PDA

View Full Version : 70 ευρω μια επανεγγατασταση!

Σελίδες : 1 [2]

Rezeguet
15/06/2007, 14:15
kai anaferw epipleon to e3hs prob mou:

eixa BSoD problem prosfata sto laptop mou.
O teleytaios driver egatasth8hke prin 3 mhnes, to teleytaio software mia vdomada prin emfanistei to prwto BSoD .
Io/trojan/spy DEN eixe.
Update/win updates DEN ekana thn teleytaia vdomada.
BSoD ka8e 2-5 lepta apo to kanonikotato startup.
Mnhmh/HD?karta grafikwn prob DEN eixe.
Regisrty den alla3e, den epai3a me kamia ry8mish.
apla anaferw oti me th dikia sou me8odo akoma BSoD 8axa.
Epishs h database DEN eixe to sygekrimeno kwdiko la8ous, oute yphrxe pou8ena allou sto google/yahoo

mporeis na mou peis omws pws elysa to prob ama 8es (eyprosdektoi KAI oi texnikoi)
H lysh einai dyskolh, alla san texnikos 8a eprepe na th vreis kai me ta parapanw dedomena, pou einai ta idia dedomena pou 8a sou edina kai ama sto afhna na to ftia3eis

makocer
15/06/2007, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΠΟΛΛΑ .................................... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΤΥΧΙΑ!!

1) ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CD ΤΩΝ WINDOWS ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ CD ΤΩΝ WINDOWS ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ PC ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ REBOOT. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ DRIVERS ΜΕΣΑ ΣΤΟ CD ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ, ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΓΥΡΝΑΣ ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΩΡΙΤΣΑ, ΜΕ 2 (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ PC) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΟΥ

πολυ ωραιο και χρησιμο για πολλους που ασχολουνται....αυτο βεβαια ισχυει για ΕΝΑΝ υπολογιστη εκτος κι αν εχεις πολλους ιδιους ....προσωπικα σε τετοιες περιπτωσεις χρησιμοποιω το ΟΕΜ kit της Microsoft.....

http://unattended.msfn.org/unattended.xp/

2) ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ UPDATES ΤΗΣ MICROSOFT ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ CD ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ UPDATE ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΑ UPDATES ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΤΟ PC ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ WINDOWS ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΕ FORUM).

http://www.autopatcher.com/

πoλυ καλο κι αυτο και χρησιμο - αλλα μιας και εγκαθιστω 100% παντα οριτζιναλ,προτιμω να συνδεω το υπολογιστη και να κανω τα updates απ ευθειας απο την ...πηγη -και δεν αναφερομαι μονο στα ΧΡ ας πουμε...οταν παραδιδω εναν υπολογιστη ειτε νεο ,ειτε απο σερβις εχω περασει οποιαδηποτε αναβαθμιση υπαρχει -εκτος bios σε ορισμενες περιπτωσεις

ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ MIRRORING ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ HARDWARE!
:beer: :beer:

εδω σε βρισκω λιγο λαθος....δλδ εκτος απο τα updates (κι οχι παντα) πως θα εχω ΕΝΑ σιντι unattended για 5 διαφορετικες συνθεσεις? εκτος κι αν αναφερεσαι μονο στα windows updates οποτε πασο- μετα ο καθενας θελει αναβαθμιση απο την αρχη ετσι κι αλλιως μιας και οι drivers δεν ειναι και οι πιο προσφατοι συνηθως
στο δικο μου μηχνμα εχω ενα ghost (φτιαχνω ενα ανα 3 μηνες περ.) και ετσι θελει μονο...10 λεπτα! σε πελατων ομως ,μπορει να σου φανει περιεργο, συνηθως καθομαι απο πανω γιατι εχω αμφιβολια οσον αφορα την ...υγεια του και δεν θελω να το παρω στο χερι...

υγ. συμβουλη για οσους εχουν παρει ''ετοιματζιδικο'' .....πριν κανετε αναβαθμιση οτιδηποτε, δωστε κανα φραγκο και πεταχτε το τροφοδοτικο...ειναι ο νο1 υποπτος για τις πιο πολλες καταστροφες
υγ2. οι επομενες συμβουλες χρεωνονται ! :D

Gandalf dr685sm
15/06/2007, 14:21
Stako...

Το να δείς αν ένας δίσκος είναι χαραγμένος σε περιβάλλον δωματίου είναι εύκολο... δεν είπα ότι είναι σωστό... Ούτως ή άλλως σε εκείνη την περίπτωση το στέλνεις σε εταιρία. Εγώ για αλλαγή μηχανισμού κεφαλής μίλησα που είναι εφικτό να γίνει και γίνεται συχνότατα.

Για το θέμα backup... εδώ ξέρω για περιπτώσεις που έχασαν ολόκληρο το λογιστικο πρόγραμμα και τα στοιχεία του (τιμολόγια, επαφές , πελατολόγιο) και backup μηδέν... μην σας κάνει περιέργο.

Όσο για την μπλέ οθόνη... παρακαλώ να δίνετε προσοχή σε ότι γράφω...

στο νο2...δεν μπορείς να μπείς στο σύστημα καθώς η μπλέ οθόνη εμφανίζεται συνέχεια. Επίσης στα windows XP SP2 η διαδικασία fast repair δεν υφίσταται πλέον άρα δεν μπορείς και να διορθώσεις/επαναφέρεις το σύστημα.
αυτό ειπώθηκε πιο πάνω.

Εν πάσει περιπτώσει.. το ζήτημα είναι οτι μπήκε ενα απλό παράδειγμα, για να δούν κάποιοι οτι η δουλειά του τεχνικού δεν είναι εύκολη ούτε και η διαδικασία λύσεων παρόλο που μπορεί να κρατήσουν έστω 1 ώρα. Απο τόσους και τόσους που έλεγαν περι πληρωμών, δύο άτομα μόνο (Stako , Rezeguet) που ο ένας απο αυτούς έχει και μια επαφή με υπολογιστές, απάντησαν.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Gandalf

Rezeguet
15/06/2007, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από makocer

υγ2. οι επομενες συμβουλες χρεωνονται ! :D

lew na to kanoume sticky me ola ta tips pou grafthkan edw kai na to valoume sta texnika ^^

pantws genika tips ta vriskeis me ligh empeiria sto net. Px ama valeis 100 tips for XP h kapws etsi kai ta diavaseis exeis swsei kana 500ariko apo tips.. To 8ema einai kaneis de kanei to kopo... ti na peis.

stako
15/06/2007, 14:33
Φίλε Gandalf,

όπως και να το κάνεις, έστω και αν γίνεται συχνότατα, εφόσον πρόκειται για δίσκο που αν ΔΕΝ τον επαναφέρεις και τον χαλάσεις θα σου κόψουν τον κ...ο (και όχι μόνο) τότε δεν τον αγκίζεις, πόσο μάλλον ΔΕΝ τον ανοίγεις.

Το BSOD μπορεί να είπες "δεν μπορείς να μπείς στο σύστημα" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να μπεις σε safe mode. Τι είναι το σύστημα εξάλλου, που να ξέρω εγώ?

Rezeguet το πρόβλημα που αναφέρεις με το laptop είναι περίεργο. Τώρα ρε παιδιά να σας πω την αλήθεια αν δεν έχω το μηχάνημα μπροστά μου να το δω μόνος μου όλα αυτά τα "case studies" δεν μου λένε κάτι... Είναι σαν να λύνω άσκηση στην σχολή (πάνε πολλά χρόνια από τότε). Μια πρώτη σκέψη είναι να έχει πειραχτεί κάποιο αρχείο του λειτουργικού και να θέλει επαναφορά. Όσον αφορά s/w τα έχεις αποκλείσει όλα νομίζω. Από h/w έχει κάμποσα ακόμα, τροφοδοτικό, ρεύματα γενικά, μητρικές..... Τέσπα, θέλει από κοντά ρε παιδιά αυτό το άθλημα......

stako
15/06/2007, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
Rezeguet το πρόβλημα που αναφέρεις με το laptop είναι περίεργο. Τώρα ρε παιδιά να σας πω την αλήθεια αν δεν έχω το μηχάνημα μπροστά μου να το δω μόνος μου όλα αυτά τα "case studies" δεν μου λένε κάτι... Είναι σαν να λύνω άσκηση στην σχολή (πάνε πολλά χρόνια από τότε). Μια πρώτη σκέψη είναι να έχει πειραχτεί κάποιο αρχείο του λειτουργικού και να θέλει επαναφορά. Όσον αφορά s/w τα έχεις αποκλείσει όλα νομίζω. Από h/w έχει κάμποσα ακόμα, τροφοδοτικό, ρεύματα γενικά, μητρικές..... Τέσπα, θέλει από κοντά ρε παιδιά αυτό το άθλημα......

Και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα σκάσεις, ούτε θα κάτσεις να ψάχνεις 2 ώρες, θα κάνεις ένα backup και νέα εγκατάσταση και τελείωσε σε μια ώρα το θέμα. Εγώ συνήθως έτσι κάνω, αν δεν βρω σε μισή ώρα τι φταίει πάω για επανεγκατάσταση. Εκτός κι αν έχω όρεξη και χρόνο βέβαια να ασχοληθώ.

Α και αυτά ισχύουν μόνο για workstation έτσι? Αν μιλάμε για server και dc κτλ εκεί θα λιώσεις μέχρι να βρεις τι χρειάζεται να γίνει!

CIRUS
15/06/2007, 14:39
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΠΟΛΛΑ .................................... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΤΥΧΙΑ!!

1) ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CD ΤΩΝ WINDOWS ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ CD ΤΩΝ WINDOWS ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ PC ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ REBOOT. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ DRIVERS ΜΕΣΑ ΣΤΟ CD ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ, ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΓΥΡΝΑΣ ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΩΡΙΤΣΑ, ΜΕ 2 (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ PC) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΟΥ

πολυ ωραιο και χρησιμο για πολλους που ασχολουνται....αυτο βεβαια ισχυει για ΕΝΑΝ υπολογιστη εκτος κι αν εχεις πολλους ιδιους ....προσωπικα σε τετοιες περιπτωσεις χρησιμοποιω το ΟΕΜ kit της Microsoft.....

http://unattended.msfn.org/unattended.xp/

2) ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ UPDATES ΤΗΣ MICROSOFT ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ CD ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ UPDATE ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΑ UPDATES ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΤΟ PC ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ WINDOWS ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΕ FORUM).

http://www.autopatcher.com/

πoλυ καλο κι αυτο και χρησιμο - αλλα μιας και εγκαθιστω 100% παντα οριτζιναλ,προτιμω να συνδεω το υπολογιστη και να κανω τα updates απ ευθειας απο την ...πηγη -και δεν αναφερομαι μονο στα ΧΡ ας πουμε...οταν παραδιδω εναν υπολογιστη ειτε νεο ,ειτε απο σερβις εχω περασει οποιαδηποτε αναβαθμιση υπαρχει -εκτος bios σε ορισμενες περιπτωσεις

ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ MIRRORING ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ HARDWARE!

εδω σε βρισκω λιγο λαθος....δλδ εκτος απο τα updates (κι οχι παντα) πως θα εχω ΕΝΑ σιντι unattended για 5 διαφορετικες συνθεσεις? εκτος κι αν αναφερεσαι μονο στα windows updates οποτε πασο- μετα ο καθενας θελει αναβαθμιση απο την αρχη ετσι κι αλλιως μιας και οι drivers δεν ειναι και οι πιο προσφατοι συνηθως
στο δικο μου μηχνμα εχω ενα ghost (φτιαχνω ενα ανα 3 μηνες περ.) και ετσι θελει μονο...10 λεπτα! σε πελατων ομως ,μπορει να σου φανει περιεργο, συνηθως καθομαι απο πανω γιατι εχω αμφιβολια οσον αφορα την ...υγεια του και δεν θελω να το παρω στο χερι...

υγ. συμβουλη για οσους εχουν παρει ''ετοιματζιδικο'' .....πριν κανετε αναβαθμιση οτιδηποτε, δωστε κανα φραγκο και πεταχτε το τροφοδοτικο...ειναι ο νο1 υποπτος για τις πιο πολλες καταστροφες
υγ2. οι επομενες συμβουλες χρεωνονται !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ DRIVERS ΜΕΣΑ! ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ TEXT ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΣΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΟ TEXT ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΣΚΕΤΑ ΠΧ ΤΟ KEY ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Η ΠΟΣΣΑ PARTITION ΘΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ WINDOWS ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ HARDWARE ΕΧΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ DRIVERS ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑ!!!! ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑ unattended!!!!

ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

ΓΙΑ ΤΑ UPDATES ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ UPDATES ΤΗΣ MICROSOFT ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΕ 100 RESTARTS ΠΑΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ!!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ GHOST ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ MIRRORING ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
:)

Gandalf dr685sm
15/06/2007, 14:42
σύστημα = λειτουργικό σύστημα = OS /Windows/Linux/etc. συγνώμη δεν το διευκρίνησα.

Όσο για το ..

Τέσπα, θέλει από κοντά ρε παιδιά αυτό το άθλημα είναι οτι πιο σωστό μπορεί να πεί κάποιος. Μακάρι όλοι οι χρήστες να σκεφτόντουσαν έτσι και να μην περίμεναν διάγνωση/διαγνώσεις απο απόσταση.

Gandalf

Rezeguet
15/06/2007, 14:42
to prob ontws poly periergo, ola mia xara trexane, kai smart ekana kai ola ta mem test kai oti 8es. Sto lappy to trofodotiko einai UPS kai dne epaize ekei to prob.
Th lysh edwse h diaxeirhsh systhmatos sta error logs, pou eida ka8e fora pou egine to prob. Apo kei eida oti htane problem systhmatos kai ofeilotane ...sto software, to opoio DEN htane ths teleytaias evdomadas (pou 8a elegxa prwto prwto apo th pros8afairesh h apo to registry pote egine h egatastash) to opoio htane omws to...need for speed carbon (doing)

Kai twra den to pisteyete alla meta apo 4 meres synexous diagnwshs kai scans, to prb ly8hke me unistall tou NFS:Carbon. Kai ekei akrivws einai to clou, giati poios 8a ot skeftotane oti ena aplo game, pou apo mono tou dne prokalei BSODs ka8ws trexei, toulaxiston oxi pio syxna apo opoiodhpote programma sto toasted OS mou, prokalouse to prob an den koitaze ta error logs.

veagle
15/06/2007, 14:45
Να πω και εγώ κάτι...;

ασχολούμαι με Η/Υ και είναι και η δουλειά μου τέτοια!

Το να σώσεις δεδομένα, εξαρτάται απο τον όγκο και τον τρόπο που θα τα σώσεις, δλδ αν τον σκληρό τον βάλεις σε δικό σου μηχάνημα, αν το καρφώσεις στο δικό σου το δίκτυο, αν τα γράψεις σε CD/DVD ή με κάποιο τρόπο τεσπα θέλει και αυτό την ώρα απο 15 λεπτά αφού εντοπίσεις τα αρχεία και τους φακέλους, έως άπειρη ώρα (αναλόγως με τον όγκο)

Το να κάνεις Φορμάτ που συνεπάγεται Εγκατάσταση των Windows θέλει περίπου 40-50 λέπτα, μόνο αυτή η διαδικασία.

Το να εγκαταστήσεις Drivers θέλει απο 10 λεπτά έως 1 ώρα, αναλόγως τις συσκευές που έχεις πάνω στο μηχάνημά σου και την παραμετροποίησή τους.
Τα 10 λετά δικαιολογούνται μόνο αν τα έχεις όλα Onboard.

Το να εγκαταστήσεις προγράμματα εξαρτάται απο το πλήθος τους και τον ρόλο τους.
π.χ.: Office 2003 παίρνει άνετα κανά 10λεπτο
Nero 7 ultra και τέτοια πάλι κανά 10λεπτο
Codecs για βίντεο, ήχους περίπου 2 λέπτά
Winzip 1,5 λεπτό
Winrar 0,5 λεπτά

Όλα αυτά είναι εντελώς ενδεικτικές τιμές εκτός απο τa Windows που όσοι έχουν κάνει Φορματ και εγκάτασταση ξέρουν ότι θέλει 40 λεπτά μετά το Φορμά, οπότε μαζί με το Φορμάτ και τις ρυθμίσεις απο το BIOS σε παλιές μητρικές και όχι απο κάποιο F11, F12 (όσοι καταλαβαίνουν) για να μπουτάρει απο το CD

Οπότε αν τα προσθέσεις χονδρικά όλα μαζί φτάνουμε χονδρικά σε 1,5 το ελάχιστο μόνο Φορμάτ, εγκατάσταση Drivers και ορισμένων προγραμμάτων.
και κανά 3ωρο με όλα τα παραπάνω στην χειρότερη.

Όλα βέβαια προυπθέτουν ότι δεν υπάρχει Hardware πρόβλημα και δουλεύουν τέλεια!

Εδώ στην Καβάλα οι τιμές πάνε απο 25-35ευρώ το απλό ΦΟΡΜΑΤ και εγκατάσταση Windows με τους DRIVERS, αλλά 25-35 ευρώ αν τους πας το μηχάνημα στο μαγαζί τους.

Και μετά για κάθε εγκατάσταση εξτρά προγραμμάτων πληρώνεις ότι ζητήσεις.
Ότι πληρώνεις πέρνεις.
Οπότε μια πλήρης εγκατάσταση με τα όλα της φτάνει τα 50 ευρώ το Πολύ νορμάλ.

ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΑ

Η ώρα σε θεσσαλονίκη και Αθήνα που μου έχουν πει ξεκινάει απο 40-45 ευρώ.
Αν θέλει κάποιος ας με επαληθεύσει με τις τιμές αυτές

Rezeguet
15/06/2007, 14:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
Και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα σκάσεις, ούτε θα κάτσεις να ψάχνεις 2 ώρες, θα κάνεις ένα backup και νέα εγκατάσταση και τελείωσε σε μια ώρα το θέμα. Εγώ συνήθως έτσι κάνω, αν δεν βρω σε μισή ώρα τι φταίει πάω για επανεγκατάσταση. Εκτός κι αν έχω όρεξη και χρόνο βέβαια να ασχοληθώ.

Α και αυτά ισχύουν μόνο για workstation έτσι? Αν μιλάμε για server και dc κτλ εκεί θα λιώσεις μέχρι να βρεις τι χρειάζεται να γίνει!

to diko mou xp to krataw zwntano oso ginetai, kai malista s epolles periptwseis 8a mou epairne pio ligo na to epangetasthsw para na to ftia3w. Ala exw toses ry8miseis sto systhma pou apla de 8elw na to 3anaftia3w kai sth telikh h ry8mish monh ths 8a mou epairnwe pio poly wra apo tis 4 meres.

Endeiktika anaferw oti to lappy mou einai pio asfales apo elvetiko 8hsavrofylakio. Toxw testarei stis pio hardcore katastaseis kai emeine anepafo (lan party me 4 yper-infected pc, to diko mou na syndeetai kai na antallazei arxeia, kai na mhn exei perasei oute ena trojan, meta me dokimh olwn twn hack tools p mporeis na vreis, se ad-hoc, kai na mhn pernaei tpt, mexri kai sub7 client evala apo monos mou sto pc, edwsa kai to IP mou ston server kai de me vrhke) kai einai kai se XP :P

YG)eimai kai ligo geek me to security alla ola ta tools p xrhshmopoiw einai freeware h selfware (ta eftia3a monos mou alla de ta diakinw :P)

stako
15/06/2007, 14:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
to prob ontws poly periergo, ola mia xara trexane, kai smart ekana kai ola ta mem test kai oti 8es. Sto lappy to trofodotiko einai UPS kai dne epaize ekei to prob.
Th lysh edwse h diaxeirhsh systhmatos sta error logs, pou eida ka8e fora pou egine to prob. Apo kei eida oti htane problem systhmatos kai ofeilotane ...sto software, to opoio DEN htane ths teleytaias evdomadas (pou 8a elegxa prwto prwto apo th pros8afairesh h apo to registry pote egine h egatastash) to opoio htane omws to...need for speed carbon (doing)

Kai twra den to pisteyete alla meta apo 4 meres synexous diagnwshs kai scans, to prb ly8hke me unistall tou NFS:Carbon. Kai ekei akrivws einai to clou, giati poios 8a ot skeftotane oti ena aplo game, pou apo mono tou dne prokalei BSODs ka8ws trexei, toulaxiston oxi pio syxna apo opoiodhpote programma sto toasted OS mou, prokalouse to prob an den koitaze ta error logs.

Να είδες, είναι αυτό που έλεγα...... Ούτε καν θυμήθηκα το event viewer από απόσταση... Αν είσαι εκεί το χέρι πάει αυτόματα!

:wave2: :wave2: :wave2:

Gandalf dr685sm
15/06/2007, 14:57
αν και το πάμε μακριά...

στα local security policies , στα services κτλ... γενικά τι έχεις κάνει μόνο με το σύστημα απο πλευράς ασφάλειας; (οχι third party software).

Gandalf

CIRUS
15/06/2007, 15:20
ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ERD COMMANDER ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ VISTA ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟ!!!!!

stako
15/06/2007, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
αν και το πάμε μακριά...

στα local security policies , στα services κτλ... γενικά τι έχεις κάνει μόνο με το σύστημα απο πλευράς ασφάλειας; (οχι third party software).

Gandalf

Εμένα ρωτάς?

Αλλά τι σχέση έχει αυτό με το θέμα???

stako
15/06/2007, 15:26
ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ERD COMMANDER ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ VISTA ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟ!!!!!

http://www.microsoft.com/systemcenter/winternals.mspx

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

CIRUS
15/06/2007, 15:30
THANKS ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟ!!!:)

stako
15/06/2007, 15:37
THANKS ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟ!!!:)

Χαίρομαι αν βοήθησα αλλά βασικά γέλασα γιατί ΟΛΑ τα πετυχημένα "πράγματα" τα αγοράζει η MS! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

CIRUS
15/06/2007, 15:43
ΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ!!!!! ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ERD COMMANDER ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ VISTA ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Η MICROSOFT. ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠOΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΤΟΝ KERNEL ΤΩΝ VISTA ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ Η SYMANTEC? :)

stako
15/06/2007, 15:45
ΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ!!!!! ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ERD COMMANDER ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ VISTA ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Η MICROSOFT. ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠOΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΤΟΝ KERNEL ΤΩΝ VISTA ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ Η SYMANTEC? :)

Μπα δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με αυτό...

CIRUS
15/06/2007, 15:51
ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ANTIVIRUS ΣΤΟΝ KERNEL ΤΩΝ VISTA ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ Η MICROSOFT ANTIVIRUS!!!!!!!! ΔΗΛΑΔΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΙΟΛΑΣ!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!! :lol:

CIRUS
15/06/2007, 15:52
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΥΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!!

Gandalf dr685sm
15/06/2007, 15:53
Stako... Οχι.. τον Rezeguet ρωτάω...

Gandalf

Boxer
15/06/2007, 16:02
Λοιπον φιλε γκανταλφ

Εαν παθω τη ζημια που λες και χρειαζομαι οπωσδηποτε τα αρχεια του φορολογικου μηχανισμου και του λογιστηριου κανω φορματ παιρνω καινουργιο σκληρο η καινουριο PC και μετα ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ BACKUP MOY τακτικα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Εαν δεν το κανω (για τοσο κρισιμα αρχεια) οτι και να παθω καλα να παθω.

Rezeguet
15/06/2007, 16:08
αν και το πάμε μακριά...

Gandalf

genika prwta den mapinw sto net kai ry8mizw ola tou XP (px system Recov sto 2-3% ama einai polys o HD), partitions, ntfs, klp klp

apo asfaleia meta klasika ena wraio firewall (agnitum outpost px) k antivir, spybot klp mazi me immunizers, firefox, partitions, isws kai kana kryfo encrypted sklhro gia ta arxeia p 8elw megalh asfaleia.
meta allazw nick kai pass sto admin account kai vazw safe login (Me style), apenergopoiw ta perissotera logs, kleinw ola ta share services pou de xreiazomai, apenergopoiw to messenger (gia to spaming), apenergopoiw th leitourgia pou vazei public kai private onoma gia ka8e arxeio giati de 8elw na kanw share se ayta, megalwnw to xwro ths mnhmhs sto sklhro alla thn afhnw se finalized timh gia na mh trwei resources, kleinw ola ta ports p den xreiazomai, kleinw autorun kai ta perissotera automated processes p den xreiazontai, svhnw apo to registry h apo to arxeio ayta p de xreiazomai sto startup, kanw remove ola ta protokola p den xreiazomai, kleinw telnet, energopoiw syskey kai ssl, ftiaxnw kai ena diko mou soft firewall epipleon me to 3rd party, apenergopoiw swapfile, kanw secure ola ta file kai folder permissions.

Edw merikes epipleon rym8iseis:
Netmeeting/ Disable remote desktop sharing - Enabled
System/User profiles
-Only allow local user profiles - Enabled
/ Remote assistance
- Solicited remote assistance - Disabled
-Offer remote assistance - Disabled
- Turn off autoplay - Enabled (all drives)
/Network/Offline Files
--------> Allow or disallow use of the Offline Files feature - Disabled

apo services afhnw mono ayta, ta alla recycle bin :P
+ Application Layer Gateway Service
+ Application Management
+ Automatic Updates
+ Backround Intelligent Transfer Service
+ Cryptographic Services
+ DHCP Client
+ Event Log
+ Help and support
+ Human Interface Device Access
+ Internet Connection Firewall
+ Network Connections
+ Network Location Awareness (NLA)
+ Plug and Play
+ Print Spooler (if you have printers)
+ Remote Access Connection Manager
+ Remote Procedure Call (RPC)
+ System Event Notification
+ Task Scheduler
+ Telephony
+ Themes (ama 8es)
+ Windows Audio
+ Windows Image Acquisition (gia to scanner/pshfiakh)
+ Windows Installer
+ Windows Management Instrumentation
+ Windows Management Instrumentation Driver Extensions

ayta einai ta vasika, ta ypoloipa ginontai mesw software

Kai fysika virus/trijan/spybot proggs synexeia, syn ekka8arish olwn twn ixnwn arketa syxna.
Den anaferw kai ta browser options, ekei paizoun ki alla analoga to browser k to systhma..

Gandalf dr685sm
15/06/2007, 16:11
Boxer... και πολύ καλά κάνεις και το επικροτώ αυτό που λες... αλλά έλα που είναι πελάτες και στην τελική πληρώνουν αδρά αν μπορέσεις και κάνεις κάτι;

Χώρια που στην δική σου περίπτωση να σου βάλω ψύλλους στα αυτιά , μιας και περνάμε στον χώρο του Security που τα καταφέρνω πιστεύω καλύτερα;

Πές οτι στο ανοίγουν, (ή παίρνει φωτιά, ή κάνει σεισμό) το γραφείο/μαγαζί/διαμέρισμα και σου κλέβουν PC-Εξωτερικούς δίσκους κτλ... τι κάνεις μετά;

Το backup είναι μια διαδικασία που θέλει πολλή μελέτη , ειδικά όταν μιλάμε για τόσο ευαίσθητα αρχεία. Σε ανάλογες περιπτώσεις καλός ο εξωτερικός δίσκος, αλλά καλύτερο είναι να τον έχεις πάντα σε διαφορετικό μέρος απο όπου έχεις το PC σου. Ιδανικό για μένα είναι να έχεις δύο μέσα backup..

Ένα δίσκο όπως έχεις που παίρνεις τα καθημερινά... και ένα DVD-Writter ή DLT tape για να παίρνεις ενα full backup εβδομάδας που θα το έχεις σε άλλο μέρος απο εκεί που είναι ο υπολογιστής σου.

No charge συμβουλή αυτή...χεχεχεχε... θα χαλάσω την πιάτσα σε λίγο...

Gandalf

Gandalf dr685sm
15/06/2007, 16:20
Rezeguet.. μια χαρά τα βλέπω...

Για encryption σταθερή αξία το PGP και το Steganos Security Suite.

Πάρε παράδειγμα..

Παίρνεις και εγκαθιστάς PGP και κάνεις encrypt με 1024bit κλειδί RSA τα αρχεία/folders που θες. Το Public και Private key, τα περνάς μέσα σε USB stick και σε ενα cd για να τα βάζεις μόνο όποτε θες εσύ, έτσι ώστε ακόμα και αν στο κλέψουν χωρίς αυτά τα αρχεία να τους είναι άχρηστα.

Επιπλέον τοποθετείς το Steganos και δημιουργείς ενα virtual drive που το καθορίζει αυτό ώς VAULT και κλειδώνει με 128bit κρυπτογράφηση και ισχυρό κωδικό. Τοποθετείς εκεί μέσα τα αρχεία του PGP που έχεις κρυπτογραφήσει και κλείνεις το vault που πλέον είναι hidden και εμφανίζεται μόνο ώς αρχείο με άγνωστο extension.

Οπότε αν κάποιος ξαφνικά έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σου , με κλοπή ή σε ανύποπτη στιγμή χωρίς τον κωδικό και τα PGP κλειδιά , θα έχει ενα folder/αρχείο encrypted 128bit εις την 1024 σαν τον συνδιασμό του PGP-RSA. Περαστικά του .....θα θέλει κανά gazillion χρόνια για να ανοίξει μόνο τα αρχεία... για να βρεί τα κλειδιά... άλλα τόσα.

Gandalf

Rezeguet
15/06/2007, 16:23
3exasa k kapoia vasika.
eimai panta se restricted account, ektos kai an 8elw na exw prosvash sto registry gia kapoio logo.
epishs ta favs ston explorer einai ola encrypted, kai to cache svhnei mono tou me to shutdown. Kai h anazhthsh einai apanergopoihmenh btw, opote kai na mpei kapoios 8a xreiastei arketh wra na vrei ayto p psaxnei ( to exw syndyasei me periergh arxeio8ethsh pou vgazei vasika nohma mono gia mena) epishs gia to run 8a psa3eis poly, de 8a to vreis :P

a nai epishs ola ta kryfa mou arxeia einai se external usb, mh 3exasw ^^

Rezeguet
15/06/2007, 16:33

Gandalf

koita egw ta exw valei ola me dedomeno oti exw laptop. ayto shmainei oti ama mpei kapoios 8a mpei apo net. Physical acess den mporei na exei gti exw BIOS password pou den prokeitai na spasei pote tou kai na to afairesei DEN mporei (laptop gar) opws ginetai sta table PCs.

