Σύνδεση

View Full Version : Ανεξηγητος θορυβος...

Dimitris76
02/07/2007, 12:02
Παιδια μετα το πρωτο service των 10,000 ακουω ενα βουητο (αλλες φορες λιγοτερο αλλες περισσοτερο) γυρω στα 75-90 χ.α.ω.

Ακουγεται σαν αεροδυναμικος θορυβος αλλα δεν ειναι. Δεν εχει σχεση με τις στροφες του κινητηρα και ακουγεται κυριως οταν κλεινω ελαφρως το γκαζι...

Κατι πρεπει να ειναι σχετικο με μεταδοση φανταζομαι - δηλαδη απο το κιβωτιο και περα... κιβωτιο?? αλυσιδα?? κανα ρουλεμαν??

το πλακωσα στα λαδωματα γενικως αλλα δεν αλλαξε κατι... σημερα στο συνεργειο ειδε την αλυσιδα και μου ειπε οτι το μποσικο ειναι ΟΚ, τη λαδωσε παλι... αλλα τα ιδια...

εχετε καμια ιδεα???

Nostra
02/07/2007, 12:06
μηπως αλλαξες τακακια?

Dimitris76
02/07/2007, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
μηπως αλλαξες τακακια?

οχι ακομα... εχει γραψει 11,700 χλμ.

OldMan
02/07/2007, 12:48
Αντλία βενζίνης, ίσως ??? :confused:

Yannis37
02/07/2007, 15:04
αν έχεις αλλάξει γρανάζι μπροστά ειναι αυτό

Dimitris76
02/07/2007, 15:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Yannis37
αν έχεις αλλάξει γρανάζι μπροστά ειναι αυτό

οχι ρε παιδια τι γραναζι να εχω αλλαξει ??? 1 χρονο το εχω το μηχανακι και 1ο σερβις ηταν...

:confused:

MikeG
02/07/2007, 15:48
Λάστιχα..?

:wave2:

Dimitris76
02/07/2007, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Λάστιχα..?

:wave2:

λαστιχα μαμα ΒΤ-020 - δεν νομιζω οτι αυτα προκαλουν το θορυβο... ειμαι πεπεισμενος οτι κατι εχει να κανει με την αλυσιδα η τη ροδα - κατι εκει πισω ειναι... :sad:

fazer - hucker
04/07/2007, 16:53
Εξατμιση!!!!!
Όταν αφηνεις το γκαζι ακους το θόρυβο που κανει ο καταλύτης και τα υπολοιπα που υπάρχουν για να προστατευουν για τους ρύπους.Αν δεν είναι αυτό τράβα το για έλεγχο.Δοκίμασε επίσης όταν θα αλλάξεις λάδια να του βάλεις αντί για 20-50, 10-40.Θα ακούσεις τρομερή διαφορά στον τρόπο που λειτουργεί ο κινητήρας.

:beer: :confused:

H.A.Balafoutre
04/07/2007, 18:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dimitris76
Παιδια μετα το πρωτο service των 10,000 ακουω ενα βουητο (αλλες φορες λιγοτερο αλλες περισσοτερο) γυρω στα 75-90 χ.α.ω.

Ακουγεται σαν αεροδυναμικος θορυβος αλλα δεν ειναι. Δεν εχει σχεση με τις στροφες του κινητηρα και ακουγεται κυριως οταν κλεινω ελαφρως το γκαζι...

Κατι πρεπει να ειναι σχετικο με μεταδοση φανταζομαι - δηλαδη απο το κιβωτιο και περα... κιβωτιο?? αλυσιδα?? κανα ρουλεμαν??

το πλακωσα στα λαδωματα γενικως αλλα δεν αλλαξε κατι... σημερα στο συνεργειο ειδε την αλυσιδα και μου ειπε οτι το μποσικο ειναι ΟΚ, τη λαδωσε παλι... αλλα τα ιδια...

εχετε καμια ιδεα???

Κοίτα, όταν περνάνε τα χιλιόμετρα και ο καιρός που έχεις την μηχανή στην ιδιοκτησία σου (συνήθως κάνοντας χιλιόμετρα)....εκ των πραγμάτων δεν θα είναι σαν καινούρια δηλαδή παρθένα και σφικτή. Θα ξεχειλώσει λίγο και δεν θα σου αρέσει το ίδιο.

Πιθανώς να είναι ο ήχος που κάνει η αλυσίδα περιμένοντας για λάδομα.

Πιθανώς να είναι το γραναζάκι το εμπρός, διότι στα Fazer κάτι είχαν πει για το εμπρός, οπότε ένα τσέκ απλώς και μόνον θα βηθήσει.

Πιθανώς να είναι τα λάστιχα. Ειδικά το πίσω, στα 12000χλμ που το άλλαξα εγώ, έναν θόρυβο θα τον κάνει.

Πιθανώς να μην είναι τα τακάκια, αλλά αν τα τσέκαρε στο σέρβις, ας τα ξανατσεκάρει.

Αντλία βενζίνης....να θυμίσω στον σεβαστό Oldman, πως τα Yamaha Fazer δεν είναι ΚΤΜ.

Πιθανώς να μην είναι και τίποτα, διότι στα 37000χλμ μετά από 2+χρόνια, το μοτέρι είναι άψογο και ποτέ μα ποτέ δεν ασχολήθηκα με θορύβους και άλλα τέτοια φαιδρά.

Καλό είναι να προσπαθήσεις να μιλήσεις με το συνεργείο όπου πάς, αλήθεια είναι εξουσιοδοτημένο?, ώστε με ηρεμία να του δόσεις να καταλάβει σε ποιό σημείο και πως ακριβώς εμφανίζεται ο θόρυβος. Σίγουρα ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να είναι, αλλά σε αυτό το μοντέλο αν το έστρωσες σωστά και δεν το πίνεις κάθε μέρα....με σούζες 1ης και το γκάζι στο στόπ, πάλι τίποτα δεν θα πάθει...αλλά για τον φόβο των ιουδαίων, δεν παθαίνει τίποτα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από fazer - hucker
Εξατμιση!!!!!
Όταν αφηνεις το γκαζι ακους το θόρυβο που κανει ο καταλύτης και τα υπολοιπα που υπάρχουν για να προστατευουν για τους ρύπους.Αν δεν είναι αυτό τράβα το για έλεγχο.Δοκίμασε επίσης όταν θα αλλάξεις λάδια να του βάλεις αντί για 20-50, 10-40.Θα ακούσεις τρομερή διαφορά στον τρόπο που λειτουργεί ο κινητήρας.

:beer: :confused:

Για να πως την αλήθεια, αυτά 1η φορά τα διαβάζω και δεν τα έχω ακούσει ποτέ. Όσο για τα λάδια.....παντογνώστες μου, εγώ από την αρχή βάζω τα λάδια της μαμάς Yamaha, Yamalube και χειμώνα-καλοκαίρι, τάπα εκτός πόλης-για λύπηση εντός και το μοτέρ κελαηδάει. Βγάζει κι 90 τροχό στοκ.

tdm900
05/07/2007, 08:11
Φιλαράκι...απο την περιγραφή που κάνεις θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τον μπροστινό τροχό σου.Λύνοντας τον τροχό, στο κέντρο του πρέπει να υπάρχουν εκατέρωθεν δύο πλαστικοί αποστάτες.
Σε ένα ΤDM 850 (λογικά ίδια θα είναι)ενός φίλου αυτοί οι αποστατες ήθελαν γρασάρισμα.Και έκανε ακριβώς αυτό που περιγράφεις....φαινόταν αεροδυναμικός θόρυβος.Το γρασάραμε και τέλος.:wave2:

Dimitris76
06/07/2007, 12:39
Ευχαριστω ολους.

Σε εξουσιοδωτημενο το πηγαινω - το ξαναπηγα και το πηγε βολτα ο τυπος και μου ειπε οτι θελει ψαξιμο.

Αυτος νομιζει τα ιδια με μενα - δηλαδη η αλυσιδα η ρουλεμαν η γραναζι.
Θα το παω την Τριτη γιατι δεν προλαβαινε (θελει λυσιμο κλπ) και ηταν πνιγμενος.

Ελπιζω να βγαλω ακρη συντομα.

sotosfz6
06/07/2007, 13:09
μεχρι τα 39000χλμ ολο καινουριους θορυβους ακουγα..ήταν η ιδέα μου....τσεκαρε το σε μηχανικο...μην εκπλαγεις εαν δεν εχει τπτ

nikos_t
28/01/2008, 20:18
Φιλε καλησπερα,
δοκιμασε να κρατησεις σταθερη τη μανετα του συμπλεκτη,καλητερα σταματημενος στο διπλο σταντ.Λογικα ο θορυβος που ακους ειναι απο τα μποσικα της μανετας

gousgoun_69
28/01/2008, 21:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Όσο για τα λάδια.....παντογνώστες μου, εγώ από την αρχή βάζω τα λάδια της μαμάς Yamaha, Yamalube και χειμώνα-καλοκαίρι, τάπα εκτός πόλης-για λύπηση εντός και το μοτέρ κελαηδάει. Βγάζει κι 90 τροχό στοκ.

Εχει και διυλιστήριο η Yamaha στην Iwata και φτιάχνει λάδια ?

:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:

cult
20/02/2008, 17:11
Σιγουρα δεν εισαι τρελος παντως, και ουτε κι εγω!Ακουγα αυτο το βουητο που λες, αλλα η μηχανη ποτε δεν εβγαλε καποιο προβλημα, ουτε η εξατμιση.Δεν το ψαξα οσο εσυ, αλλα ειλικρινα μου την εσπαγε, ασε που οταν φοραγα το κρανος ακουγοταν και πιο εντονα (μεχρι και το κρανος νομιζα οτι φταιει στο τελος) :look:
Αν δεν ακουγεται στο ρελαντι, τοτε απλα συνηθισε το :)