Σύνδεση

View Full Version : βοηθιστε με αλληγη λαδιων σε lc4 640 2004

puntix
22/06/2007, 13:10
παιδια εφτασε η πρωτη μου αλλαγη απο την μερα που το πηρα με 19 000 περιπου και τωρα με 20100 περιπου θελω να κανω μια αλλαγη λαδιων αλλα ο μηχανικος μου δε εχει πιασει lc4 μοτερ και μου ζηταει εστω το μανουαλ μηπως μπορει να μου το στιλει καποιος και να μου πει καποιος κατοχος τι πρεπει να προσεξω γιατι αν δε γινει καλα η εξαερωση ακουσα οτι χτυπαει ρουλεμαν στροφαλου.
ευχαριστω

DUKASII
22/06/2007, 13:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από puntix
παιδια εφτασε η πρωτη μου αλλαγη απο την μερα που το πηρα με 19 000 περιπου και τωρα με 20100 περιπου θελω να κανω μια αλλαγη λαδιων αλλα ο μηχανικος μου δε εχει πιασει lc4 μοτερ και μου ζηταει εστω το μανουαλ μηπως μπορει να μου το στιλει καποιος και να μου πει καποιος κατοχος τι πρεπει να προσεξω γιατι αν δε γινει καλα η εξαερωση ακουσα οτι χτυπαει ρουλεμαν στροφαλου.
ευχαριστω Καλά ακουσες..

καπου τα είχαμε αυτα τα μανιουαλς ρε γαμωτο..

για περιμενε λιγο.

DUKASII
22/06/2007, 13:16
ευχαριστω φιλε δε δουλευει το λινκ που τα είχαμε.

θα κανω μια προσπαθεια..και θα σου πω.

τιπ...

για δε το πας ετσι για αλλαγη σε ενα κτμοσυνεργείο??που μένεις?

johns
22/06/2007, 13:25
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=57107

Γιάννης

puntix
22/06/2007, 13:47
to ktmosynergio einai kamia 54 xm na pao mono opote to pao ston mhxaniko moy poy empisteyome me megalh peira sta on off alla moy zitaei to manual na mhn ginei kamia malakia ..

puntix
25/06/2007, 20:47
ekana print thn selida me tis fotografies alla epidi de xero agglika de mkporesa na katalabo ti grafoyn ektow apo ta filtra ladioy leei re paidia tipota gia ta ladia kai thn exaerwsh kai poy ??

aa kai ti ladaki na balw sto ktm ?

puntix
27/06/2007, 21:34
Eπιδη δε βρισκω κατι απολυτο μεμπτο και συγκεκριμενα για το 2004 μπορει να μου πει ενας καλος ανθρωπος κατοχος πως να αλλαξω τα λαδακια μου με ελληνικα λογια γιατι δε τα παω και πολυ καλα με τα αγγλικα δυσκολευομαι και θα κανω και καμια πατατα ρε γαμωτο ειδα φωτογραφιες απο πολλα manual καπου εχει και ενα microfilter τι ειναι αυτο παλι? για πειτε ρε παιδια καποιος help!!

ξεβιδωνο το βιδακι βγαινει ολο το λαδι (βγαινει μαζι και το λαδι του στροφαλοφορου ) ρωταο γιατι εχει 2 φιλτρα λαδιου και μετα στο λαιμο στο υποπλαισιο εχει μια 10αρα βιδα απο εκει κανω την εξαερωση και πως ??? μολις τελειωσω τα λαδακια και αλλαγμα φιλτρα βγαζω το βιδακι και βαζω μπροστα περιμενω κανα 2λεπτο και ενταξει ??

KaTaNaS
27/06/2007, 21:55
ξεβιδωνο το βιδακι βγαινει ολο το λαδι (βγαινει μαζι και το λαδι του στροφαλοφορου ) ρωταο γιατι εχει 2 φιλτρα λαδιου και μετα στο λαιμο στο υποπλαισιο εχει μια 10αρα βιδα απο εκει κανω την εξαερωση και πως ??? μολις τελειωσω τα λαδακια και αλλαγμα φιλτρα βγαζω το βιδακι και βαζω μπροστα περιμενω κανα 2λεπτο και ενταξει ??

gamwto

τα εχω ξαναγραψει αναλυτικοτατα!

κατσε να δω αν τα βρω.... ψαξτε λιγο ρε παιδια

KaTaNaS
27/06/2007, 22:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
τα εχω ξαναγραψει αναλυτικοτατα!

κατσε να δω αν τα βρω.... ψαξτε λιγο ρε παιδια

δεν τα βρισκω...

οποτε κανω ενα ρεζουμε γρηγορο...

απο κατω στο καρτερ εχει τρεις βιδες... την μικρη την αλλενοβιδα δεν την πειραζει κανενας για κανεναν λόγο (ειναι μια βαλβιδα μεσα με ενα ελατηριο! )

η μεγαλη βιδα (για 21 κλειδι αν δεν κανω λαθος) ειναι για τα λαδια του καρτερ...

ξεβιδωνει αφηνει να στραγγιξει... και καθαριζει τον μαγνητη και την σιτα που υπαρχουν πανω στην ταπα...

η μικρη βιδα (για 12αρι κλειδι) ειναι ενας επιπλεον μαγνητης που μαζευει τα ρινισματα του σιδηρου απο το λαδακι!

δεν ειναι απαριτητο να την λυσει... (μην στραβοβιδωσει κιολας και μετα τρεχεις)

στα δεξια της μοτοσυκλετας λυνει τις τρεις βιδες να βγαλει το χαρτινο φιλτρο ... καθε 2η αλλαγη αλλαζε και φλαντζουλα (χαρτινη)

βαζει μεσα το φρεσκο χαρτινο φιλτρακι και τοποθετει το καπακι...

στη συνεχεια ξεβιδωνει το φιλτρο το μεταλλικο...

και την 12αρα (αν δεν κανω λαθος) βιδα στο σκελετο (διπλα απο το φιλτρο) γιοα να απελευθερωθουν τα λαδια που βρισκονται στον σκελετο...

ξανασφιγκει την 12αρα στο σκελετο...

βαζει καινουργιο και ΓΝΗΣΙΟ μεταλλικο φιλτρο

λυνει την 10αρα βιδα στο σκελετο ψηλά δεξια(πιο πάνω απο τον αριθμο πλαισιου)...

με μια συρριγγα, ή για λάδια ή ακομα και φαρμακευτικη (μεγαλης διαστασης) βαζει μεσα στο σκελετο 600ml λαδι

τα υπολοιπα 1400ml τα βαζει απο την ταπα στα αριστερα μεσα στο καρτερ...

σφιγκει την κατω ταπα...

με ξεβιδωμενη την βιδα του σκελετου βαζει μπροστα...

περιμενει απο 17 μεχρι και 22 δευτεροπλεπτα (ενδειξη οτι ολα ειναι στην εντελεια) για να δακρυσει η οπή λάδι (η εξαερωση μολις επιτευχθει) σβηνει, βιδωνει την 10αρα βιδα...

ξαναβαζει μπρος, αφηνει να δουλεψει 6 λεπτα (λογικα θα ναψωει το βεντιλατερ)

σβηνει...

περιμενει 5 λεπτα να πεσουν τα αλδια

και ελεγχει για την σταθμη σε ορθια θεση της μοτοσυκλετας και οχι στο σταντ (ειτε μονο ειτε διπλο)

αυτα εν ολιγοις!

και πού σε ΑΚΑΚΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ τα φιλτρα να ειναι γνησιαααααααααααα :lol:

puntix
28/06/2007, 13:08
na se kala re aderfe to kanw print twra gia filtra original de xero an bro einai ta kN an de kanw la8os 8a doyme .. ti ladakia na balw sto motori tora to kalokairi ?

KaTaNaS
28/06/2007, 13:13
ti ladakia na balw sto motori tora to kalokairi ?

motul 300V ester 15W-50

και να ελεγχεις συχνα (καθε 2η ημερα) γιατι ειναι τα καλυτερα λαδια που υπαρχουν αλλα ενεκα φουλ συνθετικης συστασης ειναι πιο λεπτορευστα και καιγονται λιγο παραπανω!

OldMan
28/06/2007, 13:35
motul 300V ester 15W-50
ενεκα φουλ συνθετικης συστασης ειναι πιο λεπτορευστα
Πιο λεπτόρευστα από ποια ρε Σταυρή ??? :look:

Δηλ. ένα 50άρι Συνθετικό είναι πιο λεπτόρευστο από ένα 50άρι Ορυκτέλαιο ??? :nono:

KaTaNaS
28/06/2007, 14:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Πιο λεπτόρευστα από ποια ρε Σταυρή ??? :look:
απο του ανταγωνισμου! :rolleyes: :D

μη με κανεις να μετανιωνω που δεν ανεβηκα! :(

OldMan
28/06/2007, 14:40
απο του ανταγωνισμου! :rolleyes: :D
μη με κανεις να μετανιωνω που δεν ανεβηκα! :(
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:

:beer: :wave2: :beer:

puntix
28/06/2007, 21:54
καθως μιλουσα με τον μαστορα μου μου ειπε μιλησε για ιμισυνθετικα :D

KaTaNaS
29/06/2007, 07:26
καθως μιλουσα με τον μαστορα μου μου ειπε μιλησε για ιμισυνθετικα :D

oxi... φουλ συνθετικα θα βαλεις... μονο αυτα συνιστα το μανιουαλ...

μην κανεις τσιγκουνιες!

puntix
29/06/2007, 13:40
και κατι τελευεταιο μηπως υπαρχει manual σε γερμανικη γλωσσα?

fantacid
29/06/2007, 14:04
και κατι τελευεταιο μηπως υπαρχει manual σε γερμανικη γλωσσα?

σιγουρα θα υπαρχει!

τωρα θες να ρωτησεις κ που ε???

:D

puntix
29/06/2007, 19:15
μου το στελνει ο θειος :D