View Full Version : Μεταχειρισμενη Honda Deauville 650
panavour
13/06/2007, 01:47
EΧΩ CB 500 και θελω DEUVILLE 650.Eχω βρει μετ/νη με 2500 χλμ γυρω στα 4500 χιλ.Να την παρω και τι να προσεξω.Αξιζει η αλλαγη;Υπαρχει κανενας DEUVILEIROS νυν η πρωην για βοηθεια;HELP PLEASE.:confused:
gian_nykt
13/06/2007, 11:59
Θα το χαρακτήριζα ως η Goldwing του φτωχού!
Δεν είχα-έχω τέτοιο μηχανάκη αλλά είχα στα νιάτα μου το αδελφό Bros 650 ανκαι βασικά ειναι πιο κοντά στο NTV650 Revere που ειχε ΚΑΙ διαφορικό!
Είναι ενα φθηνό touring μηχανάκη που μπορείς να πάρεις.
Φοράει το μοτέρ του Bros 650 (βλέπε Transalp, Afrika) κι εχει απλά φέρινγκ, διαφορικό και βαλίτσες.
Απο εμπορικότητα.....δεν ειναι και το καλύτερο (αλλα ούτος ή αλλος πόσα ειναι εμπορικά στις μέρες μας?), ΑΝ κι αυτα τα μηχανάκια τα περνεις και τα κρατάς γιατι ειναι εργαλεία. Εχει ένα κάποιο κύρος ως τουριστάδικο σε σχέση με τα αδελφά Bros ή τα CB και Bandit και κάνει απλά την δουλειά του προσφέροντας προστασία απο τον αέρα και χώρους λόγο βαλιτσών και τπτ παραπάνω.
Aφου τη βρισκεις με 2500 χλμ μαλλον θα ειναι μαπα.Αν ηταν καλη γιατι να την πουλησει ο ιδιοκτητης της. Παντως ειδα μια με δυο Ιταλους επανω που κανανε τουρισμο στην Ελλαδα και ειχε μεγαλη προστασια αερα,τακτοποιημενα τα πραγματα τους και τους χαρηκα που πηγαινανε με ανεση,αλλα με μικρη ταχυτητας 90 χλμ.
Ανύπαντρος είσαι;:hypnotize
Αγόρασα και γω Deauville 650 μοντέλο 2001 πριν ένα μήνα περίπου. Είχε 43.000κμ και την πήρα 3800. Την προτίμησα γιατί είχε service book και τα χιλιόμετρα της ταίριαζαν με τη γενικότερη κατάσταση της μηχανής. Από ότι ξέρω δε βγάζει βλάβες, μια πίσω δισκόπλακα μόνο έχω αλλάξει.
Τα 2500κμ που αναφέρεις πάντως είναι ύποπτα λίγα, τι να σου πω. Κανονικά σε ένα μηχανάκι με τόσο λίγα χιλιόμετρα δεν πρέπει να προσέξεις τίποτα, όλα πρέπει να είναι σε κατάσταση καινούριου. Σε ξένα site kai forum που είχα ψάξει έλεγαν για πιθανές σκουριές στη βάση τις εξάτμισης καθώς και την ίδια την εξάτμιση. Επίσης κάποιοι είχαν πρόβλημα με αντλία βενζίνης.Από κει και πέρα κοιτάς ότι σε κάθε μεταχειρισμένο μηχανάκι. Επίσης για καλό και για κακό ρίχνεις και μια ερώτηση στον ασφαλιστή σου για το αν μηχανάκι με τις πινακίδες της Deauville έχει συμμετάσχει σε ατύχημα.
Πάντως να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι το ιδανικό μηχανάκι για κέντρο πόλης και μποτιλιαρίσματα. Αν θες να κινείσαι και μέσα στην Αθήνα με αυτή ίσως πρέπει να το ξανασκεφτεις.
panavour
17/06/2007, 23:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από jasper
Αγόρασα και γω Deauville 650 μοντέλο 2001 πριν ένα μήνα περίπου. Είχε 43.000κμ και την πήρα 3800. Την προτίμησα γιατί είχε service book και τα χιλιόμετρα της ταίριαζαν με τη γενικότερη κατάσταση της μηχανής. Από ότι ξέρω δε βγάζει βλάβες, μια πίσω δισκόπλακα μόνο έχω αλλάξει.
Τα 2500κμ που αναφέρεις πάντως είναι ύποπτα λίγα, τι να σου πω. Κανονικά σε ένα μηχανάκι με τόσο λίγα χιλιόμετρα δεν πρέπει να προσέξεις τίποτα, όλα πρέπει να είναι σε κατάσταση καινούριου. Σε ξένα site kai forum που είχα ψάξει έλεγαν για πιθανές σκουριές στη βάση τις εξάτμισης καθώς και την ίδια την εξάτμιση. Επίσης κάποιοι είχαν πρόβλημα με αντλία βενζίνης.Από κει και πέρα κοιτάς ότι σε κάθε μεταχειρισμένο μηχανάκι. Επίσης για καλό και για κακό ρίχνεις και μια ερώτηση στον ασφαλιστή σου για το αν μηχανάκι με τις πινακίδες της Deauville έχει συμμετάσχει σε ατύχημα.
Πάντως να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι το ιδανικό μηχανάκι για κέντρο πόλης και μποτιλιαρίσματα. Αν θες να κινείσαι και μέσα στην Αθήνα με αυτή ίσως πρέπει να το ξανασκεφτεις.
ποσο σου καιει,με ποσα ταξιδευεις,πως ειναι η προστασια απο τον αερα,και τι λεει απο φρενα :confused:
pissaman
18/06/2007, 07:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
Aφου τη βρισκεις με 2500 χλμ μαλλον θα ειναι μαπα.Αν ηταν καλη γιατι να την πουλησει ο ιδιοκτητης της.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ τίμιο μηχανάκι και νομίζω ότι αξίζει να το πάρεις.
Αν σκέφτεσαι όμως να το δώσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, να ξέρεις ότι δε θα το παίρνει κανένας μαντράς (εκτός αν έχει πελάτη έτοιμο) και θα χάσεις και αρκετά χρήματα!
Δεν είναι καθόλου εμπορικό!
Αν το μηχανάκι είναι αθήνα και δέχεται αυτός έλεγχο, στείλε μου ένα πμ να σου πω τι θα κάνεις!
Επίσης, πάρτου τον αριθμό πλαισίου και πες στείλτον μου και αυτόν να σου πω ακριβώς τι μοντέλο είναι.:beer: :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από panavour
ποσο σου καιει,με ποσα ταξιδευεις,πως ειναι η προστασια απο τον αερα,και τι λεει απο φρενα :confused:
Όπως σου είπα είμαι ενός μήνα ιδιοκτήτης οπότε μπορεί να μην είμαι το κατάλληλο άτομο για να απαντήσω. Από τη σύντομη εμπειρία μου:
1. Μου καίει περίπου 5λτ/100κμ με ελάχιστα όμως αστικά χιλιόμετρα
2. Δεν ξέρω αλλά με εμπνέει το ίδιο το μηχανάκι για νωθρή οδήγηση. Δεν έχει πρόβλημα να κρατήσει ταχύτητα 130-140κμ/h ενώ και τα 170 τα έχει εύκολα, όμως συνήθως κινούμαι 110-120.
3. Εξαρτάται τι εννοούμε προστασία. Αν εννοείς τουριστική προστασία, δηλαδή "ο αέρας φεύγει πάνω από το κράνος ακόμη και αν οδηγώ καμαρωτός" θα πρέπει να πας στην ψηλή ζελατίνα της ίδιας της Honda. Δυστυχώς δεν είναι ότι ομορφότερο υπάρχει αλλά όλοι λένε ότι κάνει δουλειά. Εγώ έχω μια κοντύτερη της Givi που είναι πολύ όμορφη αλλά έχει το θόρυβό της. Εκτός αν έχεις όρεξη να χωθείς από πίσω της.
4. Τα φρένα της είναι πολύ καλά. Αυτό 8α το διαβάσεις και σε όλα τα τεστ. Αν πάρεις και μοντέλο 2002 και μετά (παραγωγή 02, όχι πώληση) έχει και CBS.
Πιο πολλές και πιο έγκυρες γνώμες θα βρεις και στα http://www.deauvilleuk.org/ και http://www.deauville.gr
panavour
18/06/2007, 22:00
ΠΑΙΔΕΣ.Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.Μολις εχω νεα (πρεπει να πουλησω το CB πρωτα -που εχει ηδη μπει αγγελια-)τα ξαναλεμε.