PDA

View Full Version : ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ

liakaros
25/05/2007, 20:10
δειτε και τα συμπερασματα δικα σας κυριοι... :hypnotize

http://helmet.8m.net/kranos.htm

vangelis 64
25/05/2007, 20:22
Νομίζω πως έχει ξαναμπεί.

Τι να σχολιάσεις εδώ;Το πώς αισθάνεται μόλις ξυπνάει ο κάθε "κουλτουριάρης" επειδή δεν τού πέτυχε η μαλακία;

Κρίμα που δεν είδα αν έχει mail,να τού στείλω μερικές φωτογραφίες κάποιων φουκαράδων που έπεσαν,χωρίς κράνος με 50 χλμ.

Άει στο διάλο καραγκιόζηδες,ένας ένας.:mad: :mad:

Tsakalaki
25/05/2007, 20:29
Έχει δίκιο...αμα πάω και την αρχίσω στα κουτουλίδια, το κράνος που θα φοράει δε θα τη σώσει....

lampros_fazer
25/05/2007, 20:40
Δεν πάει να βρει κανά γκόμενο..; Της έχει λείψει το φυστίκι μου φαίνεται..

sergiosm
25/05/2007, 21:52
Προφανώς η τύπισσα αναφέρεται στα κράνη - κουβάδες των 20 ευρώ, γιατί μόνο αυτά έχουν χαρακτηριστικά σαν αυτά που αναφέρει.

Έλεος τί άλλο θα δούμε ...

dammed_kittin
25/05/2007, 21:54
einai polu aplo auto mpou dernei merikous anthrwpous :a31:

Fireball400
25/05/2007, 22:29
Γι'αυτό,όταν πέσεις τα σωστά κράνη ανοίγουν:rotflmao: :rotflmao: για να απελευθερώνεται το κεφάλι:rotflmao: :bigcry: :rotflmao:

raistlin
25/05/2007, 22:30
για επαφή με τoν συγγραφέα:
sipec@mail.com
Τώρα να το βάλω το μαιλ σε 5-6 σαιτ να το γεμίσουν σπαμ? Γιατί με τις π@π@ριες που λέει θα είναι κανένας που θα την πιστέψει την κυρία κοινωνιολόγο και το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να φάει το κεφάλι του....

nakedorange
25/05/2007, 22:59
` Κοινοί εγκληματίες ή τρομοκράτες φέροντες κράνος διαπράττουν αδικήματα χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο να αναγνωριστούν`

...μανδαμ,πολλοι φεροντες κρανος σε `ψαχνουν`...

χωρις να διατρεχουν κινδυνο να αναγνωριστουν.

:winka:

el_hymador
26/05/2007, 01:04
Το καλυτερο απ ολα ειναι οτι το κειμενο προλογιζεται με αυτο τον τροπο:

''Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατά της ελευθερίας απειλή από τους αυτόκλητους κηδεμόνες οι οποίοι οπλισμένοι με ακλόνητη πίστη στα δικά τους αναπόδεικτα «πιστεύω», προσπαθούν να τα επιβάλλουν σε άλλους''

...το γεγονος οτι μετα προσπαθουν να επιβαλλουν την γνωμη τους, ως αυτοκλητοι κηδεμονες, οπλισμενοι με ακλονητη πιστη στα δικα τους αναποδεικτα ''πιστευω'', ειναι αλλο θεμα...

....αλλα το πιο ακραδαντο επιχειρημα...η πιο τρανταχτη αληθεια...το ποιο εμπεριστατωμενο παραδειγμα.....ειναι αυτο:

ταρατατζουμ!

(Ο συντάκτης του παρόντος δεν το στηρίζει σε ασκήσεις επί χάρτου, είναι ο ίδιος οδηγός δικύκλου 250κε επί τριάντα έτη και κατά μέσο όρο τρεις ώρες την ημέρα, χειμώνα – καλοκαίρι, χωρίς καν πτώση…)»

πεταξτε τα κρανη σας κοροϊδα!!!!

ηρθε ο κυρ φιτσουλας ο οποιος οδηγει 30 χρονια ακρανωτος και δεν εχει πεσει ποτε-δεν εχει παθει το παραμικρο-εχει βγει αλωβητος απο το κολαστηριο των Ελληνικων δρομων....

για λιγες μονο παραστασεις, ο κυρ φιτσουλας θα κοπαναει το κεφαλι του σε ντουβαρι( demo :a018: )με την ''χαμηλη'' ταχυτητα των 70χιλιομετρων την ωρα, που κατα τα λεγομενα του δεν εγκυμονει κινδυνους...συνεργατης του, και υπευθυνος να καθαρισει τον χωρο απο τα χυμενα μυαλα, ο διδακτορας φυσικης- ειδικος σε θεματα μηχανικης και κινησης ...(τετοιας κινησης μαλλον :a31: ) που εκπονησε τη ερευνα για την επικυνδηνοτητα της χρησης κρανους...

τι να πω ρε πουστη μου....στην Πανια και οι δυο σας για τραγουδι...

sober
26/05/2007, 01:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Το καλυτερο απ ολα ειναι οτι το κειμενο προλογιζεται με αυτο τον τροπο:

''Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατά της ελευθερίας απειλή από τους αυτόκλητους κηδεμόνες οι οποίοι οπλισμένοι με ακλόνητη πίστη στα δικά τους αναπόδεικτα «πιστεύω», προσπαθούν να τα επιβάλλουν σε άλλους''

...το γεγονος οτι μετα προσπαθουν να επιβαλλουν την γνωμη τους, ως αυτοκλητοι κηδεμονες, οπλισμενοι με ακλονητη πιστη στα δικα τους αναποδεικτα ''πιστευω'', ειναι αλλο θεμα...

....αλλα το πιο ακραδαντο επιχειρημα...η πιο τρανταχτη αληθεια...το ποιο εμπεριστατωμενο παραδειγμα.....ειναι αυτο:

ταρατατζουμ!

(Ο συντάκτης του παρόντος δεν το στηρίζει σε ασκήσεις επί χάρτου, είναι ο ίδιος οδηγός δικύκλου 250κε επί τριάντα έτη και κατά μέσο όρο τρεις ώρες την ημέρα, χειμώνα – καλοκαίρι, χωρίς καν πτώση…)»

πεταξτε τα κρανη σας κοροϊδα!!!!

ηρθε ο κυρ φιτσουλας ο οποιος οδηγει 30 χρονια ακρανωτος και δεν εχει πεσει ποτε-δεν εχει παθει το παραμικρο-εχει βγει αλωβητος απο το κολαστηριο των Ελληνικων δρομων....

για λιγες μονο παραστασεις, ο κυρ φιτσουλας θα κοπαναει το κεφαλι του σε ντουβαρι( demo :a018: )με την ''χαμηλη'' ταχυτητα των 70χιλιομετρων την ωρα, που κατα τα λεγομενα του δεν εγκυμονει κινδυνους...συνεργατης του, και υπευθυνος να καθαρισει τον χωρο απο τα χυμενα μυαλα, ο διδακτορας φυσικης- ειδικος σε θεματα μηχανικης και κινησης ...(τετοιας κινησης μαλλον :a31: ) που εκπονησε τη ερευνα για την επικυνδηνοτητα της χρησης κρανους...

τι να πω ρε πουστη μου....στην Πανια και οι δυο σας για τραγουδι...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bigcry: :bigcry: :lol: :lol: :lol:

Εσκισες λεμε!!!

Akefalos
26/05/2007, 03:15
Καλά τώρα θυμήθηκα μια ιστορία που μου είχαν πει παλιότερα.

Ανεβαίνουν τρικάβαλο πάνω σε παπάκι 'ενα αγόρι(18) και 2 κοπελίτσες(περίπου 16).
Ξεκινάει ο οδηγός(ούτε γκάζια,ούτε σούζες ούτε τίποτα,απλά ξεκίνησε) και η πίσω κοπέλα που δεν κρατήθηκε καλά έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε το κεφάλι της...

Η κοπελίτσα πέθανε.....:(

Αλλά σύμφωνα με αυτό το ζώο ευτυχώς που δε φόραγε κράνος και σκοτώθηκε,γιατί αλλιώς μπορεί και να έμενε φυτό ή παράλυτη...Α ρε θέλω να τη δω να τα λέει αυτά στη μάνα κανενός παληκαριού που χάθηκε επειδή δε φόραγε κράνος...

grigorisr1
26/05/2007, 08:22
Που ητανε αυτι τοσο καιρο ρε γμτ να μας διαφωτισει

Και εδωσα τζαμπα 800ευρω για κρανος.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

airamhag
26/05/2007, 08:29
Μια γρηγορη βολτα με ενα gsxr/r1 klp θελει...χωρις κρανος...

grigorisr1
26/05/2007, 08:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
Μια γρηγορη βολτα με ενα gsxr/r1 klp θελει...χωρις κρανος...

airamhag
26/05/2007, 08:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από grigorisr1

αμα την πας βολτα...θα σου γραψει κ το σπιτι της...
ι ειναι 800 ευρω για ενα σπιτι??:lol: :lol: :lol:
και μονο για αυτη τη βολτα...αξιζει που τα εδωσες..

χωρις πλακα..ειστε να της στειλουμε ενα μαιλ?

του τυπου
" μπραβο ! πεστα ! ετσι ! ποτε θα παμε για καφεδακι ?:evil: "

να σου πω εγω μετα...το βαζεις ή δε το βαζεις...

grigorisr1
26/05/2007, 08:46
Αυτι μαλλον δεν εχει χαμπαρι απο μηχανακια ουτε θα εχει οδηγησει ποτε

airamhag
26/05/2007, 08:51
τωρα που το σκεφτομαι..

εαν δειξουμε το κειμενο της κυριας σε καποιον που δεν φοραει κρανος...

σιγουρα θα αρχισει να φοραει :look: ο οδηγος οχι η κυρια...

χαλαρα..

symvoulos
26/05/2007, 12:34
τωρα που το σκεφτομαι..

εαν δειξουμε το κειμενο της κυριας σε καποιον που δεν φοραει κρανος...

σιγουρα θα αρχισει να φοραει :look: ο οδηγος οχι η κυρια...

χαλαρα..
+1000:rotflmao:

HolyDiver
26/05/2007, 13:06
Από ότι κατάλαβα η κυρία ανεγκέφαλη στην ουσία ισχυρίζεται ότι πολλά από τα ατυχήματα με μοτό συμβαίνουν λόγω προστατευτικού εξοπλισμού:bawl:
Από εδώ και πέρα να κυκλοφορούμε μόνο με το σώβρακο...............

dammed_kittin
26/05/2007, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από HolyDiver
Από ότι κατάλαβα η κυρία ανεγκέφαλη στην ουσία ισχυρίζεται ότι πολλά από τα ατυχήματα με μοτό συμβαίνουν λόγω προστατευτικού εξοπλισμού:bawl:

πολυ καλη ιδεα!
ετσι δεν θα παθει κανεις τιποτα

το πολυ πολυ να πεθανει καποιος
αλλα σιγουρα δεν θα μεινει φυτο να ειναι κ βαρος στην οικογενεια του κ στη κοινωνια

:a018: :a018: :a018: :a018:

vangelis 64
26/05/2007, 13:21
Θα ήθελα να δω τή μούρη της μόλις δει τα mail της:evil: :evil:

grigorisr1
26/05/2007, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Θα ήθελα να δω τή μούρη της μόλις δει τα mail της:evil: :evil:

Φανταζομε τι θα την εγραψες :rotflmao: :rotflmao:

vangelis 64
26/05/2007, 13:26
Φανταζομε τι θα την εγραψες :rotflmao: :rotflmao:

Βρίσιμο ουδέν,καθότι είμεθα και ευγενείς.Τής έστειλα κάτι φωτογραφιούλες μόνο.:a13:

airamhag
26/05/2007, 13:34
Βρίσιμο ουδέν,καθότι είμεθα και ευγενείς.Τής έστειλα κάτι φωτογραφιούλες μόνο.:a13:

:a10: :a46: :a46: :a46: :a46: :a46:

εμεις να μην παρουμε μια ιδεα ?:D

της ειπες οτι θελουμε να την παμε κ βολτα???:look:

kiriakost
26/05/2007, 13:51
Η έρευνα της κυρίας είναι καλή !! έχει επιχειρήματα .... το να σκεφτεσαι και να παίρνεις την ευθύνη των πράξεων σου , ειναι το χαρακτηριστικό του υπεύθυνου ανθρώπου .

Αλλα από ότι βλέπω δεν υπάρχει το κατάλληλο κλίμα , μιας και όλοι φαίνεται να έχουν όρεξη για πετροβόλημα ,και όχι για άλλη μια ακόμη κουραστική εγκεφαλική αναζήτηση .

Το ωραίο είναι οτι όλοι αυτοί που κατασκευάζουν μηχανές - κράνη - τεχνολογία , είναι κουλτουριάρηδες , επειδή ανοίγουν βιβλίο ... ενώ εμείς οι High - end μάγκες .... εε δεν την χρειαζόμαστε την κουλτούρα !!

vangelis 64
26/05/2007, 14:05
:a10: :a46: :a46: :a46: :a46: :a46:

εμεις να μην παρουμε μια ιδεα ?:D

της ειπες οτι θελουμε να την παμε κ βολτα???:look:

Πίστεψέ με,ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να πάρεις ιδέα από το περιεχόμενο τών φωτογραφιών!

sergiosm
26/05/2007, 16:58

Ε μα και εσύ

κάνε μία έρευνα πριν αγοράσεις ..

Μπές και λίγο στο internet,
διάβασε και λίγο.

Έτσι πας και πετάς 800 ευρώ.

τσου, τσου, τσου..

έχασα πάσα ιδέα ...

gcrook
26/05/2007, 17:38
Περα απο τα ....φιλοσοφικα ειμαι απολυτα σιγουρος οτι η συγκεκριμενη ιστοσελιδα ειναι απλα μια φαρσα και τιποτε αλλο.

Ακομα και τα ανοματα των... "επιστημονων" αλλα και των δημιουργων της σελιδας μοιαζουν ψευτικα.

Το προβλημα δεν ειναι η ιστοσελιδα.
Αλλα τα καθημερινα χαλια που βλεπουμε στους δρομους καθε μερα.
Ειμαι απολυτα πεπεισμενος οτι παμε κατα διαολου σαν ανθρωποι.

Και στα @@ μου κιολας.

Τα τελευταια χρονια εχω δει στους δρομους πραγματα που καλα εκανα και δεν τα εγραψα εδω μεσα.
Για καθε επιχειρημα που εχω διαβασει στα φορουμ του στυλ "μα καλα καθε μερα μποτα στην μοτο;", πχ , εχω και ενα τρανταχτο παραδειγμα και συνηθως πολυ επωδυνο.

Για καθε παραλειψη,αγνοια,μαλακια εχω στο μυαλο μου μια εικονα γεματη φωνες αιματα και ασθενοφορα.

Δεν λεω οτι κανω παντα το σωστο αλλα τουλαχιστον το γνωριζω και αναλαμβανω τις ευθυνες μου.
Και γι'αυτο δεν αγωνιζομαι για κανεναν και για τιποτα.
Ειναι και ο λογος που δεν συμμετειχα στην κινηση συμφορουμιτων.
Την θεωρω ανουσια.
Μονο για τον εαυτο μου κανω οτι μπορω πλεον για να μπορω να κοιταζομαι στον καθρεπτη και να λεω "εισαι λιγοτερο μαλακας απο τους περισσοτερους εκει εξω" .
Καλα οχι πολυ:lol: αλλα οσο ναναι...:rotflmao:

Davelis
26/05/2007, 20:25
εγω οδηγω με καπελο .-

AFTER
26/05/2007, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Davelis
εγω οδηγω με καπελο .-

Αναβαθμιση απο σκουφακι?

:rotflmao:

gcrook
26/05/2007, 22:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Davelis
εγω οδηγω με καπελο .-

Καταλαβα.....ταριφας θα εισαι...

aman17-2
27/05/2007, 11:25
Τι προτιμά κανείς, τον θάνατο ή να ζήσει παράλυτος ή σαν ζωντανός νεκρός;

από εκεί καταλαβαίνεις για το πόσο σοβαρά άτομα είναι... (δεν το διάβασα όλο γιατί βαρέθηκα)

iokozel
27/05/2007, 20:36
Αγαπητά μου παιδιά(αν μου επιτρέπεται λόγω ηλικίας),και φίλοι, συνοδοιπόροι-συνμοτοσυκλετισττές, λόγω πολλαπλών ασχολιών και πειραμάτων στη ζωή μου, θα σας ανακοινώσω τούτο.!!! Το κράνος, όπως και κάθε άλλη προστατευτική συσκευή, ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΕΠΑΝΩΦΟΡΙ(κοινώς γιλέκο), ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ(κοινώς αντιασφυξιαγόνα μάσκα), ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΚΝΗΜΗΔΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ κλπ, κλπ, εφευρέθηκαν, και, σε ένα σκοπό αποσκοπούν, την αποτροπή της απώλειας ΖΩΗΣ, και όχι την αποτροπή ανεικέστου βλάβης. Δηλαδή, χοντρικά, κάποιο κουσούρι, ενδεχομένως να στο αφήσουν τα τραύματα ή τα γεγονότα τα οποία επήλθαν και η υποστήριξη των ασφαλιστικών διατάξεων ήταν απαραίτητη. Το κράνος, όσο καλό και να είναι, όσο τέλειο και να είναι, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι θα σε σώνει ες αεί.Π.χ. ένα χειρότερο του καλλίστου, μπορεί να προσφέρει καλύτερη ασφάλεια σε δεδομένη στιγμή, όχι λόγω του υλικού κατασκευής, αλλά της ταχύτητας και της ορμής πρόσκρουσης. Αν πέσεις με το χειρότερο κράνος, απο θέση στάσης ή κάποιας (αναφορικά για πειραματικούς λόγους και μόνο αναφέρεται το νούμερο),ταχύτητας 20 χιλ σε άσφαλτο ζεστή καλοκαίρι με κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος, πιθανότατα δεν θα πάθεις τίποτα. Αν όμως με το καλύτερο και ακριβότερο κράνος πέσεις με 200 χιλ. σε ένα τοίχο, το κράνος πιθανότατα δεν θα πάθει τίποτα, εσύ όμως θα αποτελείς παρελθόν. Γιατί; γιατί η δύναμη πρόσκρουσης θα διοχετεύσει το αίμα σου και τα σπλάχνα, σε διάφορες κατευθύνσεις. Να μήν λοιπόν επαναπαυόμαστε ότι, επειδή διαθέτουμε το άριστο απο πλευράς υλικών, σχεδιασμού κλπ. κράνος, δεν θα πάθουμε και τίποτα. Όσο για τα υλικά, αντέχουν σε πολλαπλές μηχανικές και μή καταπονήσεις. Δεν αλλάζεις το κράνος επειδή έπεσες με ελαφριά κρούση σε μαλακό έδαφος. Όλα τα υλικά, έχουν το φαινόμενο μνήμης, και επανέρχονται στην κατασκευαστική τους δομή, μετά απο λίγο, αρκεί οι όποιες δυνάμεις εξώλκευσης, συμπίεσης και κρούσης, δεν υπερβούν το διάγραμμα των καμπυλών, που αναφέρονται στα όρια των υλικών που το απαρτίζουν. Τελικό συμπέρασμα; Περισότερο απασχολεί το αποτέλεσμα μιάς δυναμικής εφαρμογής στο ανθρώπινο σώμα παρά στα προστατευτικά μέσα.-

90363

iokozel
27/05/2007, 20:52
Προτού, κατηγορήσετε κάποιον, για την διάδοση της μη χρήσης(κατά περίπτωση), του κράνους, κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας. Σαφώς και το κράνος, δεν είναι η πανάκεια για τα ατυχήματα μοτοσυκλέττας με κεντρικό σημείο αναφοράς, το ΚΕΦΑΛΙ. Είμαι 45 χρονών και οδήγησα, οδηγώ και θα οδηγώ πολλές φορές, χωρίς κράνος. Οταν και όπου κρίνω εγώ απαραίτητο. Και επιτέλους να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό μας. Η ίδια η μοτοσυκλέττα, είναι μία άκρως επικίνδυνη απασχόληση. άλλη σταθερότητα έχουν οι 4τροχοί και άλλη οι 2τροχοί. Τι μας ενοχλεί λοιπόν; θέλουμε και ασχολούμαστε με 2 ρόδες. Δεν μας το επιβάλλει κάποιος άλλος. Η αίσθηση της ελευθερίας που αποπνέει η οδήγηση μοτοσυκλέττας, έχει και το τίμημά της απο λανθασμένη εκτίμηση δυνατοτήτων. Γιατί είπε κάποιος ότι ο άνθρωπος πρέπει να πηδάει με αλεξίπτωτο; Όχι. Έ, δεν θα γεμίσουμε αεροστρώματα τον ουρανό σε περίπτωση που δεν θα ανοίξει το αλεξίπτωτο κάποιου, να τον σώσουμε. έγραψα και σε άλλο φόρουμ, όπως εκείνα τα χρόνια, οι καβάλάρηδες, έτρεχαν στίς πεδιάδες με τα άλογά τους και ανέπνεαν καθαρό αέρα, καί, αισθάνονταν την μοναδική αίσθηση ελευθερίας που παρέχει η ταχύτητα, έτσι και εμείς σήμερα, με την αντικατάσταση των αλόγων που είναι οι μηχανές, αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Όποιος φοβάται ότι θα πέσει και θα σπάσει το κεφάλι του, να κάτσει σπίτι του, και να διαβάσει ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ. Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑ, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, είναι ΙΔΕΑ, είναι ΔΟΓΜΑ. Ανήκει στους ατρόμητους. Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ.

90366

iokozel
27/05/2007, 20:56
Αγαπητά μου παιδιά(αν μου επιτρέπεται λόγω ηλικίας),και φίλοι, συνοδοιπόροι-συνμοτοσυκλετισττές, λόγω πολλαπλών ασχολιών και πειραμάτων στη ζωή μου, θα σας ανακοινώσω τούτο.!!! Το κράνος, όπως και κάθε άλλη προστατευτική συσκευή, ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΕΠΑΝΩΦΟΡΙ(κοινώς γιλέκο), ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ(κοινώς αντιασφυξιαγόνα μάσκα), ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΚΝΗΜΗΔΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ κλπ, κλπ, εφευρέθηκαν, και, σε ένα σκοπό αποσκοπούν, την αποτροπή της απώλειας ΖΩΗΣ, και όχι την αποτροπή ανεικέστου βλάβης. Δηλαδή, χοντρικά, κάποιο κουσούρι, ενδεχομένως να στο αφήσουν τα τραύματα ή τα γεγονότα τα οποία επήλθαν και η υποστήριξη των ασφαλιστικών διατάξεων ήταν απαραίτητη. Το κράνος, όσο καλό και να είναι, όσο τέλειο και να είναι, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι θα σε σώνει ες αεί.Π.χ. ένα χειρότερο του καλλίστου, μπορεί να προσφέρει καλύτερη ασφάλεια σε δεδομένη στιγμή, όχι λόγω του υλικού κατασκευής, αλλά της ταχύτητας και της ορμής πρόσκρουσης. Αν πέσεις με το χειρότερο κράνος, απο θέση στάσης ή κάποιας (αναφορικά για πειραματικούς λόγους και μόνο αναφέρεται το νούμερο),ταχύτητας 20 χιλ σε άσφαλτο ζεστή καλοκαίρι με κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος, πιθανότατα δεν θα πάθεις τίποτα. Αν όμως με το καλύτερο και ακριβότερο κράνος πέσεις με 200 χιλ. σε ένα τοίχο, το κράνος πιθανότατα δεν θα πάθει τίποτα, εσύ όμως θα αποτελείς παρελθόν. Γιατί; γιατί η δύναμη πρόσκρουσης θα διοχετεύσει το αίμα σου και τα σπλάχνα, σε διάφορες κατευθύνσεις. Να μήν λοιπόν επαναπαυόμαστε ότι, επειδή διαθέτουμε το άριστο απο πλευράς υλικών, σχεδιασμού κλπ. κράνος, δεν θα πάθουμε και τίποτα. Όσο για τα υλικά, αντέχουν σε πολλαπλές μηχανικές και μή καταπονήσεις. Δεν αλλάζεις το κράνος επειδή έπεσες με ελαφριά κρούση σε μαλακό έδαφος. Όλα τα υλικά, έχουν το φαινόμενο μνήμης, και επανέρχονται στην κατασκευαστική τους δομή, μετά απο λίγο, αρκεί οι όποιες δυνάμεις εξώλκευσης, συμπίεσης και κρούσης, δεν υπερβούν το διάγραμμα των καμπυλών, που αναφέρονται στα όρια των υλικών που το απαρτίζουν. Τελικό συμπέρασμα; Περισότερο απασχολεί το αποτέλεσμα μιάς δυναμικής εφαρμογής στο ανθρώπινο σώμα παρά στα προστατευτικά μέσα.-

90368

zireous
27/05/2007, 20:59
Τουλάχιστον 3 φορές έχει μπει το σάιτ στο φόρουμ και έχει σχολιαστεί, και κάθε φορά που κάποιος το ξαναανακαλύπτει, το διαφημίζει άθελά του.

Ο κάθε πικραμένος μπορεί να κάνει ένα σάιτ και να λέει την αρλούμπα του, αντί όμως να βλέπουμε στο χαζοκούτι καμμιά σοβαρή διαφήμιση για κράνη, και καμμιά άλλη που να θυμίζει στους κοιμισμένους κουτάκιδες να μή παραβιάζουνε στοπ αβέρτα χωρίς να τσεκάρουνε, και να ανοίγουνε τα γκαβά τους και να βγάζουνε κάνα φλας όταν αλλάζουνε λωρίδες, βλέπουμε τσαλίκιδες, και διαβάσεις τρένων (ουδέποτε με έκλεισε τρένο παρεπιπτόντως).

zireous
27/05/2007, 21:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από iokozel
Προτού, κατηγορήσετε κάποιον, για την διάδοση της μη χρήσης(κατά περίπτωση), του κράνους, κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας. Σαφώς και το κράνος, δεν είναι η πανάκεια για τα ατυχήματα μοτοσυκλέττας με κεντρικό σημείο αναφοράς, το ΚΕΦΑΛΙ. Είμαι 45 χρονών και οδήγησα, οδηγώ και θα οδηγώ πολλές φορές, χωρίς κράνος. Οταν και όπου κρίνω εγώ απαραίτητο. Και επιτέλους να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό μας. Η ίδια η μοτοσυκλέττα, είναι μία άκρως επικίνδυνη απασχόληση. άλλη σταθερότητα έχουν οι 4τροχοί και άλλη οι 2τροχοί. Τι μας ενοχλεί λοιπόν; θέλουμε και ασχολούμαστε με 2 ρόδες. Δεν μας το επιβάλλει κάποιος άλλος. Η αίσθηση της ελευθερίας που αποπνέει η οδήγηση μοτοσυκλέττας, έχει και το τίμημά της απο λανθασμένη εκτίμηση δυνατοτήτων. Γιατί είπε κάποιος ότι ο άνθρωπος πρέπει να πηδάει με αλεξίπτωτο; Όχι. Έ, δεν θα γεμίσουμε αεροστρώματα τον ουρανό σε περίπτωση που δεν θα ανοίξει το αλεξίπτωτο κάποιου, να τον σώσουμε. έγραψα και σε άλλο φόρουμ, όπως εκείνα τα χρόνια, οι καβάλάρηδες, έτρεχαν στίς πεδιάδες με τα άλογά τους και ανέπνεαν καθαρό αέρα, καί, αισθάνονταν την μοναδική αίσθηση ελευθερίας που παρέχει η ταχύτητα, έτσι και εμείς σήμερα, με την αντικατάσταση των αλόγων που είναι οι μηχανές, αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Όποιος φοβάται ότι θα πέσει και θα σπάσει το κεφάλι του, να κάτσει σπίτι του, και να διαβάσει ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ. Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑ, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, είναι ΙΔΕΑ, είναι ΔΟΓΜΑ. Ανήκει στους ατρόμητους. Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ.

Διάβασε εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38371&highlight=tsaliki+strikes) και πες μας και συ ή ότι πας κότα παντού, ή ότι έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στις οδηγικές ικανότητες των γύρω σου...

Ο καθένας μπορεί να ανεμίζει τη σημαία της ελευθερίας του, αλλά άμα δε φοράς κρανάκι απλά ζορίζεις τη τύχη σου και τίποτα άλλο φίλε iokozel.

Άσε που οι περισσότεροι ξεκράνωτοι τα λέμε αυτά μέχρι τη πρώτη διάσειση, μετά συνήθως η ποιητική αδεία χάνει τη μαγεία της και το φοράμε.

siakattackj
27/05/2007, 21:22
Tι άλλο θα ακούσουμε ΓΑΜΏ ΌΛΗ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΎΝΗ ΤΩΝ ΆΣΧΕΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Δεν πάει καλά ο κόσμος......θα καταστραφεί η γη με αυτόν τον ρυθμό που αυξάνεται η μαλακία στον εγκέφαλο των ανθρώπων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γαμώ την αγαμία της κυρίας (ο θεός ρόσσι να την κάνει κυρία) Θεαν. Ξένου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iokozel
27/05/2007, 21:26
ΑΛΛΟ Γ....Ι ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

nakedorange
27/05/2007, 22:01

-Εισαι λες 45 και φορας κρανος οπου κρινεις απαραιτητο...:eyepop:
-Η μοτοσυκλετα ειναι μια ακρως επικινδυνη απασχοληση...:eyepop:
-Οποιος φοβαται οτι θα πεσει...να κατσει σπιτι να διαβασει Μικυ Μαους...:eyepop:
-Η μοτοσυκλετα ειναι ελευθερια,ιδεα,δογμα.:eyepop: (ελευθερια και δογμα...ωραιο ζευγαρι!)
-Ανηκει στους ατρομητους...:eyepop:
-Ο τολμων νικα...:eyepop:

υγ1 ...και αλεξιπτωτιστες ως παραδειγμα και ελληνικη σημαια στο φοντο...

:sick:

jasondakar
27/05/2007, 22:04
προτημω ζεστα μυαλα παρα χυμενα

iokozel
27/05/2007, 22:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από nakedorange
-Εισαι λες 45 και φορας κρανος οπου κρινεις απαραιτητο...:eyepop:
-Η μοτοσυκλετα ειναι μια ακρως επικινδυνη απασχοληση...:eyepop:
-Οποιος φοβαται οτι θα πεσει...να κατσει σπιτι να διαβασει Μικυ Μαους...:eyepop:
-Η μοτοσυκλετα ειναι ελευθερια,ιδεα,δογμα.:eyepop: (ελευθερια και δογμα...ωραιο ζευγαρι!)
-Ανηκει στους ατρομητους...:eyepop:
-Ο τολμων νικα...:eyepop:

υγ1 ...και αλεξιπτωτιστες ως παραδειγμα και ελληνικη σημαια στο φοντο...

:sick:

Καταλαβαίνω την απορία σου, και, τον τρόπο απάντησής σου.
Οδηγός γι'αυτό;τα:Όνομα και Επώνυμο στο προφίλ σου.!!!

kiriakost
27/05/2007, 22:45
iokozel καλά τα λες και συμφωνώ μαζί σου ... βέβαια δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι ..
καλός ήρθες στο φόρουμ . :wave2:

zireous
28/05/2007, 00:17
Πέστο ρε Κυριάκο ότι κυκλοφοράς και συ ξεκράνωτος να ξέρουμε γιατί πήραν τα μυαλά σου αέρα... :lol:

vangelis 64
28/05/2007, 01:45
Αγαπητά μου παιδιά(αν μου επιτρέπεται λόγω ηλικίας),και φίλοι, συνοδοιπόροι-συνμοτοσυκλετισττές, λόγω πολλαπλών ασχολιών και πειραμάτων στη ζωή μου, θα σας ανακοινώσω τούτο.!!! Το κράνος, όπως και κάθε άλλη προστατευτική συσκευή, ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΕΠΑΝΩΦΟΡΙ(κοινώς γιλέκο), ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ(κοινώς αντιασφυξιαγόνα μάσκα), ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΚΝΗΜΗΔΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ κλπ, κλπ, εφευρέθηκαν, και, σε ένα σκοπό αποσκοπούν, την αποτροπή της απώλειας ΖΩΗΣ, και όχι την αποτροπή ανεικέστου βλάβης. Δηλαδή, χοντρικά, κάποιο κουσούρι, ενδεχομένως να στο αφήσουν τα τραύματα ή τα γεγονότα τα οποία επήλθαν και η υποστήριξη των ασφαλιστικών διατάξεων ήταν απαραίτητη. Το κράνος, όσο καλό και να είναι, όσο τέλειο και να είναι, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι θα σε σώνει ες αεί.Π.χ. ένα χειρότερο του καλλίστου, μπορεί να προσφέρει καλύτερη ασφάλεια σε δεδομένη στιγμή, όχι λόγω του υλικού κατασκευής, αλλά της ταχύτητας και της ορμής πρόσκρουσης. Αν πέσεις με το χειρότερο κράνος, απο θέση στάσης ή κάποιας (αναφορικά για πειραματικούς λόγους και μόνο αναφέρεται το νούμερο),ταχύτητας 20 χιλ σε άσφαλτο ζεστή καλοκαίρι με κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος, πιθανότατα δεν θα πάθεις τίποτα. Αν όμως με το καλύτερο και ακριβότερο κράνος πέσεις με 200 χιλ. σε ένα τοίχο, το κράνος πιθανότατα δεν θα πάθει τίποτα, εσύ όμως θα αποτελείς παρελθόν. Γιατί; γιατί η δύναμη πρόσκρουσης θα διοχετεύσει το αίμα σου και τα σπλάχνα, σε διάφορες κατευθύνσεις. Να μήν λοιπόν επαναπαυόμαστε ότι, επειδή διαθέτουμε το άριστο απο πλευράς υλικών, σχεδιασμού κλπ. κράνος, δεν θα πάθουμε και τίποτα. Όσο για τα υλικά, αντέχουν σε πολλαπλές μηχανικές και μή καταπονήσεις. Δεν αλλάζεις το κράνος επειδή έπεσες με ελαφριά κρούση σε μαλακό έδαφος. Όλα τα υλικά, έχουν το φαινόμενο μνήμης, και επανέρχονται στην κατασκευαστική τους δομή, μετά απο λίγο, αρκεί οι όποιες δυνάμεις εξώλκευσης, συμπίεσης και κρούσης, δεν υπερβούν το διάγραμμα των καμπυλών, που αναφέρονται στα όρια των υλικών που το απαρτίζουν. Τελικό συμπέρασμα; Περισότερο απασχολεί το αποτέλεσμα μιάς δυναμικής εφαρμογής στο ανθρώπινο σώμα παρά στα προστατευτικά μέσα.- Τι λες εκεί βρε άνθρωπε;!!!Καταλαβαίνεις τι λες;
Ο εξοπλισμός μπορεί να μάς γλυτώσει από θάνατο και όχι από "ανείκεστον βλάβην";

Έχεις δει πώς γίνεται το ανθρώπινο κεφάλι,όταν πέφτει στην άσφαλτο με 50 χλμ;

Αν πάω με 200 και πέσω,το κράνος θα μείνει άθικτο κι εγώ θα είμαι παρελθόν;Μάλιστα...Μόνο στην περίπτωση που καρφωθώ σε ντουβάρι με το κεφάλι.
Γιατί αν απλά φύγω και κουτρουβαλιάζομαι στην άσφαλτο φορώντας το,το πιο πιθανό είναι να μην πάθω τίποτα.
Εκτός κι αν οι οδηγοί αγώνων που πέφτουνε κάθε μέρα με 200+,είναι κατά τη γνώμη σου ηλίθιοι.
Και αυτοί και οι διοργανωτές αγώνων.

Για ποιά ελευθερία που προσφέρει η μηχανή συζητάς;Αυτήν που βολτάρεις ανέμελος ,χαζεύοντας τα δέντρα και το ηλιοβασίλεμα και τραβώντας τίς οσμές τής φύσης στα πευμόνια σου,νοιώθοντας αναζωογονημένος και πλήρης;
Μάλλον μιλάς για πεζοπορία.:rolleyes:

Έχεις φάει σφίγγα στο κούτελο;Σού έχει πεταχτεί πετραδάκι στο,απροστάτευτο απ' τον "βαρύ εξοπλισμό",πόδι σου;

Εμένα,που τώρα κάθομαι και συζητώ μαζί σου,θα με είχαν θάψει πρίν από μερικά χρόνια σε φέρετρο καμμιά 20αριά πόντους κοντύτερο από το ύψος μου,αν δεν φορούσα κράνος.

Σε παρακαλώ πολύ....εσένα και όσους τυχόν σε συμμερίζονται.

Όλοι έχουμε οδηγήσει και συνεχίζουμε να οδηγούμε χωρίς εξοπλισμό.(Μέσα κι εγώ)
Άλλο όμως αυτό και άλλο το να υποστηρίζουμε ότι αυτό είναι και το σωστό.

Φοράτε πάντα εξοπλισμό! :wave2: :wave2:

el_hymador
28/05/2007, 03:00
ΘΕΜΑ Νο1 ΠΕΡΙ ΚΡΑΝΟΥΣ.

ΘΕΜΑ Νο2 ΠΕΡΙ ΚΡΑΝΟΥΣ.

Αγαπητε κυριε Αναστασοπουλε,

- Το κρανος σε καμια περιπτωση δεν διασφαλιζει την ζωη ενος μοτοσικλετιστη. Με την χρηση του ομως υπαρχει σημαντικη μειωση στο μεγεθος των δυναμεων που εφαρμοζονται στο κεφαλι σε περιπτωση πτωσης/συγκρουσης. Με το κρανος(και τον υπολοιπο εξοπλισμο) αυξανεις σημαντικα το ποσοστο του να επιζησεις απο μια συγκρουση-πτωση με 70χλμ την ωρα...χωρις το κρανος απλα καταδικαζεις τον εαυτο σου....

- Η συντριπτικη πλειοψηφια των θανατων και των αναπηριων στα δυστυχηματα/ατυχηματα μοτοσικλετιστων, εχουν προκληθει απο κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις...και τετοιου ειδους τραυματισμοι μπορουν να προκληθουν με πολυ μικρες ταχυτητες....

- Η μοτοσικλετα ειναι ενα επικινδυνο μεσο μεταφορας......ισως.....για να ειμαι ειλικρινης αυτη η παραδοχη δεν μου αρεσει. Ειναι μια διαπιστωση λιγο (επιτρεψτε μου) κακομοιρικη...αν ανηκετε στην κατηγορια των ανθρωπων που απλως αποδεχονται μοιρολατρικα τις καταστασεις γυρω τους, δεν υπαρχει λογος να ασχοληθειτε περαιτερω...συνεχιστε να κυκλοφορειτε ''κατα την κριση σας'' χωρις κρανος. Επισημαινω πως το να εκθετει κανεις εαυτον σε κινδυνο εν γνωση του, αποτελλει ειτε πραξη αλτρουϊσμου, ειτε ηλιθιοτητας....προσωπικα δεν εχω δει κανεναν να επευφημει -μετα θανατον- ακρανωτους μοτοσικλετιστες για την ανδρεια τους και δεν νομιζω οτι το να μην χρησιμοποιεις κρανος συνιστα ανιδιοτελη προσφορα στο κοινωνικο συνολο...το αντιθετο θα ελεγα...ο πονος και η θλιψη για τους ανθρωπους που μενουν πισω ειναι ανειπωτος κυριως γιατι προκληθηκε αναιτια...οποτε δεν ειναι αλτρουϊσμος μαλλον...

Ακομα και αν καποιος θεωρει (λαναθασμενα) οτι η εξελιξη του οδηγικα εχει φτασει σε τετοιο σημειο που σχεδον μηδενιζει το ποσοστο κινδυνων που προεχονται απο τους χειρισμους και την κριση του, δεν συμβαινει το ιδιο με τους εξωγενεις παραγοντες επικινδυνοτητας που φυσικα ειναι περα των δυνατοτητων ελεγχου.
Δεν μπορουμε να εχουμε απαιτηση απο τους αλλους οδηγους να σεβονται την ζωη μας, οταν οι ιδιοι με τις πραξεις μας, γραφουμε την ζωη μας στα π@π@ρι@ μας...ειναι σαν να κανει ενας αλκοολικος, καμπανια για τις βλαβερες συνεπειες του χασις...

- Φυσικα και πηδανε ανθρωποι με αλεξιπτωτο....και συμφωνω κ.Αναστασοπουλε, ειναι βλακωδες να ''γεμισουμε τον ουρανο με αεροστρωματα για την προστασια τους'' ...οι ανθρωποι απλα εχουν εφεδρικο αλεξιπτωτο :rolleyes: ....η μηπως πιστευετε οτι η χρηση εφεδρικου αλεξιπτωτου ακυρωνει την ''αισθηση απολυτης ελευεθεριας'' που βιωνουν οι ανθρωποι αυτοι;....μηπως τελικα ειναι χεστηδες και θα επρεπε ''να κατσουν σπιτι και να διαβασουν Μικι Μαους'';

- Η μοτοσικλετα απο μονη της δεν ειναι ελευθερια , δεν ειναι ιδεα, ουτε δογμα... χρειαζεται ορθα σκεπετομενους ανθρωπους για να συνεχιστει το κλιμα αποδοχης της απο το κοινωνικο συνολο....δεν χρειαζεται κ.Αναστασοπουλε πισωγυρισματα με παρωχημενες μπαλαφαρες της εποχης των ταινιων του Δαλιανιδη...αν την αγαπατε οσο διατεινεστε, φρονιστε να μην αποτελειτε παραδειγμα προς αποφυγη.

βαλτε κρανος!!

kiriakost
28/05/2007, 03:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Πέστο ρε Κυριάκο ότι κυκλοφοράς και συ ξεκράνωτος να ξέρουμε γιατί πήραν τα μυαλά σου αέρα... :lol:

Γιατι είναι ψέματα οτι όλοι μας ήμασταν ξεκράνωτοι , μέχρι την στιγμή που μας το επέβαλαν !!

Ειναι ψέματα οτι το ανθρώπινο σώμα έχει ιδιαιτερότητες που μονο οι γιατροί πραγματικά γνωρίζουν , και στα σίγουρα ένα κιλό πλαστικό η κάτι καλύτερο σαν υλικό , γύρω απο το κεφάλι μου δεν μπορεί να με σώσει , σε κάθε περίπτωση !!

Εγω είμαι ελεύθερο πνεύμα , και σκεπτόμενος άνθρωπος , το να ξέρεις και τις δυο οψεις του νομίσματος είναι δύναμη .

Το τι θα κάνει ο καθένας με το κράνος , είναι δικιά του υπόθεση .

Οσο για μένα , θα ήθελα να έχω την επιλογή , να το φοράω όταν κρίνω εγώ, ότι πρέπει .

Δεν επηρεάζομαι από τις κραυγές του ενός και του άλλου , το κέντρο αποφάσεων είμαι εγώ !!

sober
28/05/2007, 03:28

Ε ναι...αλλιως σε γ@μαει το μυγακι αμα εισαι ξεκρανωτος!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Respect
28/05/2007, 07:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
δειτε και τα συμπερασματα δικα σας κυριοι... :hypnotize

http://helmet.8m.net/kranos.htm :a06: :a06: :a06: :mad:

airamhag
28/05/2007, 08:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Οσο για μένα , θα ήθελα να έχω την επιλογή , να το φοράω όταν κρίνω εγώ, ότι πρέπει .

αν και πιστευω οτι δεν αξιζει καν να ασχοληθω με το θεμα...αλλα ας προσπαθησω να το δω σφαιρικα..

απλα θα ηθελα -με αφορμη το ποστ του kirakost - να μου πειτε, οσοι αναφερατε οτι "φορατε κρανος οταν κρινετε εσεις οτι πρεπει"

τι εννοειτε..ειναι αναλογα την διαθεση , την διαδρομη , τα χιλιομετρα?
ή το φορατε τις περισσοτερες αν οχι ολες τις φορες απλα δεν γουσταρετε να σας "επιβαλλουν" να το φορατε κ αντιδρατε κατα αυτο το τροπο?

( χωρις ιχνος ειρωνιας.)

marios8
28/05/2007, 08:44
Γιατι είναι ψέματα οτι όλοι μας ήμασταν ξεκράνωτοι , μέχρι την στιγμή που μας το επέβαλαν !!

Ναι

super_toto
28/05/2007, 08:45
Δεν ξέρω ρε παιδιά εμένα μου φαίνεται μούφα η υπόθεση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει αυτες τις ανεπανάληπτες μαλακίες.

Μάλλον το άρθρο έχει γραφτεί για να τραβήξει την προσοχή ή για να αυξήση την επισκεψιμότοτα στο site η για να ξεκινήσει ένα chain mail ή τέλος πάντων για να κάνει ένα σωρό κόσμο να ασχοληθεί με αυτή τη μαλακία όπως κάνουμε εμείς τώρα.

Για όποιο λόγο και να έχει γίνει όμως αποτελεί μέγιστο κίνδυνο γιατί αν πείς μια μαλακία σε 1000 άτομα είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν μαλάκες που θα την πιστέψουν.

Κανονικά πρέπει αν οι Θεαν. Ξένου και ο Διον. Βάδεν είναι υπαρκτά πρόσωπα (που δεν το νομίζω) πρέπει να τους πάμε στα δικαστήρια. Αν όχι πρέπει να γίνει το ίδιο για αυτόν που το δημοσιεύει.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πιτσιρίκια (καγκουράκια) που πρωτοξεκινάνε να οδηγούν μηχανάκια και θα επηρεαστούν (αλλο που δεν θέλουν).

ουστ βρωμόσκυλα

makis206
28/05/2007, 09:32
Τόσοι άντρες εδώ μέσα.. ας κάνει ένας το ψυχικό ρε μπας και κόψει τις μαλακίες η κΕρία

:lol: :lol:

Αυτή δεν το βάζει μην της χαλάσει το μιζαμπλί :rotflmao: :rotflmao:

doctor x
28/05/2007, 09:55
κ εγω ημουν γυμνος μεχρι που μου επεβαλαν να φορεσω ρουχα!!!συμπερασμα .γδυθειτε κ βγειτε στους δρομους .μπορει το κρανος να μην ειναι η λυση αλλα βοηθαει κ σιγουρα δεν ειναι το προβλημα για ν ασχολουμαστε μ αυτο.απλα το φοραμε οπως τη ζωνη στ αυτοκινητο.
εγω δεν θα το φοραγα αλλα μου.......παει!!!!:bigcry: :rotflmao:

kiriakost
28/05/2007, 10:52
αν και πιστευω οτι δεν αξιζει καν να ασχοληθω με το θεμα...αλλα ας προσπαθησω να το δω σφαιρικα..

απλα θα ηθελα -με αφορμη το ποστ του kirakost - να μου πειτε, οσοι αναφερατε οτι "φορατε κρανος οταν κρινετε εσεις οτι πρεπει"

τι εννοειτε..ειναι αναλογα την διαθεση , την διαδρομη , τα χιλιομετρα?
ή το φορατε τις περισσοτερες αν οχι ολες τις φορες απλα δεν γουσταρετε να σας "επιβαλλουν" να το φορατε κ αντιδρατε κατα αυτο το τροπο?

( χωρις ιχνος ειρωνιας.)

Μαλιστα... θα σου απαντούσα με όλη μου την ειλικρίνεια υπό άλλες συνθήκες .... το θέμα αυτό κατέληξε σαν ινδιάνικος πολεμικός χορός , και η όποια δήλωση θα γίνει αιτία λιθοβολισμού από τους υπέρμαχους , της μιας η της άλλης πλευράς .

Εγω βρίσκομαι κάπου στην μέση , ιδεολογικά ..

Γενικότερα

Σαν ενήλικας και πιθανός γονέας , θα πρότεινα σε ορισμένους φορουμιτες , να μην το παίζουν και τόσο καλοί χριστιανοί , στο θέμα διαμόρφωση συνείδησης των ανηλίκων απο τα γραφωμενα του καθε ενος , μέσα στο φορουμ .

Υπεύθυνη για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του κάθε ανηλίκου είναι η οικογένεια του .

Και τελος δηλώνω ότι ΟΧΙ ... ΔΕΝ υποστηρίζω την ιδέα του φανατικού μοτοσυκλεταρά με τα μπουφαν τα κοκάλινα, και τα κράνη των 500? κόστους ..... πτώση λέει ο άλλος με 200 χλμ και κοτσάνες . Αμα είναι να πηγαίνεις με τόσα , καλύτερα να αγοράσεις οικογενειακό τάφο , όχι ένα κράνος .

Απο την στιγμή που υπάρχει, από πίσω από το θέμα " Ασφάλεια αναβάτη " ολόκληρη βιομηχανία με σκοπό την αρπαχτή και την εκμετάλλευση των μοτοσικλετιστών σε οικονομικό επίπεδο .... σημαίνει οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση .

airamhag
28/05/2007, 11:08
Μαλιστα... θα σου απαντούσα με όλη μου την ειλικρίνεια υπό άλλες συνθήκες .... το θέμα αυτό κατέληξε σαν ινδιάνικος πολεμικός χορός , και η όποια δήλωση θα γίνει αιτία λιθοβολισμού από τους υπέρμαχους , της μιας η της άλλης πλευράς .

ΠΜ ή ΜΣΝ διαθεσιμα

Γενικότερα

Σαν ενήλικας και πιθανός γονέας , θα πρότεινα σε ορισμένους φορουμιτες , να μην το παίζουν και τόσο καλοί χριστιανοί , στο θέμα διαμόρφωση συνείδησης των ανηλίκων απο τα γραφωμενα του καθε ενος , μέσα στο φορουμ .

Υπεύθυνη για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του κάθε ανηλίκου είναι η οικογένεια του .

Και τελος δηλώνω ότι ΟΧΙ ... ΔΕΝ υποστηρίζω την ιδέα του φανατικού μοτοσυκλεταρά με τα μπουφαν τα κοκάλινα, και τα κράνη των 500? κόστους ..... πτώση λέει ο άλλος με 200 χλμ και κοτσάνες . Αμα είναι να πηγαίνεις με τόσα , καλύτερα να αγοράσεις οικογενειακό τάφο , όχι ένα κράνος .

αλλο ο εξοπλισμος , αλλο η οδιγικησυμπεριφορα

Απο την στιγμή που υπάρχει, από πίσω από το θέμα " Ασφάλεια αναβάτη " ολόκληρη βιομηχανία με σκοπό την αρπαχτή και την εκμετάλλευση των μοτοσικλετιστών σε οικονομικό επίπεδο ....

υποτιθεται , οτι αν θες να ψαξεις να βρεις τον τροπο να μη σε πισουν κωτσο που λενε μπορεςι..ιντερνετ, εκθεσεις κλπ

σημαίνει οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση .
αυτη τη μεση ψαχνω.

Pitsakos
28/05/2007, 11:43
Αν θελετε ν οδηγατε χωρις κρανος να το κανεται! Αν θελετε παλι να γ@ματε χωρις προφυλακτικο (γιατι και αυτο μας το επιβαλανε για λογους ασφαλειας) να το κανεται! Αλλα να ξερετε ενα πραγμα οτι ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΟΜΑΤΑ, ΟΙ ΜΥΚΗΤΕΣ,ΤΟ ΕΪΤΖ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ δεν ξεχωριζουν ουτε "ΑΝΤΡΕΣ" ουτε "ΔΟΓΜΑΤΑ" ουτε και ΘΡΗΣΚΕΙΑ απλα σε ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ οπως και μια σφαιρα στο κεφαλη!:wave2: :wave2:

marios8
28/05/2007, 11:49

Γενικότερα

Απο την στιγμή που υπάρχει, από πίσω από το θέμα " Ασφάλεια αναβάτη " ολόκληρη βιομηχανία με σκοπό την αρπαχτή και την εκμετάλλευση των μοτοσικλετιστών σε οικονομικό επίπεδο .... σημαίνει οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση .

:sad:

marios8
28/05/2007, 11:51

και τα κράνη των 500? κόστους .

O καθένας ας αξιολογίσει ποσο αξίζει το κεφάλι του. :wave2:

lampros_fazer
28/05/2007, 12:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
O καθένας ας αξιολογίσει ποσο αξίζει το κεφάλι του. :wave2:
Είπαμε το κράνος το φοράμε παντού και πάντα,όχι επειδή μας το επιβάλλουν αλλά επειδή άρχισα να καταλαβαίνω (πόσο μαλάκας ήμουνα κάποτε)..

Αλλά με την παραπάνω πρόταση,το έχω πει και θα το λέω συνέχεια,ΔΙΑΦΩΝΩ..

Pitsakos
28/05/2007, 12:32
και μια που λεγαμε για κρανη http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=40388 (οριστε)

Υ.Γ. Μολις μπηκε !

Pitsakos
28/05/2007, 12:34
@@ εκανα οριστε (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=40388)

lamoun
28/05/2007, 12:39
Έστειλα ένα mail στο υπουργείο συγκοινωνιών με τη διεύθυνση του εν λόγο site. :smokin:
Α να δούμε..

lampros_fazer
28/05/2007, 12:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Έστειλα ένα mail στο υπουργείο συγκοινωνιών με τη διεύθυνση του εν λόγο site. :smokin:
Α να δούμε..
Ναι..θα σκάσουν από τη στενοχώρια τους..

:rotflmao:

Μη σου πω θα συγκαλέσουν και έκτακο υπουργικό συμβούλιο..:bigcry:

lamoun
28/05/2007, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Μη σου πω θα συγκαλέσουν και έκτακο υπουργικό συμβούλιο..

Βάλε STAR γρήγορα!!!! :eyepop: :eyepop:

stvr1
28/05/2007, 14:52
Δεν έχω διαβάσει πιο αστεία ανάλυση στη ζωή μου!!!
Σκεφτικα να δώσω απαντήσεις στα επιχειρήματα της εν λόγω κυρίας. Δεν είμαι επιστήμονας αλλά μπορεί και να συμφωνήσετε μαζί μου:

1. Το καλό κράνος δεν μειώνει το περιμετρικό οπτικό πεδίο σε βαθμό που να μην βλέπεις τα άλλα οχήματα γύρω σου. Για τα πίσω υπάρχουν και οι καθρέπτες (αλλά ίσως θεωρεί φλωρία να έχεις καθρέπτες στη μηχανή)

2. Το ίδιο συμβαίνει και με ενα κλειστο αυτοκίνητο, ανοικτά παράθυρα λοιπόν Χειμώνα- Καλοκαίρι!!! Η συνεχείς χρήση του κράνους οδηγεί στην εξικοίωση με τα επίπεδα ήχου που επιτρέπει να φτάνουν στα αυτιά μας. Ασε που οι ήχοι του δρόμου σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο χαμηλοί ωστε να μην τους αντιλαμβάνεσαι με το κράνος.

3. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο που διατρέχεις καθε φορά που οδηγείς μοτοσυκλέτα το κράνος δεν θα μεταβάλει την κατάσταση. Το πόσο προσεκτικός είσαι και το αίσθημα ευθήνης προς τους άλλους δεν εξαρτάται απ' το αν είσαι ανώνυμος ή όχι αλλά απο την παιδεία που έχεις λάβει. Α, και ο παραλληλισμός των μηχανόβιων με κοινούς εγκληματίες είναι τουλάχιστον προσβλητικός!

4. Εδώ το μόνο που έχω να πώ είναι το εξής: ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΤΗΝΑ ΚΡΑΝΗ!!! Το αίσθημα δυσφορίας είναι αντιστρόφως ανάλογο με την ποιότητα του κράνους!

5. Το κράνος δεν εμποδίζει την χρήση γυαλιών ηλίου (τόσο μαγκας είμαι εγώ που τα φοράω με το κράνος;;;). Υπάρχουν και κράνη με εσωτερική φιμέ ζελατινα (μέχρι την μύτη περίπου) που μπορεί ο οδηγός να την κατεβάζει όταν θέλει με την εξωτερική ζελατινα ανοιχτη ή κλειστή (βλ. Schuberth). Η εξωτερική ζελατίνα στα περισσότερα κράνη μπορει να αντικατασταθεί αν φθαρεί (ασε που δεν χαλάει τόσο εύκολα).

6. Γι' αυτό οταν ταξιδεύουμε εχουμε την ζελατίνα κάτω. Δεν μας λεέι η κυρία Ξένου αν δεν φοραμε κράνος και φάμε μια σφήγκα καθώς κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα θα επιρεαστεί η προσοχή μας;;;

Συμπέρασμα

Δεν ξέρει τι της γίνεται!! Δεν έχει καμία εμπειρία ως μοτοσυκλετιστής και γράφει θεωρίες! Αν οδηγεί απλά δεν θέλω ποτέ να με βρεί στον δρόμο της!!!!!

Η ανάλυση συνεχίζεται και γινεται πιο γραφική καθώς και εξοργιστική. Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας....
Σε κάθε περίπτωση είναι δικαίωμα του καθε ένα να παίζει τη ζωή του και τα πρόστιμα δεν βοηθούν (μόνο η παιδεία βοηθά) αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο επειδη δεν μας αρέσει που μας γράφουνε γι' αυτόν τον λόγο.
Ας κάνει η Κα Ξένου ένα πείραμα αφού είναι και επιστήμονας: να πάρει φόρα και να χτυπήσει το κεφάλι της στον τοίχο φορώντας κράνος και μετα ξανά χωρίς κράνος. Το λέω με αυτήν τη σειρά διότι αν πάει να το κάνει ανάποδα, μάλλον δεν θα ολοκληρώσει ποτέ το πείραμα.

ΥΓ.
Ναι, κυρια Ξένου το κράνος προφυλάσει μόνο το κεφάλι και όχι άλλα μέρη του σώματος, γι' αυτα υπάρχουν στολές, μπότες, προστατευτικά πλάτης, μέσης, επιγονατίδες και άλλα. Αν δεν τα φοράς αυτά όμως δεν τρως κλήση, οπώτε φαίνεται οτι δεν χωράνε στην ανάλυσή σας. Βλέπετε ο μηχανόβιος είναι πραγματικά ελεύθερος να επιλέξει πόσο και πώς θα προστατευσει τον εαυτό του!

cityfly
28/05/2007, 15:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από HolyDiver

:nono: :nono: :nono:

διότι, και που στο εξηγώ δηλαδή περιτό είναι έπρεπε να το καταλάβεις μόνος σου, η χρήση σώβρακου αλλοιώνει την επίδραση της εξωτερικής θερμοκρασίας σε ευαίσθητα σημεία του σώματος, σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, και αυτή η ανακολουθία δύναται να προκαλέσει σύγχυση στον αναβάτη με συνέπεια να επικεντρώσει την προσοχή του σε αυτό το σημείο και ουχί στο δρόμο με πιθανή συνέπεια το ατύχημα

συμπέρασμα, πρέπει να κυκλοφορούμε εντελώς γυμνοί

:D :D :D

cityfly
28/05/2007, 15:42
Αν όμως με το καλύτερο και ακριβότερο κράνος πέσεις με 200 χιλ. σε ένα τοίχο, το κράνος πιθανότατα δεν θα πάθει τίποτα, εσύ όμως θα αποτελείς παρελθόν. Γιατί; γιατί η δύναμη πρόσκρουσης θα διοχετεύσει το αίμα σου και τα σπλάχνα, σε διάφορες κατευθύνσεις. Να μήν λοιπόν επαναπαυόμαστε ότι, επειδή διαθέτουμε το άριστο απο πλευράς υλικών, σχεδιασμού κλπ. κράνος, δεν θα πάθουμε και τίποτα.

άμα πέσεις με 200 σε τοίχο,
με ό,τι και να πέσεις (εννοώ μηχανή, αυτοκίνητο, τριαξονικό, αεροπλάνο)
ό,τι και να φοράς, και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από τα motogp
δεν τη βγάζεις. αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα για το κράνος όμως

super_toto
28/05/2007, 15:43
Ρε μη μασάτε είναι μούφα το άρθρο, τι hits προσπαθεί να ανεβάσει ο τύπος που το έχει, δεν βλέπετε ποσα banners έχει το site (ο θεός να το κάνει). Τα banners πληρώνονται με τα views .
Θα τα έχει κονομήσει ο τύπος.

marios8
28/05/2007, 15:53

Αλλά με την παραπάνω πρόταση,το έχω πει και θα το λέω συνέχεια,ΔΙΑΦΩΝΩ..

Eίναι δικαιωμα σου να διαφωνείς αλλα και μένα υποχρεωση μου να το αναφέρω :winka: :wave2:

tsoukas77
28/05/2007, 15:55
Προσωπικα ειμαι υπερ της ενημερωσης και οχι της επιβολης.Ειναι καλο να υπαρχει η πληροφορηση για τα υπερ και τα πιθανα κατα του κρανους και απο εκει και περα ο καθενας ας κρινει και ας αποφασισει.

Διαφωνω σε πολλα απο αυτα που αναφερει το συκεκριμενο αρθρο,αλλα συμφωνω σε πολλα στο εισαγωγικο σημειωμα.

tifoefs
28/05/2007, 15:57

Να σε δω να γ...ας την ασφαλτο και να δω τον οργασμο σου !!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

lampros_fazer
28/05/2007, 16:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Eίναι δικαιωμα σου να διαφωνείς αλλα και μένα υποχρεωση μου να το αναφέρω :winka: :wave2:
Να σου πω γιατί διαφωνώ..

Πχ κάποιος δίνει 400? ευρώ (αρκετά σεβαστό ποσό) για να αγοράσει κράνος γιατί δε μπορεί να διαθέσει παραπάνω..Θα τον 'κατηγορήσεις' οτι δεν κοστολογεί αρκετά το κεφάλι του επειδή δεν μπορεί (ή και δεν θέλει στην τελική) να διαθέσει όλο το μηνιάτικό του..;

Ή κάποιος δίνει 400? για κράνος και κάποιος άλλος 700?..Ο πρώτος το φοράει ΠΑΝΤΑ ενώ ο δεύτερος που και που..Ποιός κοστολογεί περισσότερο το κεφάλι του..;

marios8
28/05/2007, 18:25
Να σου πω γιατί διαφωνώ..

Πχ κάποιος δίνει 400? ευρώ (αρκετά σεβαστό ποσό) για να αγοράσει κράνος γιατί δε μπορεί να διαθέσει παραπάνω..Θα τον 'κατηγορήσεις' οτι δεν κοστολογεί αρκετά το κεφάλι του επειδή δεν μπορεί (ή και δεν θέλει στην τελική) να διαθέσει όλο το μηνιάτικό του..;

Ή κάποιος δίνει 400? για κράνος και κάποιος άλλος 700?..Ο πρώτος το φοράει ΠΑΝΤΑ ενώ ο δεύτερος που και που..Ποιός κοστολογεί περισσότερο το κεφάλι του..;

Στο πρώτο σκέλος της ερωτησης σου θα σου απαντησω οτι για να βρει να πάρει ενα μοτο με 3 ή 4 ή 5 χιλιαρικά βρήκε λεφτά. Στο κράνος κόλλησε? Και γενικά οταν αγοράζεις μια μοτο που κάνει πχ 2000 πρέπει για να την πάρεις να μαζέψεις 2500. Το κράνος και η μηχανή πάνε μαζί. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία για τις μοτο.

Όσο για το 2ο μέρος της απάντησης σου, ο τύπος με τα 700 είναι απλά μ@λ@κας. Δέν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις. :beer: :wave2:

el_hymador
28/05/2007, 18:35
Ενταξει μην τρελαθουμε κιολας ....με 250€ αγοραζει κανεις ενα αξιοπρεπεστατο κρανος το οποιο πληρει τις προδιαγραφες ασφαλειας...και μου φαινεται αστεια η δικαιολογια του δεν εχω λεφτα ...

project.breeze
28/05/2007, 18:53
Έπρεπε να την είχα δικάβαλη πίσω μου στο πρόσφατο ατύχημα που είχα,θα είχε απαλλαγεί η ανθρωπότητα από ένα ακόμα ηλίθιο μυαλό...

el_hymador
28/05/2007, 19:01

Ειναι ψέματα οτι το ανθρώπινο σώμα έχει ιδιαιτερότητες που μονο οι γιατροί πραγματικά γνωρίζουν , και στα σίγουρα ένα κιλό πλαστικό η κάτι καλύτερο σαν υλικό , γύρω απο το κεφάλι μου δεν μπορεί να με σώσει , σε κάθε περίπτωση !!

Εγω είμαι ελεύθερο πνεύμα , και σκεπτόμενος άνθρωπος , το να ξέρεις και τις δυο οψεις του νομίσματος είναι δύναμη .

Το τι θα κάνει ο καθένας με το κράνος , είναι δικιά του υπόθεση .

Δεν επηρεάζομαι από τις κραυγές του ενός και του άλλου , το κέντρο αποφάσεων είμαι εγώ !!

Κανενας δεν μου επεβαλε να φοραω κρανος. Αν χρειαζεται να μου επιβαλουν με τον βουρδουλα κατι ειναι χαμενη υποθεση.

Κανενα κρανος δεν σε προστατευει σε καθε περιπτωση. Το πως θα πεσεις και που θα χτυπησεις σε μια συγκρουση - πτωση ειναι πολυ δυσκολο να υπολογιστει.

Γνωριζω -και πιστευω και αλλοι εδω μεσα- περιπτωσεις οπου λογω του κρανους εφαρμοσθηκαν δυναμεις στον αυχενα και προκληθηκαν θανατοι...το κρανιο ακεραιο, αλλα ο λαιμος σπασμενος...δεν μου λεει τιποτα αυτο. Χωρις κρανος ειχες παλι εξασφαλισμενο θανατο, απλα απο αλλα αιτια...τι θεμα μας ειναι τι θα γραφει το ιατρικο ανακοινωθεν ως αιτια θανατου; η οτι αυτες περιπτωσεις ακυρωνουν την χρηση του κρανους;

Ελευθερη βουληση, επιλογη, κριση και δυναμη που αναφερεις....ενδεχομενος πολλα απο τα παιδια που βρισκονται στο χωμα, ανθρωπινα φυτα στα κρεβατια η σε αναπηρικα καροτσακια να ηταν θιασωτες αυτων των αποψεων...μια συζητηση με τους συγγενεις τους θα σε πεισει για το ποσοστο της ελευθεριας επιλογων που εχεις....

atom_smasher
28/05/2007, 21:19
θεωρω αυτονοητο το να φοραω το κρανος όπως και την ζώνη στο αυτοκινητο. τα προστιμα μου ειναι αδιάφορα.αλλωστε αφορουν αυτούς που δεν φορανε κρανος και ζώνη.

zoropatra
28/05/2007, 23:34
το μονο αξιολογο που ειδα σε αυτην την σελιδα ειναι αυτο:

90457

cartman
29/05/2007, 01:24
Πιστεύω τα πράγματα είναι απλά

Φοράει κράνος όποιος βάζει την ζωή του πάνω από κάποιες καταστάσεις όπως το να φαίνεται η ασχημόφατσα μου όταν περνώ έξω από καφετέριες
Απο εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι νομίζει, απλά να ξέρεται ότι η ζωή σας δεν επηρρεάζει μόνο εσάς...

TROOPER
29/05/2007, 07:54
ενταξει μιλαμε για ΤΗΝ γελοιοτητα....!!!!!!!!!!!

:smokin:

Harry_V
29/05/2007, 13:58
Τι λες εκεί βρε άνθρωπε;!!!Καταλαβαίνεις τι λες;
Ο εξοπλισμός μπορεί να μάς γλυτώσει από θάνατο και όχι από "ανείκεστον βλάβην";

Έχεις δει πώς γίνεται το ανθρώπινο κεφάλι,όταν πέφτει στην άσφαλτο με 50 χλμ;

Αν πάω με 200 και πέσω,το κράνος θα μείνει άθικτο κι εγώ θα είμαι παρελθόν;Μάλιστα...Μόνο στην περίπτωση που καρφωθώ σε ντουβάρι με το κεφάλι.
Γιατί αν απλά φύγω και κουτρουβαλιάζομαι στην άσφαλτο φορώντας το,το πιο πιθανό είναι να μην πάθω τίποτα.
Εκτός κι αν οι οδηγοί αγώνων που πέφτουνε κάθε μέρα με 200+,είναι κατά τη γνώμη σου ηλίθιοι.
Και αυτοί και οι διοργανωτές αγώνων.

Για ποιά ελευθερία που προσφέρει η μηχανή συζητάς;Αυτήν που βολτάρεις ανέμελος ,χαζεύοντας τα δέντρα και το ηλιοβασίλεμα και τραβώντας τίς οσμές τής φύσης στα πευμόνια σου,νοιώθοντας αναζωογονημένος και πλήρης;
Μάλλον μιλάς για πεζοπορία.:rolleyes:

Έχεις φάει σφίγγα στο κούτελο;Σού έχει πεταχτεί πετραδάκι στο,απροστάτευτο απ' τον "βαρύ εξοπλισμό",πόδι σου;

Εμένα,που τώρα κάθομαι και συζητώ μαζί σου,θα με είχαν θάψει πρίν από μερικά χρόνια σε φέρετρο καμμιά 20αριά πόντους κοντύτερο από το ύψος μου,αν δεν φορούσα κράνος.

Σε παρακαλώ πολύ....εσένα και όσους τυχόν σε συμμερίζονται.

Όλοι έχουμε οδηγήσει και συνεχίζουμε να οδηγούμε χωρίς εξοπλισμό.(Μέσα κι εγώ)
Άλλο όμως αυτό και άλλο το να υποστηρίζουμε ότι αυτό είναι και το σωστό.

Φοράτε πάντα εξοπλισμό! :wave2: :wave2:

+1000%

+1000% πάντα εξοπλισμό (όχι μόνο κράνος)

Δεν οδηγώ πλέον ποτέ χωρίς πλήρη εξοπλισμό (και επιγονατίδες μέσα στην Αθήνα). Σίγουρα δεν είμαι ασφαλής, αλλά είμαι περισσότερο από χωρίς.

+1000% "Εκτός κι αν οι οδηγοί αγώνων που πέφτουνε κάθε μέρα με 200+,είναι κατά τη γνώμη σου ηλίθιοι."

Φιλικά:wave2:

stvr1
02/06/2007, 11:46
Σχετικά με το κόστος του κράνους θα συμφωνήω οτι πρέπει να λαμβάνεται υπόψην πριν την αγορά της μηχανής. Ακόμα ενα κράνος του οποίου η τιμή κυμαίνεται στα πλαίσια των 250 με 450 ευρώ προσφέρει υψηλά επίπεδα προστασίας (συνήθως). Πολλές φορές η τιμή διαμορφώνεται προς τα πάνω και λόγω άλλων παραγόντων (μάρκα, σχέδιο κτλ), οπότε ενα κράνος μπορεί να προσφέρει την ιδια προστασία που προσφέρουν άλλα, ακριβότερα. Τέλος το τι κράνος φοράμε είναι ανάλογο του τι μηχανή οδηγούμε. Δεν χρειάζεσαι κράνος 500 ευρώ για να καβαλήσεις ενα ΧΤ (με κράνος shark s500 αξίας 150 ευρώ εσκασε κοπέλα, από ΧΤ, με το κεφάλι στο κράσπεδο και δεν είχε ουτε πονοκέφαλο. Αν δεν το φόραγε...).
Πρωσοπικά θα θεωρούσα τον εαυτό μου γελοίο αν έλεγα οτι η τιμή ενος καλού κράνους με αποτρέπει απο το να το προμηθευτώ, την στιγμή που έχω μηχανες μεγάλου κυβισμού και χρηματικής αξίας.
Όσο για το θέμα του κατα πόσο όλοι δεν φοράγαμε κράνος κάποτε, εγώ με την πρώτη μηχανή μου πήρα και 2 κράνη (για εμένα και τυχόν συνεπιβάτη). Δεν σκεφτόμουνα τι θα γίνει αν πέσω με 150 (τόσα πήγαινε το ρημάδι το ΧΤάκι) αλλά τι θα γίνει αν πέσω απο στάση και πάω τζάμπα και βερεσέ σαν μαλάκας, επειδή βρέθηκε ενα πεζούλι, ενας κοτσαδόρος, μια γλάστρα στην πορία του κεφαλιού μου.

gefr
03/06/2007, 13:00
Το πρώτο μου κράνος το πήρα γιατί έμπαινε σκόνη στα μάτια μου, όταν οδηγούσα. Αναγκαζόμουνα να κλείνω τα μάτια, πράγμα όχι και τόσο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ. Τότε οδηγούσα παπί. Δεν χρειάζεται να πώ τίποτε άλλο. Καλό δρόμο.

anf125
03/06/2007, 23:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
Τέλος το τι κράνος φοράμε είναι ανάλογο του τι μηχανή οδηγούμε. Δεν χρειάζεσαι κράνος 500 ευρώ για να καβαλήσεις ενα ΧΤ (με κράνος shark s500 αξίας 150 ευρώ εσκασε κοπέλα, από ΧΤ, με το κεφάλι στο κράσπεδο και δεν είχε ουτε πονοκέφαλο. Αν δεν το φόραγε...).

Δε συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό. Δέχομαι ότι αυτός που οδηγεί πολύ γρήγορη μηχανή χρειάζεται αυξημένη προστασία λόγω μεγαλύτερων ταχυτήτων που μπορεί δυνητικά να αναπτύξει, άρα και πιο επώδυνης πιθανής πτώσης. Αλλά την ίδια προστασία μπορεί να χρειαστεί και ο οδηγός ενός σκούτερ ή παπιού γιατί δεν έχει τόσο καλά φρένα/ABS/ενεργητική ασφάλεια συνολικά ώστε να αποφύγει μια πιθανή πτώση. Το κράνος δεν προστατεύει τη μηχανή αλλά το κεφάλι του οδηγού που υποτίθεται είναι ανεκτίμητο.

Συμφωνώ δε ότι μπορεί και ένα καλό κράνος των € 150 να προσφέρει επαρκή προστασία στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά αν κάποιος μπορεί να διαθέσει περισσότερα δεν θα πάνε χαμένα.