View Full Version : εικόνες...μαθήματα για γνώση και συμμόρφωση...
Ο οδηγός της μοτοσικλέτας οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα, τόσο που δεν μπόρεσε να αποφύγει το ατύχημα.
Η τροχαία υπολόγισε ότι η μηχανή κινιόταν με 250 χλμ/ώρα τη στιγμή που σε μια διασταύρωση έπεσε σε ένα αργά κινούμενο ΙΧ.
Με ταχύτητα 250 χλμ ο μοτοσικλετιστής ταξίδευε 70 μέτρα το δευτερόλεπτο.
Μια φυσιολογική αντίδραση (να δει, να αποφασίσει και να αντιδράσει) απαιτεί 1,6 δευτερόλεπτα. Στο χρόνο αυτό ο οδηγός της μοτοσικλέτας θα είχε διανύσει άλλα 110 μέτρα ώσπου να αντιδράσει.
Με την ταχύτητα των 250 χλμ υπολόγισαν ότι ο χρόνος που έμενε στον οδηγό της μοτοσικλέτας όταν είδε το ΙΧ δεν αρκούσε ούτε καν για να πιέσει τα φρένα.
Στο ΙΧ επέβαιναν 2 άτομα και ο μοτοσικλετιστής βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο μαζί τους. Το Volkswagen αναποδογύρισε από τη πρόσκρουση και προσγειώθηκε 4 μέτρα μακριά.
Όλα τα άτομα βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
Το έκθεμα αυτό τοποθετήθηκε σε έκθεση αυτοκινήτων από τη Σουηδική τροχαία.
μου ήρθε με e-mail... :rolleyes:
93519
είτε είναι αλήθεια είτε όχι μικρή σημασία έχει....
αρκεί να μεταδοθεί το μήνυμα...
:rolleyes:
Είναι παλιό αυτό αλλά δεν χάνει ΠΟΤΕ την σημασία του.
Τέτοιες ταχύτητες είναι απαγορευτικές όταν μιλάμε για δημόσιους δρόμους, ενω όταν οδηγούμε μηχανή, η φράση: Κινούμαι σε δρόμο με προτεραιότητα απλά δεν υπάρχει...
εληφθη..πολυ τραγικο ατυχημα..
ετσι οπως φαινεται (αν ισχυει) το λαθος ηταν του οδηγου αυτοκινητου..πηγε να κροσσαρει καποιο δρομο μαλλον κ η μηχανη ερχοταν γρηγορα..τελος παντων σημασια εχει η ευθυνη οχι το αποτελεσμα..
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
είτε είναι αλήθεια είτε όχι μικρή σημασία έχει....
αρκεί να μεταδοθεί το μήνυμα...
:rolleyes:
Το οποιο ειναι:κοιταξτε μαλ@κες κουτακηδες τι θα παθετε αν μου βγειτε καθετα και εγω παω με 250...:rotflmao: :rotflmao: :smokin:
ενω εσυ θα πεταξεις :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
Το οποιο ειναι:κοιταξτε μαλ@κες κουτακηδες τι θα παθετε αν μου βγειτε καθετα και εγω παω με 250...:rotflmao: :rotflmao: :smokin:
Μαζί με τους μαλάκες τους κουτάκηδες, πρέπει να κοιτάξουμε κι εμείς οι μαλάκες οι μοτοσακόβοιοι τι θα πάθουμε όταν ο μαλάκας ο κουτάκιας κάνει τη μαλακία να περάσει διασταύρωση χωρίς να ελεγξει και εγω΄ο μαλάκας ο μοτοσακόβοιος κάνω τη μαλακία να πάω με 250 σε δρόμο με διασταυρώσεις...
Μαλακισμένη κατάσταση
Sferopetadhn
18/06/2007, 16:04
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά αν η μηχανή πάει με 70 μέτρα το δευτερόλεπτο, ο οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να έχει ορατότητα τουλάχιστον 200-300 μέτρα για να τη δει εγκαίρως να έρχεται (μην ξεχνάμε ότι το αμάξι ξεκινάει πολύ πιο αργά από μία μηχανή) ή να έχει τηλεσκόπιο στα μάτια...
Στους περισσότερους δρόμους της Ελλάδας κάτι τέτοιο δεν παίζει άρα δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για υπαιτιότητα του αυτοκινήτου. Νομικά ίσως, αλλά πρακτικά όχι!
Το ατύχημα στην Κρήτη ήταν άλλη περίπτωση, καθώς ήταν αναστροφή του αυτοκινήτου στην Ε.Ο. άρα εξ ορισμού μαλακία της οδηγού. Σε συνδυασμό με την (πιθανώς) αυξημένη ταχύτητα της μηχανής (που συνεπάγεται μειωμένες δυνατότητες αντίδρασης) οδήγησε στο ατύχημα που συζητούσαμε εδώ πέρα για κάποιες μέρες.
el_hymador
18/06/2007, 16:10
Ωραια το θεμα μας λοιπον ειναι...
-Με 250 χλμ ειναι εξαιρετικά δύσκολο να σε αντιληφθεί οδηγός αυτοκινήτου
-Οι οδηγοί αυτοκινήτων (και ΟΛΩΝ των αλλων οχηματων!) παρανομουν κατα κορον, οποτε το να αποκλειουμε την πιθανοτητα αναστροφης - η οποιασδηποτε αλλης παραβασης- ειναι μεγιστη μ@λ@κι@...
-Με 250 χλμ δεν φρεναρεις εγκαιρως
τα συμπερασματα δικα σας.
Ταξιδευτής
18/06/2007, 16:26
Το βρισκεις αστειο ολο αυτο το θεμα φιλε TRE; :mad: :mad: :mad: :mad:
ΓκαζοφωνιΞ
18/06/2007, 17:09
To λαθος ηταν ΚΑΘΑΡΑ του μοτοσυκλετιστη.
Ακου εκει με 250χαω...!!!!
Και για να λεει σε διασταυρωση μαλλον δεν εγινε σε εθνικη...
Το κακο ειναι πως αυτος που οδηγαγε την μηχανη πηρε και αλλους δυο μαζι του...
Παντως το συμβαν ειναι αληθινο,το εχω ακουσει εδω και 3-4 χρονια.
saratoga
18/06/2007, 17:44
Το vfr400 εινε αυτο...??? :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Το βρισκεις αστειο ολο αυτο το θεμα φιλε TRE; :mad: :mad: :mad: :mad:
Κατ'αρχας δεν ειμαστε φιλοι,και μαλλον δεν προκειται να γινουμε και ποτε,ουτε εσυ το θες ουτε εγω...
Κατα δευτερον δεν βρισκω αστειο το ολο θεμα,βρισκω ομως κωμικοτραγικο τον τροπο που παρουσιαζεται...
KeLeYTiS
18/06/2007, 20:21
To vfr 400 δεν βγαζει 250 ουτε σε γκρεμο
Οποτε καποιο λαθος εχει γινει
Βεβαια ισα ισα που ακομα και με λιγοτερα μπορει να γινει τετοιο κακο ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από KeLeYTiS
To vfr 400 δεν βγαζει 250 ουτε σε γκρεμο
Οποτε καποιο λαθος εχει γινει
Βεβαια ισα ισα που ακομα και με λιγοτερα μπορει να γινει τετοιο κακο ...
RC30 πρέπει να είναι, αλλά δεν έχει και τόση σημασία.
Πέρα από το δεος που νοιώθει κάποιος από τα αποτελέσματα της σύγκρουσης, δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα του post τέτοιων φωτογραφιών. Το email μου είχε έρθει κι εμένα πριν λίγες ημέρες, αλλά θεώρησα περιττό να τις ποστάρω στο φόρουμ, καθώς η κεντρική ιδέα που μένει στον θεατή είναι πως οι μοτοσυκλεττες σκοτώνουν. :rolleyes: Ή όχι?
Υπάρχει κανείς που δεν το ξέρει?? Υπάρχει κανείς που υποθέτει πως με 200-250-300 χλμ, όπου σκάσει και με ΟΤΙ σκάσει (αυτοκίνητο/τραίνο/τανκ) θα μετατραπεί σε μόρια? Σας παραμύθιασε κανείς πως η μοτοσυκλεττα προσφέρει παθητική ασφάλεια (άχρηστη σε τέτοιες ταχύτητες με οτιδήποτε και αν κινείσαι) και τώρα συνειδητοποιείτε την πικρή αλήθεια?
Αν πιστεύετε πως τέτοιες φωτογραφίες θα βοηθήσουν κάποιον επιπόλαιο, να γίνει ξαφνικά υπεύθυνος οδηγός, δεν έχω καμμιά αντίρρηση και λυπάμαι για την παρέμβαση.
Προσωπικά έχω αμφιβολίες πάντως.
νομίζω πως φταίει η μηχανή. 250 χαω;;;;;;;;; σε δρόμο με διασταύρωση;;;;;;;;;;;;; εσείς όταν οδηγάτε αυτοκίνητο σε τέτοιο δρόμο, αν δείτε φως σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δεν περνάτε;
προσπαθηστε λιγο ακομα...θα παει και αυτο στις διαμαχες...:yuck:
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
RC30 πρέπει να είναι, αλλά δεν έχει και τόση σημασία.
Πέρα από το δεος που νοιώθει κάποιος από τα αποτελέσματα της σύγκρουσης, δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα του post τέτοιων φωτογραφιών. Το email μου είχε έρθει κι εμένα πριν λίγες ημέρες, αλλά θεώρησα περιττό να τις ποστάρω στο φόρουμ, καθώς η κεντρική ιδέα που μένει στον θεατή είναι πως οι μοτοσυκλεττες σκοτώνουν. :rolleyes: Ή όχι?
Υπάρχει κανείς που δεν το ξέρει?? Υπάρχει κανείς που υποθέτει πως με 200-250-300 χλμ, όπου σκάσει και με ΟΤΙ σκάσει (αυτοκίνητο/τραίνο/τανκ) θα μετατραπεί σε μόρια? Σας παραμύθιασε κανείς πως η μοτοσυκλεττα προσφέρει παθητική ασφάλεια (άχρηστη σε τέτοιες ταχύτητες με οτιδήποτε και αν κινείσαι) και τώρα συνειδητοποιείτε την πικρή αλήθεια?
Αν πιστεύετε πως τέτοιες φωτογραφίες θα βοηθήσουν κάποιον επιπόλαιο, να γίνει ξαφνικά υπεύθυνος οδηγός, δεν έχω καμμιά αντίρρηση και λυπάμαι για την παρέμβαση.
Προσωπικά έχω αμφιβολίες πάντως.
δε σκοτώνουν οι μοτοσυκλέτες.... οι αναβάτες τους, σκοτώνονται...
παθητική ασφάλεια στη μηχανή δεν υπάρχει, με τίποτα...
η αντίστροφη ψυχολογία αυτών των φωτό ίσως επηρεάσουν κάποιους ίσως όχι..
είδαμε και με την συμβουλευτική περί οδήγησης και ασφάλειας τί γίνεται... ακόμα συζητάμε για την αναγκαιότητα του εξοπλισμού.... αφού λοιπόν οι normal συμβουλές δε πιάνουν παντού τόπο τότε ίσως η παράθεση των αποτελεσμάτων κακής εκτίμησης ή οδήγησης να επηρεάσει θετικά κάποιους ως προς τον τρόπο κίνησής τους στο δρόμο... ακόμα και ένας να καταλάβει κέρδος είναι...
α, και κάτι άλλο πιο γενικό... είμαστε καμιά 500αριά εδώ μέσα που μπαίνουμε σχεδόν καθημερινά και γράφουμε κλπ. ξέρετε πόσοι άλλοι διαβάζουν ? (ακομα και ως guests?) ....
δε σημαίνει λοιπόν ότι επειδή εμείς, που (υποτίθεται ότι) ξέρουμε, "βαριόμαστε" την επαναληψη θα πρέπει να πάψουν παρόμοια threads...
θα υπάρχουν και τα μεν και τα δε διότι από το πλήθος που τα διαβάζει ο καθένας θα προσλάβει αυτό που του ταιριάζει....
:wave2: :wave2: :wave2:
saratoga
19/06/2007, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από vthn
νομίζω πως φταίει η μηχανή. 250 χαω;;;;;;;;; σε δρόμο με διασταύρωση;;;;;;;;;;;;; εσείς όταν οδηγάτε αυτοκίνητο σε τέτοιο δρόμο, αν δείτε φως σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δεν περνάτε;
Οταν βλεπης ενα οχημα "προφιλ" δεν εχης εκτιμηση της ταχυτητας,ενω οταν το βλεπης "ανφανς" την εχης... :rolleyes:
...
ετσι τη πατανε τα αμοιρα τα ζωα,και καθοντε στη μεση του δρομου και κοιτανε ενα "ογκο" να μεγαλωνη... η αποφασιζουν να περασουν απεναντι μολις ακουσουν θορυβο...! :cry:
:a02:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
δε σκοτώνουν οι μοτοσυκλέτες.... οι αναβάτες τους, σκοτώνονται...
παθητική ασφάλεια στη μηχανή δεν υπάρχει, με τίποτα...
η αντίστροφη ψυχολογία αυτών των φωτό ίσως επηρεάσουν κάποιους ίσως όχι..
είδαμε και με την συμβουλευτική περί οδήγησης και ασφάλειας τί γίνεται... ακόμα συζητάμε για την αναγκαιότητα του εξοπλισμού.... αφού λοιπόν η normal συμβουλές δε πιάνουν παντού τόπο τότε ίσως η παράθεση των αποτελεσμάτων κακής εκτίμησης ή οδήγησης να επηρεάσει θετικά κάποιους ως προς τον τρόπο κίνησής τους στο δρόμο... ακόμα και ένας να καταλάβει κέρδος είναι...
παλι φωτογραφιες που χαλανε την μερα μας..............(οταν βαζαν αλλοι βιντεο κλπ κλπ τους την λεγατε δε μπορω να καταλαβω τιποτα εδω μεσα.) πιστευεις οτι ενας ανθρωπος που ΔΕΝ ειναι στα μυαλα του σοβαρος σαν και σενα πχ στο θεμα οδηγησης θα δει ενα αμαξι τρακαρισμενο και θα παθει κατι?
εγω δε το πιστευω....... μονο αν σοκαριστει ΙΣΩΣ ισως να το σκεφτει λιγο παραπανω. και δε σοκαρεσε με κατι που βλεπεις παντου καθε μερα (λαμαρινες).......εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο καλος η κακως δεν ειναι το θεμα μας αυτο. εχουμε φτασει ομως.
και βέβαια βοηθάνε τα σοκ. Αλλιώς δεν θα το είχανε έκθεμα να το βλέπει ο κόσμος, αλλά θα το είχαν κάνει ανακύκλωση. Με την ίδια λογική, μπορούμε να εκθέτουμε και τις φωτογραφίες εδώ. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
και βέβαια βοηθάνε τα σοκ. Αλλιώς δεν θα το είχανε έκθεμα να το βλέπει ο κόσμος, αλλά θα το είχαν κάνει ανακύκλωση. Με την ίδια λογική, μπορούμε να εκθέτουμε και τις φωτογραφίες εδώ. :wave2:
ετσι δε διαφωνω ουτε σε μενα αρεσουν οι σοκαριστικες φωτογραφιες απλως .........βλεπω τι γινετε.οχι εδω εκει εξω.:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
Με την ίδια λογική να πηγαίνουμε στο ορθοπεδικό του ΚΑΤ, μπας και χεστούμε πάνω μας και αποφασίσουμε να ξεφορτωθούμε τους σατανάδες που καβαλάμε.
Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της έκθεσης διαλυμένων αυτοκινήτων και μοτό δεν είναι νέα ιδέα. Κάποιες χώρες Αγγλία πχ το εφάρμοσαν πριν κάποια χρόνια. Μάλιστα είχε προταθεί από τους αρμόδιους στην Ελλάδα η εφαρμογή του. Θα έβαζαν τα οχήματα αμέσως μετά τα διόδια, έτσι ώστε να τα βλέπουν όλοι θέλωντας και μη. Ο Καββαθας μάλιστα είχε γράψει μύδρους στους 4Τ για τους εμπνευστές της ιδέας.
Το μέτρο δεν εφαρμόστηκε, εκτός από κάποιες χώρες σε περιορισμένη έκταση, απλα και μόνο γιατί ήταν αναποτελεσματικός τρόπος διδαχής και πρόληψης. (με τον ίδιο τρόπο που η εφαρμογή της θανατικής ποινής, δεν έχει καμμιά αποτελεσματικότητα στην μείωση της παραβατικότητας)
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Με την ίδια λογική να πηγαίνουμε στο ορθοπεδικό του ΚΑΤ, μπας και χεστούμε πάνω μας και αποφασίσουμε να ξεφορτωθούμε τους σατανάδες που καβαλάμε.
Τους σατανάδες που καβαλάμε, τους καβαλάμε γιατί τους αγαπάμε............
Πρέπει όμως να μάθουμε και να τους ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ αν όχι και να τους ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ λιγάκι για να είμαστε λίγο πιό ασφαλείς ..............
Τώρα για το θέμα των φωτό ίσως ναι ίσως όχι, στ' αλήθεια δεν ξέρω ............
Επειδή και εγώ έχω πάει με 250 δε σημαίνει ότι δεν θα συμφωνήσω καί με τη χρήση σοκαριστικών διαφημίσεων και οποιουδήποτε μέσου μπορεί να σοκάρει έστω και λίγο όποιον με ελαφρά τη καρδία παίζει με τη ζωή άλλων σε δημόσιο δρόμο (ίσως σας φανεί άσχετο ότι μόνο σε έρημους και άδειους δρόμους το κάνω αραιά και που, και μετά από ιεροτελεστία που παίρνει αρκετή ώρα, ενώ στο πρώτο σημάδι κίνησης πέφτω στα τοπικά όρια).
Ακόμα και 100 χαω φτάνουν για ένα οποιοδήποτε 200άκιλο ονόφ πχ να γίνει αιτία για να σκοτωθούν άνθρωποι (το ίδιο ισχύει και στα κουτιά).
Το να τρέχεις είναι πανεύκολο, το κάνω από τα 15 μου με μηχανοκίνητα.
Το να βάζεις αρκετούς φραγμούς στην οδήγησή σου ώστε να μην απειλείς σε καμμία περίπτωση κανέναν είναι το δύσκολο.
Για ξεκαύ#ωμα, ρίχτε το στις πίστες, στις τέχνες, στα videogames, στις γυναίκες, οπουδήποτε αλλού.
Άν προλάβετε.
amatsaka
22/06/2007, 11:33
Φαντασου να εισαι εσυ μεσα στο κουτι και να σου ερθει ο αλλος με 250 με τη μοτο, τοτε το συμπερασμα θα ηταν το ιδιο?