View Full Version : Οι ταξιτζήδες είναι άσπαστοι?
Γιατί είναι προαιρετική για τους ταξιτζήδες η ζώνη ασφαλείας? Δε χτυπάνε αυτοί? Μπορούν να φρενάρουν σε περίπτωση ανάγκης χωρίς να τους κρατάει η ζώνη? Με κόντρα στο τιμόνι? Πάμε καλά? :a31:
Ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι οταν κρεμας το χερι εξω απο το παραθυρο σε προστατευει το ιδιο αποτελεσματικα με την ζωνη
Μαλιστα, καταστει αχρηστη την χρηση αεροσακου
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Από όσο ξέρω δεν έχουν υποχρέωση ούτε οι ταξιντζίδες ούτε οι φορτηγανζίδες να φορούν ζώνη όταν είναι εντός της πόλης. μήπως επείδή είναι πολλές ώρες στο τιμόνι;
εγώ πέτυχα ταξιτζή που φορούσε ζώνη, έβλεπε καθρέπτες και άναβε και φλάς! έπαθα την πλάκα μου!!!
:eek: :eek:
super_toto
07/06/2007, 14:29
Μπορεί ο νομοθέτης να χρησιμοποιεί συχνά ταξί και τα έχει πάρει στο κρανίο μαζί τους οπότε λέει δεν παν να γ@@#θουνε οι ταριφες.
Maria GSA
07/06/2007, 15:24
Είναι υποχρεωτική η ζώνη, όχι μόνο για τους ταξιτζήδες αλλά και για τους πελάτες (350 € το πρόστιμο + 80 € στον ταρίφα)
:cool:
vangelis 64
07/06/2007, 15:26
Νομίζω ότι,εδώ και κάμποσο καιρό,είναι όλοι υποχρεωμένοι να φορούν ζώνη.Και οι επαγγελματίες.
Δεν κόβω και τα νύχια τού δεξιού μου χεριού βέβαια αλλά λέμε τώρα......:look:
sergiosm
07/06/2007, 19:34
Ο ΚΟΚ πάντως προβλέπει τη δυνατότητα "εξαιρέσεων" με σχετική απόφαση του Υπουργού Μεταφορών.
Και από ό,τι άκουσα στις ειδήσεις είπαν ότι οι οδηγοί τάξι και φορτηγών θα εξαιρεθούν.
Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί λένε ότι η ζώνη τους εμποδίζει στη δουλειά τους επειδή (κυρίως οι οδηγοί φορτηγών) κάνουν συχνές στάσεις και κατεβαίνουν απο το αμάξι.
Δηλαδή πόση ώρα θέλει κάποιος για να δέσει και να λύσει τη ζώνη του ;;
οι επαγγελματιες οδηγοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να φορανε ζωνη.
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ............! :cry: :cry: :cry:
pissaman
08/06/2007, 08:04
Με την ίδια λογική θα έπρεπε και οι επαγγελματίες κούριερντελιβεράδες να μην φοράνε κράνος, οι επαγγελματίες αλεξιπτωτιστές να πηδάνε χωρίς αλεξίπτωτο και οι επαγγελματίες πιλότοι να πηγαίνουν μεθυσμένοι για δουλειά :smokin:
Kύριοι...
από 2 Ιουνίου είναι υποχρεωμένοι και οι οδηγοί φορτηγών-λεωφορείων να φορούν ζώνη...
για τους ταρίφες δεν γνωρίζω.
Aggelos_SV
09/06/2007, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman
Με την ίδια λογική θα έπρεπε και οι επαγγελματίες κούριερντελιβεράδες να μην φοράνε κράνος, οι επαγγελματίες αλεξιπτωτιστές να πηδάνε χωρίς αλεξίπτωτο και οι επαγγελματίες πιλότοι να πηγαίνουν μεθυσμένοι για δουλειά :smokin:
...και οι πουτ@ν3ς/ζιγκολό να μην χρησιμοποιούν προφυλακτικό...
zoropatra
13/06/2007, 13:22
λοιπον
οι οδηγοι ταξι ειναι υποχρεομενοι να φορουν ζωνη εκτως περιμετρικης ζωνης
δηλαδη βαζουν ζωνη απο εκει που βαζουν και διπλη ταριφα..
ολοι οι επιβατες υποχρεουνται να φορουν ζωνη και μπροστα και πισω....
ο οδηγος οφειλει να τους ενημερωσει για την ζωνη αν αυτοι δεν φορεσουν πληρωνουν μονοι τους
την κληση.....
εγω πρωσωπικα προσπαθησα μια μερα να φορεσω ζωνη αλλα εσπασα τα νευρα μου!!!!
βαζω ζωνη,με το που κανω δυο τετραγωνα ποιο κατω κυρια με σακουλες!!!!
σταματαω βγαζω ζωνη για να κατεβω να βαλω τις σακουλες πισω ξαναμπαινω,βαζω ζωνη
μετα απο δεκα λεπτα αφου φτασαμε εκει που ηθελε ξαναβγαζω ζωνη για να κατεβασω τις σακουλες
ξαναμπαινω μεσα βαζω ζωνη,στα 30 μετρα γυναικα με καροτσακι για μωρο,σταματαω βγαζω ζωνη
κατεβαινω για να βαλω το καροτσι πισω,την παω εκει που θελει ξαναβγαζω ζωνη κατεβαινω βγαζω το καροτσι ξαναμπαινω μεσα ξαναβαζω ζωνη,
ποιο κατω κυρια ηλικιωμενη μπαινει μεσα ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ!!!
την παω εκει που θελει αλλα επειδη εχει πολυ κινηση και φοβαμαι μην ανοιξει την πορτα αποτομα
και την ''παρει'' κανενας (την πορτα) βγαζω ζωνη για να κατεβω να της ανοιξω εγω την πορτα!!!!
ολο αυτο γινεται σε ολη την βαρδυα!!!!!
αρα εγω ΧΕΣΤΗΚΑ αν οι ταριφες εχουν βυσμα ή μπαρμπα βουλευτη και την σκαπουλαραν
με την ζωνη!!!!!!