View Full Version : Ποιότητα κατασκευής νέου V-Strom
VforVSTrom
26/06/2007, 12:09
Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω λίγο για την ποιότητα του καινούριου V-Strom ABS 2006+. Ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει και έχει "πετάξει" το χρώμα πάνω από τις αλουμινένιες επιφάνειες. Σημειώστε δε, ότι μένω 100 μέτρα από την θάλασσα, όμως ο αδερφός μου έχει το μοντέλο 2005 και στα σημεία αυτά δεν έχει το παραμικρό αν και η μηχανή του σχεδόν στάσιμη και ακάλυπτη όλο το χρόνο ενώ η δική μου χρησιμοποιείται χειμώνα-καλοκαίρι... φυσικά και στο σύνολο της μηχανής παρατηρώ σκουριές σε βίδες σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Βέβαια να τονίσω ότι έσπευσα κατευθείαν στην αντιπροσωπεία στα Χανιά, που η "φανταστική" εξυπηρέτηση με σκλάβωσε αλλά και τα "καρφιά" από τον αρχι-μηχανικό έπεφταν βροχή: " Η μηχανή έχει αγοραστεί απο το Ηράκλειο (Σφακιανάκης!) και γιατί δεν την πας εκεί" "Οι άλλοι τα πουλάνε και εμείς τα φορτωνόμαστε" "Δεν γνωρίζω αν θα σε καλύψει η εγγύηση" κλπ κλπ. Βέβαια ένα mail στην Suzuki Hellas, International ίσως "στρώσει" μερικούς..
[img=http://img209.imageshack.us/img209/961/dsc00112fv8.th.jpg] (http://img209.imageshack.us/my.php?image=dsc00112fv8.jpg)
[img=http://img243.imageshack.us/img243/889/dsc00114wo3.th.jpg] (http://img243.imageshack.us/my.php?image=dsc00114wo3.jpg)
Αρχικά δημιουργήθηκε από VforVSTrom
Σημειώστε δε, ότι μένω 100 μέτρα από την θάλασσα, όμως ο αδερφός μου έχει το μοντέλο 2005 και στα σημεία αυτά δεν έχει το παραμικρό αν και η μηχανή του σχεδόν στάσιμη και ακάλυπτη όλο το χρόνο ενώ η δική μου χρησιμοποιείται χειμώνα-καλοκαίρι... φυσικά και στο σύνολο της μηχανής παρατηρώ σκουριές σε βίδες σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.. Τα συμπεράσματα δικά σας.
και ο αδερφός σου εκεί μένει?
τί μηχανή έχει?
το αλάτι (αλμύρα) κάνει όλη τη δουλειά...
κανονικά θέλει πλύσιμο/ξέβγαλμα καθημερινά...
Η θάλασσα σε τέτοια απόσταση σίγουρα δεν βοηθάει.... είναι ότι χειρότερο για τις μηχανές.
Πάντως, η πρώτη φωτό που έχεις βάλει εμένα προσωπικά δεν μου κάνει για αστοχία υλικού ή κακή ποιότητα, αλλά μάλλον σαν να έχει γδαρθεί το σημείο, από παπούτσι/τακούνι, βαλίτσα ή κάτι τέτοιο...
Tsakalaki
26/06/2007, 12:19
Θα συμφωνησω με το Νίκο όσον αφορά τη πρώτη φωτό αλλά και η δεύτερη δε μου λέει πολλά. δε λέω πως αυτά που μας περιγράφεις δε γίνονται, αλλά οι φωτό δε βοηθάνε γιατί έβαλες σημεία που μπορούν να γρατσουνιστούν εύκολα και μιλάω και για το σημείο στην χειρολαβή του συνεπιβάτη και την τιμονόπλακα...
Ακόμα, θα συμφωνήσω όσον αφορά το καλό πλύσιμο....εδώ στα βόρεια, στη Θεσσαλονίκη όπου μένω εδώ και 11 χρόνια, υπάρχει το πρόβλημα με την υγρασία, ειδικά τον χειμώνα. η αλμύρα είναι άλλο πράμα, πιο ύπουλο...
καλή συντήριση και μη μασάς απο τσαμπουάκδες του συνεργείου...φοβέρα θέλουν οι φούστηδες για να στρώσουν χαρκατήρα...
καλά κουράγια, και καλοτάξιδο...
costas81
26/06/2007, 12:22
μου φαίνεται πολύ μικρό για να το συζητάμε!
βλέπω το ένα ειναι στο χερούλι! Πολύ πιθανόν μου φαίνεται συνεπιβάτης με ρολόι αλυσίδα όπως κρατιόταν να στο έκανε παρά να πέταξε λόγω υγρασίας.
VforVSTrom
26/06/2007, 12:26
Παιδιά δείτε καλά τις φώτο.... το χρώμα έχει φουσκώσει και δεν έχει "κάτσει" στο αλουμίνιο. Έχει φύγει με το νερό του πιεστικού και όχι με χτύπημα από τακούνι, κεραυνό ή σπαθί θάντερκατς!! Μιλάμε για χρώμα σε μηχανή και όχι για σοβά στον τοίχο! Δεν είναι η πρώτη μου μηχανή... είχα και Xt600 και αργότερα ένα ΚΤΜ 640 (τα οποία δεν φημίζονται για την ποιότητα βαφής-πλαστικών) και δεν είχαν τίποτα!! Καταρχάς μαζί με τον αδερφό μου μένουμε και οι μηχανές είναι πλάϊ-πλάϊ!!! Μην τρελαθούμε κιόλας.. είναι αστοχία υλικού made in Japan
Λοιπον επισυνάπτω κοντινότερες φώτο αλλά και μία από κάτω (απόδειξη ότι ξεφλουδίζει από μόνο του - μόνο με το χέρι να το ακουμπήσεις..)
[img=http://img405.imageshack.us/img405/2663/dsc00112closewr5.th.jpg] (http://img405.imageshack.us/my.php?image=dsc00112closewr5.jpg)
[img=http://img402.imageshack.us/img402/1861/dsc00116closemz7.th.jpg] (http://img402.imageshack.us/my.php?image=dsc00116closemz7.jpg)
costas81
26/06/2007, 12:32
Για τα πίσω χερούλια νομίζω θα στα αντικαταστήσουν αν το πας εκει που το αγόρασες.Ωστόσο μην αναφέρεις την λέξη πιεστικό!
Όσο για το λαιμό μην χαλιέσε θα του βάλεις λίγο χρωματάκι και όλα καλά!
Καταρχάς μαζί με τον αδερφό μου μένουμε και οι μηχανές είναι πλάϊ-πλάϊ!!! Μην τρελαθούμε κιόλας.. είναι αστοχία υλικού made in Japan
τότε βουρ φίλε... και θα ζητήσεις αλλαγή των φθαρμένων κομματιών, όχι επισκευή...
:wave2:
ΥΓ: ναι, μην αναφέρεις το πιεστικό, όχι γιατί δεν επιτρέπεται αλλά για να μην έχουν κάτι να πατήσουν για να στα πρήξουν περισσότερο...
qazeroti
26/06/2007, 13:22
Οσο για την πρωτη φωτο για την σχαρα πισω εχεις δικιο!!!
Κι εμενα το ιδιο εκανε...Φαινεται εχουν παρει την σχαρα απο το παλιο το V-strom (που ητανε ασημι) και την την βαψανε απο πανω μαυρη...
Παντως αμα πας στην αντιπροσωπια πες μου τι εγινε να το κανονισω και εγω!!!
Υπομονη.......:confused:
costas81
26/06/2007, 13:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από qazeroti
Οσο για την πρωτη φωτο για την σχαρα πισω εχεις δικιο!!!
Κι εμενα το ιδιο εκανε...Φαινεται εχουν παρει την σχαρα απο το παλιο το V-strom (που ητανε ασημι) και την την βαψανε απο πανω μαυρη...
Παντως αμα πας στην αντιπροσωπια πες μου τι εγινε να το κανονισω και εγω!!!
Υπομονη.......:confused:
ωχ ναι τώρα που το κοίταξα καλύτερα αυτό έχουν κάνει!
:uplate: :uplate: :uplate: :uplate:
alex-vstrom
26/06/2007, 17:06
και εγω εχω το ιδιο προβλημα με τα πισω χερουλια-σκαρα απο τα δαχτυλιδια της κυριας μου
VforVSTrom
26/06/2007, 17:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
ωχ ναι τώρα που το κοίταξα καλύτερα αυτό έχουν κάνει!
:uplate: :uplate: :uplate: :uplate:
Τουλάχιστον στο παλιό είχε 2-3 στρώσεις από χρώμα (φαίνεται αν το πιάσεις)! Σε εμάς με το νύχι φεύγει!!! Και στην τιμονόπλακα??? Έλεορρρρ!!!
Να μην αναφερθώ στα λαστιχάκια στην βάση των καθρεπτών που αν τα ακουμπήσεις γίνεσαι μαύρος, αλλά και τα αντίβαρα στο τιμόνι που είναι ξεφτυσμένα!! Αυτά βέβαια είναι πτέσματα αλλά τα υπόλοιπα ούτε σύζητηση... πρέπει να καλυφθούν από την εγγύηση!
Να μην αναφερθώ στα λαστιχάκια στην βάση των καθρεπτών που αν τα ακουμπήσεις γίνεσαι μαύρος, αλλά και τα αντίβαρα στο τιμόνι που είναι ξεφτυσμένα!! Αυτά βέβαια είναι πτέσματα αλλά τα υπόλοιπα ούτε σύζητηση... πρέπει να καλυφθούν από την εγγύηση!
+1000 άστα πήγα να σφίξω λίγο τις βίδες στους καθρέφτες και έγινα σαν ......
painterakis
27/06/2007, 07:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από jokey
+1000 άστα πήγα να σφίξω λίγο τις βίδες στους καθρέφτες και έγινα σαν ......
η λυση για τους καθρεπτες ειναι απλη.περνεις θερμοσυστελομενο (26mm) και το βαζεις πανω απο το λαστιχο του καθρεπτη
οσο για το προβλημα που εχει ο φιλος,δε πιστευω να φταιει η θαλασσα (ετσι και αλλιως εχει αλλα σημεια που πεταει το χρωμα) αλλα η κακη χρηση (τακουνι ή κλειδια).ομως απο την αλλη η εταιρεια θα πρεπει να γνωριζει οτι τα σημεια αυτα θα περασουν δυσκολες ωρες και να εβαζε περισσοτερο π.χ. βερνικι.
suzukimaniac
27/06/2007, 10:31
Κατι ωραια σημαδακια στα χερουλια πισω τα εχω παρατηρησει και εγω. ΕΙπα οτι καποιος απο τους συνεπιβατες θα μου την εκανε αλλα βλεπω οτι γενικοτερα υπαρχει προβλημα με την βαφη. Το σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι απο πανω βαφη αλλα τοσο ξεφτιλα?????
Αν καποιος το ψαξει με την αντιπροσωπεια, ας ενημερωσει....
alex-vstrom
27/06/2007, 11:39
θερμοσυστελομενο (26mm)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ
VforVSTrom
27/06/2007, 11:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από painterakis
η λυση για τους καθρεπτες ειναι απλη.περνεις θερμοσυστελομενο (26mm) και το βαζεις πανω απο το λαστιχο του καθρεπτη
οσο για το προβλημα που εχει ο φιλος,δε πιστευω να φταιει η θαλασσα (ετσι και αλλιως εχει αλλα σημεια που πεταει το χρωμα) αλλα η κακη χρηση (τακουνι ή κλειδια).ομως απο την αλλη η εταιρεια θα πρεπει να γνωριζει οτι τα σημεια αυτα θα περασουν δυσκολες ωρες και να εβαζε περισσοτερο π.χ. βερνικι.
Για άλλη μία φορά θα πώ (μάλλιασε η γλώσσα μου) ότι τα παραπάνω δεν έχουν γίνει απο χτύπημα ή γρατσουνιά από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αντικείμενο. Την μηχανή την προσέχω σαν τα μάτια μου, αφού δεν έχω καν μπρελόκ στο κλειδί για να μην αφήσει σημάδι στην τιμονόπλακα (ναι κυκλοφορώ με σκέτο το κλειδάκι στο χέρι). Επίσης έχω επισυνάψει φώτο ΚΑΙ από την κάτω μεριά της βάσης για να φανεί η κακοτεχνία του βαψίματος της μηχανής. Φυσικά και δεν είμαι τόσο κάφρος να βγάλω σε forum φώτο που έχουν προκληθεί από δική μου απερισκεψία, είναι απλό: το χρώμα ΦΟΥΣΚΩΣΕ και ΕΦΥΓΕ. Ούτε την δικαιολογία του πιεστικού δεν δέχομαι, είναι απαράδεκτη η ποιότητα βαφής μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την κατάσταση, εδώ τόσος κόσμος που το παρατηρεί προσεκτικά και βλέπω ότι συμφωνεί μαζί μου.. όταν έχω νεότερα απο αντιπροσωπεία θα σας πω το ΟΚ να τα πάτε όλοι για να καλυφθούν από εγγύηση.. είπαμε να είμαστε ανεκτικοί στα ΛΟΓΙΚΑ πλαίσια..
painterakis
27/06/2007, 12:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex-vstrom
θερμοσυστελομενο (26mm)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ
ειναι ενας σωληνας που το εχουν οι ηλεκτρολογοι οπου οπως λεει και η λεξη,οταν θερμενεται συστελεται (μαζευει) ετσι πιανει το καλωδιο (οταν κανεις ενωση) και το προστατευει.
αυτο το σωληνα το περνεις (περιπου διαμετρος 26 mm και μηκος 10 cm και για τους δυο καθρεπτες) βγαζεις τους καθρεπτες και το περνας πανω απο το μαυρο λαστιχο (που εχει και το προβλημα) το κοβεις στο μεγεθος που πρεπει και το θερμενεις λιγο ωστε να παρει το σχημα του.