PDA

View Full Version : τη γνωμη σας παρακαλω

cardriver
11/06/2007, 17:44
να καλησπερισω ολα τα μελη του κλαμπ και να εξηγησω οτι μπηκα μονο να κανω μια ερωτηση, για να μου πειτε τη γνωμη σας σαν μηχανοβιοι.
τις προαλλες κινουμενος σε αριστερη λωριδα με το αυτοκινητο μου και με ταχυτητα γυρω στα 100-120, βγαζω φλας και κινουμαι προς τη μεσαια ωστε να προσπερασω εναν που κινουταν στην αριστερη. δυστηχως εκεινη την ωρα ανεβαινε στη μεσαια ενας οδηγος μηχανης με μεγαλυτερη ταχυτητα απο τη δικη μου και αρκετα κοντα στην αριστερη λωριδα. ηρθαμε αρκετα κοντα και μαλλον παραλιγο να τον ριξω. να επισημανω οτι κοιταξα καθρεφτη αλλα μαλλον λιγο πιο αργα απ' οτι επρεπε. φυσικα και ζητησα συγγνωμη ακουσα τις παρατηρησεις μου και ξαναζητησα συγγνωμη αφου κοντεψα να τον σκοτωσω τον ανθρωπο. δεν ειπε κατι αλλο, ή δεν ακουσα, και εφυγε. μεχρι εκει καλα. καπακι ερχεται ενας αλλος μηχανοβιος και με αρχιζει σε κατι γνωστα ελληνο-γαλλικα. θετε απο την ταραχη μου που παραλιγο να στειλω καποιον στον αλλο κοσμο, θετε και απο την κουραση μου γυρνωντας απο τη δουλεια, δεν καταφερα να κρατησω την ψυχραιμια μου και μετα απο ενα ''εσυ που κολλας ρε φιλε'' τον αρχισα κι εγω στις ευλογιες. μετα εμεινε λιγο πισω αλλα στο φαναρι παρακατω ηρθε και αρχισε παλι τα ιδια προχωροντας και στα κατεβα κατω κλπ κλπ. και σας ερωτω με ποια λογικη ερχεται αυτος ο κυριος, αγνωστος και σε εμενα φυσικα αλλα και στον εταιρο εμπλεκομενο οδηγο στο συμβαν, οχι να μου κανει παρατηρηση που θα ηταν φυσικα αποδεκτο, αλλα να μου μιλησει ετσι; και εφ' οσον ειναι γνωστο οτι ενας οδηγος αυτοκινητου μπορει να κανει με πολλους τροπους μια μηχανη να μετανοιωσει πικρα για μια τετοια συμπεριφορα και να βγει και απο πανω μετα, τι θελει τελικα αυτος ο τυπος; θα εφταιγα στο τελος να εκανα κατι το οποιο θα του κοστιζε λιγο ή πολυ τη σωματικη του ακεραιοτητα; γενικοτερα προσπαθω να προσεχω πολυ τις μηχανες στο δρομο αλλα ωρες ωρες με τσαντιζουνε απιστευτα με τη συμπεριφορα τους.
με συγχωρειτε για το μεγαλο ποστ αλλα πειτε μου αν ειμαι καπου λαθος οποτε να διορθωσω κι εγω κατι στην οδηγικη συμπεριφορα μου και γενικοτερα.

Λεωνίδας
11/06/2007, 17:49
Η κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη είναι αυτή μεταξύ των μοτοσυκλετιστών ...
Μου 'χει τύχει να βρεθώ στη θέση του παρά λίγο θύματος και ήρθε ο κλασικός άσχετος να ρίξει τα καντήλια... Κακώς, κάκιστα :sick:

lampros_fazer
11/06/2007, 18:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από cardriver
και εφ' οσον ειναι γνωστο οτι ενας οδηγος αυτοκινητου μπορει να κανει με πολλους τροπους μια μηχανη να μετανοιωσει πικρα για μια τετοια συμπεριφορα και να βγει και απο πανω μετα, τι θελει τελικα αυτος ο τυπος;
Τέτοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ μπήκες να γράψεις..;Ότι αν έρθει κάποιος με μηχανή και μου την πει,να ξέρει οτι μπορώ να τον πατήσω κάτω..; :a31:
Θα'πρεπε να ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ που το γράφεις.. :a04:

Το είπες και μόνος σου οτι τον πρώτο παραλίγο να τον σκοτώσεις..!Ο δεύτερος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε βρεθεί ή να βρεθεί κάποια στιγμή στη θέση του πρώτου..Και όταν βλέπεις μια σιδερένια μάζα 1,5 τόνου να έρχεται πάνω σου η συγγνώμη του άλλου μπορεί να μην αρκεί,όταν εσύ τα έχεις δει 'όλα'..Φυσιολογικό το οτι αντέδρασε..(τώρα το τι είπε δεν το ξέρω και δεν το εξετάζω..)

zzr2005
11/06/2007, 18:36
να επισημανω οτι κοιταξα καθρεφτη αλλα μαλλον λιγο πιο αργα απ' οτι επρεπε.

αλλα πειτε μου αν ειμαι καπου λαθος οποτε να διορθωσω κι εγω κατι στην οδηγικη συμπεριφορα μου και γενικοτερα.

το λάθος σου το έγραψες και μόνος σου...
κοίταξες τον καθρέφτη λίγο πια ργά όπως είπες...
θα έπρεπε να κοιτάξεις τον καθρέφτη μια φορά διερευνητικά , και μια δεύτερη φορά για να είσαι σίγουρος....ειδικά με μηχανές που ειναι πιο δύσκολο να προσδιορίσεις με τη ταχύτητα σε πλησιάζει ......
καλο ειναι να εχεις στο μυαλό σου αυτό ...δύο φορές κοίταγμα καθρέφτη πριν αλλάξεις λωρίδα....και επίσης να ανάβεις το φλας νωρίτερα και όχι όπως το 90% των ΙΧηδων που ανάβουν το φλας ακριβώς τη στιγμή που αλλάζουν κατεύθυνση....
έτσι ο πίσω έχει μια ιδέα οτι θες να αλλάξεις λωρίδα κ ειναι ψιλιασμένος....εγώ όταν δω φλας κόβω πάντα και περιμένω να δω τι θα κάνει ο μπροστινός....
:wave2:

Respect
11/06/2007, 18:58
.γενικοτερα προσπαθω να προσεχω πολυ τις μηχανες στο δρομο αλλα ωρες ωρες με τσαντιζουνε απιστευτα με τη συμπεριφορα τους.
με συγχωρειτε για το μεγαλο ποστ αλλα πειτε μου αν ειμαι καπου λαθος οποτε να διορθωσω κι εγω κατι στην οδηγικη συμπεριφορα μου και γενικοτερα. Καλησπέρα!

Το αντίστροφο ισχύει και από τους μοτοσικλετιστές οι οποίοι τσαντίζονται από την απρόσεχτη συμπεριφορά των ιχ - φορτηγών κλπ.
Ασφαλώς τα λάθη είναι για τους ανθρώπους αρκεί βέβαια να μπορούν να διορθωθούν..

Η ευγένεια πολλές φορές (όχι πάντα) πονά πιο πολύ και καθιστά σαφέστερο το όποιο θέμα αντίθετα με τη συμπεριφορά και την επίπληξη του οιουδήποτε κάφρου.

Μη σκέφτεσαι τη σωματική ακεραιότητα του άλλου κάτω από το πρίσμα του 1½ τόνου ενός ιχ όταν έχεις νεύρα διότι μόνο μπελάδες θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι τέτοιο. Συν του ό,τι είναι και προκλητικό σα σκέψη! (θυμίζει κάτι από μπάτσο) Φαντάσου να σκεφτεί έτσι ένας οδηγός νταλίκας για εσένα..

Επιπλέον σύμφωνα με το Κ.Ο.Κ. η δική σου οδική συμπεριφορά καθώς και του προπορευόμενου από εσένα οχήματος αλλά και της μοτοσικλέτας ήταν παράνομη. (το καθημερινό χάος) :wave2:

GIXXERAKIAS
11/06/2007, 19:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Καλησπέρα!

Το αντίστροφο ισχύει και από τους μοτοσικλετιστές οι οποίοι τσαντίζονται από την απρόσεχτη συμπεριφορά των ιχ - φορτηγών κλπ.
Ασφαλώς τα λάθη είναι για τους ανθρώπους αρκεί βέβαια να μπορούν να διορθωθούν..

Η ευγένεια πολλές φορές (όχι πάντα) πονά πιο πολύ και καθιστά σαφέστερο το όποιο θέμα αντίθετα με τη συμπεριφορά και την επίπληξη του οιουδήποτε κάφρου.

