Σύνδεση

View Full Version : ΜΗ ΠΑΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ!! - Το αγχος που σου μεταδιδουν.

elias_21
28/05/2007, 20:07
Γεια σας φιλοι μου,

Η ιστορία είναι η κλασική.
Ιούνιο γίνομαι 21 και αφου βγάλω το δίπλωμα σκευτομαι να πάρω ενα Yamaha ΧΤ μεταχειρισμένο, καθώς υπάρχουνε πληθόρα απο αυτά και θα μπορέσω να το βρώ σε μια τιμή για το πορτοφόλι μου.
Ναί θα είναι η πρώτη μου μηχανή για όσους αναρωτιούνται, και την θέλω για την μετακίνηση μου μέσα στην πόλη για την δουλεία, σχολή κτλπ (Αθήνα).

Το θέμα είναι οτι οταν ακουεί κάποιος για μηχανή πρώτα μου μεταδίδει μια κρυάδα και μετά τα κλασικά:

Ξέρω έναν που και κράνος που φορούσε το έβγαλε και του έσκασε το κεφαλί...
Να τώρα που ερχόμουνα είδα τον τάδε με σπασμένο χέρι και πόδι....
Τον έκλεισε φορτηγό και τον άφησε με δυο παιδιά....

και όλα τα κλασικά που ακούτε ολοι σας.

Είναι τόσο τραγικά τα πράματα?
Τί να κάνω για να αποφύγω τέτοιου είδους διαλόγους?
Μου έχουνε σπάσει τα νεύρα όλοι :a016:

Και να τους γράφω τώρα στα παλιά μου τα παπούτσια είμαι σιγουρος οτι οταν θα με βλέπει κάποιος/α (συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας) θα μου λέει "Να προσέχεις!" "Τα μάτια σου 1024" "Σιγα να πηγαίνεις", λες και πάω στον πόλεμο στρατιώτης...... και θα μου φτιάχνουνε την διάθεση!

Αυτό ήτανε το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ! :a18:

Ελπίζω οι απαντήσεις σας να με βοηθήσουνε!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Υ.Γ Μα καλα στην κατηγορία "μοντέλα" πως δεν υπάρχει υποκατηγορία με το ΧΤ?????!?!?! :sick:

jasondakar
28/05/2007, 21:01
όλοι ξέρουμε ότι όταν καβαλάμε μηχανή κινδυνεύουμε από κάποιον φαφαρα. Αλλά είναι ότι το διαλέγουμε γιατί μας αρέσει να είμαστε πάνω σε μηχανή να κινούμαστε πάνω σε μηχανή είναι επιλογή μας και συγχρόνως συμφιλίωση με τους κινδύνους

αν δεν έχεις αυτη την εσωτερική κ@υλα για μηχανή και μπορείς να την αποφύγεις απόφυγε την.

Από την άλλη αν την έχεις με 1000 πάρτη

cartman
28/05/2007, 21:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_21
Γεια σας φιλοι μου,

Ιούνιο γίνομαι 21 και αφου βγάλω το δίπλωμα σκευτομαι να πάρω ενα Yamaha ΧΤ μεταχειρισμένο, καθώς υπάρχουνε πληθόρα απο αυτά και θα μπορέσω να το βρώ σε μια τιμή για το πορτοφόλι μου.
Ναί θα είναι η πρώτη μου μηχανή για όσους αναρωτιούνται, και την θέλω για την μετακίνηση μου μέσα στην πόλη για την δουλεία, σχολή κτλπ (Αθήνα).

Το θέμα είναι οτι οταν ακουεί κάποιος για μηχανή πρώτα μου μεταδίδει μια κρυάδα και μετά τα κλασικά:

Και να τους γράφω τώρα στα παλιά μου τα παπούτσια είμαι σιγουρος οτι οταν θα με βλέπει κάποιος/α (συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας) θα μου λέει "Να προσέχεις!" "Τα μάτια σου 1024" "Σιγα να πηγαίνεις", λες και πάω στον πόλεμο στρατιώτης...... και θα μου φτιάχνουνε την διάθεση!

Υ.Γ Μα καλα στην κατηγορία "μοντέλα" πως δεν υπάρχει υποκατηγορία με το ΧΤ?????!?!?! :sick:

Γειά σου φίλε

και εμένα το πρώτο μου μήνυμα είναι :)
Δέν έχω και πάρα πολύ πείρα με μηχανές και οδηγώ συνήθως μέσα στη πόλη, αλλά έχω να σου πώ ότι από την μια όλα αυτά που λένε έχουν μια βάση αν και υπερβολικά. Από την άλλη δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ό,τι και να σου πούν, αν δεν βγείς εξω στους δρόμους να δείς από μόνος σου σε τι ζούγκλα οδηγάμε καθημερινά δεν θα καταλάβεις. Οπότε αφού λές ότι θα πάρεις την πρώτη σου μηχανή, καλό είναι να βγείς κάπως χεσμένος στους δρόμους για να προσέχεις.

Να αποφύγεις τέτοιους διαλόγους δεν μπορείς, μόνο να τους συνηθίσεις :D

Αυτό που κάνω εγώ είναι να λαμβάνω υπ`όψην συμβουλές ανθρώπων που οδηγάνε μηχανή και την ζούνε και όχι άσχετων οι οποίοι λογικό είναι να θέλουν να σε αποτρέψουν από την αγορά της
Αυτά τα λίγα...ελπίζω να βοήθησα

kiriakost
28/05/2007, 23:38
Εγω θα αφήσω τα ψυχολογικά στην άκρη , και θα πω ότι η μηχανή είναι ένα όχημα .

Το όχημα θέλει συντήρηση ..

έξοδα ...

συνετή χρήση ... διότι διαφορετικά τα έξοδα πολλαπλασιάζονται ...

θέλει χώρο στάθμευσης το όχημα ...

θέλει μπουγάδα ...

θέλει και έναν καβαλάρη με μυαλό , να την φυλάει από τα κλεφτρόνια , και να την ασφαλίζει κάθε μέρα, κάθε ώρα .

άμα είσαι έτοιμος να αναλάβεις όλες αυτές τις υποχρεώσεις ...τότε πάρτην με την ευχή μου .

el_hymador
28/05/2007, 23:56
Να προσεχεις γιατι ξερω εναν τυπο που μετα απο στουκα εβγαλε το κρανος του και ανοιξε το κεφαλι του στα δυο (κλασσικος αστικος μυθος):lol: :lol: :lol:

μαλακιες σου λενε, οι κλασσικες φοβιες των ασχετων ειναι , μην μασας και γραφτους στα @ρχιδι@ σου...

τωρα που ειπα @ρχιδι@, ηξερα εναν τυπο που καθοταν πολυ ωρα στην σελα και επαθε ορχεοδιογκωση ... :lol:

johnpan
29/05/2007, 00:01
Δυστυχώς φίλε μου, τόσο τραγικά είναι τα πράγματα. Δεν έχει πραγματικά σημασία αν όλες οι ιστορίες που ακούς είναι αληθινές, αλλά τα πράγματα είναι τραγικά.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο αναβάτης είναι να μειώσει τους κινδύνους να χτυπήσει, φορώντας τον εξοπλισμό του, και οδηγώντας προσεκτικά και σε μικρές ταχύτητες.

Δε χρειάζεται να αποφεύγεις αυτές τις συζητήσεις. Μπορεί να σου βγει και σε καλό να ακούσεις πράγματα που ίσως δεν είχες σκεφτεί. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος για τη χρήση της μηχανής. Οταν σε ρωτάνε "γιατί με τόσους κινδύνους κυκλοφορείς με μηχανή?" μπορείς να λες απλά "γιατί το θέλω"

Να ξέρεις ότι όλοι έχουν εμπλακεί ή ΘΑ εμπλακούν σε ατύχημα. Άλλοι δεν έπαθαν τίποτα, άλλοι χτύπησαν σοβαρά, άλλοι σκοτώθηκαν. Ακόμα και μερικοί που είχαν τον σωστό εξοπλισμό, μπορεί να έτρεχαν πολύ και να σκοτώθηκαν. Η, άλλοι που δεν έτρεχαν καθόλου, να μην είχαν εξοπλισμό και να έπαθαν το ίδιο.

Το μόνο παρήγορο στις στατιστικές είναι πως αν δεν έχεις υπερβολική ταχύτητα για το δρόμο που κινείσαι (γιατί δε μιλάμε μόνο για τελικές, αλλά και για 90 σε στενά π.χ.) ΚΑΙ φοράς τον εξοπλισμό σου, είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ (κανείς δεν σου εξασφαλίζει το 100%) πως αν εμπλακείς σε ατύχημα θα την γλυτώσεις σχετικά φτηνά.

Ποτέ όμως τόσο φτηνά όσο αν ήσουν με αυτοκίνητο.

Οπότε σκέψου αν πραγματικά θέλεις μηχανή, η αν απλά είναι ενθουσιασμός της στιγμής που θα περάσει...

Στην πραγματικότητα,.... ΠΑΣ!! στον πόλεμο στρατιώτης αν δεις πόσοι πεθαίνουν στους δρόμους κάθε χρόνο!

Και σίγουρα όλοι αυτοί οι μεγαλύτεροι που σου λένε να πηγαίνεις σιγά, δεν το λένε για να σε ξενερώσουν, αλλά για το δικό σου καλό... Αν γίνεις τελικά "μηχανόβιος" και περάσει ο καιρός, θα το καταλάβεις καλά αυτό!

Ο,τι και να αποφασίσεις,
καλά να περνάς εύχομαι

:beer:

KaTaNaS
29/05/2007, 00:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
...

πόσο με εκφραζεις... :smokin:

+1000 το λοιπόν!

αν πραγματικα το θελεις να ξερεις πως ριψοκινδυνεύεις... και οσο καλος κι αν γινεις η στατιστικη ειναι μαθηματικα που δεν κανουν λαθος! :sad:

οποτε προσπαθησε να εισαι το δυνατον πιο ετοιμος!

cartman
29/05/2007, 00:58
Πάντως αν πράγματι σου προκαλεί άγχος η ιδέα της οδήγησης μηχανής (και όχι οι υπερβολές των δικών σου), σκέψου να πάρεις μια μικρότερη για να μάθεις να οδηγείς και μετά περνάς στο XT. Αυτά στα λέω δεδομένου ότι δεν είχες καμιά επαφή με τους δύο τροχούς μέχρι τώρα. Και αφού συνήθως με το πρώτο μας μηχανακι τρώμε 2-3 τούμπες τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε, καλύτερα να είναι όσο πιο ανώδυνες γίνεται και σωματικά και οικονομικά.

Α και μην ξεχάσεις την αγορά κράνους και εξοπλισμού έτσι? :cool:

KaTaNaS
29/05/2007, 01:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
οποτε προσπαθησε να εισαι το δυνατον πιο ετοιμος!

επειδη φαινεται μακαβριο...

εννοω προσπαθησε να ντυνεσαι γερα με δερματα και προστασιες, κρανος γαντια

προσπαθησε να μαθεις οσο καλυτερα μπορεις την μοτο

προοσπαθησε να εχεις την μοτο στην καλυτερη δυνατη κατασταση, φρενα λαστιχα

και προσπαθησε να εισαι εγκρατης εκει που πρεπει

:wave2:

odt
29/05/2007, 06:55
Γεια σας φιλοι μου,

Να πάρεις αυτοκίνητο, που δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανένας οδηγώντας αυτοκίνητο. Ούτε έχει μείνει ποτέ κανένας ανάπηρος και ποτέ δεν έχει ανοίξει κανενός το κεφάλι μετά από τρακάρισμα, ούτε του έχουν κοπεί τα πόδια, ούτε έχει καεί ποτέ ζωντανός...γιατί τ' αυτοκίνητα είναι καλά και ασφαλή, ενώ οι μηχανές είναι σκοτώστρες...Ναι και άμα πάρεις αυτοκίνητο, αφού τα οικονομικά σου είναι περιορισμένα, να πάρεις κανά χρέπι, δεν πειράζει που δεν θα στρίβει, δεν θα φρενάρει και θα τραβάει λίγο προς τα αριστερά, γιατί θα έχεις αυτοκίνητο και πάντα τα αυτοκίνητα είναι ασφαλή:wave2:

Ότι κι αν οδηγάς, ειδικά για τη μηχανή, εκτός από τον εξοπλισμό, αγόρασε και κανα δυο κιλά μυαλό, έτσι να βρίσκεται και δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα. Γιατί το κακό, ειδικά με τις μηχανές, είναι ότι πολλές φορές συμπεριφέρονται ανάλογα με το μυαλό του αναβάτη, που πολλές φορές (πάλι) είναι ανύπαρκτο...

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

odt
29/05/2007, 06:59
Διπλοποστιά....:uplate:

airamhag
29/05/2007, 08:52
οκ

οι δικοι σου ισως το κανουν απο ενδιαφερον , απο φοβο
η επειδη δεν γνωριζουν...κατανοητο .

θα συμφωνησω με τον johnpan.

τα δικα μου αδελφια ασχολουνται με μηχανακια απο πολυ μικροι...
εχουν χτυπησει απειρες φορες.τα παρατησαν..ασχοληθηκαν με τα αυτοκινητα..

ισως γι αυτο ειχαν την αντιδραση που ειχαν οταν ... ειδαν οτιι ειχα κρανος ...αν και αμηχανη ...ακομα.:sick:

Gandalf dr685sm
29/05/2007, 09:20
Οτι σου είπε ο johnpan.

Κάθε πρωί θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος να βγείς σε "εμπόλεμη" ζώνη απο την άποψη οτι θα πρέπει να είσαι σε επαγρύπνηση συνεχώς , περισσότερο προς το τι θα κάνουν οι άλλοι.
Η κίνηση με μηχανή μέσα στο άστυ είναι σαν να παίζεις σε Playstation με τελευταίο κανονάκι και όλοι προσπαθούν να σε ρίξουν.

Και δεν έχει add coins to continue.

Εξοπλισμός όπως και δήποτε... Κράνος , γάντια , μπουφάν τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Απο εκει και πέρα κινείσαι για μπότες , παντελόνι , επιγονατίδες κτλ.
Το ΧΤ που αναφέρεις είναι μια χαρά μηχανή για να ξεκινήσεις αρκεί να μην έχεις φαγούρα στο δεξί χέρι και τραβάς την γκαζιέρα χωρίς να χρειάζεται.

Μην ξεγελαστείς απο καλοκαιρινές μέρες, ζέστη κτλ... η άσφαλτος και η πτώση πονάνε το ίδιο χειμώνα-καλοκαίρι.

Πάντως αυτό που ειπώθηκε και πιο πριν.

Θες χρήματα για συντήρηση... ΧΤ= 600cc που σημαίνει περίπου 300-600? κάθε χρονο για συντήρηση αναλωσίμων και μόνο. Πρόσθεσε σήμα και ασφάλεια σε αυτά.

Θες χώρο για προστασία... Τα ΧΤ ήταν , είναι και θα είναι το υπ. αριθμ.1 μηχανάκι υποψήφιο για κλοπή. Κουκούλα , κλειδαριές , συναγερμός και μια προσευχή μπορεί να βελτιώνουν την κατάσταση.

Θέλει μυαλο... ακόμα και ποδήλατο να καβαλήσεις αν δεν το σεβαστείς εσύ , δεν θα σε σεβαστεί και αυτό. Η μηχανή κάνει μαλακίες μόνο όταν το διατάζει ο αναβάτης της. Ακόμα και σε ατυχήματα που λένε "δεν έφταιγα" στην ουσία θα μπορούσαν να το προλάβουν.

ΔΟΓΜΑ ΑΝΑΒΑΤΗ...

1 - ποτέ δεν έχεις προτεραιότητα. Ακόμα και όταν φεύγεις απο πρασινο φανάρι για σένα και κόκκινο για τους άλλους.

2 - Ακόμα και όταν σου παραχωρούν προτεραιότητα, σιγουρεύεσαι 110% οτι ο μ#$@#$@..ς μέσα στο κουτί δεν θα ξεκινήσει την ώρα που περνάς.

3 - η μηχανή στέκεται πάνω σε δύο ρόδες. Δεν φρενάρει και δεν στρίβει σαν αυτοκίνητο. Δεν χωράει πολλές διορθώσεις μέσα σε στροφή υπό κλίση και δεν γλυτώνεις αν το πετάξεις στα χωράφια.

4- Ο εξοπλισμός είναι το μόνο πράγμα που θα σε κρατήσει υγιή και ζωντανό μέσα σε λογικά πλαίσια. Πληρώνεις οτι αξίζει και όσο κοστολογείς την ζωή και το σώμα σου, για τα αντίστοιχα τμήματα εξοπλισμού. Αν κινείσαι με 120-150χλμ/ωρα και πέσεις με αυτά, δύσκολα θα γλυτώσεις ακόμα και αν φόραγες μεσαιωνική πανοπλία.

5- Κανείς δεν σε βλέπει, κανεις δεν σε προσέχει. Είσαι ο στόχος όλων των 4τροχων και ενίοτε 2τροχων όταν κινείσαι στον δρόμο. Οδηγείς πάντα υπερ-αμυντικά για να πίνεις μπύρες με τα φιλαράκια μετά.

Αν την πάρεις καλορίζικη και καλοτάξιδη... και φυσικά πάντα όρθιος.

Gandalf

LsKostas
29/05/2007, 10:32
Γεια σου φιλαρακο κι απο μενα:wave2:

+ 3 πραγματα που τουλαχιστον εμενα με βοηθανε πολυ

-παντα μα παντα οταν εχεις επιβατη να εχεις ενα κρανος γι αυτον!

-Οταν βγαινεις με την μηχανη να μην "φοβασαι"...Ο καλος εννουμενος τσαμπουκας ειναι
απαραιτητος...

-Μην περιμενεις να κανεις εξασκηση στην κινηση,ουτε και στο διπλωμα...Τα βραδυα ειναι ιδανικα για να μαθεις
εσενα και την συμπεριφορα της μηχανης.Προσοχη στα πορτοκαλι φαναρια...

$py
29/05/2007, 10:35
Καλά κάνουν και στα λένε όλα αυτά, μπορεί να στα πρήζουν λιγάκι αλλά σε κρατάνε πάντα υποψιασμένο για το τι μπορεί να πάθεις. Και πάνω στη μηχανή πρέπει πάντα να είσαι υποψιασμένος για το χειρότερο, κάνει καλό να οδηγάς με λίγο φόβο. Αν θες πραγματικά να μπεις στον χώρο πρέπει να το συνηθίσεις, εμένα όταν δεν μου λέει κάτι η μάνα μου, μου κακοφαίνεται πλέον.

Καλώς ήρθες

REIKO
29/05/2007, 11:04
αδερφε αν το γουσταρεις καντο.οι κινδυνοι παντα θα υπαρχουν σε οτι και αν κανεις.κανε τα γουστα σου αλλα με μετρο πραγμα σπΑΝΙΟ ΣΤΙς ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ η μηχανη ειναι μαγεια απλως θελει ωρημοτητα.μετα το προτο πεσιμο θα καταλαβεισ πραγματικα αν εκανες σωστη επιλογη.εγω μετα απο βαρη πεσιμο και μισω μηνα στο νοσοκομειο λεω μηχανη και παλι μηχανη.ευχομαι αν το παρεις καλεσ και ασφαλεις χωματεινες και μη βολτες και διαδρομες

kiriakost
29/05/2007, 11:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Οτι σου είπε ο johnpan.

Κάθε πρωί θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος να βγείς σε "εμπόλεμη" ζώνη απο την άποψη οτι θα πρέπει να είσαι σε επαγρύπνηση συνεχώς , περισσότερο προς το τι θα κάνουν οι άλλοι.
Η κίνηση με μηχανή μέσα στο άστυ είναι σαν να παίζεις σε Playstation με τελευταίο κανονάκι και όλοι προσπαθούν να σε ρίξουν.

Και δεν έχει add coins to continue.

Εξοπλισμός όπως και δήποτε... Κράνος , γάντια , μπουφάν τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Απο εκει και πέρα κινείσαι για μπότες , παντελόνι , επιγονατίδες κτλ.
Το ΧΤ που αναφέρεις είναι μια χαρά μηχανή για να ξεκινήσεις αρκεί να μην έχεις φαγούρα στο δεξί χέρι και τραβάς την γκαζιέρα χωρίς να χρειάζεται.

Μην ξεγελαστείς απο καλοκαιρινές μέρες, ζέστη κτλ... η άσφαλτος και η πτώση πονάνε το ίδιο χειμώνα-καλοκαίρι.

Πάντως αυτό που ειπώθηκε και πιο πριν.

Θες χρήματα για συντήρηση... ΧΤ= 600cc που σημαίνει περίπου 300-600? κάθε χρονο για συντήρηση αναλωσίμων και μόνο. Πρόσθεσε σήμα και ασφάλεια σε αυτά.

Θες χώρο για προστασία... Τα ΧΤ ήταν , είναι και θα είναι το υπ. αριθμ.1 μηχανάκι υποψήφιο για κλοπή. Κουκούλα , κλειδαριές , συναγερμός και μια προσευχή μπορεί να βελτιώνουν την κατάσταση.

Θέλει μυαλο... ακόμα και ποδήλατο να καβαλήσεις αν δεν το σεβαστείς εσύ , δεν θα σε σεβαστεί και αυτό. Η μηχανή κάνει μαλακίες μόνο όταν το διατάζει ο αναβάτης της. Ακόμα και σε ατυχήματα που λένε "δεν έφταιγα" στην ουσία θα μπορούσαν να το προλάβουν.

ΔΟΓΜΑ ΑΝΑΒΑΤΗ...

1 - ποτέ δεν έχεις προτεραιότητα. Ακόμα και όταν φεύγεις απο πρασινο φανάρι για σένα και κόκκινο για τους άλλους.

2 - Ακόμα και όταν σου παραχωρούν προτεραιότητα, σιγουρεύεσαι 110% οτι ο μ#$@#$@..ς μέσα στο κουτί δεν θα ξεκινήσει την ώρα που περνάς.

3 - η μηχανή στέκεται πάνω σε δύο ρόδες. Δεν φρενάρει και δεν στρίβει σαν αυτοκίνητο. Δεν χωράει πολλές διορθώσεις μέσα σε στροφή υπό κλίση και δεν γλυτώνεις αν το πετάξεις στα χωράφια.

4- Ο εξοπλισμός είναι το μόνο πράγμα που θα σε κρατήσει υγιή και ζωντανό μέσα σε λογικά πλαίσια. Πληρώνεις οτι αξίζει και όσο κοστολογείς την ζωή και το σώμα σου, για τα αντίστοιχα τμήματα εξοπλισμού. Αν κινείσαι με 120-150χλμ/ωρα και πέσεις με αυτά, δύσκολα θα γλυτώσεις ακόμα και αν φόραγες μεσαιωνική πανοπλία.

5- Κανείς δεν σε βλέπει, κανεις δεν σε προσέχει. Είσαι ο στόχος όλων των 4τροχων και ενίοτε 2τροχων όταν κινείσαι στον δρόμο. Οδηγείς πάντα υπερ-αμυντικά για να πίνεις μπύρες με τα φιλαράκια μετά.

Αν την πάρεις καλορίζικη και καλοτάξιδη... και φυσικά πάντα όρθιος.

Gandalf

Απλά υπέροχη ... παρουσίαση της εικόνας , Gandalf dr685sm , εαν μου το έγραφες αυτό σε διαγωνισμα έκθεσης ,
θα έπαιρνες
20 με τόνο .. ;) :wave2:

johnpan
29/05/2007, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Απλά υπέροχη ... παρουσίαση της εικόνας , Gandalf dr685sm , εαν μου το έγραφες αυτό σε διαγωνισμα έκθεσης ,
θα έπαιρνες
20 με τόνο .. ;) :wave2:

Είσαι πολύ μικρός για να σου γράψει ο Μάγος διαγώνισμα φίλε μου! Πρέπει να μεγαλώσεις αρκετά για να μπορέσεις να του γράψεις εσύ!! Μπορείς απλά να πεις ότι συμφωνείς, σε εκφράζει, σε καλύπτει, κλπ :wave2:

Gandalf dr685sm
29/05/2007, 12:14
Τα παραλές τώρα....χεχεχεχε... ευχαριστώ πάντως και τους δύο για την επιβράβευση των γραπτών μου.

Γμτ... και είναι αργά να δώσω πανελλήνιες τώρα...χαχαχαχα

Gandalf

lamoun
29/05/2007, 12:22
Καλώς όρισες:wave2:

Βασικά τα παιδιά τα είπαν σωστά, υπολόγισε +600? τουλάχιστον για σωστό εξοπλισμό και μανιτάρια για την καλή σου, επειδή θα έχεις 2 - 3 χαζοπτώσεις στην αρχή..

Για τις φοβίες, been there done that, χέστηκα πάνω μου!!! :blush:
Στην αρχή η μηχανή θα είναι βαριά θα πέσεις κανα δυο φορές και θα το σκέφετεσαι.
Αυτό που μου είπε ο θείος μου (20 χρόνια μηχανές), όταν με είδε αγχωμένο ήταν "άμα δε πέσεις δε θα μάθεις, μην ανησυχείς" :beer:

funmoto
29/05/2007, 12:41
Κατ' αρχήν καλωσόρισες στο δίτροχο κόσμο έστω και με τη σκέψη ακόμα!!!

Είναι αλήθεια πως όσοι νοιάζονται για μας προσπαθούν να μας προφυλάξουν από κινδύνους. Ο καθένας με τον τρόπο του βέβαια. Μερικοί ίσως να είναι λίγο (έως πολύ) υπερβολικοί ...
Σε σένα μένει να αξιολογήσεις το κάθετί και να μην τρομάξεις αλλά απλά να γίνεις πιο επιφυλακτικός/προσεκτικός όταν με το καλό καθήσεις στη σέλα της δικής σου μηχανής.

Ένα πράγμα μόνο ήθελα να επισημάνω ως υπερβολή που καλό είναι να μη γίνεται συνήθεια η αποδοχή του: Αυτό το "όποιος οδηγάει μηχανή έχει εμπλακεί ή/και θα εμπλακεί σε ατύχημα".
Γιατί ρε παιδιά? Συμβόλαιο κάναμε?
Οι πιθανότητες είναι αυξημένες, σύμφωνοι αλλλλαααά!!!
Οδηγάμε προσεκτικά, χωρίς ινδιανιλίκια μέσα στην πόλη ειδικά, χωρίς αφηρημάδες και τις μειώνουμε έως τις εξαφανίζουμε.
Το θεωρώ ανόητο (τουλάχιστον) να κάνω ότι μλκία μου κατέβει στο δρόμο και απλά να δέχομαι ως μοιραία στατιστική πως θα πέσω κάποια στιγμή οπότε όταν αυτό συμβεί...οκ μέσα στη στατιστική θα είμαι.
ΟΧΙ!
Προσωπικά αρνούμαι να δεχτώ πως κάποια στιγμή θα πέσω γιατί τότε θα σταματήσω να καβαλάω. Γνωρίζω πολλούς (ναι! Πολλούς!) χρόνια αναβάτες που δεν έχουν πέσει ΠΟΤΕ.
Γιατί όχι κι εγώ? Γιατί όχι και ο φίλος που τώρα θα κάνει τα πρώτα του δίτροχα βήματα?

Φίλε μου με το καλό, με προσοχή, με σεβασμό (όχι φόβο) και - αν στ' αλήθεια το θέλεις - θα αποκτήσεις το γνωστό σε όλους μικρόβιο της μηχανής χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις:winka:

Gandalf dr685sm
29/05/2007, 13:09
μπορείς να διαφωνείς αλλά αυτό δεν αναιρεί τον κανόνα...

Υπόψη οτι με το ρήμα "πέφτω" δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι ατύχημα. Μπορεί να πέσεις ακόμα και με δική σου μαλακία, όπως το να στρίψεις με 20 και να μην έχεις υπολογίσει το επόμενο λακουβάκι ή κηλιδίτσα με λάδι.

Το πέσιμο..οκ..δεν είμαι απόλυτος, αλλά είναι 99,9999% μέσα στο πρόγραμμα.

Το αν θα είναι επώδυνο ή χαζο-πέσιμο αυτό είναι άλλο θέμα.

Gandalf

KaTaNaS
29/05/2007, 13:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από funmoto
Προσωπικά αρνούμαι να δεχτώ πως κάποια στιγμή θα πέσω

μην γινεσαι απόλυτος... θα σου ερθει απότομο και θα ξαφνιαστεις, οπως συνεβει και σε μενα :sad:

στο ομορφο γραπτο σου δεν λαμβανεις καθολου τον σημαντικοτερο παραγοντα... τον εξωτερικό παράγοντα :sad:

elias_21
29/05/2007, 13:24
Ευχαρτιστώ παιδιά πολύ για τις απαντήσεις.

Το θέμα είναι ότι δεν είχα απο γονείς προβλημά, αλλά το ότι όταν το έφερνε η συζήτηση, έτσι γενικά με όποιον και να ήμουν πέταγε τέτοια για ατυχήματα και με νευρίαζε.

Το μικρόβιο το έχω για την μηχανή και επίσης και τα μυαλά στην θέση τους, καθώς έχω οδηγήσει και μέσα στην αθήνα και είδα τις αντιδράσεις μου. Αν και καμία φορά το ψιλοσκεφτόμαι γιατί στην αρχή πρέπει να πάρεις πολλά πράγματα όλο κατι συμβαίνει και ενεργοποιεί το μικρόβιο μέσα μου. Να για παράδειγμα το Σάββατο απο το τριήμερο του Αγίου Πνέυματος, εκει που ήμουνα εθνική και πήγαινα προς Αγιο Στέφανο, 6 το πρωί που έχω και τα νεύρα μου, λέω γάμησε το που θα αγοράσεις και μηχανή να χαλάσεις τόσο λεφτά - καντα στραγγάλια λέμε! .. Και εκεί που πηγαίνω βλέπω μαζεμένο κόσμο και λέω όπα κανένα ατύχημα θα έγινε! Καθώς φτάνω πιο κοντά ήτανε καμά 6-7 μηχανές και είχανε σταματήσει και πρέπει να πηγαίνανε καπου για το τριήμερο!! Μία που το βλέπω, μία που σκάω ένα χαμόγελο :D και μου φτίαχνει την ήμερα διώχνοντας τις χαζοσκέψεις! Να'μουν και εγώ εκεί με τη μηχανή λέω απο μέσα μου...!!!

Ο απαραίτητος εξοπλισμός εννοείται! Γάντια - Κράνος - Μπουφάν - Μποτάκια.
Με τόσα που έχω διαβάσει τώρα, σκέφτομαι τις μετακινήσεις που έκανα με κολλητούς μου με μηχανές σε ανοιχτούς δρόμους (Συγγρού, Βεικου) καθώς και σε μακρινότερες αποστάσεις όπως για Νέα Μάκρη (απο αθήνα) χωρίς καν να φοράμε κράνος και να πηγαίνουμε με 120. Αυτοκτονία μου φαντάζει τώρα!

Για το κόστος προτίθεμαι να δαπανήσω τα λεφτά καθώς αν αναλογιστώ πόσην ώρα χάνω για μετακινήσεις με τα ΜΜΜ και πόσα χρήματα είναι το κόστος τησ συντήρησης της μηχανής συν το ότι θα έχω μεγαλύτερη άνεση στις μετακινήσεις. Και το καλό με το ΧΤ είναι οτι δεν ζητάει και πολλά, και είναι αποδεδιγμένα αξιόπιστο. (Συν το οτι θα μπορώ να πηγαίνω και σε καμία Πεντέλη και εξοχή :D )

Τέλος αυτό που κατάλαβα είναι οτι απο εδώ και πέρα δεν θα το αναφέρω καν το θέμα για το τι πρόκειται να πάρω γιατί ανοίγει ο φαύλος διάλογος του κλασικού Έλληνα, εχω εναν γνωστό του μπατζανάκη του ξαδέλφου της θείας μου της φίλης της Μαρίκας που επαθε αυτο κι αυτο κι αυτο....

Η καλύτερη λύση πιστεύω!!:beer:

dimzab
29/05/2007, 13:29
Γεια σας φιλοι μου,

ΠΕΣ ΤΟΥΣ 'ΤΑ!!! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=31842)

α, και καλως ήρθες, και με το καλό και το ΧΤ σου με τον εξοπλισμό σου, και ό,τι σου΄είπανε και οι υπόλοιποι...

Gandalf dr685sm
29/05/2007, 13:29
καλορίζικο τότε...

όσο για το θέμα χρόνου σε μετακινήσεις..μην μου το θυμίζεις... είμαι με το Ι.Χ. αναγκαστικά εδώ και καιρό.
Και μόνο που σκέπτομαι πως περνάω στο σύνολο περίπου 15-20 μέρες την εβδομάδα μέσα σε αυτό, με πιάνει τρέλα.

Χώρια τον εκνευρισμό όταν είναι η ώρα να κινηθείς μέσα κεντρικούς κόμβους και σε εξόδους τριημέρων.

Καλοτάξιδο και εύχομαι πάντα όρθιος λοιπόν.

Gandalf

funmoto
29/05/2007, 13:44
μην γινεσαι απόλυτος... θα σου ερθει απότομο και θα ξαφνιαστεις, οπως συνεβει και σε μενα :sad:

στο ομορφο γραπτο σου δεν λαμβανεις καθολου τον σημαντικοτερο παραγοντα... τον εξωτερικό παράγοντα :sad:

Φίλε Κατανα και βέβαια τον λαμβάνω υπ' όψη μου και σε βεβαιώνω πως δε θεωρώ όσους πέφτουν ανόητους (δεν είμαι τόσο βούρλο:smilea: ), όμως άλλο οι πιθανότητες και άλλο η στεγνή βεβαιότητα πως θα συμβεί σε όλους.
Άλλωστε ήταν σχήμα λόγου πως αρνούμαι ότι θα πέσω (ποιός είπε πως δεν έπεσα και μάλιστα από καθαρή μαλκία μου στο παρελθόν?!) και πάντα όταν απευθυνόμαστε σε ένα νέο και μελλοντικό αναβάτη δεν θάπρεπε ίσως να τον φοβίζουμε, μόνο να τον κάνουμε πιο προσεκτικό.
Γνώμη μου φυσικά.

KaTaNaS
29/05/2007, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από funmoto
και πάντα όταν απευθυνόμαστε σε ένα νέο και μελλοντικό αναβάτη δεν θάπρεπε ίσως να τον φοβίζουμε, μόνο να τον κάνουμε πιο προσεκτικό.

συμφωνω:wave2:

elias_21
29/05/2007, 13:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
καλορίζικο τότε...

όσο για το θέμα χρόνου σε μετακινήσεις..μην μου το θυμίζεις... είμαι με το Ι.Χ. αναγκαστικά εδώ και καιρό.
Και μόνο που σκέπτομαι πως περνάω στο σύνολο περίπου 15-20 μέρες την εβδομάδα μέσα σε αυτό, με πιάνει τρέλα.

Χώρια τον εκνευρισμό όταν είναι η ώρα να κινηθείς μέσα κεντρικούς κόμβους και σε εξόδους τριημέρων.

Καλοτάξιδο και εύχομαι πάντα όρθιος λοιπόν.

Gandalf

ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!! Το αμαξι δεν το κουνάω ρούπι!! ένα πράμα θα σου πώ και θα καταλάβεις: ΚΥΨΕΛΗ !!! Γι'αυτο κινούμαι με ΜΜΜ και σε λίγο καιρό με μηχανή... γιατί δεν θέλω να τρώω 45 λεπτά *κυριολεκτικά* στο να βρώ θέση. Όσο για το πάρκινγκ απ'το να δίνεις 150 τον μήνα, κάνεις δόση για καινούργιο με τόσα! Ενώ τη μηχανή με ενα 20ράκι την βολεύεις.

LsKostas
29/05/2007, 15:26
ΚΥΨΕΛΗ !!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

...νομιζω το parking για τις μηχανες ειναι πλεον καμια 35αρια το λιγοτερο

μα εδω στην ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ :a25: :a25: δεν υπαρχει προβλημα χωρου...

Harry_V
29/05/2007, 15:44
Καταρχήν καλώς ήρθες στην παρέα.

Παρότι σου απάντησαν ήδη τα παιδιά και τα περισσότερα έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από μένα στο χώρο της moto νομίζω ότι μπορώ να σου πώ 2-3 πράγματα από αυτά που διαπίστωσα τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο που οδηγώ - πλέον καθημερινά - μηχανή.

1. Όσο και να λες στην αρχή "εγώ θα πηγαίνω πάντα αργά" όταν αισθανθείς άνετα με τη μηχανή σου θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλεις να γυρίσεις δυνατά το δεξί. ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ (κάτι που δεν είναι εύκολο ακόμη και για μένα που είμαι 35).

2. Σύντομα θα νομίζεις ότι γνωρίζεις και ελέγχεις απόλυτα τη μηχανή σου και αυτό θα μειώσει τον φόβο και την προσοχή σου. Αυτό θα είναι μια ψευδαίσθηση. Διάβασε το σχετικό forum για οδήγηση-στρίψιμο-css school και θα καταλάβεις τι εννοώ.

3. Όσο και να λές στην αρχή "εγώ δεν θα οδηγήσω ποτέ αν πιώ" είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή με τη γκόμενα ή φίλους σου θα βρεθείς κάπου και θα πιείς. Θεωρώ ότι ξέρεις στα 21 τον εαυτό σου οπότε εαν δεν αισθάνεσαι απόλυτα οκ είναι προτιμότερο να την αφήσεις εκεί και να πάρεις ένα ταξί (έχω χάσει αρκετούς φίλους έτσι και γι αυτό δεν είχα πάρει τόσο χρόνια μοτο).

4. Μην οδηγήσεις ποτέ εάν είσαι στενοχωρημένος ή εκνευρισμένος ή κουρασμένος. Χαλάρωσε λίγο και κάτσε να πιείς ένα καφέ.

5. Γενικά πρέπει να σκέφτεσαι σαν Γαλάτης γιατί για μένα είναι πλέον βέβαιο ότι "τελικά ο ουρανός μπορεί να μας πέσει στο κεφάλι". Ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση όμως να ξέρεις ότι θα χρειαστείς και τύχη καθώς υπάρχουν όντως αρκετοί που δεν έχουν πέσει ποτέ αλλά είναι βέβαιο 1000% ότι κινδύνεψαν πολλές φορές (και δεν νομίζω ότι σ' αυτό θα σου πει κανείς το αντίθετο).

Φίλε μου μιας και έχεις αποφασίσει να την πάρεις και έχεις το μικρόβιο μέσα σου σου εύχομαι καλορίζικη και να είσαι πάντα όρθιος. Επειδή όμως είσαι και νέο παιδί (και μην με παρεξηγήσεις) οφείλω να σου πω ότι όταν με το καλό κάνω παιδί με τον έτερον ήμισυ θα σκεφτώ σοβαρά να συνεχίσω να κινούμαι με την καλή μου.

:beer: :wave2:

KaTaNaS
29/05/2007, 15:54
ενα απο τα πιο ωριμα θρεντ, εύγε :sun: :a19:

liakaros
29/05/2007, 19:26
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_21

Βασικα ρε φιλε αν πηγαινες στον πολεμο στρατιωτης, θα ειχες λιγοτερους κινδυνους να αντιμετωπισεις απ οτι στους αθλιους Ελληνικους δρομους με τους ακομα αθλιοτερους στην πλειοψηφια οδηγους...:lol: Οχι ενταξει...πλακα κανω..απλως τα ματια σου παντα ανοιχτα,και προς θεου ουτε μετρο χωρις κρανος...

zireous
29/05/2007, 20:16
Έγώ έχω γνωρίσει και ανθρώπους που μια ζωή με τη μηχανή τους πηγαίνουν αργά και προσεκτικά παντού και πάντα (όχι ΧΤ όμως, ένα XLR οδήγαγε ο ένας που ξέρω και αυτό λίγο), και παρόλα αυτά κάποιος τον στούκαρε στην Αθήνα... από την άλλη, στην ηλικία μου όλοι οι παλιοί μου φίλοι στην Αθήνα (που είναι ζωντανοί), οδηγάνε μόνο αυτοκίνητο τώρα -ας πρόσεχαν.

Δες στην Οδήγηση για κάμποσες σελίδες με σχετικά τόπικς, δεν φτάνει ένας δεκάλογος άμα το αποφασίσεις να ασχοληθείς.

cartman
29/05/2007, 22:00
.. Και εκεί που πηγαίνω βλέπω μαζεμένο κόσμο και λέω όπα κανένα ατύχημα θα έγινε! Καθώς φτάνω πιο κοντά ήτανε καμά 6-7 μηχανές και είχανε σταματήσει και πρέπει να πηγαίνανε καπου για το τριήμερο!! Μία που το βλέπω, μία που σκάω ένα χαμόγελο :D και μου φτίαχνει την ήμερα διώχνοντας τις χαζοσκέψεις! Να'μουν και εγώ εκεί με τη μηχανή λέω απο μέσα μου...!!!
[/B]

Το χαμόγελο και η χαρά που ένοιωσες δείχνουν ότι το μικρόβιο το έχεις και μάλιστα μόλις την πάρεις και αρχίσεις να την ζείς θα καταλήξει σε αρρώστια...

Ο απαραίτητος εξοπλισμός εννοείται! Γάντια - Κράνος - Μπουφάν - Μποτάκια.
Με τόσα που έχω διαβάσει τώρα, σκέφτομαι τις μετακινήσεις που έκανα με κολλητούς μου με μηχανές σε ανοιχτούς δρόμους (Συγγρού, Βεικου) καθώς και σε μακρινότερες αποστάσεις όπως για Νέα Μάκρη (απο αθήνα) χωρίς καν να φοράμε κράνος και να πηγαίνουμε με 120. Αυτοκτονία μου φαντάζει τώρα!
[/B]

Από τα λεγόμενα σου φαίνεσαι αρκετά ώριμος και μάλιστα πολύ πιό ώριμος από πολλούς μηχανοβιους και μεγαλύτερους από σένα οπότε μήν το σκέφτεσαι φιλε...

Μάθε περί αμυντικής οδήγησης ιδιαίτερα στις πόλεις και γενικά διάβασε, μάθε και συμβουλέψου!

καλά και προσεκτικά χιλιόμετρα

:smokin:

KaTaNaS
29/05/2007, 22:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman

Από τα λεγόμενα σου φαίνεσαι αρκετά ώριμος και μάλιστα πολύ πιό ώριμος από πολλούς μηχανοβιους και μεγαλύτερους από σένα οπότε μήν το σκέφτεσαι φιλε...

Μάθε περί αμυντικής οδήγησης ιδιαίτερα στις πόλεις και γενικά διάβασε, μάθε και συμβουλέψου!

συμφωνω για την ωριμοτητα του παιδιου παρα το νεαρο της ηλικιας του! :beer:

επισης να επισημανω αυτο που πολλοι τηρούν!

"η πιο αποτελεσματικη αμυντικη οδηγηση ειναι η επιθετικη"

cartman
29/05/2007, 22:29

επισης να επισημανω αυτο που πολλοι τηρούν!

"η πιο αποτελεσματικη αμυντικη οδηγηση ειναι η επιθετικη"

σαν άσχετος που είμε ερωτώ: ε?

KaTaNaS
29/05/2007, 22:47
ε?

επιθετικη (οχι επικινδυνη) οδηγηση ==> υπερδιέγερση αντίληψης και αντανακλαστικών, οξύς νους προς αμεση ληψη αποφασεων (φρεναρω ή γκαζωνω)

zireous
29/05/2007, 22:51
Μπας εννοεί ο ποιητής τη σωστή στρατηγική (http://z-moto.freehostia.com/gr_moto_brc.html#12);

KaTaNaS
29/05/2007, 23:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Μπας εννοεί ο ποιητής τη σωστή στρατηγική

ωραια η μεταφραση :beer:

εγω δεν ειμαι ποιητης

και μαλλον αρχιζω να συνειδητοποιω πως οδηγω κάπως λάθος, για αυτο αποσυρομαι και απο τον δρομο...

οσα κι αν μαθω... μπορει να την ξαναπατησω απο καποιον απροσεχτο... στην ιδεα και μονο τρελαινομαι

zireous
29/05/2007, 23:09
ωραια η μεταφραση :beer:

εγω δεν ειμαι ποιητης

και μαλλον αρχιζω να συνειδητοποιω πως οδηγω κάπως λάθος, για αυτο αποσυρομαι και απο τον δρομο...

οσα κι αν μαθω... μπορει να την ξαναπατησω απο καποιον απροσεχτο... στην ιδεα και μονο τρελαινομαι

Εγώ έχω δει σε φίλους μου τη περίπτωσή σου, ελπίζω να μη παρατήσεις τη μηχανή, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα τη κουβαλάς σε τρέιλερ με κουτί μέχρι τις πίστες (ή τα βουνά) που θα τη γουστάρεις.

zolotas
29/05/2007, 23:53
αν καθεσαι κι ακους τους φωστηρες ,ολους αυτους που εφαγαν την ζωη με το κουταλι καηκες ......καλυτερα παρε ενα πιστολι κι αυτοκτονα .........αντε γεια ρε βλαχοι ....παιξε ξυλο :a11: :a9:

elias_21
30/05/2007, 09:16

:smokin:

Εννοείται η αμυντική οδήγηση!!!! Εδώ καλά καλά, στις διασταυρώσεις που έχει στοπ ο άλλος θα κόβω, τουλάχιστον για να έχω μικρή ταχύτητα και να προλάβω να αντιδράσω εγκαιρα, γιατι η μαλακία στην Ελλάδα πάει σύννεφο!!!

Εννοείται επίσης ότι θα την πηγαίνω και σε απομονωμένα μέρη για να μάθω να την οδηγώ στα άκρα της, γιατί καλώς ή κακώς πρέπει να την χειρίζεσαι έτσι σε περιπτώσεις ανάγκης, καθώς μπορεί να σε σώσει απο την μαλακία του αλλου.

Έτσι θα έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να πίνω μπυρόνια και να πηγαίνω γήπεδο με τους κολλητούς :a33:

:rotflmao:

675
30/05/2007, 10:02
Γεια σας φιλοι μου,

(παιδια συγνωμη αν επηρρεαζω τη συνοχη της συζητησεις μ αυτο το μνμ αλλα τωρα το ειδα το θρεντακι και μ ενδιαφερει πολυ)

λοιπον συνονοματε,

κατ αρχας καλως ηρθες στην παρεα μας:wave2: :beer:

εχω να πω πως βιωνω ακριβως την ιδια κατασταση με σενα
μενω σε οικογενειακη μονοκατοικια και οτι ειδους λογοκρισια για δικυκλα μπορεις να φανταστεις εχει πεσει πανω σε μενα και τον πατερα μου καθως ειμαστε οι μονοι στο σο'ι' που οδηγουμε δικυκλο,

ναι μεν συμφωνω απολυτα στο "να χεις τα ματια σου 24, υπαρχουν κυνδινοι κτλ κτλ"
αλλα οι ιδιοι κυνδινοι που υπαρχουν για σενα και τη μηχανη σου, οι ιδιοι υπαρχουν και για τον αλλο με το κουτι! με τη διαφορα οτι στην περιπτωση που γινει το κακο θα σε καλυπτει ενα ματσο πλαστικα....και μπορει να γλυτωσεις αρκετα δε λεω...

τεσπα δεν θελω να επικεντρωθω εκει αλλα στην εικονα που εχει σχηματιστει για τα δικυκλα,
οταν καταλαβε η μητερα πως εχω το "μικροβιο" μονο τα τρισαγια που δεν αρχισε, μεχρι και κουτι μου εταξε για να μην οδηγω μηχανακι.... :eyepop:
η θεια μου κι ο θειος συνεχεια να μ λενε "εσυ παιδι μου δε πας καλα, απο το κακο στο χειροτερο και και και...."
ρε παιδια ληστεψα καμια τραπεζα και δε το καταλαβα, σκοτωσα κανεναν?

μ αρεσουν τα δικυκλα γιατι πρεπει να αποβαλλω αυτη την επιθυμια απο πανω μου?
επειδη καποιοι δεν καταλαβαινουν πως ο κυνδινος των δικυκλων εγκειται στον τροπο οδηγησης αυτων που τα επιλεγουν και οχι στα ιδια τα δικυκλα... :a31:

arisk
30/05/2007, 13:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Harry_V

2. Σύντομα θα νομίζεις ότι γνωρίζεις και ελέγχεις απόλυτα τη μηχανή σου και αυτό θα μειώσει τον φόβο και την προσοχή σου. Αυτό θα είναι μια ψευδαίσθηση.

:beer: :wave2:

Ακριβώς αυτή είναι η μεγαλύτερη πλάνη.Εκεί ακριβώς που νομίζεις οτι "το έχεις " αρχίζει ο κίνδυνος.Γιατί εκεί είναι που θα πρέπει να αποδείξεις την ωριμότητά σου.Πάντα μαθαίνεις, είτε λέγεται μοτοσυκλέτα είτε ζωή, είτε σχέση, είτε οτιδήποτε άλλο.Σου εύχομαι τα καλύτερα.
Και κάτι ακόμα.Αυτοί που σου λένε τώρα πρόσεχε,είδα αυτό, είδα εκείνο κλπ. είναι απλώς ο ...εαυτός σου μετά από 20 χρόνια.Γιατί να το ξέρεις, αυτά θα λες και συ στην ηλικία τους.

Harry_V
30/05/2007, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_sgr

επειδη καποιοι δεν καταλαβαινουν πως ο κυνδινος των δικυκλων εγκειται στον τροπο οδηγησης αυτων που τα επιλεγουν και οχι στα ιδια τα δικυκλα... :a31: [/B]

Παρότι γενικά δεν θα διαφωνήσω μαζί σου Ηλία πιστεύω ότι ο κίνδυνος έγκειται και σε άλλα πράγματα και όχι μόνο στον τρόπο οδήγησης αυτών που τα επιλέγουν. Πχ:

1. Στον τρόπο που οδηγούν και στο πόσο σε προσέχουν οι άλλοι οδηγοί (κουτάκια αλλά και μηχανές).

2. Στο γεγονός ότι είσαι πάντα σε δύο τροχούς σε συνδυασμό (α) με την υπέροχη ποιότητα των Ελληνικών δρόμων :yuck: και (β) τα απροσδόκητα και απίθανα που μπορεί να συναντήσεις σε αυτούς (και μη μου πεις ότι θα πηγαίνεις παντού και πάντα αργά).

3. Στο γεγονός ότι στο κουτάκι σε προστατεύουν όχι πλαστικά αλλά λαμαρίνες και αερόσακοι, και - ανάλογα με το τουτού - μπορεί να το κάνουν πολύ ασφαλές.

elias_21
30/05/2007, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από arisk
Ακριβώς αυτή είναι η μεγαλύτερη πλάνη.Εκεί ακριβώς που νομίζεις οτι "το έχεις " αρχίζει ο κίνδυνος.Γιατί εκεί είναι που θα πρέπει να αποδείξεις την ωριμότητά σου.Πάντα μαθαίνεις, είτε λέγεται μοτοσυκλέτα είτε ζωή, είτε σχέση, είτε οτιδήποτε άλλο.Σου εύχομαι τα καλύτερα.
Και κάτι ακόμα.Αυτοί που σου λένε τώρα πρόσεχε,είδα αυτό, είδα εκείνο κλπ. είναι απλώς ο ...εαυτός σου μετά από 20 χρόνια.Γιατί να το ξέρεις, αυτά θα λες και συ στην ηλικία τους.

Σε αυτό έχεις δίκαιο, και πάλι καλα που το ακούω συχνά για να το έχω συνέχεια φρέσκο...
Οταν ξεχνιέσαι καμία φόρα πάντως, όλο και κατι μικρό συμβαίνει στο δρόμο που στο θυμίζει! Είτε να χάσεις την ισορροπία σου, είτε είτε είτε...

:)

675
30/05/2007, 15:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Harry_V
Παρότι γενικά δεν θα διαφωνήσω μαζί σου Ηλία πιστεύω ότι ο κίνδυνος έγκειται και σε άλλα πράγματα και όχι μόνο στον τρόπο οδήγησης αυτών που τα επιλέγουν. Πχ:

1. Στον τρόπο που οδηγούν και στο πόσο σε προσέχουν οι άλλοι οδηγοί (κουτάκια αλλά και μηχανές).

2. Στο γεγονός ότι είσαι πάντα σε δύο τροχούς σε συνδυασμό (α) με την υπέροχη ποιότητα των Ελληνικών δρόμων :yuck: και (β) τα απροσδόκητα και απίθανα που μπορεί να συναντήσεις σε αυτούς (και μη μου πεις ότι θα πηγαίνεις παντού και πάντα αργά).

3. Στο γεγονός ότι στο κουτάκι σε προστατεύουν όχι πλαστικά αλλά λαμαρίνες και αερόσακοι, και - ανάλογα με το τουτού - μπορεί να το κάνουν πολύ ασφαλές.

και τα 3 που λες ειναι σωστα αλλα εκει πλεον παιζει ρολο αυτο που λεμε γκαντεμια...
και ο γκαντεμης τη γκαντεμια και μεσα στο τουτου μπορει να την παθει...

με αλλα λογια αυτες οι περιπτωσεις που λες , παντα ομως απο τη στιγμη που ο μοτοσυκλετιστης ειναι 200% προσεχτικος, ειναι πολυ σπανιες...:wave2:

και δεν αξιζουν τοση λογοκρισια:winka:

project.breeze
30/05/2007, 19:08
Εγώ ανέκαθεν πίστευα πως δεν θα έπεφτα ποτέ από δικιά μου μ@λακία και ακόμα το πιστεύω και πριν 15 μέρες ένας μ@λ@κ@ς φρόντισε να μου το αποδείξει...Δυστυχώς δεν κυκλοφορούμε μόνοι μας...