PDA

View Full Version : ΝΟΜΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

zzr2005
03/07/2007, 19:48
ακουσα στις ειδήσεις ότι η Ιταλική Κυβέρνηση προωθεί νόμο που απαγορεύει τη μεταφορά νηπίων με μοτοσυκλέτες....

απο ό,τι έλεγε κάθε χρόνο σκοτώνεται μεγάλος αριθμός νηπίων που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτες κατά τη διάρκεια τροχαίων δυστυχημάτων...

σωστή κίνηση κατά την άποψή μου...
και καλό θα ήταν να παραδειγματιστούν και οι δικές μας αρχές για να προστατέψουν όλα αυτά τα παιδιά που τα μεταφέρουν οι δικοί τους απροστάτευτα πάνω σε μοτοσυκλέτες....

gcrook
03/07/2007, 19:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
ακουσα στις ειδήσεις ότι η Ιταλική Κυβέρνηση προωθεί νόμο που απαγορεύει τη μεταφορά νηπίων με μοτοσυκλέτες....

απο ό,τι έλεγε κάθε χρόνο σκοτώνεται μεγάλος αριθμός νηπίων που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτες κατά τη διάρκεια τροχαίων δυστυχημάτων...

και καλό θα ήταν να παραδειγματιστούν και οι δικές μας αρχές για να προστατέψουν όλα αυτά τα παιδιά που τα μεταφέρουν οι δικοί τους απροστάτευτα πάνω σε μοτοσυκλέτες....

Μακαρι αδερφε αλλα το φαινομενο του παιδου "σαντουιτς" ειναι πλεον καθημερινη εικονα στους Ελληνικους δρομους....

dessert
03/07/2007, 19:56
Να το πείς και στη γειτόνισά μου που κάθε πρωϊ κουβαλάει σ'ενα στρογγυλοφάναρο CUB το γιόκα της ξεκράνωτο στο αντίθετο ρεύμα... Την έχω βρίσει επανελημένα, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν πρέπει να είναι γονείς...
:mad:

:a015: :a017: :a37: :a45:

KaTaNaS
03/07/2007, 19:58
να υποθεσω πως αφορα κυριως τους Ιταλούς που κανουν ολες τους τις δουλειες στην πόλη με τα σκουτερακια τους...

με τα κουστουμακια και τα κρανη (γιογιό) .. που μεταφερουν τα παιδια τους ορθια μπροστα τους ή απο πίσω τους με κρεμάμενα τα ποδαρακια απο και προς τα σχολεια...

μεχρι να φθασουν τα 13 βεβαια που μπορουν και οδηγουν μονα τους τα 50αρια και μαζευονται στις στασεις των λεωφορειων και κανουν παρεα μεταξυ τους!

Xrider
03/07/2007, 20:07
Ρε η Chicco μαλλον εβγαλε καινουργια καθησματακια και πρεπει να πουλησει!!!
Αυτα ειναι για να σου σπανε τα νευρα και να κονομανε χρημα....ειναι 3 λαλουν και δυο χορευουν!!
Περισυ επρηζαν να εχεις στο αυτοκινητο - ακομα και παρκαρησμενο - ενα φωσφοριζε γιλεκο τυπου υπαλληλος του δημου...ακομα και παρκαρησμενος να ησουν...αν δεν το ειχες ετρωγες κληση :a31: :a022:
Τωρα τα εχουν ξεχασει....καποιος κονομησε και τελος.
Εδω το 50κκ δευτερο ατομο δεν παιρνει,απαγορευεται :a31: :a022: για να πουλαει η Piaggio στα πιτσιρικια....
Ολα για τα φραγκα!!!

zzr2005
04/07/2007, 17:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Ρε η Chicco μαλλον εβγαλε καινουργια καθησματακια και πρεπει να πουλησει!!!
Αυτα ειναι για να σου σπανε τα νευρα και να κονομανε χρημα....ειναι 3 λαλουν και δυο χορευουν!!

τι σχέση έχουν τα καθισματάκια CHICCO με τις μοτοσυκλέτες??:eek:

εσύ δηλαδή συμφωνείς να μεταφέρεται σε μοτοσυκλέτα ένα παιδί κάτω των 5 ετών που προφανώς δεν μπορεί αν φέρει προστατευτικό εξοπλισμό???και φυσικά δεν ξέρει πως να κάθεται στη μηχανή???:confused:

arxaios
04/07/2007, 18:16
Η κόρη μου κάθεται από 4 χρονών στη μηχανή και σήμερα είναι 9. Κάθεται όμως κανονικά στη θέση του συνεπιβάτη ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ στο νούμερό της Full face με πιστοποίηση 22-05 Caberg αρχικά και πρόσφατα που μεγάλωσε το κεφαλάκι της HJC, αλλά και μπουφάν στο οποίο πρόσθεσα προστατευτικά που έβγαλα από ένα μπουφάν ORINA παλιό δικό μου. Τώρα θα πάρει και δικό της καθώς μεγάλωσε αρκετά.
ΠΑΝΤΑ οδηγούσα αργά και σχετικά στην άκρη και φυσικά με πολύ μαλακά ξεκινήματα και φρεναρίσματα. Εδώ θα πρέπει να πω ότι ζω σε επαρχιακή πόλη και δεν έχω να αντιμετωπίσω την κίνηση της Αθήνας !!!! Είναι νομίζω βασικό αυτό.
Θέλω ακόμα να ΤΟΝΙΣΩ ότι η μικρή έχει γίνει μια πολύ σωστή συνεπιβάτης - συνοδηγός και ΠΑΝΤΑ φοράει κράνος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Επίσης καθώς από μικρή ηλικία κάθεται σε μεγάλου κυβισμού μηχανές , έχει απομυθοποιήσει το θέμα μηχανή - μηχανάκι και έτσι θα μπορεί (ελπίζω) να πει στον 15-χρονο ή 16-χρονο φίλο της να μην κάνει Μ@Λ@Κ@@Σ (αλλιώς θα του κόψω τα πόδια :lol: :lol: :lol: )......
Τέλος θα ήθελα να πω ότι κανένας γονιός δεν έχει τη συνταγή έτοιμη για το πως μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά. ΑΠΛΑ κάνει αυτό που θεωρεί σωστό και ελπίζει να πάνε όλα καλά...........
ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ Ή ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΟΣΟ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ !!!!!!!!!!!!!

Xrider
04/07/2007, 18:22
κατα την γνωμη σου λοιπον, το αντιστοιχο μετρο πρεπει να εφαρμοστει η οχι?
Εσυ χωρις αυτα τα κολπα ειχες ποτε προβλημα με την μικρη στην μηχανη?

zzr2005
04/07/2007, 18:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Η κόρη μου κάθεται από 4 χρονών στη μηχανή και σήμερα είναι 9. Κάθεται όμως κανονικά στη θέση του συνεπιβάτη ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ στο νούμερό της Full face με πιστοποίηση 22-05 Caberg αρχικά και πρόσφατα που μεγάλωσε το κεφαλάκι της HJC, αλλά και μπουφάν στο οποίο πρόσθεσα προστατευτικά που έβγαλα από ένα μπουφάν ORINA παλιό δικό μου. Τώρα θα πάρει και δικό της καθώς μεγάλωσε αρκετά.
ΠΑΝΤΑ οδηγούσα αργά και σχετικά στην άκρη και φυσικά με πολύ μαλακά ξεκινήματα και φρεναρίσματα. Εδώ θα πρέπει να πω ότι ζω σε επαρχιακή πόλη και δεν έχω να αντιμετωπίσω την κίνηση της Αθήνας !!!! Είναι νομίζω βασικό αυτό.
Θέλω ακόμα να ΤΟΝΙΣΩ ότι η μικρή έχει γίνει μια πολύ σωστή συνεπιβάτης - συνοδηγός και ΠΑΝΤΑ φοράει κράνος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Επίσης καθώς από μικρή ηλικία κάθεται σε μεγάλου κυβισμού μηχανές , έχει απομυθοποιήσει το θέμα μηχανή - μηχανάκι και έτσι θα μπορεί (ελπίζω) να πει στον 15-χρονο ή 16-χρονο φίλο της να μην κάνει Μ@Λ@Κ@@Σ (αλλιώς θα του κόψω τα πόδια :lol: :lol: :lol: )......
Τέλος θα ήθελα να πω ότι κανένας γονιός δεν έχει τη συνταγή έτοιμη για το πως μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά. ΑΠΛΑ κάνει αυτό που θεωρεί σωστό και ελπίζει να πάνε όλα καλά...........
ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ Ή ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΟΣΟ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ !!!!!!!!!!!!!

βασικά δεν ήξερα οτι υπάρχουν κράνη foul face για παιδιά κάτω των 5 ....
δεν ειναι βαριά για το λαιμό ενός νηπίου??

το βασικό κατά την άποψή μου ειναι κατά πόσο διασφαλίζεις ότι το παιδί θα μπορεί να κάθεται σωστά σε ένα μηχανάκι όταν δεν μπορείς να του εξηγήσεις βασικά πράγματα της οδήγησης ....
και πως θα αντιδράσει για παράδειγμα σε ένα πιθανό μπλοκάρισμα του πίσω τροχού....
ή σε ένα απότομο ελιγμό...
πως ξέρεις ότι δεν θα αφαιρεθεί??
οσο υπεύθυνος και να ειναι ο οδηγός (που στην Ελλάδα σπανίζει αυτό) πιστεύω οτι τα νήπια δεν εχουν την ωριμότητα που απαιτείται για να επιβαίνουν ορθά και με ασφάλεια σε μια μοτοσυκλέτα...
:wave2:

arxaios
04/07/2007, 20:59
Διασφαλισμένο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ αλλά σας είπα ότι μένω σε ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ πόλη, στην ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ θα έβαζα παιδί στη μοτό :nono: :nono:
Όσο για αποστάσεις κλπ κλπ πας ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ ώστε να προλαβαίνεις τις κακοτοπιές ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΣ ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!

CIRUS
06/07/2007, 11:10

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!! ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΕΩ ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΜΟΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ!!! :a31:

Da.Vintage
06/07/2007, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Μακαρι αδερφε αλλα το φαινομενο του παιδου "σαντουιτς" ειναι πλεον καθημερινη εικονα στους Ελληνικους δρομους....

+1000

Aν δε πάει απο στούκα το παιδί θα πάει απο ασφυξία!

mrklyk
06/07/2007, 11:58
Στην Αγγλια δεν υπαρχει οριο ηλικιας αλλα το παιδι πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλο ωστε να φτανει τα πενταλ του επιβατη με ανεση

zzr2005
06/07/2007, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από mrklyk
Στην Αγγλια δεν υπαρχει οριο ηλικιας αλλα το παιδι πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλο ωστε να φτανει τα πενταλ του επιβατη με ανεση

ξέρει κανείς αν στην Ελλάδα υπάρχει κάποιος σχετκός νόμος που δεν εφαρμώζεται??
ή δεν υπάρχει καθόλου νομος για το θέμα??...
τι προβλέπει ο ΚΟΚ???

mrklyk
06/07/2007, 12:26
δεν ξερω για ελλαδα αλλα για κοιτα εδω τι υπαρχει

http://www.stamatakis.net/gr-index.htm

alximistis
06/07/2007, 14:18
ξέρει κανείς αν στην Ελλάδα υπάρχει κάποιος σχετκός νόμος που δεν εφαρμώζεται??
ή δεν υπάρχει καθόλου νομος για το θέμα??...
τι προβλέπει ο ΚΟΚ???

Νομίζω πως υπάρχει. Καικανονικά νομίζω ότι απαγορεύεται να κουβαλάς παιδιά στη μηχανή κάτι μ ετο οποίο συμφωνώ απόλυτα.
Αλήθεια ρε παίδες μου ρθ ετώρα μια απορία.
Οι μοτοσικλέτες με το καλάθι δίπλα δεν υπάρχουν πια; Απαγορεύτηκαν για κάποιο λόγο ή απλώς δεν περπάτησαν;

blueblack
06/07/2007, 15:52

ME TON NEO K.O.K.............

Άπαγορεύεται ή μταφορά μέ μηχανή άτόμων ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ.......

arxaios
06/07/2007, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ME TON NEO K.O.K.............

Άπαγορεύεται ή μταφορά μέ μηχανή άτόμων ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ.......

Να πω την αμαρτία μου, ΔΕΝ το γνωρίζω αυτό !!!!!!!!!!!!
Σίγουρα ;;;;;;;;
Με τον προηγούμενο Κ.Ο.Κ. πάντως δεν ήταν έτσι ...........

Μεταξύ μας, από 12-13 οδηγούσα μοτοποδήλατα, όπου πετύχαινα κανενός φίλου.

azyx
06/07/2007, 17:34

polie sostos o filos :)

runnerma
06/07/2007, 18:12
Πρόσφατα πήρα μοτοσυκλέτα έπειτα από 10 και πλέον χρόνια μέσα σε "κουτιά"

Το πρώτο πράγμα που αγόρασα ήταν το κράνος για το 6χρονό αγοράκι μου, για όταν και άμα χρειστεί να μετακινηθεί με τη μοτο.

Ενοείται ότι είναι παιδικό κράνος (βλ. Ελαφρύ και με μικρότερο εξωτερικό κέλυφος), με προδιαγραφες.

Μέχρι στιγμής μόνο μια βόλτα γυρω από το τετράγωνο τον έκανα. (επαρχιακή πόλη)

Αυτο που του έδωσα να καταλάβει σε αυτή την ηλικία είναι ότι δεν καβαλάμε μοτο χωρίς
κράνος.