Kryptografhsh einai kala ta steganos kai PGP, alla poly akriva, kai den eimai fan ths peirateias oute tou kapitalismou opote th douleia mou th kanw alliws, me diko mou software ^^ (C++, eixa parakolou8hsei seminaria kryptografias kai egrapsa kai ergasia sto 8ema). den ftanei vevaia ta 128 bit alla pantws mesw internet mono kamia NSA mporei na spasei ta keys (kai elpizw na mh me psaxnei h NSA ^^). twra gia na to kanw toso safe wste na mhn spaei oute kai ama afaireseis to sklhro kai arxiseis ta brute force me diktyo, ayto den to xreiazomai ka8ws exw ola ta arxeia pou xreiazomai sto external usb, to opoio spania pairnw pou8ena mazi mou..

oso gia ta arxeia p pernane me antigafh sto usb, ayta pane kateye8eian me shift kai delete sto keno, kai rixnw kai kamia guttman style diagrafh apo panw :lol:

Boxer
15/06/2007, 17:15
Boxer... και πολύ καλά κάνεις και το επικροτώ αυτό που λες... αλλά έλα που είναι πελάτες και στην τελική πληρώνουν αδρά αν μπορέσεις και κάνεις κάτι;

Χώρια που στην δική σου περίπτωση να σου βάλω ψύλλους στα αυτιά , μιας και περνάμε στον χώρο του Security που τα καταφέρνω πιστεύω καλύτερα;

Πές οτι στο ανοίγουν, (ή παίρνει φωτιά, ή κάνει σεισμό) το γραφείο/μαγαζί/διαμέρισμα και σου κλέβουν PC-Εξωτερικούς δίσκους κτλ... τι κάνεις μετά;

Το backup είναι μια διαδικασία που θέλει πολλή μελέτη , ειδικά όταν μιλάμε για τόσο ευαίσθητα αρχεία. Σε ανάλογες περιπτώσεις καλός ο εξωτερικός δίσκος, αλλά καλύτερο είναι να τον έχεις πάντα σε διαφορετικό μέρος απο όπου έχεις το PC σου. Ιδανικό για μένα είναι να έχεις δύο μέσα backup..

Ένα δίσκο όπως έχεις που παίρνεις τα καθημερινά... και ένα DVD-Writter ή DLT tape για να παίρνεις ενα full backup εβδομάδας που θα το έχεις σε άλλο μέρος απο εκεί που είναι ο υπολογιστής σου.

Gandalf

Αμα παρει φωτια το γραφειο η μπουν και μου τα κλεψουν (μακρια απο μας) με την εφορια δεν εχω προβλημα αλλα ουτε εσυ μπορεις να μου σωσεις τα αρχεια.:rotflmao:
Το backup τουλαχιστον με το singular control που δουλευω ειναι εξεφτελιστικα απλο.Ενα κουμπι πατας και παιρνει τα παντα σε ενα αρχειο .
Τα αρχεια του φορολογικου μηχανισμου σωζονται σε ενα directory και με απλο copy/paste τα πας οπου θες. Αν θες 3 , 4 backup κανενα προβλημα.(Αν εισαι τοσο ατυχος να σου καει το pc και ταυτοχρονα να χτυπησει και ο εξωτερικος , χτυπησες τζακ ποτ , τι να πω παραπερα)

Αnyway backup και ξερο ψωμι για να μην κλαιτε τα 70€ μετα:wave2:

stef_26
16/06/2007, 12:16
Η αλήθεια είναι ότι σου πήραν πολλά και μάλλον από ότι κατάλαβα δεν έκανα και πολλά πράγματα παρά μόνο τα βασικά. Στην Αθήνα όντως παίρνουν πολλά λεφτά για format.
Εγώ πάντως μιας και έχω μαγαζί με υπολογιστές και φυσικά κάνω και service χρεώνω περίπου 30 με 40€ και περιλαμβάνει τα πάντα. Backup, εγκατάσταση windows, drivers, προγράμματα και ποτέ σπασμένο antivirus, υπάρχουν πολύ καλά free όπως το AVG.

Εγώ βέβαια επειδή πριν απ΄ όλα σκέφτομαι σαν χρήστης Η/Υ και μετά σαν έμπορος όταν κάνω format αν δω ότι ο δίσκος δεν είναι χωρισμένος θα κάνω partition έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί ο υπολογιστής format να είναι πιο εύκολο και να μη χρειάζεται να πάρεις backup και φυσικά να μην έχει το άγχος και ο πελάτης ότι αν κάτι γίνει και δεν μπορεί να ανοίξει τα windows θα χάσει και όλα τα δεδομένα.

Και μια γενική παρατήρηση για όσους έχουν ή σκοπεύουν να αγοράσουν laptop η πρώτη δουλεία που πρέπει να κάνετε όταν το πάρετε είναι να δείτε αν έχει CD/DVD επαναφοράς και αν δεν έχει να δημιουργήσετε. Θα σας βγάλει από πολλούς μπελάδες αργότερα και δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που το κάνουν και ακόμα λιγότεροι οι πωλητές και οι έμποροι που το λένε.

FestoNero
16/06/2007, 14:57
Τι το'θελα και εγραψα εδω;
Χτυπησε ο σκληρος και τωρα καθομαι και κανω νεα εγκατασταση..
:bawl:

Αυτο το autopatcher πως λειτουργει ακριβως;

bartlal
18/06/2007, 07:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
Τι το'θελα και εγραψα εδω;
Χτυπησε ο σκληρος και τωρα καθομαι και κανω νεα εγκατασταση..

Αυτο το autopatcher πως λειτουργει ακριβως;

για 170 ? στα κανω ολα καινουργια! :D :smilea: :D

Θάνος
18/06/2007, 09:33
Καλά τι λέτε 9 σελίδες;

70 ευρώ για format και πέρασμα windows;

χαχαχα ε δεν είμαστε καλά!! 20 ευρώ και πολλά είναι!

Άκου 70 για ένα δίωρο της πλάκας... δηλάδή στο 8ωρο θα βγάζει ένα 280άρι; δηλαδή σε 25 εργάσιμες βγάζει πόσα; 7.000; :lol:

Α ρε αστυνομία που τους χρειάζεται...

island
18/06/2007, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Καλά τι λέτε 9 σελίδες;

70 ευρώ για format και πέρασμα windows;

χαχαχα ε δεν είμαστε καλά!! 20 ευρώ και πολλά είναι!

Άκου 70 για ένα δίωρο της πλάκας... δηλάδή στο 8ωρο θα βγάζει ένα 280άρι; δηλαδή σε 25 εργάσιμες βγάζει πόσα; 7.000; :lol:

Α ρε αστυνομία που τους χρειάζεται...

καλέ ένας έξυπνος !!

άααα ρε μάστορααααααααααααα έτςςςςςςςςςςςς

dez
18/06/2007, 14:20
Kryptografhsh einai kala ta steganos kai PGP, alla poly akriva, kai den eimai fan ths peirateias oute tou kapitalismou opote th douleia mou th kanw alliws, me diko mou software ^^ (C++, eixa parakolou8hsei seminaria kryptografias kai egrapsa kai ergasia sto 8ema). den ftanei vevaia ta 128 bit alla pantws mesw internet mono kamia NSA mporei na spasei ta keys (kai elpizw na mh me psaxnei h NSA ^^).
εχεις παρακολουθησει σεμιναρια κρυπτογραφιας αλλα το gpg δεν το ξερεις ε? :rolleyes:

please, γενικα, μην γραφΕΤΕ για πραγματα τα οποια φαινεται οτι ΔΕΝ κατεχετε (προφανως δεν αναφερομαι μονο σε σενα)...:wave2:

dez
18/06/2007, 14:25

Gandalf
πως και ξεχασες να του πεις να δημιουργησει ενα disaster recovery site?

Rezeguet
18/06/2007, 16:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
εχεις παρακολουθησει σεμιναρια κρυπτογραφιας αλλα το gpg δεν το ξερεις ε? :rolleyes:

please, γενικα, μην γραφΕΤΕ για πραγματα τα οποια φαινεται οτι ΔΕΝ κατεχετε (προφανως δεν αναφερομαι μονο σε σενα)...:wave2:

ok de 8elw na ginw kakos, alla mias kai epiti8esai se kapoion as diavaseis prwta ti egrapse.

des to post p ekanes quote 3ana kai prosektika, kai pes mou pou akrivws eipa oti den 3erw to pgp (kai einai PGP, (prettz good privacy) kai oxi gpg opws egrapses).
Anefera oti den to XRHSHMOPOIW, ka8ws einai AKRIVO gia kati pou ftiaxnw kai MONOS mou.
Kai profanws DEN diavases ta prohgoumena post alliws malon de 8a ekanes tetoies dhlwseis.
Sso gia to seminario (SemninarIO, oxi "a", ka8ws einai ypoxrewtiko edw sth sxolh na pas se kapoio e3eidikeymeno seminario 8ewrthikhs plhroforikhs kai na grapseis kapoia ergasia se ayto to 8ema, kai egw epele3a ayth (http://univis.uni-frankfurt.de/form?__s=2&dsc=anew/lecture_view&lvs=fb12/inf/zentr/_aktue_8&anonymous=1&ref=tlecture&sem=2007s&tdir=lehrve_11/inform/inform_1&__e=682) ), nai phga, kai to teleiwsa me thn ergasia.

ayta. kia prosexeTE prwta ti kai se poion grafETE otan exETE ore3h na thn peiTE se kapoion. (ai profanws den anaferomai mono se sena) :wave2:

FestoNero
18/06/2007, 18:23
Μιας και ειναι η τελευταια συζητηση περι Η/Υ το βαζω εδω:
Μπορει καποιος να κατεβασει το παρακατω:
http://www.oasa.gr/pdf/kentro-athina-2007.pdf

Και να μου πει αν βλεπει ονοματα δρομων, νοσοκομειων κλπ;

Χρησιμοποιω Adobe pdf viewer και δεν μου εμφανιζει παρα τα νουμερα των γραμμων.
Αντιθετα, στο foxit pdf viewer μου βγαζει τα κλασσικα αλαμπουρνεζικα στους δρομους κλπ.
Κοιταζοντας τις ιδιοτητες απο το adobe βλεπω οτι το παραπανω εγγραφο pdf χρησιμοποιει τις γραμματοσειρες Helvetica και Rockwell, τις οποιες δεν εχω και απ'οτι ειδα στο νετ πρεπει να πληρωσω για να αποκτησω..
Εχει κανεις υποψη του καποιο τροπο να δω τα ονοματα των ρημαδιασμενων δρομων;
:bigcry:
Ολα του γαμου δυσκολα και η νυφη γκαστρωμενη..

Λεωνίδας
18/06/2007, 18:32
Μπορει καποιος να κατεβασει το παρακατω:
http://www.oasa.gr/pdf/kentro-athina-2007.pdf

Και να μου πει αν βλεπει ονοματα δρομων, νοσοκομειων κλπ;

Χρησιμοποιω Adobe pdf viewer και δεν μου εμφανιζει παρα τα νουμερα των γραμμων.
τα ίδια και΄δω :rolleyes:

FestoNero
18/06/2007, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
τα ίδια και΄δω :rolleyes:
Μια ωραία πεταλούδα (3)
σ’ένα κάμπο μια φορά
καμαρώνει και απλώνει
τα γαλάζια της φτερά

Λάμπουν κόκκινες πιτσίλες (3)
στα γαλάζια της φτερά,
λάμπουν κόκκινες πιτσίλες
στα γαλάζια της φτερά

Όλο τον καιρό γυρίζει (3)
και τα άνθη χαιρετά,
πότε κάθεται στο ένα
πότε φεύγει και πετά

Κι όταν έρθει ο χειμώνας (3)
πέφτει κάτω και ψοφά
κι όταν έρθει καλοκαίρι
ζωντανεύει και πετά
:a13:
:lol: :rotflmao: :rotflmao:

Λεωνίδας
18/06/2007, 19:01
Το διάβασες καλά το site :confused:
http://www.oasa.gr/index.asp?tml=1&pageid=116&menu=2&pg=1

Κάπου εκεί γράφει
Για την ορθή εμφάνιση των Ελληνικών χαρακτήρψν στους χάρτες παρακαλώ κατεβάστε και εγκαταστήστε τις απαραίτητες γραμματοσειρές (http://www.oasa.gr/pdf/fonts.zip/)

Τεμπέληηηηη :wave2:

Λεωνίδας
18/06/2007, 19:02
α και επειδή δε σε βλέπω να τα πηγαίνεις και πολύ καλά με την τεχνολογία...

Σημείωση: Ολοι οι χάρτες διανέμονται δωρεάν από τα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 15, Αθήνα.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

FestoNero
18/06/2007, 19:12
:eyepop:
52 γραμματοσειρες ειναι...
:cry: :cry: :cry:

Γιατι κατι μου λεει οτι δεν θα επρεπε να μας δινουν τις συγκεκριμενες γραμματοσειρες;
:confused:

Λεωνίδας
18/06/2007, 19:16
:eyepop:
52 γραμματοσειρες ειναι...
:cry: :cry: :cry:

Αν ήταν 2 τι θα άλλαζε :confused: :confused: :confused:

Γιατι κατι μου λεει οτι δεν θα επρεπε να μας δινουν τις συγκεκριμενες γραμματοσειρες;
:confused: Γιατί κάτι μου λέει ότι δε θα 'πρεπε να σε νοιάζει :confused:

Δεν πας καλύτερα Μετσόβου 15 :lol: :lol:

FestoNero
18/06/2007, 19:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Αν ήταν 2 τι θα άλλαζε :confused: :confused: :confused:

Γιατί κάτι μου λέει ότι δε θα 'πρεπε να σε νοιάζει :confused:

Δεν πας καλύτερα Μετσόβου 15 :lol: :lol:
Απλα φορτωνεται ο υπολογιστης με αχρηστα πραγματα..
Ε, καλα δε με νοιαζει και τοσο, αλλα μια καταγγελια την εκανα..
:evil: :evil:

Αινταποκει ρε, που θα μου πεις εμενα οτι δε τα παω καλα με τη τεχνολογια!
Μια χαρα τα παω μαζι της!
Και με το ιντερνέτ ειμαι πολυ καλος!
Απλα ειμαι γκαβος...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Θάνος
19/06/2007, 07:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από island
καλέ ένας έξυπνος !!

άααα ρε μάστορααααααααααααα έτςςςςςςςςςςςς

Έχεις καμμία αντίρρηση μάστορα;

Εδώ και καμμιά 10αριά σελίδες έχουνε σκάσει μύτη οι τεχνικοί και μας βάζουν τεστ γνώσεων για να δικαιολογήσουν την αξία τους.

Κάτι πιο εξειδικευμένο ή δύσκολο μπορεί να αξίζει τόσα και περισσότερα. Η συγκεκριμένη δουλειά όμως για την οποία ξεκίνησε το ποστ είναι της πλάκας και τα 70 ευρώ είναι ντροπή γι'αυτόν που τα ζήτησε. Δηλαδή αν προσλάβω part time έναν φοιτητή να κάνει μόνο αυτή τη δουλειά πόσα θα έπρεπε να του δίνω;

Όσοι δουλεύουν ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς την κάλυψη κάποιας εταιρίας και ξέρουν να κοιτάνε γύρω τους και να πονάνε τη δουλειά τους, τότε ξέρουν και να χρεώνουν ανάλογα.

Οι υπόλοιποι συνήθως υπερεκτιμάνε τις γνώσεις και τα πτυχία τους, λες και είναι οι μόνοι που τα έχουν και ζητάνε ό,τι να'ναι.

dez
20/06/2007, 12:23
ok de 8elw na ginw kakos, alla mias kai epiti8esai se kapoion as diavaseis prwta ti egrapse.

des to post p ekanes quote 3ana kai prosektika, kai pes mou pou akrivws eipa oti den 3erw to pgp (kai einai PGP, (prettz good privacy) kai oxi gpg opws egrapses).
Anefera oti den to XRHSHMOPOIW, ka8ws einai AKRIVO gia kati pou ftiaxnw kai MONOS mou.
Kai profanws DEN diavases ta prohgoumena post alliws malon de 8a ekanes tetoies dhlwseis.
Sso gia to seminario (SemninarIO, oxi "a", ka8ws einai ypoxrewtiko edw sth sxolh na pas se kapoio e3eidikeymeno seminario 8ewrthikhs plhroforikhs kai na grapseis kapoia ergasia se ayto to 8ema, kai egw epele3a ayth (http://univis.uni-frankfurt.de/form?__s=2&dsc=anew/lecture_view&lvs=fb12/inf/zentr/_aktue_8&anonymous=1&ref=tlecture&sem=2007s&tdir=lehrve_11/inform/inform_1&__e=682) ), nai phga, kai to teleiwsa me thn ergasia.

ayta. kia prosexeTE prwta ti kai se poion grafETE otan exETE ore3h na thn peiTE se kapoion. (ai profanws den anaferomai mono se sena) :wave2:

:ZZZ: ξυπνα http://www.gnupg.org/ :winka: :wave2:

Rezeguet
20/06/2007, 13:30
:ZZZ: ξυπνα http://www.gnupg.org/ :winka: :wave2:

den koimh8hka pote http://www.pgp.com

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf

Rezeguet.. μια χαρά τα βλέπω...

Για encryption σταθερή αξία το PGP και το Steganos Security Suite.

:wave2: :winka:

3anakoimhsou twra

:ZZZ: :ZZZ:

dez
20/06/2007, 13:55
den koimh8hka pote http://www.pgp.com

:wave2: :winka:

3anakoimhsou twra

:ZZZ: :ZZZ:
ρε συ, απλα πραγματα λεμε, μην μου παιζεις την τρελλη :D
Σου πε ο gandalf να χρησιμοποιησεις PGP. Του απαντας οτι ειναι ακριβο κι οτι γνωριζοντας απο κρυπτογραφια, εφτιαξες ενα δικο σου encryption system (το συζηταμε αλλη φορα αυτο :D )... και σου λεω κι εγω οτι εκτος του PGP υπαρχει και το GPG το οποιο ειναι open source implementation του PGP κι ευρεως διαθεσιμο σε σοβαρα OS εδω και χρονια (υπαρχει και και για τα α-σοβαρα πλεον) και υπονοησα οτι ειναι αδιανοητο για καποιον που ασχολειται με κρυπτογραφια να ΜΗΝ γνωριζει το GPG και την ιστορια του! Τι ΔΕΝ καταλαβες?

Rezeguet
20/06/2007, 14:32
ρε συ, απλα πραγματα λεμε, μην μου παιζεις την τρελλη :D
Σου πε ο gandalf να χρησιμοποιησεις PGP. Του απαντας οτι ειναι ακριβο κι οτι γνωριζοντας απο κρυπτογραφια, εφτιαξες ενα δικο σου encryption system (το συζηταμε αλλη φορα αυτο :D )... και σου λεω κι εγω οτι εκτος του PGP υπαρχει και το GPG το οποιο ειναι open source implementation του PGP κι ευρεως διαθεσιμο σε σοβαρα OS εδω και χρονια (υπαρχει και και για τα α-σοβαρα πλεον) και υπονοησα οτι ειναι αδιανοητο για καποιον που ασχολειται με κρυπτογραφια να ΜΗΝ γνωριζει το GPG και την ιστορια του! Τι ΔΕΝ καταλαβες?

Apla einai paralogh h dhlwsh sou.
DEN me rwthses pote an *3erw* to GPG, kai 8ewrhses aytomata pws DEN to 3erw, enw den exei anafer8ei POU8ENA sth syzhthsh. Einai san na milate gia C++ kai na petagomai kai na lew "nai phges se seminario Objekt Orientated Programming alla den 3ereis JAVA" dhladh kati entelws asxeto. Ama koita3eis ta post 8a deis pws pou8ena den anafer8hke to GPG kai to petas esy ekei xyma kai sto idio post les pws den to gnwrizw.
EKEI kolaw.

:wave2:

dez
20/06/2007, 15:31
Apla einai paralogh h dhlwsh sou.
DEN me rwthses pote an *3erw* to GPG, kai 8ewrhses aytomata pws DEN to 3erw, enw den exei anafer8ei POU8ENA sth syzhthsh. Einai san na milate gia C++ kai na petagomai kai na lew "nai phges se seminario Objekt Orientated Programming alla den 3ereis JAVA" dhladh kati entelws asxeto. Ama koita3eis ta post 8a deis pws pou8ena den anafer8hke to GPG kai to petas esy ekei xyma kai sto idio post les pws den to gnwrizw.
EKEI kolaw.

βαριεμαι να ξανακανω quote τα posts σου...

bottom line: GPG=PGP (μειον λιγο κωδικα που δεν μπορουσε να γινει export εκτος US). Εξ αλλου υπαρχει internationalized PGP το οποιο ΕΠΙΣΗΣ ειναι ΤΣΑΜΠΑ (www.pgpi.org)

Gandalf dr685sm
20/06/2007, 17:04
για πάμε απο την αρχή..

Dez..

disaster recovery site

Φίλε μου απο την στιγμή που είσαι ιδιώτης και έχεις αντίγραφα ασφαλείας σε τρίτο χώρο άρα και ασφαλή. Σε όποια περίπτωση καταστροφής , οπουδήποτε με ενα υπολογιστή στήνεις disaster recovery site ακόμα και μετά. Για ιδιώτες μιλάμε οχι για εταιρίες.

Rezeguet... το PGP είναι μετά πληρώμης ΜΟΝΟ αν κάνεις χρήση του 100% των δυνατοτήτων του , που περιλαμβάνει encryption disk , mail encryption κτλ. Αλλιώς για αρχεία και φακέλους είναι δωρεάν.

Το Steganos 8 μπορείς να το βρείς σε περιοδικά που το είχαν προσφορά πριν 1-2 μήνες , άρα είσαι καλυμένος και δεν τίθεται και θέμα πειρατείας.

Θάνος... φίλε μου , ξερόλα.... όποτε έχω πρόβλημα με τέτοιου είδους format να στους στέλνουμε να τους κάνεις "μάγκες" με 30? τιμή. Αλλά να περιλαμβάνει τα πάντα... Backup, customization κτλ... επίσης όσον αφορά πτυχία και γνώσεις και γενικά ποιός την έχει "μεγαλύτερη" ... την γνώση εννοώ... και μόνο που κάποιοι είναι τεχνικοί σε pc ενώ άλλοι σε δίκτυα και την ασφάλεια τους κάτι λέει νομίζω...

Εκτός αν εννοείς οτι είναι παιχνιδάκι για ενα απλό τεχνικό και αυτά... ή θεωρείς οτι οι συγκεκριμένοι μηχανικοί (πλέον...και οχι τεχνικοί) είναι άσχετοι με την αγορά και δεν ξέρουν τι κοστίζει η εργασία τους και πως μπορούν να κοστολογήσουν.

Είπαμε... για αυτό σταμάτησα με τους ιδιώτες. Έχουν γίνει όλοι ξερόλες αδερφέ μου... ο καθείς πετάει μια κουβέντα και την θεωρεί δεδομένη χωρίς όμως τα @@ και τις γνώσεις να το υποστηρίξει... απλά επειδή έτσι νομίζει ή έτσι έχει ακούσει.

Gandalf

Θάνος
20/06/2007, 17:31
Θάνος... φίλε μου , ξερόλα.... όποτε έχω πρόβλημα με τέτοιου είδους format να στους στέλνουμε να τους κάνεις "μάγκες" με 30? τιμή. Αλλά να περιλαμβάνει τα πάντα... Backup, customization κτλ... επίσης όσον αφορά πτυχία και γνώσεις και γενικά ποιός την έχει "μεγαλύτερη" ... την γνώση εννοώ... και μόνο που κάποιοι είναι τεχνικοί σε pc ενώ άλλοι σε δίκτυα και την ασφάλεια τους κάτι λέει νομίζω...

Δεν ήρθα εγώ να το παίξω ξερόλας εδώ. Άλλωστε εγώ υπογράφω σαν Θάνος και όχι σαν ο μάγος gandalf...

Πεταχτήκατε όλοι οι "επιστήμονες" να υπερασπιστείτε την τέχνη σας και έχετε γεμίσει 11 σελίδες με άχρηστες πληροφορίες της δουλειάς σας.

Ο άνθρωπος έδωσε ένα pc για format και πέρασμα windows και τον έγδυσαν. Τα υπόλοιπα που λες ανήκουν ως επί τω πλείστον στη σφαίρα της φαντασίας γιατί ο μέσος μάστορας των μαγαζιών που δηλώνουν "service" δεν ασχολείται να σου σώσει τίποτα. Εκ πείρας σου λέω ότι 9 στους 10 που πας το pc σου για φτιάξιμο ούτε καν σε ενημερώνουν πριν σου φορμάρουν το δίσκο και σου εξαφανίσουν τα πάντα! Spare me λοιπόν γιατί δεν γενηθήκαμε χθες και ο μέσος χρήστης δεν είναι κάποια εφορία που μπορεί να τη θεωρήσουν σοβαρή δουλειά και ν'ασχοληθούνε.

Οι γνώσεις και τα πτυχία σου δεν με ενδιαφέρουνε όπως και σένα τα δικά μου... Τους υπολογιστές τους έχω φάει στη μάπα επί 19 συναπτά έτη στα μέσα και τα έξω τους και δεν με συγκινεί όλη αυτή η φιλολογία. Το αρχικό ποστ ήτανε πολύ απλό και έτσι εξακολουθώ να το αντιμετωπίζω.

CIRUS
20/06/2007, 17:32
ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ..... ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Η ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ!!!! ΦΙΛΙΚΑ!!!!!

:beer:

Θάνος
20/06/2007, 17:42
ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ..... ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Η ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ!!!! ΦΙΛΙΚΑ!!!!!

:beer:

Όλοι οι ειδήμονες έχουν το κακό συνήθειο να θεωρούνε μαλάκα το χρήστη που για κακή του τύχη δεν γενήθηκε ειδικός. Προτού του δοθεί η άδεια να εκφέρει άποψη πρέπει πρώτα να πάρει ντοκτορά στην ανάκτηση δεδομένων κατεστραμμένου δίσκου αλλιώς να σκάσει και να πληρώνει όποτε και ό,τι του ζητάνε! Αυτή είναι η λογική του σημερινού έλληνα ειδικού και αυτή την νοοτροπία αντιμετωπίζω καθημερινά στη δουλειά μου που συναναστρέφομαι κάθε λογής επαγγελματίες.

Σιιιιιγά τώρα μην ασχοληθώ ΕΓΩ με το χαζομερεμέτι...

Συνήθως βέβαια από πίσω υπάρχει κάποια εταιρία για τη σιγουριά της υπόθεσης, γιατί εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουμε να συντηρήσουμε ένα γραφείο με τα χιλιάδες έξοδα του δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε κανέναν ούτε και να περιμένουμε με το τουφέκι τον κάθε φουκαρά με τη μικροδουλειά του για να βγάλουμε ό,τι μας λείπει...

Rezeguet
20/06/2007, 20:37
βαριεμαι να ξανακανω quote τα posts σου...

bottom line: GPG=PGP (μειον λιγο κωδικα που δεν μπορουσε να γινει export εκτος US). Εξ αλλου υπαρχει internationalized PGP το οποιο ΕΠΙΣΗΣ ειναι ΤΣΑΜΠΑ (www.pgpi.org)

ok katalava twra ti h8eles na peis. epeidh anefera oti de ta xrhshmopoiw epeidh einai akriva.
sorry alla den xampariasa ti h8eles na peis :beer:

pantws malon den to diatypwsa swsta th prwth fora. To pgp yparxei kai se free, opws kai to steganos (apo periodiko, palioterh version, an kai den agorazw periodika) alla synh8ws kanw mono sxetika apla encrytpions se merika arxeia tou pnpmiou ston external mou. Kai ayta t akanw me to programma pou eftia3a tote sto seminario mazi me mia mikrh omada (3-4 foithtes synolo), apla kai mono gia fun (h olh idea 3ekinhse apo ena prwtogono string ceasar encryption prog se J2EE kai e3elix8hke se kolhma ^^ ). Elpizw na egina twra katanohtos.

peace

maeonapii-1100
20/06/2007, 20:42
20 Ιουνίου 2007 άρα η Νικόλ γίνεται όσο έγινα κι εγώ από τον Απρίλιο κι όταν λέμε Νικόλ εννοούμε την πιό ωραία κοκκινομάλλα εν ζωή και γιατί όχι κι όλων των εποχών αφού η μόνη της ανταγωνίστρια ήταν Αμερικ(λ)ανίδα και μόνο 1,68 κάποια Ρίτα Χέιγουορθ η οποία και πέθανε όταν κλείσαμε τα είκοσί μας χρόνια με πιό σημαντικό στη ζωή της το ότι γεννήθηκε ακριβώς 62 χρόνια πριν την
EKATERINA GAMOVA που στο κάτω κάτω έγινε και 38 πόντους ψηλότερή της
Επομένως έχουμε
20/06/1967 άρα Τρίτη Nicol Kidman=>1.82m

17/10/1918 άρα Πέμπτη Rita Hayworth=>1.68m

KAI

17/10/1980 άρα Παρασκευή EKATERINA GAMOVA=>2.06m…1.70m από τα οκτώ της χρόνια

φωτογραφική ιπποστήριξη δεν προσφέρω γιατί google έχουν όλοι οπότε ψάξτε και μόνοι σας τίπποτα...
:bigcry:

93870

dez
21/06/2007, 10:16
@Gandalf: η αναφορα του disaster recovery site ηταν ολιγον ειρωνικη :D

@Rezequet: σταματα ν αναλωνεσαι με προσπαθειες να κανεις τα windows ασφαλη, ειναι χαμενος κοπος. Ασχολεισου με σοβαρα OS, τα οποια ειναι και inherently secure ;)

@Θανος: μια χαρα τα λες, ετσι απλα!

Rezeguet
21/06/2007, 11:36

@Rezequet: σταματα ν αναλωνεσαι με προσπαθειες να κανεις τα windows ασφαλη, ειναι χαμενος κοπος. Ασχολεισου με σοβαρα OS, τα οποια ειναι και inherently secure ;)

ubuntu xhshmopoiw vasika ^^ (an kai exw laptop)
windows=mono gia gaming k incompatible programmata

Gandalf dr685sm
22/06/2007, 08:22
Θάνο...

Τα υπόλοιπα που λες ανήκουν ως επί τω πλείστον στη σφαίρα της φαντασίας γιατί ο μέσος μάστορας των μαγαζιών που δηλώνουν "service" δεν ασχολείται να σου σώσει τίποτα.

Και αυτός ακριβώς είναι ο "Κυρ-Μήτσος" της γειτονιάς που λέω εγώ , όπου ορίζει τον εαυτό του ώς τεχνικό υπολογιστών (τι πρωτότυπο , το οτι δηλώσεις-είσαι για την Ελλάδα μας).

Αυτό ουσιαστικά θίγω και το οτι αυτοί ακριβώς είναι που έχουν χαλάσει και την αγορά , γιατί χρεώνοντας 20-30? για την όποια εργασία σε υπολογιστές , μην κάνοντας σωστή δουλειά , διαμορφώνουν και την γνώμη των χρηστών όσον αφορά τους τεχνικούς.

Οι τεχνικοί... ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ... πρέπει να φέρουν αντίστοιχα πτυχία και αν υπάρχει και ομοσπονδία να είναι εγγεγραμένοι και εκεί. Στο επάγγελμα των υπολογιστών ,επειδή και η "κουτσή-μαρία" δηλώνει πως είναι τεχνικός, χωρίς όμως να έχει άλλο πτυχίο πέραν ίσως κάποιου ECDL (εδώ γελάμε!!), έχει γίνει λάθος με την αξιολόγηση του επαγγέλματος.

Όσον αφορά την τιμολόγηση υπηρεσιών... το είχε πεί πολύ σωστά ο Rezeguet πιο πάνω. Αν θές κάποιον με Dr ή ΜΒ να σου φτιάξει το PC θα πληρώσεις και ανάλογα. Με την διαφορά οτι με τον συγκεκριμένο θα πάρεις το PC σου καλύτερο απο οτι το είχες πριν.
Μπορείς βέβαια να το πας και στον Κυρ-Μήτσο για το μερεμετάκι , αλλά ώς συνήθως οι "μάστουρες" που κάνουν μερεμετάκια, δημιουργούν αιτίες με τις κινήσεις τους, για να εμφανιστούν άλλα 10. Οπότε θα καταλήξεις στο τέλος να τον πληρώσεις όσο και τον τύπο με το ΜΒ με την διαφορά όμως οτι θα έχεις φάει και ενα μεγάλο χρονικό διάστημα και αρκετή απο την υπομονή σου.

Όσον αφορά το φίλο με τον υπολογιστή του , απο όπου ξεκινήσαμε και την κουβέντα, είπα και πριν... Φράγκο δεν έπρεπε να δώσει , μιας και του έχασε δεδομένα. Πόσο μάλλον τα 70?.

Αλλά η συζήτηση είναι ζωντανή και φτάσαμε να μιλάμε για διάφορα άλλα πάνω στο επάγγελμα των τεχνικών-μηχανικών υπολογιστών και είναι λογικό να έρχονται στην επιφάνεια και θέματα όπως αυτά των τιμολογήσεων και το πόσο θα πρέπει να δίνει ο χρήστης.

Όσον αφορά το "σκάσε και πλήρωνε"... κανείς δεν το λέει αυτό. Αλλά απο την άλλη καλό είναι όταν δεν γνωρίζει κάποιος το πως μπορεί να αξιολογηθεί μια εργασία σε ΕΡΓΑΛΕΙΟ-μηχάνημα για αυτόν , να μην προχωρεί αυθαίρετα και στο οτι είναι ακριβά ή οχι. Να ρωτάει πρώτα και μετά να λέει.

Υ.Γ το Gandalf είναι ενα Nick που καθιερώθηκε λόγω μιας κακοδαιμονίας που έχει να κάνει με το πότε πλένω την μηχανή και βρέχει αμέσως... κατά το stormcrow απο το Tolkjen LOTR και δεν έχει να κάνει με την ικανοποιήση ναρκισσιστικών και εγωιστικών τάσεων. Το "μάγος" είναι παρελκόμενο του Gandalf και το έχουν καθιερώσει τα παιδιά εδώ και οχι εγώ. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να ρωτάς πρώτα πριν απαντήσεις σε κάτι που δεν γνωρίζεις.

Καλημέρα μας.

Gandalf

stef_26
22/06/2007, 10:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Όλοι οι ειδήμονες έχουν το κακό συνήθειο να θεωρούνε μαλάκα το χρήστη που για κακή του τύχη δεν γενήθηκε ειδικός. Προτού του δοθεί η άδεια να εκφέρει άποψη πρέπει πρώτα να πάρει ντοκτορά στην ανάκτηση δεδομένων κατεστραμμένου δίσκου αλλιώς να σκάσει και να πληρώνει όποτε και ό,τι του ζητάνε! Αυτή είναι η λογική του σημερινού έλληνα ειδικού και αυτή την νοοτροπία αντιμετωπίζω καθημερινά στη δουλειά μου που συναναστρέφομαι κάθε λογής επαγγελματίες.

Σιιιιιγά τώρα μην ασχοληθώ ΕΓΩ με το χαζομερεμέτι...

Το συμπέρασμα μόνο ως αυθαίρετο μπορώ να το χαρακτηρίσω.
Ο σωστός επαγγελματίας θα ασχοληθεί με οποιοδήποτε πρόβλημα όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι και θα προσπαθήσει να κάνει ότι είναι δυνατό για να λυθεί. Αν αυτό που λες είναι ο κανόνας τότε λυπάμαι αλλά μάλλον όλοι μας κάνουμε λάθος επιλογές και εμπιστευόμαστε ανθρώπους για να φτιάξουν τον υπολογιστή μας που δεν θα έπρεπε.

Όσο αναφορά την τιμή. Επειδή και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι (πώληση Η/Υ, service κ.α.) έχω να πω ότι τη δουλεία μου έχω το δικαίωμα να την κοστολογήσω όσο εγώ νομίζω και είναι στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη αν θα επιλέξει εμένα για το service του Η/Υ του ή όχι. Αν η τιμή του φανεί μεγάλη σε σχέση με τη δουλειά που θα κάνω τότε μπορεί να πάει αλλού για επισκευή. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα χρέωνα 20€ για ένα format και ότι προηγείται και ακολουθεί (έχω αναφερθεί και πιο πάνω σε αυτό) γιατί το θεωρώ υπερβολικά λίγο για μια δουλειά που ξεπεράσει τις 2,5 ώρες (backup, format, drivers που τις περισσότερες φορές πρέπει να ψάξω να τους βρω γιατί ο πελάτης έχει χάσει τα CD, προγράμματα).

Και για να κλείσει το θέμα Ελεύθερη Αγορά έχουμε

Θάνος
22/06/2007, 12:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από stef_26
Το συμπέρασμα μόνο ως αυθαίρετο μπορώ να το χαρακτηρίσω.
Ο σωστός επαγγελματίας θα ασχοληθεί με οποιοδήποτε πρόβλημα όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι και θα προσπαθήσει να κάνει ότι είναι δυνατό για να λυθεί. Αν αυτό που λες είναι ο κανόνας τότε λυπάμαι αλλά μάλλον όλοι μας κάνουμε λάθος επιλογές και εμπιστευόμαστε ανθρώπους για να φτιάξουν τον υπολογιστή μας που δεν θα έπρεπε.

Όσο αναφορά την τιμή. Επειδή και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι (πώληση Η/Υ, service κ.α.) έχω να πω ότι τη δουλεία μου έχω το δικαίωμα να την κοστολογήσω όσο εγώ νομίζω και είναι στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη αν θα επιλέξει εμένα για το service του Η/Υ του ή όχι. Αν η τιμή του φανεί μεγάλη σε σχέση με τη δουλειά που θα κάνω τότε μπορεί να πάει αλλού για επισκευή. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα χρέωνα 20€ για ένα format και ότι προηγείται και ακολουθεί (έχω αναφερθεί και πιο πάνω σε αυτό) γιατί το θεωρώ υπερβολικά λίγο για μια δουλειά που ξεπεράσει τις 2,5 ώρες (backup, format, drivers που τις περισσότερες φορές πρέπει να ψάξω να τους βρω γιατί ο πελάτης έχει χάσει τα CD, προγράμματα).

Και για να κλείσει το θέμα Ελεύθερη Αγορά έχουμε

Τίποτα δεν είναι αυθαίρετο. Σωστοί επαγγελματίες υπάρχουν, αλλά είναι πολύ λίγοι και αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Αυτό δεν αφορά μόνο στους υπολογιστές, αλλά σε όλα τα επαγγέλματα. Πρόσφατα μιλούσα με υδραυλικό που ζήτημα να έχει κλείσει τα 20 του χρόνια και μου δήλωσε με αέρα φτασμένου επαγγελματία ότι δεν ασχολείται με μερεμέτια αλλά παίρνει μόνο ολόκληρες πολυκατοικίες... Και το μερεμέτι ποιος θα το κάνει ρε φίλε; Και την πολυκατοικία ποιος θα σου τη δώσει και γιατί; Μετά διαμαρτύρονται ότι τους παίρνουν τις δουλειές οι Αλβανοί... Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο μικρός πελάτης θα σου φέρει τον μεγάλο... Το ίδιο δεν συναντάμε παντού; Πόσες φορές πήγατε για μικροδουλειά τη μηχανή στο συνεργείο και τι αντιμετώπιση συναντήσατε;

Οι χρεώσεις σε μία ελεύθερη αγορά είναι μεγάλο θέμα και πολλή δύσκολη υπόθεση και φυσικά δικαίωμα του καθενός να τις καθορίζει για τον εαυτό του. Ο Έλληνας όμως θέλει πολλά λεφτά και γρήγορα. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσα καταστήματα ανοίγουν και κλείνουν στο καπάκι. Άλλοι τόσοι επαγγελματίες αλλάζουν δουλειά γιατί δεν πέτυχαν...

Χρέωσε όσα θέλεις και ο ανταγωνισμός θα σε κρίνει.

Οπότε και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να ρωτάς πρώτα πριν απαντήσεις σε κάτι που δεν γνωρίζεις.

Περίεργο να το λες αυτό... Ρώτησες εσύ πριν με πεις ειρωνικά "ξερόλα"...; Μάλλον στη φούρια σου να τα βάλεις με όλους όσους αμφισβητούν την αξία του επαγγέλματος, σου διέφυγε ότι η ειρωνία συνήθως... προσβάλει. Εκεί λοιπόν ξεκίνησαν όλα και η κουβέντα πήρε στραβό δρόμο... Το ότι κάποιος υπερχρέωσε για δουλειά της πλάκας δεν μειώνει την αξία κανενός.

Να πω επίσης ότι και ο κυρ Μήτσος έχει δικαίωμα να ζήσει και τα πτυχία δεν σημαίνουν πάντα και γνώση... Θέλει φιλότιμο και μεράκι η ιστορία. Γιατί τον έχουμε συνέχεια στο κλάσιμο τον κυρ Μήτσο; Υπάρχουν κυρ Μήτσοι που ξέρουν πολλά και υπάρχουν και κάτι επίσημα service αλυσίδων καταστημάτων ή γνωστών διεθνών αντιπροσωπειών που εύκολα στονε φορμάρουνε εξαφανίζοντας τα πάντα και απλά σου το αναφέρουν όταν πας να σου κόψουνε τη λυπητερή...

Gandalf dr685sm
22/06/2007, 12:34
είναι πολύ απλό φίλε μου...(για το ξερόλας ζητώ συγνώμη αν λέει κάτι αυτό , μιας και όντως δεν σε γνωρίζω).

Το απλό είναι οτι όσο εμπειρία και να έχεις, ο υπολογιστής δεν είναι μοτέρ οχήματος. Δεν έχει βασικές αρχές που παραμένουν σταθερές. Νομίζω το γνωρίζεις αυτό. Αν κάποιος "κυρ-μήτσος" έμαθε με PCs την δεκαετία του 90 ή έστω στις αρχές του 2000, θα είναι παρωχημένος σε άποψη γνώσεων.

Για αυτό και προσωπικά κανένα "μάστουρα" δεν μπορώ να πω οτι μπορείς να εμπιστευτείς ακόμα και για την πιο απλή δουλειά. Μερικοί ακόμα δεν γνωρίζουν απλά πραγματα όπως οτι 160GB δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα ΧΡ (θέλει bios update), και θεωρούν οτι φταίει το SATA.

Αυτά φίλε μου , λοιπόν , είναι θέματα που δεν τα κρατάς εμπειρικά, αλλά μόνο με πτυχία και συνεχή εκπαίδευση...

Αν με καταλαβαίνεις.

Gandalf

Rezeguet
22/06/2007, 19:17

Το απλό είναι οτι όσο εμπειρία και να έχεις, ο υπολογιστής δεν είναι μοτέρ οχήματος. Δεν έχει βασικές αρχές που παραμένουν σταθερές. Νομίζω το γνωρίζεις αυτό. Αν κάποιος "κυρ-μήτσος" έμαθε με PCs την δεκαετία του 90 ή έστω στις αρχές του 2000, θα είναι παρωχημένος σε άποψη γνώσεων.

Για αυτό και προσωπικά κανένα "μάστουρα" δεν μπορώ να πω οτι μπορείς να εμπιστευτείς ακόμα και για την πιο απλή δουλειά. Μερικοί ακόμα δεν γνωρίζουν απλά πραγματα όπως οτι 160GB δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα ΧΡ (θέλει bios update), και θεωρούν οτι φταίει το SATA.

Αυτά φίλε μου , λοιπόν , είναι θέματα που δεν τα κρατάς εμπειρικά, αλλά μόνο με πτυχία και συνεχή εκπαίδευση...

o ypologisths san syskeyh *exei* sta8eres arxes. Akoma kai to OS exei.
Anafersai vevaia sta Windows, pou kai ayta exoune sta8eres arxes alla oxi sta8era troubleshooting methods (ayto ennoouses malon)

Vasika einai ligo asxeto to pote ema8e o mhtsos, arkei na enhmerwnetai. Den xreiazetai ptyxia, arkei na exei meraki kai pa8os me to epaggelma.
Meta3y mas ekana ma8hma se 17xronous ma8htes pou h3eran parapanw apo tous pio pollous ptyxiouxous bachelor...

A nai kai teleytaio, oso exeis XP xwris SP1, akoma kai th pio sygxronh Motherboard (me to pio updated BIOS logika) kai naxeis, panta 137GB 8a sto vgazei.
H lysh proypo8etei vevaia kai kapoio updated bios kai controller SATA/U133, alla ayta yparxoun malon se sxedon ola ta pcia twra pia.

Pantws sto 8ema empistosynhs tyxaiou mastora, 8a symfwnhsw, eidika se 8emata backup klp... brrr

l@gos
22/06/2007, 20:56
Μερικοί ακόμα δεν γνωρίζουν απλά πραγματα όπως οτι 160GB δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα ΧΡ (θέλει bios update), και θεωρούν οτι φταίει το SATA.

χωρις να θελω να φανω εριστικος, το γεγονος οτι ενας δισκος δεν αναγνωριζεται απο τα
XP , τι σχεσει μπορει να εχει με το bios της μητρικης?:confused:
δεν το εχω δοκιμασει, αλλα δεν μου βγαζει νοημα...
δλδ αναδιατυπωνω,
αλλο πραγμα το οτι δεν αναγνωριζει το os κατι απο το hardware
κ αλλο πραγμα δεν υποστηριζει το bios κατι απο hardware
το μονο σιγουρο ειναι οτι κ στις δυο περιπτωσεις χρειαζεσαι update (εαν ειναι διαθεσιμο)

makocer
22/06/2007, 21:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από l@gos
χωρις να θελω να φανω εριστικος, το γεγονος οτι ενας δισκος δεν αναγνωριζεται απο τα
XP , τι σχεσει μπορει να εχει με το bios της μητρικης?:confused:
δεν το εχω δοκιμασει, αλλα δεν μου βγαζει νοημα...
δλδ αναδιατυπωνω,
αλλο πραγμα το οτι δεν αναγνωριζει το os κατι απο το hardware
κ αλλο πραγμα δεν υποστηριζει το bios κατι απο hardware
το μονο σιγουρο ειναι οτι κ στις δυο περιπτωσεις χρειαζεσαι update (εαν ειναι διαθεσιμο)

μπορει ο Gandalf dr685sm να τα εγραψε λιγο.. συμπυκνωμενα αλλα λεει το ιδιο πραγμα με σενα..
φυσικα και ειναι ξεχωριστες περιπτωσεις - μερικοι ομως θεωρουν οτι εφ οσον σε ενα μχνμα 'τρεχουν' ΧΡ ,εχουν καλυψει και τις αναγκες/απαιτησεις σε νεο hardware ή software που θα θελησουν να προσθεσουν .
συνηθισμενο προβλημα να εξηγω ξανα και ξανα στον ιδιο πελατη οτι το συστημα του ΠΑΡΑ το οτι εβαλε ...ΤFT και ...ATI 9200 se ! ! (τοσα ηθελε να δωσει -ηξερε αυτος) δεν μπορει να τρεξει παιχνιδι σημερινο με πανω απο 10 frames πχ
οι γνώστες (πραγματικοι,οχι παραμυθια) ερχονται με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαιτησεις και ζητουν ενα τελικο αποτελεσμα (ειτε ενας εκτυπωτης,ειτε ολοκληρο δικτυο πχ) οπου ειτε τις καλυπτεις και προχωρας ,ειτε οχι και χανεις τον πελατη -ξεκαθαρα πραγματα.....

l@gos
22/06/2007, 22:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από makocer
μπορει ο Gandalf dr685sm να τα εγραψε λιγο.. συμπυκνωμενα αλλα λεει το ιδιο πραγμα με σενα..
φυσικα και ειναι ξεχωριστες περιπτωσεις - μερικοι ομως θεωρουν οτι εφ οσον σε ενα μχνμα 'τρεχουν' ΧΡ ,εχουν καλυψει και τις αναγκες/απαιτησεις σε νεο hardware ή software που θα θελησουν να προσθεσουν .
συνηθισμενο προβλημα να εξηγω ξανα και ξανα στον ιδιο πελατη οτι το συστημα του ΠΑΡΑ το οτι εβαλε ...ΤFT και ...ATI 9200 se ! ! (τοσα ηθελε να δωσει -ηξερε αυτος) δεν μπορει να τρεξει παιχνιδι σημερινο με πανω απο 10 frames πχ
οι γνώστες (πραγματικοι,οχι παραμυθια) ερχονται με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαιτησεις και ζητουν ενα τελικο αποτελεσμα (ειτε ενας εκτυπωτης,ειτε ολοκληρο δικτυο πχ) οπου ειτε τις καλυπτεις και προχωρας ,ειτε οχι και χανεις τον πελατη -ξεκαθαρα πραγματα.....

+2,4 (core 2 duo):winka:
:lol: :bigcry: :lol: :bigcry:

l@gos
22/06/2007, 22:32
περα απο την πλακα παντως, η κοινωνια μας σημερα ειναι καταναλωτικη.....
οποτε για να επιβιωσεις κ μονο, καποια στιγμη θ'αρχισεις να κανεις "χατηρια"...