Σύνδεση

View Full Version : Arai Vs Shoei

nickald
31/05/2007, 20:56
Προφανως απο το θεμα θα εχετε καταλάβει τι ακριβως θελω να ρωτησω

Λοιπον στο ψητο:

Εφτασε η ωρα να αγορασω σοβαρο κρανος για να προστατεψω την κεφαλα μου. Ψαχνοντας και ρωτοντας κατεληξα στις δυο παραπανω μαρκες που απο οτι φενεται ειναι και οι καλυτεροι κατασκευαστες στον κοσμο.

Το προβλημα μου ειναι οτι τελικα δεν καταλαβα ποιο ειναι το καλυτερο για εμενα οποτε τι καλυτερο απο το να ρωτησω ατομα που ισως τα εχουν ηδη ε?

Η μηχανη μου ειναι η GSR600 και αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι το κρανος να ειναι αθορυβο αλλα οχι τοσο ωστε να σου στερει την επαφη με το περιβαλλον αλλα να ειναι και σχετικα ελαφρυ.

Οποτε κυριοι και κυριες του φορουμ

ARAI Viper GT - ARAI RX7 - SHOEI X-eleven - SHOEI RAID 2 η κατι αλλο?

Θα παρακαλουσα να μην αναλωθουμε στο ποσο παει το μαλλι γιατι η παραγγελια θα γινει απο εξω και τις τιμες πανω κατω τις ξερω. Επισης θα ηθελα να μεινουμε στις δυο αυτες μαρκες (ναι το ξερω οτι τα Schuberth AGV κλπ ειναι καλες μαρκες) για να μην μπερδευτω περισσοτερο

Ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν το θεμα εχει συζητηθει στο παρελθον απλα θελω να μπουμε σε περισσοτερες λεπτομεριες

vangelis 64
31/05/2007, 21:19
Τα Arai,δεν φημίζονται πάντως για τίς ηχομονωτικές τους δυνατότητες.:wave2:

miraze
31/05/2007, 21:32
Δυο μέρες έχω το Shoei Χ-spirit και μετά από 500 χλμ μπορώ να πώ ότι

Είναι μακράν καλύτερο από το HJC που είχα ΑΛΛΑ δεν είναι και το πιό "ήσυχο". Ομως δεν νομίζω ότι υπάρχει και τέτοιο.

για εμένα δοκίμασε και τα τέσσερα και αγόρασε.......................................

Το SHOEI Χ-Spirit!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Που είναι εκείνος ο τρελο Κρητικός για να πεί την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ του άποψη??????????????????????

JIMK7
31/05/2007, 21:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickald
Προφανως απο το θεμα θα εχετε καταλάβει τι ακριβως θελω να ρωτησω

Λοιπον στο ψητο:

Εφτασε η ωρα να αγορασω σοβαρο κρανος για να προστατεψω την κεφαλα μου. Ψαχνοντας και ρωτοντας κατεληξα στις δυο παραπανω μαρκες που απο οτι φενεται ειναι και οι καλυτεροι κατασκευαστες στον κοσμο.

Το προβλημα μου ειναι οτι τελικα δεν καταλαβα ποιο ειναι το καλυτερο για εμενα οποτε τι καλυτερο απο το να ρωτησω ατομα που ισως τα εχουν ηδη ε?

Η μηχανη μου ειναι η GSR600 και αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι το κρανος να ειναι αθορυβο αλλα οχι τοσο ωστε να σου στερει την επαφη με το περιβαλλον αλλα να ειναι και σχετικα ελαφρυ.

Οποτε κυριοι και κυριες του φορουμ

ARAI Viper GT - ARAI RX7 - SHOEI X-eleven - SHOEI RAID 2 η κατι αλλο?

Θα παρακαλουσα να μην αναλωθουμε στο ποσο παει το μαλλι γιατι η παραγγελια θα γινει απο εξω και τις τιμες πανω κατω τις ξερω. Επισης θα ηθελα να μεινουμε στις δυο αυτες μαρκες (ναι το ξερω οτι τα Schuberth AGV κλπ ειναι καλες μαρκες) για να μην μπερδευτω περισσοτερο

Ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν το θεμα εχει συζητηθει στο παρελθον απλα θελω να μπουμε σε περισσοτερες λεπτομεριες

Εγώ προσωπικά έχω ARAI RX-7 αλλά όπως λέει και ο Βαγγέλης βγάζει πολύ θόρυβο γιατί έχει πάρα πολλούς αεραγωγούς σαν ποιότητα είναι τρομερό το θέμα είναι να σου κάνει τι εννοώ με αυτό, εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει SHOEI και με ενοχλεί στο κούτελο ενώ είναι πολύ καλό κράνος αλλά για μένα δεν κάνει για αυτό πήρα μετά ARAI και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου γιατί είναι τέλειο στο κεφάλι μου …:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

nickald
31/05/2007, 22:12
Επισης εχω ακουσει οτι καποια μοντελα ειναι για αλλου ειδους μηχανες που ο αναβατης ειναι πιο σκυφτος πανω στην μηχανη απο οτι στην gsr μου.

nikmak3
31/05/2007, 22:23
αν και εχω το viper gt....ισως θα σου ελεγα να παρεις shoei.....

samoure
01/06/2007, 01:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikmak3
αν και εχω το viper gt....ισως θα σου ελεγα να παρεις shoei.....

Και ο λογος?
Σε ρωταω γιατι κι εγω παιζει να παω το viper gt το καινουριο το Sinister.

arxaios
01/06/2007, 08:08
Δες και εδώ ........
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=29574

makis206
01/06/2007, 08:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από miraze
Που είναι εκείνος ο τρελο Κρητικός για να πεί την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ του άποψη??????????????????????

Αφού τα είπες όλα εσύ, εγώ τι να πω περισσότερο απ'το +1000 ;:rotflmao:

Να συμπληρώσω μόνο να πάρει το Norick σε μπλε :rotflmao:

Πέρα απ'την πλάκα και το RX-7 είναι άψογο κράνος, λίγο αν συμφιλιωθείς με το θόρυβο που κάνουν τα καπάκια που συγκρατούν τη ζελατίνα εγώ το βάζω ισάξιο με το X-Spirit αφού έχει άλλες χάρες όπως για παράδειγμα τις εισαγωγές αέρα πάνω στη ζελατίνα.:winka:

Αλλά έως εκεί ! Shoei X-Spirit VS Arai RX-7 !

Aν σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα από αυτά τα δύο όλα τ'άλλα περιττεύουν.

:beer: :beer:

LsKostas
01/06/2007, 09:37
http://www.sport.tff.ru/catalog/foto/RX7matsudo_big.jpg

:a09:

makis206
01/06/2007, 09:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
http://www.sport.tff.ru/catalog/foto/RX7matsudo_big.jpg
:a09:

To ρίχνουμε στην κόντρα τώρα ; :evil:

:lol: :beer: :lol:

90962

ktm640lc4
01/06/2007, 09:51
Αrai

Κατα την γνωμη μου. Δεν νομιζω οτι υπαρχει ησυχο κρανος στα 200+

Πηρα προσφατα και χρεωθηκα μεχρι το λαιμο, το nakano ρεπλικα, αυτο με τα ματακια πανω.

Πολυ ευχαριστημενος ειμαι.

Τεσπα....:smokin:

90963

sapila racing
01/06/2007, 10:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

Πέρα απ'την πλάκα και το RX-7 είναι άψογο κράνος, λίγο αν συμφιλιωθείς με το θόρυβο που κάνουν τα καπάκια που συγκρατούν τη ζελατίνα εγώ το βάζω ισάξιο με το X-Spirit αφού έχει άλλες χάρες όπως για παράδειγμα τις εισαγωγές αέρα πάνω στη ζελατίνα.:winka:

Αλλά έως εκεί ! Shoei X-Spirit VS Arai RX-7 !

Aν σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα από αυτά τα δύο όλα τ'άλλα περιττεύουν.

:beer: :beer:

To Αrai RX7 δεν εχει καμμία σχέση με τα άλλα Arai στα επίπεδα θορύβου.
Κάνει τουλάχιστον διπλάσιο θόρυβο απο τα άλλα μοντέλα κι αυτό λόγω του σχεδιασμού των αεραγωγών, οι οποίοι όμως δουλευουν τόσο καλά που νομίζεις οτι ποτε πριν δεν ειχες κράνος με πραγματικούς αεραγωγούς.

Υπ οψιν οτι και τα αλλα μοντελα Arai κάνουν θόρυβο, όπως ενέφερες λόγω του σχεδιαμού των πλαινων καπακιών και θελουν ωτοασπίδες στα ταξίδια.
Η Arai ισχυρίζεται οτι το σχεδιο των καπακιών δεν το αλλάζει γιατί ειναι ό μόνος τρόπος ωστε να παραμείνει καμπύλο το κέλυφος στην περιοχή εδρασης της ζελατίνας αντί να γίνει τοπικά επίπεδο, και αρα να διατηρήσει τα καλα χαρακτηριστικά σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Tα Shoei δεν μου κάνουν κι ετσι δεν ξέρω δεν απαντω. Κανενα δεν μου ταιριάζει.

Στα Arai υπαρχουν σχήματα για καθε κεφάλι, και η εφαρμογή ειναι το παν.

mats8282
01/06/2007, 10:34
Εχω GSR και πηρα πριν 6 μηνες περιπου το Viper GT σε frost silver....Μπορω να πω πως εχει κουμπωσει αψογα στο κεφαλι μου και ειναι ενα παρα πολυ καλο κρανος...

Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι πιεζει πολυ το κεφαλι προς τα κατω μετα τα 180-190.Αν και ακομα και σε αυτες τις ταχυτητες(και παραπανω :p ) μπορω να γυριζω να κοιταξω στο πλαι αφου εχει εφαρμοσει αψογα...Ειναι πολυ κουραστικο σε σχεση με ενα Shoei Raid I που εχω το οποιο δεν εχει τοσο <<downforce>>(καμμια αεροτομη) και ισως τελικα σε γυμνα μηχανακια να μην χρειαζεται κρανος με αεροτομες μιας και δεν υπαρχει μερος να κρυφτεις....

Οσο για θορυβο μεχρι την τελικη του GSR δεν ειναι προβλημα....Ενας φιλος με Κ5 (και τωρα Κ7) εβαζε ωτοασπιδες :p

Με λιγα λογια αμα σκοπευεις σε ταχυτητες ταξιδιου πανω απο 180-190 θα σε κουρασει περισσοτερο απο ενα πιο απλο στην σχεδιαση κρανος χωρις αεροτομες ισως......

Δεν ξερω αν τα κορυφαια SHOEI εχουν αυτο το <<προβλημα>> με την πιεση του αερα ισως καποιος αλλος φιλος να ξερει....

Ελπιζω να βοηθησα :wave2:

nikmak3
01/06/2007, 14:29
και εγω οπως ειπα εχω viper gt...εγω παρατηρισα οτι:

1)με τον καιρο εκει που εφαρμοζε τελεια τωρα εχουν αρχισει και μαλακονουν πολυ τα μαξιλαρια<ισως κοινο σε ολα τα κρανη>
2)σε μεγαλες ταχυτητες σε μερικους περιεργους στροβιλισμους εχει ανοιξει η ζελατινα απο μονη της
3)δυσκολευομαι ακομα στο βγαλε βαλε της ζελατινας
4)θολωνει πολυ ευκολα<μεγαλη απογοητευση τον πρωτο καιρο θυμαμαι με αυτο>:rotflmao:
5)ακριβη η δευτερη ζελατινα που θελω να παρω τωρα<110 ευρο ο καθρεπτης>
6)το SHOEI exoyn pio wraia grafika

Αυτα σαν αρνητικα μου ερχονται τωρα.....γενικα ολα καλα..:beer:

Gandalf dr685sm
01/06/2007, 14:50
η αλήθεια είναι πως όσο πιο αεροδυναμικό και με περισσότερους αεραγωγούς είναι το κράνος , τόσο περισσότερο θόρυβο θα σου κάνει.

Εννοείται πως πάνω απο 120-150 χλμ, οτι κράνος και να φοράς, πάντα ωτασπίδες για ταξίδι. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς κάτι αθόρυβο απο εκεί και πάνω.

Σε ενα μαγαζί που δούλευα με αξεσουάρ μηχανών, θυμάμαι αγωνιστική ρέπλικα της Shoei , (πανάλαφρο το γαμήδι... 900γραμμάρια... δεν κάνω πλάκα)με αεραγωγούς και έντονη αεροδυναμική σχεδίαση, που είχαμε στο ράφι για προβολή. Το έβαλα στα μουλωχτά μια Παρασκευή βράδυ και το επέστρεψα Δευτέρα πρωί-πρωί στην θέση του. Στα 120 και πάλι , είχε αρκετό θόρυβο.

Gandalf

ΚΑΠΛΑΝΙ
01/06/2007, 19:56
Προσωπικα shoei δεν εχω δοκιμασει ποτε.Απο shark πηγα στο arai RX7.H νυχτα με την ημερα.
Ο θορυβος υπαρχει αλλα εμενα δεν με ενοχλει καθολου.Δεν εχω SS αλλα το fazer to 1000.
Το δινουν με αντιθαμβωτικη η οποια κανει δουλεια.Παντως το κυριωτερο ειναι το πως
καθεται στο κεφαλι σου και να νιωθεις ανετα εσυ.Αυτο δεν μπορει να στο πει κανενας.

natit
01/06/2007, 22:57
Αν αποφασισεις για το Shoei προσεξε καλα το νουμερο..
Πριν 1 μηνα πηγα να το παραγγειλω και αφου ο καταστηματαρχης μετρησε την περιμετρο στο κεφαλι μου και βγηκε 54 παραγγειλαμε το small..
Oταν ηρθε το κρανος και το δοκιμασα κατι δεν μου αρεσε ...ειδικα οταν το δοκιμασε και ο αδερφος μου και του εκανε αψογα.... τοτε ηταν που δεν μου αρεσε καθολου
Τελικα το καβατζωσε ο αδερφος και αναγκαστηκα πηρα το ιδιο σε extra small..
To small αντιστοιχη στο Νο 55-56
Ειναι 1.400gr παναλαφρο
Ο αδερφος μου ειχε την καλυτερη εντυπωση μολις γυρισε απο την Πανελληνια και οδηγαει το
Aprillia mille factory
Μιλαω για το shoei Raid II
:)

blueblack
02/06/2007, 05:35
ΤΥΧΑΙΝΕΙ ..........ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

Arai.........corsair καί shoei xr-1000........

Παρότι άνόμοια μοντέλλα γιατί τό arai κανονικά θά έπρεπε νά συγκριθεί
μέ τό x-spirit διαπίστωσα τά έξής......

Ή έφαρμογή πού έχει τό arai στό κεφάλι ....ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ.....!!!!!!!!!
Σάν ποιότητα κατασκευής θεωρώ τό shoei καλύτερο,είχα δεί καί τό x-spirit
πρίν τό πάρω....
Τά rx-7 καί x-spirit.........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ........!!!!!!!!!!!
Καί θόρυβο έχουν καί μπάζουν άέρα πού τό χειμώνα θά δαγκώσεις τό πουλί σου.

Όποιος λοιπόν θέλει νά κινείται μέ πάνω άπό 200 τότε ναί.....!!!!!!!!

Έκείνο πού μέ έντυπωσίασε είναι πώς δοκίμασα τό xr-1000 σέ πολύ ύψηλές
ταχύτητες 280-300 καί διαπίστωσα ότι είναι άψογο.......
Συνεπώς τό άκριβό τους είναι μόνο γιά τόν έπιπλέον έξαερισμό καί τά
προσθαφαιρούμενα μέρη πού πλένονται...

Άν όμως κάποιος θέλει νά νομίζει ....ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ....ARAI...!!!!!!!
Έφαρμόζει σέ όλα τά χοντροκέφαλα τέλεια....!!!!!!!
Φοράω καί γυαλιά,είναι τά μόνα κράνη πού βολεύτηκα χωρίς νά πονάω...!!!!!!

:wave2:

zolotas
02/06/2007, 08:20
και εγω οπως ειπα εχω viper gt...εγω παρατηρισα οτι:

1)με τον καιρο εκει που εφαρμοζε τελεια τωρα εχουν αρχισει και μαλακονουν πολυ τα μαξιλαρια<ισως κοινο σε ολα τα κρανη>
2)σε μεγαλες ταχυτητες σε μερικους περιεργους στροβιλισμους εχει ανοιξει η ζελατινα απο μονη της
3)δυσκολευομαι ακομα στο βγαλε βαλε της ζελατινας
4)θολωνει πολυ ευκολα<μεγαλη απογοητευση τον πρωτο καιρο θυμαμαι με αυτο>:rotflmao:
5)ακριβη η δευτερη ζελατινα που θελω να παρω τωρα<110 ευρο ο καθρεπτης>

Αυτα σαν αρνητικα μου ερχονται τωρα.....γενικα ολα καλα..:beer:

1.αλλαξε τα
2.δεν την κουμπωνεις ρε φιλε :eek: αποκλειεται να ανοιγει μονη της
3.no way .......:confused:
4.δωσε 15Ε και παρε την αντιθαμβωτικη .......μην ειμαστε και γυφτοι
5.κανε παζαρια
6.μαλακια να επιλεγουμε κρανος βαση γραφικων

nikmak3
02/06/2007, 09:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
1.αλλαξε τα
2.δεν την κουμπωνεις ρε φιλε :eek: αποκλειεται να ανοιγει μονη της
3.no way .......:confused:
4.δωσε 15Ε και παρε την αντιθαμβωτικη .......μην ειμαστε και γυφτοι
5.κανε παζαρια
6.μαλακια να επιλεγουμε κρανος βαση γραφικων

1.το παραβεπω.....:uplate:
2.ελα που γινεται.. ναι σιγουρα δεν την ειχα κουμποσει αλλα και παλι δεν γινεται κουμπονε ξεκουμπονε συνεχεια....εσυ μπορεις και το κανεις με ανεση και με γαντια;:rolleyes:
3.και ομως ...way....:rotflmao: καθε φορα που την βαζω λεω τωρα θα το παρω στο χερι:lol: ...και μην μου πεις οτι τα Arai φημιζονται για το τρομερης ευκολιας μηχανισμο αλλαγης ζελατινας ετσι;.Ισως ειναι και θεμα συνηθειας...ισως εγω ειμαι κουλος δεν ξερω:winka:
4.Μαλον δεν με ξερεις...εγω γυφτος;:beer: καμια σχεση...και το pin lock to εχω παρει...αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι κατι το τρομερο...απλα περιμενα για τα λεφτα που δεινεις για ενα κρανος της κατηγοριας του ε να φροντιζαν για καλυτερη αντιθαμβοτικη προστασια .....
5.με παζαρια η καλυτερα μετα απο καλη ερευνα αγορας το βρηκα απο 125 μεχρι 110....και δεν μιλαμε για λυσεις απο ιντερνετ....
6.Μαλακια ξεμαλακια παιζει ρολο....σιγουρα δεν πρεπει να παιζει τον πρωτο αλλα ολοι το κοιταμε..

Αυτα....:beer:

dirtbird
02/06/2007, 09:55

4.Μαλον δεν με ξερεις...εγω γυφτος;:beer: καμια σχεση...και το pin lock to εχω παρει...αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι κατι το τρομερο...απλα περιμενα για τα λεφτα που δεινεις για ενα κρανος της κατηγοριας του ε να φροντιζαν για καλυτερη αντιθαμβοτικη προστασια .....

...:beer: [/B]

Αν έχεις πρόβλημα θολώματος με το pinlock, τότε απλώς δεν το βάζεις σωστά (όχι ότι είναι εύκολο εάν δεν έχεις έτοιμη- με τα άσπρα πειράκια- εξωτερική ζελατίνα και πρέπει να τρυπήσεις μόνος σου) .

Από κει και πέρα και οι 2 μάρκες είναι οι καλύτερες, απλά στο ελαδιστάν .... προσωπικά μόνο SHOEI γιατί θέλω και να έχω όποτε θέλω ανταλλακτικά (ζελατίνες, πλαστικά κουμπάκια, μαξιλαράκια κ.τ.λ.) και σε αξιοπρεπείς τιμές :winka:

samoure
02/06/2007, 14:53

Ποιο Shoei εχει καλυτερα γραφικα απο αυτο?:smokin:

91203

nikmak3
02/06/2007, 15:08
αυτο ναιιιιιι συμφωνω ειναι τρομερο......δεν το ειχα ξαναματαδει.....:beer: :beer: :lol:

nickald
03/06/2007, 15:49
Παραπαραπαρα πολυ καλο το σχεδιο!!!!!!!

spyrakos35
08/06/2007, 10:25
ME TO V STROM 1000 ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ XR-1000 ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1. Τα μαξιλάρια έχουν πέσει με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται..... (να χω κάνει πέντε ταξίδια??? - δεν το φοράω τις καθημερινές)

2. Εχει εκπληκτικους αεραγωγούς.... πρώτη φορά νιώθω τον αέρα μέσα στο κράνος

3. Κάνει μια χαρά θόρυβο αλλά αν χωθείς κάτω από την ζελατίνα ακούς μόνο μοτέρ (επομένως είναι μόνο για RR και κάγκουρες???)

4. Η αντιθαμβωτική δουλεύει μία χαρά

5. Το κούμπωμα του υποσιαγωνου μου φαίνεται λίγο μαλακία

Στο σύνολο δεν είμαι ευχαριστημένος καθότι μιας και πέσανε τα μαξιλαράκια κουνάει και επιπλέον κάνει και θόρυβο.... θα προτιμούσα να ιδρώνω λίγο παραπάνω.....

grigorisr1
08/06/2007, 17:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από samoure

Και γαμω τα σχεδια... φιλε που το πουλανε να το παρω? :D

Πωληται shoei xspirit ι ανταλλασετε με arai :rotflmao: :rotflmao:

spyrakos35
11/06/2007, 09:38

και με τετοια γραφικά αμα βρείτε δεν παθαίνετε τίποτες......

