε και ο ταρζαν.
την παλευτετε ρεεεεεεεεεεε??????
καντε βλακειεσ να σασ σπασει καμια αλυσιδα και μετα να ξυνετε σαγονι
jimmis77
05/09/2008, 20:20
Πηρα και εγω της DID την 525zvm2 με γραναζια της JT,στα 175ε.
αυριο θα κατσω να την περασω.πιστευω να αντεξει περισσοτερο
απο την μαμα,η οποια αντεξε 25.000χλμ.
και μια ερωτηση.Τα γραναζια της JT ειναι ποιοτικως καλυτερα
απο της μαμας?ρωταω, γιατι αυτα που φοραει τωρα ειναι σχεδον ανεπαφα.
:beer: :beer:
43 000 xlm kai ακομα ειμαι με τη μαμμα πρωτη αλυσιδα..λαδωνω τακτικα και ειναι σε πολυ καλη κατασταση..βλεπουμε...:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
43 000 xlm kai ακομα ειμαι με τη μαμμα πρωτη αλυσιδα..λαδωνω τακτικα και ειναι σε πολυ καλη κατασταση..βλεπουμε...:beer:
και εγω το ιδιο μοτορεχ με τεφλον καθε 500κμ και ειναι αστερι .
costas81
06/09/2008, 02:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από nik7119
ακουστε και αυτο πως λετε οτι μου γρασαρε την αλησιδα ενας εξουσιοδοτημενος??πλαγιασε τη μοτο με το πλαινο σταντ ανοιχτο στηριξε την μοτο ολη πανω στο πλαγιο σταντ και τον μπροστινο τροχο,ετσι σηκωθηκε η πισω ροδα και με την βοηθεια μου γρασαρε την αλησιδα,,απορω με το πλαγιο σταντ πως σηκωσε ολο αυτο το βαρος??
στήριξε την μηχανή στο σταντ στρίψε δεξιά το τιμόνι και προσπάθησε και εσύ να σηκώσεις την μηχανή να δεις τι εύκολο που είναι πραγματικά.
vestromas
06/09/2008, 02:21
Ο φιλος ψαρωσε με το σταντ που εχει τοση δυναμη, γιατι θα ειχε στο νου του κατι νυχακια που βαζουν σε κατι ευρωπαικα,:lol:
nik7119, μιλαμε για vstrom, εδω μεσα. Τι νομιζεις τοσο χαζοι ειμαστε που κοροιδευουμε τους αλλους.
Εχουμε επιχειρηματα.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :wave2:
MARKOS-V
06/09/2008, 07:29
33.000 εχω και εγω με τη μαμα αλυσιδα.καλη φαινεται. με 90αρι λαδι λαδωνω καθε 2οο χιλιομετρα.
Για τη μαμίσια έχω αμφιβολίες για την αντοχή της. Τι και αν τι καθάριζα και τη λάδωνα αφού στα 22.000 που την άλλαξα είχε γεμίσει το καπάκι ρινίσματα και τραβάγαμε τα μαλλιά μας ομαδικώς στο συνεργείο για τη κωλοφαρδία που είχα και δε μου κόπηκε.
vestromas
07/09/2008, 18:10
Μηπως την παιδεψες πολυ με το καθαρισμα;
Εγω δεν την καθαριζω ποτε. Απλως λαδωνω, μετα απο μακρυνη βολτα , με σπρευ μοτουλ.
LiakosVstrom
13/01/2009, 11:30
επειδή είναι και εμένα καιρός μου να αλλάξω αλυσιδογράναζα (26.000χλμ) και διάβασα όλο το ποστ... D.I.D μπορούμε να τη βρούμε μόνο από internet? Famar τι λέει έχει δοκιμάσει κανείς? Για super ενισχυμένες μιλάμε πάντα.
33.000 εχω και εγω με τη μαμα αλυσιδα.καλη φαινεται. με 90αρι λαδι λαδωνω καθε 2οο χιλιομετρα.
Και σε διαφορικό τι θα έβαζες;
Σπρέυ για αλυσίδα...;
(Πάλι καλά να λέω, που δεν χρησιμοποίησες και κανένα για υποειδή οδόντωση...)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Και σε διαφορικό τι θα έβαζες;
Σπρέυ για αλυσίδα...;
(Πάλι καλά να λέω, που δεν χρησιμοποίησες και κανένα για υποειδή οδόντωση...)
Μαλλον δεν εχεις διαβασει το service manual ths suzuki με 90αρη βαλβολινη καθε 500 χιλιομετρα και αν πας σε χωμα ποιο συντομα και καθε 1000 ΚΜ καθαρισμος με Κηροζινη.
40.000 ΚΜ και ειναι αριστη κατασταση.
:beer:
Πηγα σημερα στην αντιπροσωπεια της suzuki και ρωτησα για τα μαμισια γραναζια. Μου ειπαν 100euro. Μου ειπαν επισης οτι τα γνησια γραναζια στο μπροστινο εχει και λαστιχο για να αποροφαει τουσ κραδασμους. Ζητησα να το δω και πραγματι ειχε εναν δακτυλιο λαστιχενιο ακριβως κατω απο τα δοντια. Θα ηθαλα να μου πει καποιος αν αυτο το λαστιχο ειναι πραγματι για τους κραδασμους η για τιποτα αλλο, γιατι 100εurο για γραναζια ειναι πολα. Ξερει κανεις κατι αναλογο απο αλλη εταιρεια???
Σχετικα με το καθαρισμα τησ αλυσιδας ,εχω μπρωστα μου το κουτι της καινουριας αλυσιδας που μολις πηρα (D.I.D. 525 zvm2) και γραφει για κηροζινη. Το ιδιο γραφει και στο βιβλιο που ειναι κατω απο το καθισμα οταν αγωραζετε την μηχανη (καινουρια). Εριξα και μια ματια στο service manual αυτο το χοντρο βιβλιο που χρησιμοποιουν στα συνεργεια (η μαλον ετσι θα επρεπε να κανουν) και εκει για κηροζινη γραφει. Τωρα δεν ξερω τι γινετε με αλες αλυσιδες απο διαφορετικες εταιριες. Καλο ειναι να διαβαζετε τι γραφει πανω στο κουτι η σε εσωκλειστες οδηγιες. Τωρα για το αν η κηροζινη προκαλει φθορες στα ελαστικα (δεν ενοω Ο-Χ RINGS αλλα τις ροδες) η σε αλλα μεροι της μηχανης δεν ξερω. Εγω απλα σας μετεφερα τι λενε οι οδηγιες των κατασκευαστων.
MARKOS-V
28/01/2009, 14:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΟΤΙΝΑΝΕ
Σχετικα με το καθαρισμα τησ αλυσιδας ,εχω μπρωστα μου το κουτι της καινουριας αλυσιδας που μολις πηρα (D.I.D. 525 zvm2) και γραφει για κηροζινη. Το ιδιο γραφει και στο βιβλιο που ειναι κατω απο το καθισμα οταν αγωραζετε την μηχανη (καινουρια). Εριξα και μια ματια στο service manual αυτο το χοντρο βιβλιο που χρησιμοποιουν στα συνεργεια (η μαλον ετσι θα επρεπε να κανουν) και εκει για κηροζινη γραφει. Τωρα δεν ξερω τι γινετε με αλες αλυσιδες απο διαφορετικες εταιριες. Καλο ειναι να διαβαζετε τι γραφει πανω στο κουτι η σε εσωκλειστες οδηγιες. Τωρα για το αν η κηροζινη προκαλει φθορες στα ελαστικα η σε αλλα μεροι της μηχανης δεν ξερω. Εγω απλα σας μετεφερα τι λενε οι οδηγιες των κατασκευαστων.
ετσι ειναι.εγω παντως κηροζινη βαζω κ τα λαστιχακια φαινονται μια χαρα.εξ αλλου αν τα λαστιχακια τα κατεστρεφε δεν θα την εβαζαν σε πλαστικο μπουκαλι για να την συσκευασουν!!
Ρε παιδια, χτες αλλαξα αλυσιδα και εβαλα D.I.D. zvm2 .Στο σημειο της συνδεσης μου κανει ενα κομπο κατι σαν γωνια. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Θα στρωσει? Μηπως να παω παλι στο συνεργειο? Προσεξα επισης σε αυτον τον κρικο, οτι απο την πισω μερια των συνδεσμων (οχι απο αυτην που πρεσαριστηκαν) οτι τα καφαλια προεξειχαν περισοτερο σε σχεση με τουσ αλους συνδεσμους. Ειναι φυσιολογικο η πεταχτηκαν εξω απο λαθος πρεσαρισμα???????
:confused:
μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία? γιατι με την περιγραφή είναι λίγο δύσκολα!
LiakosVstrom
04/02/2009, 05:29
πάω σήμερα να βάλω το σετ RK X-ring σύμφωνα με πρόταση του μηχανικού μου ο οποίος την εκθείασε.
διαφορά από D.I.D. o-ring..... 20έουρος. 140 το ένα... 160 το σετ της RK.
κάπου διάβαζα όμως πως οι X-ring δεν κρατάνε όσο οι O-ring...
έχει κανείς ιδέα τι παίζει?
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΟΤΙΝΑΝΕ
Σχετικα με το καθαρισμα τησ αλυσιδας ,εχω μπρωστα μου το κουτι της καινουριας αλυσιδας που μολις πηρα (D.I.D. 525 zvm2) και γραφει για κηροζινη. Το ιδιο γραφει και στο βιβλιο που ειναι κατω απο το καθισμα οταν αγωραζετε την μηχανη (καινουρια). Εριξα και μια ματια στο service manual αυτο το χοντρο βιβλιο που χρησιμοποιουν στα συνεργεια (η μαλον ετσι θα επρεπε να κανουν) και εκει για κηροζινη γραφει. Τωρα δεν ξερω τι γινετε με αλες αλυσιδες απο διαφορετικες εταιριες. Καλο ειναι να διαβαζετε τι γραφει πανω στο κουτι η σε εσωκλειστες οδηγιες. Τωρα για το αν η κηροζινη προκαλει φθορες στα ελαστικα η σε αλλα μεροι της μηχανης δεν ξερω. Εγω απλα σας μετεφερα τι λενε οι οδηγιες των κατασκευαστων.
Η κηροζινη δεν προκαλει φθορες στα oring [ελαστικα] το .πετρελαιο ΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ
Μήπως Κηροζίνη = Φωτιστικό Πετρέλαιο = παρόμοια καταστροφή oring με πετρέλαιο κίνησης ή και θέρμανσης; :confused:
stefanos
07/02/2009, 07:33
Τα oring δεν καταστρέφονται εύκολα οπότε ξεχάστε τα στην διαδικασία καθαρισμού.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσεται οτιδήποτε, εφόσον δεν αφήσετε την αλυσίδα βουτηγμένη σε κανα κουβά για καμιά βδομάδα.
Στο advrider ένας τύπος δοκίμασε διάφορα διαλυτικά στα οποία βούτηξε τα oring για μια μέρα.
Πρόβλημα είχε με το carbcleaner και την βενζίνη αν θυμάμαι καλά αλλά τα άφησε μέσα πολύ ώρα παραπάνω απο ότι θα πάρουν όλα τα καθαρίσματα που θα κάνουμε σε μια ζωή αλυσίδας.
Το θέμα είναι τι συμβαίνει με το γράσο που είναι στους άξονες και τι επίδραση έχει ο διαλύτης που χρησιμοποιείτε σε αυτό.
Και είμαι σίγουρος οτι εκεί υπάρχει πρόβλημα.
Μπορεί να λέμε οτι τα oring σφραγίζουν αλλά εκ των αποτελεσμάτων αποδεικνύεται οτι και η καλύτερη αλυσίδα χαλάει τελικά.Αρα τα oring ΔΕΝ σφραγίζουν τόσο αποτελεσματικά και το γράσο χάνεται τελικά.
Η χρήση διαλυτών επιταχύνει την καταστροφή.
Εάν σας ενοχλεί η βρώμα στην αλυσίδα νομίζω είναι καλύτερα να καθαρίζεται με βαριές βαρβολίνες 90+ που λαδώνουν ταυτόχρονα, και πανιά οδοντόβουρτσες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DPF
Η κηροζινη δεν προκαλει φθορες στα oring [ελαστικα] το .πετρελαιο ΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ
Οταν λεω [ελαστικα ] δεν ενοω Ο-Χ RINGS αλλα τις ροδες
costas81
19/02/2009, 11:15
Κυριοι καθαριζετε τακτικοτατα την αλυσιδα σας!! επισης να την λυπαίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παραφινέλαιο και κηροζίνη κάνουν πολύ καλή δουλειά και δεν καταστρέφουν τίποτα!
Όσο για το σε ποσα χιλιόμετρα πρέπει να αλλάξεις την αλυσίδα δεν υπάρχει κανόνας!! Αν εγώ πηγαίνω κάθε μέρα κολημένο το μηχανάκι μου σε εθνικές οδούς σαφώς θα έχει πολύ μεγαλύτερη φθορά απ ότι κάποιο άλλο. Πολύ μεγάλη φθορά προκαλέι και το χώμα και η άμμος για όσους χρησιμοποιούν την μηχανή και εκτός ασφάλτου!!
Την αλυσίδα δεν της αλλάζεις μόνο όταν είναι έτοιμη να κοπεί...αν η αλυσίδα έχει ξεχειλώσει πρέπει να αλλαχτεί άμεσα! Αυτό το βλέπεις αν περιστρέφοντας τον πίσω τροχό η αλυσίδα μία τεντώνει και μία χαλαρώνει...αν έχουν φαγωθεί τόσο και τα γρανάζια το νιώθεις και στην οδήγηση!
Corruptor
26/04/2009, 20:34
Γεια χαρα παιδια, εγω εβαλα τα Supersprox αφου μου ειπε τα καλυτερα γι αυτα ο μαστορας μου, και αφου τα επιβεβαίωσα με λιγο googling...
αξιζει να τα δειτε αν και η τιμη ειναι λιγο ακριβοτερη στα 218 εουρα... (γραναζια - αλυσιδα φυσικα)
:beer:
choropan
29/04/2009, 15:57
ΠΡΟΣΟΧΗ: kerosene που αναφέρει το manual δεν είναι η κηροζίνη.
Κηροζίνη δεν βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο και χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα.Είναι παράγωγο της βενζίνης πολύ ισχυρό και δεν κάνει για καθαρισμό.Το kerosene είναι το παραφινέλαιο - φωτιστικό πετρέλαιο που βάζανε οι γιαγιάδες στις γκαζόλαμπες.Πουλάει χύμα το βενζινάδικο με το κιλό, super markets και φαρμακεία στις ανάλογες τιμές.Το παραφινέλαιο απ όπου και να το πάρεις είναι το ίδιο ενώ οι τιμές από βενζινάδικο και φαρμακείο είναι τεράστιες.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/27/Kerosene_bottle.jpg/231px-Kerosene_bottle.jpg = http://77.70.59.156/jsites/toyin/oscommerce/catalog/images/66.jpg
pepes1gr
27/05/2009, 07:39
Εχω 29000χιλ δεν έχω αλλάξει αλυσίδα και την λιπαίνω με http://www.wurth.gr/uploads/infos/P%2009%206045.pdf
και καθαρισμό με
http://www.wurth.gr/uploads/infos/P%2009%206046.pdf
Μέχρι στιγμής πάει καλά αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στα χημικά ή στον τρόπο οδήγησης.
Αρχικά δημιουργήθηκε από pepes1gr
Εχω 29000χιλ δεν έχω αλλάξει αλυσίδα και την λιπαίνω με http://www.wurth.gr/uploads/infos/P%2009%206045.pdf
και καθαρισμό με
http://www.wurth.gr/uploads/infos/P%2009%206046.pdf
Μέχρι στιγμής πάει καλά αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στα χημικά ή στον τρόπο οδήγησης.
1/. Στον τρόπο οδήγησης
2/. Στην καλη λυπανση και καθαρισμα.
Εγω 37000κμ και εκανα το πρωτο τεντωμα δηλ. κατι πολυ λιγο.
Φιλος αλλαξε αλυσιδα στα 57000 κμ και εβαλε την ιδια. DID.
:beer: :beer:
Αταίριαστος
01/06/2009, 18:49
Αγαπητοί φίλοι καλό μήνα,
επειδή στις 31.000 χλμ. η αλυσίδα στο 650 μου ετοιμάζεται "να παραδώσει πνεύμα", ο άξονας του πίσω τροχού βρίσκεται μόλις μία γραμμή από το τέρμα-πίσω στο ψαλίδι, σας παρακαλώ να μου προτείνετε δοκιμασμένες λύσεις όσον αφορά στην αγορά αλυσίδας.
Γρανάζια έχω ήδη αποφασίσει να αγοράσω τα SUN-STAR της μαμάς, από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Για την αλυσίδα όμως δεν έχω καταλήξει.
Ζητάω αλυδίδα ανθεκτική, χωρίς ασφάλεια, δηλαδή θέλω κλειστού τύπου.
Στο συνεργείο που κάνω τα σέρβις, ο μηχανικός μου είπε ότι η μαμίσια DID είναι κλειστή και χρειάζεται να βγεί το ψαλίδι για να μπεί. Αληθεύει αυτό ;;;
Ο μάστορας μου πρότεινε να βάλω αυτήν που εισάγουν οι ίδιοι (δηλαδή της μάρκας CZ) για την οποία μου είπε ότι είναι ανθεκτική και ότι έχει ειδικό εργαλείο για να την κλείσει. Αυτό δεν ισχύει ρε παιδιά για όλες τις αλυσίδες ;;;
Αλυσίδα CZ δεν έχω ξαναβάλει σε κανένα μηχανάκι μου.
Πάντοτε έβαζα DID και ΕΚ από τις οποίες έμεινα ευχαριστημένος...
Σας παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας, εσείς που έχετε γράψει πολλά χλμ. και έχετε πειραματιστεί ανάλογα.
Επίσης επειδή είναι δύσκολοι καιροί και "το ταμείον είναι μείον" με ενδιαφέρει όπως καταλαβαίνετε η best value for money λύση...
Αναζητώ αλυσίδα O-RING ή X-RING 112 links, χωρίς ασφάλεια για το v-stromάκι μου.
Η DID που πουλάει η SUZUKI είναι όντως κλειστή και για να την βάλω πρέπει να λύσω το ψαλίδι ;;;
Οι DID που πουλάει ο Αλεξόπουλος είναι ανοικτές με ασφάλεια ή κλείνουν με τον ειδικό "πριτσιναδόρο";;;
Υ.Γ. Ο μάστορας μου είπε κάτι και με "ψάρωσε", ότι να προσέχω και να μην ταξιδεύω με τελική στην Αττική Οδό γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να κοπεί η αλυσίδα που φοράω επί 31.000 χλμ.
Μου φάνηκε υπερβολικός, εσείς τι γνώμη έχετε ;
Πλυνε την αλυσιδα σου με παραφινελαιο και μετα λαδωσε την..στα 31κ ειναι πολυ νωρις για να αλλαξεις αλυσιδα..εγω στο στρωμα μου εχω διανυσει 57κ και ακομα ειναι σε σχετικα καλη κατασταση με λαδωμα ανα 500χλμ..Μην τρομαζεις εγω με 57κ αγρια χλμ με γκαζωματα απο σταση και τελικες πολυ συχνα δεν εχω προβλημα αν και η αλυσιδα εχει κανει μερικους κομπους..
Η αλυσιδα σου δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να σπασει με τιποτα..αν θελεις για λογους καθαρα ψυχολογικους αλλαξε την αλλα δεν απαιτειται φιλε μου..για αλλα 15κ την βγαζεις ανετα...)))
Αταίριαστος
01/06/2009, 20:02
Αγαπητέ Random, το θέμα είναι ότι όπως έγραψα η αλυσίδα μου έχει ξεχειλώσει και ο άξονας του ψαλιδιού βρίσκεται στην προτελευταία γραμμή...
Και επειδή δεν με παίρνει αυτόν τον καιρό να αλλάξω αλυσιδογράναζα θα την κρατήσω και όσο πάει...
Δεν την καθαρίζω αλλά την λαδώνω τακτικά, κάθε 500 χλμ.
Περιμένω απόψεις για τις "επισημάνσεις"-"προτάσεις" του μηχανικού που έχω γράψει πιο πάνω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Αταίριαστος
Αγαπητέ Random, το θέμα είναι ότι όπως έγραψα η αλυσίδα μου έχει ξεχειλώσει και ο άξονας του ψαλιδιού βρίσκεται στην προτελευταία γραμμή...
Και επειδή δεν με παίρνει αυτόν τον καιρό να αλλάξω αλυσιδογράναζα θα την κρατήσω και όσο πάει...
Δεν την καθαρίζω αλλά την λαδώνω τακτικά, κάθε 500 χλμ.
Περιμένω απόψεις για τις "επισημάνσεις"-"προτάσεις" του μηχανικού που έχω γράψει πιο πάνω.
Φιλε μου φανταζομαι να γνωριζεις τη ζημια μπορει να προκλειθει αν η αλυσιδα σου σπασει..... :wave2:
vandrielos
10/06/2009, 10:32
mporei kapoios na mou pei ti lipantiko na valw stin alysida mou?evaza 1.5 xrono pou exw to stroma tis valvoline alla mou tin eixe kanei katamauri, ase pou petage ladia kai pou eixe kanei ti zanta k to pisw ftero skata. xthes ekatsa kana 2wro me pinelaki k petreleo k tin ekana kainoyria.gia na min antimetwpisw ksana ta ida provlimata, exei kaneis kamia protasi. kati akousa gia ena lupantiko to opoio exei k graso mesa k tin afinei aspri tin alysida.kserei kaneis tipota?
sapila racing
10/06/2009, 10:54
Πληροφοριακά, απο ebay αλυσίδα DID XVM530 114 links και γρανάζια JT για το Hornet 900, 110 Ευρω με μεταφορικά.
Και μια και διάβασα μερικά κουφα παραπάνω...
- Για τον Otinane η οποιονδήποτε που του άλλαξαν την αλυσίδα και εχει μάγκωμα απο την αρχή στον συνδετικό κρίκο σε πριστινωτή αλυσίδα. Εκανε Μ@λ@κία ο μάστορας και πρέπει να διορθωθεί. Ο σωστ΄ςο τρόπος είναι με καινούριο συνδετικό κρίκο, πουλάει ο Αλεξόπουλος.
- Για όσους δίνουν συμβουλές του τύπου. 'Μη μασάς δεν σπάει η αλυσίδα, εγω έκανα 100.000 χιλιόμετρα χωρίς καν να την τεντώσω' . Μην ακούτε τι σας λένε διάφοροι, αλλά τι λέει ο μηχανικός σας και η λογική σας. Η φθορά εξαρταται απο πολολούς παράγοντες και δεν ε΄ναι προβλέψιμη. Αν πράγματι κοπεί η αλυσίδα τα αποτελέσματα θα είναι απο άσχημα εως καταστροφικά.
- Οι περισσότερες μοτοσυκλέτες σήμερα εχουν αλυσίδα χρίς καν συνδετικό κρίκο απο την κατασλευή τους. Αυτος είναι και καλύτερος τύπος αλλά θέλει βγάλσιμο ψαλιδιού για να την αλλάξεις με ίδια. Κανείς δεν το κάνει αυτό, δεν χρειάζεται κιόλας. Την αλλάζουμε με μια καλής ποιότητας αλυσίδα με πριτσινωτό συνδετικό κρίκο που χρειάζεται ενα ειδικό εργαλείο η εμπειρία για να γίνει σωστά με εναλλακτικά εργαλεία.
Μην βάζετε αλυσίδες με απλή ασφάλεια γιατί φεύγουν εύκολα και δεν το παιρνουμε χαμπάρι!
Καθάρισμα με παρφινέλαιο κάθε τόσο και λιπανση με σπρευ η λάδι χοντρό η βαλβολίνη, ανάλογα τη χρήση τα γούστα, την συχνότητα λίπανσης και το πόσο σας νοιάζει να είναι καθαρές οι ζάντες.
Αυτα προς το παρόν :wave2:
Αταίριαστος
20/06/2009, 21:38
Τελικά άλλαξα αλυσίδα και γρανάζια την περασμένη Τετάρτη όταν είχα 31.900 χλμ.
Πρίν τα αλλάξω η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο, η αλυσίδα είχε ξεχειλώσει τελείως και πολύ απότομα.
Σε κάθε γερό άνοιγμα του γκαζιού άκουγα κάτι "γκρακ-γκρούγκ" που με ανάγκασαν να κινούμαι σαν κοτούλα...
Έίχα αποφασίσει να βάλω μαμά γρανάζια (SUN-STAR από Σφακιανάκη) και αλυσίδα DID ενισχυμένη από τον Αλεξόπουλο.
Τα σχέδια άλλαξαν όταν έμαθα την τιμή των γνήσιων γραναζιών που πουλάει η SUZUKI.
Ήθελαν 85 ΕΥΡΩ (για όνομα του Θεού) και τα οποία δικαιολογούσαν επειδή το μπροστινό έχει ενσωματωμένη μια λαστιχένια ροδέλα για να μειώνεται ο θόρυβος κύλισης.
Όταν τα υπολόγισα κατάλαβα ότι θα χρειαζόμουν ένα 200αρι για να ξεμπερδέψω μαζί με τα εργατικά(περαστικά..).
Επειδή τα οικονομικά μου αυτόν τον μήνα ήταν στενάχωρα και έπρεπε επειγόντως να κάνω την αντικατάσταση ακολούθησα την πιό οικονομική λύση.
Πήρα τηλέφωνο τον Γιάννη στη ΜΟΤΟΡΟΔΑ και του εξήγησα ότι με ενδιαφέρει η πιό φθηνή αλλά αξιόπιστη λύση.
Έτσι αγόρασα το έτοιμο κίτ του Αλεξόπουλου, το οποίο περιλαμβάνει:
Αλυσίδα DID 525, 116 links, made in Japan, μαύρη, για v-strom 650 χωρίς ABS.
Γρανάζια 15 δόντια μπροστά, 47 δόντια πίσω, JT made in Thailand.
Κόστος 100 ΕΥΡΩ, τοποθέτηση δωρεάν.
Αποτέλεσμα : Το μηχανάκι μεταμορφώθηκε.
Δεν σκορτσάρει με λίγες στροφές.
Δεν έχει απώλειες ισχύος λόγω τελικής μετάδοσης (δηλ. περνάει τα άλογα του στην άσφαλτο).
Όταν "χουφτώνω" το γκάζι παντιλικιάζει...
Όταν κατεβάζω ταχύτητες για να στρίψω π.χ. από 6η-5η-4η-3η δεν έχω ταλαντώσεις από την αλυσίδα, ούτε "χορεύει" ο πίσω τροχός.
Ο θόρυβος του μπροστινού γραναζιού που πλέον δεν έχει λαστιχένια ροδέλα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, απεναντίας αυτό το ζζζζζζζ που ακούγεται ελάχιστα, με φτιάχνει κιόλας.
Η γενική αισθηση είναι σαν να καβαλάω καινούργιο μηχανάκι.
kalamaria
20/06/2009, 22:13
για v-strom 650 χωρίς ABS.
τι σημενη αυτο ?αυτα που εχουν abs φορανε αλλη αλυσιδα?
Αταίριαστος
21/06/2009, 15:33
Προφανώς, φίλε μου, πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορά, αν όχι στην αλυσίδα τότε σίγουρα στα γρανάζια.
Αλλοιώς δεν εξηγείται....
Πάντως δεν είχα την περιέργεια εκείνη τη στιγμή για να ρωτήσω λεπτομέρειες.
Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όταν πήρα το χαρτονένιο κουτί με το κιτ στα χέρια μου διάβασα στην ετικέττα DL 650 V. Αυτό το V μου εξήγησαν ότι αναφέρεται στο δικό μου μοντέλο, το οποίο είναι το παλιό (με ένα μπουζί ανά κύλινδρο, ανοιχτή εξάτμιση, μικρότερο φιλτροκούτι, πιό δυνατό, ελαφρύτερο και φυσικά χωρίς ABS).
pepes1gr
29/08/2009, 22:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από choropan
ΠΡΟΣΟΧΗ: kerosene που αναφέρει το manual δεν είναι η κηροζίνη.
Κηροζίνη δεν βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο και χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα.Είναι παράγωγο της βενζίνης πολύ ισχυρό και δεν κάνει για καθαρισμό.Το kerosene είναι το παραφινέλαιο - φωτιστικό πετρέλαιο που βάζανε οι γιαγιάδες στις γκαζόλαμπες.Πουλάει χύμα το βενζινάδικο με το κιλό, super markets και φαρμακεία στις ανάλογες τιμές.Το παραφινέλαιο απ όπου και να το πάρεις είναι το ίδιο ενώ οι τιμές από βενζινάδικο και φαρμακείο είναι τεράστιες.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/27/Kerosene_bottle.jpg/231px-Kerosene_bottle.jpg = http://77.70.59.156/jsites/toyin/oscommerce/catalog/images/66.jpg
Σήμερα για πρώτη μου φορά καθάρισα την αλυσίδα με παραφινέλαιο (το μπουκάλι γράφει laboil και είναι παρόμοιο με την προηγούμενη φωτογραφία) και έπαθα πλάκα.Καθάρισε τέλεια και για να πω την μαύρη αλήθεια μου φαίνεται ότι κάνει λιγότερο θόρυβο στον δρόμο και ότι αλλάζει καλύτερα τις ταχύτητες.Ελάχιστη διαφορά αλλά υπάρχει διαφορά!!!
Μέχρι στιγμής καθάριζα μόνο με σπρεύ WIRTH.
Τιμή παραφινέλαιου 1.75 ευρώ/λίτρο.
και εγω συμφωνω απολυτα μαζι του
το συνιστω
pepes1gr
25/11/2009, 11:21
Πριν από μία ώρα έγινε αλλαγή αλυσίδας.
Η μανίσια αφού έκανε 36000χιλ είχε αρχίσει να δείχνει έντονα σημάδια φθοράς.
Εβαλα την DID 525VM2 professional x-ring gold στά 140 ευρώ μαζί με τα εργατικά.
Πολύ καλύτερο (λογικό αυτό) δούλεμα από την παλιά χωρίς σκορτσαρίσματα και πιό άμεση ανταπόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού.Πολύ πιό αθόρυβη στον δρόμο έστω και στα λίγα χιλιόμετρα που πρόλαβα να κάνω.
don_nikos
24/12/2009, 18:35
Πριν από μία ώρα έγινε αλλαγή αλυσίδας.
Η μανίσια αφού έκανε 36000χιλ είχε αρχίσει να δείχνει έντονα σημάδια φθοράς.
Εβαλα την DID 525VM2 professional x-ring gold στά 140 ευρώ μαζί με τα εργατικά.
Πολύ καλύτερο (λογικό αυτό) δούλεμα από την παλιά χωρίς σκορτσαρίσματα και πιό άμεση ανταπόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού.Πολύ πιό αθόρυβη στον δρόμο έστω και στα λίγα χιλιόμετρα που πρόλαβα να κάνω.
Geia xara! na rwthsw poia einai h diafora tis x-ring me tin o-ring ???
don_nikos
24/12/2009, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από don_nikos
Geia xara! na rwthsw poia einai h diafora tis x-ring me tin o-ring ???
kai poia h gnwmh sas na allaza twn arithmw sta dontia twn granaziwn ????
pepes1gr
25/12/2009, 08:47
Κοιτώντας κάτω στις σχετικές φωτογραφίες βλέπεις την διαφορά στα τσιμουχάκια της αλυσίδας.
http://www.didchain.com/xring1.htm
φιλε πεπες οντως η χ ρινγκ φαινεται πολυ καλυτερη απο την απλη..και εμενα η πρωτη αλυσιδα αλλαχθηκε στα 35-36 000 χλμ..στα 80 000χλμ περιπου οταν θα αλλαξω για 2η φορα αλυσιδογραναζα θα φορεσω την χ ρινγκ..;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalamaria
για v-strom 650 χωρίς ABS.
τι σημενη αυτο ?αυτα που εχουν abs φορανε αλλη αλυσιδα?
Μπάμπη τα ABS έχουν 118λινκς και τα μη ABS έχουν 116.
kalamaria
22/01/2010, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από tazakos
Μπάμπη τα ABS έχουν 118λινκς και τα μη ABS έχουν 116.
Tsakalaki
23/01/2010, 14:11
[B]Σήμερα για πρώτη μου φορά καθάρισα την αλυσίδα με παραφινέλαιο (το μπουκάλι γράφει laboil και είναι παρόμοιο με την προηγούμενη φωτογραφία)
Ο καθαρισμός έγινε με πινέλο; με ύφασμα;
MARKOS-V
25/01/2010, 18:43
to pinelo einai poli kalitero
Tsakalaki
09/02/2010, 12:13
Σήμερα, που είναι η πρώτη μέρα στη Θεσσαλονίκη με ήλιο μετά απο ένα τετραήμερο πίτα στο νερό και...έγινε το θαύμα!!!! το 80% της σκουριάς που πρόλαβε να μαζευτεί εξαφανίστηκε και η αλυσίδα έχει ένα νέο ήχο...σα να ρέει...παραφινέλαιο και τα μυαλά στα κάγκελα...
dimitris 1979
05/04/2017, 22:58
Καλησπέρα. εχω ενα varadero 1000 η προηγούμενη αλυσίδα που είχα μου έβγαλε 62000 kh :) did zvmx. τώρα έβαλα μια cz, την ecx, αυτό που με προβληματίζει ειναι οτι στο επίσημο sait της cz δεν υπάρχει αυτός ο τύπος αλυσίδας:( γιατί?