View Full Version : "ΧΑΜΗΛΩΜΑ" Adventure 990
Καλησπέρα παιδιά. Μόλις πήρα το Adventure 990. Εειδή πατάω με τις "μύτες", μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να το "χαμηλώσω" ώστε να πατάω καλύτερα, χωρίς όμως να το κάνω... σουμιέ;;;
Black Mamba
08/05/2007, 07:56
Η πρωτη σου κινηση ειναι να αγορασεις την χαμηλη σελα.
Αν εχεις παλι θεμα περνα απο τον Τασουλη (WP) στην Καλιρροης να σου
πει το κουστουμακι για να στις χαμηλωσει, δηλαδη να σου αλλαξει ελατηρια εμπρος
και πισω.
Αυτά και καλοταξιδο:beer:
akamarinos
08/05/2007, 12:04
το 990 εχει ηδη χαμηλη σελα
οποτε οτι κανεις στο τασουλη
αμα δεν θα πολυμπαινεις χωμα αστο ετσι θα το συνηθησεις
Αν είναι να σκάσω 400 ευρώ στον Τασούλη, καλύτερα να συνεχίσω να πατάω με τις "μύτες", να βάλω και άλλα τόσα και να πάρω τις αγκράπες. Δεν νομίζετε;;; :)
Τι τα παίρνετε αυτά τα ψηλά μηχανάκια δεν μπορώ να καταλάβω.... :rolleyes: :smokin:
Η άλλη λύση είναι να έχεις μαζί σου δεμένο με ένα σκοινάκι έναν...τσιμεντόλιθο...:D
Σε λιγο θα του πειτε να φορεσει και γοβες...:eek: :rolleyes: :eek:
Αρχικά δημιουργήθηκε από alter45
Αν είναι να σκάσω 400 ευρώ στον Τασούλη, καλύτερα να συνεχίσω να πατάω με τις "μύτες", να βάλω και άλλα τόσα και να πάρω τις αγκράπες. Δεν νομίζετε;;; :)
Nαι... :rolleyes: Μονο να προσεχεις οταν σταματας και τις κλισεις των δρομων.....:rolleyes:
Ξερεις ποσο θα σου στοιχισει εαν... οταν σταματας την μοτο και βαλεις το λαθος ποδι στην πλευρα που ειναι 3cm χαμηλοτερα .... :rolleyes: Πηγαινε απο τον Τασουλη και δες τουλαχιστον τι μπορει να κανει απο πλευρα ρυθμισεων ....
Απο εκει και περα μαλλον θα πρεπει να σου γινει συνηθειο το κατευθειαν στραβοκαθισμα οταν σταματας την μοτο ..... Παντως το να στυριζεσε και στα δυο ποδια στις μυτες αποφυγετο..
:wave2:
Trickster
08/05/2007, 21:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Nαι... :rolleyes: Μονο να προσεχεις οταν σταματας και τις κλισεις των δρομων.....:rolleyes:
Ξερεις ποσο θα σου στοιχισει εαν... οταν σταματας την μοτο βαλεις το λαθος ποδι στην πλευρα που ειναι 3cm χαμηλοτερα απο την αλλη πλευρα.... :rolleyes:
Ευτυχώς υπάρχουν οι οροφές των αυτοκινήτων και τα πεζοδρόμια.. :smokin: :smokin:
btw καλοτάξιδο φίλε.. ελπίζω να μην έχεις πάρει το μπλέ το δικό μου.. δεν αντέχω να περιμένω άλλο :smokin: :smokin:
k an kapoios 8elei na psilosei to portokali....apo 210, toso den einai?na to paei 230....mporei?
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
Ευτυχώς υπάρχουν οι οροφές των αυτοκινήτων και τα πεζοδρόμια.. :smokin: :smokin:
btw καλοτάξιδο φίλε.. ελπίζω να μην έχεις πάρει το μπλέ το δικό μου.. δεν αντέχω να περιμένω άλλο :smokin: :smokin:
Οχι μείνε ήσυχος!! Εχω πάρει το γκρι... ;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Ξερεις ποσο θα σου στοιχισει εαν... οταν σταματας την μοτο και βαλεις το λαθος ποδι στην πλευρα που ειναι 3cm χαμηλοτερα .... :rolleyes: Πηγαινε απο τον Τασουλη και δες τουλαχιστον τι μπορει να κανει απο πλευρα ρυθμισεων ....
