Σύνδεση

View Full Version : Fazer 1000 01-05 vs Sv 1000.

zephyr1
15/05/2007, 10:05
Για πεστε γνωμες ρε αδελφια γιατι το σκεφτομαι σοβαρα αναμεσα σ'αυτα τα 2.

Θελω ενα μηχανακι για καθε μερα ,πολη ,ταξιδι και καμια πιστα.

Ακουω.

Ευχαριστω προκατ.

:wave2:

byron
15/05/2007, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Για πεστε γνωμες ρε αδελφια γιατι το σκεφτομαι σοβαρα αναμεσα σ'αυτα τα 2.

Ακουω.

Ευχαριστω προκατ.

Σε αυτά τα δύο έχεις καταλήξει; Κανένα Hornetaki 900 δεν παίζει πχ;

(Απ΄τα δυο θα έπαιρνα το SV πάντως)

zephyr1
15/05/2007, 11:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6

(Απ΄τα δυο θα έπαιρνα το SV πάντως)

Γιατι?

byron
15/05/2007, 11:28
Γιατι?

Παναγιώτη υποκειμενικό είναι αυτό. Καταρχήν μου αρέσει περισσότερο το σχήμα του SV, δεύτερον το Fazer μου φαίνεται τεράστιο ως μέγεθος, και τρίτον έχουν και 20+φεύγα κιλά διαφορά. Το Fazer έχει μοτερούκλα βέβαια, αλλά ως οδηγός προτιμώ την πιο compact σχεδίαση του SV.

Στα ίδια λεφτά φανταζομαι ότι μπορείς να βρείς καινούργιο σχετικά μοντέλο SV, μετά την δολοφονία τιμών απ΄την Suzuki. Αν και αυτό παίζεται καθώς και το fazer δεν ήταν και το πιο εμπορικό 1000.

makis206
15/05/2007, 11:29

Πάνο εμένα μ'αρέσουν εξίσου και τα δύο μηχανάκια γνωρίζοντας τι θα μπορούσε να μου προσφέρει το καθένα παραπάνω απ'το άλλο, ξέρεις, V2 vs τετρακύλινδρο κλπ κλπ..

Με γνώμονα αυτό αλλά κοιτάζοντας και τις ανάγκες σου με τη σειρά που τις έγραψες θα κατέληγα στο Fazer, είναι κατά τη γνώμη μου πιο all around μηχανάκι απ'ότι το SV που θα υπερτερούσε μέσα σε μια πίστα λόγω τις χαμηλής του ροπής, των clipons και γενικότερα της πιο "σφιχτής" του κατασκευής.

Αν έλεγες "θέλω ένα μηχανάκι ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ, για καθε μέρα ,πόλη και κανα ταξίδι" θα σου πρότεινα πρώτα το Suzuki.:winka:

Eύχομαι να κάνεις τη σωστότερη για σένα επιλογή και καλή αγορά να έχεις !

:beer: :wave2:

sapila racing
15/05/2007, 12:10
Σε αυτά τα δύο έχεις καταλήξει; Κανένα Hornetaki 900 δεν παίζει πχ;

Πρώτη φορά που λέει κατι σωστό ο srx !! :lol:

Aστεία αστεία το Hornet είναι σίγουρα καλύτερο απο το Fazer στην πίστα και στην καθημερινή μετακίνηση.
Σε ταξίδι βέβαια πρέπει να εχεις σβέρκο :wave2:

Sabre
15/05/2007, 12:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Σε ταξίδι βέβαια πρέπει να εχεις σβέρκο :wave2:

η να βάλεις Ζελατίνα/Τζαμαρία :p

SV αρέσει πολύ!

ουγκ!

zephyr1
15/05/2007, 17:24
Ευχαριστω ουγκα.

Μανωλιο με πιανς.

Κανας fazerακις η SVακις?:confused:

zephyr1
16/05/2007, 15:11
Να αλλαξω τον τιτλο σε Ανιτα Πανια vs Πεγκυ Ζηνα μπας και πιασει καμια σελιδα?:sad:

byron
16/05/2007, 15:17
Να αλλαξω τον τιτλο σε Ανιτα Πανια vs Πεγκυ Ζηνα μπας και πιασει καμια σελιδα?:sad:

ελα ντε..... :sad: Όλοι οι SVήδες που έχουν εξαφανιστεί;

Πείτε ρε καμμιά κουβέντα στον Παναγιώτη !!!

88847

gcrook
16/05/2007, 15:20
ελα ντε..... :sad: Όλοι οι SVήδες που έχουν εξαφανιστεί;

Πείτε ρε καμμιά κουβέντα στον Παναγιώτη !!!

Βαρεθηκαμε να λεμε κουβεντες.
Καμια βολτα λεμε να παμε αλλα το SV μας αφησε χρονους.

byron
16/05/2007, 15:25
Παναγιώτη, στείλε κανένα πμ στον Alki_viades που έχει το 1000.

stavrogin
16/05/2007, 16:17
Επειδη λες για γενικη χρηση,πολη κλπ προτεινω FZ .

Βασικα κατ εμε

FZ φιλικοτητα θεσης οδηγησης,μοτερ χιλιομετροφαγος, για πιο ηπιες καταστασεις αλλα τα κανει ολα και πίστα και απ'ολα .Καλητερο στην πολη και στα ταξιδια.Πιο εργαλειο καθημερινο

SV επισης τα κανει ολα αλλα εμφαση στην αγριαδα,ροπακλα,τραβηγμα,γενικα πιο καυλιαρικο μοτερ ενδεχωμενως (οχι σιγουρα) καλητερο στην πιστα.Λιγοτερο βολικη θεση οδηγησης σε σχεση με το FZ.πιο νεανικο

lampros_fazer
16/05/2007, 17:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
FZ φιλικοτητα θεσης οδηγησης,μοτερ χιλιομετροφαγος, για πιο ηπιες καταστασεις αλλα τα κανει ολα και πίστα και απ'ολα .Καλητερο στην πολη και στα ταξιδια.Πιο εργαλειο καθημερινο

SV επισης τα κανει ολα αλλα εμφαση στην αγριαδα,ροπακλα,τραβηγμα,γενικα πιο καυλιαρικο μοτερ ενδεχωμενως (οχι σιγουρα) καλητερο στην πιστα.Λιγοτερο βολικη θεση οδηγησης σε σχεση με το FZ.πιο νεανικο
Με κάλυψε απόλυτα ο stavrogin..

Έχω μια συμπάθεια στο fazerακι (είναι και πανεμορφο) αλλά μόλις ακούω κανα SV με ελεύθερες..:a011:

Κάνε μια βόλτα και τα δύο να δεις ποιο είναι πιο εύχρηστο/ξεκούραστο στην πόλη..
Το - του SV ταξίδι ίσως να είναι οι κραδασμοί (μπορεί να λέω και βλακείες),από κάλυψη αέρα πάνω κάτω τα ίδια πρέπει να'ναι..

Tropeas
16/05/2007, 17:17
Πάνο...
εγώ θα σου έλεγα ότι έμπειρος οδηγός είσαι...
να τα πάρεις και τα δυο να τα οδηγήσεις να μας πεις την γνώμη σου και εκεί να αντιλέξουμε οι χρήστες...:beer:

gcrook
16/05/2007, 17:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer

Το - του SV ταξίδι ίσως να είναι οι κραδασμοί

Αυτο πολυ απλα δεν παιζει στα SV.
Για τα υπολοιπα το συζηταμε.

zephyr1
16/05/2007, 17:56
Πιασαμε σελιδα.:a25:

Εχω στειλει και πμ Alki_viades και αναμενω.

Να δω πιο καλο παιδι θα μου δωκει βολτιτσα να δω.

Οπιαδηπωτε πληροφορια ευπροσδεκτη.

Τι πακετο και αυτο για επιλογη μηχανης.

Ευχαριστω παιζακια.

byron
16/05/2007, 19:32
Να σε δώκω το Tuono μόλις το φτιάξω να τα ξεχάσεις ούλα? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

zephyr1
16/05/2007, 19:57
Να σε δώκω το Tuono μόλις το φτιάξω να τα ξεχάσεις ούλα? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αυριο ειναι μια ωραια μερα.:sun:

Μην με ρωτας τι και πως ,μπορει το απογευμα να εχουν τελειωσει οι προβληματισμοι μου.

Ειδωμεν.:p

Alki_Viades
16/05/2007, 20:17
Ok guys το πηρα το μηνυμα, μπορειτε τωρα να γυρισετε στις δουλειες σας :smokin:

Λεεεεεεπον, βασικα γενικα καλα στα λενε τα παιδια, εκτος απο τους κραδασμους που ειναι σχεδον ανυπαρκτοι. αν και λογικα στο 4κυλινδρο θα ειναι εντελως ανυπαρκτοι.

Απο το λιγο που οδηγησα το fazer στην εκθεση δε μου αρεσε. Με ξενισε πολυ η θεση οδηγησης, σαν ενος γυμνου, αρα σε φερνει μπροστα, αλλα με φαιρινγκ. Ειχε και παραξενες γωνιες το τιμονι, δε με βολεψε καθολου. Ισως βεβαια φταιει το οτι εχω συνηθισει το SV: πιο σκυφτη θεση οδηγησης, οχι ss αλλα σκυφτη. Αυτο σημαινει στην πολη θα ειναι μαλλον πιο ανετο το φεηζερ αλλα σε ταξιδια/πιστα υπερτερει το sv.

Ο κινητηρας, ο δικος μου τουλαχιστον, βγαζει τη δυναμη οπως βλεπεις στη φωτο. Συνηθως οι δυναμομετρησεις που εχω δει δινουν συν 2-6 αλογα αλλα με φιλτρο αερα και διαφορετικα δυναμομετρα/παραμετρους. Του fazer θα ειναι σιγουρα πιο δυνατος αλλα θα χανει σε ροπη, διαλεγεις.

Απο αξιοπιστια κανενα προβλημα μεχρι στιγμης, σημερα εκανα το σερβις των 12000χλμ για 85ε.

Συνιστωμενες μετατροπες μια double bubble ζελατινα (εμενα που ειμαι 1.83 με καλυπτει), σωληνακια υψηλης μπροστα, yoshimura ελευθερα τελικα να ακουγεται ομορφα, και ψαξιμο με αναρτησεις αν εισαι πολυ απαιτητικος.

Καταναλωση: Στην πολη καιει 8.5-9lt/100χλμ, αυτονομια 190χλμ (με τη ρεζερβα). Σε βολτα/ταξιδι πεφτει στα 7.5-8λτ/100χλμ, αυτονομια +220χλμ (με ρεζερβα). Εχω δει και 250χλμ δικαβαλο αλλα με πολλυυυυυ χαλαρους ρυθμους.

Α, επισης λογω χαμηλου βαρους και πλατους ειναι ευκολο στην πολη, το κυριοτερο που θα σε εμποδισει ειναι το μικρο κοψιμο του τιμονιου.

Ταξιδι δικαβαλο δεν ειχα παραπονα, αν οδηγεις στρωτα ο συνοδηγος μπορει να καθεται ανετα ορθιος στη σελα και να κρατιεται απο τις χειρολαβες. Πηρα και διπλετα βαλιτσες givi, θα τις δοκιμασω σε 3 εβδομαδες οταν παω mugello :D :D :D :D

Γενικα ειχα ακριβως τις ιδιες απαιτησεις με εσενα και δηλωνω απολυτα δικαιωμενος για την επιλογη μου. Κανε ενα test drive και αν σου αρεσει με γειες!

88861

gcrook
16/05/2007, 22:57

Βασικα ησουν σαφεστατος Παναγιωτη οποτε οτι και να σου πουμε τωρα...
Βασικα θες τετρακυλινδρο φερινγκατο αφου αυτες ειναι οι αναγκες σου.
Αμα μαλιστα ειναι και κατα σειρα προτεραιοτητας 4Κ δαγκωτο.

Απο την αλλη εγω θα σταθω στα εξης:

1) Με 5.000-5.000 max παιρνεις 1000αρι SV μεταχειρισμενο μοντελο Κ4-Κ5 χαρτι με λιγα χλμ και συνηθως με της Παναγιας (της βρεφοκρατουσας συνηθως) τα ματια, δηλ Γιοσιμουρες,φιλτρα Παουερ κομαντερ,μασπιεδες,κολιεδες,χαντρες,συντριβανια,κομπ σχοινια κτλ.

2)Με τα μισα λεφτα απ'οτι θα εδινες για το Φειζερ, σου δινεται η ευκαιρια να οδηγησεις ενα πραγματικα ιστορικο πλεον μηχανακι με πλαισιο και κινητηρα απο τους καλυτερους που εχουν κυκλοφορησει τα τελευταια χρονια, με χαρακτηρα που θα εκτιμησεις απο τηνπρωτη στιγμη.

Πολυ καλο το Φειζερ δεν λεω αλλα νιωθω οτι πλεον τα μηχανακια αυτης της κατηγοριας δεν προσφερουν πλεον και τοσο πολλα πραγματα.
Απευθυνονται σε καταναλωτης που σε 2 χρονια θα το πουλησουν για αλλο μοντελο, πιο ομορφο η πιο γρηγορο, και συνηθως καθολου διαφορετικο απο αυτο που πουλησες.

Αν θες να αγορασεις μηχανη απο το "καλαθι" θα σου ξαναδωθει η ευκαιρια.
Αν εχεις την ανεση μπορεις να παρεις ενα απο τα τελευταια μηχανακια παραγωγης που αφησαν ιστορια την τελευταια δεκαετια.

Αν το παρεις δεν θα μπορεσεις να το πουλησεις μετα σε τιμη που δεν θα σε ξεφτιλισει σαν πωλητη.
Ο ανθρωπος που θα ερθει να στο αγορασει ομως δεν θα σε ρωτησει τιποτα.
Θα ερθει θα το δει θα σε πληρωσει και θα φυγει.
Μετα απο καιρο μπορει και να σε παρει τηλεφωνο να σου πει και ενα ευχαριστω.

Μα πως τα λεω γαμω το φελεκι μου αμα γινομαι ρομαντικος.....

gcrook
16/05/2007, 22:59
Στειλε και ενα π.μ στον div400 μπερδεγουει αν και νομιζω οτι δεν ειναι τελικα το μηχανακι που ψαχνεις.
Για καποιο λογο ολοι λενε τα καλυτερα αλλα οταν ερθει η στιγμη......

petani
16/05/2007, 23:32
To σιγουρο ειναι οτι θα πρεπει να τα οδηγησεις και τα δυο για να διαλεξεις πιο σου θα σου κανει το "κλικ" .......... για την πιστα και τα δυο θελουν ελατηρια εμπρος και αμορτισερ πισω ..............
..... συν το σηκωμα της εξατμησης του FAZER για να μην βρισκει ........

88869

Alki_Viades
17/05/2007, 08:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Μα πως τα λεω γαμω το φελεκι μου αμα γινομαι ρομαντικος.....

Εμενα παντως με συγκινησες! :bigcry: :bigcry: :bigcry:

div400
17/05/2007, 13:12
λεπον να πω και εγω τις βλακιουλές μου......:rolleyes:

και θα ξεκινησω με τα μειον του SV (προσοχη ακολουθουν υποκειμενικες αποψης οι οποιες εκφραζουν αποκλειστικα και μονο τους παντες....)

-δεν εχει εμπορικοτητα / μεταπωληση! δηλ. αν το βαρεθεις δεν θα το πουλησεις σε καλη τιμη....
-δεν ειναι οτι πιο βολικο και οικονομικο οσον αφορα σε εντος πολης κυκλοφορια
-καιει τα κερατα του αν το εχμμμ σκισεις (κατι που λιγο πολυ ισχυει για ολα τα μηχανακια βεβαια)

ε αυτα μου ερχονται στο μυαλο για τα - του

και παμε τωρα στα θετικα σημεια

+ειναι ν2 που σημαινει οτι έχεις χρησιμοποιησιμη δυναμη απο ρελαντι σχεδον μεχρι τον κοφτη...
δεν ειναι πολυ σε απολυτους αριθμους αλλα πληρως αξιοποιησιμη στον δρομο (σε αντιθεση με 5978924 αλογατα των Ι4 1000κ που τελικα στον δρομο χρησιμοποιεις μονο τα 120!!!! :evil: )
+δεν ειναι απολυτο σπορ. ειναι ακριβως στην χρυση τομη αναμεσα οποτε δεν θα βριζεις στον δρομο και δεν θα κλαις στην πιστα....οπου στεκεται με αξιοπρεπεια θα τολμησω να σου πω
+αντιεμπορικοτητα!!! και ομως ειναι τελικα συν....αφου ο αλλος θελει να διωξει αναγκαστικα θα το σκοτωσει και εσυ (ο συνειδητοποιημενος αγοραστης) θα το παρει σε ευκαιρεια :D
+ αποτελει μια πολυ καλη βαση για το τουμπανιασεις....

