View Full Version : ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!!
Ένα φιλαράκι θα με τρελάνει! Επιμένει ότι στις F650GS όχι τις 2spark το προηγούμενο μοντέλο, ο έλεγχος της στάθμης των λαδιών γίνετε λέει απο ένα τζαμάκι που βρίσκετε στ' αριστερά της μοτο.
Του εξηγώ ότι αυτό είναι για να ελέχγεις την στάθμη των υγρών του ψυγείου και ότι τα λάδια τα ελέγχεις απο το παπαράκι (δείκτη) στ' αριστερα στο τεπόζιτο (για τις άλλες μοτο) που ξεβιδώνει με το μπουζόκλειδο!
Τίποτα ΜΠΕΤΟ αυτός!
Πείτε ρε παιδιά να το δεί γραμμένο μπας και σκάσει......
(Είμαστε στο γραφείο και δεν μπορούμε να κατεβούμε για να το διαπιστώσουμε σε κάποια μοτο- και δε μπορώ να περιμένω μέχρι τις 17:00, έχω βάλει και στοίχημα)
Σας ακούμε.......
SeNNinhA
27/04/2007, 09:06
Από το ΤΖΑΜΑΚΙ (μια οριζόντια σχισμή) αριστερά ελέγχεις το υγρό ψύξης
Για τα ΛΑΔΙΑ ανοίγεις (ξεβιδώνεις) την μάυρη τάπα αριστερά του καλύματος της μπαταρίας (ψευτοντεπόζιτο)
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ και το λεω υπευθυνα σαν πρωην κατοχος Dakar 2001
86059
Πάρτου και τα σώβρακα τώρα του ξεροκέφαλου!!! :a01: :a01: :a01:
E! Μα δεν καταλαβαίνει το μπετό..... Εμένα δε με πίστευε!!!
Νατα τώρα τα 20 ευρουδάκια.... Όχι τίποτε άλλο αλλά ήταν σίγουρος γιατί λέει είχε ο κολλητός του μια gs κλπ κλπ....
(τώρα με βρίζει βέβαια που τα βλέπει αλλά it's ok)
Αυτά είναι το moto. gr σε βοηθά να βγάλεις και κανένα χαρτζιλικάκι....:lol: :wave2: :wave2:
Thank you man!!:cool: :cool:
Θα σε στεναχωρήσω αλλά ο φίλος σου έχει δίκιο! Αν και δεν ήταν πολύ χρήσιμο (γιαυτό και καταργήθηκε) υπήρχε τζαμάκι για να ελέγχεις τη στάθμη του λαδιού.
Δείτε εδώ: http://faq.f650.com/GSFAQs/GS_Oil_Change_FAQ.htm
και εδώ:
http://faq.f650.com/GSFAQs/Photos/EnginePhotos/OilSightGlassGS.jpg
Υ.Γ: Ελπίζω να πρόλαβες να του πάρεις το 20ευρο!:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από pimenas
Θα σε στεναχωρήσω αλλά ο φίλος σου έχει δίκιο! Αν και δεν ήταν πολύ χρήσιμο (γιαυτό και καταργήθηκε) υπήρχε τζαμάκι για να ελέγχεις τη στάθμη του λαδιού.
Δείτε εδώ: http://faq.f650.com/GSFAQs/GS_Oil_Change_FAQ.htm
και εδώ:
http://faq.f650.com/GSFAQs/Photos/EnginePhotos/OilSightGlassGS.jpg
Υ.Γ: Ελπίζω να πρόλαβες να του πάρεις το 20ευρο!:D
Οπα μας υπερχρέωσες....... Πάνε τα 20! Δηλαδή είχε δίκιο το Μπετό?
Τώρα είμαι εγώ το ΜΠΕΤΟ????
Και δηλαδή για να δείς τα λάδια πρέπει να βγάλεις το αριστερό πλαστικό? Απο πια μοντέλα και μετά το άλλαξαν?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
Και δηλαδή για να δείς τα λάδια πρέπει να βγάλεις το αριστερό πλαστικό? Απο πια μοντέλα και μετά το άλλαξαν?
Νομίζω δεν χρειάζεται να βγάλεις πλαστικό καθόλου. Απο 2004 και μετά το κατήργησαν, στο δικό μου (μοντ. 2006) δεν υπάρχει.
Σορρυ για το 20ευρώ :(
Αρχικά δημιουργήθηκε από pimenas
Νομίζω δεν χρειάζεται να βγάλεις πλαστικό καθόλου. Απο 2004 και μετά το κατήργησαν, στο δικό μου (μοντ. 2006) δεν υπάρχει.
Σορρυ για το 20ευρώ :(
Ti sorry ρε! Γι αυτό έθεσα το ερώτημα για να βγάλουμε άκρη! Στάμπα τον έβρισα! Τέλος πάντων δεν παθένει τίποτα το τραβάει ο οργανισμός του το μπινελίκι!
Thanks πάντως!!!
(Μου χρωστάς 20ευρώ :rotflmao: :cool: :a13: μη το ξεχνάμε) :rotflmao:
SeNNinhA
27/04/2007, 12:49
Καλά τι λέτε πάλι ρεεεεεεεε
Αυτό το τζαμάκι δεν είναι ΔΙΠΛΑ στην μηχανή. Είναι μπροστά και δίπλα στο ψυγείο νερού. Στο αριστερό μέρος αυτού βέβαια αλλα ΜΠΡΟΣΤΑ λέγεται εκεί.
86074
SeNNinhA
27/04/2007, 12:56
Αυτο είναι αλλα είναι ΜΠΡΟΣΤΑ και διπλα στο ψυγείο
86083
SeNNinhA
27/04/2007, 12:57
Εδώ βρίσκεται κάτω από τα πλαστικά και πρέπει να πας από μπροστά και να δεις την στάθμη
86076
Τελικά τα 20 να τα πάρω ή να τα δόσω? Πάντως στο άρθρο έγραφε ότι κι απο εκεί να ελέγχεις!
SeNNinhA
27/04/2007, 13:10
Εσείς πως θα περιγράφατε την θέση των τριών σημείων ελέγχου?
Αν λέγατε ότι υπάρχει ενα ματάκι αριστερά ποιο θα καταλαβαίνατε?
Το ματάκι του λαδιού είναι ΜΠΡΟΣΤΑ. Αν βέβαια ενοούσε αυτό ο φίλος σου ΟΚ. Αλλα δεν ξέρει να εκφράζεται όμως.
Θεωρώ ότι εφόσον το διατύπωσε όπως μας το λες ΕΣΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ το στοίχημα
86081
Κοίτα! Την στάθμη την κοιτάς απο την τάπα έτσι? Στο τζαμάκι δεν μπορείς να την ελένξεις σωστά (κατα την γνώμη μου) γιατί μπορεί να έχει κάποια φουσκάλα στο σημείο εκείνο κλπ.. κλπ..
Οπότε το σωστό είναι η τάπα του δοχείου λαδιού! Άρα εγω πέρνω τα 20! Γιατί η αρχική ερώτηση ήταν "απο που γίνετε ο έλεγχος της στάθμης των λαδιών"! Έτσι?
Θα τον σκίσω τον π@@@@!Όχι τίποτε άλλο αλλά πήρε τα 20 κι έφυγε! Την Δευτέρα θα του τα πάρω διπλά!
SeNNinhA
27/04/2007, 13:58
Όπως και να έχει, η απάντηση στην ερώτησή σου
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ :
από ενα τζαμάκι στα αριστερά της μηχανής
ΕΙΝΑΙ :
από ενα τζαμάκι μπροστά από τον κινητήρα ή δίπλα στο ψυγείο ΚΑΙ από την τάπα του δοχείου λαδιού (από εκεί όμως δεν μπορείς να ελέγξεις την μέγιστη επιτρεπόμενη στάθμη εκτός κι αν έχεις καποιο σημείο αναφορας)
costas_k
27/04/2007, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
Κοίτα! Την στάθμη την κοιτάς απο την τάπα έτσι? Στο τζαμάκι δεν μπορείς να την ελένξεις σωστά (κατα την γνώμη μου) γιατί μπορεί να έχει κάποια φουσκάλα στο σημείο εκείνο κλπ.. κλπ..
Οπότε το σωστό είναι η τάπα του δοχείου λαδιού! Άρα εγω πέρνω τα 20! Γιατί η αρχική ερώτηση ήταν "απο που γίνετε ο έλεγχος της στάθμης των λαδιών"! Έτσι?
Θα τον σκίσω τον π@@@@!Όχι τίποτε άλλο αλλά πήρε τα 20 κι έφυγε! Την Δευτέρα θα του τα πάρω διπλά!
ΟΧΙ!τα λαδια τα κοιταμε απο το τζαμακι,και αφου αφησουμε να δουλεψει η μηχανη 2-3 λεπτα,γιατι αν πας και δεις στο τζαμακι μετα απο ωρες που εχει να δουλεψει η μηχανη,φαινεται αδειο(και φρικαρεις).αλλωστε για αυτο και το τζαμακι εχει δεικτη
μ@λ@κιες λεω και εγω.στο gs toυ 2001 οντως εχει τζαμακι.στα επομενα μοντελα(twinspark)δεν υπαρχει τζαμακι,υπαρχει μονο ο δεικτης της ταπας
86091
Είναι ακριβώς όπως το έχουν πολλές μοτο (βλεπε Ducati) κάτω απο το αριστερό ή δεξί (δε θυμάμαι) καπάκι του κινητήρα! Αλλά εμάς το "δοχείο λαδιών" είναι ψηλά και εκεί έχει και το τζαμάκι!
Ναι αλλά για να καταλάβεις την ακριβή στάθμη των λαδιών πρέπει να ξεβιδώσεις την τάπα του δοχείου!
Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω δεν χρησιμοποιούσα ποτέ το τζαμάκι αυτό! Εξ' άλλου να πώ και την αλήθεια δεν το είχα πάρει και χαμπάρι! Εκεί που το έχουν κρύψει!
BMW σου λέει μετά.. :mad:
δε φτάνει που δε ξέρουμε που ακριβώς να κοιτάξουμε για τα γαμόλαδα.. κινδυνεύουμε να πληρώσουμε και κανά 20άρικο στο τέλος.. :mad: :mad: :rotflmao:
costas_k
28/04/2007, 08:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
BMW σου λέει μετά.. :mad:
δε φτάνει που δε ξέρουμε που ακριβώς να κοιτάξουμε για τα γαμόλαδα.. κινδυνεύουμε να πληρώσουμε και κανά 20άρικο στο τέλος.. :mad: :mad: :rotflmao:
για αυτο υπαρχουν τα manuals..............
ειμαι παθων,το καλοκαιρι για να αλλαξω μπαταρια(δεν ειχα ακομα manual),μου πηρε καμμια ωρα να τη βρω!