View Full Version : Πέσιμο με μπαγαζιέρες...
Υποθετικό σενάριο!
Ελπίζω να μην γνωρίζει κάποιος την απάντηση από ιδία εμπειρία, αλλά αν πέσω εν πορεία με τις πλαινές μπαγαζιέρες σε Χωμάτινη διαδρομή (μεταλλικές μπαγαζιέρες της BMW), τι θα γίνει;
α) Αντέχουν στο χτύπημα, σηκώνεις την μηχανή και συνεχίζεις.
β) Διαλύονται και σκορπίζονται τα πάντα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.
γ) Σπάνε οι βάσεις και φεύγουν οι μπαγαζιέρες.
δ) Μένουν στην θέση τους και αρπάζει όλο το πλαίσιο.
ε) Τίποτα από τα παραπάνω.
Για πείτε......
(Ξέρω ότι δίνω ψωμί στους αντι-μπεμπέ για καυστικότατα σχόλια αλλά τι να κάνω)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nontas
Υποθετικό σενάριο!
Ελπίζω να μην γνωρίζει κάποιος την απάντηση από ιδία εμπειρία, αλλά αν πέσω εν πορεία με τις πλαινές μπαγαζιέρες σε Χωμάτινη διαδρομή (μεταλλικές μπαγαζιέρες της BMW), τι θα γίνει;
Για πείτε......
α) Με πολυ λιγα σχεδον μηδενικα χιλμ.... Αλλα παλι πιστευω θα αποχτησεις λακουβιτσα πανω τους μιας και μιλας για μεταλικες μπαγαζιερες....
γ) Πιθανοτατο
δ) Πιθανον αλλα με βαρβατη τουμπα και να φαει ολο το ζορι απο πετρα σε συγκεκριμενο σημειο πανω στην μπαγαζιερα και μιλαω για ζημια σε συγκεκριμενο σημειο του πλαισιου ( εκει που πιανουν οι μπαγαζιερες ) και οχι φυσικα σε ολο το πλαισιο...
:wave2:
Vstrommer71
22/05/2007, 22:35
Στις πλειστες των περιπτωσεων το (ε),
Αν εχεις αλουμινενιες(πχ Zega) τοτε σε ΠΟΛΥ χοντρη τουμπα ενδεχεται να την ακουσει και το υποπλαισιο.Αλλα μην ανησυχεις,αμα φας τετοια στουκα το λιγοτερο που θα σε απασχολησει να πληρωσεις θα ειναι το υποπαισιο,θα εχουν χαλασει πολλα!
Οποτε βαλε αλουμινενιες(μην κανεις καμμια μ@λακια και βαλεις της BMW και τις πληρωσεις βαπορισιες) της Zega(απο την Touratech) και ξενοιασες:beer:
Α,και ΟΧΙ topcase,κουναει τρελλα το μηχανακι....
Γειά σου Νώντα...
περαστικά απο το τελευταίο...να ναι καλά η μπαταρία σουζούκι...Λάμπρος SV απο περιήγηση...;)
λοιπόν σοβαρά τώρα...
πάρε αλουμινίου (ότι σου πε ο vstrommer) και έλεξε το κούμπωμα αυτές είανι και γερές για κρούση,
και μελετημένες να φύγουν...
και αν σπάσει καμιά βάση καλό να έχεις σχοινί,δετικά και την άλλη την ταινία που δεν θυμάμι πως την λένε ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Γειά σου Νώντα...
περαστικά απο το τελευταίο...να ναι καλά η μπαταρία σουζούκι...Λάμπρος SV απο περιήγηση...;)
λοιπόν σοβαρά τώρα...
πάρε αλουμινίου (ότι σου πε ο vstrommer) και έλεξε το κούμπωμα αυτές είανι και γερές για κρούση,
και μελετημένες να φύγουν...
και αν σπάσει καμιά βάση καλό να έχεις σχοινί,δετικά και την άλλη την ταινία που δεν θυμάμι πως την λένε ...
Sorry αλλά το σχόλιο για περαστικά από το τελευταίο.. και την μπαταρία από το σουζούκι δεν τον κατάλαβα. (ρε μήπως με μπερδεύεις με κανένα άλλο ή έχω αποκτήσει αλσχαιμερ και δεν θυμάμαι;) ΤΕΣΠΑ. Λοιπόν τις μπαγαζιέρες τις έχω ήδη. Είχα πάρει την μηχανή Full extra από την αρχή, απλά αυτό που με προβληματίζει είναι να τις χρησιμοποιήσω για εκτός δρόμου εκδρομή ή θα τις κατεβάζω με τα χέρια από το βουνό (και είναι και βαριές).
Vstrommer71
23/05/2007, 11:31
Sorry αλλά το σχόλιο για περαστικά από το τελευταίο.. και την μπαταρία από το σουζούκι δεν τον κατάλαβα. (ρε μήπως με μπερδεύεις με κανένα άλλο ή έχω αποκτήσει αλσχαιμερ και δεν θυμάμαι;) ΤΕΣΠΑ. Λοιπόν τις μπαγαζιέρες τις έχω ήδη. Είχα πάρει την μηχανή Full extra από την αρχή, απλά αυτό που με προβληματίζει είναι να τις χρησιμοποιήσω για εκτός δρόμου εκδρομή ή θα τις κατεβάζω με τα χέρια από το βουνό (και είναι και βαριές).
Ο Λαμπρουκος μας σε μπερδεψε μου φαινεται με εναν δικονε μας απο Πατρα,του οποιου το BMW συχνα πυκνα κανει κολπα με την μπαταρια(ονοματα δεν λεμε,υποληψεις δεν θιγουμε:D )
Νωντα οι βασεις της BMW για τις αλουμινενιες ειναι μαλλον λεπτες.Υπαρχει κινδυνος να σπασουν σε καλη τουμπα.Αν θελεις να κανεις καλυτερη δουλεια,εξετασε την περιπτωση να παρεις βασεις+βαλιτσες τη ς Zega(κανα 700αρι ? χοντρικα).Ειναι ειδικα μελετημενες για βαρβαρη μεταχειριση
TOMASKTM
23/05/2007, 11:37
βγάλε την σέλα του συνοδηγού και βάλε ενα μεγάλο σάκο.δεν επηρεάζεται και το κέντρο βάρους ετσι.
powerphot
23/05/2007, 13:28
Υποθετικό σενάριο!
Για πείτε......
Πάρε να δεις το "TheLongWayRound" και θα σου λυθεί η απορία.
Έτσι κι αλλιώς απ' την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας συνέχεια έπεφταν!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Stergios69
23/05/2007, 13:31
Εχω την εντύπωση Νώντα ότι οι μπαγκαζιέρες σε δυνατό χτύπημα θα φύγουν από την θέση τους.
Αν πάλι θες, πάρε ένα σάκο Ortlieβ 90 λίτρων που χωράει τα πάντα για 10 μέρες βουνό και ξενοιάζεις από μπαγκαζιέρες :wave2:
Αυτό που μου αρέσει στο forum είναι ότι έχεις μια απορία, κάνεις μια ερώτηση και αμέσως μετά τις απαντήσεις έχεις 10 νέες απορίες και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι με βοηθήσατε να αποφασίσω. Θα βάλω το old time classic "λλλλουκάνικο" και τελείωσε. :lol:
Ο Νώντας ??? :look:
Να πέσει ??? :look:
Σε Χωμάτινη διαδρομή ??? :look:
Τρελαθήκαμε εντελώς ??? :look:
Cpt. Haddock
23/05/2007, 13:50
Steady boys... :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Steady boys... :smokin:
Γιατί ρε καραπ@υστρόνιο, όταν μαλακίζονται οι άλλοι ανενόχλητοι δεν επεμβαίνεις και μόλις πω μια γνώμη πετιέσαι να μας θυμήσεις ότι είσαι Προϊσταμένη ??? :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Ο Νώντας ??? :look:
Να πέσει ??? :look:
Σε Χωμάτινη διαδρομή ??? :look:
Τρελαθήκαμε εντελώς ??? :look:
Δέν πέφτω ρε....... Απλά ξεκουράζομαι :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
23/05/2007, 14:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Γιατί ρε καραπ@υστρόνιο, όταν μαλακίζονται οι άλλοι ανενόχλητοι δεν επεμβαίνεις και μόλις πω μια γνώμη πετιέσαι να μας θυμήσεις ότι είσαι Προϊσταμένη ??? :D
γιατί μονο τότε μΕ μιΛάς βρώμικα :blush:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
γιατί μονο τότε μΕ μιΛάς βρώμικα :blush:
:a021: :a32:
Έχω πέσει με τις βαλίτσες με το 650, που είναι πλαστικές, με αλουμινένιο καπάκι.
Τα χιλιόμετρα ήταν λίγα, η πτώση έγινε σε χώμα,
το αποτέλεσμα ήταν ένα βούλιαγμα στη βαλίτσα που ήλθε σε επαφή,
το οποίο ήλθε αρκετά όταν το πίεσα από τη μέσα μεριά, και ένα μικρό
χαλάρωμα στις βάσεις, χωρίς όμως να στραβώσει τίποτα. :D
Να σημειώσω ότι οι βάσεις για τις μαμά βαλίτσες στο 650,
ουσιαστικά είναι για να κουμπώνει μόνο το κάτω μέρος της βαλίτσας.
Υποθέτω ότι αν είχαν φάει μεγαλύτερο ζόρι, μπορεί να έσπαγαν στα σημεία που κουμπώνουν.
Οι βάσεις πάλι, χωρίς να το κόβω, νομίζω ότι επειδή ουσιαστικά η μία
στηρίζει την άλλη από τις 2 μεριές της μηχανής, αν έτρωγαν περισσότερο
ζόρι ίσως να έπαιρναν από την άλλη μεριά.