Μη σκέφτεσαι τη σωματική ακεραιότητα του άλλου κάτω από το πρίσμα του 1½ τόνου ενός ιχ όταν έχεις νεύρα διότι μόνο μπελάδες θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι τέτοιο. Συν του ό,τι είναι και προκλητικό σα σκέψη! (θυμίζει κάτι από μπάτσο) Φαντάσου να σκεφτεί έτσι ένας οδηγός νταλίκας για εσένα.. :wave2: +1000000:winka: :beer: :wave2:

Lupo
11/06/2007, 19:35
Φίλε ....

Αυτή τη στιγμή, έχω 4 αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.
Αυτό το λέω για να θεωρήσεις ότι βλέπουμε τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία.

Αν ήμουν, ακόμα και με αυτοκίνητο, λίγο πιο πίσω από εσάς, την στιγμή του περιστατικού, έχοντας δει κι εγώ όλο το σκηνικό,το πιο πιθανό θα ήταν να σε πλησιάσω και να αντιδράσω για την μαλακία που πήγες να κάνεις.
Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση του μοτοσυκλετιστή την ώρα που έκανες την κίνηση.
Άρα είτε γι'αυτόν και αυτό που παραλίγο να του κάνεις,
είτε βλέποντας τον εαυτό μου στην θέση του, μελλοντικά,
τότε... σαφώς και κολλάω στην υπόθεση!
Πιθανόν, όχι με αυτό το τρόπο όμως :wave2:

Μεγαλύτερη προσοχή και ευγένεια στους δρόμους.

tsoukas77
11/06/2007, 19:59
Ο ανθρωπος δεν εχει αντιρρηση να του γινει παρατηρηση και απο τον δευτερο μοτοσυκλετιστη,αλλα οχι σε ασχημο υφος και πιστευω οτι ο οδηγος του αυτοκινητου σε αυτο,εχει δικιο.Το παρολιγον θυμα θα ειχε ολο το δικιο να εκνευριστει και να βρισει ακομη,εφ'οσον θα ηταν σε κατασταση πανικου και ελλειψης ψυχραιμιας.Ο δευτερος ομως, θα μπορουσε να αρκεστει σε μια παρατηρηση.
Απο εκει και περα,ειναι θεμα επιπεδου για εμενα...

Tropeas
11/06/2007, 20:43
σε όλα όσα είπες και είναι πολύ όμορφα διατυπωμένα,
τα κομμάτια που φταίνε είναι τα σημεία "εκτός ελέγχου" απο εμάς...τους ανθρώπους...
είτε οδηγάμε αυτοκίνητο είτε οδηγάμε μοτοσυκλέτα χάνουμε το δίκιο μας όταν το χουμε και βγούμε εκτός εαυτού...
μια εσύ που "προκάλεσες" αν μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση να ζητήσεις τα ρέστα απο τον άσχετο που αρχίζει τα μπινελίκια και
μια που ο άσχετος "εκ του ασφαλούς" δήθεν ότι είχε δίκιο ο προηγούμενος έχωνε για την περίπτωση εκείνη που δεν είχε προλάβει...

ας ανοίγουμε ΟΛΟΙ λίγο το στόμα μας και ας καθόμαστε κάτω να δούμε τι έκανε ο καθένας και θα αλληλοχτυπάμε τα κεφάλια μας...

ήθελα να ήξερα αυτός που έβριζε θα είχε την ίδια αν τίθετη μοτοσυκλετιστική αλλυλεγγύη και δεν θα κατέθετε σε πιθανή δίκη?

perastikos
11/06/2007, 21:11
με ταχυτητα γυρω στα 100-120......με μεγαλυτερη ταχυτητα απο τη δικη μου και αρκετα κοντα στην αριστερη λωριδα

+1 σε αυτά που είπε ο Respect

Απορία: Μήπως ο οδηγός της μηχανής αφού πήγαινε με τουλάχιστον 120 από ότι διαβάζω θα έπρεπε να είναι στην αριστερή λωρίδα και όχι στη μεσαία?

Aggelos_SV
11/06/2007, 22:19
...και μήπως ο οδηγός του προπορευόμενου αυτοκινήτου θα έπρεπε να κινείται στην μεσαία λωρίδα και όχι στην αριστερή εφόσον βραδυπορούσε?

Δεν μας είπε βέβαια σε τι δρόμο έγινε όλο το σκηνικό.
Η προσπέραση απο δεξιά είναι λιιιιιιιιγο παράνομη:smilea:

Όλη η περιγραφή αντικατοπτρίζει πολύ καλά την :a31: που επικρατεί εκεί έξω.

Εγώ πάντως όταν οδηγώ αυτοκίνητο , όταν αλλάζω λωρίδες γυρνάω και την κεφάλα να τσεκάρω...βοηθάει και στα άλατα του αυχένα :lol: :lol: :lol:

ermis21
11/06/2007, 23:11
αλλαγή λωρίδας λέγεται και όχι προσπέραση

Gandalf dr685sm
12/06/2007, 08:10
Πάμε λίγο απο την αρχή;

1) Ο φίλος οδηγός του Ι.Χ. κάνει το πρώτο λάθος που ενώ είναι στην αριστερή λωρίδα, προσπαθεί να προσπεράσει, (άρα επιταχύνει και μπαίνει δεξιά) έστω και με φλας, αντί να ανάψει προειδοποιητικό σινιάλο στο προπορεύομενο αυτοκίνητο να κάνει εκείνο δεξιά μιας και παρεμπόδιζε με βραδυπορεία (α... σημαντικό... 120 είναι το νόμιμο όριο μόνο στην Ε.Ο. και Α.Ο. οπότε να συμπεράνω οτι εκεί έγινε έτσι; ). Φυσικά αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με τον ΚΟΚ καθώς δεν είναι αλλαγή λωρίδας, αλλά προσπάθεια για προσπέρασμα.

2) Ο οδηγός της μηχανής και αυτός κινείται παράνομα με το γράμμα του ΚΟΚ καθώς στην μεσαία 120 και άνω , απλά δεν επιτρέπονται σε όποια χώρα του κόσμου και να είσαι.

3) Το στρίψιμο τιμονιού , σημαίνει πως πριν βγάλουμε φλάς... πριν κόψουμε τιμόνι για να πάμε σε άλλη λωρίδα... ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ. Προφανώς ο φίλος μας, δεν το έκανε και κατά την κλασσική συνήθεια των περισσοτέρων έστριψε ενώ κοίταγε καθρέφτες και άναβε φλας ταυτόχρονα.

4) Δυστυχώς όλοι μας, έχουμε μάθει να λέμε συγνώμη στον δρόμο και περιμένουμε οτι έχουμε άφεση αμαρτιών έτσι. Δεν είναι όμως τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Το να γίνεις παρολίγο το εκτελεστικό όργανο για να σκοτώσεις κάποιον στον δρόμο, είναι τραβηγμένο και μη αποδεκτό για μένα ώς λάθος. Αν πραγματικά δεν έχουμε διάθεση , είμαστε κουρασμένοι ή δεν ξέρω τι άλλο και δεν μπορούμε να οδηγήσουμε ... πολύ απλά δεν το κάνουμε. Αν είμαστε απο την δουλειά , κάνουμε και ενα 10λεπτο ανασυγκρότησης πριν πιάσουμε τιμόνι για να συνέρθουμε λιγο απο την ζαλάδα. Κάθε λάθος στον δρόμο δεν συγχωρείται με ενα απλό συγνώμη. Για σένα φίλε μου που παρολίγο να προκαλέσεις ατύχημα, να έχεις στον νού σου οτι ήταν η ικανότητα του αναβάτη που δεν το άφησε να γίνει. Σε άλλη περίπτωση αν ήταν νταλίκα θα σε είχε πάρει απο κάτω και μετά θα ζήταγε αυτός συγνώμη.

5) Ο τράγος που ήρθε να το παίξει συνήγορος... να το κάνει καλύτερα όταν τον ζητήσουν μάρτυρα σε δίκη... αλλά εκεί οι περισσότεροι την κάνουν με ελαφρά.. που να μπλέκουμε τώρα και τέτοια... Τσαμπουκάδες στους δρόμους έχει πολλούς... και αν το διαβάζεις εσύ που τσαμπουκαλεύτηκες, σκέψου οτι μπορεί ο οδηγός του Ι.Χ ή μιας μηχανής , μπορεί να είναι "σεληνιασμένος" και να έχει και κανά κουμπούρι μαζί του. Μαγκιές κλανιές κτλ... δεν χωράνε στον δρόμο.

6) Το ίδιο ισχύει και για σένα φίλε με το Ι.Χ... μαγκιές επειδή έχεις μεγαλύτερο όχημα , σημαίνει οτι μπορεί να πας για απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως ... και τότε ότι νεύρα και να είχες , σίγουρα μέσα στο "σιδερένιο πουλί" θα έχεις πολύ καιρό για να σου περάσουν.

Με λιγα λόγια... ζούμε σε ενα χάος... κυκλοφορούμε σε ενα χειρότερο χάος...μειώστε τον εγωισμό σας όταν κινείστε, μπας και είμαστε σε θέση μετά όλοι μαζί και χωρίς απώλειες να πιούμε καμιά μπυρίτσα και να συνεχίζουμε να πειράζουμε ο ένας τον άλλον.

Gandalf

super_toto
12/06/2007, 08:55
Νομίζω ότι έχει συμβεί σε όλους τους οδηγους μηχανής, το να παρακολουθούν από πίσω μια περίπτωση ατυχήματος ή παρ ολίγο ατυχήματος. Επειδή και σε μένα έχει τύχει παρόμοια περίπτωση αυτό που ξέρω είναι ότι την στιγμή που το βλέπεις παγώνει το αιμα σου. Λογικό είναι να εκνευριστεί ο δευτερος οδηγός της μοτοσυκλέτας λοιπόν. Δεν ξέρω ποιός ήταν νόμιμος και ποιός όχι γιατι η περιγραφή δεν είναι και πολύ σαφής. Ούτε σε ποιό δρόμο έγινε το σκηνικό μας λές ούτε την ακριβή σου ταχύτητα. Αλλο 100, άλλο 120 και αλλο 100-120.

Δεν λέω πως νομιμοποιείται κανείς να σε αρχίσει στα καντήλια, αλλά και δίκιο να έχεις το έχασες με την απίστευτης βλακείας φράση σου και εφ' οσον ειναι γνωστο οτι ενας οδηγος αυτοκινητου μπορει να κανει με πολλους τροπους μια μηχανη να μετανοιωσει πικρα για μια τετοια συμπεριφορα

Δηλαδή αν σε βρίσω εγώ, όντες και οι δύο πεζοί εσύ νομιμοποιήσε να αρπάξεις μια σανίδα και να με χτυπήσεις μέχρι θανάτου ή μέχρι αναπηρίας.

Υποψιάζομαι ότι αφού σκέφτεσαι έτσι μάλλον κάπως διαφορετικά έγιναν τα πράγματα και τα εξωράισες ολίγον τι στο post σου.

kakofonixx
12/06/2007, 09:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Με λιγα λόγια... ζούμε σε ενα χάος... κυκλοφορούμε σε ενα χειρότερο χάος...μειώστε τον εγωισμό σας όταν κινείστε , μπας και είμαστε σε θέση μετά όλοι μαζί και χωρίς απώλειες να πιούμε καμιά μπυρίτσα και να συνεχίζουμε να πειράζουμε ο ένας τον άλλον.

Gandalf

+100000

Μπραβο στον οδηγο της πρωτης μοτο που προσπαθησε με σωστο και ηρεμο τροπο να δωσει στον οδηγο του ΙΧ να καταλαβει το λαθος του.
Πιστευω μονο με ηρεμια μπορει καποιος να αντιληφθει το λαθος του και να γινει πιο προσεκτικος.
Η αντιδραση του δευτερου μοτοσυκλετιστη το μονο που μπορει να καταφερει ειναι μια αποστροφη προς ολους εμας τους διτροχους, πραγμα οπυ φσινεται με την αντιδραση στο ποστ του φιλου με το ΙΧ...
Ηρεμια λοιπον και καθαρο μυαλο στο δρομο :wave2:

VANDA
12/06/2007, 09:34
Ηρεμία παιδιά στο δρόμο... μαζευτήκαμε πολλοί και ο εκνευρισμός συσσωρεύεται σε κάθε μέτρο που διανύουμε. Στο τέλος κάποιος τον λούζεται, αντιδρά και δίκιο-άδικο χάνουν το νόημά τους. Πάντως, το ότι ο cardriver έφτασε μέχρι εδώ να πει την εμπειρία του και να ζητήσει και την άποψη της "άλλης πλευρας" είναι νομίζω προς τιμήν του.

SF
12/06/2007, 10:12
Κατ'αρχην εύγε στον cardriver που μπήκε στον κόπο να γραφτεί και να πει ψύχραιμα τη γνώμη του.

Εγώ θέλω (ΞΑΝΑ) να πω το αυτονόητο, το οποίο όμως το ξεχνάμε τόσο εύκολα: Δε φταίει το μέσον, φταίει ο οδηγός. Μηχανή, ΙΧ, ταξί, νταλίκες... Όλοι έχουμε από όλους παράπονα.

Και σε μια πόλη που όλοι μα όλοι οδηγούμε απίστευτα παραβατικά, πολλές φορές μάλιστα αναγκασμένοι, και που κάνεις μα κανείς δεν επέβαλε ποτέ τάξη... φάσεις όπως αυτή ανήκουν στο πρόγραμμα. Όπως έλεγε και ο Παπαδόπουλος (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=37561), αν μας παρατηρήσει κάποιος 'ξένος', θα πει με βεβαιότητα ότι κράτος και μοτοσυκλετιστές έχουν κρυφή συμφωνία ανοχής! Βέβαια πλέον, τουλάχιστον στα νότια που μένω, τα ΙΧ είναι εξίσου συχνοί παραβάτες όλων των σοβαρών διατάξεων του ΚΟΚ (λέγε με κόκκινο, στοπ, αντίθετη πορεία κλπ).

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια ισχύει και λεγόμενη αλληλεγγύη, είναι η κακώς εννοούμενη που λένε και τα παιδιά, αλλά ζυγιάζεται λίγο από το γεγονός ότι οι μοτοσυκλετιστές είναι 'ευπαθής' ομάδα. Όχι ότι δίνω δίκιο --ζούγκλα είναι τα πράγματα.

Μοτοσυκλετιστές όπως αυτοί (και πολλοί ακόμα), αποτελούν κίνδυνο και για εμας, άλλους μοτοσυκλετιστές! Ιδίως όλοι όσοι οδηγούν στην πόλη και πήραν μηχανή μόνο και μόνο γιατί είχαν την εντύπωση ότι θα "χώνονται" παντού και θα οδηγούν όσο γρήγορα γουστάρουν!!

Ψυχραιμία και υπομονή cardriver... δεν είσαι ο μόνος ζημιωμένος. Η ζωή σε αυτή την πόλη είναι φρικτή ό,τι κι αν κάνεις. Τα νεύρα τρελλά, το ξέρω... Αλλά δεν είσα ο μόνος. Και η κουβέντα δεν έχει τέλος...

cardriver
12/06/2007, 10:19
απανταω σε ολες τις ερωτησεις μαζεμενες.
με το γραμμα του νομου ολοι εκεινη τη στιγμη ημασταν παρανομοι. ο δρομος ειχε 3 λωριδες. οταν οδηγαω ομως τις περισσοτερες φορες δεν ακολουθω το γραμμα του ΚΟΚ. φυσικα και εφταιγα εγω. αναψα φλας και κοιταξα καθρεφτη πριν αρχισω την αλλαγη. η μηχανη ομως ηταν σε τυφλο σημειο και πηγαινε πιο γρηγορα απο εμενα που ημουνα με 100-120 και επιταχυνα κιολας. δεν ριχνω σε καμμια περιπτωση ευθυνη στον οδηγο της μηχανης. στο δρομο εκεινη την ωρα ηταν το αυτοκινητο στην αριστερη, εγω απο πισω του που ηθελα να βγω στη μεσαια, ο παρ' ολιγον μακαριτης και ο δευτερος μηχανοβιος στο βαθος πισω δεξια.
συγγνωμη δε ζητησα για να μην τ' ακουσω, αφου στο κατω κατω την εκανα τη μαλακια μου, αλλα γιατι πιστευω οτι ο ανθρωπος δικαιουται μια εξηγηση.
το σημειο που λεω για το τι μπορει να κανει ενας οδηγος αυτοκινητου σε εναν αντιστοιχο μηχανης το αναφερω σαν πιθανη περιπτωση και οχι σαν κατι που θα εκανα εγω. οποτε δεν ντρεπομαι γι' αυτο που εγραψα.
ισως να το διαβασει καποιος παραπανω νευρικος οδηγος μηχανης και θα το σκεφτει διπλα την επομενη φορα που θα παει να κανει φασαρια στο δρομο. και για να μην παρεξηγηθω παλι δεν το λεω σαν απειλη. μπορει ομως να βρεθει καποια στιγμη διπλα απο ενα τρελλαμενο που εχει το αμαξι-νταλικα ή οτιδηποτε οχημα, και την εχει δει αφεντης του δρομου και ακολουθει στο δρομο το νομο του ισχυρου, κοινως της ζουγκλας

SF
12/06/2007, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
...και μήπως ο οδηγός του προπορευόμενου αυτοκινήτου θα έπρεπε να κινείται στην μεσαία λωρίδα και όχι στην αριστερή εφόσον βραδυπορούσε?

Δεν μας είπε βέβαια σε τι δρόμο έγινε όλο το σκηνικό.
Η προσπέραση απο δεξιά είναι λιιιιιιιιγο παράνομη:smilea:

Στον αυτοκινητόδρομο ΙΣΩΣ, στο αστικό δίκτυο όχι! Ελιγμός με προειδοποίηση είναι αυτό που έκανε ο cardriver. Αλλωστε αυτές οι διατάξεις εκφυλίζονται σιγά-σιγά στο νέο (και προηγούμενο) ΚΟΚ. Βέβαια το 120χαω είναι παραβατικό (εκτός αν η φάση έγινε στην εθνική/αττική οδο;; ) Όταν κάποιος αποφασίσει να σταματήσει σε αριστερή λωρίδα δε σημαίνει ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία!

iosif
12/06/2007, 10:28
ΕΆΝ όλοι οι οδηγοί ιχ είχαν κάνει μαθήματα μοτοσυκλέτας και αντίστροφα πολλά στραβά θα είχαν αποφευχθεί

super_toto
12/06/2007, 10:30

το σημειο που λεω για το τι μπορει να κανει ενας οδηγος αυτοκινητου σε εναν αντιστοιχο μηχανης το αναφερω σαν πιθανη περιπτωση και οχι σαν κατι που θα εκανα εγω. οποτε δεν ντρεπομαι γι' αυτο που εγραψα.
ισως να το διαβασει καποιος παραπανω νευρικος οδηγος μηχανης και θα το σκεφτει διπλα την επομενη φορα που θα παει να κανει φασαρια στο δρομο. και για να μην παρεξηγηθω παλι δεν το λεω σαν απειλη. μπορει ομως να βρεθει καποια στιγμη διπλα απο ενα τρελλαμενο που εχει το αμαξι-νταλικα ή οτιδηποτε οχημα, και την εχει δει αφεντης του δρομου και ακολουθει στο δρομο το νομο του ισχυρου, κοινως της ζουγκλας

Χαίρομαι που το διευκρίνισες. Όπως το ειχές γράψει πρίν έβγαινε άλλο νόημα.
Μιά κουβέντα μόνο. Ένας σοφός άνθρωπος είχε πει ότι αν αποφασίσεις να τσακωθείς στο δρόμο, θα πρέπει να έχεις απφασίσει ότι θα σκοτωθείς . Με λίγα λόγια δεν ξέρεις ποιόν τρελλό έχεις απέναντί σου.
Άστον να φωνάζει και φύγε.

Sferopetadhn
12/06/2007, 10:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

2) Ο οδηγός της μηχανής και αυτός κινείται παράνομα με το γράμμα του ΚΟΚ καθώς στην μεσαία 120 και άνω , απλά δεν επιτρέπονται σε όποια χώρα του κόσμου και να είσαι.
Gandalf

Μάγε είσαι φάουλ εδώ!

Το όριο ισχύει για όλες τις λωρίδες με την προϋπόθεση ότι κινούμαστε όσο πιο δεξιά γίνεται και αλλάζουμε λωρίδα μόνο για προσπέραση βραδύτερου οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι αν είμαι μόνος σε δρόμο με 3 λωρίδες (πχ Θεσσαλονίκη-Κατερίνη), κινούμαι τέρμα δεξιά με 120χαω (θεωρητικά) και μόνο όταν θα βρω όχημα μπροστά θα βγω στη μεσαία και μόλις περάσω θα ξαναμπω δεξιά.

Το πρόβλημα είναι ο κάθε γκιόζης που (δεν ξέρω από πού το άκουσαν αυτό) κινείται είτε με 60 είτε με 160 στη μεσαία (γιατί έτσι βολεύει) με αποτέλεσμα να μειώνει τη χωρητικότητα του δρόμου στη μία λωρίδα μόνο, καθώς το προσπέρασμα από δεξιά είναι επικίνδυνο και παράνομο. Έτσι πρέπει να πηγαίνεις με 180 στην αριστερή (καθότι στάνταρ θα έρθει ο γνωστός πιλότος με τα φώτα αναμμένα για να τον βλέπουμε...)

Νομίζω στη Γερμανία το εφαρμόζουν οι οδηγοί και είναι πραγματικά πολύ ευκολότερο να οδηγάς έτσι. Απλά ελέγχεις αριστερά και ξαναμπαίνεις δεξιά. Θα μου πεις, ποιός να αλλάζει λωρίδες τώρα. 60 και μεσαία και στα @@ μας τί γίνεται πίσω (εκτός αν είναι hummer και σου παίζει φώτα όπότε μασάς και μπαίνεις δεξιά)

Αυτό είναι καλό θέμα για τόπικ... Προκειμένου να μην πάτε 180 και αριστερά θα προσπεράσετε με 100 τον μαλάκα στη μεσαία που πάει με 80;

SF
12/06/2007, 10:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
μίζω στη Γερμανία το εφαρμόζουν οι οδηγοί και είναι πραγματικά πολύ ευκολότερο να οδηγάς έτσι. Απλά ελέγχεις αριστερά και ξαναμπαίνεις δεξιά. Θα μου πεις, ποιός να αλλάζει λωρίδες τώρα. 60 και μεσαία και στα @@ μας τί γίνεται πίσω (εκτός αν είναι hummer και σου παίζει φώτα όπότε μασάς και μπαίνεις δεξιά)

Σε όλη την Ευρώπη συνάδελφε! Όχι μόνο στη Γερμανία...

Gandalf dr685sm
12/06/2007, 11:14
Με δεδομένο οτι οι τρείς λωρίδες διαβαθμίζονται (άτυπα) σε οχήματα ανάλογα με την ταχύτητα τους...

έχεις..

1) στην αριστερή που όριο κλειστού αυτοκινητόδρομου (παντα με το γράμμα του ΚΟΚ) είναι τα 120 (με ανοχή ενα +10-15% απο τροχαίους)

2) Στην μεσαία, θεωρητικά κινείσαι όπως είπες κανονικά χωρίς να έχεις μπεί σε διαδικασία προσπέρασης που θεωρητικά και πάλι γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο την πλευρά του οδηγού του άλλου οχήματος. Άρα μπορεί να έχεις μέχρι και 120 εκεί... οχι παραπάνω όμως.

3) Στην τελευταία δεξιά κινούνται σύμφωνα με τον ΚΟΚ , αργά οχήματα. Αν θυμάμαι καλά τις εξετάσεις που είχα δώσει.

Υπάρχει και η έκτακτης ανάγκης που πολλοί γρήγοροι νομίζουν οτι είναι φτιαγμένη για πάρτυ τους. Μόνο που σε άλλες χώρες σου κόβουν τον κώλο έτσι και την παραβιάσεις. Φυσικά στο Ελλάντα , είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να χώσουμε τα καφριλίκια μας, αλλά ... άλλη κουβέντα αυτή.

Για το θέμα με το παληκάρι , νομίζω οτι το διευκρίνησε. Απο εκεί και πέρα , δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω.

Gandalf

possidi
12/06/2007, 12:47
Κόντεψες να τον σκοτώσεις μας είπες τον άνθρωπο...

Λογικό λοιπόν δεν είναι να τα ακούσεις από έναν διερχόμενο μοτοσυκλετιστή?

Τι τα ψάχνετε τώρα με λωρίδες και πυξίδες?

Άντε και πάντα όρθιοι παναγία μου...:)

Aggelos_SV
12/06/2007, 19:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από possidi

Μιλάνε όλοι ,μιλάν'κι οι κώλοι..:lol: :lol: :rotflmao: :lol:
:a8:

Lupo
12/06/2007, 20:40
Προσωπική άποψη:

Για όλα φταίει ο τύπος που ήταν μπροστά από τον cardriver και κρατούσε την αριστερή λωρίδα.
Όλα τα υπόλοιπα (ο cardriver προσπάθησε να προσπεράσει από δεξιά, οι μοτοσυκλέτες κινούνταν στην μεσαία με μεγαλύτερη ταχύτητα) ήταν επακόλουθα του "σαλιγκαριού" στην αριστερή.

Οι όποιες κουβέντες ακούστηκαν μετά , είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Όταν μάθουμε να έχουμε συνείδηση στους δρόμους, και τους ανάλογους δρόμους, τότε δεν θα πειράζει το πόσο τρέχει κάποιος στην αριστερή λωρίδα.
Όπως έχω ξαναπεί, στην αριστερή λωρίδα στην Γερμανία, μπορεί κάποιος να τρέχει με 240, αλλά όταν προσπερνάει ένα άλλο όχημα που βρίσκεται στην μεσαία, κόβει ώστε να είναι δίπλα του μόνο με +20 περίπου χλμ/ώρα.

Μέχρι να φτάσουμε σ'αυτό το επίπεδο οδηγικής παιδείας, θα συζητάμε για τα όρια ταχύτητας, τους δρόμους, τις προσπεράσεις από δεξιά, και άπειρα ακόμα φαινόμενα του μηχανοκίνητου πολιτισμού μας.
:beer:

mourgakos
13/06/2007, 17:33
ισως ο δευτερος μοτοσυκλετιστης να ηταν πιο κοντα αποσο νομιζες και βλεποντας την φαση ,να ψιλοτσεκουρωσε φρενακι,νιωθοντας ενα σφιξιμο στο στομαχι...το ιδιο που μπορει να νιωσεις και εσυ οταν καγκουδιαρικα θα ερθεις στην στροφη της εθνικης να με περασεις σαν ζωο και αναγκαστικα εγω πλεον σε αφησω εκτεθειμενο στο αντιθετο ρευμα λαχανιαζοντας να περασεις τα 26+ μετρα του συρομενου(12+12+τρακτορας).......(δεν μιλαω προσωπικα σε εσε)

τωρα ,μπραβο σου που εισαι openmind να ακουσεις και κατι διαφορετικο,κατι ξενο προς εσενα...

απλα κανε αντιπαραβολη το τουτου σου στην θεση της μηχανης,και ενα φορτηγατζο στην αλλη...τι θα σκεφτοσουν??
η ησουν απο πισω και εβλεπες...τι θα ελεγες?οσο ευγενικη ψυχη και να εισαι...πω πω το .....και...και..

οσο σε μερικους που την λενε ασκεφτα...και γω πολλες φορες εχω σκεφτει-πει να τον περασω τωρα απο κατω??συνηθως ταριφς και τσόλια ,...που δεν υπολογιζουν τον ογκο μου και το βαρος μου...και στριμωχνονται μεχρι καποιου να του το ακουμπησω και να τον τσουξει ..ασε που μετα θα παει για αλλαγη;) δεν σημαινει οτι το κανω κιολας..
το ιδιο ειπε και το παιδι.
επισης
ποσες φορες εσας δεν σας εχουν κανει στραβοτιμονια ,η φρεναρισμα,η κολλημα απο πισω για να χεζμεντεν?επειδη τους την ειπες για το κοκκινο που περσαν,που δεν σε ειδαν,που,που,που...ασχετο που μετα μενουν χωρις καθρεπτες...

απλα και εμεις οταν κανουμε διηθηση(περναμε αναμεσα)στην εθνικη κατι κυριακες που ολοι ειμαστε κουκουρουκου δεν παμε +60 +100...αναμεσα τους////εγω παω +20-40 συνηθως ,και αν γινεται ι χωνομαι αναμεσα στα κουτακια να περασουν οι γρηγορακηδες του κολοο υ...να προλαβαινουν και οι οδηγοι αυτο να δουν και κατι απο την μουρη μας...οχι μονο τον κωλ@ μας να σφυριζει δαιμονισμενα.....::look:

Respect
13/06/2007, 23:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από mourgakos
26+ μετρα του συρομενου....... : Πόσα; :confused:

orizontas
13/06/2007, 23:31
cardriver απο μενα εχεις ενα μεγαλο μπραβο για την αντιμετοπιση ολου του θεματος

εως και το σημειο της επισκεψης σου στο φορουμ

και εχω να κανω μι;α ερωτηση

ρε μπας και στην προηγουμενη ζωη σου ειχες μοτοσυκλετα ??

μακαρι ολοι οι ιχ να ειχαν τον προβληματισμο τον δικο σου

ΗΕΡΕΜΙΑ ΣΤΟΥς ΔΡΟΜΟΥς ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ ΚΑΙ ΙΧ ΔΕς ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΡΟΧΑΛΕΣ ΚΛΠ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ

:rotflmao:

:wave2: :wave2:

OzZzZzY
13/06/2007, 23:50
μηπως φταει κ ο οδηγος (της πρωτης) μοτοσυκλετας που κινουνταν κοντα στη λωριδα? η μηχανη κατεχει κανονικα θεση κυκλοφοριας και οι σφηνες ή η πορει πανω στη διαχωριστικη απαγορευονται..αρα μηπως ο μοτοσυκλετιστης βρισκοταν στη νεκρη οπτικη γωνια του καθρευτη του οδηγου του αυτοκινητου?

μην τον σταυρωνετε τον ανθρωπο :(

gian_nykt
14/06/2007, 07:26
παιδειά, το σίγουρο ειναι οτι οι περισσότεροι απο μας που οδηγάμε και ΙΧ και μοτό, δίνουμε περισσότερη προσοχή σε αυτο το θέμα. Το κακό ειναι οτι η μαμακία ίσως κάποια στιγμή γίνει, τώρα, πες το αφηριμάδα, πες το βλακεία, άνθρωποι είμαστε....αλλά τουλάχιστον και σε αυτη την στιγμή βλακείας θα αναγνωρίσουμε το λάθος μας μιας κι αμέσως θα έρι=θουμε στην θέση του άλλου με το 2τροχο!
1 ειναι το σίγουρο, ΠΡΟΣΟΧΗ!!! όση περισσότερη μπορούμε στου δρόμους που τραβιώμαστε όλη μέρα μιας και τα άγχος, τα προβλήματα, η βιασίνη, η βλακεία, και τώρα και η ζέστη, του καθ'ένα εχει ανα πάσα στιγμή αντίκτυπο στην συμπεριφορά στο τιμόνι........στρογγυλό ή ίσιο!

Jo.Da.
14/06/2007, 14:52
cardriver δε θα αναλύσω το θέμα ως προς τον ΚΟΚ το έκανε με μεγάλη επιτυχία ο gandalf.
από θέμα συμπεριφοράς ήσουν (πιστεύω) πολύ εντάξει απέναντι στο παληκάρι που παραλίγο να χτυπήσεις...ως προς τον 2ο μοτοσυκλετιστή θα πω πως εν μέρη τον δικαιολογώ γιατί όλοι (λίγο-πολύ) έχουμε ζήσει κάτι ανάλογο (ή και χειρότερο)...ωστόσο το λάθος του μάλλον ήταν τα ''γαλλικά'' που σου έσουρε...το δικό σου ΜΕΓΑΛΟ λάθος (μπορεί και μεγαλύτερο από το οδηγικό σου λάθος) είναι ότι σκέφτηκες να ρίξεις κάτω τον ''νταή'' μοτοσυκλετιστή έχοντας το πλεονέκτημα του όγκου του αυτοκινήτου...
πάντως σε παραδέχομαι που μπήκες εδώ για να ακούσεις γνώμες (που μάλλον δε θα ήταν υπέρ σου)...
το ότι οδηγούμε σε ζούγκλα πρέπει να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας ό,τι όχημα και να οδηγούμε...

cardriver
14/06/2007, 18:01
δεν θελω και δεν χρειαζεται να αναλυσουμε τον ΚΟΚ. ολοι και ολα φταιγανε εκεινη τη στιγμη αλλα οπως και να το κανουμε η ευθυνη η δικη μου δεν μειωνεται. αν τον εριχνα μετα τι θα ελεγα; εφταιγε ο μπροστινος που ηταν στην αριστερη; εφταιγε αυτος που ερχοτανε κοντα στην αριστερη; οσο για το δευτερο μοτοσυκλετιστη, δεν αμφιβαλλω οτι εχει βρεθει σε παρομοια κατασταση και αυτο τον εκανε να φορτιστει. δεν θα ειχα καμια αντιρρηση να μου κανει παρατηρηση και αυτος και ολοι οσοι ηταν εκει. αλλα αλλο πραγμα η παρατηρηση και αλλο τα καντηλια, και ειδικα απο τη στιγμη που δεν το επαιξα ιστοριας. και να επιμενει κιολας απο τη στιγμη που τον αγνοησα, αφου βεβαια του εσυρα κι εγω κατι.
τη σκεψη να τον πεταξω κατω δεν την εκανα σαν προθεση. απλα απορησα με τη λογικη του να ερχεται διπλα απο εναν ογκο, (που στην προκειμενη περιπτωση το δικο μου μπορει να περναει και τον 1,5 τονο και ανηκει και στα πιο γρηγορα του μεσου ορου οποτε και δεν θα ξεφευγε ευκολα), και να σουρνει αυτα που σουρνει. ΑΥΤΟΣ δεν σκεφτηκε οτι αυτος που χειριζεται τον 1,5 τονο μπορει να ειναι πιο βλαμμενος απο αυτον και να υλοποιησει τη σκεψη να το κοψει λιγο δεξια ή να πλακωθει στα φρενα μπροστα του στη στροφη. αυτη ειναι η απορια και η σκεψη μου.
τελος παντων, εδω δεν μπηκα ουτε για να βρισω κανεναν, ουτε για να απειλησω, ουτε για να ακουσω μπραβο και ευγε (αφου ετσι κι αλλιως δεν προκειται να γνωρισω ποτε κανεναν οποτε και η γνωμη σας για μενα στο βροντο θα πεσει). μπηκα για να δω πως σκεφτονται οι μηχανοβιοι αφου δεν εχω κανεναν γνωστο της προκοπης (τα παληκαρια στο χωριο δεν πιανονται αφου ειναι αλλα 'ντ' αλλων) και να πω την αληθεια ειμαι και λιγο προκατειλημμενος εναντιον των μηχανων.
και μπορω να πω οτι ευχαριστηθηκα μ' αυτα που διαβασα.

VANDA
14/06/2007, 18:20
...και να πω την αληθεια ειμαι και λιγο προκατειλημμενος εναντιον των μηχανων...

Αλλος ένας...

Μη νομίζεις, όλοι το κάνουμε. Λίγο με τα αυτοκίνητα γενικά, λίγο με τους ταρίφες, λίγο με τις γυναίκες, λίγο με τους οδηγούς τρόλεϊ... μια προκατάληψη την βγάζουμε μια στο τόσο.
Είναι τι σου έχει τύχει να ζήσεις εσύ στο δρόμο και ποιον έχεις απέναντί σου στις στραβές αυτές. Αν στις 5 από τις δέκα τέτοιες φάσεις εμπλέκεται μηχανή , αρκεί για να τους θεωρείς όλους βλήματα. Το έχουμε πει χιλιάδες φορές... υπάρχουν βλαμμένοι οδηγοί ταξί υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες. Υπάρχουν πυροβολημένοι μηχανόβιοι υπάρχουν και οι άλλοι.

Οι γενικεύσεις είναι πάντα προβληματικές.

Καλά χιλιόμετρα! (πάντα όρθιος εδώ δεν κολλάει ε; ) :wave2:

maniak.
14/06/2007, 18:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Τέτοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ μπήκες να γράψεις..;Ότι αν έρθει κάποιος με μηχανή και μου την πει,να ξέρει οτι μπορώ να τον πατήσω κάτω..; :a31:
Θα'πρεπε να ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ που το γράφεις.. :a04:

Το είπες και μόνος σου οτι τον πρώτο παραλίγο να τον σκοτώσεις..!Ο δεύτερος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε βρεθεί ή να βρεθεί κάποια στιγμή στη θέση του πρώτου..Και όταν βλέπεις μια σιδερένια μάζα 1,5 τόνου να έρχεται πάνω σου η συγγνώμη του άλλου μπορεί να μην αρκεί,όταν εσύ τα έχεις δει 'όλα'..Φυσιολογικό το οτι αντέδρασε..(τώρα το τι είπε δεν το ξέρω και δεν το εξετάζω..)

:confused: :confused: ρε Λαμπρο τη θελεις τωρα να σε πατησει:confused: :confused:

maniak.
14/06/2007, 18:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Καλησπέρα!

Μη σκέφτεσαι τη σωματική ακεραιότητα του άλλου κάτω από το πρίσμα του 1½ τόνου ενός ιχ όταν έχεις νεύρα διότι μόνο μπελάδες θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι τέτοιο. Συν του ό,τι είναι και προκλητικό σα σκέψη! (θυμίζει κάτι από μπάτσο) Φαντάσου να σκεφτεί έτσι ένας οδηγός νταλίκας για εσένα..

Επιπλέον σύμφωνα με το Κ.Ο.Κ. η δική σου οδική συμπεριφορά καθώς και του προπορευόμενου από εσένα οχήματος αλλά και της μοτοσικλέτας ήταν παράνομη. (το καθημερινό χάος) :wave2:

σωστος ο νταλικερης :beer: :lol:

maniak.
14/06/2007, 18:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από possidi

παντα ορθοι θα ειμαστε με το αβαταρ που εχεις :lol: :lol: :lol:

anf125
14/06/2007, 23:00
μπηκα για να δω πως σκεφτονται οι μηχανοβιοι αφου δεν εχω κανεναν γνωστο της προκοπης (τα παληκαρια στο χωριο δεν πιανονται αφου ειναι αλλα 'ντ' αλλων) και να πω την αληθεια ειμαι και λιγο προκατειλημμενος εναντιον των μηχανων.
και μπορω να πω οτι ευχαριστηθηκα μ' αυτα που διαβασα.

Μια διευκρίνιση... σημασιολογική. "Μηχανόβιος" είναι περιθωριακός χαρακτηρισμός για οδηγό μοτοσυκλέτας και προφανώς δεν ταιριάζει σε όλους. Είναι κάπως σαν να αποκαλέσεις έναν έγχρωμο "αράπη". Κάποιοι μπορεί να αποδέχονται το χαρακτηρισμό και να τον γουστάρουν κιόλας, αλλά δεν είναι πολιτικά ορθός :nono:

Sferopetadhn
15/06/2007, 10:46
Εγώ είμαι ρατσιστής;

Αυτοί είναι μαύροι! ;)

:lol:

Gandalf dr685sm
15/06/2007, 12:12
cardriver....

Δεν είσαι ο μόνος που κάνει το λάθος... όλοι το κάνουμε όπως ειπώθηκε παραπάνω. Διαχωρίζουμε ανθρώπους και συμπεριφορές , ανάλογα με το τι όχημα οδηγούν. Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος όμως.

Όπως έχουμε πεί πολλές φορές... ο Μαλάκας είναι Μαλάκας ανεξάρτητα τον αριθμό των τροχών που φέρει το όχημα του.

Με αυτή την λογική πάντα , να θυμάσαι την επόμενη φορά που θα νιώσεις προκατάληψη για αναβάτη μηχανής οτι μπορεί κάτω απο το κράνος να είναι ο κολλητός σου, ο αδερφός σου, ο υιός σου , ή ακόμα και η μελλοντική γυναίκα σου.

Η μηχανή είναι ενα μέσο μεταφοράς .. τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Για εμάς που μας αρέσει να οδηγούμε μηχανή , μας δίνει κάτι παραπάνω. Αλλά πίστεψε με, δεν είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει σαν ανθρώπους και προσωπικότητες.. μας δίνει ναι μεν εμπειρίες, αλλά δεν είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Gandalf

zireous
17/06/2007, 02:01
cardriver, δες εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=39849) κάποια γενικά πράγματα (που σε ζούγκλες σαν την Αθήνα τα ξεχνάμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε πρέπει να τα έχουμε κατά νου, ούτε ότι σταμάτησαν να ισχύουν).

tifoefs
18/06/2007, 01:37
Διαβασα ενα σεντονι και αυτο που βλεπω ειναι οτι ακριβως καταλαβαινω καθε χρονο στην Ελλαδα. Οταν επιστρεφω ξανα Ολλανδια και ειμαι σε κουβεντα με συναδελφους και φιλους που θελουν να ερθουν Ελλαδα το πρωτο που τους λεω ειναι

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ !!!

Οταν μαθουν οδηγικη συμπεριφορα στην Ελλαδα τοτε μονο θα μπορεσουν να καταλαβουν το υψος της ενοχης και βλακειας που τους δερνει τοσα χρονια με τα τοσα ατυχηματα!!

Ειναι αδιανοητο για μερικα απλα πραματα να γινεται μια χωρα σφαγειο και να χανει καθε χρονο το διπλο αριθμο ατομων συγκριτικα με χωρες που ειναι σε εμπολεμη κατασταση !!!

Επισης οσο και χαμηλοτονο το αρθρο του κυριου που το ξεκινησε μπορω να πω οτι η ενεργεια του ητανε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ απο τη στιγμη που αποφασισε να βγει δεξια χωρις απολυτο ελεγχο της καταστασεως κατ' αρχην. Και οτι ηθελε να προσπερασει κιολας γινεται η πραξη ΕΙΔΕΧΘΗΣ !!

Σε οποιαδηποτε αλλη χωρα αν εκανε κατι τετοιο θα ειχε αποτελεσμα αμεση απωλεια διπλωματος !!

cardriver
27/06/2007, 11:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Και οτι ηθελε να προσπερασει κιολας γινεται η πραξη ΕΙΔΕΧΘΗΣ !!

Σε οποιαδηποτε αλλη χωρα αν εκανε κατι τετοιο θα ειχε αποτελεσμα αμεση απωλεια διπλωματος !!

:wave2: για θυμησε μου mr perfect σε ποιες περιπτωσεις επιτρεπεται η προσπεραση απο δεξια; ή επειδη με τη μηχανη προσπερνας απο οπου να 'ναι δεν χρειαζεται να τα ξερεις αυτα;
και οσο για την οδικη συμπεριφορα μου πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτερη απο το μεσο ορο.

VANDA
27/06/2007, 11:36
για θυμησε μου mr perfect σε ποιες περιπτωσεις επιτρεπεται η προσπεραση απο δεξια; ή επειδη με τη μηχανη προσπερνας απο οπου να 'ναι δεν χρειαζεται να τα ξερεις αυτα;

Ο mr. perfect ζει στην Ολλανδία. Δεν έχει τέτοια εκεί.

cardriver
27/06/2007, 11:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Ο mr. perfect ζει στην Ολλανδία. Δεν έχει τέτοια εκεί. τυχερος

kalesin
27/06/2007, 11:56
τυχερος

οχι κ τοσο αν σκεφτεις οτι αυτη τη στιγμη μουλιαζει απο τη βροχη κ οι μονες παραλιες που βλεπει ειναι σε φωτο εδω μεσα..

οσον αφορα το γεγονος του ερχομου σου στο φορουμ, του σκηνικου που σε εφερε κτλ, εγω εχω να σου πω μπραβο.

Μακαρι οσοι εκαναν μια βλακεια [η οποια ησασταν ολοι τυχεροι κ βγηκε αναιμακτη] να εμπαιναν στον κοπο να προσπαθησουν να μαθουν απο αυτη.

Ειμαι σιγουρος οτι απο την ωρα που συνεβη οτι συνεβη, δεν αλλαξες λωριδα χωρις να κοιταξεις 2 φορες, εκει που παλια κοιταγες 1.

Απο μονο του αυτο μπορει να σωσει κ σενα κ καποιον αλλο απο ενα ανεπιθυμητο ατυχημα.

Οσο για το θεμα της προκαταλειψης, δεν εισαι ο μονος. Κ εγω ειμαι προκατελλημενος απεναντι στους σαξοραλακηδες, αλλα προσπαθω να θυμαμαι οτι δεν ειναι ολοι ηλιθιοι. [ασε που το ραλακι δευτερης γενιας το χτυπαγα ανετα]
Αν σκεφτεις οτι ολοι θελουμε τα ιδια πραγματα κ ευχαριστιομαστε τα ιδια πραγματα στο δρομο,
τοτε οι διαφορες εξαφανιζονται

Καλα χιλιομετρα να εχεις κ απροβληματιστα

odt
27/06/2007, 12:24
Εγώ απλά θα πω πως επειδή υπάρχουν προηγούμενα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=332), προσέχουμε τους τσαμπουκάδες γιατί δεν ξέρουμε πόσα κιλά τρέλα κουβαλάει ο καθένας πάνω του...

Τώρα ποιος έφταιγε...καλά κραΣά

Ευγε στον cardriver, όχι που παραδέχτηκε το λάθος του, αλλά που το ανέφερε δημόσια σε μοτοσικλετιστικό φόρουμ ενώ άλλοι στη θέση του λένε: Γ@μημένοι μηχανόβιοι,κλπ,κλπ,κλπ

TROOPER
27/06/2007, 13:10
Αλλος ένας...

Μη νομίζεις, όλοι το κάνουμε. Λίγο με τα αυτοκίνητα γενικά, λίγο με τους ταρίφες, λίγο με τις γυναίκες, λίγο με τους οδηγούς τρόλεϊ... μια προκατάληψη την βγάζουμε μια στο τόσο.
Είναι τι σου έχει τύχει να ζήσεις εσύ στο δρόμο και ποιον έχεις απέναντί σου στις στραβές αυτές. Αν στις 5 από τις δέκα τέτοιες φάσεις εμπλέκεται μηχανή , αρκεί για να τους θεωρείς όλους βλήματα. Το έχουμε πει χιλιάδες φορές... υπάρχουν βλαμμένοι οδηγοί ταξί υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες. Υπάρχουν πυροβολημένοι μηχανόβιοι υπάρχουν και οι άλλοι.

Οι γενικεύσεις είναι πάντα προβληματικές.

Καλά χιλιόμετρα! (πάντα όρθιος εδώ δεν κολλάει ε; ) :wave2:

τα ειπες ολα...:beer:

cardriver
18/07/2007, 15:16
τελικα εχω καταλαβει οτι ο βλαμμενος οδηγος ειναι βλαμμενος, ειτε οδηγαει χορτοκοπτικο ειτε χαρταετο.
οποτε αν την κανω και φταιω συγγνωμη, αν μου την κανουν και δεν φταιω αντε και γ@μησου που θα κατσω ν' ασχοληθω.
αυτα

zireous
20/07/2007, 01:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Διαβασα ενα σεντονι και αυτο που βλεπω ειναι οτι ακριβως καταλαβαινω καθε χρονο στην Ελλαδα. Οταν επιστρεφω ξανα Ολλανδια και ειμαι σε κουβεντα με συναδελφους και φιλους που θελουν να ερθουν Ελλαδα το πρωτο που τους λεω ειναι

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ !!!

Οταν μαθουν οδηγικη συμπεριφορα στην Ελλαδα τοτε μονο θα μπορεσουν να καταλαβουν το υψος της ενοχης και βλακειας που τους δερνει τοσα χρονια με τα τοσα ατυχηματα!!

Ειναι αδιανοητο για μερικα απλα πραματα να γινεται μια χωρα σφαγειο και να χανει καθε χρονο το διπλο αριθμο ατομων συγκριτικα με χωρες που ειναι σε εμπολεμη κατασταση !!!

Επισης οσο και χαμηλοτονο το αρθρο του κυριου που το ξεκινησε μπορω να πω οτι η ενεργεια του ητανε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ απο τη στιγμη που αποφασισε να βγει δεξια χωρις απολυτο ελεγχο της καταστασεως κατ' αρχην. Και οτι ηθελε να προσπερασει κιολας γινεται η πραξη ΕΙΔΕΧΘΗΣ !!

Αυτό ξαναπέστο.

:beer:

Sferopetadhn
20/07/2007, 12:03
Καλά αυτός που πήγε να περάσει από δεξιά ήταν εγκληματίας...

Αυτός που παραλίγο να πέσει πάνω του με τη μηχανή δεν πήγαινε να περάσει από δεξιά; Αν ναι είναι εξίσου εγκληματίας... Αν όχι... δεν θα είχε κίνδυνο να πέσει επάνω στο αμάξι καθώς θα πήγαινε με λιγότερα χιλιόμετρα.

Αφήστε τις αηδίες περί κουτιών και εγκληματιών και κοιτάτε λίγο τί γίνεται με τον κάθε ζαβλαμά που καβαλάει μηχανή εκεί έξω και δεν ξέρει τί του γίνεται...

Εξοπλισμός; Ούτε για αστείο!
Προσπεράσεις; Δεξιά-αριστερά το ίδιο είναι. Μόνο από πάνω δεν προσπερνάνε ακόμα.
ΚΟΚ; Τί είναι αυτό; Τρώγεται; Φανάρια, στοπ, μονόδρομοι, πεζοδρόμια, διαβάσεις για ανάπηρους κλπ είναι, κατά πώς φαίνεται, για να διευκολύνουν τους διάφορους Βαλεντίνους...

Καλή η αλληλεγγύη, αλλά δεν είδα ποτέ αναβάτη να τη λέει σε "συνάδελφό" του για μαλακία, αντιθέτως πέσατε όλοι να φάτε τον άνθρωπο, που στην τελική παραδέχτηκε ότι έκανε βλακεία και ήθελε να ακούσει και πέντε σοβαρές γνώμες για να μάθει.

Όσο για τη σκέψη περί όγκου... Μη μου πείτε ότι δεν το έχετε σκεφτεί κι εσείς όταν οδηγάτε αμάξι και έρχεται ο αυτοκτονιακός ντελιβεράς με σαγιονάρα, βερμούδα, κινητό, τσιγάρο και 15 σακούλες να κρέμονται απ' το τιμόνι, ανάποδα σε πεζόδρομο με 1000 στη μέση του δρόμου πριν τη στροφή... Εγώ απλά απορώ πώς δεν φοβούνται αυτοί οι άνθρωποι μη τους κάνω χαλκομανία...

VANDA
20/07/2007, 15:33
τελικα εχω καταλαβει οτι ο βλαμμενος οδηγος ειναι βλαμμενος, ειτε οδηγαει χορτοκοπτικο ειτε χαρταετο.

Ε ναι.

οποτε αν την κανω και φταιω συγγνωμη, αν μου την κανουν και δεν φταιω αντε και γ@μησου που θα κατσω ν' ασχοληθω.

Ε; Αυτό είναι συμπέρασμα του τι κάνουν οι άνθρωποι συνήθως ή απόφαση για το τι θα κάνεις εσύ από δω και πέρα; Δεν το πολυκατάλαβα.
Αν είναι το πρώτο, πολλοί φταίνε και ΔΕΝ κάθονται να ασχοληθούν (ρίχνοντας και το μπινελίκι) και πολλοί που ΔΕΝ φταίνε είναι χυμένοι κάπου στην άσφαλτο και δεν μπορούν να φύγουν από εκεί και να ΜΗΝ ασχοληθούν...

Αν είναι το δεύτερο, εύχομαι αν σου την κάνουν και δε φταις να είσαι σε θέση να μπορείς να ΜΗΝ ασχοληθείς (έχοντας αυτοκίνητο έχεις περισσότερες πιθανότητες να μπορείς).

cardriver
20/07/2007, 15:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA Ε; Αυτό είναι συμπέρασμα του τι κάνουν οι άνθρωποι συνήθως ή απόφαση για το τι θα κάνεις εσύ από δω και πέρα; Δεν το πολυκατάλαβα. τι θα κάνω εγω από δω και πέρα

VANDA
20/07/2007, 15:46
Οκ...

Και τώρα παραδέξου ότι ψάχνεσαι να αγοράσεις μηχανάκι, όλο εδώ γύρω είσαι! :lol: :rotflmao:

Αστειεύομαι. Καλό καλοκαίρι και προσοχή στους δρόμους.. :wave2:

cardriver
20/07/2007, 15:51
Και τώρα παραδέξου ότι ψάχνεσαι να αγοράσεις μηχανάκι, όλο εδώ γύρω είσαι! :lol: :rotflmao:

Αστειεύομαι. Καλό καλοκαίρι και προσοχή στους δρόμους.. :wave2: δυστυχως η αληθεια ειναι οτι δε θελω να τα βλεπω. οσες φορες χρειαστηκε να οδηγησω ή να ανεβω ηταν αναγκη. καλο καλοκαιρι αν και η αδεια αργει λιγο ακομη

Da.Vintage
23/07/2007, 10:25
δυστυχως η αληθεια ειναι οτι δε θελω να τα βλεπω. οσες φορες χρειαστηκε να οδηγησω ή να ανεβω ηταν αναγκη. καλο καλοκαιρι αν και η αδεια αργει λιγο ακομη

Kοίτα να δείς φίλε μου!

Εμείς οι μηχανόβιοι υποστηρίζουμε ο ένας στον άλλον!

Και αυτό γιατί κάλλιστα στη θέση του πρώτου που πήγες να ρίξεις θα μπορούσε να ήταν ο ίδιος ή ακόμη μετά την αλλάγή της λωρίδας που έκανες και αφηρημένος ζητώντας συγνώμη στον άλλο μπορεί άθελά σου να έκλεισες και τον 2ο!

Ξέρεις πόσες φορες έχω μπινελικώσει κάποιον που πήγε να ρίξει μηχανάκι γιατί για 1 δευτ! θα ήμουν εγώ αυτός που θα σκότωνε!

Οπότε μην σου φαίνεται περίεργο!

Εμείς παίζουμε καθημερινά την ζωή μας κορώνα-γράμματα που κυκλοφορούμε με μοτό!
Μερικές φορές απο δικά μας λάθη αλλά τις περισσότερες απο οδηγούς αυτοκινήτων που νοιώθωντας ασφάλεια υποσυνείδητα μέσα στις λαμαρίνες δεν προσέχουν καθόλου τους καθρέφτες και γενικά τα μηχανάκια!

Και λέω συνέχεια στον εαυτό μου!

ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!

Αλλά και εγώ τείνω να το ξεχνάω και κινουμαι λές και έχω προτεραιότητα (όταν έχω) και αυτό τελικά είναι επικίνδυνο!

Προσέχτε τις μηχανές!
Εχουμε γεμίσει τα νοσοκομεία εξαιτίας σας και λιγότερο εξαιτίας μας!

cardriver
24/07/2007, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Titan
ή ακόμη μετά την αλλάγή της λωρίδας που έκανες και αφηρημένος ζητώντας συγνώμη στον άλλο μπορεί άθελά σου να έκλεισες και τον 2ο! οσο κι αν μπορει καλλιστα να υφισταται σαν περιπτωση, δεν εγινε.

οσο για τα αλλα δικιο εχεις. ποσοι πανε με κλειστους καθρεφτες ή και ανοιχτους δεν τους κοιταν καθολου. σαν εμενα στην προκειμενη περιπτωση. μην ξεχνας ομως οτι και οι μηχανες, μεγαλες μικρες, στην πλειοψηφια τους δεν φερουν καθρεφτες. εγω καθε μερα βρισκομαι στη θεση να πρεπει να μαντεψω εαν ο οδηγος μηχανης που κινειται στη μεσαια λωριδα λιγο μπροστα απο μενα θα αποφασισει καποια στιγμη ξαφνικα να μπει στη δεξια ή αριστερη λωριδα για να περασει αναμεσα απο τα αυτοκινητα. εγω τι κανω εκει; περιμενω να αποφασισει; προσπερναω με κινδυνο την ιδια στιγμη να αποφασισει κι αυτος να κινηθει στην ιδια θεση με μενα; και μετα τι; εγω θα τ' ακουσω που δεν τον προσεξα. ή οταν κινουμαι στη μεσαια και θελω να παω στη δεξια και μια μηχανη εχει βαλει σκοπο ενω κινειται αναμεσα απο αριστερη και μεσαια, να περασει πισω απο εμενα και να καταληξει τερμα δεξια για να αποφυγει ενδεχομενο μποτιλιαρισμα, οποτε το μοιραιο ειναι ή να τον στριμωξω τελικα ή να φλερταρει με το πισω μερος του αυτοκινητου μου. κακα παραδειγματα υπαρχουν παντου και απο ολους.
το θεμα ειναι οτι λογω φυσης των εν λογω οχηματων λογικο ειναι η μηχανη να μη μπορει να αποφυγει το αυτοκινητο και το αυτοκινητο να μη μπορει να παρακολουθει παντα τη μηχανη.

Da.Vintage
24/07/2007, 10:00
οσο κι αν μπορει καλλιστα να υφισταται σαν περιπτωση, δεν εγινε.

οσο για τα αλλα δικιο εχεις. ποσοι πανε με κλειστους καθρεφτες ή και ανοιχτους δεν τους κοιταν καθολου. σαν εμενα στην προκειμενη περιπτωση. μην ξεχνας ομως οτι και οι μηχανες, μεγαλες μικρες, στην πλειοψηφια τους δεν φερουν καθρεφτες. εγω καθε μερα βρισκομαι στη θεση να πρεπει να μαντεψω εαν ο οδηγος μηχανης που κινειται στη μεσαια λωριδα λιγο μπροστα απο μενα θα αποφασισει καποια στιγμη ξαφνικα να μπει στη δεξια ή αριστερη λωριδα για να περασει αναμεσα απο τα αυτοκινητα. εγω τι κανω εκει; περιμενω να αποφασισει; προσπερναω με κινδυνο την ιδια στιγμη να αποφασισει κι αυτος να κινηθει στην ιδια θεση με μενα; και μετα τι; εγω θα τ' ακουσω που δεν τον προσεξα. ή οταν κινουμαι στη μεσαια και θελω να παω στη δεξια και μια μηχανη εχει βαλει σκοπο ενω κινειται αναμεσα απο αριστερη και μεσαια, να περασει πισω απο εμενα και να καταληξει τερμα δεξια για να αποφυγει ενδεχομενο μποτιλιαρισμα, οποτε το μοιραιο ειναι ή να τον στριμωξω τελικα ή να φλερταρει με το πισω μερος του αυτοκινητου μου. κακα παραδειγματα υπαρχουν παντου και απο ολους.
το θεμα ειναι οτι λογω φυσης των εν λογω οχηματων λογικο ειναι η μηχανη να μη μπορει να αποφυγει το αυτοκινητο και το αυτοκινητο να μη μπορει να παρακολουθει παντα τη μηχανη.

Δε σε βρίσκω πουθενά να έχεις άδικο!

Πολλά μηχανάκια δεν έχουν καθρέυτες και ακόμα περισσότερα δεν έχουν φλάς και να τα έχουν δε τα χρησιμοποιούν!

Αλλά τα μηχανάκια παρ'ότι σε γενικές γραμμές δεν σέβονται τον ΚΟΚ είναι προσεκτικά οσον αφορά την προσωπική τους ακεραιότητα!

Μπορεί να μην έχουν καθρέυτες αλλά σχεδόν πάντα θα γυρίσουν να κοιτάξουν πίσω ή θα δηλώσουν τη πρόθεσή τους στο να αλλάξουν κατέυθυνση με το να γυρνούν το κεφάλι και οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων το καταλαβαίνουν και πολλές φορές τους παραχωρούν προτεραιότητα!

Υπάρχουν όμως και πολλοί μλκες! που δεν αφήνουν στο μηχανάκι χώρο να περάσει κλείνοντάς του τις τρύπες για να αποφύγει το μποτιλιάρισμα! Λένε αφού θα κολλήσω εγώ θα κολλήσεις και εσύ! Υπάρχουν πολλοί που μισούν τις μοτοσυκλέτες εκεί έξω και είναι άκρως επικίνδυνοι!

Εκεί αφού τον έχεις κλείσει κατεβαίνεις κάτω πάντα με το κράνος φορεμένο και πάντα με γάντια με κάρμπον προστατευτικα! Και του ζητάς να ανοίξει το παράθυρο ευγενικά!:lol:

Αν δείς τέτοια περίπτωση θα παρατηρήσεις οτι κανένας απο πίσω που έχεις κλείσει το δρόμο δεν παραπωνιέται 1ον γιατί όλοι ψοφάνε για καυγά και 2ον για να μην φανε καμία ξόφαλτση και αυτοί!

Τελος κακοί οδηγοί υπάρχουν παντού! Και σε αυτοκίνητα και σε μοτό! Το θέμα είναι πως θα τη πληρώνουν πάντα οι δεύτεροι!