View Full Version : 120 πυρκαγιες σε ολη την Ελλαδα
Σκατα.
Παντα ελεγα οτι θα επρεπε να "γνωρισω" την Παρνηθα,αλλα λογω ελλειψης χρονου, λιγο λογω βαρεμαρας,λιγο λογω αποστασης και λογω εναλλακτικων οποτε ηθελα να ξεσκασω λιγο (βλ. Υμηττος) ,το ανεβαλλα.
Παρτα τωρα τα @@ σου μαλακα κρουκη.
Τουλαχιστον οι αλλοι εχουν και 2-3 εμπειριες απο το βουνο.
Εσυ τι σκατα εχεις τωρα;
Σορι που το βλεπω καπως εγωιστικα, αλλα νιωθω πολυ χαλια οσο το σκεφτομαι.
..................................................
δεν υπάρχουν λόγια ,μόνο οργή....
νιώθω θλίψη και τα δάκρυα δεν σταματάνε...
δεν είμαι από Αθήνα για να έχω αναμνήσεις
παιδικές από την Πάρνηθα
αλλά απ΄τις πρώτες βόλτες με το σύντροφό μου
εκεί τις κάναμε και μαλιστα με την πρώτη μηχανή μας...
όντας παιδί της επαρχίας πάντα αναζητούσα την επαφή
με τη φύση στην Αθήνα......
χτές το βράδυ γύριζα από Πάτρα και δεν είχα ακούσει
για την καταστροφή που γινόταν...
απ'το δρόμο όμως κάτι με βάραινε....
μετά την Ακράτα είδα δίπλα στις μπάρες του δρόμου
πέντε εστίες μικρές φωτιάς ...λογικά μόλις είχαν ξεκινήσει...
μεσα στο λεωφορείο μόλις 6ή 7 ατομα δώσαμε σημασία
και είπαμε μήπως να κανουμε ένα τηλ να ενημερώσουμε...
οι άλλοι....??????η κοπελίτσα πίσω ανησυχούσε αν την επομένη
η φιλενάδα της θα πήγαινε στην καφετέρεια που δουλεύει να της
κάνει παρέα και να της δείξει τον καινούριο τύπο που της την
πέφτει.....ενα απλό παράδειγμα για την στάση πολλών απο εμάς
σε τέτοιες καταστάσεις.......
και ναι είναι πιο γκλαμουρους μια βόλτα στο καζίνο παρά μια
βόλτα στο δάσος......άλλωστε η παραλιακή και η Μύκονος που είναι πάντα in
είναι πάντα εκεί....
τι σκατά μας ποτίζουν και έχουμε γίνει τόσο ανεγκέφαλοι και αναίσθητοι...
όταν είδα αυτές τις εστίες στο δρόμο κάτι έκανε κλίκ στο μυαλό μου
οτι θα συμβεί κάτι χειρότερο......κι ίσως κάποια κτήνοι σκέφτηκαν
εκ του πονηρού να βάλουν τέτοιες μικροφωτιές για να διασπαστούν
και να μοιραστούν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικης ωστε να μπορέσουν
να ολοκληρώσουν το έργο τους......
τώρα αν η καταστροφή της Πάρνηθας ξεκίνησε απ'τα δερβενοχώρια
ή από εμπρησμό εκεί δεν με ενδιαφέρει ιδιαιτερα....
αυτό που με νοιάζει ή καλύτερα με καίει(κι όλους πρέπει να μας καίει
κυριολεκτικά) είναι αυτό το γεγονός της καταστροφής.........
το νου σας η φύση μας εκδικείται.......
και ναι η φύση έχει τη δύναμη και αναγεννιέται απ'τις στάχτες της...
εμείς όμως ΟΧΙ ....................
Το 2004 δεν θυμαμαι να πηραμε καμμια φωτια(εκτος απο αυτην που εβαλε κατα λαθος η Γ.Α.Δασκαλακη).Γιατι αραγε?
Χτες στο Εθνος εγραφε οτι χρειαζονατι 4000 πυροσβεστες και αυτοι προσλαμβανουν δασοφυλακες.
Εδω και 2 χρονια κανουν συνεδριασεις για να αποφασισουν αν πρεπει να παρουν πυροσβεστικα αεροπλανα και στο εντομεταξι περυσι καηκε ολη η Χαλκιδικη...οταν αποφασισουν δεν θα εχει μεινει πευκοβελονα!
Στις φωτιες αυτες τα αεροπλανα πυροσβεσης εχουν ερθει απο το εξωτερικο,ακομα και απο την Πορτογαλια για να βοηθησουν.
Μιλαμε για την απολυτη ξεφτυλα,πως γινεται μετα απο μια Ολυμπιαδα και τοσα μεσα να ειμαστε τοσο χαλια...ειναι για κλαματα.
makis206
29/06/2007, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Δεν ξέρω ρε παιδιά εγώ έχω πάθει ανοσία πλέον. Παλιά στενοχωριόμουν πολύ κάθε καλοκαίρι με τις φωτιές. Χρόνο με το χρόνο άρχισα να συνηθίζω. Πλέον το ξέρω ότι έτσι θα γίνεται. Και επειδή όσο και αν το έψαξα ουσιαστικά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό πέρα από το να προσέχω που πετάω το τσιγάρο μου να μην ανάβω φωτιές σε επικίνδυνες περιοχές και να μην ψηφίζω τους καραγκοζέους, δεν στενοχωριέμαι πλέον. Να πάνε να gaμηθούν όλοι τους.
Σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο αφού η απόγνωση μόνο εκεί μπορεί να φτάσει τον άνθρωπο, όταν βλέπεις ότι έχεις προσπαθήσει για κάτι και όλες σου οι προσπάθειες ήταν άκαρπες όχι από δική σου ευθύνη, φτάνεις στο τέλος να λες ότι μόλις είπες και με το δίκιο σου κιόλας.. συνεχίζεις να δίνεις τη μικρή δική σου μάχη με το να προσέχεις να μην προκαλέσεις ο ίδιος κάποιο παρόμοιο κακό και σου αξίζουν συγχαρητήρια για κάτι τόσο μικρό, που αν το σκεφτείς τελικά είναι ένα τεράστιο καλό προς τον κόσμο που ζούμε.
Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που ίσως θά'πρεπε να προσπαθήσουμε για κάτι παραπάνω και η περίπτωση της Πάρνηθας είναι μια απ'αυτές, ακόμα κι αν αυτό το κάτι δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα.
Είναι απ'τις στιγμές που θά'πρεπε να κάνουμε στην μπάντα τα "δεν πα'να γ@μηθ@ύνε" και το γραψ@@σμα γενικότερα και να παλεύαμε λίγο περισσότερο για να προσφέρουμε ότι θα μπορούσε να περάσει απ'το δικό μας χέρι σαν βοήθεια προς όλους αυτούς που παλεύουν με νύχια και με δόντια σε μια άνιση μάχη.. για δικό μας όφελος θα είναι στην τελική !
Ποιος τους γ@μεί τους πολιτικούς τέτοιες στιγμές ; Ας παλεύαμε σήμερα κι ας τους κρίναμε αύριο..
Η γενικότερη σκέψη δεν πήγαινε σε σένα Τοτο, σε όλους μας απευθυνόμουν.:beer:
Εγώ θα έλεγα να κάψουμε επίτηδες και με κρατική εντολή ότι έχει απομείνει και να ξεμπερδεύουμε μια και καλή από το θέμα... Εξ' άλλου θα το συνηθίσουμε κι αυτό όπως και τόσα άλλα...θα λυσσάξουμε εμείς εδώ για καμμιά 10αριά (και πολλές λέω...) μέρες, το ίδιο θα κάνουν και τα κανάλια, και μετά όλο και κάποιος διάσημος θα παντρευτεί ή θα κάνει πλαστική εγχείρηση, και η ζωή μας θα επανέλθει στα φυσιολογικά....
Αφού έτσι κι αλλιώς όλο το ίδιο έργο σε επανάληψη βλέπουμε... οι πρώτοι που καταπατούν και χτίζουν στα δάση, είναι αυτοί που βγαίνουν και ορύονται όταν κάνουν το ίδιο οι επόμενοι και τους χαλάνε την ηρεμία και τα προνόμια...το ίδιο συμβαίνει και με αυτούς που χτίζουν στα ρέματα ή στις παραλίες.... Το ίδιο συνέβαινε και παλιότερα όταν χτίζανε παράνομα και αυθαίρετα γύρω από το αεροδόμιο και μετά κάνανε διαδηλώσεις για την απομάκρυνσή του επειδή τους ενοχλούσε ο θόρυβος...
Και όλες αυτές οι χιλιάδες δεν είναι πολιτικοί ή άτομα που κατέχουν εξουσία...ΕΜΕΙΣ οι "απλοί καθημερινοί μεσοαστοί" είμαστε....Και τέλος πάντως επειδή τόσα χρόνια έχω βαρεθεί την καραμέλλα...Μήπως κάθε λαός έχει την εξουσία που του αξίζει ???
στα νεα της ΝΕΤ.... αναζωπυρωθηκε η φωτια στο Πηλιο και στη Παρνηθα δεν την εχουν ακομα καν υπο ελεγχο :sad:
....δεν ξερω τι να πω....απο το γραφειο μου κανονικα εβλεπα τον καταπρασινο ογκο της Παρνηθας...απλωνα το χερι μου και σχεδον την αγγιζα...Απο εχθες δεν βλεπω τιποτα παρα μονο καπνο....Η Παρνηθα για εμενα, οπως και για πολλους ηταν η παρηγορια, η οαση, ο αντιποδας της Αθηνας...την θυμαμαι σαν παιδι οταν ανεβαινα με τους γονεις, σαν εφηβος στις "ψαγμενες βολτες" με φιλους και γκομενες, σαν ορειβατης και αναρρηχητης, σαν φανταρος στο φυλακιο (διπλα στο πυργο του ΟΤΕ για οσους γνωριζουν), και τα τελευταια χρονια σαν χαζεμενος εντουρας του Σαββατοκυριακου που μετραει τις μερες απο Σ/Κ σε Σ/Κ...ειχα και μια ελπιδα: να μπορω να πηγαινω εκδρομες με τα παιδια μου, να μαθουν την φυση και να την αγαπησουν...σιγα σιγα μου σβηνουν την ελπιδα μαζι με τα χιλιαδες καμενα στρεματα δασικων εκτασεων, οχι μονο της Παρνηθας αλλα και ολων των περιοχων ανα την Ελλαδα που καιγονται...
Τι θα γινει επιτελους ποσο ακομα θα στηνουμε κ@λο; Για ποσο ακομα θα ακουμε το καθε ανρωποειδες Πολυδωρα να μιλαει για "ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ"; Για ποσο ακομα θα κοροιδευουμε τους ευατους μας νομιζοντας οτι τα κακα του κοσμου δεν μας αγγιζουν; Τι παραπανω πρεπει να γινει για να δραστηριοποιηθουμε, να ξυπνησουμε και να αντιδρασουμε; H μηπως εντελως μηρολατρικα να δεχθουμε το πεπρομενο μας και να προσπαθησουμε να βγαλουμε οσο πιο πολλα λεφτα μπορουμε...να χαρουμε τις ζωες μας βρε αδερφε...πριν πεθανουμε!
Και θα μου πεις ωραια τα λογια τα μελω και οι σαλτσουλες ρε φιλε! ολοι τα λεμε και ολοι τα γραφουμε...στην ουσια ομως; Δεν ξερω ρε παιδια ....τι να πω...λαικη εξεγερση, οικοτρομοκρατια...καμμενα υπουργεια...κρεμασμενοι μεγαλοεργολαβοι καταπατητες...γδαρμενοι εμπριστες...; Πητε και εσεις...Παντως ενα συνθημα μου εχει καρφωθει στο μυαλο: ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ, ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ:mad:
Ηδη μοιραζουν τα οικοπεδα μεταξυ τους τι να λεμε τωρα :mad: μαντεψτε ποιοι
Gandalf dr685sm
29/06/2007, 12:05
το τελευταίο σύνθημα το ακούω όλο και πιο συχνά απο πολλούς... και υπάρχουν πολλών ειδών καψίματα.
λέγε με ΑΠΟΧΗ.
Τώρα για το θέμα με το τι κάνει ο καθένας... προηγουμένως νομίζω αναφέρθηκε κάτι σχετικά με τους εθελοντές πυροσβέστες... όποιος νομίζει οτι μπορεί ας πάει... στην τελική θα μάθει καλύτερα να αντιμετωπίζει το πρόβλημα όπου το δεί , απο τον όποιο ανευθυνο-υπεύθυνο , κάθεται σε μια καρέκλα και ώς άλλος Νέρων πάει να δεί τα αποκαϊδια και να δώσει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.
Gandalf
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στάχτη έγιναν 25 χιλιάδες (επί συνόλου 38 χιλιάδων) στρέμματα του Εθνικού Δρυμού.
πηγή: in.gr
:(
alximistis
29/06/2007, 12:14
Πληροφόρηση μέσα από την πυροσβεστική.
Το μεγαλύτερο π΄ροβλημα είναι η Πάρνηθα και το Πήλιο (Μηλιές Νιοχώρι Καλαμάκι). Στα άλλα κάτι πάει κι έρχεται.
Στην Πάρνηθα όμως... απλώς σκατά!!!
Μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι εστίες ήταν τρεις. Τώρα...4! ΚΑΙ το Μπάφι!!! :(
Τα χάλια μας τα μαύρα δηλαδή. Αν το καλοσκεφτούμε παιδιά... δύο βασικοί και πανέμορφοι φυσικοί πνεύμονες υπέστησαν απίστευτη ζημιά. Το Πήλιο και Η Πάρνηθα.
Μαύρες μέρες ξημερώνουν...
Da.Vintage
29/06/2007, 12:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από LINA
Ηδη μοιραζουν τα οικοπεδα μεταξυ τους τι να λεμε τωρα :mad: μαντεψτε ποιοι
Για εκεί το πάνε αλλά θα πρέπει να κυρηχτεί αναδασωτέα ωστε να μήν μπορούν να κάνουν τίποτα για κάποια χρόνια!
Είχαμε και εμείς ένα δάσος κοντά και πάει και αυτό!
Η ειρωνία της υπόθεσης!
έλεγα αντί για μπάνιο ένα μεσημέρι να πάμε στη πάρνηθα που έχει δροσιά και πηγές για βόλτα!
Μάλλον δε πρόλαβα!:sad:
HolyDiver
29/06/2007, 12:56
Έχει καεί σε μεγάλο ποσοστό το ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ . Νεοχώρι, Καλαμάκι, Αργαλαστή, Ξινόβρυση και άλλα χωριά απειλήθηκαν άμεσα. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ και έχουμε και τον παγασητικό κόλπο που είναι σαν "λίμνη" και είναι έυκολο για τα εναέρια μέσα να ανεφοδιαστούν. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ (σαράβαλα) όταν είναι 22 και ο φωτιές 120???????????????:a31: :a31: :a31: :a31: :a31: . Δισεκκατομύρια ευρώ πετάμε όμως για να αγοράζουμε F-16 χωρίς όπλικα συστήματα.:wacko:
Άγαμοι θύται μπλε, πράσινοι, κόκκινοι κτλ κόμματα. Να ισχύσει στις εκλογές η ΜΑΥΡΗ ΨΗΦΟΣ :a02: :a02: :a02:
Αρχικά δημιουργήθηκε από HolyDiver
Άγαμοι θύται μπλε, πράσινοι, κόκκινοι κτλ κόμματα. Να ισχύσει στις εκλογές η ΜΑΥΡΗ ΨΗΦΟΣ :a02: :a02: :a02:
Δεν ειμαι κομματοσκυλο ουτε θα γινω αλλα οταν εβλεπα στης εκλογες να τριβουν τα .......... τα χερια τους για οσους δεν παταγανε και νομιζω για τα ακυρα,δεν θα τους κανω την χαρη.
Θα ψηφισω μικρο κομμα για να δειξω συμμετοχη και ετσι οι μεν δεν θα το πιστευουνε και οι δε δεν θα το πιστευουνε.:rolleyes:
Cpt. Haddock
29/06/2007, 13:29
ας μην το γυρίσουμε στο πολιτικο, αλλά...
Το σωστό και δίκαιο θα ήταν η λευκες ψήφοι να προσμετρώνται στο σύνολο του αποτελέσματος...
Ενώ τώρα... :sick:
alximistis
29/06/2007, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το σωστό και δίκαιο θα ήταν η λευκες ψήφοι να προσμετρώνται στο σύνολο του αποτελέσματος...
ηλία ας μείνουμε στο πρώτο που είπες. Ας μην το γυρίσουμε στο πολιτικό.
Παιδιά αφήστε το αυτό τώρα. Όχι ότι έχετε άδικο αλλά όταν έχουμε καμμένα τα πάντα όταν έχει καεί ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ φυσικός πνεύμονας της Αττικής και όταν εμείς ως μοτοσικλετιστές δεν θα έχουμε που να πάμε για μια μικρή βόλτα το τελευταίο που με απασχολεί είναι να μπούμε σε αμιγώς κομματοσκυλικές κουβέντες.
Στην τελική ρε παιδιά το έγραψα νομίζω και παραπάνω. ΕΜΕΙΣ τους ψηφίζουμε. Όλοι ΕΜΕΙΣ που φωνάζουμε και γκρινιάζουμε τώρα με τον καιρό τα ξεχνάμε. Αυτή είναι η αλήθεια.
Μόνο που δεν βλέπω πως σκατά θα εξηγήσουμε στα παιδιά μας... που πήγε το πράσινο τι είναι δάσος και γιατί δεν έχουν δει ποτέ τους στην Αττική ζώα όπως ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα. :(
ΥΓ. Διαβάστε τι λέει η melenia για το λεωφορείο από Πάτρα και πως αντάεδρασε η ίδια και μερικοί άλλοι και πως ο υπόλοιπος κόσμος μέσα. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Δυστυχώς... :(
Ενω αν δεν ψηφηζεις καθολου?
Cpt. Haddock
29/06/2007, 14:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Ενω αν δεν ψηφηζεις καθολου?
Απλα δεν προσμετράσαι στις προς καταμέτρηση ψήφους (όπως γίνεται τώρα με τα λευκά)
Υπάρχει διαφορα μεταξυ αποχής και λευκού.
Αλλο το απέχω απο την εκλογική διαδικασία
Αλλο το μετέχω αλλα δεν ψηφίζω κανέναν απο τους υποψηφίους
τεσπα...
Cpt. Haddock
29/06/2007, 14:06
Εχουν μαζευτεί σύννεφα (κανονικά, όχι φωτιάς)
Ας ελπίσουμε οτι θα ρίξει καμια βροχή να βοηθήσει την κατάσβεση...
:sad:
Ταξιδευτής
29/06/2007, 14:07
.....Σε αυτο το μηνυμα δεν θα βαλω emoticons. Βαλτε εσεις οτι νομιζετε....
Ξυπνησα το πρωι και βγαινοντας εξω μια γκριζα σταχτη επεφτε παντου... Ο ηλιος ηταν πορτοκαλι, και παντου μια αποπνικτικη μυρωδια καμμενου.
Εκατσα να δουλεψω. ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.
Οι υποχρεωσεις πολλες (οπως παντα), τα τηλεφωνα χτυπανε. ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.
Ειδα λιγο τις πρωινες ειδησεις. Το μονο που ανεφερε για τη φωτια στην Παρνηθα ηταν το ΣΚΑΙ. Τα αλλα κωλοκαναλα ειχαν χορους κοιλιας, μπικινι μοδα, μαγειρικη με ξεκωλα, και κουτσομπολια για το μιμι της Χαιδως. ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.
Ανοιξα λιγο το φορουμ και αρχισα να διαβαζω το θεμα αυτο που ξεκινησε χθες η Λινα. Ο Χρηστος κλαιει, ο Μακης το ιδιο, ο Βαγγελης δεν ξερει τι να γραψει, ο Μαγος, ο Γιωργος, ο Λεωνιδας, η Μαρια, η Ευη σωστα τα λενε αλλα και ΤΙ μ' αυτο; ΠΟΙΟΣ τους ακουει; ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.
Αντεξα μεχρι την 3η σελιδα... Καημος, στεναχωρια, καταρες στους ανευθυνους, παει το βουνο μας, φωτογραφιες απο "παλια"...
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΑΛΛΟ ΜΟΙΡΟΛΟΙ!
Πηρα μερικα νερα, εβαλα τις παλιες παραλλαγες, μποτες, γαντια κ κατεβηκα κατω. ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ!
Δεν ξερω τι μπορω να κανω... Ισως τιποτα, αλλα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ!
Σημερα σιχαινομαι τον εαυτο μου! Στο ωραιο γραφειακι μου, με το παγωμενο φραπεδακι μου διπλα, και το aircondition να με δροσιζει.... Οχι! ΚΑΙΓΟΜΑΙ.
Λιγη ωρα μετα εφτανα στην Παρνηθα. Απο την εθνικη το βουνο δεν φαινοταν καθολου... Ενα ασπρο συννεφο το εχει καλυψει τελειως.
Φτανω στο πρωτο μπλοκο, πριν τις ταβερνες.
Μιλαω στα παιδια στο περιπολικο, και τους εξηγω οτι ειμαι εθελοντης κ θελω να ανεβω επανω. Με αφηνουν να περασω, και μια κοπελα ερχεται και αυτη.
Σκεφτομαι: Εθελοντρια;;;; Τελικα ο κοσμος ενδιαφερεται!
- "Ναι, ξερετε, θελω να παω στην Ταβερνα του Ξυλουρη."
Μαλλον οχι.
Φτανω στο τελεφερικ. Χαμος απο βαν και αμαξια απο τα καναλια και τους δημοσιοκαφρους.
Το βουνο απο πανω, τυλιγμενο στους καπνους, ενω φαινονται αρκετα σημεια καμμενα. Πυκνοι καπνοι σε πολλα σημεια, οπως στο ρεμμα λιγο πιο κατω και δεξια απο το καζινο, δειχνουν οτι η φωτια δεν εχει πει την τελευταια της λεξη.
Βρισκω μερικους αστυνομικους, που δεν με αφηνουν να περασω πιο πανω. Τους εξηγω οτι θελω να βοηθησω.
"Δεν ξερουμε φιλε... Τι να σου πουμε... Να! Εκει (ενα φορτηγακι του Δημου) πηγαινε να ρωτησεις"
Ο υπαλληλος του δημου ενοχλημενος μαλλον γιατι τον διεκοψα απο το ξυσιμο, μου λεει βρες καποιον απο την πυροσβεστικη να σε παει επανω.
Μετα απο λιγο και μερικοι ακομα ανθρωποι ειχαν μαζευτει ως εθελοντες για να βοηθησουν.
Τελικα αν και πολλα οχηματα της πυροσβεστικης περασαν, κανεις δεν ενδιαφερθηκε να μας παρει να παμε επανω.
Δυο ωρες αργοτερα και οι δημοσιοκαφροι τριγυριζαν με βλεμμα που γυαλιζε... Μου θυμισαν κορακια που πετανε πανω απο το πτωμα του μακαριτη.... ΚΡΑΑΑΑΑΑ!
Και δωστου ρεπορταζ με βλεμμα εντρομο, και δωστου περιγραφες με υφος πανικοβλητο..... Στο διαολο ζωα....
ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!
Λιγο μετα ο αερας αρχισε να φυσα και απο το ρεμμα διπλα και αριστερα απο το Καζινο, μεγαλες φλογες ξεπηδανε και αρχιζουν να κατεβαινουν.
Κανεις δεν δειχνει να συγκινειται. Εκεινη την ωρα ενα ασθενοφορο των ΕΚΑΒ κατεβαινει απο πανω. Μιλαω στον συνοδηγο, ενα πολυ καλο παλικαρι που μου λεει στεναχωρημενος:
- Εχεις παει ποτε πανω;
- Ναι. Συχνα.
- Μην ξαναπας.
- Τοσο ασχημα;
- Πολυ... Δυσκολα τα πραγματα. Δεν εχει μεινει τιποτα. Απο εκει που ξεκινουν τα ελατα και επανω δεν εχει μεινει τιποτα...
Ξαφνικα, αναστατωση! Ολοι τρεχουν προς ενα σημειο.
"Μηπως μαζευουν εθελοντες για επανω;;;" σκεφτομαι.
Κοιταω και βλεπω τα κορακια μαζεμενα με λαχταρα γυρω απο ενα μαυρο Audi A8 με φιμε τζαμια, το οποιο ειχε κατεβει απο πανω στο βουνο.
Σταματαει για λιγο και καποιοι ανδρες (φρουρας προφανως) ανοιγουν τον δρομο μπροστα και το Audi φευγει. Τα κορακια τρεχουν λιγο απο πισω, οι καμερες ζουμαρουν...
Ξαναπαμε στους αστυνομικους. Ρε παιδια, θελουμε να βοηθησουμε! ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.
Θελουμε να παμε πανω να βοηθησουμε με οποιο τροπο μπορουμε!
Η απαντηση η ιδια. Βρειτε καποιον απο την πυροσβεστικη η το δημο. Δεν ειμαστε αρμοδιοι.
Τα τζιπακια της πυροσβεστικης και τα αμαξια του δημου, πηγαινουν πανω κατω, χωρις κανεις να ενδιαφερεται να μας ανεβασει πανω...
Εκει ενοιωσα τοσο μικρος.... Μα ΤΟΣΟ μικρος και ανημπορος! Το βουνο απο πανω τοσο τεραστιο, και να εχει τυλιχτει στις φλογες! Παναγια μου να μπορουσα να κανω κατι...
Και γυρω ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ! Καλαμπουρι και χαβαλε απο τους αστυνομικους, οι ρεπορτερ στα κινητα και το τσιρκο να δινει παραστασεις!!!!
Και εκει που νομιζα οτι η Μ@Λ@ΚΙ@ μας εχει πιασει ΠΑΤΟ πλεον, εκει που σκεφτομουν το ποσο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΣ λαος ειμαστε, ηρθε κατι να μου δειξει οτι εκανα λαθος: ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.
Μεσα σε ολο αυτο το χαμο, εμφανιστηκε ενα VW Beetle διαφημιστικο της Red Bull, με τα χαζοχαρουμενα γκομενακια μεσα με το βυζι κ το μπουτι εξω, και βγηκαν εξω μεσα στην καλη χαρα και αρχιζαν να μοιραζουν Red Bull!
Καπου εκει εγω δεν αντεξα αλλο... Πηγα πιο περα και εκλαιγα... Οταν συνηλθα λιγο ειδα οτι και οι αλλοι εθελοντες, που ειχαν με τοσο θεληση ερθει, φευγανε απραγοι και απογοητευμενοι....
Εβαλα πλωρη και γω και γυρισα πισω... Δεν μπορεσα να κανω τιποτα.... Ειμαστε τοσο ξεφτυλισμενοι... Σημερα θυμαμαι παλι γιατι σιχαινομαι αυτο το λαο...
Ντρεπομαι τοσο....
Gandalf dr685sm
29/06/2007, 14:11
Μακάρι... πάντως το meteo.gr κάτι τέτοιο λέει για Δ.Προάστεια και Β.Προάστεια.
http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=89
Για Πήλιο...
http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=174
Τουλάχιστον μπας και σωθεί οτι έχει απομείνει.
Gandalf
(όπως γίνεται τώρα με τα λευκά)
Εισαι σιγουρος? :)
:wave2:
Nίκο καλύτερα που δεν κατάφερες να πάς απάνω γιατί δεν έχει μείνει τίποτα και η φωτιά καίει σε σημεία απόκρυμνα ...:( Άμα θες κανονίζουμε να πάμε όταν σβήσει η φωτιά ... και να κάνουμε ένα μνημόσυνο..... ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ............:mad:
Gandalf dr685sm
29/06/2007, 14:18
Ταξιδευτή ....
σε καταλαβαίνω φίλε μου. Απο το πρωί στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ (Μόνο ΣΚΑΙ λέει κάτι , γαμώ το μουνί που τους πέταγε τους υπόλοιπους... και στο ράδιο και στο κανάλι) λένε πως οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες δεν παίρνουν εθελοντές , γιατί δεν έχουν εκπαίδευση και μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή τους , καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλη αστάθεια.
Οπότε και να είχες καταφέρει να ανέβεις φίλε, δεν θα σε άφηναν να μείνεις... θα σε κατέβαζαν κάτω.
Κάτι που έγινε και ήταν αναμενόμενο πάντως , με επίσημη δήλωση Καραμανλή , όλη η περιοχή δηλώθηκε αναδασωτέα ΑΜΕΣΑ. Τώρα το άμεσα και το τι σημαίνει αυτό είναι άλλο θέμα , βέβαια.
Η φωτιά πάντως συνεχίζει και όπως λέει και το άσμα... ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!
Gandalf
Cpt. Haddock
29/06/2007, 14:18
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=813256&lngDtrID=244
Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Σταμούλης. Ο ίδιος είπε ότι η φωτιά στην Πάρνηθα δεν ξέφυγε ποτέ από τον έλεγχο της Πυροσβεστικής, ενώ απέδωσε το μέγεθος της καταστροφής στον δύσκολο δασικό όγκο του βουνού.
Και που να ξέφευγε δηλαδή... :sick:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=813256&lngDtrID=244
Και που να ξέφευγε δηλαδή... :sick: Τις ίδιες μαλακίες είπε ο Πολύδωρας......... είναι ευχαριστημένος από το έργο του κρατικού μηχανισμού....... τι άλλο θα ακούσουμε!!!:eyepop:
airamhag
29/06/2007, 14:26
μια ερωτηση.
εχετε καποια ιδεα τι θα μπορουσα να κανω εγω ως Μαρια για αυτη την κατασταση ?
( δεν ειναι ειρωνικη ουτε ρητορικη η ερωτηση )
Cpt. Haddock
29/06/2007, 14:27
Και οι πετυχημένες ατάκες συνεχίζονται...
«Ο εν εξελίξει καύσωνας, όπως και τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δείχνουν, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο, το οποίο είχε και τις επιπτώσεις του σε πάρα πολλές περιπτώσεις» δήλωσε για τις πυρκαγιές ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=812963
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Cpt. Haddock
29/06/2007, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
Τϊποτα...
(πλέον)
Η δασοπυρόσβεση δεν είναι κατι το απλό (μάλλον το αντίθετο) και σωστά κατα μια έννοια δεν αφήνουν εθελοντες να ανεβουν πάνω.
Αν κάτι μπορούμε να κάνουμε ειναι ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.
Να του δώσουμε χρόνο και χώρο να ξαναγεννηθεί.
Και οι πετυχημένες ατάκες συνεχίζονται...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=812963
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :bigcry: :bigcry: :bigcry: ρε πούστημ για εντελώς μαλάκες μας θεωρούν :bigcry: :bigcry:
alximistis
29/06/2007, 14:32
να και τα καλύτερα δια στόματος Αντώναρου από το πρες ρουμ (ΑΠΕ η πηγή).
"Ο πρωθυπουργός συνεργάστηκε σήμερα τα χαράματα με όλους τους συναρμοδίους υπουργούς, ενημερώθηκε για την εξέλιξη μιας κατάστασης που κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι - εξαιτίας της πυκνότητας και της συχνότητας των εστιών σε πολύ μικρό διάστημα, σε συνθήκες πρωτοφανείς για τη χώρα μας - και έδωσε περαιτέρω οδηγίες για το συντονισμό των ενεργειών. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν πανέτοιμος, κινήθηκε ταχύτατα, βρέθηκε και βρίσκεται πλήρως ανεπτυγμένος για την αντιμετώπιση των καταστροφών".
Ήταν πανέτοιμος ο μηχανισμός κινήθηκε ταχύτατα πλήρως ανεπτυγμένος για την αντιμετώπιση των καταστροφών...
Gandalf dr685sm
λόγια μιας πάρα πολύ καλής φίλης , που αγγίζουν εμένα τουλάχιστον.
Αυτό εδώ, δεν είναι για εμένα.
Είναι για τα μποτάκια μου τα μπλε, που οι σόλες τους έχουνε λιώσει στις φλέβες και στα μονοπάτια σου.
Είναι για όσες φορές λούστηκα στα ρυάκια σου, και ξεδίψασα στα νερά σου.
Είναι για τη σπηλιά του Πάνα και για την κορυφή της Κυράς, όπου οι θρύλοι ακόμα μιλούν για την Αρτέμιδα Κυνηγό � ακόμα αχολογά το τρέξιμό της τις φεγγαρόλουστες βραδιές, τρέχει με τα ελάφια της και τα σκυλιά της.
Είν΄ για την κούκλα ελαφίνα που συνάντησα στην τελευταία βόλτα μας, λίγο πριν ξεσπάσει η μεγάλη καταιγίδα με τους κεραυνούς, στ΄αρχαίο το Φρούριο που κάποτε επέβλεπαν ποιοί μπαίνουν και ποιοί βγαίνουν στο κλεινόν το άστυ.
Ας είναι ευλογημένη. Όλες πια οι καταιγίδες που είναι να �ρθουν θα θυμίζουνε εκείνη. Ας είναι ευλογημένη.
Είναι για όλα τα κλάμματα της ζωής μου που ξεσπάσαν από χθες κι όμως δε λεν να σταματήσουν. Στέγνωσαν σαν το χώμα σου τα μάτια μου κι όμως τα κλάμματα βγαίναν ακόμη, κι άλλο, σαν κραυγές.
Βλέπεις, εγώ δεν είμαι δέντρο σου, για να πεθάνω όρθια και σιωπηλή.
Ούτε είμαι ελάφι σου, κι ας κλαίω με δάκρυα, κι ας τρέχω στις πλαγιές σου.
Δεν είμαι ούτε βουνό, όσο κι αν προσπαθώ � κι ό,τι κι αν μου ΄μαθες φαντάζει άχρηστο, τώρα που σε βλέπω να κείτεσαι έτσι όπως σε καταντήσαν, Ομορφιά μου και Αύρα μου. Ό,τι μου έμαθες ήτανε πάντα μέσα μου θάλασσα σιωπηλή, ακύμαντη και παντοδύναμη �τώρα, σα να �ρθε η ώρα της παλίρροιας.
Δεν είμαι βουνό. Γιατί αν ήμουν, θα �χα τους κεραυνούς και την οργή σου.
Δεν είμαι.
Είμαι μονάχα ένας ηλίθιος άνθρωπος. Κι έχω μονάχα κλάμματα, και Λόγο. Κι όσο κι αν η παλίρροια των «γιατί» με πλυμμυρίζει, λογόφιλη δεν θα γίνω. Θα είμαι υπάκουη σε σένα, θα είμαι όλα αυτά που μου όρισες. Θα είμαι σαν κι εσένα, σιωπηλή, κι ας τρέχουνε ποτάμι από τα χθες τα δάκρυα που κάνουνε τους γύρω μου να ψιθυρίζουν.
Σιωπή επέλεξες κι εσύ, ετούτη τη φορά, για να μιλήσεις. Ούτε το θρόισμά σου, ούτε την πρωινή σου ανάσα από πάχνη, ούτε τα πλασματάκια που πηδοβολούσαν σε μυριάδες μονοπάτια. Ούτε και κεραυνούς � σιωπή. Και τη νεκρή σου εικόνα. Κι αντί για τη δροσιά σου και την ορεινή ευλογία, μας έστειλε ο άνεμος σήμερα το πρωί τη νεκρική σου τέφρα μες τα μούτρα. Αυτό που μας αξίζει.
Πάμε για ν� αποκοιμηθούμε μες τις βατραχοπυτζάμες μας. Να πάρουμε διακοποδάνεια και κάρτες, να ψωνίσουμε και κάτι ακόμα, να φάμε ώσπου να σκάσουμε, να ανοίξουμε το Playboy και να βάλουμε το μαύρο το κουτάκι όχι στο αιδοίο αλλά στο πρόσωπο, να χαζέψουμε στην τηλεόραση γελοίους και να ψηφίσουμε νεοπουτάνες στα καλλιστεία. Αυτό που μας αξίζει.
Εγώ θα είμαι βουνό. Θα είμαι αυτό που μου έμαθες, και θα σιωπώ, σε μια σιωπή που θα καταλαβαίνουμε μονάχα οι δυό μας, μάνα και κόρη με ομφάλιο λώρο. Γιατί αυτό τους αξίζει. Γιατί ο μακροσαγιτάρης Φοίβος, η Αρτέμιδα και τα ελάφια τους δεν τρέχουν πια εδώ. Απέσβετο και λάλον ύδωρ.
�
Gandalf
makis206
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
.....Σε αυτο το μηνυμα δεν θα βαλω emoticons. Βαλτε εσεις οτι νομιζετε....
Νικόλα τι να πω.. ελικρινά μ'ανέβασες στα ουράνια με την πράξη σου και με ισοπέδωσες μ'αυτά που αντίκρισες..:sad:
Αυτά να διαβάσουν οι καραγκιόζηδες της Ελλάδας, να βρεθεί ένας να τους τα τρίψει στη μούρη και να τους κάνει... τι να τους κάνει ;:mad:
Τι θα καταλάβουν από ένα τέτοιο μήνυμα ;:mad:
Θα τους αγγίξει καθόλου ; Θα τους ξυπνήσει ; Θα τους κάνει να πράξουν αλλιώς ;:mad:
Πλήρης απογοήτευση.. κι εβίβα μας τις στάχτες..:sad:
Κρίμα για το φιλότιμο και τη λεβεντιά κάποιων, κρίμα για την απλότητα της ψυχής κάποιων άλλων, κρίμα γι'αυτούς που αρέσκονται στα λίγα και τους τα καταστρέφουν αυτοί που δεν χορταίνουν στα πολλά.. Κρίμα.
Εγώ Νικόλα σ'ευχαριστώ δημόσια για την πράξη σου, ήταν μοναδικό αυτό που έκανες φίλε.
Κι αν το αποτέλεσμα ήταν μηδέν, η πράξη αξίζει τα πάντα.
:beer:
εγω το μονο που νιωθω ειναι θρηνος και κηδεια μονο αυτο :sad: αυτη η μερα ετσι θα πρεπει να χαρακτηριστει !!! το μονο που ξερω σιγουρα για τον εαυτο μου ειναι πως οταν και αν αρχισει η αναδασωση θα ειμαι εκει οσο χρονο κι αν παρει.... ειναι το λιγοτερο που μπορω να κανω, ευχομαι να ειστε και σεις εκει .... :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Κάτι που έγινε και ήταν αναμενόμενο πάντως , με επίσημη δήλωση Καραμανλή , όλη η περιοχή δηλώθηκε αναδασωτέα ΑΜΕΣΑ. Τώρα το άμεσα και το τι σημαίνει αυτό είναι άλλο θέμα , βέβαια.
Gandalf
Μπουχαχαχαχα.... πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό.... ο κ Καραμανλής στα ανέκδοτα παρακαλώ...
To ξερανε και επιτηδες κανανε οτι ηταν δυνατον να το πετυχουν!
Αποδυναμωσαν τη Πυροσβεστικη και μοναδες επιφυλακης για να φτιαξουν οικοπεδα !!
Εδωσαν εξουσια σε οσους ειναι τραμπουκοι για να δερνουν το κοσμο, πουλησαν οσο μπορουσαν, γεμισαν τους λογαριασμους τους ναχουν βουνα στην Ελβετια να πηγαινουν για καθαρο αερα με τους απογονους τους, εδωσαν "αυξησεις" στους εργαζομενους και γλυψανε μεχρι αηδιας τα αρχιδια ολων στας "ευρωπας" !
Μας ταραξαν στο ψεμα και στο πολιτικαντισμο, "επιδορθωσαν" στα μετρα τους οτι αφησαν οι υπολοιποι
και μεις χαϊδευουμε τα γενια μας, ριχνουμε σταχτες στα μαλλια μας, γραφουμε ωδες για οτι χασαμε, αγκαλιαζομαστε και κλαιμε, κοιταμε τις αναμνησεις μας, λεμε το καημο μας αλλα το κελι μας δε μυριζει πια θυμαρι ..... μυριζει πτωμαϊνη ενος λαου που παρατησε τον αγωνα για κατι καλυτερο, παραδοθηκε στις τραπεζες και τις χοντροκοιλιες της πολιτικης των συμφεροντων και του γλυψιματος, εδωσε τη ψυχη του στους καθημερινους πωλητες εντυπωσεων και βιτρινας.....
Τελικα καλα να παθουμε
:sad: :sad: :sad: :sad:
airamhag
29/06/2007, 14:36
Τϊποτα...
(πλέον)
Η δασοπυρόσβεση δεν είναι κατι το απλό (μάλλον το αντίθετο) και σωστά κατα μια έννοια δεν αφήνουν εθελοντες να ανεβουν πάνω.
Αν κάτι μπορούμε να κάνουμε ειναι ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.
Να του δώσουμε χρόνο και χώρο να ξαναγεννηθεί.
εχεις δικιο..
γι αυτο ρωτουσα γενικα..
εννοουσα τι σταση να κρατησω?
κ θεωρητικα κ πρακτικα...
απεναντι στην πολιτεια ,
στα μικρα παιδια , στους νεους που εχω γυρω μου ,
σε μενα..
θελω να φυγω...
alximistis
29/06/2007, 14:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
μια ερωτηση.
( δεν ειναι ειρωνικη ουτε ρητορικη η ερωτηση )
Μόνη σου... νομίζω τίποτα! Ως μέλος κάποιου συνόλου ίσως ναι. Όχι κόμματος!!! Αλλά ως μέλος κάποιας εθελοντικής ομάδας ή ομάδας προστασίας. Έτσι θα μπορούσε ςνα κάνεις κάτι.
airamhag
29/06/2007, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Μπουχαχαχαχα.... πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό.... ο κ Καραμανλής στα ανέκδοτα παρακαλώ...
πηγα να γραψω " ε ρε μπιν λαντεν που τους χρειαζεται "
αλλα μετα σκεφτηκα ...
δεν ειναι αυτοι δυνατοι..εμεις ειμαστε αδυναμοι , αποπροσανατολισμενοι.
ουδεν κακον αμιγες καλου...ειθε να βαλουμε μυαλο .
τα πολλα λογια ειναι φτωχεια κ το κλαμα δεν ωφελει.
στα οπλα..
Gandalf dr685sm
29/06/2007, 14:43
τέθηκε πριν το θέμα για την ατομική συνείδηση...
Υπάρχει το fireman.gr για όσου θέλουν να πάνε εθελοντές πυροσβέστες και να έχουν την όποια εκπαίδευση.
Υπάρχουν περιοχές άλλες , εκτός της Πάρνηθας που μπορούμε σαν ομάδα να πάμε για αναδάσωση , χωρίς φανφάρες και λοιπά άλλα τραγελαφικά. Περιοχές που είχαν καεί και πλέον έχουν ανακάμψει και ίσως η αναδάσωση να τις βοηθήσει ακόμα περισσότερο.
Είναι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ... αλλά όποτε αυτό είναι εφικτό είτε ομαδικά , ειτε και ατομικά.
Έχω ενα μικρό πεύκο, στο παρκάκι κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ (basket) απέναντι απο το άλσος Βεϊκου. Πριν μερικούς μήνες που το είδα, ήταν κοντά 1.5 μέτρο.
Gandalf
airamhag
29/06/2007, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Υπάρχουν περιοχές άλλες , εκτός της Πάρνηθας που μπορούμε σαν ομάδα να πάμε για αναδάσωση , χωρίς φανφάρες και λοιπά άλλα τραγελαφικά. Περιοχές που είχαν καεί και πλέον έχουν ανακάμψει και ίσως η αναδάσωση να τις βοηθήσει ακόμα περισσότερο.
Gandalf
αν δημιουργηθει μια ομαδα μεσα απο το μοτο.γρ ( μια κ αναφερεται εδω )
εγω ειμαι μεσα.
Gandalf dr685sm
29/06/2007, 15:31
Η φωτιά συνεχίζει και ξανακαίει τα καμένα στο Μπάφι.
Η φωτιά και ο ζεστός αέρας λέει ,δημιουργεί ανοδικούς στρόβιλους αέρα που μεταφέρει αναμμένη στάχτη με κίνδυνο να επαναφέρει την ένταση της πυρκαγιάς.
Κρατήστε τις φωτογραφίες του Χρήστου απο άλλο μήνυμα , μιας και δεν πρόκειται να ξαναδείτε αυτό που υπήρχε στον Εθνικό μας Δρυμό.
Gandalf
Cpt. Haddock
29/06/2007, 15:56
Εχει τελειώσει το ζήτημα παίδες...
Σκεπάστε τον μακαρίτη να φύγουμε...
Σε καμια 20αρια χρόνια (αν το αφήσουμε μόνο του - επιμενω) θα ξαναγίνει
Εχει τελειώσει το ζήτημα παίδες...
Σκεπάστε τον μακαρίτη να φύγουμε...
Σε καμια 20αρια χρόνια (αν το αφήσουμε μόνο του - επιμενω) θα ξαναγίνει
δλδ εσυ περιμενεις ανασταση νεκρων και ζωη αιωνια αμην ε;;;
εμενα στο χωριο μου δε κλαινε, στερεψαν κατι χρονια και τωρα ετοιμαζουν γκιλοτινες !
:mad:
Cpt. Haddock
29/06/2007, 16:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
δλδ εσυ περιμενεις ανασταση νεκρων και ζωη αιωνια αμην ε;;;
εμενα στο χωριο μου δε κλαινε, στερεψαν κατι χρονια και τωρα ετοιμαζουν γκιλοτινες !
Το δάσος θα ξαναγίνει Νίκο...
Απλα εμείς δεν ξέρω αν θα το ξαναδούμε
Βαζεις στοιχημα οτι μεχρι το τελος του καλοκαιριου θα το καψουν και δευτερη φορα και ξερεις τι σημαινει η δευτερη εεεε ;;;
Ειναι το χωμα στου νεκρου το ταφο !
Ετσι καναν παντου σε ολα τα δαση που ειχαμε καποτε !
Ταξιδευτής
29/06/2007, 16:15
Δεν κανουμε μια συναντηση για πικ νικ εξω απο την βουλη??? Ολα τα φορα μαζι, παντου "παιζει" το θεμα!!!
Το παραπανω ειναι προταση απο το αδελφο φορουμ Mybike. Αγαπητοι mods και διοικουντες το φορουμ τι λετε; Μπορουμε να το συντονισουμε ολο αυτο;
Δεν κανουμε μια συναντηση για πικ νικ εξω απο την βουλη??? Ολα τα φορα μαζι, παντου "παιζει" το θεμα!!!
Το παραπανω ειναι προταση απο το αδελφο φορουμ Mybike. Αγαπητοι mods και διοικουντες το φορουμ τι λετε; Μπορουμε να το συντονισουμε ολο αυτο;
Ζεστη κανει:a12:
Εδω ειμαστε για :a16:
Ταξιδευτής
29/06/2007, 16:27
Δεν καταλαβα ρε συ Παναγιωτη; Γιατι οχι; Μια φορα να κανει και κατι καλο το φορουμ εκτος απο σπαμ και κουφια μοιρολογια! :mad:
Εμαθα οτι υπαρχει και υπηρεσια που δινει δωρεαν δεντρακια... Να παμε να παρουμε ολοι και να παμε στην Βουλη μπροστα και να τα βαλουμε εκει! Να τους κλεισουμε μεσα τους π@στηδες!!!!! :mad:
Και διαμαρτυρια στο Συνταγμα! Ολες οι μηχανες να κλεισουν το δρομο εκει και ολη τη Βουλη! Να μην μπορουν να πανε πουθενα οι αλητες!
airamhag
29/06/2007, 16:29
να τους πουμε τι ?
οτι μας δουλευετε ψιλο γαζι ομαδικως κ παρολα αυτα εμεις ευελπιστουμε οτι καθε φορα αλλαζει το τοπιο ?
να μαζευτουμε κ να δρασουμε υπερ του περιβαλλοντος..
νομιζω θα ειχε μεγαλυτερη αξια..
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ζεστη κανει:a12:
Εδω ειμαστε για :a16:
+100000000000000000000000000000000000000000000000
:beer:
Ταξιδευτής
29/06/2007, 16:32
Δεν πρεπει να τιμωρηθουν ολοι αυτοι οι αληταραδες, ΑΥΤΗ τη φορα;;; :mad:
Και μεσα και για οποιαδηποτε προσπαθεια αναδασωσης/βοηθειας για το βουνο! ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (βλ. αυτα που ειπε ο Captain).
el_hymador
29/06/2007, 16:34
εγω ειμαι μεσα!
airamhag
29/06/2007, 16:45
Και μεσα και για οποιαδηποτε προσπαθεια αναδασωσης/βοηθειας για το βουνο! ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (βλ. αυτα που ειπε ο Captain).
ναι αλλα πως θα τιμωρηθουν δεν καταλαβα...
οπως τους τιμωρησαν οι συνταξιουχοι ?
τι ακριβως θα κανουμε ?
adam_tsouk
29/06/2007, 16:54
θ επρεπε οποιος παει να χτισει να κατηγορειται αυτοματως για εμπρηστης.
στα διαλα πια.
ουτε τα παραθυρα στο σπιτι δεν ανοιξα το πρωι. βγηκα για δουλεια και ψυχοπλακωθηκα :mad:
Εριξε μια καλή μισάωρη καταιγίδα στις 6, προς Μαρούσι-Ηράκλειο κλπ. Κατά Πάρνηθα μεριά έριξε τπτ;;
o_gavros
29/06/2007, 18:39
Χαιρετίζω την άκρατη ευσυνειδησία της Πολιτείας (της ποιας?:lol: ) και την άμεση απόκριση του κρατικού μηχανισμού (κατά Βύρων Πολύδωρα)!!!:yuck:
Ευχαριστούμε πολύ κύριοι που κάνατε ότι ήταν δυνατόν ώστε να μην μείνει τίποτα όρθιο και ζωντανό σε αυτό τον οχετό του τσιμέντου που 6 εκατομμύρια ψυχές έχουν την τύχη (?) να ζούνε!
Είμαι όχι απλά συγκλονισμένος-στεναχωρεμένος,αλλά και γεμάτος με ερωτήματα όπως: γιατί?πόσο ακόμα?πότε θα πάψουν οι λίγοι να ωφελούνται εις βάρος των πολλών?
Η "ετοιμότητα" σας "κύριοι" υπευθυνοανεύθυνοι αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο στην παρακάτω εικόνα.
Καληνύχτα.
94820
Aggelos_SV
29/06/2007, 19:51
H καλύτερη τιμωρία τους θα είναι στις εκλογές.
ΜΑΥΡΟ ,όπως οι στάχτες και τα κάρβουνα, και μικρά κόμματα.
Μόνο έτσι θα τους τσούξει ,όταν θα δουν να τρίζουν οι καρέκλες τους , να χάνεται η εξουσία ( ασυδωσία) από τα χέρια τους.
Τότε μόνο θα νιώσουν αναλώσιμοι.Και έτσι πρέπει να είναι οι πολιτικοί , ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, αν δεν κάνουν την δουλειά του λαού να παίρνουν τον ΜΠΟΥΛΟ.
Aggelos_SV
29/06/2007, 20:33
:sad: .....την τελευταία φορά που είχα έρθει στο Δέλεαρ θυμάμαι μίλαγα με τον gcrook για την Πάρνηθα και το πόσο όμορφα είναι/ήταν εκεί πάνω.Ο Γιώργος δεν είχε πάει ποτέ όπως μου πε, και πάνω στην κουβέντα είπαμε να κανονίσουμε κάποια φορά μια συνάντηση τύπου ''Καλοπούλα'' στην Πάρνηθα.:sad:
Γιώργο ίσως να 'σαι και τυχερός που δεν ανέβηκες ποτέ , όσοι ζήσαμε και αγαπήσαμε το μέρος πονάμε...:sad: :sad:
Προσωπικά , δεν πρόκειται (μάλλον) να ξανανέβω, δεν αντέχω να δω ...
Έτσι ήταν.... (http://www.bafi.gr/index.php)
''Καλό πνίξιμο'' στους κατοίκους των γύρω περιοχών από τις μπόρες του φθινοπώρου...
να θυμηθούν να πάνε να πνιγούν και τα ανδρείκελα που ονομάζονται κρατικοί φορείς στον Κηφισσό όταν αυτός θα σπάσει στα σημεία που τον έχουν κλείσει, γιατί είναι σίγουρο ότι θα σπάσει..
Και καλό μας κάψιμο σε μας τους ''Αθηναίους'' , 50 C τα καλοκαίρια από δω και πέρα
Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
Η "ετοιμότητα" σας "κύριοι" υπευθυνοανεύθυνοι αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο στην παρακάτω εικόνα.
Καληνύχτα.
αυτη πονεσε τρομερα :sad: :sad: :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
:sad: .....την τελευταία φορά που είχα έρθει στο Δέλεαρ θυμάμαι μίλαγα με τον gcrook για την Πάρνηθα και το πόσο όμορφα είναι/ήταν εκεί πάνω.Ο Γιώργος δεν είχε πάει ποτέ όπως μου πε, και πάνω στην κουβέντα είπαμε να κανονίσουμε κάποια φορά μια συνάντηση τύπου ''Καλοπούλα'' στην Πάρνηθα.:sad:
Γιώργο ίσως να 'σαι και τυχερός που δεν ανέβηκες ποτέ , όσοι ζήσαμε και αγαπήσαμε το μέρος πονάμε...:sad: :sad:
Προσπαθουσα σημερα να καταλάβω πως ειναι δυνατον να νιωθω τοση στεναχωρια που "εχασα" κατι που δεν ειχα ποτε.:sick:
Καταλαβαινω πως νιωθετε εσεις που αγαπησατε το βουνο.
Δεν θα ηθελα να ειμαι στην θεση σας παιδες.
Υ.Γ Το απογευμα μιλησα με εναν φιλο μου πυροσβεστη (οχι δεν τον λενε Ορεστη...βλακ χιουμορ):blush:
Ακουστε παιδια τι μου ειπε να μεινετε καγκελο.
Μου ειπε οτι οι πυροσβεστες σε κατασταση αναγκης αν υπερβουν το κανονικο ωραριο τους που ειναι δεκαεξαωρο, και κανουν π.χ αλλη μια βαρδια οχταωρη, για αυτη την βαρδια πληρωνονται μονο 20 ευρω, που ειναι ξεφτιλισμενο ποσο για 8 ωρες πολυτιμης και σκληρης δουλειας, που θα μπορουσαν να προσφερουν σε καταστασεις εκτακτης αναγκης σαν την χθεσινη.
Και το να παλευεις ενα 24ωρο σερι με τις φλογες για αλλα 20 ευρω ειναι αυτοθυσια.
Ε λοιπον χθες πολλοι θελησαν να αυτοθυσιαστουν...και η Υπηρεσια τους τους ΕΔΙΩΞΕ να πανε στα σπιτια τους για 20 καλωγαμημενα ευρω.Και οι μαλακες οι πολιτικοι ειχαν το θρασος να εμφανιστουνε χθες.:sick:
jasondakar
29/06/2007, 22:13
οσο παει ποναει πιο πολυ
..
Και εκει που νομιζα οτι η Μ@Λ@ΚΙ@ μας εχει πιασει ΠΑΤΟ πλεον, εκει που σκεφτομουν το ποσο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΣ λαος ειμαστε, ηρθε κατι να μου δειξει οτι εκανα λαθος: ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.
Μεσα σε ολο αυτο το χαμο, εμφανιστηκε ενα VW Beetle διαφημιστικο της Red Bull, με τα χαζοχαρουμενα γκομενακια μεσα με το βυζι κ το μπουτι εξω, και βγηκαν εξω μεσα στην καλη χαρα και αρχιζαν να μοιραζουν Red Bull!
Καπου εκει εγω δεν αντεξα αλλο... Πηγα πιο περα και εκλαιγα...
:eyepop: απορω πως συγκρατηθηκες ρε φιλε .........πραγματικα ,πως δεν εκανες εγκλημα ?
αλλα δεν προκειται να γινει και τιποτα ........ολοι στα κρεμαστα τους ...........μεζονετα εχω ,εξοχικο εχω ,σκαφος εχω ,γυναικα εχω,μερσεντες εχω και γκομενα , .............πιτσα -κοκα κολα και βλεπω φωτιες στην τι βι ......στα γουστα ειμαι ...........:ZZZ: :ZZZ:
o_gavros
30/06/2007, 02:17
Μεταφορά απο την ιστοσελιδα της Ελευθεροτυπίας.
Τα λόγια τα μεγάλα
«Φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, εφαρμόζουμε το εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών»
Κ. Καραμανλής 13/3/2007
«Είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά θα τα καταφέρουμε, θα γλιτώσουμε το μπλακ άουτ»
Δημ. Σιούφας 28/1/2007
και το άρθρο (με μικρές διορθώσεις για να μην προσδοθεί κομματικός χαρακτήρας)
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 4 μήνες πριν δήλωνε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος
Δυστυχώς... εκαήκαμεν
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
Μπλακ άουτ και ανεξέλεγκτες πυρκαγιές δείχνουν για μία ακόμη φορά πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς. Η ΔΕΗ έδειξε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. Ο κρατικός μηχανισμός, έκπληκτος και αδύναμος μπροστά στις καταστροφές που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα, αποδείχθηκε εγκληματικά λίγος.
Και όμως! Ηταν μόλις πριν από τέσσερις μήνες που ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής δήλωνε από το Μαξίμου ότι το Εθνικό Σχέδιο για τις δασικές πυρκαγιές φέτος θα μπει σε εφαρμογή νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Η παρέμβασή του έγινε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε στις Βρυξέλλες για τις κλιματικές αλλαγές. Συγκάλεσε σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής και αφού οι αρμόδιοι υπουργοί του τον βεβαίωσαν για την κρατική ετοιμότητα βγήκε και έκανε δηλώσεις ο ίδιος για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα.
Και μια μικρή λεπτομέρεια: Λίγες ημέρες πριν, την 1η Μαρτίου, είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο των αμαρτωλών ομολόγων. Το σημερινό τραγικό αποτέλεσμα δείχνει ότι η σύσκεψη έγινε με έναν επικοινωνιακό στόχο και μόνο, τον αντιπερισπασμό, για να αλλάξει την ατζέντα. Γιατί αν είχαν ουσία τα όσα συζητήθηκαν και όντως υπήρχε σχέδιο, δεν θα ήταν στο σκοτάδι η μισή Ελλάδα, ούτε οι φωτιές θα έκαιγαν την Ελλάδα.
Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος επιχειρούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, το ίδιο και ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας. Τριάμισι χρόνια της «νέας διακυβέρνησης» καταγράφουν αλλεπάλληλα φάουλ:
1 Οι δεσμεύσεις μοιάζουν με γράμμα κενό. Στη θεωρία οι... κυβερνώντες είναι καλοί. Στην πράξη, όμως, χωλαίνουν. Δηλώνουν πανέτοιμοι, όταν όμως έρχεται η ώρα να εφαρμόσουν τα σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων αποδεικνύεται ότι σε κρίση βρίσκονται οι ίδιοι.
2 Υπάρχει σαφής αδυναμία συντονισμού και αλληλοκάλυψης μεταξύ των υπηρεσιών. Παίζουν το παιχνίδι «χαλασμένο τηλέφωνο», «απόψε αυτοσχεδιάζουμε» εις βάρος των πολιτών.
3 Υπάρχει ανεπάρκεια υπουργών και κρατικών αξιωματούχων, αλλά δεν ιδρώνει το αφτί κανενός διότι η «παραίτηση» απουσιάζει από το λεξιλόγιό τους. Πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι και βεβαίως ... ποτέ οι ίδιοι.
4 Ούτε τα παθήματα γίνονται μαθήματα. Η πολύπαθη ΔΕΗ κατέγραψε και άλλα «ανδραγαθήματα» στο ενεργητικό της. Το περιβόητο 48ωρο μπλακ άουτ σε Ιθάκη και Κεφαλονιά δεν έγινε αφορμή για να μετρήσει τις πληγές της. Τα βήματα που κάνει είναι είτε σημειωτόν είτε προς τα πίσω. Το ίδιο και η περιβόητη Πολιτική Προστασία. Η καμένη Χαλκιδική γρήγορα ξεχάστηκε!
5 Μεγαλόπνοες οι στρατηγικές του Κώστα Καραμανλή να μετατρέψει την Ελλάδα σε διεθνή ενεργειακό κόμβο με τις συμφωνίες που κάνει με τον Πούτιν, τον Ερντογάν και τους Ιταλούς για τους αγωγούς που θα περνάνε από το έδαφός μας. Οταν, όμως, υπάρχει αδυναμία διαχείρισης της καθημερινότητας του πολίτη, τα «μικρά» πνίγουν και τα μεγάλα.
περσινο,μικρη προσπαθεια αλλα αξιζει (http://www.youtube.com/watch?v=lyHv9Y3QnUM) :sad: :sad:
ολο λογια..βγαινουν κ βλογανε τα γενια τους οι βλακες..
(μετα το 3:20 αρχιζει ο διαλογος)
DimChios
30/06/2007, 02:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από OzZzZzY
περσινο,μικρη προσπαθεια αλλα αξιζει (http://www.youtube.com/watch?v=lyHv9Y3QnUM) :sad: :sad:
ολο λογια..βγαινουν κ βλογανε τα γενια τους οι βλακες..
(μετα το 3:20 αρχιζει ο διαλογος)
Ο Κανάκης μιά χαρα τα είπε!
Το αυτάκι του δεν ίδρωσε πάντως του μαλακα!
μητσο αν εχεις παρατηρησει αυτοι παντα τα δικα τους λενε.. δε πα να φωναζουν οι αλλοι?
κ ειδικα επειδη ερχονται εκλογες ακους οτι μ@λ@κι@ θες..
οπως ειπαν για τον ξυλοδαρμο των 2 μεταναστων στο αστυνομικο τμημα Ομονοιας οτι ενω εγινε περυσι το βγαλαν τωρα, ετσι να δεις που θα βγαλουν οτι οι εμπρηστες ειναι Νεοδημοκρατες και πως το κανουν για να πληξουν την κυβερνηση..ακουγεται γελοιο αλλα οτι κ να γινει το γυρνανε στο κομματικο αντικτυπο κ γραφουν το λαο στα.....@@ τους....ελεγαν σημερα στην τηλεοραση (δεν ξερω αν ισχυει..ευχομαι οχι) πως ηταν να γινουν προσληψεις πυροσβευστων αλλα αντιθετα εγιναν απολυσεις λογω......πολιτικων πεποιθησεων..
εχω ενα κολλητο φανταρο στην Αυλωνα και γαμω το κερατο τους στειλανε τους φανταρους να κανουν αναχωματα για να προστατεψουν το καζινο ενω το δασος καιγοταν :a31: :a31: :a31: :a018: :a018: :a023: :a023: :a023: :a023: :a023: :a023: :a023: ..
η hyatt ετοιμαζει προεκταση εγκατασεων..μηπως αυτο λεει κατι?:mad:
παραθετω αρθρο απο το νετ
"Tο συγκρότημα της Πάρνηθας, με τη σημερινή του μορφή, θα μείνει μέχρι τα μέσα του 2006, καθώς στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από ένα εντελώς καινούριο συγκρότημα ενσωματωμένο στο φυσικό περιβάλλον της Πάρνηθας. Tο συγκρότημα με νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα διαθέτει, επίσης, ένα σύγχρονο spa, ένα νέο καζίνο με 1.500 slot machines και 110 τραπέζια, συνεδριακούς χώρους, καφέ-μπαρ και εστιατόρια. O προϋπολογισμός της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.
Στα μέσα του 2005, η Hyatt Regency θα έχει ολοκληρώσει την αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος τελεφερίκ με ένα νέο που θα διαθέτει 20 καμπίνες συνεχούς ροής, χωρητικότητας 25 ατόμων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Eυρώπη σε σύστημα τελεφερίκ με κόστος άνω των 12 εκατ. ευρώ."
δεν ξερω τι κομπινες παιζονται, αυτο που ξερω ειναι οτι η Παρνηθα καηκε..
οσο για την ομορφια του δασους δειτε εδω (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=726949)
τελευταια φορα πηγα στους Ολυμπιακους για να δω την ορεινη ποδηλασια :sad:
Πάντως σ όλα τα forum συζητάνε για το τί μπορούν να κάνουν ώστε να βοηθήσουν στη μη οικοπεδοποίηση δασικών τμημάτων της Πάρνηθας και προστασίας απο οποιονδήποτε επιτήδειο.... καθώς και καταγραφή των ζημιών με φωτογραφικό υλικό .
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?t=3213
http://www.off-road.gr/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=125082#125082
Ίσως μπορούμε και εμείς να κάνουμε κάτι αντίστοιχο.... να οργανώνουμε κάποιες βόλτες κάθε 1-2 μήνες στο βουνό και να καταγράφουμε τι συμβαίνει ....
:wave2:
BELZEBOYLIS
30/06/2007, 08:33
Εδωσαν εξουσια σε οσους ειναι τραμπουκοι για να δερνουν το κοσμο, πουλησαν οσο μπορουσαν, γεμισαν τους λογαριασμους τους ναχουν βουνα στην Ελβετια να πηγαινουν για καθαρο αερα με τους απογονους τους, εδωσαν "αυξησεις" στους εργαζομενους και γλυψανε μεχρι αηδιας τα αρχιδια ολων στας "ευρωπας" !
Μας ταραξαν στο ψεμα και στο πολιτικαντισμο, "επιδορθωσαν" στα μετρα τους οτι αφησαν οι υπολοιποι
και μεις χαϊδευουμε τα γενια μας, ριχνουμε σταχτες στα μαλλια μας, γραφουμε ωδες για οτι χασαμε, αγκαλιαζομαστε και κλαιμε, κοιταμε τις αναμνησεις μας, λεμε το καημο μας αλλα το κελι μας δε μυριζει πια θυμαρι ..... μυριζει πτωμαϊνη ενος λαου που παρατησε τον αγωνα για κατι καλυτερο, παραδοθηκε στις τραπεζες και τις χοντροκοιλιες της πολιτικης των συμφεροντων και του γλυψιματος, εδωσε τη ψυχη του στους καθημερινους πωλητες εντυπωσεων και βιτρινας.....
Τελικα καλα να παθουμε
+1000
Τελικα καλα να παθουμε
:sad: :sad: :sad: :sad:
+1.000
Δεν έχω άλλη δύναμη παρά μόνο κάθε 4 χρόνια !!! :mad: