View Full Version : ακραία VERSYSικά φαινόμενα
Χε Χε…
Ο ορισμός του shock.
Από πρώτη σε δευτέρα, άνοιγμα στο γκάζι, πετάγεται ο παπούς από δεξιά με στοπ, φρένο μπρος και πίσω αλλά…
Πάπαλα.
Για 2-3 δ/λεπτα δεν είχα φρένο ούτε μπρος ούτε πίσω. Ξερά και τα δύο. Δεν πιεζόταν η μανέτα ούτε το ποδόφρενο.
Με την τρίτη γερή δαχτυλιά στη μανέτα επιτέλους έπιασε (και το πίσω), κοκκάλωσε δλδ και παραλίγο να απογειωθώ, σταμάτησα μερικά χιλιοστά απ’ το φτερό του παπούλη.
Τσιγαράκι να συνέλθωμε, ρε λες να ‘ναι το ειμπιές; Τι στο διάλο έπαθε;
Αντε να πας μετά.
Με την ψυχή στο στόμα πάμε συνεργείο δοκιμάζοντας κάθε τόσο τα φρένα.
Ο μάστορας δεν ήτο εκεί, ο πιτσιρικάς δεν ήξερε τι να πει.
Θα δούμε το απόγεμα.
:wave2:
κάπου είχα εις τα γενικάς θρέντι βερσισικόν αλλά δεν βρίσκω γιαυτό ηνήχθη το παρόν...
Cpt. Haddock
03/07/2007, 14:09
(περιμένοντας τον idi)
:a014:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
(περιμένοντας τον idi)
ΩΧ...
να βάλω το κράνος Cpt?
:lol:
Λεωνίδας
03/07/2007, 14:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamogio
ΩΧ...
να βάλω το κράνος Cpt?
:lol: ναι, και το τσίγκινο σώβρακο :lol: :lol: :lol:
Vezouvios
03/07/2007, 14:17
2 λυσεις!!!
Η 1) σβησε γρηγορα το ποστ πριν σε περιλαβει ο αλλος (μα του δινεις και εσυ τροφη ρε)
η 2) Πεσε γονατιστος κατω απο το pc και ζητα την συγχωρεση ολου του φορουμ!!
Ρε αφου δεν επεσες ολα τα αλλα χεστα,
+Μηπως πρεπει να το πεταξεις και να παρεις ενα vstrom???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΤΟ ΤΣΙΓΚΙΝΟ ΙΣΧΥΕΙ!!!
Cpt. Haddock
03/07/2007, 14:24
πω πω ρε φιλε :rotflmao:
δηλαδή δεν ξέρεις εσύ να πατήσεις φρένο και σου φταίει το versys :rotflmao:
τι πατε και παίρνετε μηχανάκια αν δε ξέρετε να οδηγήσετε :rotflmao:
Το versys έχει το καλυτερο abs και ΔΕΝ παθαίνει τίποτα :wave2:
:smokin: :evil:
πω πω ρε φιλε :rotflmao:
δηλαδή δεν ξέρεις εσύ να πατήσεις φρένο και σου φταίει το versys :rotflmao:
τι πατε και παίρνετε μηχανάκια αν δε ξέρετε να οδηγήσετε :rotflmao:
Το versys έχει το καλυτερο abs και ΔΕΝ παθαίνει τίποτα :wave2:
:smokin: :evil:
:confused:
o idi με το νικ του κάπτεν?:rotflmao:
Αν μέχρι το βράδυ δέν έχει αφοριστεί:
1) ο οδηγός της μηχανής
2) ο παππούς που σταμάτησε μπροστά του
3) ο εργολάβος που έφτιαξε τον δρόμο
4) ο καιρός που έκανε ζέστη
5) η χόντα
6) η κακιά η στιγμή
7) το forum το ίδιο
8) η χόντα
9) ο θεός ο ίδιος
10) ο γραφών του πόστ (σεμουά!)
ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΦΑΣΑΚΙ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ!
:rotflmao: :rotflmao:
χαλιες
ρε τωρα περα την πλακα
ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ :rotflmao: :rotflmao:
οχι σοβαρα ειναι πολυ σοβαρο αυτο που λες για πες μας τι εγινε μολις σου πουνε.
(περιμένοντας τον idi)
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
νταξ με κανετε και γελαω σε ενα κατα τα αλλα θλιβερό ποστ...
1. τα φρενα ειναι 99% ιδια με Ζ, ER6 κτλ... μια χαρα δηλ ... εκτός...
2. εχεις ABS????
καλα περιμενω απαντηση αν υπαρχει λογικος ανθρωπος πανω σε αυτη τη γη που θα μου πει οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση αποδειχτηκε κατασκευαστικη ατελεια στα φρενα ΕΜΠΡΟΣ+ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ...
περιμενω τον sniper αυτος μπορει να το πει μονο...
ABS εξαιρουμενου φυσικα....
καλα μη νομιζεις...θα σε κραξει αργοτερα....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi 2. εχεις ABS????
Nai idi, εχω abs
Λέω να πάω σε καμμιά ώρα.
Θα σας πω τι με είπε.
Vezouvios
03/07/2007, 15:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
χαλιες
ρε τωρα περα την πλακα
ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ :rotflmao: :rotflmao:
Ωχ παλι αρχισε!!!
Για πες δασκαλε τι νομιζεις οτι ειναι????:a23: :a23: :a23:
Λεπόν γυρίσαμε απ’ το μάστορα.
Με άκουσε προσεκτικά κι αφού έξυσε με αμηχανία το αξύριστο πηγούνι του, είπε:
- Μάλλον πάτησες καμμιά λακούβα την ώρα που φρέναρες.
Ξέρεις, το αμπιές άμα αποσταθεροποιηθεί ο τροχός, άμα δεν πιάνει έδαφος, δεν πιάνει για λίγο.
- Δλδ μάστορά μου να μη πατά φρένο σε ανωμαλίες οδοστρώματος και λακούβες;
- Ε… χμ… Αυτά έχει το αμπιές. Ετσι κι αλλιώς δε μπορώ να κάνω τίποτε, δε μπορώ να ανοίξω τίποτε στο μηχανάκι και να δω.
- Μάλιστα. Αμα σηκώσουμε το μηχανάκι δλδ, βάλουμε ταχύτητα και γκαζώσουμε και πατήσουμε φρένο δε θα σταματήσει η ρόδα; Δε θα πιάσουν τα φρένα;
- …(απορία μαστόρου βηξ)
- Καλά, δε λέω να το σηκώσεις τώρα και να το κάνεις, ρωτάω.
- Νομίζω ότι δεν έχεις πρόβλημα. Επειδή μου λές ότι φοβήθηκες πολύ, αύριο θα ρωτήσω στα κεντρικά και με ιμέιλ όπου μπορώ να μάθω αν παρουσιάστηκε σε άλλο μηχανάκι τέτοιο πρόβλημα και θα σε ενημερώσω.
- Καλά, κάντο όμως μη τυχόν και είναι κάτι σοβαρό και το πάθει και κάνας άλλος.
- Θα το κάνω και θα σου πω. Στο μεταξύ πήγαινε πάλι εκεί που σου συνέβη και κοίτα αν όντως έχει στο σημείο καμμιά λακούβα ή ανωμαλία στο δρόμο, μάλλον αυτό είναι.
- Ο.κ.
Αυτά.
Πήγα όντως στο σημείο αλλά λακούβα δε βρήκα. Και στο δρόμο πέτυχα όσες λακούβες μπορούσα και γκάζωνα πάνω τους και φρέναρα αλλά δεν το ξανάκανε.
Δε με ησύχασε και πολύ.
Πάω πιά χειρότερα κι απ’ τον Heyden (σόρι Nicky), κο κο κο δλδ.:p
Α!
Σε ερώτηση αν απενεργοποιείται το αμπιές στο βερσίς η απάντηση είναι…:nono:
Λεπόν γυρίσαμε απ’ το μάστορα.
Με άκουσε προσεκτικά κι αφού έξυσε με αμηχανία το αξύριστο πηγούνι του, είπε:
Ξέρεις, το αμπιές άμα αποσταθεροποιηθεί ο τροχός, άμα δεν πιάνει έδαφος, δεν πιάνει για λίγο.
- Δλδ μάστορά μου να μη πατά φρένο σε ανωμαλίες οδοστρώματος και λακούβες;
- Ε… χμ… Αυτά έχει το αμπιές. Ετσι κι αλλιώς δε μπορώ να κάνω τίποτε, δε μπορώ να ανοίξω τίποτε στο μηχανάκι και να δω.
- Μάλιστα. Αμα σηκώσουμε το μηχανάκι δλδ, βάλουμε ταχύτητα και γκαζώσουμε και πατήσουμε φρένο δε θα σταματήσει η ρόδα; Δε θα πιάσουν τα φρένα;
- …(απορία μαστόρου βηξ)
- Καλά, δε λέω να το σηκώσεις τώρα και να το κάνεις, ρωτάω.
- Νομίζω ότι δεν έχεις πρόβλημα. Επειδή μου λές ότι φοβήθηκες πολύ, αύριο θα ρωτήσω στα κεντρικά και με ιμέιλ όπου μπορώ να μάθω αν παρουσιάστηκε σε άλλο μηχανάκι τέτοιο πρόβλημα και θα σε ενημερώσω.
- Καλά, κάντο όμως μη τυχόν και είναι κάτι σοβαρό και το πάθει και κάνας άλλος.
- Θα το κάνω και θα σου πω. Στο μεταξύ πήγαινε πάλι εκεί που σου συνέβη και κοίτα αν όντως έχει στο σημείο καμμιά λακούβα ή ανωμαλία στο δρόμο, μάλλον αυτό είναι.
- Ο.κ.
Αυτά.
Πήγα όντως στο σημείο αλλά λακούβα δε βρήκα. Και στο δρόμο πέτυχα όσες λακούβες μπορούσα και γκάζωνα πάνω τους και φρέναρα αλλά δεν το ξανάκανε.
Δε με ησύχασε και πολύ.
Πάω πιά χειρότερα κι απ’ τον Heyden (σόρι Nicky), κο κο κο δλδ.:p
Α!
για να το λεει η καβασακι ετσι θα ειναι....ΕΠΕΣΕΣ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ !!!!
ΤΕΛΟΣ !!!!!!!
idi.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
03/07/2007, 17:35
:eek: :eek: :eek:
φιδέμπορας :bigcry: :bigcry: :bigcry:
runnerma
03/07/2007, 17:37
Α!
Χμμμ... Δηλαδή αν βγάλεις την ασφάλεια του ABS τι θα γίνει?? Δεν θα έχεις φρένα???
Χε Χε…
Ο ορισμός του shock.
Από πρώτη σε δευτέρα, άνοιγμα στο γκάζι, πετάγεται ο παπούς από δεξιά με στοπ, φρένο μπρος και πίσω αλλά…
Πάπαλα.
Για 2-3 δ/λεπτα δεν είχα φρένο ούτε μπρος ούτε πίσω. Ξερά και τα δύο. Δεν πιεζόταν η μανέτα ούτε το ποδόφρενο.
Με την τρίτη γερή δαχτυλιά στη μανέτα επιτέλους έπιασε (και το πίσω), κοκκάλωσε δλδ και παραλίγο να απογειωθώ, σταμάτησα μερικά χιλιοστά απ’ το φτερό του παπούλη.
Αντε να πας μετά.
Θα δούμε το απόγεμα.
κάπου είχα εις τα γενικάς θρέντι βερσισικόν αλλά δεν βρίσκω γιαυτό ηνήχθη το παρόν...
2-3 δευτερόλεπτα ακούγεται πολύ μεγάλο διάστημα για να μην έπιασαν τα φρένα....λογικά δεν θα είχες προλάβει να φρενάρεις καθόλου....
αν πήγαινες για παράδειγμα με 40 χιλιόμετρα και αργούσες να φρενάρεις 3 δευτερόλεπτα θα ειχες διανήσει καμια 30αρια μέτρα... :eek:
πιθανόν να είναι 2-3 δέκατα και να σου φάνηκαν αιώνας....
Gandalf dr685sm
04/07/2007, 08:03
επειδή είμαι λίγο μαλακάκος...
να ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί άσχετο;
Μήπως το μηχανάκι είχε αρπάξει κάτι ανάμεσα στο τακάκι και στον δίσκο; Αν κάτι εμπόδισε το μηχανάκι να πατήσει το τακάκι πάνω στον δίσκο, θα έχεις τα φαινόμενα που είπες.
Μια θεωρία είναι που μπορεί να είναι σωστή , μπορεί και οχι.
Απο την άλλη, το πιθανότερο είναι το ABS να έκανε τα δικά του.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
........................
Μήπως το μηχανάκι είχε αρπάξει κάτι ανάμεσα στο τακάκι και στον δίσκο; Αν κάτι εμπόδισε το μηχανάκι να πατήσει το τακάκι πάνω στον δίσκο, θα έχεις τα φαινόμενα που είπες.
.......................
Ειπε οτι δεν ειχε ΟΥΤΕ μπροστινο ΟΥΤΕ πισω, οποτε ειναι απιθανο να συνεβει κατι τετοι ταυτοχρονα! :nono:
Σιγουρα καποιο ηλεκτρονικο (λεγε με ABS) προβλημα ηταν! :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ειπε οτι δεν ειχε ΟΥΤΕ μπροστινο ΟΥΤΕ πισω, οποτε ειναι απιθανο να συνεβει κατι τετοι ταυτοχρονα! :nono:
Σιγουρα καποιο ηλεκτρονικο (λεγε με ABS) προβλημα ηταν! :rolleyes:
+ εχει 2 δισκους εμπρος....
βασικα εγω με τα λιγα που ξερω ειναι οτι 2-3 δευτερολεπτα καθυστερισης ειναι αρκετα να σε κανουν να περασεις απο πανω απο το αμαξι... να φτασεις στο εμπρος και να κανεις ακομα 20 μετρα....
ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ!
και στη τελικη... abs .... ΔΕ ΤΑ ΠΑΩ ΜΙΑ
και οπως ειπα και σε αλλα ποστ... μην αγοραζετε kawasaki ειναι μπουρδελα! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
sapila racing
04/07/2007, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
και οπως ειπα και σε αλλα ποστ... μην αγοραζετε kawasaki ειναι μπουρδελα! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ωχ ωχ, πάει χάλασε ο κόσμος..... :rotflmao:
Και κάπου αλλού ειχες πει οτι για Track Bike, το καλύτερο είναι ενα παλιό CBR600!!! Μην νομίζεις οτι περνάνε απαρατήρητα αυτα.. :nono:
:rotflmao:
Τωρα για το συμβάν, τι να πω......ντεν εχω ABS καρντιά μου :smokin:
Θενξ γκάις για το ενδιαφέρον.
Για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ίσως τα 2 – 3 δ/λεπτα να είναι πολλά, πάντως πάτησα δύο φορές μανέτα και ποδόφρενο και μόνο στην τρίτη έπιασαν τα φρένα. Κι όταν έπιασαν, έπιασαν για τα καλά γιατί την τρίτη πάταγα με μανία και υπό καθεστώς πανικού, όπως είναι φυσικό, οπότε παραλίγο να εκτοξευτώ.
Δεν ήταν αυτό που λέμε «σφουγγάρι», μαλακό το φρένο, ήταν σα να κόλλησε η μανέτα, δεν πιεζόταν ντιπ.
Όπως σημείωσε κι ο Χρήστος, δεν είχα ούτε μπρός ούτε πίσω φρένο.
Στο διάστημα αυτό έκανα τουλάχιστον 20 μέτρα με τα μάτια γουρλωμένα.
Απ’ το σημείο περνάω σχεδόν καθημερινά, είναι κοντά στο σπίτι, Γρ. Αυξεντίου στα Ιλίσσια και το δρόμο τον ξέρω καλά.
Ισως κάτι να πάτησα, να αποσταθεροποιήθηκε το μηχανάκι όπως είπε κι μάστορας και να μην έπιανε το αμπιές.
Μάλλον το αμπιές είναι αλλά αυτό που με παραξενεύει είναι ότι από τότε συνέχεια ψάχνω λακούβες, ανωμαλίες, τα «μάτια της γάτας» στο δρόμο και δοκιμάζω με διάφορες ταχύτητες αλλά δεν ξανασυνέβη.
Όμως η λαχτάρα που πήρα όταν πήγα να αγκαλιάσω τον συμπαθή υπέργηρο ήταν μεγάλη και γεγονός είναι ότι με έχει μείνει μια μικρή φοβία.
«Αν το πάθω τρέχοντας με περισσότερα, τι γίνεται;»…σκέφτομαι συνέχεια.
Θένξ στο φίλο για το πιμί που μάλλον έχει και δίκιο.
μηπως χρειαζονται επειγόντως εξαερωση τα σωληνακια?
και ετυχε να εχει μια φουσκαλα (θα μου πεις και στα δύο? ... ναι και στα δύο...) στο πιστονι της δαγκανας κλπ.κλπ....
:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
μηπως χρειαζονται επειγόντως εξαερωση τα σωληνακια?
και ετυχε να εχει μια φουσκαλα (θα μου πεις και στα δύο? ... ναι και στα δύο...) στο πιστονι της δαγκανας κλπ.κλπ....
Τοτε θα βουλιαζε η μανετα κια ΔΕΝ θα'κανε τιποτα... :a24:
Και καβαλατε και μηχανες γαμωτ'... :wacko:
Και καβαλατε και μηχανες γαμωτ'... :wacko:
:nono: :nono:
Λεωνίδας
04/07/2007, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
:nono: :nono: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
σε αυτο που λεει ο μαστορας για το abs εχει δικιο αλλα απο την αναποδη ,εαν σηκωθει καποιος τροχος στον αερα τοτε μπορει να δημιουργησει σφαλμα στο abs αλλα το συστημα αμεσως θα απενεργοποιηθει δηλαδη θα ειχες κανονικα φρενα για εκεινα να μικροδευτερολεπτα που ο τροχος ειναι στον αερα μολις θα παταγε ο τροχος παλι θα ειχες και abs!!
Δεν μπορω να πιστεψω πως αμα βγαλει καποιο alarm το abs σε αφηνει χωρις φρενα ...αλλα απο την αλλη kawasaki ειναι δεν βαζουμε και το χερι μας στη φωτια!
Κοινως εαν πας χωματοδρομια ο κατασκευαστης λεει οτι το abs χανει την μεγιστη αποδοση αντιμπλοκαρισματος...δεν λεει οτι μενεις απο φρενα
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
....................
Κοινως εαν πας χωματοδρομια ο κατασκευαστης λεει οτι το abs χανει την μεγιστη αποδοση αντιμπλοκαρισματος...δεν λεει οτι μενεις απο φρενα
Το "αμπιές" στο χωμα ειναι ΒΑΜΗΣΕ ΤΑ !!! :(
Με το που ακουμπας και μπλοκαρει (ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ λογω υπερβολικα γλυστερου τεραιν) καποιος τροχος, αυτο σου "αμολαει" τα φρενα! :sick:
εκει υπαρχει και η διαφορα που θα επρεπε να υπαρχει σε ενα τετοιο συστημα...ειναι η αποφαση για το εααν το κανεις εσκεμμενα η εχεις βγει απο το δρομο και εισαι στα γαρμπιλια!!
Δηλαδη η επιλογη του abs on και abs off που θα πρεπει να υπαρχει στις on-off μοτο
dirtbird
04/07/2007, 15:17
Ισως κάτι να πάτησα, να αποσταθεροποιήθηκε το μηχανάκι όπως είπε κι μάστορας και να μην έπιανε το αμπιές.
Χοντρομαλακία είπε ο μάστορας.....
Εάν είχες πατήσει κάτι πολύ γλυστερό (π.χ. λάδια, μπανανόφλουδες κτλ.) θα ένοιωθες τον παλμό από την ενεργοποίηση-απενεργοποίηση του ABS.
Eπίσης φίλτατε Nostra, η εξαέρωση του ABS δεν είναι πάντα straight forward, σε αρκετές περιπτώσεις (κυρίως στα αυτοκίνητα) χρειάζεται και το διαγνωστικό μηχάνημα.
Εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση συμβουλευόμαστε το service manual του κατασκευαστή.
Το μηχανάκι είναι καινούργιο και εντός εγγύησης. Ο μάστορας που το πήγες είναι εξουσιοδοτημένος?
Πως το τσέκαρε.
Προσωπικά σου συστήνω να το ξανακοιτάξεις, εμένα -από αυτά που περιγράφεις- μου κάνει για πρόβλημα στην αντλία (δλδ. στην μονάδα) του ABS.
Χρήζει άμεσης προσοχής γιατί αφορά θέμα ασφάλειας. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
εκει υπαρχει και η διαφορα που θα επρεπε να υπαρχει σε ενα τετοιο συστημα...ειναι η αποφαση για το εααν το κανεις εσκεμμενα η εχεις βγει απο το δρομο και εισαι στα γαρμπιλια!!
Δηλαδη η επιλογη του abs on και abs off που θα πρεπει να υπαρχει στις on-off μοτο
Ακριβως! :wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Χοντρομαλακία είπε ο μάστορας.....
Εάν είχες πατήσει κάτι πολύ γλυστερό (π.χ. λάδια, μπανανόφλουδες κτλ.) θα ένοιωθες τον παλμό από την ενεργοποίηση-απενεργοποίηση του ABS.
Eπίσης φίλτατε Nostra, η εξαέρωση του ABS δεν είναι πάντα straight forward, σε αρκετές περιπτώσεις (κυρίως στα αυτοκίνητα) χρειάζεται και το διαγνωστικό μηχάωημα.
Εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση συμβουλευόμαστε το service manual του κατασκευαστή.
Το μηχανάκι είναι καινούργιο και εντός εγγύησης. Ο μάστορας που το πήγες είναι εξουσιοδοτημένος?
Πως το τσέκαρε.
Προσωπικά σου συστήνω να το ξανακοιτάξεις, εμένα -από αυτά που περιγράφεις- μου κάνει για πρόβλημα στην αντλία (δλδ. στην μονάδα) του ABS.
Χρήζει άμεσης προσοχής γιατί αφορά θέμα ασφάλειας. :wave2:
για μια ακομα φορα ο βρωμοπουλος ειναι μεσα ..οσον αφορα για την εξαερωση σε cbss-abs συστημα εκει να δουμε γελια!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Πως το τσέκαρε.
Χρήζει άμεσης προσοχής γιατί αφορά θέμα ασφάλειας.
dirtbird
1. ο μάστορας είναι εξουσιοδοτημένος
2. δεν τσέκαρε τίποτε. "Δε μπορώ να κ'ανω κάτι ούτε να ανοίξω τίποτε και να κοιτάξω" είπε.
3. σκέφτομαι να πάω κι αλλού (και σε άλλο εξουσιοδοτημένο εννοώ) αλλά περιμένω παράλληλα κι αυτό που είπε οτι θα ρωτήσει αν ξαναπαρουσιάστηκε σε άλλο μηχανάκι αυτό το πράμα (ελπίζω δλδ να το κάνει).
4. είμαι σίγουρος οτι δεν πάτησα τίποτε, καταλαβαίνω πότε πιάνει το abs, όταν πήρα το μηχανάκι, επειδή δεν ξαναείχα με abs, το δοκίμασα πολλές φορές σε άδειο δρόμο για να δω πότε πιάνει, τα τραντάγματα που κάνει κλπ και μετά ξανοίχτηκα.
Cpt. Haddock
04/07/2007, 16:02
2. δεν τσέκαρε τίποτε. "Δε μπορώ να κ'ανω κάτι ούτε να ανοίξω τίποτε και να κοιτάξω" είπε.
ωραίος.... :sick: :sick: :sick:
dirtbird
04/07/2007, 16:06
:wave2: :smokin: :smokin:
2. δεν τσέκαρε τίποτε. "Δε μπορώ να κ'ανω κάτι ούτε να ανοίξω τίποτε και να κοιτάξω" είπε. :smokin: :smokin: :smokin:
no comments....
3. σκέφτομαι να πάω κι αλλού (και σε άλλο εξουσιοδοτημένο εννοώ) αλλά περιμένω παράλληλα κι αυτό που είπε οτι θα ρωτήσει αν ξαναπαρουσιάστηκε σε άλλο μηχανάκι αυτό το πράμα (ελπίζω δλδ να το κάνει). Nα επικοινωνήσεις άμεσα με την αντιπροσωπεία και να κλείσεις ραντεβού να το δουν από κοντά. Μην ξεχνάς ότι είναι καινούργιο μοντέλο και μπορεί να μην έχει εμφανιστεί σε άλλο μηχανάκι.
4. είμαι σίγουρος οτι δεν πάτησα τίποτε, καταλαβαίνω πότε πιάνει το abs, όταν πήρα το μηχανάκι, επειδή δεν ξαναείχα με abs, το δοκίμασα πολλές φορές σε άδειο δρόμο για να δω πότε πιάνει, τα τραντάγματα που κάνει κλπ και μετά ξανοίχτηκα. Και ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά.... :a013:
KAWASAKI VERSYS VS ABS.
(Για το vstrom έχουμε ακόμα πορεία)
:beer:
παιζει να εχει κινεζο ΑΒS ?
dirtbird
05/07/2007, 05:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
παιζει να εχει κινεζο ΑΒS ?
Το ABS μπορεί να είναι Bosch, Denso, κ.ο.κ.
Tο ΠΟΥ μπορεί να είναι κατασκευασμένο, είναι μία άλλη ιστορία...:winka:
Σε κάποιο απο τα τελευταία τεύχη του ΜΟΤΟ υπήρχε τεστ με πρόβλημα δυσλειτουργίας σε ABS FAZER 1000 αν θυμάμαι καλά.
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν έβγαλα κάποιο νόημα απο την απάντηση της αντιπροσωπείας.
Επίσης να υπάρχει πρόβλημα δυσλειτουργίας που αφορά το ηλεκτρονικό κύκλωμα (ABS- SERVO :D αν έχει) θα το βγάλει οπωσδήποτε στο διαγνωστικό μηχάνημα.
Αν δεν βγάλει τίποτα μάλλον το πρόβλημα είναι μηχανικό.
Λοιπόν.
Τηλεφώνησα στα κεντρικά και μόλις τους είπα την όλη ιστορία με είπαν οτι παρ' όλο που ραντεβού κλείνουν για μετά τον Αύγουστο, να τους το πάω αύριο να το κοιτάξουν.
Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν.
Λεωνίδας
05/07/2007, 12:23
ραντεβού κλείνουν για μετά τον Αύγουστο :eyepop: :eyepop: :eyepop:
α καλά ...
Eπιστροφή από το κεντρικό συνεργείο της κάβας.
Αφού μας άκουσε προσεκτικά ο μάστορας (ο προϊστάμενος), το πήγε μια βόλτα να το δοκιμάσει σε χωματάκι και λοιπές δυσκολίες όπως είπε.
Αμα τη επιστροφή, μας ανεκοίνωσε:
«Το βάζω μέσα να το δούμε στο μηχάνημα και να ελέγξουμε kai οπτικά την καλή λειτουργία του abs, σωληνάκια κλπ».
Μετά μισή ώρα:
«Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ξέρω τι ταιριάζει, δε βρήκαμε τίποτε, όλα φαίνονται καλά. Επειδή το abs στο μηχανάκι είναι καινούργιο πράμα, ανοίγουμε καρτέλα, καταγράφουμε το συμβάν, έχουμε το νου μας μην παρουσιαστεί κάτι σχετικό και σε άλλο μηχανάκι και περιμένουμε.
Ως τότε, οδηγούμε κανονικά, λίγο προσεκτικότερα ίσως.
Αν τυχόν ξανασυμβεί σε σας ή σε οποιοδήποτε άλλο μηχανάκι, το φέρνετε και το κάνουμε φύλλο και φτερό».
Αυτά.
..........................
«Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ξέρω τι ταιριάζει, δε βρήκαμε τίποτε, όλα φαίνονται καλά. Επειδή το abs στο μηχανάκι είναι καινούργιο πράμα, ανοίγουμε καρτέλα, καταγράφουμε το συμβάν, έχουμε το νου μας μην παρουσιαστεί κάτι σχετικό και σε άλλο μηχανάκι και περιμένουμε.
Ως τότε, οδηγούμε κανονικά, λίγο προσεκτικότερα ίσως.
Αν τυχόν ξανασυμβεί σε σας ή σε οποιοδήποτε άλλο μηχανάκι, το φέρνετε και το κάνουμε φύλλο και φτερό».
Αυτά.
Δένκακη ξήγα... :wacko:
Γι' αυτο ομως ΔΕΝ παιρνουμε "νεα" μοντελα... :sick:
Cpt. Haddock
06/07/2007, 12:38
Θα συμφωνήσω και στα δύο, ειδικά στο δεύτερο
άτιμες "παιδικές" ασθένειες :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sabre
Αν μέχρι το βράδυ δέν έχει αφοριστεί:
1) ο οδηγός της μηχανής
2) ο παππούς που σταμάτησε μπροστά του
3) ο εργολάβος που έφτιαξε τον δρόμο
4) ο καιρός που έκανε ζέστη
5) η χόντα
6) η κακιά η στιγμή
7) το forum το ίδιο
8) η χόντα
9) ο θεός ο ίδιος
10) ο γραφών του πόστ (σεμουά!)
ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΦΑΣΑΚΙ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ!
:rotflmao: :rotflmao:
Heavenly :bawl: :lol: :bawl:
η λεπτομερεια που σκοτωνει Honda δις :bawl: :rotflmao: :bawl:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
για να το λεει η καβασακι ετσι θα ειναι....ΕΠΕΣΕΣ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ !!!!
ΤΕΛΟΣ !!!!!!!
idi.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
It's not a bug it's a feature
:bawl: :rotflmao: :bawl:
Καθολου κακη
Χε Χε…
Ο ορισμός του shock.
Πάπαλα.
Αντε να πας μετά.
Θα δούμε το απόγεμα.
Διαβάζοντας την πρώτη φορά το ποστ σου, νόμιζα πως θα έχουν κάποιο πρόβλημα τα φρένα σου και περίμενα μετά τις "επισκέψεις" σου στο συνεργείο να δω τι πρόβλημα μπορέι να είχες.
Όμως χθες οδήγησα ένα βαραντέρο ενός φίλου με αβς. Μέχρι χθες νόμιζα πως το αβς των μηχανών, δουλεύει όπως και στο αυτοκίνητο...δηλαδή πατάς φρένο και νιώθεις τη διακεκομένη δράση του συστήματος.
Τελικά όμως δοκιμάζοντας τα φρένα του βαραντέρο σε πιστοποιημένους για την ολισθηρότητά τους δρόμους (Τζων Κεννεντυ στο ύψος της Αγίας Τριάδας, Αγίου Ιεροθέου μπροστά στο "Γύρο της Πλατείας") κλπ,κλπ, είδα πως τα φρένα συμπεριφέρονταν όπως περιγράφεις εσύ παραπάνω.
Τραβούσα τη μανέτα με δύναμη και ένιωθα πως "κάτι" είχε σκαλώσει ανάμεσα στα τακάκια και στις δισκόπλακες...και είχα την αίσθηση πως δεν σταμάταγα, ειδικά στην αρχή, μέρχι να συνηθίσω το βάρος, νόμιζα πως δεν είχα φρένα...
Νομίζω πως είναι θέμα εξοικείωσης και στην περίπτωσή σου, πάνω στον πανικό σου, νόμισες πως δεν έχεις φρένα, επειδή ενεργούσε το αβς.
runnerma
09/07/2007, 16:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
Διαβάζοντας την πρώτη φορά το ποστ σου, νόμιζα πως θα έχουν κάποιο πρόβλημα τα φρένα σου και περίμενα μετά τις "επισκέψεις" σου στο συνεργείο να δω τι πρόβλημα μπορέι να είχες.
Όμως χθες οδήγησα ένα βαραντέρο ενός φίλου με αβς. Μέχρι χθες νόμιζα πως το αβς των μηχανών, δουλεύει όπως και στο αυτοκίνητο...δηλαδή πατάς φρένο και νιώθεις τη διακεκομένη δράση του συστήματος.
Τελικά όμως δοκιμάζοντας τα φρένα του βαραντέρο σε πιστοποιημένους για την ολισθηρότητά τους δρόμους (Τζων Κεννεντυ στο ύψος της Αγίας Τριάδας, Αγίου Ιεροθέου μπροστά στο "Γύρο της Πλατείας") κλπ,κλπ, είδα πως τα φρένα συμπεριφέρονταν όπως περιγράφεις εσύ παραπάνω.
Τραβούσα τη μανέτα με δύναμη και ένιωθα πως "κάτι" είχε σκαλώσει ανάμεσα στα τακάκια και στις δισκόπλακες...και είχα την αίσθηση πως δεν σταμάταγα, ειδικά στην αρχή, μέρχι να συνηθίσω το βάρος, νόμιζα πως δεν είχα φρένα...
Νομίζω πως είναι θέμα εξοικείωσης και στην περίπτωσή σου, πάνω στον πανικό σου, νόμισες πως δεν έχεις φρένα, επειδή ενεργούσε το αβς.
Στο δικό μου οταν πατήσεις τη μανέτα με όλη σου τη δύναμη, νιώθεις τη μηχανή να γονατίζει το πίσω μέρος να ελαφρώνει (νομιζεις οτι σηκώνεται από το έδαφος) και νιώθεις ανεπαίσθητα τη διακεκομένη δράση του ABS.
Όλα αυτά σε κανονικούς δρόμους. Θα το δοκιμάσω και σε σαπουνόνερα και θα σου πω :eyepop: :eyepop: :rotflmao: