Σύνδεση

View Full Version : Πρωτοι στην..........Πειρατεια. :)



ktm640lc4
18/05/2007, 10:13
Δεν ξερω γιατι το εβαλα στα ανεκδοτα........σαν ανεκδοτο μου φαινεται παντως που απορουν γιατι ειμαστε πρωτοι............................................μετακινηστε το αν ειναι λαθος.





Την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης σε ότι αφορά την πειρατεία λογισμικού κατέλαβε για μια ακόμη χρονιά η χώρα μας σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε η διεθνής εταιρεία ερευνών IDC για λογαριασμό της Business Software Alliance.

Το ποσοστό του πειρατικού software αγγίζει το 61% στη χώρα μας την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της δυτικής Ευρώπης (στις οποίες για έναν περίεργο λόγο περιλαμβάνεται και η Ελλάδα) διαμορφώνεται μόλις στο 34%. Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται ελάχιστα υψηλότερα στο 36% καθώς αρκετές από τις χώρες που εντάχθηκαν πρόσφατα έχουν χαμηλά ποσοστά. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος των χωρών της Μ. Ανατολής και Αφρικής διαμορφώνεται χαμηλότερα από το ποσοστό της χώρας μας, στο 60%.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το υψηλότερο ποσοστό πειρατικού λογισμικού καταγράφεται στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και αγγίζει μεσοσταθμικά το 68% καταγράφοντας μείωση τριών μονάδων σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Η χώρα όπου το αυθεντικό λογισμικό είναι είδος υπό εξαφάνιση είναι η Αρμενία με το ποσοστό του παράνομου s/w να αγγίζει το 95%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια περίπου κατάσταση με χώρες όπως το Ομάν, η Αίγυπτος, η Μαλαισία, το Μεξικό και η Ιορδανία. Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε από τους πλέον αισιόδοξους να χαρακτηριστεί θετικό είναι το γεγονός ότι παρατηρείται μια μικρή μείωση στη χρήση του παράνομου λογισμικού σε σχέση με πέρισυ που το ποσοστό άγγιζε το 64% αλλά ήταν το έτος με το μεγαλύτερο ποσοστό παράνομου software καθώς το 2004 το ποσοστό ήταν 62%. Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένες διαφορές μπορεί να κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους.
Η χώρα που έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το φαινόμενο της πειρατείας είναι οι ΗΠΑ με ποσοστό μόλις 21% και παρά τον τεράστιο όγκο των εγκατεστημένων εφαρμογών. Η αξία του παράνομα εγκατεστημένου λογισμικού αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ (περίπου 165 εκατ. $) ενώ παγκοσμίως αγγίζει τα 39,5 δις. δολάρια. Ο παγκόσμιος μέσος όρος του πειρατικού λογισμικού διαμορφώνεται μόλις στο 35%.

Η κα Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, Νομικός Σύμβουλος της BSA για την Ελλάδα δήλωσε με αφορμή την συγκεκριμένη έρευνα: "Δυστυχώς το ποσοστό της χώρας μας είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο πολλών χωρών της Αν. Ευρώπης, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Εσθονία κ.α. καθώς και από τον μέσο όρο της Μέσης Ανατολής & Αφρικής. Με τη σημαντική αυτή μείωση στην πειρατεία λογισμικού, φαίνεται ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η διατήρηση της τάσης αυτής θα ενισχύσει την αγορά εργασίας στη χώρα μας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει και στην ανάπτυξη του κλάδου της πληροφορικής με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας. Αξιοσημείωτο είναι ότι, με βάση μελέτη της IDC, η μείωση του ποσοστού της πειρατείας κατά 10% μέσα σε 5 χρόνια, θα ενισχύσει το ΑΕΠ της χώρας μας κατά ?328 εκ. ($411 εκ.) και θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα κατά ?104 εκ ($130 εκ.) δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 1300 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής" τόνισε.

Aπο ''capital.gr''

div400
18/05/2007, 11:07
Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

:smokin:

zireous
20/05/2007, 01:13
Εγώ δε πουλάω κύριος, sharing κάνω εδώ και δεκαετίες, άμα θες να τη ψάξεις για τα κλοπιράιτ τα software houses κονομάνε ακόμα, από online κλειδωμένα παιχνίδια (παίζει και εκεί βέβαια κάτι περίεργο), και εταιρικά μαζικά πακέτα ενώ δικαιολογούν στα κέρδη τις απώλειες της πειρατείας.


Άν ο κόσμος είχε μυαλό όλοι θα διαβάζατε αυτό το ποστ σε linux.

Δές και αυτό (http://home.c2i.net/nirgendwo/cdne/) και μη βιαστείς να απορρίψεις την άλλη πλευρά...

Φιλιά στην Αρχοντούλα άμα τη ξερς, αλλά οι μεθόδοι της BSA γενικά είναι τουλάχιστον για σφαλιάρες, σε ένα θέμα που είναι για κλωτσές. :lol:

fantacid
20/05/2007, 02:02
Ε ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!!!

επιτελους σε κατι ειμαστε ΣΩΣΤΟΙ!!!!

ολο κραζουμε κ κραζουμε την ελλαδιτσα κ τους βλαχους που κατοικουν σε αυτη!!

να που εχουμε τελικα περισοτερο μυαλο απο το μεσο ευρωΠΕΟ!



ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΡΕ !!!!!!

gerodim
21/05/2007, 11:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
Ε ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!!!

επιτελους σε κατι ειμαστε ΣΩΣΤΟΙ!!!!

ολο κραζουμε κ κραζουμε την ελλαδιτσα κ τους βλαχους που κατοικουν σε αυτη!!

να που εχουμε τελικα περισοτερο μυαλο απο το μεσο ευρωΠΕΟ!



ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΡΕ !!!!!!

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ!!!! :beer:

SUPERMARIO
23/05/2007, 13:04
:smokin: δλδ θελει να μας πει ο ποιητης οτι τα windows και πολλα απο τα προγραμματα που χρησιμοποιει ο ελληνας ειναι πειρατικα;;;;;;:a014:

Da.Vintage
23/05/2007, 13:11
Η πειρατεία σώζει τη τζέπη σας!


Άντε ρε που θα λυπηθούμε τους τραγουδιστές και τις πολυεθνικές μουσικής και software!!!

Aκόμα και το γνήσιο λογισμικό που κάνουν δώρο με τους υπολογιστές που παίρνω το κάνω αντιγραφή και το πετάω... δε θέλω τίποτα αυθεντικό! Με κάνει να νοιώθω κορόιδο!


Τα αγαθά, copies κτόνται...

siakattackj
24/05/2007, 22:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
Ε ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!!!

επιτελους σε κατι ειμαστε ΣΩΣΤΟΙ!!!!

ολο κραζουμε κ κραζουμε την ελλαδιτσα κ τους βλαχους που κατοικουν σε αυτη!!

να που εχουμε τελικα περισοτερο μυαλο απο το μεσο ευρωΠΕΟ!



ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΡΕ !!!!!!


+1.000.000.000.000............................

Of course..........

δεν είναι και τόσο μ@λ@κ@ς ο έλληνας να δίνει εκατοντάδες ευρό για 10 γραμμές κώδικα!!!


έλεος.....


<<<!!!!!!!!Η ΠΕΙΡΑΤΙΑ ΔΙΑΔΗΔΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!!!!!!>>>

ΖΗΤΩ Η ΠΕΙΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η FREEWARE ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.....


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ


:mad: :mad: ΑΚΟΥΤΕ ΡΕΕΕΕ?????:mad: :mad: