View Full Version : Έσπασε το κράνος!!!
Προχτές το βράδυ είχα παρκαρισμένο το μηχανάκι έξω από οινοπνευματοποτείο και το κράνος πάνω στο τεπόζιτο. Μεθυσμένος θαμώνας βγαίνοντας από το μαγαζί σκοντάφτει σε παρκαρισμένο ποδήλατο και κάνει βουτιά πάνω στο μηχανάκι, το οποίο και για λίγο δε βρέθηκε ξάπλα. Το κράνος όμως πέφτει και σκάει με το πάνω μέρος στην άσφαλτο. Το αποτέλεσμα να γίνει σαν τσουγκρισμένο αυγό με ένα σπάσιμο διαμέτρου 8 εκ. (φωτό).
Και ρωτάω:
Αν ένα κράνος 1200 γραμμαρίων και 436 ? πέφτει από ύψος 1 μέτρο και παθαίνει τέτοια ζημιά, τι θα γίνει αν πέσει όταν υπάρχει μέσα του κεφάλι?
Τι θα γίνει σε πρόσκρουση σε σταθερό αντικείμενο με κάποια χλμ/ώρα?
Οι πιστοποιήσεις και τα λοιπά νουμεράκια πάνω του δεν αφορούν αντοχή σε κρούση?
Εγγυήσεις υπάρχουν στα κράνη και τι αφορούν?
Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία και αν ναι βρήκε καμιά άκρη?
Τι μπορώ να κάνω?
Απαντήσεις του τύπου κόλλησέ το με σελοτέϊπ ή βγάλε το κομμάτι που έπασε και κάντο θερινό δεν θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα :nono:
Νάστε καλά και πάντα όρθιοι. :wave2:
Υ.Γ. Το κράνος είναι ενός έτους γνωστής εταιρίας.
BELZEBOYLIS
30/06/2007, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vorios
Προχτές το βράδυ είχα παρκαρισμένο το μηχανάκι έξω από οινοπνευματοποτείο και το κράνος πάνω στο τεπόζιτο. Μεθυσμένος θαμώνας βγαίνοντας από το μαγαζί σκοντάφτει σε παρκαρισμένο ποδήλατο και κάνει βουτιά πάνω στο μηχανάκι, το οποίο και για λίγο δε βρέθηκε ξάπλα. Το κράνος όμως πέφτει και σκάει με το πάνω μέρος στην άσφαλτο. Το αποτέλεσμα να γίνει σαν τσουγκρισμένο αυγό με ένα σπάσιμο διαμέτρου 8 εκ. (φωτό).
Και ρωτάω:
Αν ένα κράνος 1200 γραμμαρίων και 436 ? πέφτει από ύψος 1 μέτρο και παθαίνει τέτοια ζημιά, τι θα γίνει αν πέσει όταν υπάρχει μέσα του κεφάλι?
Τι μπορώ να κάνω?
Απαντήσεις του τύπου κόλλησέ το με σελοτέϊπ ή βγάλε το κομμάτι που έπασε και κάντο θερινό δεν θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα :nono:
Τα κράνη είναι σχεδιασμένα να αποδίδουν όταν έχουν το κεφάλι μέσα !!!! :blush: :lol:
Επίσης έχε στο νου σου ότι το κράνος είναι μίας και μόνο χρήσης ! Οπότε θέλεις καινούργιο κράνος μάστορα !!!
saratoga
30/06/2007, 12:50
Δωσε και μαρκα...??? :nono:
kiriakost
30/06/2007, 13:28
Απο την φώτο και μόνο , δεν πιστοποιείτε ζημιά στο κράνος , αλλά μόνο στο χρώμα του .
Το κράνος ορθά λαστιχάρησε απορροφώντας την κρούση , δεν κομματιάστηκε .
το κράνος είναι μίας και μόνο χρήσης
Τι σημαίνει αυτό μάστορα , οτι εαν πέσω ..... και χτυπήσει μια φορά το κράνος κάτω , στα επόμενα τουμπίδια ώσπου να σταματήσω , θα πρέπει να έχω μαζί μου αλλα 10 κράνοι , ένα για κάθε πρόσκρουση ??
Το στενάχωρο είναι οτι δεν υπάρχουν εμπειρογνώμονες , να πιστοποιούν την κατάσταση ενος κράνους , αποτέλεσμα ο φόβος οτι μπορεί , η όχι, να κριθεί , ενα κράνος ως ικανό , να μας κάνει , να τα πετάμε .
Ούτε αυτό όμως, είναι σωστό !!
BELZEBOYLIS
30/06/2007, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Απο την φώτο και μόνο , δεν πιστοποιείτε ζημιά στο κράνος , αλλά μόνο στο χρώμα του .
Το κράνος ορθά λαστιχάρησε απορροφώντας την κρούση , δεν κομματιάστηκε .
Τι σημαίνει αυτό μάστορα , οτι εαν πέσω ..... και χτυπήσει μια φορά το κράνος κάτω , στα επόμενα τουμπίδια ώσπου να σταματήσω , θα πρέπει να έχω μαζί μου αλλα 10 κράνοι , ένα για κάθε πρόσκρουση ??
Το στενάχωρο είναι οτι δεν υπάρχουν εμπειρογνώμονες , να πιστοποιούν την κατάσταση ενος κράνους , αποτέλεσμα ο φόβος οτι μπορεί , η όχι, να κριθεί , ενα κράνος ως ικανό , να μας κάνει , να τα πετάμε .
Πόσες τούμπες τρως σε μια βόλτα ;;;;;:) :lol: :rotflmao:
Όταν χρειαστείς το κράνος σου πραγματικά , δεν νομίζω να συνεχίσεις την βόλτα σου
( τουλάχιστο όχι με την μοτο σου… με ασθενοφόρο ίσως)! ! :wave2:
kiriakost
30/06/2007, 14:11
άστο καλύτερα ,
αυτός νομίζει
αυτοί νομίζουν
αυτά νομίζουν
ώ νομίσματα .. :wave2:
Δέν χρειάζεται κανένας εμπειρογνώμονας για αυτή την δουλειά, γιατί απλά
ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές κρανών, αναφέρουν ότι πάντα το κράνος μετά από
πτώση - μικρή, μεγάλη ή και από στατική - χρειάζονται άμεση αλλαγή γιατί
απλά δεν μπορούν να εγγυηθούν για την συνοχή του υλικού από το οποίο
είναι κατασκευασμένο το κράνος...:beer:
Όσο για το τί είναι σωστό και τί λάθος, απλά αναλογίσου άν θα εμιστευόσουν
το κεφάλι σου σε ένα ήδη χτυπημένο κράνος...
Και ρωτάω:
Τι μπορώ να κάνω?
Υ.Γ. Το κράνος είναι ενός έτους γνωστής εταιρίας.
Θα σου προτεινα αν δεν θελεις να το αποσυρεις εντελως να το εχεις καβατζα για καποιον συνεπιβατη η να το χρησιμοποιεις μονο εντος πολεως, και αυτο μονο που σε περιπτωση που το δευτερο (καινουργιο) και καλο κρανος που θα αγορασεις, δεν θα μπορεις σε καποιες περιπτωσεις να το παρεις μαζι σου (αφυλακτο σε παραλια) κτλ κτλ.
Σε γενικες γραμμες ξεγραψε το λιγο-πολυ.
kiriakost
30/06/2007, 16:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostom
Δέν χρειάζεται κανένας εμπειρογνώμονας για αυτή την δουλειά, γιατί απλά
ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές κρανών, αναφέρουν ότι πάντα το κράνος μετά από
πτώση - μικρή, μεγάλη ή και από στατική - χρειάζονται άμεση αλλαγή γιατί
απλά δεν μπορούν να εγγυηθούν για την συνοχή του υλικού από το οποίο
είναι κατασκευασμένο το κράνος...
Αρα λόγο ελλείψεως από ανεξαρτήτους εμπειρογνώμονες , ο κάθε ένας κατασκευαστάκος , τραγουδάει οτι θέλει , και εμείς πρέπει να το φάμε . !! ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostom
Όσο για το τί είναι σωστό και τί λάθος, απλά αναλογίσου άν θα εμπιστευόσουν
το κεφάλι σου σε ένα ήδη χτυπημένο κράνος...
Και βέβαια θα το φορούσα , εαν έκρινα οτι θα άντεχε ... και θα έκρινα , με τον ίδιο τρόπο , που κρίνω εαν τα τακάκια μου είναι φαγωμένα , εάν τα λάστιχά μου είναι φαγωμένα , κλπ κλπ
Και βέβαια θα το φορούσα , εαν έκρινα οτι θα άντεχε ... και θα έκρινα , με τον ίδιο τρόπο , που κρίνω εαν τα τακάκια μου είναι φαγωμένα , εάν τα λάστιχά μου είναι φαγωμένα , κλπ κλπ
Δηλαδη;
catmaster
30/06/2007, 16:46
Αρα λόγο ελλείψεως από ανεξαρτήτους εμπειρογνώμονες , ο κάθε ένας κατασκευαστάκος , τραγουδάει οτι θέλει , και εμείς πρέπει να το φάμε . !! ?
Έχω ένα πολύ καλό VEMAR ... περίπου επτά ετών .... εμφανισιακά είναι σαν καινούργιο .. μόνο τα μαξιλαράκια έχουν κάτσει λίγο , και αυτά αλλάζονται με καινούργια...
Το φορούσα για περίπου τέσσερα συναπτά έτη ... σε ήλιο και βροχή και κρύο και ζέστη....
Εσύ συνάδελφε μοτοσικλετιστή θα το φορούσες ξανά ;;
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δηλαδη; Α! εισαι και μπουμπούνας!!
απλά, αμα μετα το γδάρσιμο έχει 2mm 'ψωμί' ακόμα, αντέχει για πέσιμο με 47,6χλμ ακόμα πρίν την αλλαγή.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Το φορούσα για περίπου τέσσερα συναπτά έτη ... σε ήλιο και βροχή και κρύο και ζέστη....
ναι! αλλά μές το σπίτι, γιατί βόλτα δεν έχεις πάει τα τελευταία 4 χρόνια :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
SPORAKIAS
30/06/2007, 16:55
οι ιδιες οι εταιριες εχουν εμπειρογνωμονες και κανουν τεστ στα κρανοι τους και ετσι συμπερενουν οτι μετα απο μια πτωση δεν ειναι καλο να το φορας...
και ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν ανεξαρτητοι εμπειρογνομωνες..?
οι σημανσεις που φερνουν τα κρανοι ειναι απο τετοιους οργανισμους....οι οποιοι κανουν τεστ με προσκρουσεις κ.λ.π και ετσι βγαινουν τα συμπερασματα...
και στην τελικη γιατι να μην πιστεψεις την εταιρια...??:confused: ....αν παρεις ενα μπουκαλι γαλα και λεει ο κατασκευαστης οτι ληγει στις 2/7/2007 και φτασει εκεινη η μερα αλλα το γαλα μυριζει μια χαρα ...εσυ θα το πεις..???δεν θα κανεις αυτο που λεει ο κατασκευαστης..??
τωρα αν πω την αποψη μου θα με πειτε μλκααα
οποτε την κρατω για μενα.
τωρα τι θα μου κανει το κρανος στον αυχαινα αν πεσω σε σταθερο σημειο δεν ξερω
ααα το δικο μου που εχει γρατζουνιες απο το πεσιμο "πειραζει" που το φοραω;;
SPORAKIAS
30/06/2007, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
κανενας δεν θα σε πει @@.... :winka:
πες τη...πεσ τη... :D
εχεις δικιο...σε αυτο ομως δεν υπαρχουν πολλα πραγματα να κανουμε....εκτος απο το μπουφαν με τον αεροσακο που προστατευει και τον αυχενα αλλα και τις πλατες που φτανουν μεχρι τον αυχενα....στην τελικη ομως πιο πολλες φορες εχει σωσει εναν ανθρωπο το κρανος παρα εχει σκοτωσει... :winka:
δεν σου λενε οτι ειναι 100% σιγουρο οτι εχει αχρηστευτει αλλα προτεινουν να αλλαχτει... :wave2:
ειδες που τα λεω εγω
δεν ειπα σε καμια περιπτωση να μην φοραμε κρανος
(αν και με 40 βαθμους στην Αθηνα περισοτερες πιθανοτητες εχεις να παθεις θερμοπληξεια παρα ατυχημα)
δεν γουσταρω ομως τις θεωριες ... ακουμπησε κατω το κρανος ... πρεπει να το αλλαξεις
το δικο εσωσε το κεφαλι μου με 120 χλμ αλλα δεν χτυπισε .... εχει μονο γρατζουνιες και πολυ απλα τις βλεπεις, δεν θελει πολυ σκεψη.....
απο την αλλη την κρουση την αποροφα το εσωτερικο (οχι τα μαξιλαρια) του κρανους και οχι τοσο το εξωτερικο που τα υλικα του παιζουν ρολο στο βαρος αλλα και στο πως ειναι "πλεγμενο" για να μην σπασει μιλαω για φαιμπερ κλπ
δεν ειναι τυχαιο πως ολα τα τεστ ειναι στ 50 χλμ περιπου
οποτε τα ακριβα κρανη εκτος απο το σχεδιο και την ποιοτητα μας παρεχουν καλη αεροδυναμικη για να μην πονα ο αυχενας μας .... και τιποτα παραπανω
φυσικα μιλαμε για κρανη και οχι για γιο-γιο τυπου αντι-μπατσινγκ-κοντρολ
kiriakost
30/06/2007, 17:28
Απο οτι βλέπω η συζήτηση πήρε σοβαρή τροπή προς το χούμορ , κρανοι - γελάδες - γάλατα - μερέντα - ραπανάκια .
Τα βάζουμε όλα μαζί και χτυπάμε το κοκτέιλ .. :lol:
απο την αλλη η καλυτερη λυση ειναι αυτη
94841
δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα :D
άστη να παίρνει και αέρα :D
οτι θα σου κάνει και η μπότα όταν χτυπάς στο μπούτι δλδ τιποτα :D
δεν χρειάζεται να ανησυχείς, έτσι και αλλιώς είναι καμένο το μέσα:rotflmao: :rotflmao:
Απο οτι βλέπω η συζήτηση πήρε σοβαρή τροπή προς το χούμορ , κρανοι - γελάδες - γάλατα - μερέντα - ραπανάκια .
Τα βάζουμε όλα μαζί και χτυπάμε το κοκτέιλ .. :lol: τωρα εσυ σπαμάρεις????:mad:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Α! εισαι και μπουμπούνας!!
απλά, αμα μετα το γδάρσιμο έχει 2mm 'ψωμί' ακόμα, αντέχει για πέσιμο με 47,6χλμ ακόμα πρίν την αλλαγή.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σορι ρε φιλε ειχε χαλασει το κομπιουτερακι μου.:rotflmao:
τωρα εσυ σπαμάρεις????:mad:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ποιος εγω!!!!!!!!
τι να σου κανω που δεν θελω να σε εκθεσω:rotflmao:
ποιος εγω!!!!!!!!
τι να σου κανω που δεν θελω να σε εκθεσω:rotflmao: ΔΛΔ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ???:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
ΔΛΔ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ???:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
αν μου πεις τι εκανε αυτος στον γαμο
94847
δεν θα πω ποιος ειναι αυτος ο "ανδρας" αλλα ουτε η κυρια που δεν θελει να τον ξερει:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Thanx guys για τις διαφωτιστικές απαντήσεις και για τις ακόμα ποιο σχετικές φωτογραφίες :lol:
Πάντως πέρα από πλάκα και διαβάζοντας και άλλα σχετικά θρέντς κατάλαβα ότι ΚΑΛΩΣ έπαθε ότι έπαθε το κράνος, δλδ που το κέλυφος παραμορφώθηκε από την κρούση κάνοντάς την "πλαστική", άρα είναι όντως κάλο κράνος, μάλλον ήταν. :bigcry:
Thanx guys για τις διαφωτιστικές απαντήσεις και για τις ακόμα ποιο σχετικές φωτογραφίες :lol:. :bigcry:
τωρα να σου πως δεν εχεις δικιο!!!!
εχεις οποτε...........
ξεχασα τη φωτο :a021:
θα φας ban ρε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:a021:
θα φας ban ρε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
βρηκα καλυψη το θεμα με το κρανος:rotflmao:
Κανονικά το κράνος πρέπει να αντικαθίσταται μετά από κάθε πτώση σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Υπάρχουν όμως κάποια όρια ανοχής όπως σε όλα τα θέματα. Είναι πολλοί που έχουν αντικαταστήσει το κράνος τους μετά από πτώση στο... σαλόνι του σπιτιού τους πάνω στο χαλί ας πούμε; Δε συζητάμε βέβαια για περιπτώσεις ατυχήματος, ακόμα και αν δεν υπάρχει εμφανής φθορά, εφόσον ενεπλάκη το κεφάλι πάει να πει πως το κράνος έκανε λίγο η πολύ τη δουλειά του.