PDA

View Full Version : Δίπλωμα ?

nelson
06/06/2007, 15:06
Γεια χαρά,

πήγε σήμερα το αδερφάκι μου να κάνει τα χαρτιά για δίπλωμα, πρόσφατα έκλεισε τα 18.

Απ'οτι ήξερα, όπως είχε η κατάσταση σε αυτήν την ηλικία μπορεί να βγάλει μέχρι κάποια ιπποδύναμη, 24 kw αν θυμάμαι αρκεί η αναλογία ιπποδύναμης/βάρους να μην υπερβαίνει μια συγκεκριμένη τιμή, δε την θύμάμαι τώρα.

Απ'οτι του είπαν όμως στο αρμόδιο γραφείο, αυτό άλλαξε πριν απο μερικές μέρες!!!
Και πλέον είναι όπως παλιά, δηλ. 18 για 125cc, 21 για παραπάνω...

ξέρει κανείς τίποτα; Τι ισχύει τελικά; Αλλάξανε στα μουλωχτά πάλι τις προδιαγραφές ή βαριόταν ο τύπος στο γραφείο και έλεγε π@π@ριές;

nelson
06/06/2007, 15:20
στο site του υπουργείου μεταφορών μια φορά λέει :

"Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του για άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ισχύος μέχρι 25kW ή με λόγο ισχύος προς βάρος μέχρι 0,16kW/kg ή το 21ο έτος της ηλικίας του για άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας οποιασδήποτε ισχύος ή λόγου ισχύος προς βάρος."

οπότε είτε δεν άλλαξε ή άλλαξε και δεν ενημερώσαν την ιστοσελίδα...

675
06/06/2007, 15:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από nelson
στο site του υπουργείου μεταφορών μια φορά λέει :

"Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του για άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ισχύος μέχρι 25kW ή με λόγο ισχύος προς βάρος μέχρι 0,16kW/kg ή το 21ο έτος της ηλικίας του για άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας οποιασδήποτε ισχύος ή λόγου ισχύος προς βάρος."

οπότε είτε δεν άλλαξε ή άλλαξε και δεν ενημερώσαν την ιστοσελίδα...

και γω την ιδια απορια με σενα εχω φιλε μου....

επισης ακουσα θα αλλαξει και θα γινει παλι μεχρι 125cc...
αλλα τελικα τι εγινε αλλαξε?:confused:

nelson
07/06/2007, 10:48
κανείς γνώση;;; ...

FestoNero
07/06/2007, 11:06
Κοιτα, και γω πριν απο 2 χρονια που εβγαλα διπλωμα το ιδιο μου ελεγαν ολοι (μεχρι 125 δηλ), ακομα και ο δασκαλος οδηγησης.
Απλα δεν ειναι ενημερωμενοι.
Βεβαια για να λες οτι "του είπαν όμως στο αρμόδιο γραφείο, αυτό άλλαξε πριν απο μερικές μέρες"..
Κατσε να το κοιταξω στον ΚΟΚ.

Edit:
Δες εδω:
http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=10167

Σελιδα 140 Αρθρο 94.
Απ'οτι διαβαζω:
Δεν υπαρχει πια κατηγορια Α1!!!!!!!!!!!!!
:eek:

Πας κατευθειαν στην Α!!
Χωρις περιορισμο!!

Πως ειναι δυνατον αυτο;
Ξερει καποιος κατι διαφορετικο;
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

xampos
07/06/2007, 11:09
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: