View Full Version : California Superbike School 16-17 Ιουνίου...
lampros_fazer
20/06/2007, 02:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Έγινα καλύτερος (ως προς εμένα πάντα ε; ) γιατί επι 2 χρόνια δουλευα πάνω σε αυτά που άκουσα σε μία μέρα!
Φαντάζομαι εννοώντας καλύτερα δεν μιλάς μόνο για το 'οπτικό' αποτέλεσμα έτσι..;
Da.Vintage
20/06/2007, 06:54
Τωρα θα σε συγχωρήσεις αλλά ό,τι θες λες....
Ξεκινάς με την παραδοχή ότι όλοι οι αναβάτες έχουν έμφυτο ταλέντο....
ΠΟΤΕ δε το είπα αυτό είπα οτι κάποιοι έχουν έμφυτο ταλέντο...
Επίσης θεώρησες οτι για τον χρόμο που έγραψα περασαν κανα 2 μέρες.... εγώ μάλλον σε περίοδο μηνών το πήγαινα...
Δε νομίζω οτι αναφερθήκαμε ποτέ σε σένα συγκεκριμένα ή τουλάχιστον μπορεί να αναφέρθηκες εσύ αλλά εγώ μιλώ πάντα γενικά...
Και βέβαια χρειάζονται μήνες για να ρίξεις 7 δευτ. το χρόνο εκτός κ αν έχεις τη δυνατότητα 2 φορες τη βδομάδα πίστα!
Αυτό ρε συ Γιώργο το "πιο σωστά-τεχνικά".... που θα την μάθεις την τεχνική; και τι σημαίνει μιμούμε; Κι αν πας να μιμηθείς κάποιον που είναι μεν γρήγορος αλλά απο τεχνική είναι αλλού γι αλλού και πας και καρφωθείς πουθενά;
ΔΕΝ υπάρχει γρήγορος χωρίς τεχνική!
ΔΕΝ γίνεται...
Μπορει να μήν μπορείς να την περιγράψεις όπως ο δάσκαλος του CSS πχ. αλλά την έχεις μπορεί να στην πει κάποιος ή να τη βρεις μόνος σου... Και ι'ατυό είπα ακολουθείς κάποιον ΛΙΓΟ καλύτερο για να μη ρισκάρεις και όσο βελτιώνεσαι ακολουθέις πάλι τον επόμενο ΛΙΓΟ καλύτερο...
Τα μαθήματα, επαναλαμβάνω γιατί δείχνεις να μην το καταλαβαίνεις, δεν είνια για να σε κάνουν γρήγορο αλλά να σου δείξουν έναν τρόπο οδήγησης ποιο ασφαλή. Αν τωρα αυτό εσυ, κι ο οποιοσδήποτε, μπορεί να το εκμεταλλευτείς και να γίνεις και πιο γρήγορος, τότε ακόμα καλυτερα.
Αν βέβαια το να πας γρήγορα είναι το αποτέλεσμα που θες....
Δε με βρίσκεις πουθενά αντίθετο
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ!!!
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥΣ!!!
Επειδή είναι καλά και αποτελεσματικά θα ήθελα να ήταν πιο προσιτά για να τα κάνουν όλοι!
Da.Vintage
20/06/2007, 07:00
Ρε συ Γιωργάκη, τώρα ουτε καν θα απαντήσω στο ερώτημα αυτό....
Σκέψου μόνος σου γιατί δεν σου απαντάω...
Ρητορική ήταν η ερωτηση...
Da.Vintage
20/06/2007, 07:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Titan,δεν έχω καμία εμπειρία από μαθήματα ή πίστα,αλλά νομίζω οτι είσαι λίγο λάθος εδώ..
Βλέπω κόσμο (για το δρόμο μιλάω πάντα) να στρίβει πιο γρήγορα από μένα χωρίς να στρίβει 'σωστά' τεχνικά..
Εγώ το σωστά το αντιλαμβάνομαι ως ασφαλέστερα,όχι απαραίτητα πιο γρήγορα..Και όταν μαθαίνεις να στρίβεις ασφαλέστερα,έχεις το περιθώριο και το υπόβαθρο να πας πιο γρήγορα..
Το οτι στρίβει κάποιος γρήγορα δε σημαίνει απαραίτητα οτι στρίβει σωστα/με ασφάλεια..
Όταν κάποιος έχει μάθει να στρίβει με ασφάλεια δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα γίνει πιο γρήγορος..
(γνώμη μου,μπορεί να μην τα λέω και σωστά..)
Λάμπρο τώρα συγκεκριμένα μιλάμε για πίστα ο δρόμος είναι άλλη Ιστορία κια δεν είναι ώρα να τη πιάσουμε...
Μιλώντας για πίστα... ή ακόμη και για δρόμο αν θές όσο φτάνεις στα όρια με σωστή τεχνική ή όχι (απλά με σωστή τεχνική τα όρια είναι πολύ ψηλότερα) αποχαιρετάς την ασφάλεια!
Δεν γίνεται να νοιώθεις ασφαλής και οτι δεν μπορεί να συμβεί τίποτα όταν πάς ακόμη και τεχνικά αλλά στα όριά σου!
Η σωστή τεχνική περιέχει μία μεγάλη δόση ασφάλειας!
Το οτι κάποιος περναει κάποιον σημαίνει οτι στρίβει πιο γρήγορα και πιο τεχνικά αλλά όχι με μεγαλύτερη ασφάλεια απο κάποιον που στρίβει με μείον 30χιλ.
Εγώ δηλαδή αν γυρνάω σε μία πίστα 3,30 όταν θα αρχίσω να γυρνάω 3,20 θα νοιώθω πολύ πιο εβάλωτος γιατί θα έχω περισσότερα χιλιόμετρα!
Δεν είσαι λάθος απλά είσαι κάπου στη μέση για μένα...
Da.Vintage
20/06/2007, 07:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
:confused: γιατί το λες; Ο απώτερος σκοπός (είτε το λέμε είτε όχι), είναι να αποκτήσουμε την γνώση για να πάμε πιο γρήγορα (και με ασφαλεια εννοείται)
Αν ο σκοπός είναι να μελετήσουμε την πανίδα της πίστας, ποιός ο λόγος να παρακολουθήσουμε τα CSS?
Σωστά αυτό λέω και εγώ...
Da.Vintage
20/06/2007, 07:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
σωστα=γρηγορα εντος πιστας. καλα τα λεει ο τιταν.
κ ο ντουχαν λαθος εστριβε αλλα εστριβε γρηγοροτερα.(τωρα θα μου πουν, εσυ ρε φιλε ο ντουχαν εισαι ή μηπως θα τρεχεις σε αγωνες?):D
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ αν πάς γρήγορα...
υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ τεχνική απο αυτή που γνωρίζουμε!
οτι είναι διαφορετικό δεν είναι και λάθος!
Αυτό νομίζω και για τον Μικ
Da.Vintage
20/06/2007, 10:08
Tελικά τί έγινε?
Εχω δίκιο?
Sniper???
και το τώρα... μέσα σε 2 χρόνια περίπου
Πςςς φοβερο....
Το τωρα σου ειναι σαν το πριν μου.....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δωσε τοπο στην οργηηηηηηη.......
Γιατι θα εκτεθουμεεεεεεεεε............
:blush:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Titan
Tελικά τί έγινε?
Εχω δίκιο?
Sniper???
Δεν έχω τις απαντήσεις Γιώργο....
Κι εγώ ψάχνω να τις βρω.... :wave2:
Da.Vintage
20/06/2007, 12:31
Δεν έχω τις απαντήσεις Γιώργο....
Κι εγώ ψάχνω να τις βρω.... :wave2:
OK
:wave2:
lampros_fazer
20/06/2007, 17:15
Λάμπρο τώρα συγκεκριμένα μιλάμε για πίστα ο δρόμος είναι άλλη Ιστορία κια δεν είναι ώρα να τη πιάσουμε...
Μιλώντας για πίστα... ή ακόμη και για δρόμο αν θές όσο φτάνεις στα όρια με σωστή τεχνική ή όχι (απλά με σωστή τεχνική τα όρια είναι πολύ ψηλότερα) αποχαιρετάς την ασφάλεια!
Δεν γίνεται να νοιώθεις ασφαλής και οτι δεν μπορεί να συμβεί τίποτα όταν πάς ακόμη και τεχνικά αλλά στα όριά σου!
Η σωστή τεχνική περιέχει μία μεγάλη δόση ασφάλειας!
Το οτι κάποιος περναει κάποιον σημαίνει οτι στρίβει πιο γρήγορα και πιο τεχνικά αλλά όχι με μεγαλύτερη ασφάλεια απο κάποιον που στρίβει με μείον 30χιλ.
Εγώ δηλαδή αν γυρνάω σε μία πίστα 3,30 όταν θα αρχίσω να γυρνάω 3,20 θα νοιώθω πολύ πιο εβάλωτος γιατί θα έχω περισσότερα χιλιόμετρα!
Εννοείται οτι ο δρόμος είναι εντελώς άλλη ιστορία αλλά το ανέφερα επιεδή δεν έχω καμά εμπειρία από πίστα..
Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα..Απλά αυτό που τόνισα με κόκκινο το αντιλαμβάνομαι λίγο διαφορετικά (ίσως επειδή δεν έχω εμπειρία από πίστα και κρίνω από το δρόμο),ίσως ερμηνεύουμε λίγο διαφορετικά ο καθένας την έννοια 'τεχνική'..Υπάρχει τεχνική και τεχνική..Και αυτός που στρίβει 'λάθος' έχει τεχνική..που μπορεί να μην είναι σωστή όμως..Τεσπα,δεν τα έγραψα αυτά για να ξεκινήσουμε άλλη κουβέντα..δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε άλλο..
Πάντως,από τις φωτό σου,μ'αρέσει πολύ ο τρόπος οδηγησής σου.. :winka:
:beer: :beer:
Εννοείται οτι ο δρόμος είναι εντελώς άλλη ιστορία αλλά το ανέφερα επιεδή δεν έχω καμά εμπειρία από πίστα..
Δεν ειναι καθολου αλλη ιστορια Λαμπρο,η οδηγηση στην πιστα δεν διαφερει καθολου απο τον δρομο.
Η μονη διαφορα ειναι οτι στην πιστα ξερουμε ακριβως τι παιζει ενω στον δρομο οχι,η τακτικη ,τα σημαδια,ο τροπος ειναι ιδιος.
DrIoannis
20/06/2007, 18:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Δεν ειναι καθολου αλλη ιστορια Λαμπρο,η οδηγηση στην πιστα δεν διαφερει καθολου απο τον δρομο.
Η μονη διαφορα ειναι οτι στην πιστα ξερουμε ακριβως τι παιζει ενω στον δρομο οχι,η τακτικη ,τα σημαδια,ο τροπος ειναι ιδιος.
Συμφωνώ και εγώ.Δεν διαφέρει από την πίστα απλά δεν ξέρουμε τι υπάρχει μετά την στροφή.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
Συμφωνώ και εγώ.Δεν διαφέρει από την πίστα απλά δεν ξέρουμε τι υπάρχει μετά την στροφή.
Αφου ειμασταν στο ιδιο μαθημα ρε σειρα, πως να διαφωνησεις.:D
ο δρόμος δεν σου δίνει την ίδια πληροφόριση ούτε το ίδιο κράτημα όπως η άσφλατος της πίστας...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
ο δρόμος δεν σου δίνει την ίδια πληροφόριση ούτε το ίδιο κράτημα όπως η άσφλατος της πίστας...
Των μεγαρων?:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Των μεγαρων?:rolleyes:
και όμως...
Da.Vintage
21/06/2007, 12:18
Πάντως,από τις φωτό σου,μ'αρέσει πολύ ο τρόπος οδηγησής σου.. :winka:
Oι φωτό είναι μόνο για τον εφέ!
μέσα στη πίστα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα!
Da.Vintage
21/06/2007, 12:21
+1000
Da.Vintage
21/06/2007, 12:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
+1000
Oι φωτό είναι μόνο για τον εφέ!
μέσα στη πίστα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα!
Δηλαδή;; Αλλάζεις στήσιμο όταν βλέπεις φωτογράφο; :confused:
(οι φωτό είναι super btw) :beer:
Da.Vintage
22/06/2007, 07:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Δηλαδή;; Αλλάζεις στήσιμο όταν βλέπεις φωτογράφο; :confused:
(οι φωτό είναι super btw) :beer:
Nαί κλείνω τα μάτια...:lol: