Σύνδεση

View Full Version : Αλυσίδα-Γρανάζια Αλλαγή

enplo
25/05/2007, 12:48
Καλησπέρα στο forum.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να αλλάξω μόνος μου την αλυσίδα και τα γρανάζια στο DL650 2004.Εννοώ θέλει κάποιο ειδικό μηχάνημα για την αλυσίδα,υπάρχει κάποιο κόλπο που χρειάζετε να ξέρω;Είναι πολύ δουλειά η χρειάζετε όπωσδήποτε συνεργείο;
Χρόνος και διάθεση υπάρχει, οι γνώσεις λείπουν!
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

RIKOS
25/05/2007, 14:06
Για να αλλαξεις αλυσιδα στο 650 πρεπει να εχεις κεντρικο σταντ γιατι πρεπει να βγαλεις τη ροδα . Απο εκει και περα αν αλλαζεις πρωτη φορα θα χρειαστεις και τροχο για να κοψεις την αλυσιδα( η καινουργια που θα παρεις ειναι με ασφαλεια, ενω τις μανας του ειναι πρεσαριστη) . Απο εκει και περα και με τα εργαλεια που εχει η μηχανη μπορεις να την αλλαξεις.Α πρεπει να βαλεις και κολλα σπειρωματων στις βιδες του γραναζιου( δεν ειναι ακριβη) . ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ φιλε.

costas81
29/05/2007, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από enplo
Καλησπέρα στο forum.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να αλλάξω μόνος μου την αλυσίδα και τα γρανάζια στο DL650 2004.Εννοώ θέλει κάποιο ειδικό μηχάνημα για την αλυσίδα,υπάρχει κάποιο κόλπο που χρειάζετε να ξέρω;Είναι πολύ δουλειά η χρειάζετε όπωσδήποτε συνεργείο;
Χρόνος και διάθεση υπάρχει, οι γνώσεις λείπουν!
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

χρειαζεσαι και εργαλειο για να ασφαλισεις την αλυσιδα!!

:beer:

RIKOS
30/05/2007, 09:58
Η ασφαλεια της αλυσιδας μπαινει με ενα μυτοτσιμπιδο.Με μια πενσα πατας το πλακακι της αλυσιδας και με το μυτοτσιμπιδο σπρωχνεις την ασφαλεια. Ειναι πανευκολο.ΠΡΟΣΟΧΗ στην κατευθυνση που βαζεις την ασφαλεια.

pissaman
30/05/2007, 11:53
Ασφάλεια έχουν ΜΟΝΟ οι φτηνές αλυσίδες που καλό είναι να αποφεύγονται.
Το vstrom μία τέτοια αλυσίδα θα την πετάξει εύκολα. Για αυτό και από τη μαμά τους, φοράνε πιρτσίνι.

costas81
31/05/2007, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman
Ασφάλεια έχουν ΜΟΝΟ οι φτηνές αλυσίδες που καλό είναι να αποφεύγονται.
Το vstrom μία τέτοια αλυσίδα θα την πετάξει εύκολα. Για αυτό και από τη μαμά τους, φοράνε πιρτσίνι.

χρηστος....:a19:

MISKIN
26/06/2007, 00:56
:wave2:

Εγώ φοβήθηκα να κόβω και να κεφαλώνω αλυσίδες, οπότε έβγαλα ψαλίδι, πέρασα την αλυσίδα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο(ο μηχανικός μου το έβγαλε όχι εγώ)! Η προηγούμενη άντεξε 38000 χλμ. Το καινούργιο σετ το πήρα από την αντιπροσωπεία της SUZUKI στη Μιχαλακοπούλου 160 ευρώ.

nelson
26/06/2007, 10:34
πλάκα με κάνουν...

160 το σετάκι για το V-Strom
και 220 για το Freewind :confused:

costas81
26/06/2007, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από nelson
πλάκα με κάνουν...

160 το σετάκι για το V-Strom
και 220 για το Freewind :confused:

εξαρτάται αρχηγέ μου τι ποιότητα διαλέγεις να βάλεις.

nelson
26/06/2007, 10:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81

για aftermarket φαντάζομαι οτι ισχύει αυτό που λές...

αλλά εγώ αναφέρομαι στο "μαμίσιο" σετάκι (γρανάζι μπρος-πίσω+αλυσίδα) απο το ίδιο κατάστημα Suzuki στην Μιχαλακοπούλου...

τεσπά...

costas81
26/06/2007, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από nelson
για aftermarket φαντάζομαι οτι ισχύει αυτό που λές...

αλλά εγώ αναφέρομαι στο "μαμίσιο" σετάκι (γρανάζι μπρος-πίσω+αλυσίδα) απο το ίδιο κατάστημα Suzuki στην Μιχαλακοπούλου...

τεσπά...

το μαμισιο σετακι που λες στα στρομ ειναι της DID και όχι suzuki. Και γω πάλι DID έβαλα αλλά την καλύτερη σειρά της. Οπότε αλλάζει και η τιμή της.

costas81
26/06/2007, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από MISKIN

Εγώ φοβήθηκα να κόβω και να κεφαλώνω αλυσίδες, οπότε έβγαλα ψαλίδι, πέρασα την αλυσίδα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο(ο μηχανικός μου το έβγαλε όχι εγώ)! Η προηγούμενη άντεξε 38000 χλμ. Το καινούργιο σετ το πήρα από την αντιπροσωπεία της SUZUKI στη Μιχαλακοπούλου 160 ευρώ.

και δεν φοβασαι τωρα μην σου φυγει το ψαλιδι??

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MISKIN
26/06/2007, 21:19
και δεν φοβασαι τωρα μην σου φυγει το ψαλιδι??

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:
Κοιμάμαι ήσυχος γιατί ήμουν παρών στην εργασία...:ZZZ: :ZZZ:

DPF
27/06/2007, 11:45

http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=1066

Κατασκευαστής: DID

Κωδικός: SDL650V1547
Σέτ αλυσίδας κίνησης DID - JT SUZUKI DL650 VSTROM

Το σετ περιλαμβάνει:
Αλυσίδα O'ring DID ενισχυμένη (japan)
Γρανάζι εμπρός JT 15 δόντια(japan)
Γρανάζι πίσω JT 47 δόντια (japan)

Έκπτωση 15%
Τιμή αρχική: 129,00 € | e-moto : 109,65 €

Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 19%

:beer: :beer: :wave2:

pissaman
27/06/2007, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από DPF
http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=1066

Κατασκευαστής: DID

Κωδικός: SDL650V1547
Σέτ αλυσίδας κίνησης DID - JT SUZUKI DL650 VSTROM

Το σετ περιλαμβάνει:
Αλυσίδα O'ring DID ενισχυμένη (japan)
Γρανάζι εμπρός JT 15 δόντια(japan)
Γρανάζι πίσω JT 47 δόντια (japan)

Έκπτωση 15%
Τιμή αρχική: 129,00 € | e-moto : 109,65 €

Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 19%

:beer: :beer: :wave2:
Το θέμα είναι ότι η λιανική του Αλεξόπουλου είναι 117,5 και όχι 129.
Με 10% έκπτωση τα πέρνουμε 105 από αλλού
:beer: :wave2:

spyrakos35
28/06/2007, 04:32
εγώ πάλι θα σας έλεγα να μην βάλετε ούτε did ούτε jt......

plumber
28/06/2007, 21:07
αλλα τι ...... ;

vestromas
18/05/2008, 14:22
Xθες, πηγαινοντας βολτα στο Πορτο Γερμενο, μου την πεταξε την αλυσιδα, λιγο μετα τα Παλαιοκουνδουρα. Ευτυχως που δεν προσπερναγα εκεινη την ωρα κανενα φορτηγο, γιατι εκει το μερος ειναι λιγο τυφλο και επικυνδυνο. Εχω περασει τα 26000χλμ και επρεπε να την εχω αλαξει ηδη. Ευτηχως με το που μου σηνεβη, σταματησε ενα καλο παιδι με την κοπελα του, ο Νικος και η Κατερινα με ενα αλλο vstrom και με σενιαρισε ο Νικολας, να ειναι καλα το παληκαρι, μια και εγω, εχω τεραστια κουλαμαρα με τις επισκευες. Ειχα κανει και ενα μεγαλο ταξιδι, φορτωμενος και δικαβαλος Αθηνα Πηλιο Μπραλος Αθηνα ειχε χαλαρωσει πολυ και δεν ειχα παρει χαμπαρι. Ετσι απο αυριο παραγγελνω αλυσιδογραναζα, και αλλη φορα δεν ξανα αφηνω επανω αλυσιδα πανω απο 20000χλμ.

apav
18/05/2008, 15:28
:eyepop: Το πρόβλημα δεν είναι τα χιλιόμετρα αλλά η σωστή ρύθμιση-συντήρηση. :wave2:

vestromas
18/05/2008, 15:33
Τακτικοτατο λαδωμα, και πριν 2 εβδομαδες τεντωμα, στο συνεργειο. Θεωρω οτι δεν δικαιολογητε να χαλαρωσει τοσο. Αν δεν ηταν η ωρα της θα το ειχα ξαναπαθει.

Aggelos_SV
18/05/2008, 16:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
......... μου την πεταξε την αλυσιδα,............
Ευτηχως με το που μου σηνεβη, σταματησε ενα καλο παιδι με την κοπελα του, ο Νικος και η Κατερινα με ενα αλλο vstrom και με σενιαρισε ο Νικολας, να ειναι καλα το παληκαρι, μια και εγω, εχω τεραστια κουλαμαρα με τις επισκευες.

Όταν λες στην πέταξε...εννοείς ότι κόπηκε, ή ότι έφυγε/έχασε επαφή από το πίσω γρανάζι(άρα ήταν πολύ χαλαρωμένη)?

Μάλλον δολιοφθορά των Νεφελίμ θα ήταν :lol: :lol: :lol:

vestromas
18/05/2008, 16:15
Ναι. Ηταν πολυ χαλαρωμενη. Δεν εσπασε, ξεκαβαλησε απο το γραναζι. Τα Νεφελιμ δεν εχουν καμια ευθυνη για το συμβαν.:lol: Ποια ειναι η γνωμη σου;

Aggelos_SV
18/05/2008, 16:26
Η γνώμη μου σε σχέση με την αλυσίδα είναι ότι ,την καθαρίζω λιπαίνω και τεντώνω μόνος μου χωρίς να περιμένω απ'το συνεργείο...
Θα μου πεις βέβαια,αν δεν έχω γκαράζ δικό μου για να κάνω τέτοιες δουλειές...και με το δίκιο σου.Αν όμως έχεις δικό σου γκαράζ και δεν τα κάνεις μόνος σου ,είσαι αδικαιολόγητος.

Αν δεν βιάζεσαι για αλυσίδα ,κοίτα και εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=59136) για σετάκι αλυσίδα-γρανάζια.Οι τιμές του είναι πολύ πολύ καλές.

Τώρα για τους Νεφελίμ,τί να σου πω..?Μπορεί να σε έχουν βάλει στο μάτι επειδή όλο τους αναφέρεις.:lol: :lol:

edit:πάντως είσαι αρκετά τυχερός που δεν μπλέχτηκε η αλυσίδα στο μπροστινό σου γρανάζι

MARKOS-V
19/05/2008, 17:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από MISKIN

:beer: ποσο χρονο εκανε για να σου βγαλει ψαλιδι;ειναι ευκολο η χρειαζεται να εχεισ ειδικα εργαλεια;θελει ενα ατομο η χρειαζονται δυο;

MARKOS-V
19/05/2008, 17:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
:eyepop: Το πρόβλημα δεν είναι τα χιλιόμετρα αλλά η σωστή ρύθμιση-συντήρηση. :wave2:
ΣΩΣΤΟΣ

vestromas
19/05/2008, 17:55
Πηγα το πρωι στον Αλεξοπουλο στο Κουκακι και πηρα σετ αλυσιδα γραναζια, did jt για vstrom 650. 121euro. O μηχανικος μου που μου την περασε μου ειπε πως ειναι η ιδια με της μανα της. Ισχυη; Η syzyki ποσο την δινει με τα γραναζια; Εχω την αισθηση οτι την πηρα καλη τιμη. Οι ακριβοτερες που ακουω βγαζουν περισοτερα χιλιομετρα; Η εχουν καλυτερη ποιοτητα κυλισης. Παντως τα παιδια στον Αλεξοπουλο μου ειπαν πως αυτη που προτινει ο Κωστας81 ειναι υπερβολη για το 650.
Παρακαλω την γνωμη σας εαν γνωριζετε κατι παρα πανω.:beer: :wave2:

Random
20/05/2008, 09:37
εγω παιδια ειμαι στα 35 800κμ και η αλυσιδα μου ειναι μια χαρα, την τεντωσα λιγο και καθε 1000χλμ πλυσιμο με παραφινελαιο και εκ νεου λαδωμα και ειμαι μια χαρα..στα 50 000 χλμ θα την αλλαξω καλου κακκου...)))

ktm640lc4
21/01/2015, 16:29
Τωρα εγω θα ρωτησω και ας βγάλει γέλιο. Μολις εβαλα γραναζια καινουργια jt. Ειναι ομως μαυρο ενω εγω ηθελα ασημενιο, το χρωμα που φοραει κανονικα. Υπαρχει καποιος που ψαχνει πισω γραναζι μαυρο με 10 χιλιόμετρα πανω του να κανουμε καμια ανταλλαγή; Η καποιος που ψαχνει πισω γραναζι καινουργιο να το δωσω κοψοχρονια;

toyar
21/01/2015, 16:36
αν ειναι να κανεις τον κοπο να το βγαλεις βαψτο και ξαναβαλτο

askianos
18/02/2015, 16:41
εγω στο δικο μου εχω την αλυσιδα 1ης τοποθέτησης και εχω 60,000! ας μεινει ασχολιαστο καλυτερα αυτό...:smokin:
το καλοκαιρι που θα την βγαλω θα τα αλαξω και γω.
από ότι διαβασα παραπανω τελικα το πιρτσινι είναι μονόδρομος? το κουμπωμα θα με βολευε η αληθεια είναι για να την περασω μονος μου..

Adamantios
29/05/2015, 21:07
καθε πόσα χλμ πάνω κατω λετε ρε παιδιά αλλάγη αλυσιδας? αυτη που έχω κλείσει έχει 24000χλμ και... θέλει :-(

harris_x
31/05/2015, 17:07
καθε πόσα χλμ πάνω κατω λετε ρε παιδιά αλλάγη αλυσιδας? αυτη που έχω κλείσει έχει 24000χλμ και... θέλει :-(

H αλυσίδα δεν πάει ανάλογα με τα χλμ...

Αν τη λαδώνεις συχνά και είναι σωστά τεντωμένη μπορεί να σου βγάλει και πάνω απο 24000χλμ.
Aν όχι μπορεί να μη σου βγάλει ούτε 10000...

Την τσεκάρεις και βλέπεις ;)