View Full Version : τι λεει το vstrom 1000;
reinmeister
29/06/2007, 13:04
επειδη συντομα θα αγορασει ενα τετοιο ο πατερας μου κι επειδη εγω δεν ξερω την τυφλα μου απο αυτα τα μαστοδοντα(μια ζωη supersport,enduro), θα θελα οι κατοχοι να μου πειτε τι λεει οδηγικα...που σας βολευει που σας κουραζει...με ποσα ταξιδευει ανετα χωρις προβληματα αερα κλπ...επισης τα οποια προβληματα σας εχει βγαλει να ξερω απο που θα ξεκινησω να λυνω...
η χρηση θα ειναι κατα βαση δικαβαλη με ταξιδια μεσαιων αποστασεων (200-300 χλμ),και κατι ψιλοπηγαινελα μεσα στην πολη...
σας ακουω...
edit...επειδη θα αγοραστει μεταχειρισμενο απο πιο ετος και μετα ειναι απροβληματιστο?
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
επειδη συντομα θα αγορασει ενα τετοιο ο πατερας μου κι επειδη εγω δεν ξερω την τυφλα μου απο αυτα τα μαστοδοντα(μια ζωη supersport,enduro), θα θελα οι κατοχοι να μου πειτε τι λεει οδηγικα...που σας βολευει που σας κουραζει...με ποσα ταξιδευει ανετα χωρις προβληματα αερα κλπ...επισης τα οποια προβληματα σας εχει βγαλει να ξερω απο που θα ξεκινησω να λυνω...
η χρηση θα ειναι κατα βαση δικαβαλη με ταξιδια μεσαιων αποστασεων (200-300 χλμ),και κατι ψιλοπηγαινελα μεσα στην πολη...
σας ακουω...
edit...επειδη θα αγοραστει μεταχειρισμενο απο πιο ετος και μετα ειναι απροβληματιστο?
Για μεταχείρο θα σου έλεγα από 04 και μετά...Θα τα ξεχωρίσεις εύκολα από την ρυθμιζόμενη μπροστά ζελατίνα...έχουν λύσει κάποια θεματάκια σε σχέση με τα παλιότερα...
Για τα υπόλοιπα τι να πω...ως πρώην κατοχός του θα σου πω ότι εκτός την περίπτωση κίνησης στο μποτιλιάρισμα όπου τα σκόρτσα του V2 ψιλοενοχλούν, κατ' άλλα είναι ένα θαυμάσιο μηχανάκι (για μένα κορυφαίο στην κατηγορία) που θα σε αφήσει ικανοποιημένο...Κάποια θεματάκια υπάρχουν με τον ψεκασμό και τα κολλάρα τροφοδοσίας (θέματα σωστής ρύθμισης κυρίως...) αλλά σαν μεταχειρισμένο προφανώς θα τα έχει λυμένα... Για λεπτομέρειες ψάξε στην αντίστοιχη κατηγορία...
spyrakos35
29/06/2007, 13:25
σας ακουω...
με ενα 650 θα κάνει την δουλειά του (αυτή που περιγράφεις πιο πάνω) καλύτερα απο το 1000 από πολλές απόψεις.....
....απλά.....
Cpt. Haddock
29/06/2007, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
.... (για μένα κορυφαίο στην κατηγορία) .....
Σε ποια κατηγορία ειναι κορυφαίο ρε συ;
:wacko:
makis206
29/06/2007, 13:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Σε ποια κατηγορία ειναι κορυφαίο ρε συ;
:wacko:
Σ'αυτή που ανήκει και ο Τίγρης σου !:evil:
:lol: :beer:
Cpt. Haddock
29/06/2007, 13:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Σ'αυτή που ανήκει και ο Τίγρης σου !:evil:
Α, σ' αυτη εινα κορυφαίο ε;
:p :p
εντάξει τότε... :wacko:
Σοβαρευτείτε........:evil: :evil: :evil:
:wave2:
Your local mod is watching :smokin: :D
Cpt. Haddock
29/06/2007, 13:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Your local mod is watching :smokin: :D
:blush: :D
reinmeister
29/06/2007, 13:44
οι ταχυτητες που ταξιδευει ο τερας ειναι 170-200...γι αυτο του προτεινα το 1000...το 650 φανταζομαι οτι εκει θα ειναι σκασμενο...
thanks για τις πληροφοριες...:beer: οτι αλλο εχετε ευχαριστηση σας ακουω...
p.s. theod μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος με το θεμα ψεκασμου?...να ξερω με τι εχω να κανω...
gixxerpap
29/06/2007, 13:47
το οτι φοραει τη μοτερουκλα του TLR, νομιζω οτι ειναι αρκετο....ειναι πραγματικα μια απο τις πιο ολοκληρωμενες μοτοσυκλετες, με μοναδικο ψεγαδι της, τα σκορταρισματα που αναφερθηκαν πιο πανω....ειναι λιγο δυστροπο μεσα στην κινηση....αν δεν του κανει, πες του μπαμπα να παρει την αφρικανα μου και να παρω εγω το v-strom:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
οι ταχυτητες που ταξιδευει ο τερας ειναι 170-200...γι αυτο του προτεινα το 1000...το 650 φανταζομαι οτι εκει θα ειναι σκασμενο...
thanks για τις πληροφοριες...:beer: οτι αλλο εχετε ευχαριστηση σας ακουω...
p.s. theod μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος με το θεμα ψεκασμου?...να ξερω με τι εχω να κανω...
Βασικα το 1000 και το 650 δεν εχουν μεγαλη διαφορα σε τελικη,μονο 10 χιλιομετρα νομιζω...Αλλα σιγουρα το 1000 θα τα παει πιο ξεκουραστα...
ΥΓ1: Ταξιδια με 200 με 650 ειναι απαγορευτικα,Καρδιτσα-Αλεξανδρουπολη τερμα γκαζι εκαψε 1.200 ml λαδι...:D :D
ΥΓ2:Ασε τα μαστοδοντα και απαντα στο αλλο θεμα με τα μαργαριταρια,θα σε βαρεσω...:rotflmao: :smokin:
makis206
29/06/2007, 13:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:blush: :D
Συγνώμη, αυτός για μια μέρα δεν ζήτησε μοντερατιλίκι ;:confused: :D :lol:
Στο θέμα μας, θα συμφωνήσω κι εγώ με τον spyrakos35.
Σύμφωνα με τη χρήση που περιγράφεις για το μηχανάκι, το 650άρι είναι υπεραρκετό και θα καλύψει απόλυτα τον πατέρα σου !
Δικάβαλος ταξιδεύει ανετότατα με ταχύτητες άνω των 150-160 χιλιομέτρων με το 650άρι ενώ με το 1000άρι δεν ανεβαίνει και τόοοοσο πολύ η μέση ωριαία ταχύτητά του.. το 1000άρι είναι πιο χρήσιμο και πιο άνετο στα μεγάλα ταξίδια, έχει περισσότερη δύναμη και ταξιδεύει ελαφρώς πιο ξεκούραστα απ'ότι το μικρό.
Όσο αναφορά την άνεση που προσφέρουν στους αναβάτες τους κυμαίνονται και τα δύο στα ίδια πλαίσια άρα ;
Για τη χρήση που αναφέρεις προτείνω το 650άρι με κλειστά τα μάτια.
:beer:
makis206
29/06/2007, 13:52
Ώπς τώρα το είδα αυτό :eyepop:
1000άρι δαγκωτό !:D
μην το ξεκwλώσουμε το μικρούλι.. :D :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
Βασικα το 1000 και το 650 δεν εχουν μεγαλη διαφορα σε τελικη,μονο 10 χιλιομετρα νομιζω...
ΔΕΝ είναι έτσι...Η κοντερίσια τελική τους είναι της τάξης των 20 χιλιομέτρων/ώρα - γύρω στα 200 ακουμπάει οριακά το 650 ενώ στις ίδιες συνθήκες το μεγάλο ακουμπάει ή ξεπερνάει ελαφρά τα 220...
Αλλά και αυτή η διαφορά ακόμα είναι πλασματική...Ο περιοριστής ιπποδύναμης που διαθέτει το μεγάλο Στρώμα στις 2 τελευταίες ταχύτητες (και ο οποίος ξεγελιέται άμα λάχει...) του στερεί "ηλεκτρονικά" καμμιά 10-15 αριά ακόμα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
ΔΕΝ είναι έτσι...Η κοντερίσια τελική τους είναι της τάξης των 20 χιλιομέτρων/ώρα - γύρω στα 200 ακουμπάει οριακά το 650 ενώ στις ίδιες συνθήκες το μεγάλο ακουμπάει ή ξεπερνάει ελαφρά τα 220...
Αλλά και αυτή η διαφορά ακόμα είναι πλασματική...Ο περιοριστής ιπποδύναμης που διαθέτει το μεγάλο Στρώμα στις 2 τελευταίες ταχύτητες (και ο οποίος ξεγελιέται άμα λάχει...) του στερεί "ηλεκτρονικά" καμμιά 10-15 αριά ακόμα...
Ναι,στο 650 ειχα δει 210 περιπου...Αλλα ετσι ειναι,το μεγαλο εχει κοφτη τελικης καπου εκει (ημαρτον),ο οποιος αν βγει το αφηνει να παει λιγο παραπανω...:)
spyrakos35
29/06/2007, 14:49
χασαμε το θεμα παιδιά.....
Ανηφόρα - κατηφόρα, με διπλό ή χωρίς, φορτωμένο ή μη.. δε θα καταλαβαίνεις καμία διαφορά!
Η ροπή του είναι εντελώς διαφορετική από του 650 όπως και η κατανάλωση του! (δε μαδιέται :a12: )
Τώρα άσε τους 650cc να ονειρεύονται ό,τι είναι ίδια και κατά τα άλλα να τους τρέχουν τα σάλια στα φανάρια! :)
94819
dirtbird
29/06/2007, 19:24
Τίποτα μωρέ, μερικές φορές πέταγε τα σώματα του ψεκασμού από τα κολλάρα.... :rolleyes: :rolleyes:
Ψιλοδιορθωνόταν με PC3 αλλά όχι εντελώς (του έκοβε το ρέψιμο-κλάσιμο). Μάλλον το'χουν φτιάξει τώρα, δεν τό 'χω παρακολουθήσει.
Πες του 'τέρα να πάρει Varadero ψεκαστό με ABS.
στο νέο άσπρο-μπλε-κόκκινο, κάτι σαν τον Linford Christi μετά την νίκη του στους ολυμπιακούς.... :D :D
Και τέλος πάντων....
what's the matter with you?
Όλο λάθος Honda διαλέγεις(ετε) :confused: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Τίποτα μωρέ, μερικές φορές πέταγε τα σώματα του ψεκασμού από τα κολλάρα.... :rolleyes: :rolleyes:
Ψιλοδιορθωνόταν με PC3 αλλά όχι εντελώς (του έκοβε το ρέψιμο-κλάσιμο). Μάλλον το'χουν φτιάξει τώρα, δεν τό 'χω παρακολουθήσει.
:D :D
:confused: :confused:
Σαν τα κανάλια κάνεις... Παλιοκατίνα... :nono:
Λοιπόν να δούμε πως έχουν τα πράγματα...
Η όλη ιστορία ξεκινάει με κάποιες αρυθμίες στο ρελαντί που αρκετά συχνά οδηγούσαν σε σβήσιμο....
Προσωπικά έχω ακούσει ότι σε χειρότερη βέρσιον του φαινομένου παρατηρούνταν δισταγμοί και μέχρι και σβήσιμο εν κινήσει του μοτέρ απο ξεκούμπωμα των κολλάρων τροφοδοσίας..Εμένα δεν έφτασε ως εκεί...
Το πρόβλημα διαγνώστηκε αμέσως (τα εξουσιοδοτημένα είναι ενήμερα...) και λύθηκε (κατά 90%) ως εξής στο σέρβις των 6.000χλμ...(επίτηδες τα αφήσαμε να γράψει τόσα ώστε να έχουν πατήσει οριστικά οι βαλβίδες).
Έγινε λοιπόν μια αλλαγή των κολλάρων ψεκασμού και ταυτόχρονα μια καλή ρύθμιση βαλβίδων. Όπως αποδείχτηκε οι βαλβίδες ήταν ΠΟΛΥ μακριά από τα προβλεπόμενα όρια χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε αν ήταν αρρύθμιστες από το εργοστάσιο ή αν ξερυθμίστηκαν σε αυτά τα χιλιόμετρα....
Με τις αλλαγές αυτές και με μια προσεκτική ρύθμιση του ρελαντί το πρόβλημα εξαφανίστηκε κατά 90%... και εννοώ ότι από την μιά οι στιγμιαίες πτώσεις του ρελαντί έγιναν πολύ πιο σπάνιες και από την άλλη η βύθιση του ρελαντί ήταν πολύ μικρή και σε εύρος και σε χρόνο, οπότε ο ψεκασμός προλάβαινε να διορθώσει αυτόματα πριν επέλθει το σβήσιμο...
Δηλάδή εξακολούθησαν αραιά και που (αλλά πολύ πιο σπάνια από ότι στην αρχή...) κάποιες αρρυθμίες (και το τονίζω...ΜΟΝΟ στο ρελαντί...), αλλά πλέον χωρίς καμμία πρακτική αξία... Ενδεικτικά, μέχρι τα 10-12.000 χλμ που έδωσα το μηχανάκι (δεν θυμάμαι ακριβώς..) δεν ξανασχολήθηκα με αυτό το θέμα ούτε και με κανένα άλλο...
Και μιλάω για 04-05 μοντέλα..δεν γνωρίζω αν στα πιο καινούργια έχει λυθεί από "μαμά"...
Το πρόβλημα λύθηκε όπως περιγράφω ΧΩΡΙΣ καμμία οικονομική επιβάρυνση μέσω εγγύησης (μόνο λάδια και κάτι φίλτρα του σέρβις πλήρωσα), με μόνη "θυσία" την παραμονή επί τριημέρου στο συνεργείο (γιατί δεν υπήρχαν εκεί διαθέσιμα καπελλώτα στο νούμερο που έπρεπε και έγιναν παραγγελία στον Σφακιανάκη) με αποτέλεσμα το μηχανάκι να κλειστεί απρογραμμάτιστα μέσα για 2 βράδια...
Αυτά τα ολίγα ....:D
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ...ΒΑΡΙΕΜΑΙ...:evil: :evil: :evil:
reinmeister
29/06/2007, 23:59
θενκς...απ οτι καταλαβαινω θα ασχοληθω ΚΑΙ με αυτο το μηχανακι...δεν θα ηρεμησω ποτε εγω...:mad: ...
φυσικα παντα λαθος χοντα...για παραδειγμα αν επαιρνα τωρα supersport η τυφλη μου επιλογη θα ηταν VTR 1000 SP2...:beer: :beer: το μοναδικο γιαπωνεζικο superbike παραγωγης αυτη την στιγμη κατ εμε...
spyrakos35
30/06/2007, 05:29
ξεχασες να πεις για τα tps.......
θενκς...απ οτι καταλαβαινω θα ασχοληθω ΚΑΙ με αυτο το μηχανακι...δεν θα ηρεμησω ποτε εγω...:mad: ...
δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να ασχοληθείς...αφού μιλάμε για μεταχείρο το πιθανότερο είναι να έχει ασχοληθεί ο προηγούμενος... :cool:
Έχει βρει 1000άρι ο 'τέρας και αν ναι τι μοντέλο τι extra και τι τιμή; :wave2:
reinmeister
07/07/2007, 13:01
ειδαμε κανα δυο αλλα δεν μου αρεσαν οποτε πηραμε καινουριο...κουτα λεμε κουτα...:rotflmao:
μεσα στην βδομαδα θα το χουμε και θα ποσταρω φωτο...μαυρο γκρι με καγκελα και βαλιτσα...
10.500 αντιπροσωπειας...
Αν ο πατερας σου ειναι 75 και κουρασμενος το β-στρομ ειναι οτι πρεπει...:smokin:
Αν οχι εχεις πολλες καλυτερες επιλογες!!
reinmeister
07/07/2007, 15:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Αν ο πατερας σου ειναι 75 και κουρασμενος το β-στρομ ειναι οτι πρεπει...:smokin:
Αν οχι εχεις πολλες καλυτερες επιλογες!!
αν πω οτι καταλαβα τι εννοεις θα πω ψεματα...οποτε...γινε λιγο σαφεστερος...
Ημουν σαφης, το Β-στρομμμμμ ειναι ενα βαρετο μηχανακι, αν ο ανθρωπος θελει ηρεμια-ξεκουραστα ταξιδια(νυστα) τοτε ειναι οτι πρεπει!
Αν πάλι κάποιος θέλει ένταση, παράνοια, να μάθει τη τέχνη του μηχανικού και να βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που αγόρασε μηχανή, αγοράζει ΚΤΜ και ξεμπερδεύει! (σιγά μη βαρεθεί)
Που να κλείσει το μάτι μετά.. γαρίδα, full αϋπνία γνωρίζοντας τα "μαδησιάτικα" που έχει να πληρώσει σαν έρθει το πρωί...
Υ.Γ. Α! ναι.. σωστά.. ξέχασα.. είναι και χωμάτινο!!! (αχ, τι τέλεια..!! :a07: )
ειδαμε κανα δυο αλλα δεν μου αρεσαν οποτε πηραμε καινουριο...κουτα λεμε κουτα...:rotflmao:
μεσα στην βδομαδα θα το χουμε και θα ποσταρω φωτο...μαυρο γκρι με καγκελα και βαλιτσα...
10.500 αντιπροσωπειας... Άντε καλορίζικο!! :beer:
Αυτά που είδατε σε τι τιμές έπαιζαν και με τι extra;
reinmeister
07/07/2007, 18:51
το σκεπτικο σου το καταλαβα,απλως δεν κολλαγε με το "εχεις" επιλογες...
γενικοτερα συνηθιζω να λεω οτι δεν υπαρχουν βαρετα μηχανακια(πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) αλλα βαρετοι ανθρωποι...διαλεγεις αυτο που εξυπηρετει καλυτερα τον σκοπο σου κι απο κει και περα προχωρας...να σου δωσω ενα παραδειγμα...
εχω δει ανθρωπους με varadero να πηγαινουν μονο για καφε, οπως επισης εχω δει αλλους να πηγαινουν με τα αυτια κατω...παντα με varadero...
εγω ας πουμε αρεσκομαι στο να στριβω...παρα ταυτα πηρα hayabusa διοτι με κουρασαν τα supersport και επιπλεον επειδη πλεον γουσταρω να κανω μια διαδρομη σαν ανθρωπος μαζι με την γυναικα η και μονος χωρις να θελω δυωρο σιατσου μετα για να ξεπιαστω...επισης γουσταρω να εχω βαρυ μηχανακι που να μην αισθανομαι οτι στην πρωτη ψιλολακουβα θα γινει χιλια κομματια...εξακολουθω βεβαια να πηγαινω Αη γιαννη και επιδαυρο απλως πλεον λιγο πιο χαλαρα...
ειλικρινα δεν το βαριεμαι καθολου...
thanks respect...2004 ηταν τα μοντελα κι επαιζαν στο 7αρι...απο βαλιτσες καγκελα κοτσαδορους κλπ ηταν κομπλε και τα δυο...το ενα ειχε κατι τζογους στο μοχλικο και το αλλο ηθελε καδενιτσες εκκεντροφορων...εν ολιγοις κουρασμενα μηχανακια...οποτε ειπαμε καλυτερα για καινουριο...
Στην πιπιλα του respect δεν απανταω ειναι απλα κλασσικη
reinmeister δεν εχεις αδικο αλλα αλλιως θα χαρεις ενα μηχανακι στημενο και αλλιως ενα μηχανακι που απλα παει... Το Χαγια ειναι απο τα καλυτερα μηχανακια και ταιριαξε στο στυλ που ηθελες, Το στρομ απο την αλλη....
reinmeister
08/07/2007, 12:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Στην πιπιλα του respect δεν απανταω ειναι απλα κλασσικη
reinmeister δεν εχεις αδικο αλλα αλλιως θα χαρεις ενα μηχανακι στημενο και αλλιως ενα μηχανακι που απλα παει... Το Χαγια ειναι απο τα καλυτερα μηχανακια και ταιριαξε στο στυλ που ηθελες, Το στρομ απο την αλλη....
γι αυτο το πηρε ο πατερας κι οχι εγω...να καθονται μαζι με την μανα στις πολυθρονες και να χαζευουν το τοπιο...:beer: