View Full Version : Την παλέυετε με μπουφάν σε θερμοκρασίες 35+ ;;;
Εύλογο το ερώτημα με τον τελευταίο καύσωνα, ειδικά σε πόλεις που δεν μπορείς να αναπτύξεις υψηλές ταχύτητες. Σίγουρα η προστασία που προσφέρει ακόμα και ένα μέτριο μπουφάν έναντι της σκληρής και... καυτής ασφάλτου σε περίπτωση πτώσης είναι ανεκτίμητη, επίσης γλιτώνεις από εγκαύματα πάνω στο γυμνό δέρμα, αλλά όταν ο υδράαργυρος φτάνει ή ξεπερνάει τα όρια κάυσωνα (36-37 βαθμούς) η κατάσταση γίνεται απάνθρωπη. Ενδέχεται ακόμα να σε αποσπά και από την οδήγηση η δυσφορία εξαιτίας υπερβολικής ζέστης :sick: Η καλύτερη λύση προφανώς είναι ένα ελαφρύ καλά αεριζόμενο μπουφάν, το οποίο κοστίζει σύνήθως όχι κάατω από € 150.
Εγώ επειδή αρχικά θεώρησα υπερβολικό για το μπάτζετ και τις ανάγκες μου το (δεύτερο) καλοκαιρινό μπουφάν, κατέληξα στη φθηνή λύση ενός Spyke που το έδινε προσφορά το Warmup (€ 83). Ελαφρύ και πολύ βολικό σε σχέση με το Bering, αλλά μάλλον ανοιξιάτικο καθώς δεν είναι διάτρητο και δεν έχει επαρκείς αεραγωγούς. :sad:
Καμιά άλλη ιδέα;;; Εκτός από κλιματιζόμενο λεωφορείο ή ταξί
:mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Εύλογο το ερώτημα με τον τελευταίο καύσωνα, ειδικά σε πόλεις που δεν μπορείς να αναπτύξεις υψηλές ταχύτητες. Σίγουρα η προστασία που προσφέρει ακόμα και ένα μέτριο μπουφάν έναντι της σκληρής και... καυτής ασφάλτου σε περίπτωση πτώσης είναι ανεκτίμητη, επίσης γλιτώνεις από εγκαύματα πάνω στο γυμνό δέρμα, αλλά όταν ο υδράαργυρος φτάνει ή ξεπερνάει τα όρια κάυσωνα (36-37 βαθμούς) η κατάσταση γίνεται απάνθρωπη. Ενδέχεται ακόμα να σε αποσπά και από την οδήγηση η δυσφορία εξαιτίας υπερβολικής ζέστης :sick: Η καλύτερη λύση προφανώς είναι ένα ελαφρύ καλά αεριζόμενο μπουφάν, το οποίο κοστίζει σύνήθως όχι κάατω από € 150.
Εγώ επειδή αρχικά θεώρησα υπερβολικό για το μπάτζετ και τις ανάγκες μου το (δεύτερο) καλοκαιρινό μπουφάν, κατέληξα στη φθηνή λύση ενός Spyke που το έδινε προσφορά το Warmup (€ 83). Ελαφρύ και πολύ βολικό σε σχέση με το Bering, αλλά μάλλον ανοιξιάτικο καθώς δεν είναι διάτρητο και δεν έχει επαρκείς αεραγωγούς. :sad:
Καμιά άλλη ιδέα;;; Εκτός από κλιματιζόμενο λεωφορείο ή ταξί
:mad:
Υπαρχει ενα Dainese με 150 ? νομιζω,πιο τρυπιο δεν γινεται...Το βραδυ μπορει να κρυωνεις κιολας,αλλα εχει ολες τις προστασιες κανονικα και φοριεται και για καφε-ποτο ανετα...
SPORAKIAS
22/06/2007, 19:48
ναι....:beer:
gdevelek
22/06/2007, 20:39
οι 37-38 δεν παλεύονται ΟΥΤΕ χωρίς μπουφάν, οπότε καλύτερα με μπουφάν να προσφέρει και κάτι
το βράδυ καλοκαιριάτικα να κρυώσω ΜΕ μπουφάν; :rotflmao:
Το πιο διάτρητο που έχω δει είναι αυτό εδώ:
http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=clothing_product.xml&id=591
Λεωνίδας
22/06/2007, 20:47
Εγώ την παλεύω πάντως ακόμα με το καλοκαιρινό (το πρωί που πάω στη δουλειά και συνήθως αργά που φεύγω). Πάντως είναι λίγο :cry: :cry: η κατάσταση
Nikoskazer2000
23/06/2007, 01:01
Εγω τι να πω που φοράω αυτό δηλαδή; :cry:
94127
Nikoskazer2000
23/06/2007, 01:03
και είμαι και πολύ καυτό κοπέλι ρε φούστη μου! :smokin:
(το χειμώνα: 16 βαθμούς και κοντομάνικο πουκαμισάκι σκέτο)
Nikoskazer2000
23/06/2007, 01:06
και αυτό γιατί το Bering Nasau που είχα αγοράσει ηταν σαν ενα συνθετικό μπλουζάκι και ενισχύσεις :rolleyes: .
Καμιά σχέση με το 1.2mm δέρμα που ξέρεις οτι θα σου παρέχει προστασία και δε θα διαλυθεί.
makis206
23/06/2007, 01:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Άντε Νικόλα να πάρεις με το καλό το τετρακύλινδρο να σού'ρχεται η ζέστα από κάτω να σε δω πως θα την παλέψεις μετά !:lol:
Βάλε στα υπόψιν σου κι ένα καλοκαιρινό πάντως, μια χαρά θα προστατεύεσαι και θα νιώσεις πολύ πιο άνετα. :winka:
Εγώ με το Colorάκι μου το καλοκαιρινό είμαι πασσάς, στο φανάρι μου αλλάζει τα φώτα λίγο ο συνδιασμός κράνος-μπουφάν-γάντια-τετρακύλινδρος αλλά παλεύεται η κατάσταση μόλις ξεκινήσω πάλι.
:cool:
ΗΡΩΑΣ!!!
Nikoskazer2000
23/06/2007, 01:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Άντε Νικόλα να πάρεις με το καλό το τετρακύλινδρο να σού'ρχεται η ζέστα από κάτω να σε δω πως θα την παλέψεις μετά !:lol:
Βάλε στα υπόψιν σου κι ένα καλοκαιρινό πάντως, μια χαρά θα προστατεύεσαι και θα νιώσεις πολύ πιο άνετα. :winka:
Εγώ με το Colorάκι μου το καλοκαιρινό είμαι πασσάς, στο φανάρι μου αλλάζει τα φώτα λίγο ο συνδιασμός κράνος-μπουφάν-γάντια-τετρακύλινδρος αλλά παλεύεται η κατάσταση μόλις ξεκινήσω πάλι.
:cool:
Ρε φίλε αφου το λεω και παραπάνω: ΕΧΩ καλοκαιρινό μπουφάν αλλα δεν το φοράω γιατί δε μου φαίνεται πως θα με προστατεύσει σε επικείμενη πτώση. :(
Χωρίς να είμαι σίγουρος αμα το 4κύλινδρο έχει την εξάτμα στο πλάι (και οχι στον κώλο) και full fering πιστεύω πως η κατάσταση θα είναι κατα πολύ βελτιωμένη.
Φίλε καλοδεχούμενες οι ευχές σου για το 4κύλινδρο αλλα τα 'χουμε πει τα "περι σπιτιού" και δε με παίρνει δυστηχώς ούτε για κυλινδροπίστονο :(
Nikoskazer2000
23/06/2007, 01:33
ΗΡΩΑΣ!!!
Ευχαριστώ, αλλα αυτό δεν αρκεί. :smilea:
Ας πούμε πως προτιμώ να λειώσω στο ιδρώτα παρά να "λειώσω" κατα την τριβή μου στην άσφαλτο ;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Infini
Καλο ειναι οντως
παει και με το καλσον :lol: :lol: :lol:
GhostDog
23/06/2007, 12:09
με το clover airtek πουχω την παλεύω στους 35. Αλλά πχ. χθες μεσημέρι πουχε βαρέσει 40άρα και έπρεπε να κατέβω κέντρο, απλά πήγα χύμα δεν την παλεύα με τίποτα.
Με 35++ και με μικρές ταχύτητες, πιστεύω ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη. Αν πρόκειται να επιστρέψεις σπίτι, δεν αντιμετώπίζεις πρόβλημα γιατί γνωρίζεις ότι θα αλλάξεις. Αν πρόκειται όμως να πας έξοδο ή για δουλειά και πρόκειται για μεγάλη διαδρομή, καλύτερα νομίζω είναι να πάρεις άλλο μέσο. Αν η απόσταση είναι μικρή, προσωπικά πάω χύμα αλλά κινούμαι κυριολεκτικά σαν κότα. :uplate:
35++ = κοκοκοκοκοκο
Cpt. Haddock
23/06/2007, 14:23
Έχω ένα spyke καλοκαιρινό, είναι πλήρως διάτρητο
(σα καλσόν :blush: :D )
Παρ' όλα αυτά, σήμερα που έφυγα απο Αθήνα και πήγα Πρέβεζα, ΕΒΡΑΣΑ (κι ας πήγαινα με 160-170 στη εθνική :uplate: )
Ενώ συνήθως μπαίνει ο αέρας και δροσιζει σήμερα ερχόταν ζέστη...
Θα μου πείτε τέτοιες θερμοκρασίες είναι κάτι έκτακτο και δε συμβαίνουν συχνά.
Ούτως ή άλλως το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν είναι η εποχή της μηχανής
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
Ας πούμε πως προτιμώ να λειώσω στο ιδρώτα παρά να "λειώσω" κατα την τριβή μου στην άσφαλτο ;)
Το πρόβλημα δεν είναι ο ιδρώτας και η μπίχλα... το χειρότερο είναι η δυσφορία όταν κάνει τόση ζέστη και σου μειώνει τα αντανακλαστικά... Κάτι ανάλογο όπως αν οδηγείς το χειμώνα και δεν είσαι αρκετά ζεστά ντυμένος.
Πάντως το καλοκαιρινό αφού λες ότι δεν το χρησιμοποιείς, δε μου το... χαρίζεις; :D :p
super_toto
23/06/2007, 16:39
Προσωπικά δεν την παλεύω καθόλου. Προσπαθώ να το καθυστερήσω όσο μπορώ αλλα από κάποια στιγμή και μετά το μπουφάν μένει σπίτι.
Το κράνος όμως ποτέ. Ούτε κάν μέχρι το περίπτερο.
Trickster
23/06/2007, 17:14
Με ένα dainese καλοκαιρινό χθες την πάλευα..
σήμερα στις 1 στα φανάρια μου ερχόταν να λυποθυμίσω.
Ειδικά δε αν λαμπαδιάσει και το 990 και φέρνει και αυτό ζέστη.. βράστα.. :mad:
Ταξιδευτής
23/06/2007, 17:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Τωρα εγω δηλαδη, να μιλησω η να μην μιλησω;;; :rolleyes: :uplate: :uplate: :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Παντως αυτες οι μερες ΔΕΝ ειναι για μηχανη... 5 μερες τωρα στο εξοχικο/παραλια κ δεν εχω καταφερει να βαλω πανω μου ουτε μπλουζα (οοοοο/αααααα/ατςςςςς/γυναικες/τρεξτε/λεμε), ποσο μαλλον να παω κ βολτα με την μηχανη...
Το απογευμα/βραδακι ομως που δροσιζει.... :evil:
Απολαυση! :cool:
DimChios
23/06/2007, 17:43
Δε διάβασα όσα γράφτηκαν...
Δεν έχω καλοκαιρινό μπουφάν....
Κυκλοφωρώ με το δερμάτινο Bering του οποίου έχω βγάλει σαφώς την θερμική επένδυση!
ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ είναι η αλήθεια αλλά... :rolleyes:
Μου μπήκε μιά ιδέα όμως την οποία δεν έχω εφαρμόσει ακόμη αλλά είναι κοντά και μάλλον καλή!
Κοντομάνικο μπλουζάκι κλασσικά κι από πάνω...
τον enduro-θώρακα! :winka:
Πώς σας φαίνεται? Προστατευτικά έχει, διάτρητος είναι...άρα?
:D
Μιλάμε για το "γιλέκο" έτσι? Όχι για τους απλούς!
:beer: :beer: :beer:
Θα κατοχυρώσω την πατέντα μου φαίνεται!
:lol: :lol: :lol:
Λεωνίδας
23/06/2007, 17:49
τις λάσπες μην ξεχάσεις Μήτσο μόνο :lol: :lol: :lol:
DimChios
23/06/2007, 17:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
τις λάσπες μην ξεχάσεις Μήτσο μόνο :lol: :lol: :lol:
Μα τι λές τώρα? Να πλύνω το θώρακα?
ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
paramedic
23/06/2007, 19:12
Κακά τα ψέματα δεν παλεύεται η ζέστη με μπουφάν αλλά δεν πειράζει εγώ το φοράω και ας με κοιτάνε σαν γκρέμλιν όταν πάω στην δουλειά και με βλέπουν έτσι. Μάλιστα χθές που πήγα στην δουλειά μια ιατρός με κοιτά και μου λέει "Γιατί φοράς τόσα ρούχα με τόση ζέστη;"
Οπότε της απαντάω και εγω :"Γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν μας εδω μέσα να με κάνει καλά άν πάθω κάτι"!!
Καλά η πιο πολύ φάση είναι στον δρόμο που στέκομαι δίπλα σε κουτιά με αιρ κοντίσιον και το παίζω και άνετος(φυσικά σκάω χεχε)και με κοιτάνε και σχολιάζουν. Σίγουρα θα λένε οτι με χτύπησε η ζέστη!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Κυκλοφωρώ με το δερμάτινο Bering του οποίου έχω βγάλει σαφώς την θερμική επένδυση!
Μου μπήκε μιά ιδέα όμως την οποία δεν έχω εφαρμόσει ακόμη αλλά είναι κοντά και μάλλον καλή!
Μην το γελας καθολου,κυκλοφορουσαν 2 τυπακια ετσι στην Πανελληνια φετος με θωρακα Acerbis νομιζω,μαυρο διατρητο,και δεν την βρισκω προσωπικα καθολου ασχημη ιδεα,προσωπικα τουλαχιστον...Μπορει να ειναι γελοιο σαν θεαμα,φαινοτανε σαν see-through μπουστο γκομενας με προστατευτικα,αλλα θα το δοκιμασω καμια φορα χωρις τις λασπες βεβαια...:rotflmao: :rotflmao: :wave2:
Τα εγκαυματα ασφαλτου καινε πιο πολυ
Και εγω πολλες φορες μες την πολη δεν φοραω, αλλα ζοριζω τον εαυτο μου να βαλει
Για βολτες δεν το συζητω, φουλ εξαρτηση
άστα να πάνε. κ εγώ πέρυσι με το δερμάτινο την έβγαλα! αλλά φέτος πήρα καλοκαιρινο!!:D :D
Καμιά άλλη ιδέα;;;
Η bering έχει ένα καλοκαιρινό κοντά στα 100 ευρώ το οποίο είναι διάτριτο! για ρίξε μια ματιά!!:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alx 84
Η bering έχει ένα καλοκαιρινό κοντά στα 100 ευρώ το οποίο είναι διάτριτο! για ρίξε μια ματιά!!:wave2:
To Nassau πρέπει να λες. Στα υπόψη είναι ήδη.... Βέβαια αν είναι να έχω 3 μπουφάν συνολικής αξίας κοντά στα € 400, μπορούσα να πάρω ένα καλό δερμάτινο σε αυτά τα λεφτά... αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα :sad:
Πάντος σήμερα που πήγα το μεσημέρι προς Άλιμο για μπάνιο ήταν πραγματικά απάλευτη η κατάσταση, ακόμα και χωρίς μπουφάν :dizzy:
Πρώτη φορά που με μεγαλύτερη ταχύτητα ήταν πιο ενοχλητική η ζέστη, επειδή ο αέρας ήταν ζεστός! Ειδικά στη Συγγρού σε ένα κομμάτι που ήταν άδεια και έφτασα 100 ήταν σαν να μπαίνω σε καιγόμενο τούνελ :eyepop:
ΥΓ: Πάλι καλά που είχα βάλει... αντηλικό!
Επιμύθειο: Όταν έχει καύσωνα (46 σήμερα στην Ελευσίνα) δεν είναι για οδήγηση, μεσημεριάτικα ειδικά.
ΟΧΙ :mad: δε την παλευω
αλλα τι να κανω? :sad: τα εγκαυματα πονανε πιο πολυ απο την ζεστη :uplate:
Nikoskazer2000
24/06/2007, 23:06
To Nassau πρέπει να λες. Στα υπόψη είναι ήδη.... Βέβαια αν είναι να έχω 3 μπουφάν συνολικής αξίας κοντά στα € 400, μπορούσα να πάρω ένα καλό δερμάτινο σε αυτά τα λεφτά... αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα :sad:
Το πουλάω 50ευρώ, μέγεθος small, χρώμα γκρίζο/άσπρο. :cool:
Το πουλάω 50ευρώ, μέγεθος small, χρώμα γκρίζο/άσπρο. :cool:
Sounds like good deal... (αν το εννοούσες σοβαρά)
...αλλά small μάλλον δε θα μου κάνει. Το Aspen το χειμωνιάτικο το έχω σε medium και μου είναι λίγο μεγάλο μεν, αλλά δε νομίζω small... είμαι περίπου 1.75 και 75 κιλά. Είσαι και Κρήτη μάλλον οπότε χλωμό για ένα λόγο παρααπάνωl... thanks πάντως για την προσφορά :wave2:
εγω γιατι θυμαμαι πως σε τετοιες ζεστες φορουσα το δερμα μεσα στην πολη, και μπορει να ιδρωνα αλλα ο ιδρωτας μετα με δρόσιζε... στα χερια και τον θωρακα!
δεν ειχα μεγαλο προβλημα οταν καβαλουσα... το προβλημα ηταν πως για να μπεις σε ενα γραφειο επρεπε να στηψεις το κοντομανικο στο ασανσερ!
Nikoskazer2000
24/06/2007, 23:29
Το 'χα πάρει πριν απο 1 περίπου χρόνο 100ευρώ οπως λένε και παραπάνω σε small γιατί δεν ήθελα θα είναι χαλαρό οπως το slick που είχα πάρει σε medium.
Το φόρεσα τέσσερις άντε πέντε φορές και μετά στη ντουλάπα :sad: γιατί δε μου έδινε αυτή την αίσθηση προστασίας που περίμενα οπως το δέρμα.
Οπως και να 'χει πάντως ψάξτο καλά αυτό το θέμα με τα νούμερα γιατί αλλο δέρμα, αλλο cordura και άλλο ύφασμα (mesh που λένε).
:wave2:
Το σωστό είναι να μην κάνεις υποχωρήσεις σε ασφάλεια, αλλά καλώς ή κακώς κάποιες φορές αναγκάζεσαι να κάνεις συμβιβασμούς...
Για τα νούμερα έχεις δίκιο. Θα πάω να δοκιμάσω μερικά καλοκαιρινά, μεταξύ αυτών και το δικό σου. Βρήκα και αυτό, πρέπει να είναι ακόμα πιο δροσερό ως διάτρητο
http://www.stelpet.gr/products/4085
Nikoskazer2000
25/06/2007, 00:11
Έτσι μου φαίνεται κι' εμένα αλλα για να 'σαι σίγουρος (οταν πας να το δείς απο κοντά) δες αμα είναι διάτρυτο και στην πλάτη (πολύ σημαντικό) αλλιώς ο αέρας δε θα ανακυλώνεται (input απο στήθος, output απο πλάτη).
Αυτό δεν το χα σκεφτεί... πώς γίνεται output αφού... παρεμβάλεται το σώμα; Και η φορά κίνησης είναι προς τα εμπρός συνήθως :dizzy:
Nikoskazer2000
25/06/2007, 00:22
Ο αέρας πάντοτε προσπαθεί να βρεί το συντομότερο δρόμο για να επανέλθει σε ατμοσφαιρική πίεση, οπότε μη σε ανυσηχεί το σώμα σου που θα παρεμβάλεται. :winka:
Υποθέτω ότι κάτι περισσότερο ξέρεις... :smilea:
Καληνύχτα και thanks for the tips :wave2:
Bloody (hot) Monday ahead :yuck:
Nikoskazer2000
25/06/2007, 00:30
Καλό :ZZZ: ....
lampros_fazer
25/06/2007, 00:43
To Sunrise που το δοκίμασα δεν μου γέμισε το μάτι..
Είδα και το καινούργιο της spidi (αλλά θα πάρουν τα @@ μου,170? για καλοκαιρινό δεν δίνω),μάλλον θα χτυπήσω το netline από ebay μιας και έχει εξαντληθεί από παντού..
Nikoskazer2000
25/06/2007, 00:46
Λάμπρο εγω εχω καταλάβει πως αν δες ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και οχι να κοροιδεύεις τον εαυτό σου, τότε θα πάρεις δέρμα ή cordura.+- :o
Οτιδήποτε αλλο το βλέπω σα συνθετικό μπλουζάκι με λαστιχένιες ενισχύσεις.
(τουλάχιστον το Nasau έτσι μου φαινόταν δηλαδή) :look:
Υπάρχουν πολύ ποιοτικά διάτρητα μπουφάν σε τιμές κάτω των 150Ε. Για την ακρίβεια τα περισσότερα είναι κάτω απο τα 150, 220+ είδα μόνο τα dainese που εννοείτε πως είναι η απόλυτη κοροιδία. Τα μπουφανάκια αυτα είναι οτι πρέπει για μέσα στην πόλη και γι'αυτές τις ταχύτητες.
Για έξω απαιτείτε κανονικό μπουφάν, αν δε θέλουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Αν και το καλύτερο σε τέτοιες καταστάσεις είναι σπίτι ή παραλία.
:beer: :beer: :wave2:
LsKostas
25/06/2007, 09:08
dainese διατρητο σαν απο σφαιρες...
και την παλευεις:o
Ειμαστε που ειμαστε hot :lol: :lol: :lol: ... to μπουφανακι θα μας ζεστανει????
Μην το γελάς καθόλου. Εγώ πήγα την Παρασκευή για καλοκαιρινό (μέχρι τώρα φορούσα κι εγώ το δερμάτινο) και δε βρήκα τπτ να μου κάνει. Και κοιτούσα τους θώρακες και λέω στον εσέφ "τέτοιο θα πάρω αν δε βρω μπουφάν". Και δεν προβλέπεται να βρω... :winka:
Μια καλή πρόταση είναι και το AIR JET της CLOVER. Το έχω 2 χρόνια και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Infini
Το έχω πάρει το συγκεκριμένο 90Ε! Έχει κανονικά προστασία CE σε ώμους & αγκώνες! Και θήκη για προστασία πλάτης (συνδέεται και με παντελόνι)! Είναι εντελώς διάτρητο! Μέσα στην πόλη είσαι super ακόμα και με μικρή ταχύτητα (αρκή να μη κουβαλάς κάνα σακίδιο στην πλάτη γιατί θα γίνεις μούσκεμα στον ιδρώτα), σε στάση είναι λίγο μαρτύριο! Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις και όλα.......
Για τα λεφτά του νομίζω ότι είναι μια χαρά:cool: :cool:
νικόλα νομίζω πως για παπί μια κορντούρα(όχι διάτριτη) είναι ιδανική!
το δερμάτινο-για τις ταχύτητες που αναπτύσσει ένα παπί-είναι λιγάκι υπερβολικό. :wave2:
Nikoskazer2000
26/06/2007, 03:36
Για πτώση και με 20χ.α.ω πιστεύω πως θα βγάλει τα λεφτά του αφού σίγουρα θα έχω μειωμένες πιθανότητες για σπασίματα + εγκαύματα.
Πάλι θα τα λέμε; (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=40509&highlight=straight) :nono:
Για πτώση και με 20χ.α.ω πιστεύω πως θα βγάλει τα λεφτά του αφού σίγουρα θα έχω μειωμένες πιθανότητες για σπασίματα + εγκαύματα.
Πάλι θα τα λέμε; (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=40509&highlight=straight) :nono:
ΞΑΝΑδιάβασα το πόστ σου και η γνώμη μου δεν αλλάζει.
Επαναδιατυπώνω: θεωρείς ότι μια κορντούρα δεν κάνει καλά τη δουλειά της? και δεν μιλάω για υψηλές ταχύτητες...
Έχω στο ενεργητικό μου πτώση από χάσιμο του μπροστινού με 50-60χλμ και το μπουφάν μου μια χαρά με προστάτευσε!
αυτό για όσον αφορά τα μπουφάν.για γάντια δέρμα και μόνο δέρμα.
Nikoskazer2000
26/06/2007, 04:13
Δε νομίζω να κάνει το ίδιο καλή δουλειά (είτε απο θέμα πρόσκρουσης, είτε απο θέμα τριβής) σε σχέση με το δέρμα.
Για να 'μαι ειλικρινής δεν εχω φορέσει ποτέ μου cordura, αλλα σε ατύχημα που είχα με 90χ.α.ω (πραγματικά) σε επαρχιακό δρόμο και φορούσα απλό δερμάτινο κοντό σακάκι και δερμάτινα γάντια με ενισχύσεις την έβγαλα με μερικές γρατζουνιές μόνο και με καλούς πόνους για 2 μέρες οπου και πήγα για ακτινογραφίες γιατί νόμιζα πως είχα σπάσει τίποτα.
Και έτσι κι' αλλιώς απ' οσο ακούω απο αλλους πιο έμπειρους απο εμένα: ΔΕΡΜΑ!
Δε νομίζω να κάνει το ίδιο καλή δουλειά (είτε απο θέμα πρόσκρουσης, είτε απο θέμα τριβής) σε σχέση με το δέρμα.
Για να 'μαι ειλικρινής δεν εχω φορέσει ποτέ μου cordura, αλλα σε ατύχημα που είχα με 90χ.α.ω (πραγματικά) σε επαρχιακό δρόμο και φορούσα απλό δερμάτινο κοντό σακάκι και δερμάτινα γάντια με ενισχύσεις την έβγαλα με μερικές γρατζουνιές μόνο και με καλούς πόνους για 2 μέρες οπου και πήγα για ακτινογραφίες γιατί νόμιζα πως είχα σπάσει τίποτα.
Και έτσι κι' αλλιώς απ' οσο ακούω απο αλλους πιο έμπειρους απο εμένα: ΔΕΡΜΑ!
ok! :beer:
DimChios
26/06/2007, 11:06
Παίδες εγώ χτές δοκίμασα αυτό με τον εντουροθώρακα που έγραψα!
ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΣΗ ΛΕΜΕ!!!
Δέν το περίμενα τόσο καλό!
Όσοι έχετε δοκιμάστε το!
Σαν UFO μας κοιτάνε έτσι κι αλλιώς όσοι δεν ξέρουν και μας δούν με μπουφάν! Ε, με αυτό κάνεις και εντύπωση!
Η αλήθεια είναι ότι έφερνα λίγο σε Ρακιτζή S.A.G.A.P.O!
τσ τσ τσ...
τι προτυπα εχει αυτη η νεολΕρα! απο τον ροκκο στο ρακιντζη... :sad: :sad: :sad:
DimChios
26/06/2007, 11:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
τσ τσ τσ...
τι προτυπα εχει αυτη η νεολΕρα! απο τον ροκκο στο ρακιντζη... :sad: :sad: :sad:
Λέγε ότι θές εσύ!
:evil:
SPORAKIAS
26/06/2007, 12:20
Σαν UFO μας κοιτάνε έτσι κι αλλιώς όσοι δεν ξέρουν και μας δούν με μπουφάν! Ε, με αυτό κάνεις και εντύπωση!
θα σε παρω στα γυρισματα του ROBOCOP 4....:lol:
atom_smasher
26/06/2007, 13:22
(to skeftomoyn και εγω αυτό με τους θωρακες...αλλα πηρα το sunrise...)
DimChios
26/06/2007, 18:06
Καλά κοροιδεύτε εσείς!
Ξέρετε, εγώ στα.... :smilea:
Πάντως σήμερα η μοτό ήταν ανυπόφορη παίδες!
Με τίποτα λέμε στο Περιστερι!
Πρέπει να βγείς παραλία ή Κηφισιά για να πείς ότι κάαααααααπως την παλεύεις!
Το θρέντ μιλάει για 35+
Δεν μιλάει για 45 και κάτι ψηλά!
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
Λεωνίδας
26/06/2007, 19:22
Τα κατάφερα να φτάσω σπίτι με το μπουφάν και σήμερα.
Απίστευτη αίσθηση πάντως... Καυτός αέρας συνέχεια, καλύτερα με κλειστή ζελατίνα παρά με ανοιχτή :cry: :cry: :cry:
Tropea (_)_)φαρδεεεεεεεεεεεεε :wave2:
Απίστευτη αίσθηση πάντως... Καυτός αέρας συνέχεια, καλύτερα με κλειστή ζελατίνα παρά με ανοιχτή :cry: :cry: :cry:
Πράγματι... ελπίζω να έχουμε να λέμε για πολλά χρόνια γι' αυτόν τον καύσωνα (να μην επαναληφθεί σύντομα δηλαδή).
Nikoskazer2000
27/06/2007, 00:50
Τα κατάφερα να φτάσω σπίτι με το μπουφάν και σήμερα.
Tropea (_)_)φαρδεεεεεεεεεεεεε :wave2:
Τι πήγε σε καμιά Λαπωνία και δε μου το πατε να του δώσω το γράμμα μου για τον Αγ.Βασίλη;:sad:
:bawl:
Λεωνίδας
27/06/2007, 06:36
Τι πήγε σε καμιά Λαπωνία και δε μου το πατε να του δώσω το γράμμα μου για τον Αγ.Βασίλη;:sad:
:bawl: όχι Λαπωνία αλλά τουλάχιστον στην Αθήνα να δουλεύει ΔΕΝ είναι :D
makis206
27/06/2007, 07:48
Εγώ για να πω την αμαρτία μου χτες και σήμερα οδήγησα χωρίς μπουφάν, το άφησα στο γραφείο χτες το μεσημέρι αφού οι 40+ βαθμοί δεν θα με άφηναν να φτάσω σπίτι και προβλέπεται και για σήμερα η ίδια κατάσταση.:uplate:
Τό'χω συνηθίσει το μπουφανάκι και πάω σαν την κότα χωρίς αυτό αλλά δεν γίνεται με τίποτα να το φορέσω κι ας είναι μικρή η απόσταση.:uplate:
Το βράδυ που κάνω μια βόλτα για ξελαμπικάρισμα βάζω το δερμάτινο κι είμαι μια χαρά πάντως !
Η ζελατίνα του κράνους είναι κλειστή, το ίδιο και οι αεραγωγοί ! Δεν παλεύεται ο καυτός αέρας στο πρόσωπο !
:hypnotize :hypnotize
Κάθε μέρα κατεβαίνω Αρτα την χειρότερη ώρα, 2 ακριβώς ξεκινάω από τα Γιάννενα και επιστρέφω στις 7.
Χτές πραγματικά δεν παλευόταν η κατάσταση, ιδιαίτερα στον κάμπο της Αρτας.
Ομως παρόλο που φορούσα και μπουφάν και παντελόνι κοντούρα στο δρόμο δεν είχα κανένα πρόβλημα.
οταν όμως έφτασα στα ΤΕΙ βούρ κατευθείαν στην τουαλέτα για να αλλάξω:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αυτό που δεν άντεχα ήταν οτι επειδή έχω χούφτες δεν περνούσε καθόλου αέρας από τα γάντια και πραγματικά δυσκολεύτηκα να τα βγάλω από τον ιδρώτα :lol: :lol: :lol:
suzukimaniac
27/06/2007, 10:25
Ζεστη ξεζεστη το μπουφανακι το φοραω συνεχως....Η ασφαλτος σε ενδεχομενη πτωση ΚΑΙΕΙ πολυ!!!!
Kαι εγω συμφωνω για το Dainese AIR FLUX. Ο,τι καλυτερο για αυτες τις μερες....
Και ας κοστίζει πάνω από 200€; Νομίζω είναι πολύ ακριβό για καλοκαιρινό σε σχέση με αυτά που προσφέρει.
Όποιος χθες κινήθηκε με μηχανάκι, αντιλαμβάνεται ότι το να φοράς μπουφάν ήταν σχεδόν ανυπόφορο με 40++. Εγώ τουλάχιστον το άφησα στο σπίτι.
Απλά η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη !!! :uplate: :evil:
Να είμαι με βερμούδα και κοντομάνικο και να νοιώθω ότι βρίσκομαι σε κάποιο σύγχρονο φούρνο στον οποίο κάποιος έχει ανοίξει τον αέρα. :cry: :eyepop: :a29: :a023: :a023: :a023: :a023: :a023: :a023:
Tο κορυφαίο ήταν αυτό που είδα σε κάποιο στενό της Αχαρνών. Ένας συνάδελφος με ΧΤ μην μπορώντας να αντέξει ούτε καν το κράνος αλλά έχοντας γνώση του ΚΟΚ,
φορούσε ένα ARAI
κάπως έτσι :rotflmao:
:lol:
94599
Λεωνίδας
27/06/2007, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
φορούσε ένα ARAI
κάπως έτσι :rotflmao:
:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
To sunrise λέω! όσο για το θεματάκι που λές, έτσι είναι. δε μπορείς να έχεις ένα κ να τα κάνει όλα...
Σήμερα έκανα διαφορετικό πείραμα επιστρέφοντας πάλι κατά τις 4 το μεσημέρι. Έβαλα ένα ελαφρύ νάυλον μπουφάν (χωρίς προστατευτικά), ζεστάθηκα αρκετά, ειδικά πλησιάζοντας στο σπίτι όπου λεχει στενά όπου αναγκαστικά πας πολύ σιγά, όχι χειρότερα όμως σε σχέση μη φορώντας μπουφάν και γλίτωσα και το κάψιμο στα χέρια από τον αέρα. Αύριο λέω να δοκιμάσω με τζιν μπουφάν :p
Τα γαντάκια (κάτι φτηνιάρικα nordcap του motomarket) έκαναν πάλι άψογα τη δουλειά τους :D
DimChios
28/06/2007, 02:59
Σήμερα έκανα διαφορετικό πείραμα επιστρέφοντας πάλι κατά τις 4 το μεσημέρι. Έβαλα ένα ελαφρύ νάυλον μπουφάν (χωρίς προστατευτικά), ζεστάθηκα αρκετά, ειδικά πλησιάζοντας στο σπίτι όπου λεχει στενά όπου αναγκαστικά πας πολύ σιγά, όχι χειρότερα όμως σε σχέση μη φορώντας μπουφάν και γλίτωσα και το κάψιμο στα χέρια από τον αέρα. Αύριο λέω να δοκιμάσω με τζιν μπουφάν :p
Τα γαντάκια (κάτι φτηνιάρικα nordcap του motomarket) έκαναν πάλι άψογα τη δουλειά τους :D
Προστασία όμως?
Ζεσταινεσαι που ζεσταίνεσαι άρα.... :winka:
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Doc Off-Road
ειδικα με τοση ζεστη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να οδηγας χωρις κλειστο κρανος και χωρις μπουφαν! Οσο κι αν σου φαινεται περιεργο, παθαινεις τρελη αφυδατωση οδηγωντας γυμνος! Με το μπουφαν, ιδρωνουμε, αλλα το σωμα κρατα τη υγρασια! ΔΕΝ παθαινουμε ηλιαση, κανουμε απλως σαουνα, αλλα το δερμα που διαπνεει, δεν χανει τα υγρα του απο τον αερα που χτυπαει αμεσα και εξατμιζει τις απωλεις - στην αντιθετη περιπτωση! Οσο το δερμα ειναι ιδρωμενι, κλεινουν οι ποροι και σταματαει η εφιδρωση - απωλεια υγρων. Οσο ειναι γυμνο, δεν ζεσταινομαστε μεν, ουτε νιωθουμε το ιδρωμα, αλλα χανουμε τα υγρα μας με απιστευτο (καταστροφικο) ρυθμο!!!
Για αυτο προσοχη! Ακομη και γαντια!!!
Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά τα Coolvest αξίζουν τα λεφτά τους σε σχέση με το βαθμό προστασίας που παρέχουν.
Da.Vintage
29/06/2007, 07:57
Δε παίζει μπουφάν καλοκαιριάτικα με τίποτα εκτός αν παίξει κανα ταξιδάκι!
http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=12
Υπέροχα, λογικές θερμοκρασίες αυτή τη βδομάδα, επομένως κανονικά μπουφάν, γάντια κλπ... προβλεπέ :D :a08: