Σύνδεση

View Full Version : Θέλω 640 Adventure..:)

snowman
25/06/2007, 15:02
Φίλοι καλησπέρα...είμαι νέος στο φόρουμ σας και μου άρεσε πάρα πολύ...
Θέλω λοιπόν την γνώμη σας για την αναβάθμιση μου...
Έχω τα τελευταία 8 χρόνια ένα YAMAHA TTR RAID 250cc, το οποίο μετά από άπειρα χλμ σε χώμα, άσφαλτο, με συνεπιβάτη και χωρίς αποφάσισα (και έχω πλέον τα λεφτά) να το αλλάξω!!
Θέλω λοιπόν ένα 640 ADVENTURE....!!!

Η χρήση που κάνω είναι: Πόλη(αρκετή πόλη) - εκδρομές Σ/Κ(μικρές και συνήθως χώμα) -
- Διακοπές (συνήθως δικάβαλο) - Τώρα το καλοκαίρι μπανάκια(δλδ παραπάνω χλμ απο τον χειμώνα)

Τώρα το χώμα που κάνω δέν είναι υψηλού επιπέδου..αλλά κάτι παλέυω..

Απορίες:

1)Μεταχειρισμένο ή καινούριο? (Με ένα πολύ μικρό δάνειο ή καθυστέρηση μπορώ να το πάρω και καινούριο)

2)Ισχύει πως ο πρώτος το πληρώνει και ο δεύτερος το χαίρεται??

3)Αν μεταχειρισμένο, ποιάς χρονιάς, με πόσα χλμ και σε τι τιμή περίπου?

5)4)Τι να προσέξω? (που είναι τα ευαίσθητα σημεία του?)
Γενικά τι με συμβουλεύετε??

6)HELP....πελάγωσα!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Ηρακλής...

P.S. Βρήκα ένα, μοντέλο '03 10.000km (μάλλον καλή τιμη) αλλά έχανε λάδια από το καπάκι του συμπλέκτη...είναι λογικό??

P.S.2. Συγνώμη για το μεγάλο post...

Nik0s
25/06/2007, 15:09
Γεια χαρά και καλώς ήρθες :wave2:

Αν και ιδιοκτήτης του 950, το 640 μου αρέσει πολύ και πιστεύω πως είναι ιδανικό μηχανάκι γι'αυτά που ζητάς, αρκεί να περιοριστείς σε κοντινές αποδράσεις γιατί θα σε κουράσει - μονοκύλινδρο γαρ.

Θα σου πρότεινα να κάνεις μια γύρα σε καταστήματα Hellinstore, μιας και υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα 640 - ακόμα και αγγελίες να ανοίξεις παίζουν αρκετά. Μια βόλτα στα μαγαζιά όμως θα σου δώσει μια εικόνα γενικότερη, να δεις σε τι κατάσταση τα δίνουν, τιμές, να ακούσεις και καμιά κουβέντα.

Του 93 μηχανάκι δεν θα πρότεινα να πάρεις.. πολύ παλιό βρε αδερφέ.. :rolleyes:

Καλά ψώνια και προσοχή στον ήλιο γιατί αν λιώσεις... ? :lol:

:wave2:

Cpt. Haddock
25/06/2007, 15:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Του 93 μηχανάκι δεν θα πρότεινα να πάρεις.. πολύ παλιό βρε αδερφέ.. :rolleyes:

Συμφωνώ

Και πολύ λίγα τα χλμ (10,000 ) για 14 ετών μηχανή... κατι δεν πάει καλα΄

Καλώς ήρθες snowman

:beer: :beer: :beer:

snowman
25/06/2007, 15:25
Μάλλον έλιωσα απο την ζέστη.....:)

Το μεταχειρισμένο είναι 2003 και όχι '93 που έγραψα!!

Συγνώμη!

Κατά τα άλλα? "Καινούριο ή μεταχειρισμένο?" είναι το μεγάλο ερώτημα!!!

Ευχαριστώ για τις άμμεσες απαντήσεις!

DUKASII
25/06/2007, 15:32
γεια χαρα..
ετσι και αλλιως 93 και κτμ..δε ξερω αν υπήρχε καν..:rotflmao:
τωρα στα αλλα.

καινουριο μη παρεις..σε κανα χρονο ερχεται το 690 οποτε θα χασεις λεφτα.

το τι να προσεξεις ειναι λιγο πολύ γνωστο και πρεπει να το δει και καποιος που κατεχει.

υπαρχει περιπτωση να βρείς και μεταχειρισμενο που να εχει ακομα εργαστασιακη εγκυηση και να μην εχεις το φοβο.

marulis
25/06/2007, 15:51
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ :smilea:
Για τα λάδια που τρέχουν αν κατάλαβα καλά βγαίνουν από τη τσιμούχα
Κοίτα να δεις αν έχει σκόνη στο καπάκι και στο λάδι.
Αν όχι έχει πρόβλημα αν ναι και φαίνονται να είναι παλιά ίσως δεν
είναι κάτι σημαντικό, σε πολλά δακρύζει ελαφρός χωρίς να θέλει
αλλαγή η τσιμούχα.

snowman
25/06/2007, 18:54
Τα λάδια που είδα δεν ήταν λιγα....Έβαλα το χέρι μου ανάμεσα απο την ποδιά και το κάτω μέρος του καπακιού του συμπλέκτη και είχε μπόλικο λάδι...
Τέλοσπάντων τα 10.000km δεν είναι λίγα για μηχανάκι του 2003?
Μπορούν να "πειράξουν" το συνολικό χιλιομετρητή???

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!

puntix
26/06/2007, 10:16
mhn koitate mono ta xiliometra ego pira ena lc4 1004 se apsogh katastash prosegmeno to pedi emene se ena xwrio kai ka8e mera ekane kamia 50 xm + pane ela to pira me 19 000
5200 eyro agratzoynisto.. kai ti na leei sampos ama htan psilogamimeno me 12 000 xm kai gyrismeno konter sta 8 000 8a htan kalytera ?

φατα μουτρα
26/06/2007, 10:48
αν εισαι σίγουρος οτι θας ενα τετοιο μηχανακι πάρτο αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΤ με όλα τα καλα και κακα που αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα θα σου βγάλει κάποια προβλήματα, το θέμα είναι πότε και ποια.

τα συνήθη είναι
ρουλεμαν καμπάνας
ρουλεμαν (μέσα) δευτερευοντα αξονα κιβωτίου
ραγισμα κεφαλής
ρουλεμαν στροφάλου
κατι ψιλοηλεκτρικα (ρελεδακια κλπ)
οι ακτίνες των τροχως σπανε ευκολα αν εχεις τακακια που τρίζουν πολυ(συντονιζονται και χαλαρώνουν)

ε ολο και κατι θα ξεχναω......

εγω με το δικό μου μοντ 2000 εκανα 52000

μονο ρουλεμαν καμπανας και κιβωτίου....

οταν το εδωσα(σε μαγαζί ανταλλαγη) εγραφε 32000 χλμ με 30ρι λάδι για να μην ακούγεται το κοπάνημα οποτε ΨΑΧΤΟ

KaTaNaS
26/06/2007, 11:27
ψαξε στο φορουμ οτι εχει σχεση με 640 και LC4... ισχυουν τα ιδια πραγματα....

το μηχανακι ειναι άψογο για την δουλειά του και μπορείς να το πιέσεις πολύ!

ενα πράγμα θα ξεχασεις ομως... τα ταξιδια με 140 σταθερα...

marulis
26/06/2007, 13:30
Nα ξεχάσεις πάντως την αξιοπιστία του RAID

Το 640 είναι πολύ καλό αλλά πρέπει να προσέχεις

με τις συντηρήσεις και φυσικά έχει άλλες αποδόσεις!!!!!!!!!!

snowman
26/06/2007, 15:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
Nα ξεχάσεις πάντως την αξιοπιστία του RAID

Το 640 είναι πολύ καλό αλλά πρέπει να προσέχεις

με τις συντηρήσεις και φυσικά έχει άλλες αποδόσεις!!!!!!!!!!

Χεχεχε το RAID μετά από τόσα χρόνια έχει βγάλει απο το λεξικό του την λέξη "αξιοπιστία"...Δεν λέω είδε πολλά αλλά πλέον ζητάει συνέχεια...

Έχω καταλάβει πώς τα ΚΤΜ θέλουν προσοχή, φροντίδα και προδέρμ όσων αφορά την συντήρηση τους και συνεχίζω να θέλω ένα 640 Adventure :)

Είμαι ήδη σε ψάξιμο...αν βρώ κάποιον ιδιώτη, πρώτο χέρι, 2003 και μετά μοντέλο, μάλλον θα προχωρήσω σε αγορά....Αν δεν έχω βρεί κάτι μέχρι το Σεπτέμβρη λέω να πάω για καινούριο....(αμήν).

[edit] Δεν θέλω XT!!!....χίλιες φορές το RAID και ας με πατάνε κάτω αυτές οι καινούριες "πολυθρόνες με ρόδες" (βλέπε: mega scooter)

marulis
26/06/2007, 16:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από snowman

Έχω καταλάβει πώς τα ΚΤΜ θέλουν προσοχή, φροντίδα και προδέρμ όσων αφορά την συντήρηση τους και συνεχίζω να θέλω ένα 640 Adventure :)

Είμαι ήδη σε ψάξιμο...αν βρώ κάποιον ιδιώτη, πρώτο χέρι, 2003 και μετά μοντέλο, μάλλον θα προχωρήσω σε αγορά....Αν δεν έχω βρεί κάτι μέχρι το Σεπτέμβρη λέω να πάω για καινούριο....(αμήν).

Πολύ καλά το πας . μη κολλάς σε λεπτομερές και κάνε αυτό που γουστάρεις.

Από ότι καταλαβαίνω το εργαλείο σε θέλει, βουρρρρ

:a013: :a013: :a013:

clear
27/06/2007, 13:49
Θα σου έλεγα να δεις και το μοντέλο του 2004 που έίναι πορτοκαλί έχει χαμηλό φτερό μπροστά και 2πλό δισκόφρενο μπροστά. Του 2003 είναι όλο γκρί (ασημένιο) και έχει τον καινούργιο κινητήρα (hi flow, νομίζω).
Το 2002 είναι σαν του 2001 με διαφορές στο ηλεκτρονικό κοντέρ (το 2002 έχει το καινούργιο) και το αυτοκόλλητο στο ντεπόζιτο με το σήμα είναι άσπρο στο 2002.

snowman
27/06/2007, 20:39
@ clear

Πολύ χρήσιμη η παρατήρηση σου thanx!