View Full Version : Τι αποσταση κρατατε???
blackbusa
07/06/2007, 20:47
Σημερα κατα τις 7 το απογευμα αλλος ενα μοτοσυκλετιστης εκανε αυτοψια στην ασφαλτο.Παππους κοντα στα 60 εκανε μαλακια και εκανε αποτομη αλλαγη πορειας.Ολο το σκηνικο εγινε μπροστα απο το τμημα τροχαιας Πειραια (νομιζω), στο τελος της Πειραιως.Το παλλικαρι ευτυχως δεν επαθε σχεδον τιποτα.Μονο κατι εκδορες σε χερια και ποδια αφου ηταν παραλιας,αλλα εστω φοραγε κρανος.Ο παππους ερχομαινος απο Ποσειδωνος,και θελοντας να παει στο λιμανι μετα απο λαθος εκτιμηση πηγε να βγει Πειραιως.Τελευταια στιγμη καταλαβε το λαθος και αλλαξε πορεια.Πισω ενα cbr του 90 περιπου που εσκασε απο πισω του.Προς τιμην του ο παππουλης αμεσως δεχτηκε το λαθος του και πιο πολυ τον ανυσηχουσε αν το παλλικαρι ηταν καλα.Το cbr.....μπ@υρδελ@.Ολο το μπροστινο και ολα τα πλαινα σπασμενα.Μεχρι και το ψυγειο τρυπησε.....
Στο θεμα μας τωρα......Οπως τον εκοψα τον παππου μου φανηκε ο οδηγος των 40χλμ μεσα στην πολη,ιδιως αν πρεπει να στριψει.Το μηχανακι πρεπει να εσκασε πισω του σιγουρα με πολλα,βλεποντας την ζημια.Πιστευω αν ο οδηγος της μηχανης κρατουσε μια αποσταση ασφαλειας η εστω αν ειχε λιγοτερη ταχυτητα,μπορει να μην παθαινε και τιποτα.
Εγω οταν ειμαι με το μηχανακι παντα κραταω μια αποσταση,παντα εχω την ταχυτητα που πιστευω οτι μπορει να με βοηθησει να μην παθω τιποτα(μεχρι τωρα εχει πιασει) και βεβαια παντα εχω τα ματια 1000000000000004.Δηλαδη ρε π@υστη μου τοσο δυσκολο ειναι.Αφου ξερουμε οτι ενα μεγαλο ποσοστο οδηγων η ασχετοι ειναι η δεν τους νοιαζουν οι αλλοι γενικα.
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΑΤΕ????ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ????
Ενα μεγαλο μπραβο στον παππου που ενω ο αλλος εσκασε απο πισω του,το μονο που τον ενοιαζε ηταν αν το παιδι ηταν καλα και τιποτα αλλο...:a18:
Αντιθετως με κατι αλλες καργι@λες (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=40812)
Μπράβο στον παππού!
Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει πως όταν αφήνω νορμάλ αποστάσεις μου κάνουν σφήνες όχι μόνο μηχανάκια αλλά και κουτιά :mad:
Όσον αφορά την ταχύτητα έμαθα να ακολουθώ την κίνηση, γιατί αλλιώς συμβαίνει το παραπάνω και εκτός των άλλων ενοχλώ, όταν θέλω να πάω χαλαρά πάω ή από στενά ή μικρούς δρόμους..
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει πως όταν αφήνω νορμάλ αποστάσεις μου κάνουν σφήνες όχι μόνο μηχανάκια αλλά και κουτιά :mad:
Πραγματικά, αυτό είναι πολύ ενοχλητικό αλλά και επικίνδυνο! Ένας γενικός κανόνας που είχε αναφερθεί σε άλλο θέμα είναι των 2 δευτερολέπτων... Αυτό με απλά μαθηματικά και φυσική είναι περίπου 28 μέτρα για μια μέση ταχύτητα 50 χλμ/ω στην πόλη. Εξαρτάται βέβαια και από την κατάσταση του οδοστρώματος, ένεργετική ασφάλεια μηχανής, ορατότητας κ.α.
Αρχικά δημηουργήθηκε απο anf125
Ένας γενικός κανόνας που είχε αναφερθεί σε άλλο θέμα είναι των 2 δευτερολέπτων
Και στη βροχή το διπλάσιο. Βέβαια αυτά τα λέει ο ΚΟΚ.
Τον Μητσάρα με το τούμπανο όμως, ποιός τον ρώτησε..
:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Και στη βροχή το διπλάσιο. Βέβαια αυτά τα λέει ο ΚΟΚ.
Τον Μητσάρα με το τούμπανο όμως, ποιός τον ρώτησε..
:lol:
Έλα μου ντε...άσε που καμιά φορά εκεί που αφήνεις απόσταση ασφαλείας που χωράει ένας Μιτσάρας,
τελικά βλέπεις ότι χωράνε 2 ή και 3 Μιτσάρες καμιά φορά...πολύ στριμωξίδι λέμε...:D
cbanthropos
08/06/2007, 09:20
προσπαθω να αφηνω 3 δευτερολεπτα. Οταν εχω πιο μικρη αποσταση εχω μαθει πια και αυτοματα κανω ενεργειες να αφησω κι αλλη αποσταση. Ειχε γινει συζητηση εδω στο φορουμ.
Τα 3 δευτερολεπτα με εχουν σωσει απο απιστευτες φασεις.!
Οταν μπαινουν σφηνα οι μαλακες, απλα ξανααφηνω τα 3 δευτερολεπτα μου. Δε συμβαινει και ολη την ωρα. Αρα απλα παραχωρω θεση.
Μεσα στην πολη (διασταυρωσεις, στενα, κλπ κλπ) γενικα δε ξεπερναω τα 35, 40. Εκτος και αν γινει καταλαθος για λιγο.
Εγώ οδηγώ πολύ συντηρητικά, ακόμα κι αν καμιά φορά σε κίνηση πάω σβέλτα. Και σφήνα να κάνω, την μετράω πρώτα ώστε να .......έχω χώρο λίγο να πέσω(!!!) και να μην είμαι απελπιστικα κοντά σε άλλους.
ΟΜΩΣ ακόμα και σε κανονική κίνηση, όπου πάντα αφήνω πολλά μέτρα μπροστά, πάντα θα υπάρχουν 1, 2 ή 10 μηχανάκια που θα έρθουν να χωθούν. Στην πηγμένη Αθηνα ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ απόσταση ασφάλειας. Ακόμα και σταματημένοι σε φανάρια, ανάμεσα σε παστωμένα ΙΧ, θα έρθουν κάτι απίθανοι παπάκηδες (ή και μεγάλα μηχανάκια) προσπαθώντας να χωθούν εκεί που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ!
Ασφαλής οδήγηση στην Αθήνα (με αποστάσεις, ορατότητα κλπ) κατά τη γνώμη μου απλά δεν υπάρχει, χωρίς καμία υπερβολή. Απλά προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τους εαυτούς μας...
Αν δεν σκασεις απο πισω, δεν μαθαινεις να αφηνεις αποσταση.
Το σιγουρο παντως ειναι οτι ο cbr πλεον εμαθε.
Παλι καλα.
από τα σεμιναρια ασφαλους οδηγησης του χουντρα...
202 ήτοι 180 + 20 + 2
180 μοιρες οπτικού σκαναρίσματος
20 το πολύ χλμ. διαφορά με τα άλλα οχηματα
2... τί σκατά ήταν το 2? :confused:
ξεχναω ρε πουστη μου!... τι μου ειπε?
να πιω 2 και να παω στις 10
ή να πιω 10 και να παω στις 2? :confused:
φτου@!...
Panos82gr
08/06/2007, 13:00
Otan nomizeis oti eisai se pista auxaneis tis pithanotites na gnoriseis pos h pista einai idika diamorfomeni gia na glitoseis eukola apo tis "strabes" eno o dromos *den* einai!
To sosto einai na kratas apostaseis kai na kaneis proodeutikes prosperaseis oste panta oti ginete sto dromo na exartiete apo esena kai oxi apo tin odiki simperifora kapiou allou.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
από τα σεμιναρια ασφαλους οδηγησης του χουντρα...
202 ήτοι 180 + 20 + 2
180 μοιρες οπτικού σκαναρίσματος
20 το πολύ χλμ. διαφορά με τα άλλα οχηματα
2... τί σκατά ήταν το 2? :confused:
ξεχναω ρε πουστη μου!... τι μου ειπε?
να πιω 2 και να παω στις 10
ή να πιω 10 και να παω στις 2? :confused:
φτου@!...
"200,5" ή "200 και μισό" :
το 0.5 ή μισό σημαίνει να πηγαίνεις παντα στη μέση!
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=7962
:beer:
ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟΣ
08/06/2007, 17:07
Δυστηχως θα αναφερω το γνωστο αν δεν παθεις δεν θα μαθεις.
Απο τοτε που τρακαρα πριν 2 χρονια γενικα στην αθηνα ειμαι παρα πολυ προσεχτικος, και η παω πολυ μπροστα η εμπειρικα κοιταζοντας τον οδηγο μπροστα μου προσπαθω να καταλαβω
(προβλεψω)την επομενη του κινηση.Γενικα αναλογα την περιπτωση, συγκεκριμενα μεγαλη(αποσταση) και ποτε απο πισω ακριβως!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Ασφαλής οδήγηση στην Αθήνα (με αποστάσεις, ορατότητα κλπ) κατά τη γνώμη μου απλά δεν υπάρχει, χωρίς καμία υπερβολή. Απλά προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τους εαυτούς μας...
+1 δυστηχώς :sad:
blackbusa
11/06/2007, 00:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟΣ
Απο τοτε που τρακαρα πριν 2 χρονια γενικα στην αθηνα ειμαι παρα πολυ προσεχτικος, και η παω πολυ μπροστα η εμπειρικα κοιταζοντας τον οδηγο μπροστα μου προσπαθω να καταλαβω
(προβλεψω)την επομενη του κινηση.Γενικα αναλογα την περιπτωση, συγκεκριμενα μεγαλη(αποσταση) και ποτε απο πισω ακριβως!!
Σωστος ο παιχτης.......Αυτη και για μενα ειναι η σωστη συμπεριφορα....
Ταξιδευτής
11/06/2007, 08:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟΣ
+100
Ετσι. Πολυ σωστος Δημητρη! :wave2:
Gandalf dr685sm
11/06/2007, 15:23
προσωπικές εμπειρίες...
Εγώ βλέπω πως κινείται το όχημα μπροστά συν δύο-τρία ακόμη στην σειρά πιο μπροστά απο αυτόν.
Μερικά δικά μου "τρυκ"
1) Απόσταση 3-5 μέτρα απο το προπορευόμενο όχημα και ποτέ στην μέση απο πίσω. Πάντα στην δεξιά ή αριστερή πλευρά του , σε τέτοιο σημείο μάλιστα που να με βλέπει στον καθρέφτη του.
2) Αν πάει να στρίψει κάποιος, είναι λογικό σαν οδηγός να κοιτάξει εκεί που πηγαίνει. Κερδίζεις 1-2 δεύτερα αν τον δείς μέσα στο όχημα τι κάνει. Επίσης καλό κόλπο να τσεκάρεις τους μπροστινούς τροχούς και τα φώτα φρένων του. Τα Ι..Χ συνήθως πατάνε φρενάκι πριν στρίψουν.
3) Εξάτμιση , φώτα και κόρνα... τα όπλα της μηχανής. Η εξάτμιση καλό είναι να μην είναι εντελώς "μουγγή". Καλό είναι να κάνει λίγο (οχι πολύ) κροτάλισμα. Όπως και τα φώτα καλό είναι να τα κεντράρουμε σε καθρέφτες τους. Μπορεί να τους στραβώσει στιγμιαία αλλά σίγουρα θα σας έχουν δεί. Κόντρα μόνο αν είμαστε πίσω τους. ΠΟΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ! Έτσι θα έχουμε χρόνο να περάσουμε αλλά και να μας δούν, χωρίς να τους τρομάξουμε.
4) Το μυαλό πάντα σε επαγρύπνηση, η Κούλα-Ρούλα-Σούλα μπορεί να περιμένει να κατέβουμε απο την μηχανή για να την σκεφτούμε και ο παπάρας στην δουλειά να πάρει και αυτός εισητήριο να περιμένει στην ουρά. Όταν οδηγούμε πάντα σκεφτόμαστε.. ποτέ δεν κοιμόμαστε.
5) η οδήγηση μηχανής είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ενα πεδίο στρατιωτικων βολών και προσπαθείς να μαντέψεις , πότε θα "σκάσει" κοντά σου για να την αποφύγεις. Δεν υπάρχει προειδοποιήση , δεν υπάρχει ηχητικό σήμα , δεν υπάρχει πινακίδα. Μόνο εσύ , το μυαλό σου, και φυσικά οι αντιδράσεις σου απέναντι σε ότι πρόκειται να συμβεί.
6) Να ξέρεις την μοτοσυκλέτα σου τόσο μηχανικά όσο και οδηγικά. Οι περισσότεροι πέφτουν γιατί δεν ξέρουν πως δεν μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση άμεσα με γυροσκοπικό ή επειδή με σκασμένα αμορτισέρ και τερματισμένο μπροστινό κάνουν σφήνες στην καλο-γυαλισμένη άσφαλτο της Αθήνας. Πολλές φορές έχω γλυτώσει επειδή καταλαβαίνω με τις μέτριες οδηγικές και μηχανικές μου γνώσεις οτι το αμορτισέρ είναι τερματισμένο στον ελιγμό ή οτι πάει ο μπροστινός τρόχος να μπλοκάρει και να διπλώσει. Απλή εμπειρία είναι που δυστυχώς δεν στην δίνουν στις σχολές.
7) Αμυντική οδήγηση. Όλοι θέλουν να σε ρίξουν και δεν έχεις ποτέ μα ποτέ προτεραιότητα. Η προτεραιότητα σου είναι ανύπαρκτη ακόμα και αν φεύγεις απο πράσινο φανάρι εσύ και έχει ο άλλος κόκκινο. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να προβλέψεις καταστάσεις και να μην τρέχεις μετά σε νοσοκομεία, συνεργεία και δικαστήρια, ακόμα και αν έχεις δίκιο 100%.
Gandalf
Gandalf
κρατω αποστασεις απο τα αμαξια παντα μα παντα εχω (πλεον εμπειρικα) μια ιδεα για τα φρεναρισματα πανικου ποσο χωρο χρειαζομε και πρωσπαθω παντα να τον εχω.........επεισεις το μυαλο μου παντα παιζει να δει απο που χωραω να χωθω σε περιπτωση κακη..........ειναι κουραστικο αλλα η επιβιωση ειναι πιο δυνατη απο την κουραση...........
ακομα και οταν κινουμε σε σταματημενα αυτοκινιτα παω σιγα γιατι το κλασσικο ειναι που γυρνανε την ροδα να στριψουν (ακομα και αν ΔΕΝ ΜΠΡΟΥΝ ) και οταν καποιος αλλος ''ροσι'' βιαζετε πισω μου βρισκω στην πρωτη ευκαιρια ενα κενο και τον αφηνω να περασει
mourgakos
13/06/2007, 17:19
ρελαντια.....
για να φτανω σιγουρα...
ετσι και αλλιως τα φαναρια...παραμονευουν!!!
κοντρα με cbr kai xt mou,olo piso emene kai pigena kai me ta misa xlm...etsi kai allios diladi...
opote...
analoga to dromo,analoga pigaineis...(kai analoga tous amea poy odigoun)