εεε αυτα....:look:

ΑΑΑΑ και γι αμια ακομη φορα να τονισω το γεγονος οτι τα SV ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ή αν θες δεν πιο ζημιαρικα απο τα υπολοιπα μηχανακια....και μη πεταχτει κανα @ και αρχισει τις μ@λ@κιες αντε μπραβω :mad: :confused: :evil:
ασχετα αν για λογους αυτοσαρκασμου και χαβαλε μπορει να τα θαφουμε και εμεις οι ιδιοι

και τελως, αυτο που ειπαν και τα παιδια, εμπειρια εχεις απο μηχανες οποτε τα οδηγας και τα δυο και αναλογως κρινεις. αν θες κανονιζουμε και ενα τεστ ντραϊφ....

gcrook
17/05/2007, 14:15
Σωπα ρε Μητσε που θα καθομαστε καθε λιγο και λιγακι να δικαιολογουμαστε μεσα στο φορουμ για τις επιλογες μας.
Οσοι ενδιαφερονται (δεν παει αυτο σε σενα Παναγιωτη) ,ψαχνουν στο google και αφιερωνουν χρονο σε ξενα φορουμ.
Υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ ανθρωποι εδω μεσα που δεν εχουν καμια σχεση σχεδον με τις μηχανες και που γραφουν ανελλιπως στις περισσοτερες κατηγοριες μοντελων χωρις να ξερουν τι τους γινεται, αλλα οταν ακουνε για τα SV λενε "μακρυα απο τα μπουρδελα" , "ακουω οτι σπανε μοτερ" (δεν φταιτε σεις μαλακες αλλα ο Λαμπρος που εβγαλε το προβλημα τοπυ στην φορα για να βγαζετε εσεις αυθαιρετα συμπερασματα) , κτλ κτλ.

Καλυτερα να ειμαστε μετρημενοι στα δαχτυλα να γουσταρουμε.
Και αμα παρουμε αλλο θα το κρατησουμε το παλιο και θα το μεταλλαξουμε σε οτι γουσταρουμε (trackbike,streetfighter,dailycommuter κτλ κτλ) .

div400
18/05/2007, 10:16
το ξερω βρε γιωργη αλλα να... με χαλαει που:

- η χονδα ειναι ''η καλυτερη εταιρεια'' ασχετος κατηγοριας ή ειδους οχηματος απλα και μονο επιδη ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ (δεν λεω οτι δεν βγαζεο και ΓΑΜΩ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ αλλα μη τα παραφουσκωνουμε)

-ενα καρο τζιξερ εχουν κοψει πλαισιο και παραμενει το πιο μοσχοπουλημενο μηχανακι παγκοσμιος με ΜΕΓΑΛΗ διαφορα (και οχι δεν ζηλευω)

και αλλα πολλα....ειναι σαν το ανεκδοτο: κλαις,γελας, κανεις δε σε βλεπει.....
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΜΥΡΩΔΙΑ!!!!!

:mad: :confused: :mad:

ΕΧΩ SV ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

:lol: :rotflmao: :beer:

zephyr1
18/05/2007, 11:00
Το οτι ο Λαμπρος ειχε το θαρρος να αναφερει το περιστατικο τον τιμα και ενημερωνει πολλους χρηστες μοτοσυκλετας για το τι μπορει να αντιμετωπισουν γενικοτερα.(χωρια που εχει γνωρισει χιλιαδες ατομα):p

Το ποσους εχω δει μονο εγω να κανουν γαργαρα σπασιματα,κοληματα,μπιελες και χιλια δυο αλλα, μου λεει ερκετα για το καθε μηχανακι.

Οπως ειπε και ο γιωργος παραπανω μονο οι ασχετοι θα κρινουν ενα κινητηρα απο ενα μεμονωμενο γεγονος,εξαλου εγω δεν ρωτησα με βαση το περιστατικο του tropea και ουτε θεωρω καποιος οτι πιστεψε εστω και λιγο οτι ειχα αυτο στο μυαλο μου.
Παντως ολοι δωσατε ενα χερακι για να παρω εγω μια αποφαση κια ξεκαθαρισατε καποια + και - στα συγκεκριμενα μηχανακια της συγκρισης που θα βοηθησουν οποιονδηπωτε μπει στον αναλογο προβληματισμο.
Το πιο απολυτο του Sv στην πιστα με ελκύει αλλα οπως ειδατε με την σειρα που τα γραψα νικητης βγαινει το fazer.

Σας ευχαριστω παιδια να ειστε καλα και να χαιρεστε τα μοτορια σας.:beer: