View Full Version : Βόλτα με φεγγάρι
Sotirios
03/07/2007, 07:26
Από καιρό ήθελα να κάνω φωτογραφική βόλτα με την μηχανή με παρέα το φεγγάρι, είχε τύχει με το αυτοκίνητο αρκετές φορές αλλά με την μηχανή όπως θα ξέρετε είναι το κάτι άλλο. Στο πήγαινε δεν είχε ανατείλει καλά το φεγγάρι οπότε δεν είχα παρέα μέχρι που έφτασα σε θάλασσα στο σκουτάρι.
95092
Sotirios
03/07/2007, 07:27
Λίγο παρακάτω πορεία προς κότρωνα
95093
Sotirios
03/07/2007, 07:27
Μία ακόμη έκδοση στο ίδιο σημείο
95094
Sotirios
03/07/2007, 07:28
....
95095
Sotirios
03/07/2007, 07:29
με φόντο την θάλασσα
95096
:beer:
Τι μας κάνεις πρωί - πρωί;;;;
Πολύ καλές φωτογραφίες!
Sotirios
03/07/2007, 07:34
φλομοχώρι και βάτα
95097
Sotirios
03/07/2007, 07:35
ζουμ στη χαλικιά του βάτα μια παραλία με πεντακάθαρα νερα και βότσαλο...
95098
Sotirios
03/07/2007, 07:42
Το πρόβλημα είναι οτι κάθε φωτογραφία διάρκεσε 5 λεπτά έβγαλα και κάποιες αποτυχημένες, οπότε η ώρα έφτασε γρήγορα 2 και είχα τουλαχιστον 1 ώρα δρόμο για το σπίτι. Μια γρηγορη για τέλος. Στην επιστροφή κλασικά (μου γίνεται πάντα στις φεγγαροβόλτες) με σταμάτησαν οι ασφαλίτες, όλα οκ ευγενέστατοι και συζητήσημοι, ρωτούσαν αν απάντησα πολλά κουνούπια στο δρόμο:lol:.
95099
:a18: :a20:
Καλημέρα φωτογράφε!!!
:wave2: :wave2:
makis206
03/07/2007, 07:48
Kαλά Σωτήρη οι φωτό για άλλη μια φορά αξίζουν χίλια :a27:
Ωπ λάθος ταμπέλα :uplate: :rotflmao:
:a19: εννούσα :D
Με ψηφιακή τις τραβάς ; Με πόσα Γιγαπίξελ ; :eyepop: :lol:
Τις επεξεργάζεσαι με κανένα πρόγραμμα μετά ;
Είναι κορυφαίες, όσο κι αν προσπάθησα δεν μπορώ να φέρω τόσο καθαρό αποτέλεσμα παρόλο που στα θέματα των φωτό τα πάω καλά νομίζω.
Και η βόλτα ήταν πολύ όμορφη, πάντα τέτοιες ομορφιές να ζεις και μακρυά από τα μπλόκα ! :lol:
:beer: :beer:
pissaman
03/07/2007, 07:50
Κορυφαίες φωτογραφίες!
Sotirios
03/07/2007, 07:55
τραβάω με ψηφιακή slr 6mp, εφόσον τα πας καλά στη σύνθεση θα σου είναι εύκολο αν πάρεις μια φωτο μηχανή τέτοιων δυνατοτήτων να δημιουργήσεις καλίτεχνήματα φωτογραφίες, και στη κρήτη είμαι σίγουρος οτι έχετε φανταστικά τοπία. :beer:
όσο για τα μπλοκα επειδή οι δρόμοι στη μάνη αυτές τις ώρες δεν έχουν καθόλου κίνηση σταματούν οτι κινείται, γι αυτό ρωτούσαν για κουνούπια να τα σταματήσουν και αυτά:lol: :lol:
Επεξεργασία σε μερικές από αυτές τις φώτο είναι 100% αναγκαία για να δημιουργηθούν, αφού σε αρκετές για να βγεί το αποτέλεσμα όπως το βλέπεις τράβηξα 3 με την ίδια σύνθεση και τις ένωσα
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sotirios
τραβάω με ψηφιακή slr 6mp.
Nikon D 70s ;
Φακό;
ΠΟΛΥ ωραιες (νυχτερινες) φωτογραφιες! :a18:
Παντα τετοια!
:smokin: :beer: :wave2:
makis206
03/07/2007, 08:06
τραβάω με ψηφιακή slr 6mp
Τώρα τά'πες όλα !
Ενώ εγώ κάθομαι και τυραννιέμαι με μια μ-750 που με 7 megapixels δεν φτάνει ούτε στο μισό την καθαρότητα των δικών σου φωτογραφιών, μα τι περίμενα να κάνω μ'εκείνη επιτέλους ;:lol:
Η επόμενη αγορά κατοχυρώθηκε :lol:
Ωραίος !
:beer: :beer: :beer:
Sotirios
03/07/2007, 08:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xapns
Nikon D 70s ;
Φακό;
nikon d50 φακός 18-55 τον κιτ και 70-300G, ούτε τρομερή μηχανη ούτε τίποτα ιδιαίτεροι φακοί για slr φωτογραφικές. Ασχολείσαι??:smilea:
nikon d50 φακός 18-55 τον κιτ και 70-300G, ούτε τρομερή μηχανη ούτε τίποτα ιδιαίτεροι φακοί για slr φωτογραφικές. Ασχολείσαι??:smilea:
Μια χαρά σύνολο είναι.
Ναι ασχολούμε αρκετά χρόνια.
Καταπληκτικες δε μπορω να πω τιποτε αλλο.... εδωσες ρεστα μεγαλε:wave2:
Αααααψογος!!!!!!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
SPORAKIAS
03/07/2007, 16:28
ωραιος ο σωτηρης....:beer: :beer: :beer:
Άψογος Σωτήρη, φανταστικές οι φωτό σου.:beer:
Εξαισιες οι φωτογραφιες σου!!!!!!!!
:wave2:
latris mixanis
03/07/2007, 20:10
Υπέροχες φώτο!!
raistlin
03/07/2007, 20:29
Oι φώτος είναι πανέμορφες μπράβο:) :)
Ταξιδευτής
03/07/2007, 21:05
Μπραβο συναδελφε! Πολυ καλες φωτογραφιες, εξαιρετικη εκθεση και καθαροτητα!
Τι τριποδι εβαλες; :)
airamhag
03/07/2007, 21:30
:a20: :a20: :a20:
θελουμε κ αλλες!!!
Νομίζω ότι το ξέρεις ότι οι φωτογραφίες σου είναι τρομερές!
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.
Απίστευτη δουλειά!
Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι την τρέλα σου και το πάθος σου μαζί μας.
:beer: :beer: :beer:
καταπληκτικές φωτογραφίες :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Αμα το έχει ο άνθρωπας:a47:
Εγώ πήρα πρόσφατα μια canon eos 350 το ψάχνω απο εδώ,το ψάχνω απο εκεί,έχω βγάλει κάποιες πολύ όμορφες φωτογραφίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να παίξω έτσι με τον φωτισμό.
πολλά :a18:
Sotirios
04/07/2007, 07:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Μπραβο συναδελφε! Πολυ καλες φωτογραφιες, εξαιρετικη εκθεση και καθαροτητα!
Τι τριποδι εβαλες; :)
Για πες τι εξοπλισμο έχεις, να γνωριστούμε οι φωτογράφοι μοτοσυκλετιστές να κάνουμε καμιά βόλτα με πυκνές στάσεις για φώτο. Φυσικά όποιος άλλος μη φωτογράφος θέλει ακολουθάει αρκεί να έχει την υπομονή:lol::lol::lol::lol:
Velbon 640 δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το νούμερο, ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά ακόμη και στη κορυφή του Ταϋγέτου. :winka:
Μιας και το αναφέρω αν βρίσκεται κανείς στα πέριξ λακωνίας στις 19 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη ανεβαίνουμε κορυφή, 2,5 ώρες φορτωμένοι γύρω στα 20 κιλα με τα απαραίτητα για διανυκτέρευση, 1,5ώρα με το νερό μόνο που σημαίνει οτι πριν νυχτώσει κατεβαίνεις. Βλέπουμε τις πυραμίδες (φωτεινές και σκιερές), καίμε τα λιβανια να μαστουρώσουμε και την άλλη μέρα το πρωί κατεβαίνουμε. Φέτος γίνεται και η πανελλήνια συγκέντρωση ορειβατικών συλλόγων στην κορυφή εκείνη την ημέρα οπότε όπως καταλαβαίνετε θα έχει πολύ κόσμο. Αν βρεθεί κανένας ενδιαφερόμενος σφυράει...
Έυχαριστώ όλους για τα σχόλια, απλώς μοιράζομαι κάτι όμορφο με εσάς όπως όλοι όσοι φωτογραφίζουν εδώ και ανεβάζουν ταξιδιωτικά χωρίς να έχω τον περιορισμό 1 photo upload την ημέρα όπως τα φωτογραφικά site, το point system τους (ο τρόπος λειτουργίας του με νευριάζει λίγο) και τα σχόλια τα οποία αναφέρονται μόνο σε ψυχρά τεχνικά
Sotirios
04/07/2007, 07:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από zubitos
καταπληκτικές φωτογραφίες :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Αμα το έχει ο άνθρωπας:a47:
Εγώ πήρα πρόσφατα μια canon eos 350 το ψάχνω απο εδώ,το ψάχνω απο εκεί,έχω βγάλει κάποιες πολύ όμορφες φωτογραφίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να παίξω έτσι με τον φωτισμό.
πολλά :a18:
Δεν είναι κάτι τρομερό .... Αγόρασε ένα ντεκλασε:lol: κάπως έτσι λέγεται ή υπέρυθρο χειριστήριο και ένα τρίποδα (δεν είναι ακριβά πράγματα) και κάνε εκθεσεις νύχτα με φεγγάρι 2 , 3, 4 λεπτά ή όσα θές, οι περισσότερες dslr αντέχουν σε εκθέσεις μέχρι 30 λεπτά. Αυτό που έχω κάνει εγώ είναι με ακούνητο το τρίποδα 3 φωτογραφίες μια με 6 λεπτά έκθεση μια με 3 και μια με 30δευτερα (αυτό όταν έχεις έντονα φώτα και σκοτεινες περιοχές στο καρέ σου). Με ένα προγραμματάκι τις ενώνω (η μια πάνω στην άλλη) και έτσι έχω μια φώτο με φωτισμένες τις σκοτεινές περιοχές και όχι κατασπρες καμμένες τις φωτεινές περιοχές.:wave2:
Δεν είμαι και ιδιαίτερα έμπειρος 3 χρόνια σχολούμαι και μπορώ να πω πως στη πορεία αναθεώρησα όλες τις απόψεις που είχα περι φωτογραφίας.
αν ασχολείσαι το χεις. Τα τεχνικά θέματα παντα κάποιος βρίσκεται να σου τα πεί.
........................
Μιας και το αναφέρω αν βρίσκεται κανείς στα πέριξ λακωνίας στις 19 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη ανεβαίνουμε κορυφή, 2,5 ώρες φορτωμένοι γύρω στα 20 κιλα με τα απαραίτητα για διανυκτέρευση, 1,5ώρα με το νερό μόνο που σημαίνει οτι πριν νυχτώσει κατεβαίνεις. Βλέπουμε τις πυραμίδες (φωτεινές και σκιερές), καίμε τα λιβανια να μαστουρώσουμε και την άλλη μέρα το πρωί κατεβαίνουμε. Φέτος γίνεται και η πανελλήνια συγκέντρωση ορειβατικών συλλόγων στην κορυφή εκείνη την ημέρα οπότε όπως καταλαβαίνετε θα έχει πολύ κόσμο. Αν βρεθεί κανένας ενδιαφερόμενος σφυράει...
.......................
Με χαρα διαπιστωνω οτι υπαρχουν κι αλλοι ορειβατες στο Φορουμ... :D
Δεν θα μπορω να ειμαι, δυστυχως... :(
Να δωσεις χαιρετισματα στις κορφη που εχω καιρο να περασω, να την επισκευτω... :sick: :lol:
Sotirios
04/07/2007, 07:38
το παλεύουμε το θέμα γιατί οι ορειβατικές βόλτες (όχι οι περίπατοι) δεν είναι πάνω από 5 όλο το χρόνο:lol:
kost rider
07/07/2007, 05:42
πολυ ωραιες οι φωτο σου φιλε μου αλλα θα ηθελα να μαθω τι ειναι αυτο που τις κανει να βγαινουν τοσο φωτινες και ευδιακριτες ενω ειναι νυχτα..?
καλό ISO,
σταθερότητα->τρίποδο
SLR μηχανή (ή με ρυθμίσεις κλείστρου διαφράγματος και καθυστέρησης)
επεξεργασία εμπλουτισμού χρώματος μετά...
Sotirios
09/07/2007, 06:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από kost rider
πολυ ωραιες οι φωτο σου φιλε μου αλλα θα ηθελα να μαθω τι ειναι αυτο που τις κανει να βγαινουν τοσο φωτινες και ευδιακριτες ενω ειναι νυχτα..?
Ο λόγος που βγαίνουν έτσι έιναι ο τρίποδας για να κρατάει σταθερή την μηχανή και η μηχανή η οποία έχει την δυνατότητα να βγάζεις μια φωτογραφία για μισή ώρα. Ανεβάζοντας τα iso θα ήταν πολύ πιο φωτισμένη αλλά θα έχανε την ευκρίνεια. Οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες κρατήσανε 5 λεπτά έκαστη, κανα 2 είναι συνδιασμός 3 φωτογραφιών με διαφορετικους χρόνους έκθεσης:wave2:
Da.Vintage
09/07/2007, 07:03
Ωραίες φωτό...
Μπράβο φιλαράκι πάντα τέτοια
makis206
09/07/2007, 07:30
Σωτήρη και λοιποί γνώστες εγώ θα ρωτήσω κι ας είναι και πατάτα η ερώτηση :lol:
Φωτό σαν αυτή που απεικονίζει την κόκκινη γραμμή του κωλοφάναρου ενός αυτοκινήτου σε όλο το μήκος του δρόμου γίνεται να τραβηχτεί με μια απλή ψηφιακή μηχανή ;
Στη φωτό κάτω βάζω τη φωτογραφική μηχανή μου, μπορεί αυτή η ρημάδα να τραβήξει τέτοιες όμορφες φωτό ;
Λίγο μπακαλίστικη η ερώτηξις αλλά αυτό είναι το επίπεδό μου στα τραβήγματα φωτογραφίας και σε ότι αναφορά αυτά τα ηλεκτρονικά γενικότερα :lol:
95813
Sotirios
09/07/2007, 08:01
Η olympus stylus 750 (αυτή δεν είναι?) σύμφωνα με το dpreview.com έχει 4sec μέγιστο χρόνο έκθεσης συνεπώς μπορείς να τραβήξεις την πορεία που γράφουν τα κόκκινα φώτα ενός αυτοκινήτου σε 4 δευτερόλεπτα, αν βρεις και το κατάλληλο backround θα έχεις κάνει μια πολύ καλή δουλειά. Βέβαια πρέπει να είσαι σε αρκετά σκοτεινό περιβάλλον αφού η μηχανή δεν έχει manual ρύθμιση της ταχύτητας ώστε με το φωτόμετρό της να ρυμίσει ταχύτητα 4 sec. τριποδάκι ή ακούμπημα της μηχανής κάπου σταθερά και αυτοφωτογράφηση timer γιατι η πίεση που θα ασκήσεις για να πατήσεις το κουμπί της μηχανής θα σου την κουνήσει και θα σου θολώσει τη φώτο. Ο εξοπλισμός σίγουρα σου δίνει άλλες δυνατότητες αλλά με λίγο κέφι και υπομονή βγάζεις πολύ καλά αποτελέσματα και με compact:wave2:
makis206
09/07/2007, 08:29
Ναι Σώτο, αυτή η μηχανή είναι η μ-750 stylus:winka:
Λίγα κατάλαβα απ'την περιγραφή αλλά νομίζω πως έπιασα το νόημα, αυτό οφείλεται στη δική μου απειρία όμως και όχι στο δικό σου ποστ, με λίγη εξάσκηση πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρω στο τέλος. :p
Θενξ γιου μεσιέ ! :lol: :beer: