PDA

View Full Version : Fz1-fazer Abs

super_toto
22/04/2007, 11:17
Καλημέρα παιδιά.

Θέλω γνώμες για το FZ1-FAZER ABS. Για την ώρα είμαι κάτοχος ενός Hornet 600 04 . Στην έκθεση έκανα test ride στο FAZER και μπορώ να πώ ότι μου άρεσε αλλά η αλήθεια είναι ότι σε ένα τέτοιο test ride δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά.

Το μηχανάκι μου άρεσει πολύ εμφανισιακά. Τι να καταλάβεις όμως πηγαίνοντας με πρώτη - δευτέρα άντε και τρίτη (για να πούμε ότι την βάλαμε κι αυτή), με 50-60 χλμ το πολύ και στροφές μέχρι 6000;
Η αίσθησή του βέβαια ήταν άριστη. Πολύ στιβαρό και φιλικό (δεν καταλάβαινες ότι οδηγούσες χιλιάρι). Και από ροπή, άφθονη.

Όσοι γνώρίζουν για το μηχανάκι ας στείλουν κάποιες γνώμες γιατι με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερα και ίσως να το πάρω τελικά.

:wave2:

super_toto
22/04/2007, 11:58
κανείς?

μάλλον θα μείνω με το hornet

OzZzZzY
22/04/2007, 12:06
φιλε μου υπομονη! αυτη τη στιγμη μεσα στο φορουμ για τα μοντελα ειμαστε 3 ατομα! πως να σου απαντησει καποιος! αλλωστε ειναι κυριακη μεσημερι και καποιοι γνωστες του θεματος ειναι εκδρομη!! γι αυτο.....υπομονη λιγο! :D :D
σε ολα θα παρεις απαντηση!

:wave2: :wave2: :wave2:

AFTER
22/04/2007, 12:29
Προχωρα αφοβα

Πολυ δυναμη, και αψπγη προστασια απο τον αερα για ταξιδακια

:beer:

nakedorange
22/04/2007, 15:32
all-around μηχανη με sport καταβολες..πολλη δυναμη (λιγο ψηλα),καλα περιφερειακα,πλαισιο,αναρτησεις,φρενα,καλος τουριστας (αμα χρειαστει,ειδικα η εκδοση με το μισο φερινγκ)και κοντα στα 1000 ss σε γρηγορες βολτες..

να το παρεις με κλειστα ματια...

:wave2:

THEOD
22/04/2007, 19:49
διάβασε αυτά σε πρώτη φάση και εδώ είμαστε...:wave2:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=22509

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=25363

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24857

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=26233

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=36431

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=25615

Themis_81
22/04/2007, 19:56
Μπορεις παντα βεβαια να ριξεις και μια ματια στο www.fazerclub.gr/forum1 ...

Παντως εγω μολις που του εχω γραψει 6000km και μεχρι τωρα δοξα τον Θεο ολα καλα μου φαινονται ... Βεβαια δεν ειμαι και ο καταλληλοτερος να σου απαντησω γιατι ειμαι ακομα στα "ζαχαρωματα" ...

Πριν ειχα ενα CB400 S και το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειναι πολυ πιο σταθερο και πιο ακριβες ( αυτονοητο βεβαια μιας και εχουν μια δεκαετια διαφορα ... )

super_toto
23/04/2007, 08:32
Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά. Αυτό που με προβληματίζει είναι το 18αρι ντεπόζιτο. Είναι πολύ μικρό για 150 αλογα. Φαντάζομαι ότι αν πηγαίνεις τσίτα θα θές γέμισμα κάθε 150 χλμ , (κάτι που μου την σπάει στο Hornet).

anyway θα δούμε

Themis_81
23/04/2007, 14:30
Σε ρυθμους πολης υπολογιζε απο 170 μεχρι 200 αναλογα τον καρπο σου ... :winka:

aquatic
23/04/2007, 14:44
στα 3 πρώτα γεμίσματα με ρυθμούς στρωσίματος (άντε και λίγο παραπάνω, δηλ 7500 στρ) η κατανάλωση είναι καρφωμένη στα 6 lt / 100 km. Δεν μου φαίνεται πολύ και μ αυτή μπορείς εύκολα να κάνεις 220-250 χλμ πριν αγχωθείς ότι πρέπει να γεμίσεις πάλι τεπόζιτο..

ΥΓ: δεν είναι αργή η οδήγηση σε ρυθμούς στρωσίματος, δεδομένου ότι το να πηγαίνεις 160 χλμ σε αττική οδό δεν το θεωρώ αργή ταχύτητα. Περι ορέξεως βέβαια...

harlek
23/04/2007, 16:12
Προσοχή μη διαβάσεις μόνο το τρέχον τεύχος του ΜΟΤΟ! Γενικά δεν ενθουσιάστηκαν, ενώ τους έκανε νερά και το ABS. Ειλικρινά μην το διαβάσεις, θα ξενερώσεις, ίσως άδικα...

xtapodias
23/04/2007, 16:13
Καλά επειδή στο θέμα κατανάλωση έχω κάνει διατριβή, να ξέρεις οτι επιρρεάζουν έντονα 2 πραγματα:

1. Δεξής καρπός (όσο τραβάς τόσο καίει, αλλά αν πηγαίνεις μόνιμα πχ κάτω από 5000 στροφές, μη νομίζεις οτι θα καις λιγότερα, το καλύτερο είναι να πηγαίνεις κοντά στη ροπή του.)

2. Βάρος (άλλο να είσαι δικάβαλος, άλλο μονοκάβαλος, άλλο ενα είσαι κτηνό σαν κι εμένα και όταν βάζεις δικάβαλο να είσαι στα όρια της μοτό.)

Ενα παράδειγμα να σου πώ. Εγώ κινούμαι 90% εντός πόλης και 80% δικάβαλος. Βάλε και οτι είμαι και κτηνό. Με αυτό το σεταπ 160χλμ και μένω με τη ρεζέρβα (4 λίτρα). Όταν είμαι μόνος έχω δει 190χλμ και μένω με τη ρεζέρβα.

TATAR
23/04/2007, 18:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Προσοχή μη διαβάσεις μόνο το τρέχον τεύχος του ΜΟΤΟ! Γενικά δεν ενθουσιάστηκαν, ενώ τους έκανε νερά και το ABS. Ειλικρινά μην το διαβάσεις, θα ξενερώσεις, ίσως άδικα...

Σύμφωνα με τα γραφόμενα το πρόβλημα ? στο ABS είναι σοβαρό έως και επικίνδυνο. Ο Ράστα παρολίγο να φάει καπάκι!! Αξίζει να το διαβάσεις κατά την γνώμη μου. ::eyepop:

THEOD
23/04/2007, 19:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από xtapodias
Εγώ κινούμαι 90% εντός πόλης και 80% δικάβαλος.

:a6: Άσχετο, αλλά δεν κρατιέμαι...

Δεν είναι κρίμα για αυτό το μηχανάκι να περνάει το 90% της ζωής του στην πόλη.... ??? :sick:

xtapodias
23/04/2007, 20:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
:a6: Άσχετο, αλλά δεν κρατιέμαι...

Δεν είναι κρίμα για αυτό το μηχανάκι να περνάει το 90% της ζωής του στην πόλη.... ??? :sick:

Σωστός ο συλλογισμός αλλα όχι για μένα. Στα κριτήρια της οποιασδήποτε αγοράς μου δεν παίζουν ρόλο τέτοια ζητήματα. Εμένα μου αρέσει να οδηγώ το συγκεκριμένο μηχανάκι. Θα το λιώσω στην πόλη σαν παπί λοιπόν. Δεν θα πάω να πάρω παπί γιατι είναι κρίμα να λιώνω το φειζερ στη πόλη. Αν είχα χρήματα θα έπερνα και φεράρι για να πηγαίνω Αθήνα-Πειραιά. Ασε που δεν έχω και πολύ χρόνο για ταξίδια. Άσε που η γυναίκα είναι και της ευκολίας και οοοοταν μπορούμε να πάμε κάπου πάμε με τ' αμάξι. Άσε που δεν έχω και φουλ έξτρα εξοπλισμό για ταξίδια. Αυτά είναι δευτερεύοντα. Το όνειρο μου είναι να πάρω ένα Gsxr, αλλά δεν χωράω πολύ καλά πάνω του. Το οτι δεν θα πηγαίνω ταξίδια ή οτι δεν θα το βάζω πίστα δεν είναι απαγορευτικό για μένα.

:wave2: :wave2: :wave2:

THEOD
23/04/2007, 20:24
Απόψεις...σεβαστές όλες...

απλά εν γνώσι σου από την μιά παίρνεις λιγότερα από όσα έχει το μηχανάκι να σου δώσει (η αλήθεια είναι ότι μεταμορφώνεται προς το καλύτερο μόλις ανοίξει ο δρόμος), και από την άλλη αυτά που παίρνεις τα πληρώνεις ακριβότερα (μιας και το κόστος κίνησης σε βενζίνες, λάστιχα, αναλώσιμα κλπ στην κίνηση της πόλης είναι σαφώς μεγαλύτερο) ενώ - προσωπική μου γνώμη- και ο fun-factor είναι αρκετά μειωμένος όταν ταλαιπωριέσαι ανάμεσα στα κουτιά...
Περί ορέξεως όμως....

xtapodias
24/04/2007, 06:56
Είσαι πολύ σωστός σ' αυτά που λές, αλλά λόγω οτι δεν έχω πολύ χρόνο για ταξίδια και λόγω οτι είμαι κυρίως δικάβαλος, το fun factor έχει πετάξει ήδη. Αν το έβλεπα έτσι όπως το βλέπεις εσύ, που είναι λογικότερο ακόμα και για μένα, δε θα έπερνα ποτέ το συγκεκριμένο μηχανάκι. Πραγματικά σκεφτόμουνα να πάρω και κάτι πιο μικρό για να το ξεκουράσω. Αφού στη παρούσα δεν μπορώ να το πάρω, λιώνω το φέιζερ. Anyway συμφωνώ με αυτό που είπες πιο πάνω, μόνο όταν δεν υπάρχει η πόρωση στη μέση, και σκεφτείς λογικά για τη χρήση που θες να κάνεις. Αν όμως το έχεις ερωτευτεί το μοτόρι, το χτυπάς έτσι κι αλλιώς.

:wave2: :wave2:

THEOD
24/04/2007, 07:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από xtapodias
Αν όμως το έχεις ερωτευτεί το μοτόρι, το χτυπάς έτσι κι αλλιώς.

:wave2: :wave2:

ΠΑΣΟ... :a10: :a10: :a10:

lemmys
24/04/2007, 09:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
ΠΑΣΟ... :a10: :a10: :a10:

PARTOOOOOOOOOOOOOOO