ουτε καν το μηχανάκι που φέρνει τούμπες....

Harry_V
11/06/2007, 10:27
Χρησιμοποιώ ένα χρόνο τώρα το RX7.

Κατά την άποψή μου

ΘΕΤΙΚΑ
1. Φοβεροί αεραγωγοί. Ένα από τα λίγα μάλλον full face κράνη που μπορείς να φοράς άνετα και το καλοκαίρι.
2. Μετά από λίγο εύκολο άνοιγμα-κλείσιμο όλων των μπροστινών αεραγωγών ακόμη και εν κινήσει με χειμερινά γάντια. Επίσης εύκολο κλείδωμα εν κινήσει ζελατίνας.
3. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής που φαίνεται αν το βάλεις δίπλα δίπλα με κράνος άλλης μάρκας στην ίδια κατηγορία.
4. Πολύ εύκολο άλλαγμα ζελατίνας (10'')
5. Πολύ εύκολος καθαρισμός του εσωτερικού (τα μαξιλαράκια βγαίνουν εύκολα).
6. Απόλυτα αντιθαμβωτικό το χειμώνα εάν βάλεις την επιπλέον εσωτερική ζελατίνα.
7. Καλή εφαρμογή, πολύ άνετο εσωτερικά και σχετικά ελαφρύ (προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικά κρανία).
8. Υποσιαγώνιο που προσφέρεται στάνταρ και κάνει πολύ καλή δουλειά στις υψηλές ταχύτητες.
9. Θεωρητικά προσφέρει υψηλά επίπεδα προστασίας (αν και μάλλον όλα προσφέρουν σε αυτές τις τιμές)

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
1. Ακριβό. Αξίζει να δοκιμάσεις Ελλάδα και να παραγγείλεις από εξωτερικό.
2. Ακριβά ανταλλακτικά (αξίζει να τα παίρνεις από εξωτερικό).
3. Ανεκτός κατά τη γνώμη μου θόρυβος μέχρι τα 180-200, αλλά από εκεί και πέρα άλλα κράνη είναι καλύτερα. Σε μεγάλα ταξίδια με πολλά χλμ/ώρα κουράζει, ακόμη και με κλειστούς αεραγωγούς.
4. Οι ζελατίνες χαράσσονται σχετικά εύκολα (η διαφανής μου δεν βλέπω να βγάζει πάνω από 20 χιλ. χλμ με σχετικά προσεκτική χρήση, λόγω όμως και της κίνησής μου στην Εθνική στα 180-200).

Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε και δες από κοντά και τις δύο μάρκες σε διάφορα μοντέλλα και σκέψου τη χρήση που θα κάνεις.

Φιλικά

nickald
11/06/2007, 18:17
Ευχαριστω Harry εισουν αναλυτικοτατος

samoure
25/06/2007, 19:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από grigorisr1
Και γαμω τα σχεδια... φιλε που το πουλανε να το παρω? :D

Πωληται shoei xspirit ι ανταλλασετε με arai :rotflmao: :rotflmao:

Τελικα το απεκτησα το συγκεκριμενο κρανακι συν μια dark smoke ζελατινα.
Οπου ρωτησα Ελλαδα το κρανος ειχε απο 660 ευρω και πανω.Η φιμε ζελατινα ειχε γυρω στα 100 ευρω.
Απο J-helmet συνολο ολα μαζι 420 ευρω:sun: :sun: :sun: .

Εδω και κανα-δυο βδομαδες που το εχω,το γουσταρω με τα χιλια:smokin:

Τωρα,απο θορυβο εχει οσο και το προηγουμενο που ειχα(οχι αραι),γενικα μετα απο καποια χιλιομετρα ολα εχουν φασαρια οποτε για εμενα δεν θεωρειται καν κριτηριο αγορας ο θορυβος.

Αυτο που γνωριζα αλλα δεν περιμενα να ειναι τοσο δυσκολο ειναι η αλλαγη ζελατινας ενος αραι,μιλαμε οτι χρειαζεσαι πτυχιο για να πεις οτι το κατεχεις και τις αλλαζεις ευκολα και με τη μια,απαλευτο θελει σπουδες λεμε.Υποθετω οτι με τον καιρο συνηθιζεται,αλλιως οταν νυχτωνει ,με λεωφορειο.:dizzy: :alien: :wacko:

Da.Vintage
26/06/2007, 07:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Σε ενα μαγαζί που δούλευα με αξεσουάρ μηχανών, θυμάμαι αγωνιστική ρέπλικα της Shoei , (πανάλαφρο το γαμήδι... 900γραμμάρια... δεν κάνω πλάκα)με αεραγωγούς και έντονη αεροδυναμική σχεδίαση, που είχαμε στο ράφι για προβολή. Το έβαλα στα μουλωχτά μια Παρασκευή βράδυ και το επέστρεψα Δευτέρα πρωί-πρωί στην θέση του. Στα 120 και πάλι , είχε αρκετό θόρυβο.
Gandalf

Όλα στο αφεντικό σου...

Εγώ είμαι ανάμεσα στο X-Spirit και στο RX7...
Aλλά δεν είμαι δυσαρεστημένος απο το AGV που έχω!

stradas
26/06/2007, 08:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Titan
...

Εγώ είμαι ανάμεσα στο X-Spirit και στο RX7...
...

Θελεις να δοκιμασεις ενα RX7 που εχω για πουλημα?

Το καινουργιο Nakano μεγεθος (νομιζω) large.

arxaios
26/06/2007, 08:35

Αυτο που γνωριζα αλλα δεν περιμενα να ειναι τοσο δυσκολο ειναι η αλλαγη ζελατινας ενος αραι,μιλαμε οτι χρειαζεσαι πτυχιο για να πεις οτι το κατεχεις και τις αλλαζεις ευκολα και με τη μια,απαλευτο θελει σπουδες λεμε.Υποθετω οτι με τον καιρο συνηθιζεται,αλλιως οταν νυχτωνει ,με λεωφορειο.:dizzy: :alien: :wacko:

ΞΑΝΑΛΕΩ για 100στη φορά ότι ναι στην αρχή είναι λίγο περίεργη η διαδικασία, αλλά ΟΤΑΝ την μάθεις είναι ΤΕΛΙΚΑ πολύ ευκολότερη από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΝΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FOLLOW THE F@@@@@CKING INSTRUCTION PRECISELY !!!!!!!!!!!!!!!!
Aν ακολουθήσεις ΑΚΡΒΩΣ τις οδηγίες δεν έχει κανένε πρόβλημα, μπορεί να αλλάξω και 3 φορές ζελατίνα καθημερινά ............ :wave2: :wave2: :wave2:

arxaios
26/06/2007, 08:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από stradas

ΠΟΣΟ ;;;;;;;;;;;

blueblack
26/06/2007, 08:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
ΠΟΣΟ ;;;;;;;;;;;

TI NA TO KANEIΣ............ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ......?????

Συλλογή.............κάνεις.....????????
Άσε τά κράνη καί πάρε ένα hayabusa.....!!!!!!
Ότι καί νά βάλεις στό κεφάλι σου άμα δέν πάρεις έργαλείο,πιό γρήγορα ....ΔΕΝ ΠΑΣ....!!!!!!

stradas
26/06/2007, 08:52
ΠΟΣΟ ;;;;;;;;;;;

Οσο το πηρα απο japan, νομιζω 475.

Φορεμενο 3-4 φορες, κυριολεκτικα ομως.

Πρεπει να το δοκιμασεις ομως, γιατι εγω δοκιμασα εδω, παρηγγειλα ιδιο απο εξω και με χτυπαει λιγο.

Παρακαλω μην αρχισουμε παλι την κουβεντα "ποσο το πηρες και ποσα θα βγαλεις κλπ"...

:lol: :lol: :lol:

arxaios
26/06/2007, 09:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
TI NA TO KANEIΣ............ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ......?????

Συλλογή.............κάνεις.....????????
Άσε τά κράνη καί πάρε ένα hayabusa.....!!!!!!
Ότι καί νά βάλεις στό κεφάλι σου άμα δέν πάρεις έργαλείο,πιό γρήγορα ....ΔΕΝ ΠΑΣ....!!!!!!

Το σετάκι καναπέδες - πολυθρώνες ανανεώθηκε ............
Το επόμενο που θα ανανεωθεί είναι :) :) :) ........................ σε κανένα μηναλάκι :) :) :)

Da.Vintage
26/06/2007, 09:32

Γιώργο δε ταιριάζουμε σε νούμερο!
Αν και μου δίνει ένα μαγαζί καινούριο 500ε το RX7 και ένα XS του Gibernau που έχει μία μικρή γρατσουνιά όσο ένα νύχι 415

Αλλά ξαναλέω δεν είμαι δυσαρεστημένος απο το AGV stealth που έχω...
Και δε ξέρω γιατί να αλλάξω!
Ψάχνω να βρώ δικαιολογία μάλλον!

stradas
26/06/2007, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Titan
Γιώργο δε ταιριάζουμε σε νούμερο!
Αν και μου δίνει ένα μαγαζί καινούριο 500ε το RX7 και ένα XS του Gibernau που έχει μία μικρή γρατσουνιά όσο ένα νύχι 415

Αλλά ξαναλέω δεν είμαι δυσαρεστημένος απο το AGV stealth που έχω...
Και δε ξέρω γιατί να αλλάξω!
Ψάχνω να βρώ δικαιολογία μάλλον!

:confused:

XS as in eXtra Small...???

Το ελεγα εγω, για να εχει γιαπωνεζικο δεν πρεπει να εχει και πολυ μυαλο... (μικρο κεφαλι=λιγο μυαλο :lol:)

:beer:

CARP
26/06/2007, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
Αrai

Κατα την γνωμη μου. Δεν νομιζω οτι υπαρχει ησυχο κρανος στα 200+

Πηρα προσφατα και χρεωθηκα μεχρι το λαιμο, το nakano ρεπλικα, αυτο με τα ματακια πανω.

Πολυ ευχαριστημενος ειμαι.

Τεσπα....:smokin:

Σιγα μην παει 200 + το gsr :lol: :lol: :lol: :lol:

ARAI φιλαρακι:wave2: :wave2:

Da.Vintage
26/06/2007, 10:51
:confused:

XS as in eXtra Small...???

Το ελεγα εγω, για να εχει γιαπωνεζικο δεν πρεπει να εχει και πολυ μυαλο... (μικρο κεφαλι=λιγο μυαλο :lol:)

Oι γιαπονέζοι μικρά κεφάλια έχουν αλλά είναι μεγάλα μυαλά!!!:winka:

Και τί θές να έχω κεφάλα? Να ειμαι σα καρικατούρα?:lol:

mike106
15/09/2007, 14:02
Έχει αγοράσει κανείς το Shoei X-11. Έχω το Arai Rx-7 και σκέφτομαι να το δώσω γιατί έχω κάποια παράπονα για τόσο ακριβό κράνος. Περισσότερο με απασχολεί λόγω χειμώνα....:bigcry: :bigcry:

arxaios
15/09/2007, 17:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από mike106
Έχει αγοράσει κανείς το Shoei X-11. Έχω το Arai Rx-7 και σκέφτομαι να το δώσω γιατί έχω κάποια παράπονα για τόσο ακριβό κράνος. Περισσότερο με απασχολεί λόγω χειμώνα....:bigcry: :bigcry:
X-11 = X-SPIRIT
Διάβασε στην πρώτη από τις απαντήσεις μου το link που δίνω ........

blueblack
15/09/2007, 18:11
X-11 = X-SPIRIT
Διάβασε στην πρώτη από τις απαντήσεις μου το link που δίνω ........

EΣΥ ΠΗΡΕΣ............ΓΙΑΒΟΥΖΑ..........ΕΜΑΘΑ......

Πρόσεχε γιατί αύτό .....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ.......!!!!

Καλορίζικο.........

Όλα μαθαίνονται σέ αύτόν τόν κόσμο.....!!!!!!!!!

Da.Vintage
15/09/2007, 18:47
Εγώ έκανα έρευνα αγοράς πάνω απο 2 μήνες και ήμουν ανάμεσα στο RX7 και στο X-spirit

Εξωτερικά και τα 2 είναι μουνάρες!

Απο προβλήματα άκουσα πολλά απο τους ιδιοκτήτες αράι για αυτάκια και για θόρβο κυρίως αλλά και για ανεπάρκεια ανταλλακτικών στην ελλαδα γι'αυτό κατλεληξα στο

SHOEI X-Spirit Vermeulen TC-3

Πολύ ευχαριστημένος!

McTalas
15/09/2007, 20:00
στα SHOEI το WHISPER KIT δεν κανει δουλεια??

Respect
15/09/2007, 20:29
Από τότε που αγόρασα το Shoei έχω πάθει τη πλάκα μου!!..και πολύ απλά δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφορέσω κάτι άλλο!!.-

arxaios
15/09/2007, 20:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
EΣΥ ΠΗΡΕΣ............ΓΙΑΒΟΥΖΑ..........ΕΜΑΘΑ......

Πρόσεχε γιατί αύτό .....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ.......!!!!

Καλορίζικο.........

Όλα μαθαίνονται σέ αύτόν τόν κόσμο.....!!!!!!!!!
Δεν έχεις ακούσει το γνωστό ................
Θέλει η πουτττττττα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει !!!!!!!

arxaios
15/09/2007, 21:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
στα SHOEI το WHISPER KIT δεν κανει δουλεια??

Το WHISPER KIT κάνει πολύ δουλειά ........ ΑΛΛΑ το X-11 (X-SPIRIT) δεν το παίρνει γιατί όπως λένε ΔΕΝ το χρειάζεται λόγω της κορυφαίας εφαρμογής !!!
Το δέχονται τα πιό πολλά άλλα SHOEI όπως το XR-1000

Respect
15/09/2007, 21:04
Το WHISPER KIT κάνει πολύ δουλειά ........ ΑΛΛΑ το X-11 (X-SPIRIT) δεν το παίρνει γιατί όπως λένε ΔΕΝ το χρειάζεται λόγω της κορυφαίας εφαρμογής !!!
Το δέχονται τα πιό πολλά άλλα SHOEI όπως το XR-1000
:wave2: Τι είναι το whisper kit; :confused:

arxaios
15/09/2007, 21:08
ΑΥΤΟ !!!! Μπες στο www.shoei.com για λεπτομέρειες !!!!!!

104158

Respect
15/09/2007, 21:10
ΑΥΤΟ !!!! :beer:

blueblack
17/09/2007, 15:36
ΠΑΙΔΙΑ..........ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ARAI ΚΑΙ SHOEI ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ........

Όλα τά ύπόλοιπα έπονται..........νά μή λέμε μάρκες.........

RX-7 corsair..............Η ΚΟΡΥΦΗ..........

Δέν είναι όμως κράνος γιά βόλτες,ούτε γιά κρύα ούτε γιά on-off.......!!!!!!!!
Eίναι κράνος γιά SS άπό 600 καί πάνω.......!!!!!!!!
γιά γρήγορη όδήγηση.......θά τό καταλάβει κάποιος μετά τά 230-240 χιλ.....

Στά ίδια σχεδόν έπίπεδα καί τό X-spirit ίσως λίγο πιό κάτω........

Τά δεύτερα μοντέλλα τών έταιρειών λίγο πιό κάτω.........καί γιά λιγώτερα
χιλιόμετρα, πιό καλή όμως προστασία άπό καιρό........καί λιγότερο θόρυβο...

Στήν ποιότητα θεωρώ καλύτερο τό shoei ...........άλλά στήν έφαρμογή
στό κεφάλι μία είνα ή λέξη..............ARAI.........!!!!!!!!!

Όσοι όμως έχετε πάρει αύτά τά κορυφαία κράνη γιά νά μήν έχετε θόρυβο
ή γιά βολτούλες άπαλές τό χειμώνα.............
ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ...............ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.........!!!!!!!!!

Γιά άλλη δουλειά βγήκανε αύτά..........ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΓΚΑΖΙΑ........

Άλλιώς έχει Νόλαν,Ούβεξ, Σούμπερθ, agv, κ.λ.π.κ.λ.π.......

Καί γιά νά προλάβω μερικούς...........
Καί μέ Μερσεντές πάς Άθήνα καί μέ Σκόντα........!!!!!!!!!!!

Όποιος λοιπόν είναι άποφασισμένος νά κάνει τούς συμβιβασμούς αύτούς μέ αύτά
τά κράνη...........μπορεί νά τά φοράει καί μέ παπάκι.........ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.......

Δέν προσφέρουν κάτι παραπάνω στό θέμα τής άσφάλειας, έκτός άπό τό ότι τό ύλικό τους
δέν έχει ήμερομηνία λήξεως, ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.........προσοχή στό μπαγιάτικο
καί θά ήταν καλά νά μήν έξαντλούμε τά όρια 5-7 χρόνια.........!!!!!!!!

Προσωπικά ..........όχι άπλά τά έξάντλησα άλλά ...........ΤΑ ΞΕΣΚΙΣΑ..........
Είχα άγοράσει τό arai μου Ντούχαν τό 1990..........πού ήταν καί έτος παραγωγής του
καί τό φορούσα καί μέ ...............ΕΣΩΣΕ.............σέ πρόσφατη πτώση........!!!!!

Αύτό δέ θά τό συμβούλευα σέ κανέναν.........!!!!!!!!!

χτύπησε ,έσπασε,.........καί άπεσύρθη πλέον, νά μού θυμίζει πόσο φτηνή είναι ή
άνθρώπινη ύπαρξη...........ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ.........τουλάχιστον ότι μπορείς....!!!!!!!!

BILL VUZAS
17/09/2007, 18:46
Εχω το X-SPIRIT απο τον οκτωμβρη του 2003.
Οπως και το RX-7 ειναι αγωνιστικο ρεισιγκ κρανος.Και λογω του οτι οταν αγωνιζεται κανεις τραβαει πολυ ζορι και ιδρωνει,για αυτον τον λογο τα κρανη αυτα ειναι γεματα αεραγωγους.
Οι αεραγωγοι δεν εχουν καμια σχεσι με την αεροδυναμικη.
Νομιζω οτι για μας που δεν τρεχουμε σε πιστες, και τα δυο αυτα κρανη ειναι υπερβολικα και μας ευχαριστουν μονον οταν κανει πολυ δυνατες ζεστες.
Το καλυτερο απο αυτα τα δυο ειναι......αυτο που ταιριαζει καλυτερα στην κεφαλα μας.
Νομιζω οτι το XR-1000 και η δευτερη σειρα της ARAI (δεν θυμαμε το ονομα) ειναι καλυτερη αγορα και ποιο οικονομικα.Περισσοτερο αθορυβα,οικονομικοτερα,καλα γραφικα,και με τα ιδια καλα υλικα.:)

blueblack
17/09/2007, 21:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από BILL VUZAS
Οπως και το RX-7 ειναι αγωνιστικο ρεισιγκ κρανος.Και λογω του οτι οταν αγωνιζεται κανεις τραβαει πολυ ζορι και ιδρωνει,για αυτον τον λογο τα κρανη αυτα ειναι γεματα αεραγωγους.
Νομιζω οτι για μας που δεν τρεχουμε σε πιστες, και τα δυο αυτα κρανη ειναι υπερβολικα και μας ευχαριστουν μονον οταν κανει πολυ δυνατες ζεστες.
Το καλυτερο απο αυτα τα δυο ειναι......αυτο που ταιριαζει καλυτερα στην κεφαλα μας.
Νομιζω οτι το XR-1000 και η δευτερη σειρα της ARAI (δεν θυμαμε το ονομα) ειναι καλυτερη αγορα και ποιο οικονομικα.Περισσοτερο αθορυβα,οικονομικοτερα,καλα γραφικα,και με τα ιδια καλα υλικα.:)

VIPER..............

Nομίζω πώς έχεις δίκαιο...........σέ όλα όσα γράφεις.....

Μού ταίριαξε καλύτερα τό corsair........

Πήρα όμως καί ένα XR-1000 γιά τή μαούνα καί έπειδή κανά δυό φορές
πού τόλμησα τό χειμώνα πάγωσα........

Είχα ένα UVEX-carbon 750.........καλό πανάλαφρο άλλά ΜΕ ΓΥΑΛΙΑ..........δέν έκατσε ποτέ..!!

Τό xr-1000 μέ ζόρισε άλλά τώρα πού έκατσε στό τετράγωνο κεφάλι μου είναι τέλειο....
Καί βγαίνει καί πανεύκολα ή ζελατίνα,είναι καί φθηνότερες.......
ΑΛΛΑ...........έχω έναν ένδοιασμό γιά τό χειμώνα ...........
είναι πολύ κοντό κράνος καί μπάζει άπό κάτω.......
θέλει όπωσδήποτε αύτή τή μαλακία..........τό Γουίσπερ κίτ......τό όποίο.......
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ........!!!!!!!
Άμα τό βάλεις αύτό σά παπάς μέ ράσα είσαι.......!!!!!!!!!

BILL VUZAS
18/09/2007, 12:17
Να πω οτι οσο ποιο σπορ ειναι το κρανος τοσο περισσοτερο κενο αφηνει στον λαιμο.(Για να κινησαι ευκολα).Εδω βεβαια μερικες εταιριες το παραξυλωνουν,οπως η uvex,που εχει κοντα κρανη και το μισο αυτι βρισκεται εξω.
Ειχα το xr-800 (προ Χριστου),οτι καλιτερο εχω φορεσει.
Δεν ξεχναμε ποτε οτι το κρανος το δοκιμαζουμε,αγορα απο προσπεκτ δεν γινεται.
:nono:

BILL VUZAS
18/09/2007, 12:26
Ξεχασα να πω οτι μερικα κρανη εχουν μεγαλη καλυψη στο κεφαλι και στον λαιμο,και κανουν για μηχανες με ορθια θεση οδηγησης.Εχω ενα BMW,με το οποιο δυσκολευομαι να οδηγησω το HAYABUSA γιατι με την σκυφτη θεσι οδηγησης που εχει η μηχανη με δυσκολευει στον σβερκο και σπρωχνει το κρανος μπροστα μειονοντας το οπτικο πεδιο.
Οποτε δεν ειναι ευκολη δουλεια η σωστη επιλογη κρανους.
(Μπορει να πει καποιος,ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΖΩ!!!) :D

SUZUKAKIAΣ
24/11/2007, 19:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από BILL VUZAS

ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΦΤΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΤΕΡΕΣ.ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΟ ΣΕ ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΟΜΠΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ AGV ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΝΕΙ 550 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ 900 ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑRAI?
ΕΠΕΙΣΗΣ ΤΟ NOLAN ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ''ΚΑΚΟ ΚΡΑΝΟΣ'' ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙ ΑΚΡΙΒΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.ΟΜΟΣ ΣΤΑ GP ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΝΟΛΑΝ?ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ?ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΡΑΝΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΕΡΑΓΟΓΟΥΣ.....ΧΡΟΜΑΤΑ.....ΤΙΜΗ ΑΚΡΙΒΙ ΑΡΑ ΚΑΛΟ (!!!!),ΑΝ ΠΛΕΝΕΤΕ ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ....ΔΙΛΑΔΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ.ΕΕ ΕΝΤΑΚΣΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΝ 900 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΟΣΕΙ ΤΟΝ 250....ΕΝΤΑΚΣΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΥΒΑ ΜΕ 100 ΕΥΡΟ..ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΘΕΜΑ ΠΤΟΣΗΣ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ...

arxaios
24/11/2007, 23:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από SUZUKAKIAΣ
ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΦΤΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΤΕΡΕΣ.ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΟ ΣΕ ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΟΜΠΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ AGV ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΝΕΙ 550 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ 900 ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑRAI?
ΕΠΕΙΣΗΣ ΤΟ NOLAN ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ''ΚΑΚΟ ΚΡΑΝΟΣ'' ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙ ΑΚΡΙΒΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.ΟΜΟΣ ΣΤΑ GP ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΝΟΛΑΝ?ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ?ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΡΑΝΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΕΡΑΓΟΓΟΥΣ.....ΧΡΟΜΑΤΑ.....ΤΙΜΗ ΑΚΡΙΒΙ ΑΡΑ ΚΑΛΟ (!!!!),ΑΝ ΠΛΕΝΕΤΕ ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ....ΔΙΛΑΔΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ.ΕΕ ΕΝΤΑΚΣΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΝ 900 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΟΣΕΙ ΤΟΝ 250....ΕΝΤΑΚΣΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΥΒΑ ΜΕ 100 ΕΥΡΟ..ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΘΕΜΑ ΠΤΟΣΗΣ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ...
Είσαι σχεδόν στα πάντα λάθος !!!!!! :nono: :nono: :nono:
Κατ' αρχήν όσοι γράφουμε γράφουμε από την προσωπική μας εμπειρία .......
Το να διαπιστώσεις ποιό είναι και ποιό δεν είναι καλό σε περίπτωση σύγκρουσης είναι πολύ πιό εύκολο απ' ότι νομίζεις, χωρίς να κουτουλάς τοίχους ........
Το δίκτυο είναι ΓΕΜΑΤΟ με βίντεο από δοκιμές κρανών .......... ειδικά για τις παραπάνω μάρκες υπάρχουν βίντεο και για την κατασκευή τους και για τις δοκιμές αντοχής και προδιαγραφών !!!
Κανείς δεν είπε ότι τα AGV είναι κακά κράνη ή τα NOLAN ή τα UVEX κ.λ.π.
ΟΜΩΣ τα ARAI και τα SHOEI έχουν την καλλίτερη εφαρμογή κατά γενική ομολογία και άρα μεγαλύτερη άνεση και ΑΥΤΟ το πληρώνεις !!!!!!!!!!!
Όσο για το αν πλένεται - αφαιρείται η επένδυσή του για μένα είναι από τα βασικότερα για λόγους ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ .......... αν εσένα σου αρέσει να μυρίζει ιδρώτα το κράνος ............ πάσσο !!!!!!!
Ακόμα θα σου πω ότι έχουν περάσει πολλά κράνη από το κεφάλι μου και οι δύο αυτές μάρκες είναι κορυφαίες.
Τα σημερινά AGV, NOLAN & X-lite απλά ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ !!!!!! Σοβαρά μιλάω !!! Ειδικά στα ΑGV περισσεύει έξω η μύτη μου και δεν κλείνει η ζελατίνα !!!
Όσο για τα γραφικά είναι καθαρά θέμα γούστου αλλά και πάλι δεν είναι το βασικό κριτήριο αγοράς .........
Πρώτα βρίσκεις ποιό κράνος ταιριάζει καλλίτερα στο κεφάλι σου ΚΑΙ ΜΕΤΑ κοιτάς και τα γραφικά ...........
Πάντως υποψιάζομαι ότι ΔΕΝ έχεις κάνει απόσταση φορόντας ARAI ή SHOEI ............ πιστεύω ότι τότε θα είχες άλλη γνώμη ...............
Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι οι εξωφρενικές τιμές τους .......... γι' αυτό και σχεδόν όλοι τα αγοράζουμε από το εξωτερικό !!!!!

zephyr1
24/11/2007, 23:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από blueblack
ΠΑΙΔΙΑ..........ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ARAI ΚΑΙ SHOEI ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ........

Όλα τά ύπόλοιπα έπονται..........νά μή λέμε μάρκες.........

RX-7 corsair..............Η ΚΟΡΥΦΗ..........

Δέν είναι όμως κράνος γιά βόλτες,ούτε γιά κρύα ούτε γιά on-off.......!!!!!!!!
Eίναι κράνος γιά SS άπό 600 καί πάνω.......!!!!!!!!
γιά γρήγορη όδήγηση.......θά τό καταλάβει κάποιος μετά τά 230-240 χιλ.....

Στά ίδια σχεδόν έπίπεδα καί τό X-spirit ίσως λίγο πιό κάτω........

Τά δεύτερα μοντέλλα τών έταιρειών λίγο πιό κάτω.........καί γιά λιγώτερα
χιλιόμετρα, πιό καλή όμως προστασία άπό καιρό........καί λιγότερο θόρυβο...

Στήν ποιότητα θεωρώ καλύτερο τό shoei ...........άλλά στήν έφαρμογή
στό κεφάλι μία είνα ή λέξη..............ARAI.........!!!!!!!!!

Όσοι όμως έχετε πάρει αύτά τά κορυφαία κράνη γιά νά μήν έχετε θόρυβο
ή γιά βολτούλες άπαλές τό χειμώνα.............
ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ...............ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.........!!!!!!!!!

Γιά άλλη δουλειά βγήκανε αύτά..........ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΓΚΑΖΙΑ........

Άλλιώς έχει Νόλαν,Ούβεξ, Σούμπερθ, agv, κ.λ.π.κ.λ.π.......

Καί γιά νά προλάβω μερικούς...........
Καί μέ Μερσεντές πάς Άθήνα καί μέ Σκόντα........!!!!!!!!!!!

Όποιος λοιπόν είναι άποφασισμένος νά κάνει τούς συμβιβασμούς αύτούς μέ αύτά
τά κράνη...........μπορεί νά τά φοράει καί μέ παπάκι.........ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.......

Δέν προσφέρουν κάτι παραπάνω στό θέμα τής άσφάλειας, έκτός άπό τό ότι τό ύλικό τους
δέν έχει ήμερομηνία λήξεως, ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.........προσοχή στό μπαγιάτικο
καί θά ήταν καλά νά μήν έξαντλούμε τά όρια 5-7 χρόνια.........!!!!!!!!

Προσωπικά ..........όχι άπλά τά έξάντλησα άλλά ...........ΤΑ ΞΕΣΚΙΣΑ..........
Είχα άγοράσει τό arai μου Ντούχαν τό 1990..........πού ήταν καί έτος παραγωγής του
καί τό φορούσα καί μέ ...............ΕΣΩΣΕ.............σέ πρόσφατη πτώση........!!!!!

Αύτό δέ θά τό συμβούλευα σέ κανέναν.........!!!!!!!!!

χτύπησε ,έσπασε,.........καί άπεσύρθη πλέον, νά μού θυμίζει πόσο φτηνή είναι ή
άνθρώπινη ύπαρξη...........ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ.........τουλάχιστον ότι μπορείς....!!!!!!!!

Τα πες ολα.:a10:

Αυτο για καθε μερα και ας καουν τα καρβουνα.:)

112987

SUZUKAKIAΣ
25/11/2007, 00:07
Είσαι σχεδόν στα πάντα λάθος !!!!!! :nono: :nono: :nono:
Κατ' αρχήν όσοι γράφουμε γράφουμε από την προσωπική μας εμπειρία .......
Το να διαπιστώσεις ποιό είναι και ποιό δεν είναι καλό σε περίπτωση σύγκρουσης είναι πολύ πιό εύκολο απ' ότι νομίζεις, χωρίς να κουτουλάς τοίχους ........
Το δίκτυο είναι ΓΕΜΑΤΟ με βίντεο από δοκιμές κρανών .......... ειδικά για τις παραπάνω μάρκες υπάρχουν βίντεο και για την κατασκευή τους και για τις δοκιμές αντοχής και προδιαγραφών !!!
Κανείς δεν είπε ότι τα AGV είναι κακά κράνη ή τα NOLAN ή τα UVEX κ.λ.π.
ΟΜΩΣ τα ARAI και τα SHOEI έχουν την καλλίτερη εφαρμογή κατά γενική ομολογία και άρα μεγαλύτερη άνεση και ΑΥΤΟ το πληρώνεις !!!!!!!!!!!
Όσο για το αν πλένεται - αφαιρείται η επένδυσή του για μένα είναι από τα βασικότερα για λόγους ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ .......... αν εσένα σου αρέσει να μυρίζει ιδρώτα το κράνος ............ πάσσο !!!!!!!
Ακόμα θα σου πω ότι έχουν περάσει πολλά κράνη από το κεφάλι μου και οι δύο αυτές μάρκες είναι κορυφαίες.
Τα σημερινά AGV, NOLAN & X-lite απλά ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ !!!!!! Σοβαρά μιλάω !!! Ειδικά στα ΑGV περισσεύει έξω η μύτη μου και δεν κλείνει η ζελατίνα !!!
Όσο για τα γραφικά είναι καθαρά θέμα γούστου αλλά και πάλι δεν είναι το βασικό κριτήριο αγοράς .........
Πρώτα βρίσκεις ποιό κράνος ταιριάζει καλλίτερα στο κεφάλι σου ΚΑΙ ΜΕΤΑ κοιτάς και τα γραφικά ...........
Πάντως υποψιάζομαι ότι ΔΕΝ έχεις κάνει απόσταση φορόντας ARAI ή SHOEI ............ πιστεύω ότι τότε θα είχες άλλη γνώμη ...............
Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι οι εξωφρενικές τιμές τους .......... γι' αυτό και σχεδόν όλοι τα αγοράζουμε από το εξωτερικό !!!!!

αχχχχχχχχχ....και εσυ εισαι λαθοσ γιατι μαλλον δεν καταλαβεσ τι ειπα.απαντησεσ λεσ και ειπα εγω αλλα πραματα.δεν ειπα οτι δεν περνο κρανη που να μην πλενονται και δεν ειπα οτι μαρεσει να μιριζο ιδροτιλα ρεεεεεεε...και οτι δεν μπαινουν τα κρανη στο κεφαλι σου και προεκσεχει ι μιτι σου δεν ειναι κριτιρια για να ναι ενα κρανοσ καλο.και δεν ειπα οτι τα γραφικα ειναι κριτιριο βασικο για την αγορα.ειπα ακριβοσ το αντιθετο που λεσ και συ.

και για να πο ακομα κατι για να σου δοσο να καταλαβεισ τι εγραφα πριν ,δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα τα αραι και τα σοεη....ισα ισα οτι και γο λεο οτι ειναι ΑΠΟ ΑΠΟ ΑΠΟ ΑΠΟ ΡΕΕΕΕΕΕ ΑΠΟ τα καλυτερα...οχι ομοσ οτι τα αλλα δεν ειναι καλα.

και οσο για τα κρασ τεστ τι σχεσι εχει οτι μπορο να τα δο απο το ιντερνετ?
αφου ενοειτε οτι τα κρανη τα επονυμα και οχι τον 50 ευρο ειναι καλα στην συγκρουσι

SUZUKAKIAΣ
25/11/2007, 00:12
και κατι αλλο. οταν ειπα οτι δεν μπορουμε να σιγκρινουμε το θεμα κρουσησ αλλο ενοουσα. οτι αναμεσα στο αραι και στο σοεη η στο agv ειπα οτι δεν μπορουμε να πουμε ποιο ειναι καλιτερο γιατιαπλα ειναι ολα κορυφι.δεν νομιζο καποιοσ να παθει κατι με ενα σοεη και να μιν παθενε με το αραι σοστα?

zuki1000k5
25/11/2007, 03:09
Ειδικά στα ΑGV περισσεύει έξω η μύτη μου και δεν κλείνει η ζελατίνα !!!

Ti miti exeis re megale???:confused: :confused: :confused:

:lol: :lol:

arxaios
25/11/2007, 08:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από zuki1000k5
Ειδικά στα ΑGV περισσεύει έξω η μύτη μου και δεν κλείνει η ζελατίνα !!!

Ti miti exeis re megale???:confused: :confused: :confused:

:lol: :lol:

Όχι τόσο μεγάλη πάντως που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο ............
Απλά κάθεται τελείως περίεργα το ρημάδι !!!!!!!!! :eyepop: :eyepop: :eyepop:

arxaios
25/11/2007, 09:05
αχχχχχχχχχ....και εσυ εισαι λαθοσ γιατι μαλλον δεν καταλαβεσ τι ειπα.......

Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες τι έχεις γράψει ..............
Ξαναδιάβασέ τα !!!!!
Και επίσης σου ξαναλέω ΌΤΑΝ θα έχεις δοκιμάσει καμμιά 10-ρια κράνη σε καθημερινή χρήση, ΤΟΤΕ θα μπορείς να έχεις ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΈΝΗ ΑΠΟΨΗ (και όχι να βγάζεις άναρθρες κραυγές και αφορεσμούς) και πίστεψέ με το ότι αναβάτες μοτό, με 20-ετή και βάλε εμπειρία, προτιμάμε αυτές τις μάρκες ΚΑΤΙ σημαίνει !!!!!!!
Ούτε τα φράγκα μας τρέχουν από τα μπατζάκια, ούτε (πολύ παραπάνω) είμαστε κορόιδα ......
Σε τελική ανάλυση όμως, δικό σου είναι το κεφάλι .......

:wave2: :wave2:

zuki1000k5
25/11/2007, 16:57

Dn simfono oti ta Arai k Shoei theorountai korufaia mono gia logous marketing...Pou stin teliki k etsi na einai,otan mia etairia exei tin oikonomiki dinami gia toso kalo marketing simainei oti tha exei k tin oikonomiki dinami oste na ftiaksei kati pragmatika kalo,kati korufaio,stin periptosi mas ena korufaio kranos...

Ontos to idio tha se prostatepsei ena kranos ton 200 euro k ena ton 900 alla to thema DEN einai MONO i prostasia alla k to ti epipleon sou prosferei to kathe kranos...Stin peripstosi ton Arai k ton Shoei exeis kaliteri aerodinamiki sta polla ara ligoterous strovilismous ara perissoteri sigentrosi tou odigou ston dromo.Episis kaliteri poiotita kataskevis pou simainei ligoteres fthores esto k se kathimerini xrisi, se sxesi me alla krani pou tha anagasteis mesa se 2-3 xronia na allakseis...Alloste posous vlepeis kathimerina stous dromous me palaia montela arai k shoei k posous me palaia nolan,uvex, ktl...

Auti einai i prosopiki mou apopsi k dn nomizo na diaferei k polu apo tin pragmatikotita...:winka:

SUZUKAKIAΣ
25/11/2007, 17:52
Ξαναδιάβασέ τα !!!!!
Και επίσης σου ξαναλέω ΌΤΑΝ θα έχεις δοκιμάσει καμμιά 10-ρια κράνη σε καθημερινή χρήση, ΤΟΤΕ θα μπορείς να έχεις ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΈΝΗ ΑΠΟΨΗ (και όχι να βγάζεις άναρθρες κραυγές και αφορεσμούς) και πίστεψέ με το ότι αναβάτες μοτό, με 20-ετή και βάλε εμπειρία, προτιμάμε αυτές τις μάρκες ΚΑΤΙ σημαίνει !!!!!!!
Ούτε τα φράγκα μας τρέχουν από τα μπατζάκια, ούτε (πολύ παραπάνω) είμαστε κορόιδα ......

τι να πο μαλλον με τον γραπτο λογο δεν σινενοουμαστε.
λοιπον για να τελιονουμε
καθε κρανοσ απο ενα επιπεδο και μετα (ασ πουμε 250 με 300 ευρο και πανω)(ειπα μια τιμη πανω κατω) μπορεισ να το φορασ και να ειναι ασφαλεσ σε μια πτοση.και σε καμια περιπτοση δεν ειναι χειροτερο απο το αραι τον 900.

μετα,υπαρχουν ανθροποι που τουσ βολευει ο κουβασ τον 50 ευρο και αυτοι που το αραι που λετε οτι ειναι το πιο βολευτικο να μιν του καθετε καλα.οποτε ειναι θεμα του καθενα.

αρα θελο να καταλιξω τοση ορα στο οτι αφου τα κρανη (και οταν λεο κρανη δεν ενοο τουσ κουβαδεσ) ειναι ασφαλεσ σε μια πτοση και τον καθενα τον βολευει οποιο να ναι τοτε δεν μπορει να βγει κανεισ και να πει οτι το ταδε κρανοσ ειναι το καλιτερο...

με ποιανετε τωρα?

SUZUKAKIAΣ
25/11/2007, 17:58
Ξαναδιάβασέ τα !!!!!

και να σου πο και κατι αλλο που μου λεσ οτι δεν ειστε κοροιδα που παροτιματε αυτεσ τισ μαρκεσ???
εχο ενα φιλο 42 χρονον που οδιγαει απο 13 και δεν εχει βαλει ποτε κρανοσ αραι ουτε σοεη,τα βριζει και κλεει ακομα τα λευτα που δοσε να παρει αραι και σοεη γιατι λεει δεν τον βολευανε και δεν τα πιγενε.τον βολευουν μονο agv και καμια φορα ειχε παρει και uvex.αυτοσ τι ειναι κοροιδο????τι να πο δεν ξερετε εδο μεσα να στιριζετε τιν γνομι σασ με κανονικα επιχειρηματα.

Tpap
25/11/2007, 20:10
ειχα διαφορα μοντελα νολαν κ agv, και καποια ανοιγομενα μιας κ με βολευαν αρκετα εδω μεσα..
Πριν 2 ετη πηρα το rx7--δυστυχως ομως με απογοητευσε..πιστευα οτι θα ειχα ενα πολυ καλο --αν οχι το καλλιτερο--κρανακι αλλα τα πραγματα δεν ηταν ετσι.

Το εδωσα κ λιγο πριν το καλοκαιρι πηρα το xr-1000.
Παρ' οτι ειναι στα μισα λεφτα το θεωρω εν γενει καλλιτερο του rx7.

Το εξωτερικο κελυφος ειναι (γιατο ιδιο νουμερο) κατατι μικροτερο, πολυ μα πολυ λιγοτερο θορυβωδες, με εξαιρετικο εξαερισμο και αυτο, ιδιας ποιοτητας πανω κατω υλικα επενδυσης με αραι, πολυ πιο ευκολη αντικατασταση ζελατινας, μου ''καθεται'' πολυ πιο καλα απο το αραι.

Απλα δεν πιστευα οτι ενα κρανακι στα μισα χρηματα θα ηταν τοσο πιο καλο.

mats8282
25/11/2007, 20:35
Τελικα τι κρανος πηρες :confused: :confused:

Δεν ειδα να λες.

nikos force
25/11/2007, 20:42
ΞΑΝΑΛΕΩ για 100στη φορά ότι ναι στην αρχή είναι λίγο περίεργη η διαδικασία, αλλά ΟΤΑΝ την μάθεις είναι ΤΕΛΙΚΑ πολύ ευκολότερη από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΝΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FOLLOW THE F@@@@@CKING INSTRUCTION PRECISELY !!!!!!!!!!!!!!!!
Aν ακολουθήσεις ΑΚΡΒΩΣ τις οδηγίες δεν έχει κανένε πρόβλημα, μπορεί να αλλάξω και 3 φορές ζελατίνα καθημερινά ............ :wave2: :wave2: :wave2: tin MAKRAAAAN PIO EYKOLI allagi tin exoun ta shark...exw kai ta men kai ta de...

SUZUKAKIAΣ
26/11/2007, 00:45
Ξαναδιάβασέ τα !!!!!

αρχαιεεεεεεεεεεεεεεεεε ειδεσ τι ειπε ο tpap??????

ΓΡΑΦΕΙ>>ειχα διαφορα μοντελα νολαν κ agv, και καποια ανοιγομενα μιας κ με βολευαν αρκετα εδω μεσα..
Πριν 2 ετη πηρα το rx7--δυστυχως ομως με απογοητευσε..πιστευα οτι θα ειχα ενα πολυ καλο --αν οχι το καλλιτερο--κρανακι αλλα τα πραγματα δεν ηταν ετσι.

Το εξωτερικο κελυφος ειναι (γιατο ιδιο νουμερο) κατατι μικροτερο, πολυ μα πολυ λιγοτερο θορυβωδες, με εξαιρετικο εξαερισμο και αυτο, ιδιας ποιοτητας πανω κατω υλικα επενδυσης με αραι, πολυ πιο ευκολη αντικατασταση ζελατινας, μου ''καθεται'' πολυ πιο καλα απο το αραι.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΙΤΗΕΛΑ ΝΑ ΠΟ.....Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΦΤΙΝΟ ΚΡΑΝΟΣ....ΤΟΣΙ ΟΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ........ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ,ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ...ΣΚΑΤΑ...ΟΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ

arxaios
26/11/2007, 14:13
αρχαιεεεεεεεεεεεεεεεεε ειδεσ τι ειπε ο tpap??????

ΓΡΑΦΕΙ>>ειχα διαφορα μοντελα νολαν κ agv, και καποια ανοιγομενα μιας κ με βολευαν αρκετα εδω μεσα..

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΙΤΗΕΛΑ ΝΑ ΠΟ.....Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΦΤΙΝΟ ΚΡΑΝΟΣ....ΤΟΣΙ ΟΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ........ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ,ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ...ΣΚΑΤΑ...ΟΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ

Να σου το πω το μυστικό ;;;;;;;
ΤΟ XR - 1000 είναι SHOEI ...........
Απλά ο Trap μάλλον ΔΕΝ έχει δοκιμάσει το X - 11 ή X - Spirit που είναι το ακριβότερο SHOEI και σαφώς ανώτερο ...........

Ακόμα θα σου πω και κάτι ακόμα ............ τα κράνη τα φέρνουμε οι πιο πολλοί από εξωτερικό και στοιχίζουν περίπου 500 Ε και όχι 900 Ε που πουλιούνται στην ελλάδα ...........

Το ότι δεν άρεσε στον Trap δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, καθώς στους περισσότερους κάθονται άψογα ......

Τέλος θα ήθελα να μιλάς με βάση την ΔΙΚΗ σου εμπειρία και όχι με το ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ, ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ, Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΟΥ κ.λ.π.

Είσαι ΜΟΛΙΣ 19 χρονών !!!!!!!!!!! Πόσα κράνη έχεις δοκιμάσει σε μακρόχρονη χρήση ;;;;;;;;;; 3 - 4 ίσως !!!!!!!!!! Πως κρίνεις και επικρίνεις ΟΤΑΝ ΔΕΝ έχεις την απαραίτητη εμπειρία, που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει να ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ όλες αυτές τις μάρκες κράνη ;;;;;;;;

Και πέρα απ' αυτό ένα κράνος 250 Ε πίστεψέ με ΔΕΝ είναι το ίδιο ασφαλές με ένα των 500 Ε ..........
Σου εύχομαι απλά να μην το μάθεις με τον άσχημο τρόπο !!!!!!!!

Τα λεφτά που δίνεις για ένα ΚΑΛΟ ΚΡΑΝΟΣ είναι η ΣΟΦΟΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ που μπορείς να κάνεις !!!!!!!!

Tpap
26/11/2007, 14:23

Απλά ο Trap μάλλον ΔΕΝ έχει δοκιμάσει το X - 11 ή X - Spirit που είναι το ακριβότερο SHOEI και σαφώς ανώτερο ...........
Το ότι δεν άρεσε στον Trap δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, καθώς στους περισσότερους κάθονται άψογα ......

Τα λεφτά που δίνεις για ένα ΚΑΛΟ ΚΡΑΝΟΣ είναι η ΣΟΦΟΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ που μπορείς να κάνεις !!!!!!!!

το χ-σπιριτ το δοκιμασα προσφατα (σκεφτομουν να το παρω και για δευτερο να κρατησω το χρ-1000)
και πρεπει να σου πω οτι κοστιζει τα διπλασια χρηματα, αλλα ΔΕΝ ειναι δυο φορες καλλιτερο.
Ειναι απλα ελαχιστα καλλιτερο, τοσο ωστε να μην δικαιολογει το υψηλο κοστος του.
Σε καθε περιπτωση πολυ καλλιτερο του ρχ7 αλλα με μικρη διαφορα απο το χρ1000.

ΔΕΝ θα το παρω--θα παρω αλλο ενα χρ1000.
οτι αναφερω ειναι απολυτα προσωπικες κρισεις κ αποψεις.

Συμφωνω με το τελευταιο που εγραψες.

makis206
26/11/2007, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
το χ-σπιριτ το δοκιμασα προσφατα (σκεφτομουν να το παρω και για δευτερο να κρατησω το χρ-1000)
και πρεπει να σου πω οτι κοστιζει τα διπλασια χρηματα, αλλα ΔΕΝ ειναι δυο φορες καλλιτερο.
Ειναι απλα ελαχιστα καλλιτερο, τοσο ωστε να μην δικαιολογει το υψηλο κοστος του.

Συμφωνώ πάρα πολύ με αυτό αλλά θα ρίξω το μεγάλο μου παράπονο για το XR-1000 που αμαυρώνει την κατά τ'άλλα τέλεια εικόνα του..

Δεν γίνεται ρε παιδιά ένα κράνος που κοστίζει από 400 μέχρι 530 ευρώ να μην έχει πλήρως αφαιρούμενη επένδυση.

Ναι οκ, βγάζεις τα μάγουλα και βουτάς το υπόλοιπο σε μια λεκάνη με νερό αλλά για ένα κράνος των 500 ευρώ το θεωρώ απαράδεκτο !

Συν ότι το X-Spirit έχει πολύ καλύτερης ποιότητας επενδύσεις που προσφέρουν και καλύτερη αντιιδρωτική και αντιαλλεργική προστασία, αλλά προσφέρει και καλύτερη εφαρμογή στο κεφάλι λόγω των μαξιλαριών που όσο βυθίζονται γίνονται και πιο σκληρά κάνοντάς το πιο άνετο και σταθερό στα περισσότερα σχήματα κεφαλιών..

Εκεί υστερεί κατά πολύ το XR-1000 κι όσο κι αν το λάτρεψα όταν το αγόρασα τόσο με χάλασε όταν δοκίμασα το X-Spirit. Τώρα κατά πόσο αυτή η διαφορά αξίζει 300-400 ευρώ είναι στην κρίση του καθενός νομίζω.

Αν και η αγορά του στυλ j-helmet υπερκαλύπτει αυτό το χάσμα κατά τη γνώμη μου..

costas81
26/11/2007, 16:01
και γω ειμαι απίστευτα ευχαριστημένος με το κρανάκι μου!

Έχω το x-spirit και μάλιστα στα ίδια χρώματα με του Μάκη 26587457874206!!

Το κράνος απλά ειναι τελειο στο κεφάλι μου!

Νιώθεις τον αερα να ρεει απιστευτα μεσα στο κράνος και να σε δροσίζει!

Το νιώθω σε σχεση με το airoh που εχω πουπουλο και πολυ ανετο ακομα και στα 200!

Το αγορασα απο fc-moto 499? + 10 μεταφορικα + 5 για αντικαταβολη συνολο 514?

Πιστεύω ότι τα αξίζει μέχρι τελευταίο ?

+ 1000 σε όσα έχει πει ο makis μέχρι τώρα!

SUZUKAKIAΣ
26/11/2007, 16:08
Να σου το πω το μυστικό ;;;;;;;
ΤΟ XR - 1000 είναι SHOEI ...........

Ακόμα θα σου πω και κάτι ακόμα ............ τα κράνη τα φέρνουμε οι πιο πολλοί από εξωτερικό και στοιχίζουν περίπου 500 Ε και όχι 900 Ε που πουλιούνται στην ελλάδα ...........

Τέλος θα ήθελα να μιλάς με βάση την ΔΙΚΗ σου εμπειρία και όχι με το ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ, ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ, Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΟΥ κ.λ.π.

Είσαι ΜΟΛΙΣ 19 χρονών !!!!!!!!!!! Πόσα κράνη έχεις δοκιμάσει σε μακρόχρονη χρήση ;;;;;;;;;; 3 - 4 ίσως !!!!!!!!!! Πως κρίνεις και επικρίνεις ΟΤΑΝ ΔΕΝ έχεις την απαραίτητη εμπειρία, που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει να ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ όλες αυτές τις μάρκες κράνη ;;;;;;;;

Και πέρα απ' αυτό ένα κράνος 250 Ε πίστεψέ με ΔΕΝ είναι το ίδιο ασφαλές με ένα των 500 Ε ..........
Σου εύχομαι απλά να μην το μάθεις με τον άσχημο τρόπο !!!!!!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΗΓΕ ΑΛΛΟΥ.ΕΓΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΩ,ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΡΧΑΙΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΛΩΝΩ.ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΑΣΧΕΤΕ ΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΜΠΗΧΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΚ?

ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ''ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΑΔΕ''
ΓΙΑ 2 ΛΟΓΟΥΣ
1 ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΡΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ
2 ΤΟ ΑΝ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΦΟΡΑΕΙ

ΜΕ ΠΟΙΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ?
ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.

και κατι αλλο βεβαια και ξερω πωσ το χρ1000 ειναι σοεη.απλα μαλλον μπερδευτικα οταν εγραφα.αλιμονο και οποιοσ ειναι εδο μεσα δεν ξερει το χρ1000

arxaios
26/11/2007, 17:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Σε καθε περιπτωση πολυ καλλιτερο του ρχ7 αλλα με μικρη διαφορα απο το χρ1000.

ΔΕΝ θα το παρω--θα παρω αλλο ενα χρ1000.
οτι αναφερω ειναι απολυτα προσωπικες κρισεις κ αποψεις.

Συμφωνω με το τελευταιο που εγραψες.

Η διαφορά τους είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και κατ' εμέ είναι ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ κράνος μαζικής παραγωγής ........
Την αξία του την καταλαβαίνεις από τον τρόπο που κυκλοφορεί ο αέρας (πράγμα που δεν το βλέπεις στατικά) και από το πως ΔΕΝ κάθεται η επένδυση μετά από αρκετό χρόνο, σε αντίθεση με το XR - 1000 ........ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ αυτό που είπε ο makis206 ότι η επένδυση ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΕΝΕΤΑΙ ΟΛΗ .......
Φυσικά εδώ πρέπει να πούμε ότι η ΕΠΕΝΔΥΣΗ τόσο στα ARAI RX-7 όσο και στο SHOEI X-Spirit αλλάζει και μπορεί να μπει λεπτότερη ή παχύτερη για ακόμα καλλίτερη εφαρμογή ...... (για τα Shoei αυτό το γεγονός ΔΕΝ είναι ευρύτερα γνωστό, δεν ξέρω γιατί)

Ξαναλέω επίσης ότι από το εξωτερικό ΚΑΙ τα δύο κράνη κάνουν περίπου 500 Ε ............

arxaios
26/11/2007, 18:41

1 ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΡΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ
2 ΤΟ ΑΝ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΦΟΡΑΕΙ

Εδώ ακριβώς είναι που είσαι λάθος !!!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!!!!!
Το πόσο καλά είναι δεν έχει να κάνει με την τιμή τους αλλά με την κατασκευή τους και το ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ το κάθε μοντέλο........

ΤΟ ΑΝ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!!!!!!!! Αν ένα κράνος δεν κάθεται καλά και ΔΕΝ σε βολεύει ΤΟΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ οι πιό πολλοί παίρνουν το αμέσως μεγαλύτερο και αυτό ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ - ΠΤΩΣΗΣ ............... ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ..........
Γι αυτό η ΚΑΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ με ταυτόχρονη ΑΝΕΣΗ είναι βασική !!!!!!!!!!

Επίσης τα καλά κράνη είναι μελετημένα ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΑ για να μην κουράζουν στην πολύωρη χρήση .......

SUZUKAKIAΣ
27/11/2007, 03:20
Εδώ ακριβώς είναι που είσαι λάθος !!!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!!!!!
Το πόσο καλά είναι δεν έχει να κάνει με την τιμή τους αλλά με την κατασκευή τους και το ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ το κάθε μοντέλο........

ΤΟ ΑΝ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!!!!!!!! Αν ένα κράνος δεν κάθεται καλά και ΔΕΝ σε βολεύει ΤΟΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ οι πιό πολλοί παίρνουν το αμέσως μεγαλύτερο και αυτό ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ - ΠΤΩΣΗΣ ............... ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ..........
Γι αυτό η ΚΑΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ με ταυτόχρονη ΑΝΕΣΗ είναι βασική !!!!!!!!!!

Επίσης τα καλά κράνη είναι μελετημένα ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΑ για να μην κουράζουν στην πολύωρη χρήση .......

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ.

ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ.

ΠΑΙΔΙΑ,ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟΥΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΗΜΕΝΟΙ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΡΧ7 ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡ1000 Η ΤΟ AGV STEALTH ΤΩΝ 300 ΕΥΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ...ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ

zireous
04/12/2007, 10:19
Είναι μύθος το ακριβό κράνος και ειδικά στην Ελλάδα το έχουνε μαμήσει το θέμα...

Τo XR-1000 που φοράω, φέτος το πήρα όπως έχω ξαναπεί (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=42598&highlight=shoei) 238.49 ευρώ.

Με τα ρέστα θα μπορούσε πχ ένας νέος αναβάτης με περιορισμένο budget να πάρει κάνα μπουφανάκι της προκοπής ή/και περισσότερο εξοπλισμό.

Στη δικιά μου περίπτωση ξέρω ότι και το καλύτερο κράνος θα το πετάξω όταν "λήξει", άσε που από τις γρατζουνιές (μαδερφάκινγκ μπάμπουρες κλπ έντομα) μπορεί να το πετάξω και νωρίτερα.

Πως είπατε; Δεν έχει αυτά τα φισφιριλέ σχεδιάκια που ανεβάζουν κάνα 100άρι ευρώ τουλάχιστον τη τιμή;

Χ?στηκα... Άμα είχα τέτοια κολλήματα, θα έκανα custom βαφή έτσι κι αλλιώς.

Tpap
04/12/2007, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Πως είπατε; Δεν έχει αυτά τα φισφιριλέ σχεδιάκια που ανεβάζουν κάνα 100άρι ευρώ τουλάχιστον τη τιμή;
Ναι αλλα πως θα το παρω, χωρις το κατιτις του?
Χωρις το σχεδιακι του ταδε?
Χωρις δρακους με φτερα? χωρις νεκροκεφαλα? χωρις μια τρελη βαφη?
Δε γινεται φιλε, αφου τα χουν ολοι.

zireous
04/12/2007, 11:45
Κάντο μοναδικό τότε. Υπάρχουν μαγαζιά που αναλαμβάνουν αερογραφίες για κράνη.

Φρόντισε μόνο να είναι αρκετά ορατό μετά.

ΜΟΖΑΡΤ
04/12/2007, 12:11
ειχα και τα δυο οποτε ειμαι αντικειμενικος ας μηλισω λοιπον.
καταρχην να ξεχωρσηουμε οτι τα ευρωπαικα shoei einai 250+ πιο ελαφρα απο τα γιαπωνεζικα και αμερικανικα μιας και εχουν και carbon μεσα κατι που απουσιαζει απο τα αλλα γι'αυτο ειναι και πιο βαρια και πιο φτηνα.

ας ξεκινησουμε απο τα απαραδεκτα.
- τα araι: 1)εχουν τοσο πολυ θορυβο που μετα απο καποια χιλιομετρα δεν τον αντεχεις αρα μονο με ωτασπιδες μπορεις να το φορας για πολυ ωρα
2)εχουν τοσο χαλια θεσεις οι αεραγωγοι που με δυσκολια μπορεις να τους καθαρισεις και ειδικα αυτος που εχει πανω μετα τον διακοπτη. οτι περασει μενει εκει για απανθρακωση δημιουργοντας μια ασχημη εικονα ειδικα αν ειναι διαφανος ο αεραγωγος.
-τα shoei: ως μεγαλο τους αρνητικο βρηκα οτι η ζελατινα θολωνει απιστευτα ευκολα και φυσικα δεν εχει επιλογη να ανοιξεις αερογωγο πανω της για να ξεθολωσει.υπαρχει η λυση της αντιθαμβωτικης αλλα αν το φερετε απο εξω η ζελατινα ειναι χωρις υποδοχες αρα ή αγοραζεται το κιτακι να κανεται τρυπες ή παιρνετε αλλη ζελατινα

τα θετικα τωρα
-τα araι : εχουν κορυφαιο φινιρισμα εξωτερικα και θα τα ελεγα αψεγαδιαστα.το εσωτερικο τους ειναι σαν να καθεσαι σε πολυτελειας καθισμα γερμανικου αυτοκινητου.
εχει κορυφαιο εξαερισμο.ειδικα το καλοκαιρι νομιζεις οτιν ανοιξες το airocodition,καλη αεροδυναμικη και μεγαλο οπτικο πεδιο
-τα shoei ειναι σχεδον αθορυβα με διαφορα 50 χιλιομετρων απο τα arai.οτι ακους στο δευτερο στα 130 τα ακους στο shoei στα 170+.
επισης ειναι πολυ πιο αεροδυναμικο απο οτι εχω φορεσει.η αεροτομη πισω κανει φοβερη δουλεια και μειωνει εως εξαφανιζει τους στροβιλισμους.
η αεραγωγοι δουλευουν αλλα οχι οσο στα arai.
το φινιρισμα τους ειναι πολυ προσεγμενο οπως και το εσωτερικο αλλα θυμιζει ακριβο ιαπωνικο αυτοκινητο.η ζελατινα κλειδωνει με πολυ πιο ευκολο τροπο και φυσικα βγαινει με πολυ πιο ευκολο τροπο απο οτι στα arai.

αν με ρωτατε πιο προτιμαω θα ελεγα οτι αν ημουν καθε μερα στην πιστα οπου χρειαζεται να ακους τα παντα και να εχει κορυφαιο εξαερισμο θα σας ελεγα araia.
για καθημερινη χρηση και ταξιδια ομως θα κατεληγα στο shoei.
πρωτα απο ολα ομως δοκιμαστα τε να δειτε ποιος σας ταιριαζει καλυτερα :wave2:

Lazio
04/12/2007, 12:16
Φυσικα και εγω ειμαι μεταξυ ΑΡΑΙ Κ SHOEI αλλα συναδελφοι χρεαιζομαι μια βοηθεια :smilea:

Το XR-1000 με το Χ-SPIRIT εχει το ιδιο κελυφος εσωτερικα? :confused:

Το XR-1000 σε medium ειχε τελεια εφαρμογη στο κεφαλι μου θα ισχυει το ιδιο με το Χ-SPIRIT?

Καπου διαβασα οτι χρειαζεται ενα νουμερο πανω στο Χ-SPIRIT λογω στενοτερου εσωτερικου ισχυει?

makis206
04/12/2007, 13:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazio
Καπου διαβασα οτι χρειαζεται ενα νουμερο πανω στο Χ-SPIRIT λογω στενοτερου εσωτερικου ισχυει?

Tα μεγέθη εσωτερικά είναι τα ίδια απλώς τα μαξιλαράκια του X-Spirit είναι πιο "φουσκωμένα", δεν θα αντιμετωπίσεις όμως πρόβλημα αφού σύντομα θα πάρουν το σχήμα του προσώπου σου.

Το Χ-Spirit διαφέρει στο ότι διατίθονται διαφορετικά εξωτερικά κελύφη για κάθε μέγεθος κράνους :winka:

Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις για τον εξής λόγο:

Ας πούμε ότι το κεφάλι σου έχει διάμετρο 56και κάτι ψιλά cm και στο XR-1000 φορούσες οριακά το Small που προορίζεται για κεφάλι διαμέτρου από 55 έως 56cm, τότε το πιθανότερο είναι ότι το X-Spirit σε small θα σου πέσει μικρό.

Αν όμως βρίσκεσαι για παράδειγμα κάπου στη μέση των διαστάσεων που δίνονται για το XR-1000 τότε δεν νομίζω ν'αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα, η δοκιμή πιστεύω ότι επιβάλλεται όμως.

Lazio
04/12/2007, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Tα μεγέθη εσωτερικά είναι τα ίδια απλώς τα μαξιλαράκια του X-Spirit είναι πιο "φουσκωμένα", δεν θα αντιμετωπίσεις όμως πρόβλημα αφού σύντομα θα πάρουν το σχήμα του προσώπου σου.

Το Χ-Spirit διαφέρει στο ότι διατίθονται διαφορετικά εξωτερικά κελύφη για κάθε μέγεθος κράνους :winka:

Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις για τον εξής λόγο:

Ας πούμε ότι το κεφάλι σου έχει διάμετρο 56και κάτι ψιλά cm και στο XR-1000 φορούσες οριακά το Small που προορίζεται για κεφάλι διαμέτρου από 55 έως 56cm, τότε το πιθανότερο είναι ότι το X-Spirit σε small θα σου πέσει μικρό.

Αν όμως βρίσκεσαι για παράδειγμα κάπου στη μέση των διαστάσεων που δίνονται για το XR-1000 τότε δεν νομίζω ν'αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα, η δοκιμή πιστεύω ότι επιβάλλεται όμως.

Η κεφαλα μου ειναι στα 58cm γιαυτο το XR-1000 που δοκιμσα σε medium ειχε τελεια εφαρμογη.
Αυτο που με ξενερωσε ηταν οτι δεν αφαιρειται ολο το εσωτερικο για μπουγαδα

Οποτε σε X-Spirit μπορει να χρειαζομαι το L. Οπως ειπες η δοκιμη επιβαλλεται :winka:

Η μηπως να παρω το RX7 τελικα :lol:

makis206
04/12/2007, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazio
Η μηπως να παρω το RX7 τελικα :lol:

Δοκίμασε και τα δύο αν έχεις τη δυνατότητα και στο medium αλλά και στο large !

Πιθανόν το X-Spirit (δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα μαξιλαράκια του RX-7) να σε στενέψει στην αρχή στο medium αλλά αφιέρωσέ του λίγο χρόνο στην περίπτωση που σε πιέζει ελάχιστα για να το δεις πιο ολοκληρωμένα μέχρι να "κάτσουν" λίγο τα μαξιλαράκια του.

:winka: