View Full Version : Κοροιδια απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο Honda
nikoscbr
26/05/2007, 00:03
Παιδια,γεια σας,αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ εδω,εχω ενα CBR1100XX του 99 με ψεκασμο και με λιγα χιλιομετρα.Εχω το εξης προβλημα: το εχω σε γκαραζ,πηγα λοιπον την προηγουμενη κυριακη να το βαλω μπροστα και πηρε μεν αλλα δεν κραταγε καθολου ρελαντι και εσβηνε μολις εκλεινα το γκαζι.Παρ'οτι αυξησα τις στροφες απο τη βιδα που τις ρυθμιζει εσβηνε μολις εκλεινα το γκαζι και τελικα εσβησε και δεν ξαναπαιρνε μπροστα.Ε,το φορτωσα σ'ενα φορτηγακι και το πηγα στο συνεργειο που ειμαι πελατης 15 χρονια,στο εξουσιοδοτημενο στη μιχαλακοπουλου.το αφησα να το δουν αφου εξηγησα πρωτα το προβλημα στο μηχανικο τον οποιο και ξερω,εφοσον ειμαι πελατης του 15 χρονια τωρα.
Ε,λοιπον με παιρνει που λετε τηλεφωνο την πεμπτη το πρωι ο μηχανικος και μου λεει οτι αλλαξε τα 4 μπουζι,τα λαδια και το φιλτρο λαδιου,οτι ειχαν βουλωσει τα μπεκ του ψεκασμου και τα καθαρισε,και επισης οτι ο ψεκασμος ψεκαζε συνεχεια βενζινη μεσα στον κυλινδρο με αποτελεσμα να εχει μπουκωσει και πλημμυρισει ο κινητηρας με βενζινη και αυτη (η βενζινη) να εχει περασει και στο καρτερ του λαδιου του κινητηρα (απο τα χιτωνια και τις βαλβιδες).Δηλαδη οτι ο ψεκασμος ειχε βουλωσει και ειχε γεμισει το χωρο καυσης με βενζινα και οτι μεσω των χιτωνιων των κυλινδων και των βαλβιδων η βενζινη ειχε περασει και στο καρτερ του λαδιου και γι'αυτο αλλαξε τα 4 μπουζι (που λεει οτι ειχαν βραχυκυκλωσει) τα λαδια,το φιλτρο λαδιου και καθαρισε τα μπεκ του ψεκασμου.
Μου ζητησε για ολ'αυτα 400 ευρω.Μου φαινονται ομως παρα πολλα γιατι το κοστος των ανταλλακτικων ειναι 100 ευρω-το ελενξα απο σαρακακη,μαζι και με λαδια και φ.πα. ολα) και ακομα κι αν ασχοληθηκε 2 ωρες-που αμφιβαλλω- 100 τα ανταλλακτικα και 2*50+100 συνολο το πολυ 200 ευρω,τα υπολοιπα πως δικαιολογουνται;
Eπειδη νομιζω οτι με δουλευει χοντρα πηρα τηλεφωνο και σε αλλα συνεργεια και ρωτησα και επισης ανεφερα το περιστατικο και στο σαρακακη στον υπαλληλο του τεχνικου τμηματος κ. οικονομεα αφου του εξηγησα την κατασταση.τους πηρε λοιπον τηλεφωνο να ρωτησει και μετα με παιρνει τηλεφωνο ο μηχανικος εκνευρισμενος και μου λεει οτι δηθεν τους εξεθεσα στην εταιρεια κλπ,κλπ...
Του ειπα οτι θεωρω οτι με κλεβει και οτι τα 400 ευρω που μου ζηταει ειναι παρα πολλα,αλλα ηταν πολυ εκνευρισμενος και δε βγαλαμε ακρη.
Τωρα,το μηχανακι ειναι ακομα στο συνεργειο,απο διασταυρωση που εκανα σε 2 διαφορετικους μηχανικους και συνεργεια μου ειπανε οτι μου ζηταει παρα πολλα και οτι μια λογικη τιμη για ολ'αυτα ειναι γυρω στα 200 ευρω,με ολα μεσα,παντως οχι 400 που θελει αυτος.
Επειδη τα εχω παρει,γιατι θεωρω οτι με κλεβει χοντρα,αν και ειμαι και πελατης του 15 χρονια τωρα,δεν πηγα ακομη να παρω το μηχανακι και σκεφτομαι αν θα πρεπει να κανω γραπτη καταγγελια για τη χρεωση στη HONDA και κοινοποιηση και στον ειδικο τυπο,ΜΟΤΟ κλπ..
Τι νομιζετε εσεις παιδια; Υπ'οψη οτι το CBR μου ειναι μοντελο του 99 ψεκαστο,το ειχα παρει καινουργιο και εχω ελαχιστα χλμ (8000) τον περισσοτερο καιρο ειναι σε ακινησια στο γκαραζ και το χρησιμοποιω σπανια και συνηθως τα σαβατοκυριακα.
Εγω νομιζω οτι ο τυπος με δουλευει χοντρα,οτι τα 400 ευρω ειναι παρα πολλα και οτι το πραγματικο κοστος συνολικα,απ'οσο το ρωτησα,ειναι γυρω στα 200 ευρω.
Τι θα με συμβουλευατε να κανω,και επισης τι μπορω να κανω απο κινησεις (καταγγελιες κλπ) για να λυσω το προβλημα; :angry:
lampros_fazer
26/05/2007, 00:11
Καλωσήρθες,σβήσε το όνομα του συνεργείου (εμένα προσωπικά καθόλου δε με ενοχλεί) μη σε φάει και σένα ο νόμος της σιωπής..
OrEsTiS82
26/05/2007, 03:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikoscbr
Παιδια,γεια σας,αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ εδω,εχω ενα CBR1100XX του 99 με ψεκασμο και με λιγα χιλιομετρα.Εχω το εξης προβλημα: το εχω σε γκαραζ,πηγα λοιπον την προηγουμενη κυριακη να το βαλω μπροστα και πηρε μεν αλλα δεν κραταγε καθολου ρελαντι και εσβηνε μολις εκλεινα το γκαζι.Παρ'οτι αυξησα τις στροφες απο τη βιδα που τις ρυθμιζει εσβηνε μολις εκλεινα το γκαζι και τελικα εσβησε και δεν ξαναπαιρνε μπροστα.Ε,το φορτωσα σ'ενα φορτηγακι και το πηγα στο συνεργειο που ειμαι πελατης 15 χρονια,στο εξουσιοδοτημενο στη μιχαλακοπουλου.το αφησα να το δουν αφου εξηγησα πρωτα το προβλημα στο μηχανικο τον οποιο και ξερω,εφοσον ειμαι πελατης του 15 χρονια τωρα.
Ε,λοιπον με παιρνει που λετε τηλεφωνο την πεμπτη το πρωι ο μηχανικος και μου λεει οτι αλλαξε τα 4 μπουζι,τα λαδια και το φιλτρο λαδιου,οτι ειχαν βουλωσει τα μπεκ του ψεκασμου και τα καθαρισε,και επισης οτι ο ψεκασμος ψεκαζε συνεχεια βενζινη μεσα στον κυλινδρο με αποτελεσμα να εχει μπουκωσει και πλημμυρισει ο κινητηρας με βενζινη και αυτη (η βενζινη) να εχει περασει και στο καρτερ του λαδιου του κινητηρα (απο τα χιτωνια και τις βαλβιδες).Δηλαδη οτι ο ψεκασμος ειχε βουλωσει και ειχε γεμισει το χωρο καυσης με βενζινα και οτι μεσω των χιτωνιων των κυλινδων και των βαλβιδων η βενζινη ειχε περασει και στο καρτερ του λαδιου και γι'αυτο αλλαξε τα 4 μπουζι (που λεει οτι ειχαν βραχυκυκλωσει) τα λαδια,το φιλτρο λαδιου και καθαρισε τα μπεκ του ψεκασμου.
Μου ζητησε για ολ'αυτα 400 ευρω.Μου φαινονται ομως παρα πολλα γιατι το κοστος των ανταλλακτικων ειναι 100 ευρω-το ελενξα απο σαρακακη,μαζι και με λαδια και φ.πα. ολα) και ακομα κι αν ασχοληθηκε 2 ωρες-που αμφιβαλλω- 100 τα ανταλλακτικα και 2*50+100 συνολο το πολυ 200 ευρω,τα υπολοιπα πως δικαιολογουνται;
Eπειδη νομιζω οτι με δουλευει χοντρα πηρα τηλεφωνο και σε αλλα συνεργεια και ρωτησα και επισης ανεφερα το περιστατικο και στο σαρακακη στον υπαλληλο του τεχνικου τμηματος κ. οικονομεα αφου του εξηγησα την κατασταση.τους πηρε λοιπον τηλεφωνο να ρωτησει και μετα με παιρνει τηλεφωνο ο μηχανικος εκνευρισμενος και μου λεει οτι δηθεν τους εξεθεσα στην εταιρεια κλπ,κλπ...
Του ειπα οτι θεωρω οτι με κλεβει και οτι τα 400 ευρω που μου ζηταει ειναι παρα πολλα,αλλα ηταν πολυ εκνευρισμενος και δε βγαλαμε ακρη.
Τωρα,το μηχανακι ειναι ακομα στο συνεργειο,απο διασταυρωση που εκανα σε 2 διαφορετικους μηχανικους και συνεργεια μου ειπανε οτι μου ζηταει παρα πολλα και οτι μια λογικη τιμη για ολ'αυτα ειναι γυρω στα 200 ευρω,με ολα μεσα,παντως οχι 400 που θελει αυτος.
Επειδη τα εχω παρει,γιατι θεωρω οτι με κλεβει χοντρα,αν και ειμαι και πελατης του 15 χρονια τωρα,δεν πηγα ακομη να παρω το μηχανακι και σκεφτομαι αν θα πρεπει να κανω γραπτη καταγγελια για τη χρεωση στη HONDA και κοινοποιηση και στον ειδικο τυπο,ΜΟΤΟ κλπ..
Τι νομιζετε εσεις παιδια; Υπ'οψη οτι το CBR μου ειναι μοντελο του 99 ψεκαστο,το ειχα παρει καινουργιο και εχω ελαχιστα χλμ (8000) τον περισσοτερο καιρο ειναι σε ακινησια στο γκαραζ και το χρησιμοποιω σπανια και συνηθως τα σαβατοκυριακα.
Εγω νομιζω οτι ο τυπος με δουλευει χοντρα,οτι τα 400 ευρω ειναι παρα πολλα και οτι το πραγματικο κοστος συνολικα,απ'οσο το ρωτησα,ειναι γυρω στα 200 ευρω.
Τι θα με συμβουλευατε να κανω,και επισης τι μπορω να κανω απο κινησεις (καταγγελιες κλπ) για να λυσω το προβλημα; :angry:
Κανε τους ρομπα να βαλουνε μυαλο τα κωλοπαιδα.
dirtbird
26/05/2007, 04:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikoscbr
......
μπορω να κανω απο κινησεις (καταγγελιες κλπ) για να λυσω το προβλημα; :angry:
Δεν πρόλαβα να διαβάσω τό όνομα αλλά μάλλον κατάλαβα ποιό είναι.
Ζητάς νόμιμη απόδειξη για το ποσό που σου ζητάνε να πληρώσεις.
Στην απόδειξη θα πρέπει να αναγράφονται ξεχωριστά η χρέωση των ανταλλακτικών (με κωδικούς και ποσότητα) και η χρέωση της εργασίας (ξεχωριστά η κάθε μία - άλλο η αλλαγή λαδιών, φίλτρου, μπουζί και άλλο ο καθαρισμός μπεκ και ίσως κινητήρα).
Είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώσεις για να πάρεις την μοτό σου, από κει και πέρα μπορείς να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία, στο ΙΝΚΑ στο ΥΠ. Εμπορίου για ενδεχόμενη απάτη.
Πάντως πρέπει να επισημανθούν ορισμένα σημεία.
Τα μπεκ συνήθως τα συνεργεία τα στέλνουν αλλού για καθάρισμα, συνεπώς πρέπει να συνυπολογίσεις στα 200? και το κόστος καθαρισμού αυτών (γύρω στα 50-70?, οτιδήποτε παραπάνω μάλλον πάει πολύ το νταβατζιλίκι).
Για την αφαίρεση μπουζί το μανιουαλ της Honda προβλέπει.. να λύσεις το μισό μηχανάκι (εάν θυμάμαι με ακρίβεια φαίρινγκ, ρεχερβουάρ, φιλτρόκουτο, ψυγεία) αν και στην πράξη μπορείς να αποφύγεις μερικά από αυτά. Εάν υπάρχει κωδικός εργασίας και σε χρεώσει βάση αυτού, μην ξαφνιαστείς εάν δεις κανα τρίωρο μόνο για τα μπουζί.Βέβαια τα 50? κόστος εργατώρας που αναφέρεις είναι μάλλον υψηλό.
Τέλος εάν το μοτέρ σου είχε πλυμμηρίσει βενζίνη και δεν δημιουργήθηκε υδραυλική πίεση, θεώρησε εαυτόν τυχερό. Κατά την παραλαβή, βάλτο να δουλέψει και περίμενε μέχρι να ζεσταθεί και να ανάψει βεντιλατέρ. Ρώτα τον μηχανικό εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον.
Περιττό να σου πω ότι εάν την έχει ακούσει κάποια μπιέλλα, είναι αδύνατον να διαγνωσθεί εάν το έκανες εσύ όταν προσπαθούσες να το βάλεις μπροστά ή έγινε στο συνεργείο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Ζητάς νόμιμη απόδειξη για το ποσό που σου ζητάνε να πληρώσεις.
Στην απόδειξη θα πρέπει να αναγράφονται ξεχωριστά η χρέωση των ανταλλακτικών (με κωδικούς και ποσότητα) και η χρέωση της εργασίας (ξεχωριστά η κάθε μία - άλλο η αλλαγή λαδιών, φίλτρου, μπουζί και άλλο ο καθαρισμός μπεκ και ίσως κινητήρα).
Νομιζω οτι απο την στιγμη που ειναι εξουσιοδοτημενο συνεργειο οι διαφορες εργασιες καθως και τα αναλωσιμα εχουν μια φιξ τιμη που ισχυει πανελλαδικα οποτε
παιρνεις τηλεφωνο σε αλλα εξουσιοδοτημενα συνεργεια Honda και τους ρωτας για τις ιδιες ακριβως εργασιες και αναλωσιμα τι θα σε χρεωναν
Αν προκυπτει οτι υπερτιμολογισε μιλας με Σαρακακη και απαιτεις να σε προστατεψουν
Υγ Μα καλα 15 χρονια πελατης και σου την επαιξε ετσι? Παλιοφαρα τα μαστορια γενικως μιλωντας.
dirtbird
26/05/2007, 08:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από X_NR750
Νομιζω οτι απο την στιγμη που ειναι εξουσιοδοτημενο συνεργειο οι διαφορες εργασιες καθως και τα αναλωσιμα εχουν μια φιξ τιμη που ισχυει πανελλαδικα οποτε
παιρνεις τηλεφωνο σε αλλα εξουσιοδοτημενα συνεργεια Honda και τους ρωτας για τις ιδιες ακριβως εργασιες και αναλωσιμα τι θα σε χρεωναν
Αν προκυπτει οτι υπερτιμολογισε μιλας με Σαρακακη και απαιτεις να σε προστατεψουν
Υγ Μα καλα 15 χρονια πελατης και σου την επαιξε ετσι? Παλιοφαρα τα μαστορια γενικως μιλωντας.
Όχι ακριβώς
H τιμή της εργατοώρας είναι στην επιλογή του εκάστοτε συνεργείου. Είθισται αυτή η τιμή να μην υπερβαίνει ποτέ την τιμή του κεντρικού συνεργείου της αντιπροσωπείας (νομίζω όμως ότι ο Σαρακάκης δεν έχει)
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Όχι ακριβώς
H τιμή της εργατοώρας είναι στην επιλογή του εκάστοτε συνεργείου. Είθισται αυτή η τιμή να μην υπερβαίνει ποτέ την τιμή του κεντρικού συνεργείου της αντιπροσωπείας (νομίζω όμως ότι ο Σαρακάκης δεν έχει)
Πασο αν ειναι ετσι
τεσπα
νομιζω πως αφου το παλικαρι ισχυριζεται οτι του επιασαν τον ποπο κανονικα μπορει να ζητησει απο τον Σαρακακη να τους συνετισει
Ταξιδευτής
26/05/2007, 09:25
Γμτ πια με τα κωλοσυνεργεια.... :( Δεν παλευονται! :mad:
Χρεωνουν οτι θελουν και το δικαιολογουν λεγοντας οτι τους συμφερει!
Εμενα για το πρωτο σερβις της μηχανης (λαδια/φιλτρο + τσεκ ιμαντες) μου ζητανε 130 ευρω στην καλυτερη!
Για την ιστορια η δικαιολογια τους ειναι οτι για το τσεκ σε ιμαντες πρεπει να λυθει ολη η μηχανη! :mad: Με αυτη τη λογικη, αν εγω δηλαδη το λυσω και τους το παω σε τευχη θα γλυτωσω τα εργατικα τους;;; :rolleyes:
Παντως φιλε μην το αφησεις ετσι! Ειναι μεγαλη κοροιδια να εχεις 100 ευρω ανταλλακτικα (και ΑΝ) και τρεις φορες παραπανω σε εργατικα! Με 300 ευρω κατεβαζα και ανεβαζα μοτερ στο Ζ γμτ μου!
Παρε ενα τηλεφωνο στον Συνηγορο του πολιτη πχ, η στο ΙΝΚΑ να σε συμβουλεψουν. Παρε τα τιμολογια, ΠΛΗΡΩΣΕ και ενημερωσε τους οτι θα κινηθεις ΝΟΜΙΚΑ εναντιον τους! Εκει να δεις ποσα χρωματα θα αλλαξουν οι κοπανοι!
Καλο κουραγιο αδερφε! :wave2:
@Taksideutis:
Proto service se monster 695 (meta to strosimo koinos):
-- Allagi ladion
-- Genikos elegxos tis mixanis (desimo, egkefalos klp)
-- Allagi manetas frenou stravomeni apo statiki xazoptosi
Sinolo : 150 eu
Min paraponiesai katholou.....
Gia na min sou po poso tha paei to proto megalo service (12.000 km)
lampros_fazer
26/05/2007, 12:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από X_NR750
Mα καλά δεν διαβάζεις τι έγραψε..; Αυτό ακριβώς έκανε ο άνθρωπος!
:sick:
SpeakeasyBlues
27/05/2007, 00:16
Λοιπον: 1ov Mαθετε ολοι οτι βασει Νομου δικαιουσθε να παρετε την μηχανη σας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ !!! και εκεινος να διεκδικησει δικαστικως τα [ οποια ] λεφτα του...δεν θυμαμαι τον νομο αλλα ενας φιλος δικηγορος [ ευκολα ] θα τον βρει, την δε μηχανη την περνετε συνοδεια αστυνομικου απο το αρμοδιο τμημα και χωρις δικηγορο.
2ov Εαν εισαι μικρος, βρες καποιον μεγαλο που να σκαμπαζει απο αυτα, για να βρει τον μηχανικο σου σκαρτο απο αυτα που λεει οτι εφτιαξε...