PDA

View Full Version : καταγγελία ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥ..κι όποιος αντέξει

lc8ergr1
19/06/2007, 16:27
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007, ώρα 08:00, και κατευθυνόμενος με την υπό αριθμό XXXXXX μοτοσικλέτα μου προς τον ΚΟΜΒΟ σηματοδότησης Στρατοπέδου Σακέτα – περιφερειακός Καρεά – Νεκροταφείο Δήμου Βύρωνα, διαπίστωσα ότι πλήθος ιδιωτικών διαφημιστικών πινακίδων των εταιρειών ΜΑΣΤΕΡ ΜΕΝΤΙΑ, ΑΛΜΑ ΡΕΜΕΝΤΥ, μου απέσπασε αιφνιδιαστικά την προσοχή μου, χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη, από τις ρυθμιστικές πινακίδες του ΚΟΚ και από τα φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας, την οδική σήμανση και σηματοδότηση.

Διαπίστωσα ότι τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί η όραση μου και να αποσπαστεί η προσοχή μου σε τέτοιο βαθμό ώστε η αντίδραση μου προς όλα τα σήματα του ΚΟΚ και τους σηματοδότες να γίνει επικίνδυνα μειωμένη χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη ενώ ταυτόχρονα μείωσε την ασφάλεια μου ως χρήστη των προαναφερόμενω ν οδών.

Έγινα μάρτυρας μη ορθού και ενδεδειγμένου συστήματος σημάνσεως και σηματοδοτήσεως των οδών, με ενιαία διεθνή χαρακτηριστικά, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφαλείας μου ως χρήστη των οδών που προαναφέρω χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη

Διαπίστωσα ότι η προσοχή μου και η οδηγική μου ικανότητα, παραβλάπτηκε, χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη από παρεμβάλλονται ξένα, και κυρίως προερχόμενα από την εμπορική διαφήμιση, αντικείμενα τα οποία προορίζονται από ιδιώτες να αποσπάσουν την προσοχή μου ως οδηγού από τους κανόνες της Οδικής Κυκλοφορίας και να την κατευθύνουν προς αυτά.

Διαπίστωσα ότι οι διαφημιστικές αυτές πινακίδες μου προκάλεσαν αιφνίδια σύγχυση χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη, με τις δημόσιες πινακίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση θάμβωσης μου ως χρήστη των οδών με αποτέλεσμα να μου αποσπά την προσοχή, χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη

Διαπίστωσα αδικαιολόγητες βλαβερές επιδράσεις στην υγεία μου χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη ως ακολούθως: Αιφνίδια ακούσια αύξηση του καρδιακού μου παλμού, και της αρτηριακής μου πίεσης, αφόρητη ακούσια φόρτιση του νευρικού μου συστήματος, ακούσια ψυχολογική πίεση, ακούσια αδικαιολόγητη έγκριση από το σώμα μου ιδρώτα και σίελου.

Επειδή σύμφωνα με τον ν.1604/1986(ΦΕΚ Α΄ 81)εκυρώθησαν οι διεθνείς συμβάσεις:

α) για την οδική κυκλοφορία και ,

β) για την οδική σήμανση και σηματοδότηση που υπεγράφησαν στην Βιέννη την 8-11-1968.

Επειδή βάσει του άρθρου 4 της δεύτερης σύμβασης, υπό το κεφάλαιο Ι με τίτλο «γενικές διατάξεις»: {«Επιβάλλεται σύστημα σημάνσεως και σηματοδοτήσεως των οδών, με ενιαία διεθνή χαρακτηριστικά, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφαλείας για τους χρήστες των οδών.

Το σύστημα αυτό, για το οποίο υπεύθυνο είναι το Κράτος, παραβλάπτεται όταν παρεμβάλλονται ξένα, και κυρίως προερχόμενα από την εμπορική διαφήμιση, αντικείμενα τα οποία προορίζονται να αποσπάσουν την προσοχή των οδηγών από τους κανόνες της Οδικής Κυκλοφορίας και να την κατευθύνουν προς αυτά.

Εξ ου και η Σύμβαση προτάσσει όλων των διατάξεων περί των σημάτων κ.λ.π., την υποχρέωση των Συμβαλλομένων Κρατών να απαγορεύουν την τοποθέτηση στον ευρύτερο χώρο των οδών πάσης επιγραφής ή εγκαταστάσεως που θα δύνατο να προκαλέσει σύγχυση με τις (δημόσιες) πινακίδες κυκλοφορίας, να προκαλεί θάμβωση στους χρήστες των οδών ή να τους αποσπά την προσοχή. Ειδικότερα κατά την έννοια των διατάξεων αυτών, ερμηνευμένων βάσει και των δεδομένων της κοινής πείρας, αποκλείεται εν πάση περιπτώσει η τοποθέτηση τέτοιων πινακίδων ή διαφημίσεων και δη μεγάλων διαστάσεων επί του οδοστρώματος της οδού ή του πεζοδρομίου ή νησίδας ασφαλείας.

Επομένως οι διατάξεις των εδ. γ΄και δ΄της παρ. 1 άρθρου 11 του ν.2696/1999(Κ.Ο.Κ.), επιτρέπουσες κατ΄ αρχήν την εγκατάσταση διαφημίσεων επί του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων, ή νησίδων ασφαλείας, οδών ευρισκομένων εντός κατοικημένων περιοχών , με όριο ταχύτητας μέχρι 70 χιλ/ώρα, και αναγνωρίζοντας στην Διοίκηση την δυνατότητα χορηγήσεως αδειών εγκαταστάσεως διαφημίσεων και στους ανωτέρω χώρους είναι αντίθετες προς την ως άνω Διεθνή Σύμβαση, η οποία από της επικυρώσεις της δια νόμου κατ΄ άρθρο 28 του Συντάγματος, υπερισχύει των απλών νόμων, όπως είναι ο ν.2696/1999(Σ.τ.Ε.1141/1999 7μελής).»}

Πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν ότι οι διατάξεις των ως άνω εδαφίων του άρθρου 11 του Κ.Ο.Κ. καταργήθηκαν ρητώς με το εδάφιο θ΄ της παρ.12 του άρθου 13 του ν.3212/2003(Α΄308), με τη σκέψη όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση του νόμου αυτού, ότι θεωρούντο κατηργημένα από τις ειδικότερες και αυστηρότερες διατάξεις του ν.2946/2001(Α΄224), ο οποίος ρύθμιζε τα θέματα υπαιθρίου διαφημίσεως.

Από τις παρατεθείσες διατάξεις προκύπτει περαιτέρω ότι, εφόσον υφίστανται σε πεζοδρόμια των οδών του άρθου 11 του Κ.Ο.Κ. διαφημιστικές πινακίδες κατά παράβαση των ορισμών της ως άνω Διεθνούς Συμβάσεως, γεννάται υποχρέωση αφαιρέσεώς τους, εξαλείψεώς τους ή θέσεώς ους εκτός λειτουργίας κατά πρώτο λόγω από τον Δήμαρxo ή τον πρόεδρο της κοινότητας εντός των διοικητικών ορίων του οποίου δήμου ή κοινότητας κείνται οι εν λόγω πινακίδες και κατά δεύτερο λόγω από την κρατική διοίκηση (αρμόδιο όργανο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων ΄Εργων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ ή της Περιφέρειας.)

Επειδή περαιτέρω ο ν.2946/2001 θεωρεί τις ως άνω φονικές πινακίδες «ρύπο» και ξηλώνονται άνευ άλλου τινός, από τα συνεργεία καθαριότητας των δήμων.

Επειδή, όσοι τοποθέτησαν τις ως άνω παγίδα θανάτου και την ανατοποθέτησαν στην ίδια ακριβώς θέση είναι υπαίτιοι ανθρωποκτονίας εκ δόλου. Υπαίτιοι δηλαδή είναι ο δήμαρχος του δήμου εντός των διοικητικών ορίων του οποίου τοποθετήθηκε και επανατοποθετήθ ηκε αυτή η παγίδα θανάτου, η διαφημιστική εταιρία, και η διαφημιζόμενη επιχείρηση ως άνω.

Επειδή ένα στα δέκα τροχαία ατυχήματα οφείλεται σε αυτές τις παγίδες θανάτου σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγ ους.

Επειδή εκ των διδαγμάτων της κοινής πείρας ο κ. Εισσαγελέας γνωρίζει τις διαφημιστικές εταιρίες που εγκληματούν καθημερινά προκειμένου να εισπράττουν «μαύρο χρήμα» από την ως άνω εμπορική διαφήμιση.

Επειδή έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί εξαιτίας των ως άνω παγίδων θανάτου και σκοτώνονται σχεδόν καθημερινά.

Επειδή επικαλούμαι και τις συνημμένες τρεις φωτογραφίες του συμβάντος
.
Στην πρώτη εικονίζεται η βάση της πινακίδας. ………………

Στην δεύτερη νησίδας ασφαλείας,… ίδιο σημείο, όπως δείχνει

η τρίτη φωτογραφία.

Οι ιδιωτικές διαφημιστικές πινακίδες στο συγκεκριμένο κόμβο ( από τον όποιον διέρχομαι καθημερινά με την μοτοσικλέτα μου για να μεταβώ στην εργασία μου ,,,,, και να επανέλθω στον τόπο κατοικίας μου) θέτουν σε κίνδυνο την ζωή μου καθημερινά χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

Βλάπτουν την οδική μου ικανότητα σε επικίνδυνο βαθμό χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

Προκαλούν αιφνιδιασμό και άγχος και βλάπτουν την ψυχική μου υγεία χωρίς υπαιτιότητα ή ατομική ευθύνη

Μειώνουν τα αντανακλαστικά μου στην λάμψη σηματοδοτών φαναριών χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

Αποσπούν την προσοχή μου έναντι άλλων οχημάτων χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

Θέτουν σε κίνδυνο την σωματική μου ακεραιότητα και υγεία χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

Για τους ανωτέρω λόγους προβαίνω στην παρούσα Καταγγελία και

Ζητώ

ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ (ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ)– ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΩ ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕΤΡΑ

1) την άμεση εντός ημέρας απομάκρυνση όλων των διαφημιστικών πινακίδων από όλους τους εμπλεκόμενους υπαιτίους και επιφυλάσσομαι ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΌΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ αξιώνοντας από κάθε υπαίτιο ατομικά παντός είδους αποζημίωση, ιδιαίτερα δε για ηθική βλάβη, σωματικές βλάβες, έκθεση σε κίνδυνο, υπολογιζόμενη ημερολογιακά από την ημέρα καταθέσεως της μυνήσεως μου.

2) Να μου γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των ως άνω υπαιτίων, που ευθύνονται για την τοποθέτηση και εμπορική εκμετάλλευση της ως άνω παγίδας θανάτου, οι οποίοι εγκληματούν σε βαθμό κακουργήματος.

Γιατί

α) σαν χρήστης των οδών και των κοινόχρηστων χώρων έχω έννομο συμφέρον και

β) εξαιτίας τέτοιας παγίδας θανάτου τίθεται σε κίνδυνο η σωματική μου ακεραιότητα και ψυχική υγεία, δύναται να επακολούθησαν άλλοι θάνατοι συμπολιτών μου από την ίδια αιτία, δηλαδή λόγω των αμέτρητων παράνομων ως άνω παγίδων θανάτου, που δια της βίας, όσων, γνωστών στον Εισαγγελέα, τις εκμεταλλεύοντα ι, καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους των μεγάλων πόλεων της χώρας και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής του νομού Αττικής.

3) Από τον αρμόδιο φορεα σας να διενεργηθούν τάχιστα, τα νόμιμα κατά του διαρκούς αυτού γενοκτόνου εγκλήματος.

Αθήνα 19 -6 -2007

Ο Αιτών και Καταγγέλλων

χχχχχχχχχχχχχχ χχχχχχχχχχχχχχ χχ (lc8ergr1)

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

KOINOΠΟΙΗΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΥΠΕΧΩΔΕ Γενική Γραμματεία Δημοσίων ΄Εργων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Γενική Γραμματείας Δημοσίων ΄Εργων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

SPORAKIAS
19/06/2007, 16:31
και λιγα τους εγραψες...:hypnotize

δικηγορος εισαι...??:confused:

σκιστους...:evil:

lc8ergr1
19/06/2007, 16:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
και λιγα τους εγραψες...:hypnotize

δικηγορος εισαι...??:confused:

σκιστους...:evil:

δεν ειμαι δικηγόρος απλος καταναλωτής

ευχαριστώ

κανε το ίδιο me copy paste

εδώ ... www.eccefpolis.gr

απλα βρες μια διασταυρωση της γειτονίας σου τραβα 3 φωτο και στειλε τες κι αυτές

θα γινεις πλούσιος!!!

SPORAKIAS
19/06/2007, 16:37
να σωθω θελω ..εγω και αλλοι 50000 μοτοσυκλετιστες...:( ...οχι να γινω πλουσιος...

εεε..κανα 5χιλιαρο δεν θα με χαλαγε... :winka:

OldMan
19/06/2007, 16:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
θα γινεις πλούσιος!!!
Με 10 κοινοποιήσεις, μάλλον φτωχότερος θα γίνει....:wave2:

Tropeas
19/06/2007, 16:44
:beer: :wave2:

lc8ergr1
19/06/2007, 16:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
να σωθω θελω ..εγω και αλλοι 50000 μοτοσυκλετιστες...:( ...οχι να γινω πλουσιος...

εεε..κανα 5χιλιαρο δεν θα με χαλαγε... :winka:

πλουσιος ειναι ο ΥΓΕΙΗΣ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ

...............εεεεε ποτέ δεν ξερεις την εκβαση του θεσμου του καταναλωτή

για δες εδώ..

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗΣ VERSUS DAINESE HELLAS

ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΟΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ελλαδος

Ν. Φιλαδέλφεια, 29 Σεπτεμβρίου 2005

Αγαπητή Κυρία,

Όταν την 03/06/2005 κατέθεσα στην υπηρεσία σας καταγγελία κατά της ιταλικής εταιρείας DAINESE για ένα ελαττωματικό προϊόν της που είχα αγοράσει και ειδικότερα για ένα δερμάτινο μπουφάν τύπου Merlin, υψηλού κόστους, το οποίο είχε εμφανίσει ένα σοβαρό ελάττωμα οφειλόμενο στην κακή επεξεργασία του δέρματος, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι αποτελεσματικό από την πλευρά σας. Και αυτό διότι επί μισό περίπου έτος είχα υποστεί φοβερή ταλαιπωρία ζητώντας βοήθεια και προστασία από άλλους αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, προσφεύγοντας ακόμη και στη δικαιοσύνη, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Προς μεγάλη όμως και ευχάριστη έκπληξή μου, διαπίστωσα ότι η δική σας μεσολάβηση υπήρξε όχι μόνο ιδιαίτερα άμεση και αποτελεσματική, αλλά πολύ περισσότερο ανθρώπινη και φιλική προς τον παραπονούμενο καταναλωτή. Κατόπιν της άμεσης μεσολαβήσεώς σας για την αποστολή της καταγγελίας μου στο Centro Europeo dei Consumatori της Ιταλίας και της συνεργασίας σας με τους αρμόδιους φορείς του, η ιταλική εταιρεία, η οποία επί τόσους μήνες κώφευε στις εκκλήσεις μου για διευθέτηση του θέματός μου μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, μου απέστειλε την 08/09/2005 ένα καινούργιο μπουφάν, αναγνωρίζοντας την ευθύνη της για το ελαττωματικό προϊόν και τη μεγάλη ταλαιπωρία που μου είχε ήδη προκαλέσει.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο δείξατε για την υπόθεσή μου και για όλες τις ενέργειες στις οποίες προβήκατε, τη στιγμή που είχα απογοητευθεί και πίστευα πραγματικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει βοήθεια από πουθενά. Δεν γνωρίζω αν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην υπόθεσή μου προήρθε από την καλή οργάνωση της υπηρεσίας σας ή από την καθαρά προσωπική σας επιμονή και υπομονή, αλλά πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες έρχονται σε επαφή με το καταναλωτικό κοινό, όχι μόνο διότι οι ενέργειές του υπήρξαν ιδιαιτέρως δυναμικές και αποτελεσματικές, πράγμα το οποίο άλλωστε θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι είναι και ο σκοπός της σύστασής του, αλλά πολύ περισσότερο για τη δυναμική παρουσία, την ευγένεια και το αμείωτο ενδιαφέρον του ανθρωπίνου δυναμικού του.

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Αναστάσιος Πανόργιας

veagle
19/06/2007, 16:53
:beer:
Πολύ καλό!

'Οπως κάτι τέτοιο ισχύει και για τις λακούβες!

VanDiemen
19/06/2007, 18:52
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007, ώρα 08:00, και κατευθυνόμενος με την υπό αριθμό [Personal data removed by mod] μοτοσικλέτα μου προς τον ΚΟΜΒΟ σηματοδότησης Στρατοπέδου Σακέτα – περιφερειακός Καρεά – Νεκροταφείο Δήμου Βύρωνα, διαπίστωσα ότι πλήθος ιδιωτικών διαφημιστικών πινακίδων των εταιρειών ΜΑΣΤΕΡ ΜΕΝΤΙΑ, ΑΛΜΑ ΡΕΜΕΝΤΥ, μου απέσπασε αιφνιδιαστικά την προσοχή μου, χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη, από τις ρυθμιστικές πινακίδες του ΚΟΚ και από τα φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας, την οδική σήμανση και σηματοδότηση.

Διαπίστωσα ότι τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί η όραση μου και να αποσπαστεί η προσοχή μου σε τέτοιο βαθμό ώστε η αντίδραση μου προς όλα τα σήματα του ΚΟΚ και τους σηματοδότες να γίνει επικίνδυνα μειωμένη χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη ενώ ταυτόχρονα μείωσε την ασφάλεια μου ως χρήστη των προαναφερόμενω ν οδών.

Έγινα μάρτυρας μη ορθού και ενδεδειγμένου συστήματος σημάνσεως και σηματοδοτήσεως των οδών, με ενιαία διεθνή χαρακτηριστικά, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφαλείας μου ως χρήστη των οδών που προαναφέρω χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη

Διαπίστωσα ότι η προσοχή μου και η οδηγική μου ικανότητα, παραβλάπτηκε, χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη από παρεμβάλλονται ξένα, και κυρίως προερχόμενα από την εμπορική διαφήμιση, αντικείμενα τα οποία προορίζονται από ιδιώτες να αποσπάσουν την προσοχή μου ως οδηγού από τους κανόνες της Οδικής Κυκλοφορίας και να την κατευθύνουν προς αυτά.

Διαπίστωσα ότι οι διαφημιστικές αυτές πινακίδες μου προκάλεσαν αιφνίδια σύγχυση χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη, με τις δημόσιες πινακίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση θάμβωσης μου ως χρήστη των οδών με αποτέλεσμα να μου αποσπά την προσοχή, χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη

Διαπίστωσα αδικαιολόγητες βλαβερές επιδράσεις στην υγεία μου χωρίς δική μου υπαιτιότητα ή ευθύνη ως ακολούθως: Αιφνίδια ακούσια αύξηση του καρδιακού μου παλμού, και της αρτηριακής μου πίεσης, αφόρητη ακούσια φόρτιση του νευρικού μου συστήματος, ακούσια ψυχολογική πίεση, ακούσια αδικαιολόγητη έγκριση από το σώμα μου ιδρώτα και σίελου.

....................................

Οι ιδιωτικές διαφημιστικές πινακίδες στο συγκεκριμένο κόμβο ( από τον όποιον διέρχομαι καθημερινά με την μοτοσικλέτα μου για να μεταβώ στην εργασία μου ,,,,, και να επανέλθω στον τόπο κατοικίας μου) θέτουν σε κίνδυνο την ζωή μου καθημερινά χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

Βλάπτουν την οδική μου ικανότητα σε επικίνδυνο βαθμό χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

Προκαλούν αιφνιδιασμό και άγχος και βλάπτουν την ψυχική μου υγεία χωρίς υπαιτιότητα ή ατομική ευθύνη

Μειώνουν τα αντανακλαστικά μου στην λάμψη σηματοδοτών φαναριών χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

Αποσπούν την προσοχή μου έναντι άλλων οχημάτων χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

Θέτουν σε κίνδυνο την σωματική μου ακεραιότητα και υγεία χωρίς υπαιτιότητα μου ή ατομική ευθύνη

............................

Δεν κατάλαβα ρε φιλαράκι...:confused:

Τελικά εσύ έφταιγες;;; :confused:

;)

el_hymador
19/06/2007, 19:00
Για διαβαστε εδω:

>>Αρκετοί Δήμοι της χώρας έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τους χώρους πλησίον του οδικού δικτύου. Τα προβλήματα βέβαια είναι αρκετά καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχουν αντιδράσεις ενώ δεν έχουν εξασφαλιστεί επαρκή κονδύλια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Αμαρουσίου, με τον δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη, να ζητά από τη κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση 800.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει την «αποκαθήλωση».

Μέχρι στιγμής στον εν λόγο Δήμο μόνο, έχουν εντοπιστεί 399 πινακίδες καθώς και δεκάδες άλλες διαφημιστικές κατασκευές οι οποίες, στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν έχουν τοποθετηθεί σε χώρους βάσει των όσων ορίζει η νομοθεσία εγκυμονώντας σημαντικούς κινδύνους για την οδική ασφάλεια της περιοχής.

Μάλιστα ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών δεν διαθέτει νόμιμη σύμβαση και δεν υπάρχει μελέτη από μηχανικό που να διασφαλίζει τη στατική επάρκεια τους.

Παράλληλα δεν έχουν εισπραχθεί έσοδα από διαφημίσεις την τελευταία τριετία καθώς επίσης και δημοτικά τέλη, με αποτέλεσμα τα διαφυγόντα έσοδα να ανέρχονται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.<<

Πηγη
http://www.autotritipro.gr/news/PREVIEW_newS.asp?news_data_id=61976&news_category_id=&category_id=98

Tropeas
19/06/2007, 19:21
Όσοι προλάβουν και κάνουν και καμιά ομαδική μήνυση και δικαιωθούν ελπίζω να προωθήσουν μετά και τα υπόλοιπα θέματα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ αναβάτη... :rolleyes: ;)

o_gavros
19/06/2007, 19:22
Κράτα μας ενήμερους για τυχόν αποτελέσματα αυτής σου της καταγγελίας!

Πολύ καλά ξηγήθηκες,αν και κάτι μου λέει πως θα τις φάει η μαρμάγκα αυτές τις κοινοποιήσεις...

HolyDiver
20/06/2007, 10:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

δεν έχουν εξασφαλιστεί επαρκή κονδύλια.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Αμαρουσίου, με τον δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη, να ζητά από τη κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση 800.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει την «αποκαθήλωση».
Μάλιστα ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών δεν διαθέτει νόμιμη σύμβαση και δεν υπάρχει μελέτη από μηχανικό που να διασφαλίζει τη στατική επάρκεια τους.
Παράλληλα δεν έχουν εισπραχθεί έσοδα από διαφημίσεις την τελευταία τριετία καθώς επίσης και δημοτικά τέλη, με αποτέλεσμα τα διαφυγόντα έσοδα να ανέρχονται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.<<

Πηγη
http://www.autotritipro.gr/news/PREVIEW_newS.asp?news_data_id=61976&news_category_id=&category_id=98

Σκοτωνόμαστε και πληρώνουμε και τα σπασμένα από πάνω για μαλακίες-παραλείψεις-παρανομίες άλλων, ε?:mad:

VANDA
20/06/2007, 10:52
:a013:

VANDA
20/06/2007, 11:26
Σελίδα 48 του ΚΟΚ (βλ. υπογραφή μου) το άρθρο περί διαφημίσεων.

SF
20/06/2007, 11:33
lc8,

η δημόσια υπηρεσια είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα να σου απαντήσει γραπτώς και εμπεριστατωμένα μέσα σε 60 ημέρες. Φαντάζομαι θα ποστάρεις κάθε νεότερο σε αυτό το θρέντ!

Θα ήταν καλή ιδέα να μην έκανες κοινοποίηση, αλλά να έστελνες το ίδιο χωριστά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να απαντήσουν όλες!

AFROPANTELOS
20/06/2007, 11:34
Εγω παλι εχω μια απορια.

Αυτες οι πινακιδες φυτρωνουν με σπορους , δηλαδη κανενας δεν ειδε κανενα συνεργειο να τις τοποθετει οποτε να σταματησει το θεμα αμεσως.

Μαλων τα πηρανε οι κυροιοι απο τις εταιριες για να βαλουν τις πινακιδες και τωρα τα θελουν και απο το κρατος για να τις βγαλουν.

Πολα τα φραγκα απο την διαφημηση και οποιος προλαβει.
:beer: :beer:

lc8ergr1
20/06/2007, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
lc8,

η δημόσια υπηρεσια είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα να σου απαντήσει γραπτώς και εμπεριστατωμένα μέσα σε 60 ημέρες. Φαντάζομαι θα ποστάρεις κάθε νεότερο σε αυτό το θρέντ!

Θα ήταν καλή ιδέα να μην έκανες κοινοποίηση, αλλά να έστελνες το ίδιο χωριστά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να απαντήσουν όλες!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΤΟ ΞΕΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ

EXΩ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΝΩ

θα σας ενημερωσω εν καιρο

lc8ergr1
20/06/2007, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Δεν κατάλαβα ρε φιλαράκι...:confused:

Τελικά εσύ έφταιγες;;; :confused:

;)

το υπαιτιοτητα ή ευθυνη όπυ αναφέρεται........ρίχνει το μπαλακι υπαιτιτητας και ευθυνης στον κατηγορουμενο (διαφημιστη) όχι σε εμενα

πχ
δηλαδή

εγω δεν βλεπω το φαναρι γιατι μου το κρυβει μια πινακιδα...εγω δεν φτάιω που δεν το βλέπω
επίσης βιαια με πιεζουν να καταναλώσω την εικονα της διαφημισης που εγω δεν θελω αλλα όχι μονο αυτό ... η ακουσια και βιαιη καταναλωση της μου προκαλεί κίνδυνο και με εκθετει σε κινδυνο ατυχήματος

δυσκολο να το καταλάβεις αλλά ετσι ειναι

ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (μακαρόνια) αλλά και ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ(μασαζ)

υπηρεσία επίσης ειναι που καταναλώνεις το hotline τηλεφωνο της ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣ ΠΙΠΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΊΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕς ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΥ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ

ΓΚΕ ΓΚΕ???

lc8ergr1
20/06/2007, 12:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Σελίδα 48 του ΚΟΚ (βλ. υπογραφή μου) το άρθρο περί διαφημίσεων.

ΤΟ ΛΙΝΚ ΣΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

ΓΙΑ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ τι λεει ΚΑΙ μας παιδεύεις?????

VANDA
20/06/2007, 12:37
ΤΟ ΛΙΝΚ ΣΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

ΓΙΑ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ τι λεει ΚΑΙ μας παιδεύεις?????

Δε δουλεύει; Εμένα το ανοίγει κανονικά. Τεσπά... ιδού:

Άρθρo 11
Eπιγραφές - Διαφημίσεις
1. Απαγορεύεται κάθε διαφήμιση που πραγματοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, στα εκτός κατοικημένης περιοχής τμήματα των χαρακτηρισμένων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων και σε ζώνη μέχρι εκατόν πενήντα (150) μέτρων και από τις δύο πλευρές του άξονα των οδών αυτών και είναι ορατή από τους χρήστες των οδών.
Η παραπάνω ζώνη απαγόρευσης περιορίζεται στα σαράντα (40) μέτρα και από τις δύο πλευρές του άξονα των ανωτέρω τμημάτων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων, που διέρχονται μέσα από κατοικημένη περιοχή, αν το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητος στα τμήματα αυτά είναι ανώτερο των 70 Km/h.
Σε κλάδους ανισόπεδων κόμβων αυτοκινητοδρόμων και στις περιοχές των σταθμών διοδίων ισχύει η απόσταση των 150 μέτρων από τις δύο πλευρές του άξονα της κατεύθυνσης, ανεξαρτήτως ορίου ταχύτητας.
2. Απαγορεύεται γενικά η τοποθέτηση επιγραφών ή διαφημίσεων ή η εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας, αφίσας, διαγράμμισης ή συσκευής, σε θέση ή κατά τρόπο που μπορεί να έχει οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες της οδού ή να επηρεάσει με οιονδήποτε τρόπο την κυκλοφορία. Ιδίως απαγορεύεται η τοποθέτηση ή εγκατάσταση των ανωτέρω σε τέτοιες θέσεις, ώστε να παρεμποδίζεται η θέα των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης ή φωτεινών σηματοδοτών ή να δημιουργείται σύγχυση με πινακίδες σήμανσης ή με κυκλοφοριακή διαγράμμιση ή με άλλη συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσουν την προσοχή τους κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην οδική ασφάλεια γενικά.
3. Σε οδούς, στις οποίες είναι εγκατεστημένοι φωτεινοί σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, απαγορεύεται η τοποθέτηση έγχρωμων φωτεινών διαφημίσεων ή πινακίδων ή αναγραφών με χρώματα που χρησιμοποιούνται στη φωτεινή σηματοδότηση, σε απόσταση εκατέρωθεν και ύψος μικρότερο των είκοσι (20) μέτρων από κάθε φανό σηματοδότησης.
4. Με παράλληλη τήρηση των διατάξεων των προηγούμενων παραγράφων, επιτρέπεται να τοποθετούνται ή να λειτουργούν επιγραφές, που αναφέρονται στην επωνυμία ή σε άλλο διακριτικό σημείο ή τίτλο επιχείρησης που λειτουργεί παρά την οδό.Οι διαφημιστικές ως άνω πινακίδες και επιγραφές, όπου επιτρέπεται, πρέπει να τοποθετούνται παράλληλα προς τον άξονα της οδού, εκτός από τις διαφημίσεις και τις επιγραφές των εγκεκριμένων πλαισίων και των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν παρά την οδό, οι οποίες μπορούν να τοποθετούνται και κάθετα προς τον άξονα αυτής.
5. Η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων και διαφημίσεων στα στέγαστρα στάσεων αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών επιτρέπεται μόνο στην πλευρά που βρίσκεται στο αντίθετο προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας άκρο του στεγάστρου.
6. Απαγορεύονται επί οχημάτων οι φωτεινές ή φωτιζόμενες διαφημίσεις, οι διαφημίσεις για τις οποίες χρησιμοποιούνται αντανακλαστικά στοιχεία, καθώς και οι διαφημίσεις με εναλλασσόμενα μηνύματα.
7. Απαγορεύεται κάθε διαφήμιση εκτός των καθορισμένων πλαισίων ή οποιαδήποτε αναγραφή λέξεων, εικόνων ή συμβόλων σε στύλους ηλεκτροφωτισμού ή φωτεινών σηματοδοτών, σε διαχωριστικές νησίδες ή νησίδες ασφαλείας σε πεζοδρόμια, σε επιφάνειες τεχνικών έργων, οδοποιίας, είτε αυτή γίνεται απευθείας στις επιφάνειες αυτές είτε σε επιφάνειες μέσων εξαρτώμενων από τα τεχνικά έργα.
8. Διαφημίσεις, επιγραφές, πινακίδες, αφίσες, διαγραμμίσεις ή συσκευές που τοποθετούνται κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου αυτού, αφαιρούνται ή εξαλείφονται ή, εφόσον είναι φωτεινές, τίθενται εκτός λειτουργίας, κατά τη διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 18 του ν. 2130/1993. Σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων ή της Περιφέρειας διαπιστώσουν την παράλειψη τήρησης των υποχρεώσεων του προηγούμενου εδαφίου από τους
προς τούτο υπόχρεους, δύνανται να τους καλούν προς εκτέλεση των αναγκαίων ενεργειών, τάσσοντάς τους σχετική προθεσμία ενέργειας. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων ή της Περιφέρειας δύνανται να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες καθ’ υποκατάσταση των οργανισμών αυτοδιοίκησης. Η υποκατάσταση αυτή περιλαμβάνει κάθε πρόσφορη ενέργεια για την αφαίρεση, εξάλειψη ή θέση εκτός λειτουργίας των διαφημίσεων και επιγραφών από οποιονδήποτε χώρο της οδού, ανεξάρτητα από το φορέα που τη συντηρεί. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης και εγγράφεται στον προϋπολογισμό τους ως υποχρεωτική δαπάνη, βάσει των σχετικών διατάξεων του Κώδικα. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που προβαίνει στην αφαίρεση, εξάλειψη ή θέση εκτός λειτουργίας παράνομων επιγραφών ή διαφημίσεων, καθώς και οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης στον προϋπολογισμό των οποίων εγγράφεται υποχρεωτική δαπάνη για σχετικές ενέργειες που έγιναν καθ’ υποκατάστασή τους, δύναται να καταλογίζει τη σχετική δαπάνη σε βάρος των διαφημιστών ή των διαφημιζομένων, η είσπραξη της οποίας γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Οι ανωτέρω υπηρεσίες δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές κατά την αποξήλωση, καθώς και για τη φύλαξη και την απόδοση των σχετικών υλικών στους διαφημιστές ή τους διαφημιζόμενους.
9. Αυτός που επικολλά ή αναρτά έντυπα ή διενεργεί γενικά διαφημιστικές πράξεις και παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού, καθώς και ο διαφημιζόμενος ή ο διαφημιστής, τιμωρούνται με χρηματική ποινή έως χίλια πεντακόσια (1.500,00) ευρώ και αν γίνει χρήση ανεξίτηλων ουσιών έως δέκα χιλιάδες (10.000,00) ευρώ. Οι πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, οι εντεταλμένοι ή διευθύνοντες σύμβουλοι Α.Ε., οι διαχειριστές Ε.Π.Ε., καθώς και τα πρόσωπα που ασκούν τη διοίκηση ή τη διαχείριση άλλων νομικών προσώπων
του Δημοσίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) ή του ιδιωτικού τομέα που αναθέτουν διαφημιστικές πράξεις κατά παράβαση του άρθρου αυτού, τιμωρούνται σαν αυτουργοί, ανεξάρτητα από την τυχόν ποινική ευθύνη άλλου φυσικού προσώπου.
10. Οι ποινές της προηγούμενης παραγράφου επιβάλλονται εφόσον δεν προβλέπονται ποινές αυστηρότερες από άλλες διατάξεις.

lc8ergr1
22/06/2007, 09:49
Το… μαχαίρι στο κόκαλο φαίνεται πως έχει αποφασίσει να φτάσει ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Νάκος, ο οποίος παρακάμπτοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, κάλεσε τους περιφερειάρχες να παρέμβουν προκειμένου να αποκαθηλωθούν οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες εντός του μηνός.

Όπως προαναφέραμε, το υπουργείο Εσωτερικών ουσιαστικά παρακάμπτει τις συναρμόδιες για τους εθνικούς δρόμους και τους σημαντικότερους οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, καλώντας τους περιφερειάρχες να παρέμβουν προκειμένου να ξεκινήσει η αποκαθήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων εντός 30 ημερών σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίδραση από την Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το υπουργείο Εσωτερικών έχει εξασφαλίσει κονδύλι 130 εκ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την επιχείρηση «σκούπα» των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στις λεωφόρους Κηφισίας και Ποσειδώνος. Αν και η εγκύκλιος του κ. Νάκου εκδόθηκε κάτω από τη πίεση της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, ο υφυπουργός εσωτερικός επικαλείται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (ΚΟΚ, νόμος 2946/2001, κοινή υπουργική απόφαση του 2003 κ.ά) και επισημαίνει πως δεν αποκλείεται να απομακρυνθούν ακόμα και πινακίδες/ επιγραφές που –πέραν των ορίων του νόμου- είναι σε θέση να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες της οδού, ανεξαρτήτως του χώρου τοποθέτησης τους.

Πληροφοριακά αναφέρουμε πως τον νέο ΚΟΚ που τίθεται σε ισχύ εντός των προσεχών ημερών, προβλέπονται πρόστιμα για την ανάρτηση παράνομων πινακίδων τα οποία κυμαίνονται από τα 1.500- 10.000 ευρώ. Ωστόσο, πολλαπλάσια είναι τα πρόστιμα που προβλέπονται από την κοινή υπουργική απόφαση του 2003 βάση της οποίας διευκρινίζεται πως υπαίτιοι είναι τόσο οι διαφημιστές και η διαφημιζόμενοι όσο και η Δήμοι.

Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, ο νέος ΚΟΚ απαγορεύει ρητά:
-Τις φωτεινές πινακίδες κοντά σε σηματοδότες κυκλοφορίας
-Τη χρήση χρωμάτων και στοιχείων από σηματοδότες
-Τη τοποθέτηση ταμπλό κάθετα στον δρόμο και σε απόσταση μικρότερη των 40 μέτρων (έως και 150 μ. κατά περίπτωση) από τον άξονα του
-Την ανάρτηση πινακίδων σε ταράτσες
-Τη κατάληψη χώρων πέρα από τα νόμιμα πλαίσια που καθορίζουν οι Δήμοι
-Τα διαφημιστικά πλαίσια χωρίς λογότυπο της εταιρείας και αριθμό απόφασης του Δήμου
-Τις διαφημίσεις στις όψεις κτιρίων στο ιστορικό κέντρο και σε λεωφόρους της πρωτεύουσας
-Τα πανό και τις πινακίδες με θέα σε αρχαιολογικούς χώρους και προστατευόμενες ζώνες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 31/5/2007 AUTOTRITIPRO

lc8ergr1
25/06/2007, 11:12
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=41978

το θεμα μεταφερθηκε εδώ ....και συνεχιζεται μεχρι ΤΕΛΟΣ