Απο εκει και περα μαλλον θα πρεπει να σου γινει συνηθειο το κατευθειαν στραβοκαθισμα οταν σταματας την μοτο ..... Παντως το να στυριζεσε και στα δυο ποδια στις μυτες αποφυγετο..
Λέω να σκάψω τη σέλα. Δεν θέλω να χαμηλώσω ούτε μπουκάλες, ούτε να μαλακώσω το αμορτισέρ πίσω. Γιατί έτσι θα χάσω τη γεωμετρία του...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Σε λιγο θα του πειτε να φορεσει και γοβες...:eek: :rolleyes: :eek:
Δεν κατάλαβες!!! Με τις γόβες πατάω στις μύτες!!! :) :) :) :) :) :) :)
Να σφίξεις το μπροστινό σύστημα σε πιό χαμηλό σημείο επάνω στις μπουκάλες. Η γεωμετρία θα αλλάξει λίγο, αλλά εξαρτάται πόσο το εκτιμάς αυτό το λίγο εσύ σε χρήμα και πόσο εκτιμάται η αγωνία σου κάθε φορά που θα σταματάς στο φανάρι.
Καλοτάξιδο!!
Δεν κατάλαβες!!! Με τις γόβες πατάω στις μύτες!!! :) :) :) :) :) :) :)
Αλήθεια; Και σε τι χρώμα τις φοράς τις γόβες; σιμπιζάκι;:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
Να σφίξεις το μπροστινό σύστημα σε πιό χαμηλό σημείο επάνω στις μπουκάλες. Η γεωμετρία θα αλλάξει λίγο, αλλά εξαρτάται πόσο το εκτιμάς αυτό το λίγο εσύ σε χρήμα και πόσο εκτιμάται η αγωνία σου κάθε φορά που θα σταματάς στο φανάρι.
Καλοτάξιδο!!
Αλήθεια; Και σε τι χρώμα τις φοράς τις γόβες; σιμπιζάκι;:D
Οχι ρε, τι μπιζάκι. Μαυρογκρί είναι οι γόβες με πορτοκαλί λουράκι! :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :) :) :)
Δεν μου λες, πόσα εκατοστά θα κερδίσω με τις μπουκάλες;
Αν τις χαμηλώσεις 5 εκατοστά, εφόσον δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι ανάλογο πίσω, θα κερδίσεις το μισό περίπου δηλαδή 2,5 εκατοστά.
Και το νου σου στις επιτοπιες στροφες,το τιμονι ¨κοβει¨σα SS...
Πεφτεις ευκολα,ειδικα αν δε πατας χρησιμα κατω!
Καλοριζικο κι απο μενα
Αν τις χαμηλώσεις 5 εκατοστά, εφόσον δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι ανάλογο πίσω, θα κερδίσεις το μισό περίπου δηλαδή 2,5 εκατοστά.
Αν τις χαμηλώσω όμως πέντε εκατοστά, δεν θα χάσω τη γεωμετρία;
πόσα εκατοστά θα κερδίσω με τις μπουκάλες;
Αν τις χαμηλώσεις 5 εκατοστά
Τρελαθήκατε ντιπ καταντιπ ρε σεις ??? :eyepop: :look: :eyepop:
taxydromos
11/05/2007, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Τρελαθήκατε ντιπ καραντιπ ρε σεις ??? :eyepop: :look: :eyepop:
για βαλε τα πραγματα στη θεση τους μαστορα!
:a014:
Αρχικά δημιουργήθηκε από taxydromos
για βαλε τα πραγματα στη θεση τους μαστορα!:a014:
Τι να βάλω στην θέση του κάστορα ???
5 cm (ή 50 mm ή 50.000 μm ή 50.000.000 nm) κατέβασμα στις πλάκες ??? :eyepop:
taxydromos
11/05/2007, 14:29
καπως ετσι δουλευουν οι mythbusters..
:cool:
Ρε θεωρούσα ότι είστε κάπως σοβαροί (γμτ τα ΚΤΜ σας !!!).
Με 5 εκάτοστά χαμήλωμα μόνο μπροστά, το μηχανάκι θα αποκτήσει αρνητική κάστερ !!!
(κάτι σαν τα καροτσάκια των Super Markets...) :eyepop:
Θα μειωθεί η θετική λιγουλάκι, τόοοοσο δα θα μικρύνει
Με 5 εκάτοστά χαμήλωμα μόνο μπροστά, το μηχανάκι θα αποκτήσει αρνητική κάστερ !!!
Ακομη κι ετσι,στριβουν τα ΚΤΜ...
dirtbird
13/05/2007, 09:33
Ρε Αντ. τι μπλέκεσαι, εδώ το forum διαθέτει chassis setup engineers...
Πέρα από το ουσιαστικό του θέματος (οι υπόλοιποι είμαστε τρόμπες και παίζουμε με χιλιοστά, ε?), μάλλον θα υπάρχει και πρακτικό (με 5 πόντους ανέβασμα λογικά θα βρίσκουν τα καλάμια στο τιμόνι).
ps:Δημήτρη.... κατέβασε τις πλάκες σου όχι 5, αλλά 2 πόντους και μετά αν πηγαίνει ευθεία (ας'το στρίψιμο που είναι πιο δύσκολο) , εγώ θα σε κάνω επίτιμο λέκτορα (ξέρεις που:winka: )
*edited για να μην βριστούμε*
Την επόμενη φορά, δεν θα το κάνω edit (ειδικά όταν οι 'συμβουλές' έχουν άμεση επίπτωση στην ασφάλεια) :mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Ρε Αντ. τι μπλέκεσαι...
Κατάφεραν να νευριάσουν και σένα ..??? :look:
dirtbird
13/05/2007, 16:10
Κατάφεραν να νευριάσουν και σένα ..??? :look:
Για την ώρα συγκρατούμαι (ας ελπίσουμε ότι δεν θα 'τρυπήσει΄το μπουζί στην πορεία:winka: ):wave2:
Υπαρχουν μερικοί εδώ πέρα που ονειρεύονται το Adv S. Χαρούμενο παράδειγμα ο Trickster και ίσως και άλλοι. Κανόνισε ανταλλαγή με αυτούς για τις μπουκάλες και το αμορτισέρ ολόκληρα. Ούτε κάστερ ούτε μάστερ. Σοσιαλιστική ιδέα έτσι; και οικονομικότερη από αναρτησάδες. Καλή τύχη.
Trickster
14/05/2007, 11:53
Υπαρχουν μερικοί εδώ πέρα που ονειρεύονται το Adv S. Χαρούμενο παράδειγμα ο Trickster και ίσως και άλλοι. Κανόνισε ανταλλαγή με αυτούς για τις μπουκάλες και το αμορτισέρ ολόκληρα. Ούτε κάστερ ούτε μάστερ. Σοσιαλιστική ιδέα έτσι; και οικονομικότερη από αναρτησάδες. Καλή τύχη.
Μα αυτός ρε Γιώργο δεν έχει κάν το S, το κοντό έχει..
Anyway,
πήρε το μάτι μου στις αγγελίες οτι το πουλάει (γιατί μάλλον είδε και απόειδε με τις συμβουλές σας ..:lol: :lol: :lol: (πλακίτσα))
οπότε θα ηρεμίσουν και τα πνεύματα...
Παρασύρθηκα και νόμισα οτι έχει το S. Γνώρισα ένα παλλικάρι που είναι σε κάποιο on-off 600 club και μου έλεγε οτι είχε πάρει το S και το βρήκε ψηλό. Έτσι έβαλε όλες τις αναρτήσεις του χαμηλού (στο μοντέλο του 2003 που το πορτοκαλί ήταν το S και ήταν πολύ ψηλό) αλλά κρατάει και τις ψηλές αναρτήσεις μήπως και αλλάξει γνώμη. Κανέναν τέτοιο θα πρέπει να βρείς. Άρχισε να ψήνεις κανένα μάστορα και θα βρεθεί η άκρη.
Όσο για τα πνεύματα πολύ ένταση βλέπω. Θα παρακαλούσα για ψύχραιμες και τεκμηριωμένες εξηγήσεις. Ο χώρος για βρισίδι και ειρωνικά σχόλια νομίζω οτι ήδη υπάρχει. Γιώργος.
dirtbird
14/05/2007, 19:49
Όσο για τα πνεύματα πολύ ένταση βλέπω. Θα παρακαλούσα για ψύχραιμες και τεκμηριωμένες εξηγήσεις.
Όπως οι δικές σου? :confused:
Ρε παιδιά, για ηρεμήστε λίγο. Εκανα μία ερώτηση και πάτε να πλακωθείτε. Οποιος μπορεί να απαντήσει σοβαρά, ας απαντήσει. Ούτως ή άλλως δεν θα το κάνω μόνος μου ότι κάνω. Επομένως θα μου πουν αν αυτό που πάω να κάνω είναι σωστό. Γιατί σκοτώνεστε;
Ρε παιδιά, για ηρεμήστε λίγο. Εκανα μία ερώτηση και πάτε να πλακωθείτε. Οποιος μπορεί να απαντήσει σοβαρά, ας απαντήσει. Ούτως ή άλλως δεν θα το κάνω μόνος μου ότι κάνω. Επομένως θα μου πουν αν αυτό που πάω να κάνω είναι σωστό. Γιατί σκοτώνεστε;
Πάντως φίλε μου αν το μηχανάκι σου πέφτει ψηλό και κυρίως αν νοιώθεις άβολα με το γεγονός αυτό, τότε μάλλον καμμία θεραπεία δεν υπάρχει... δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση το συμπέρασμα είναι ότι έχεις κάνει λάθος επιλογή μοτοσυκλέτας και η λύση δεν είναι τα χαμηλώματα και οι σέλλες... :sick:
dirtbird
14/05/2007, 20:28
Δεν πλακωνόμαστε....
Όταν υπάρχει θέμα ασφαλείας, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.
Αν κάνουμε λάθος, ανακαλούμε.
:mad:
Πάντως από ότι διάβασα σε άλλο forum όπου οι άνθρωποι ξέρουν να εξηγούν αντί να φωνάζουν, το χαμήλωμα εμπρός κάνει τη γεωμετρία πιό νευρική και δημιουργεί συνθήκες για tank slapping. Λύσεις που προτείνονται είναι μετατροπή της σέλλας για να χαμηλώσει. Χαμήλωμένες πλάκες στις μπουκάλες είδα σε 950Adv στα 4-5 χιλιοστά. Οι 5 πόντοι που πρότεινα είναι υπερβολικοί, αλλά για νά έχεις κάποιο αισθητό αποτέλεσμα, κάπου εκεί θα έπρεπε να τις κατεβάσεις. Νομίζω οτι συνηθίζεται το ύψος. Στην αρχή είχα και εγώ πρόβλημα, αλλά τώρα συνήθισα. Στις μύτες πατάω και είμαι 1,85 μ.
akamarinos
14/05/2007, 23:32
Νομίζω οτι συνηθίζεται το ύψος.
σωστος ο γιωργος
το ειπα και γω στην πρωτη σελιδα καπου
αμα το αφησεις ετσι σε κανα 2μηνο το ποιο πιθανο ειναι να σου φαινεται χαμηλο
και με αλλους που το εχω συζητησει ολοι το ιδιο μου ειπαν
απο θεμα ασφαλειας δεν εχεις προβλημα πιστευω απλα enjoy το μηχανακι σου οπως ειναι
και μην το πουλησεις γιατι ειναι ερωτας μεγαλος το μηχανακι
dirtbird
15/05/2007, 05:00
@gefr, akamarinos:
δεν φωνάζουμε, αλλά επειδή επιμένετε(o gefr και αν κατάλαβα akam. συμφωνείς), χαμηλώστε τις πλάκες 5CM (άλλο cm, άλλο mm) με δική σας ευθύνη και πειτε μας τι γίνεται.
Μετά, εάν όλα πάνε καλά, αναζητείστε τους άνθρωπους που ξερουν να 'εξηγούν αντί να φωνάζουν' να σας λύσουν τις απορίες σας.:rolleyes:
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ηχούν δυνατά στα αυτιά κάποιων οι οποίοι -θέλετε λόγω επαγγελματικής συνήθειας ή/και διαστροφής, θέλετε λόγω εκτεταμένης γνώσης και εμπειρίας, θέλετε λόγω προσωπικής !@κίας (άλλοι το λένε υπευθυνότητα)- προτιμούν να γίνονται αντιπαθείς παρά ανακριβείς και επικίνδυνοι.
Αυτά.
Ride safe, ride well :wave2:
Να μας πούν τι γίνεται αν χαμηλώσουμε τις πλάκες, πρίν να το δοκιμάσουμε και κινδυνέψει κάποιος. Αλλά αυτοί με την εκτεταμένη γνώση την ακρίβεια και την υπευθυνότηα δεν φαίνονται διατεθημένοι να μας εξηγήσουν σε εμάς τους άσχετους και να συμβάλλουν στη γνώση του site γμτ τα ΚΤΜ μας. Την κρατούν για τον εαυτό τους.
Η επαγγελματική διαστροφή κυριαρχεί.
Αυτά.
dirtbird
15/05/2007, 06:22
Να μας πούν τι γίνεται αν χαμηλώσουμε τις πλάκες, πρίν να το δοκιμάσουμε και κινδυνέψει κάποιος. Αλλά αυτοί με την εκτεταμένη γνώση την ακρίβεια και την υπευθυνότηα δεν φαίνονται διατεθημένοι να μας εξηγήσουν σε εμάς τους άσχετους και να συμβάλλουν στη γνώση του site γμτ τα ΚΤΜ μας. Την κρατούν για τον εαυτό τους.
Αυτά.
Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείς να απευθυνθείς στις αξιόπιστες και ευγενικές πηγές σου.
Eάν βέβαια βέβαια επιθυμείς να ενημερωθείς καλύτερα εδώ (http://www.amazon.co.uk/Chassis-Motorcycle-Tuning-John-Robinson/dp/075061840X) μπορείς να κάνεις μία καλή και όχι πολυδάπανη αρχή.
akamarinos
15/05/2007, 07:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
@gefr, akamarinos:
δεν φωνάζουμε, αλλά επειδή επιμένετε(o gefr και αν κατάλαβα akam. συμφωνείς), χαμηλώστε τις πλάκες 5CM (άλλο cm, άλλο mm) με δική σας ευθύνη και πειτε μας τι γίνεται.
που το καταλαβες οτι συμφωνω με το χαμηλωμα ? :confused:
οχι δεν συμφωνω:nono:
προσωπικα αμα μου το λεγαν θα το επαιρνα σαν ανεκδοτο
dirtbird
15/05/2007, 08:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από akamarinos
που το καταλαβες οτι συμφωνω με το χαμηλωμα ? :confused:
οχι δεν συμφωνω:nono:
προσωπικα αμα μου το λεγαν θα το επαιρνα σαν ανεκδοτο
Το παρακάτω:
quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
Νομίζω οτι συνηθίζεται το ύψος.
σωστος ο γιωργος
το ειπα και γω στην πρωτη σελιδα καπου
αμα το αφησεις ετσι σε κανα 2μηνο το ποιο πιθανο ειναι να σου φαινεται χαμηλο
και με αλλους που το εχω συζητησει ολοι το ιδιο μου ειπαν
απο θεμα ασφαλειας δεν εχεις προβλημα πιστευω απλα enjoy το μηχανακι σου οπως ειναι
και μην το πουλησεις γιατι ειναι ερωτας μεγαλος το μηχανακι
μου έδωσε αυτήν την εντύπωση.
Προφανώς έκανα λάθος....
Εκανα μία ερώτηση και πάτε να πλακωθείτε
....................
Γιατί σκοτώνεστε;
Για να μην σκοτωθείς εσύ !!! :winka:
Υ.Γ.
Δεν πλακώθηκε κανείς !!
(και όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ είπε ο Dirtbird: όταν πρόκειται για θέματα ασφάλειας, ας προσέχουμε τι λέμε "ελαφρά τη καρδία" )
Να μας πούν τι γίνεται αν χαμηλώσουμε τις πλάκες, πρίν να το δοκιμάσουμε και κινδυνέψει κάποιος.
Όταν "αυτοί" ξεκινάνε κατεβατά ολόκληρα και τρώνε ώρες και ώρες (δεν είναι μόνο το typing...) έρχεται ορυμαγδός ειρωνικών σχολίων (από "πες τα προφέσορα" μέχρι "τράβα να τα πεις με άλλους 2 μηχανικούς της NASA" :D , οπότε άσε αυτό το ύφος ... :smokin:
του site γμτ τα ΚΤΜ μας.
Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι μετά από 23 συναπτά έτη συνεχούς ενασχόλησης με τα εν λόγω μπουρδέλα, μπορώ να κάνω το παραπάνω σχόλιο !!
(υπόψιν ότι έγινε σε subforum των ΚΤΜ από κάτοχο ΚΤΜ - πως λέμε ότι "νέγρο" δικαιούται να αποκαλέσει κάποιον μόνο αν είναι και αυτός νέγρος :lol: )
Την κρατούν για τον εαυτό τους.
Εδώ έρχομαι να εκλιπαρήσω την συγγνώμη σας ...
(Τάχεις παίξει εντελώς ???) :look:
Άν εισέπραξες ειρωνικά σχόλια από κάποιους αγενείς δεν σημαίνει οτι σου φταίω εγώ. Είχα όλη την καλή διάθεση να προτείνω μία λογική λύση που προφανώς θεωρείτε επικύνδυνη οι oldman και ο dirtbird και ο akamarinos. Αντί να μου εξηγείσετε δυό πράγματα αχίσατε τα τρελλάθηκες και τα σχετικά! Εδώ είμαστε όλοι συνάδελφοι και αν δεν μπορούμε να ρωτάμε και να μαθαίνουμε στα site αυτά τότε δεν κάνουμε τίποτα. Πού είναι η μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη; Μοιάζει με μύθο απατηλό μετά από όλη αυτή την συζήτηση.:(
dirtbird
15/05/2007, 19:29
Άν εισέπραξες ειρωνικά σχόλια από κάποιους αγενείς δεν σημαίνει οτι σου φταίω εγώ. Είχα όλη την καλή διάθεση να προτείνω μία λογική λύση που προφανώς θεωρείτε επικύνδυνη οι oldman και ο dirtbird και ο akamarinos. Αντί να μου εξηγείσετε δυό πράγματα αχίσατε τα τρελλάθηκες και τα σχετικά! Εδώ είμαστε όλοι συνάδελφοι και αν δεν μπορούμε να ρωτάμε και να μαθαίνουμε στα site αυτά τότε δεν κάνουμε τίποτα. Πού είναι η μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη; Μοιάζει με μύθο απατηλό μετά από όλη αυτή την συζήτηση.:(
Ωραία.
Σου απαντάω και χωρίς καμμία διάθεση προσβολής-αντιπαράθεσης-γελιπποίησης-ειρωνίας (δλδ. σου λέω εκ των προτέρων ότι ΔΕΝ είμαι ελέφας), ότι αυτό που εσύ πρότεινες -με καλή διάθεση- και θεωρείς λογική λύση, στην πραγματικότητα είναι εντελώς λάθος και δύναται να έχει καταστροφικές συνέπειες στην οδική συμπεριφορά της μοτό.
ΔΕΝ έχω χρόνο και διάθεση αυτόν το καιρό να στο αποδείξω αλλά πρέπει να δείξεις καλόπιστος και να εμπιστευτείς αυτό που σου λέω.
akamarinos
15/05/2007, 21:01
Γιωργο
Ενδεικτικα σου παραθετω κειμενο από παρουσιαση του καινουργιου superduke από ελληνικο περιοδικο
…………..η γωνια castor εχει μεγαλωσει στις 23,9 μοιρες από τις 23,5. ο νεος δουκας εχει μαθει να συνχωρει ………….
Μιλαμε για 0,4 μοιρες διαφορα!!!!!!!!!
Τωρα σκεψου τι θα γινει αμα καποιος προβει σε τοσο μεγαλη αλλαγη της γεωμετριας, όπως το κατεβασμα των τιμονοπλακων 5cm
Θα αλλαξει ριζικα ολη η γεωμετρια της μηχανης
Θα γινει επικινδυνα μπροστοβαρη και νευρικη
Αμα θες να κατανοησεις πληρως την διαφορα που θα εχει το μηχανακι, μπορεις ελευθερα να πειραματιστεις κατεβαζοντας 0,5 η λιγο παραπανω τις τιμονοπλακες
Και ειμαστε ολο αυτια να ακουσουμε τις εντυπωσεις σου
Φιλικα ακαμαρινος
Δηλαδή η γεωμετρία γίνεται πιό γρήγορη. Τα 5 εκ αντιστοιχούν σε 1.8 μοίρες στην κάστερ. Ζούμε για να μαθαίνουμε.
Τα 5 εκ αντιστοιχούν σε 1.8 μοίρες στην κάστερ
Αυτό κάθησες και το υπολόγισες ??? :confused:
μεταξόνιο 1,590/0,05 = ημθ => θ= 1,8 και κάτι ψιλά.
:rolleyes: Μόνο που το μεταξόνιο ΔΕΝ μένει σταθερό όταν αλλάζει η κάστερ :wave2:
(αν και δεν κατάλαβα τον τριγωνισμό σου, αλλά συνήθως το ημίτονο μιας γωνίας είναι μικρότερο της μονάδας - και όχι 31.800 που βγαίνει από τον λόγο...)
stefanos
16/05/2007, 18:07
Πάντως δεν είπε κανείς στο παιδί ότι οι αναρτήσεις χαμηλώνουν αν πάει σε ένα αμορτισερά, χωρίς να γίνει σουμιές το μηχανάκι.
:rolleyes: Μόνο που το μεταξόνιο ΔΕΝ μένει σταθερό όταν αλλάζει η κάστερ :wave2:
(αν και δεν κατάλαβα τον τριγωνισμό σου, αλλά συνήθως το ημίτονο μιας γωνίας είναι μικρότερο της μονάδας - και όχι 31.800 που βγαίνει από τον λόγο...)
0,05/1,590 είναι το σωστό.
Κάποιος με τις ίδιες απορίες και πειραματισμούς.
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=230886
Κάποιος με τις ίδιες απορίες και πειραματισμούς.
Ίδιες απορίες με ποιον ??? :confused:
:lol: :beer: :lol:
Υ.Γ.
Τα 12mm "σήκωμα" που έκανε στις πλάκες (αν μιλάνε την ίδια γλώσσα οι δυο τους...) τα βρίσκω μάλλον υπερβολικά για τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης μηχανής !!
Μπορεί στο ταξίδι να γίνεται πιο "σταθερή" αλλά σε off-road θα χτυπάει πάνω στις πέτρες γιατί δεν θα προλαβαίνει να τις αποφύγει !!
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Πάντως δεν είπε κανείς στο παιδί ότι οι αναρτήσεις χαμηλώνουν αν πάει σε ένα αμορτισερά, χωρίς να γίνει σουμιές το μηχανάκι.
To το ειπανε....
Αλλα ειπε οτι θα στοιχισει ακριβα και προτιμαει να βαλει ακραπες...:rolleyes: