View Full Version : Shoei Medium ή Large?
panos_SF
03/05/2007, 14:47
γεια σας παιδιά...λοιπόν θέλω να πάρω το shoei diabolic 3 και το έχω βρει ebay καινούργιο 320 ευρώ...
λοιπόν πήγα σήμερα σε ένα μαγαζί στην μιχαλακοπούλου να δοκιμάσω μέγεθος και στην αρχή φόρεσα το medium και ήταν λίιιιγο σφιχτό στο κεφάλι μου....μετά φόρεσα το large και ήταν μια χαρά όσον αφορά την εφαρμογή του....το παλικάρι στο μαγαζί μου είπε να πάρω medium γιατί με τον καιρό λέει θα ανοίξουν τα μαξιλαράκια και θα κάτσει μια χαρά στο κεφάλι μου...μέτρησε και την περιφέρεια στο κεφάλι μου και μου είπε ότι είμαι στο κατώφλι medium-large...τι λέτε να κάνω?αν όντως ανοίξει λίγο το medium πιστεύω να είναι μια χαρά...
thanx...:)
SeNNinhA
03/05/2007, 15:05
Βασικά αυτό που ορίζει το μέγεθος είναι η περίμετρος του κεφαλιού σου στο ύψος του μετώπου σου. Ενα σωστό κράνος, εκεί πρέπει να μην έχει κενό καθόλου αλλα και να μην σου πιέζει πολύ γιατί μετά σου δημιουργεί, δυσφορία, πονοκέφαλο και κακή κυκλοφορία.
Αν σου κάνει το medium τότε πάρε αυτό. Τα μαξιλαράκια θα κάτσουν και θα τα συνηθήσεις. Στο μέτωπο όμως δεν έχει μαξιλαράκια οπότε εκεί μόνο να προσέξεις. Εγώ σύμφωνα με την περίμετρο και τα αναγραφόμενα κανονικά σε ARAI φοράω small αλλα τελικά το Xsmall μου έρχεται κουτί οριακά οπότε το προτίμησα.
Λοιπόν, αν στο medium σε ενοχλούν μόνο τα μαξιλαράκια (αυτά που εφαρμόζουν στα μάγουλα) τότε μαλλον medium, εκτός και αν σε ενοχλουν σε μεγάλο βαθμό. Διαφορετικά μάλλον θα πρέπει να πάρεις το αμέσως μεγαλύτερο νούμερο.
Όταν δοκιμάζεις φόρα το κράνος για λίγα λεπτά, και αν σε ενοχλεί οπουδήποτε (στο κεφάλι κυρίως...:D ) πήγαινε για μεγαλύτερο νούμερο ή άλλο κράνος. Σημαντικό είναι το κράνος να εφαρμόζει σωστά αλλά να είναι και άνετο.
Καλές αγορές
adam_tsouk
03/05/2007, 20:11
στειλε μας μια φωτο απο το κεφαλι σου να σου πουμε
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από panos_SF
γεια σας παιδιά...λοιπόν θέλω να πάρω το shoei diabolic 3 και το έχω βρει ebay καινούργιο 320 ευρώ...
λοιπόν πήγα σήμερα σε ένα μαγαζί στην μιχαλακοπούλου να δοκιμάσω μέγεθος και στην αρχή φόρεσα το medium και ήταν λίιιιγο σφιχτό στο κεφάλι μου....μετά φόρεσα το large και ήταν μια χαρά όσον αφορά την εφαρμογή του....το παλικάρι στο μαγαζί μου είπε να πάρω medium γιατί με τον καιρό λέει θα ανοίξουν τα μαξιλαράκια και θα κάτσει μια χαρά στο κεφάλι μου...μέτρησε και την περιφέρεια στο κεφάλι μου και μου είπε ότι είμαι στο κατώφλι medium-large...τι λέτε να κάνω?αν όντως ανοίξει λίγο το medium πιστεύω να είναι μια χαρά...
thanx...:)
και δικιο ειχε φιλε.
τα μαξιλαρακια στα μαγγουλα πρεπει να σε σφιγγουνε στην αρχη
εγω στο δικο μου για μια βδομαδα δεν μπορουσα να μιλησω. δαγκωνα τα ουλα μου.
τωρα μου ειναι απολυτα εφαρμοστο
το θεμα ειναι σε αλλα σημεια να μην σε σφιγγει γιατι δεν ανοιγουνε.
:wave2:
panos_SF
03/05/2007, 23:43
χμμμ...ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες! θα πάω να το ξαναφορέσω για να δω....αλλά μάλλον για medium με κόβω....
και κάτι σημαντικό....τα μεγέθη είναι ίδια στην Αμερική?...ρωτάω γιατί από εκεί θα το πάρω...(ebay)
thanx...:wave2:
SeNNinhA
04/05/2007, 10:37
Ίδια είναι. Κι εγώ από εκεί έχω το δικό μου και όπως είπα πήρα οριακά το μικρότερο νούμερο και είναι ΟΚ. Θεωρητικά εχουν μια ελάχιστη διαφορά στο καλούπι (λένε) αλλα πρακτικά είναι τα ίδια όπως έχουν διαπιστώσει και πολλοί άλλοι που έκαναν την ίδια αγορά.
panos_SF
06/05/2007, 15:42
είστε καταπληκτικοί...thanx a lot :)
να ρωτήσω και κάτι άλλο, για να μην ανοίγω νέο topic...έχω βρει αυτό εδώ το δερμάτινο, αλλά θέλω να βρω κάποιο μαγαζί να το δοκιμάσω να δω τι νούμερο μου κάνει για να το παραγγείλω...αν ξέρετε μαγαζί με alpinestars, πείτε μου(αν δε γίνεται δημόσια, σε ΠΜ).Σαν jacket πως σας φαίνεται?
Alpinestars (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ALPINESTARS-SPINNER-BLACK-MOTORCYCLE-LEATHER-JACKET-MD_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6750QQihZ009QQitemZ190109356648)
http://www.flyinbriansdeals.com/images/alpinestars/jackets/spinner/black_lg.jpg
319$ - ebay